|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
fajnie mimo wszystko, powspominala bym sobie tak z checia, ale za moich czasow to tylko zdjecia ![]() my z waga jestesmy ponizej 3 centyla, a ze wzrostem na 50
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-03-13 o 20:49 |
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Ja-ika czołg super
I kaska ma racje ze bomby bedą pasowały ![]() Karolson - poli tez czasem pykaja kości. Rzadko ale jednak. Pediatra mówiła ze to normalne Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
No moje dzieciństwo jest tylko na slajdach wiec nikomu nie chce sie puszczać ![]() Ale młodsza 6lat siostra juz jest na kasetach vhs tata przegrał na cd wiec czasem do tego wracamy - fajnie sie ogląda ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Logoasia-zdrowka dla synka! Tassia-dbaj o siebie. U mnie jakiś czas temu wykryto kamienie w woreczku zolciowym (sklonnosci dziedziczne przyspieszyla ciąża), ale lekarz podejrzewa, ze cos jeszcze nie tak z żołądkiem, więc w nast.pt ide do szpitala na gastroskopie ![]() ![]() i jakieś badania z krwi.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2344 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też myślę nad pneumo, ale coraz bardziej się boję... Cytat:
Cytat:
Biedna Cytat:
Ja też jestem bardzo zadowolona z tych puzzli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to były za czasy? Wszyscy pijani, grubo po 2 w nocy, my (czyt. ja, moja siostra i kuzynki) puszczone samopas, ledwo żywe prawie śpimy na podłodze, a tam tańce, śmiechy i libacje
|
|
#2346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wole sama posiedziec na sloneczku. Tylko lezaka mi brakuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od tygodnia użytkujemy te czeskie puzzle i są świetne. W ogóle ich nie czuć. Po otwarciu paczki wąchałam je nawet z bliska i nic śmierdzacego nie poczulam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
A Julek to niziutki w porownaniu do Elenki i Tuski a podobnie wiekiem wychodzi... Tydzien temu mial 66cm i 7330. Wagowo i wzrostowo podobnie - ok. 20-25 centyla. My z TZ tez bylismy drobni jako dzieci a teraz TZ 187 a ja 170 cm wzrostu. No i teraz tak sobie mysle czy z tym jego wzrostem kupowac.ta kurtke 74... Boje sie ze mi sie w niej utopi. Chociaz teraz nosi ciuchy w rozm. 68 wiec chyba kurtka 68 za dlugo by mu nie posluzyla...
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj Bartek nosi już rozmiar 86/92
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miłek z wagą na 25, a ze wzrostem powyżej 75 centyla ![]() Cytat:
współczuje, ja wprawdzie nie miałam, ale podobno to okropne badanieCytat:
|
|||
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
Cóż, intensywnie nadrabiam ale jestem dopiero na 34 stronce
, a wcześniej się nie dało bo tak piękna pogoda była że grzech siedzieć w domku. Bartuś dzisiaj pierwszy raz zaliczył plac zabaw. W sensie dosłownym. Ponieważ nie spał wyciągnęłam go z wózka i bujaliśmy się razem na takim fajnym koniku. Ale jaki miał zaciesz Kaśka ten komplecik z h&M cudny. Czemu u mnie nie ma H&M Papużko, paplinko dla waszych maluszków za nowe umiejętnościEwacia opowieści o wyczynach Twojego Adrianka są the best ![]() Asiek chłopców też można wystroić i to całkiem całkiem Maharet mój Bartoszek już śmiga w 74 Snow niezłe wygibasy robi Adaś ![]() Natala ja kąpię małego w pokoju i zawsze po tym się śmieje że podłoga umyta. A dzisiaj nabył nowej umiejętności a mianowicie nie chlapie stópkami a całym ciałkiem, czyli w praktyce to wygląda tak jakby robił mostek No i mój czas minął . Małżonek szanowny przyszedł, więc reszta jutro albo jak mi się uda to poczytam na telefonie.
|
|
#2354 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy za wszystkie ochy i achy
niespodzianka się prawie udała bo adi w drodz edo kościoła sie wypeplał ż ebabcia z mama tort robią ale tyle goście się raczej nie spodziewała![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() laryska to ja ci drogę do mnie wytłumacze ...a więc jak już dojedziesz do dębicy to kierujesz sie na pilzno a z pilzna na jasło.....jak skręcisz w pilźnie już na ta prosto do jasła to jedziesz cały czas prosto ileś tam km mijasz małe miasteczko brzostek a po nim nastepne jest kołaczyce i tu skręcasz w lewo i równiutko 4 km prosto drogą i jesteś u mnie nie można sie zgubgić![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
No to kawal chlopa z Bartka
![]() Zastanawiam sie czy mi go dobrze zmierzyli ale z drugiej strony mamy przewijak 70cm i jak go na nim poloze to doslownie kawalek brakuje zeby dorownac mu dlugoscia wiec mozliwe ze te 66-67cm faktycznie ma |
|
|
|
#2356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i pomysł z bomabami - bombowy![]() Cytat:
Cytat:
![]() ewacia super że niespodzinka się udała tylko twój Adi musiał jak zwykle numer wywinąć i się wygadać, łobuz jeden
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2014-03-13 o 21:46 |
||||
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem w stanie być na bieżąco post za postem
