Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 20:47   #2341
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziś oglądałam kasety z 2002roku jak moj brat był noworodkiem. I mama po 20minutach już żałowała bo ja bez przerwy: mamo! Jak ty go nosiłaś! Mamo! Źle go karmilas! On nie mógł mieć w buzi samego sutka! 3miesiące i je słoiczki?! Zwariowałaś? Jak ty go kładłaś spać?! Co to za wielka poducha!
hehehe fajnie mimo wszystko, powspominala bym sobie tak z checia, ale za moich czasow to tylko zdjecia

my z waga jestesmy ponizej 3 centyla, a ze wzrostem na 50
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-03-13 o 20:49
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:49   #2342
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Ja-ika czołg super I kaska ma racje ze bomby bedą pasowały

Karolson - poli tez czasem pykaja kości. Rzadko ale jednak. Pediatra mówiła ze to normalne

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehehe fajnie mimo wszystko, powspominala bym sobie tak z