Mam tylko pytanko: czy naprawdę puzzle się tak dobrze sprawdzają? Bo czytam, że wiele z was jest zadowolone. Na ile one posłużą? No i PLISSS polećcie mi jakieś
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2014-03-13 o 22:10 |
|
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne są takie nagrania, ja też mam sporo z moich młodzieńczych lat ![]() Cytat:
ale w razie w będę miała też nawigację wiec spoko W ogóle to dopiero dziś zobaczyłam ze uczylas się w nkjo moja szkoła - podstawówka gimnazjum i liceum Aaaa czyli też mniej więcej wiesz gdzie mieszkam bo zaraz obok z 3 min miałam do szkoły
|
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem,też to przeżywałąm,teraz nasze stosunki się poprawiły,bo ja też odpuściłąm i się gryzę w język często
|
#2360 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam!
![]() Cytat:
![]() Ja nie mogę się zwlec z łóżka wcześniej jak przed 9, a najczęściej jeszcze z Julkiem zasypiamy (po pobudce 5-6 i ok. 1,5 godz. marudzeniu) i budzimy się gruuubo po 10 Codziennie sobie powtarzam, że jak się zbudzi nawet o 7, to jemy i wstajemy i co? I dooopa Cytat:
spróbuję z tą marchwią surową Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba Ika mnie nie zrozumiałaś? ![]() Cytat:
Współczuję, kochana! Ja już pewnie bym ryczała....Dużo zdrówka dla Marcinka! Cytat:
![]() no co TY? ![]() Cytat:
z puzzli można potem budować różne budowle ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Późno już, mało kto poczyta, ale napiszę, co tam dziś u nas ![]() Oprócz tego, że tradycyjnie mieliśmy obsuwę, bo wstaliśmy przed 11, to byliśmy dziś na szczepieniu. I mamy przerwę do października Pogadałam z naszą lekarką o glutenie, bo myślałam, że zwariuję od tych wszystkich informacji. Zdecydowałam, że będę podawać tak jak ona polecała - jedną łyżeczkę ugotowanej manny do słoiczka lub ugotowanej przeze mnie zupy. Po ok. tygodniu można zwiększyć dawkę do 1,5 łyżeczki i tak już zostanie. Lekarka twierdzi, że jak ma coś być nie tak to szybko to wyjdzie Mamy zacząć podawać żółtko - 1/2 3 razy w tygodniu. Rozszerzanie diety idzie ok. Wychodzi na to, że wkrótce pozbędę się dwóch karmień KP - obiadowego i podwieczorkowego na rzecz kaszki (potem chyba będę dawać kaszkę przed snem, bo teraz ok. 17) Trochę mi szkoda....Ach! Jeszcze siusiak Lekarka na razie nie dała skierowania do chirurga. Przepisała maść Baneocin (swoją drogą dziwne to ) i mamy dwa tygodnie po kąpieli smarować i odciągać. Dziwne, bo Dr Google na te napletki itp. poleca inne maści... Mam nadzieję, że nasza lekarka wie, co robi
|
|
#2361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Madziuchna Super waży Julek
|
|
|
#2362 | ||
|
Rozeznanie
|
U nas zabkowanie na calego. Nie dosc ze w dzien dal mi popalic to teraz jeszcze pobudka co godzine z wielkim placzem- skoncze w wariatkowie przez te zabki
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego HP Slate 7
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie. Jestesmy w szpitalu
wdalo sie podglosniowe zapalenie krtani.trzymajcie za nas kciuki,nie wiem jak dlugo zostaniemy. Bidulek spi wiec i ja sprobuje przysnąć
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() En się obudziła cała przesikana. Oby szybko zasnela i brat jej nie zgniotl z tz oczywiście żaden pożytek
|
|
|
#2365 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że rozszerzanie diety dobrze Wam idzie![]() Cytat:
Oj współczuje takiego zabkowania Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ktoś wie dlaczego dziecko rzuca się przez sen? Nocki u nas zamieniły się w koszmar od jakiegoś tygodnia. Mało tego że budzi się co godzinę lub dwie to jeszcze podczas snu wierci się i rzuca. Teraz właśnie przez sen zmienia pozycję i śpi " w nogach"
|
|
|
#2367 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
moje dzieci przestawiają sie na nowy czas i pobudki 5-5;30 to norma teraz ...dziwne ale nawet mi się to podoba i pasuje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja miałam mieszkanie na ducha świętego pierwszy blok od strony parkingu dokladnie na wprost szkoły a ostatni rrok wypasione mieszkanko na kusocińskiego Cytat:
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-03-14 o 06:23 |
|||
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
czaszka przesylka doszla wczoraj, dziekuje serdecznie.nie mialam czasu jeszcze do niej zagladnac,ale na pewno to nadrobie po powrocie
|
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
ps sebek zakatarzony cały tydzen a dzisiaj to już tak na maxa...zamiast być lepiej to jest gorzej bo coś kaszle na mokro...poobserwuje ale pewnie koło południa pojade z nim do lekarza...znowu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

fajnie mimo wszystko, powspominala bym sobie tak z checia, ale za moich czasow to tylko zdjecia 

I kaska ma racje ze bomby bedą pasowały 

pięknie
.
wole sama posiedziec na sloneczku. Tylko lezaka mi brakuje 

w ogole wszystkie mamy dwójki czy trójki bablow ja czasem nie daje rady z Lena nie ma stałej pory wieczornego snu i nie wiem kiedy w końcu to nastąpi 
bo są medżik! może to troszkę potrwać, ale warto 

Codziennie sobie powtarzam, że jak się zbudzi nawet o 7, to jemy i wstajemy i co? I dooopa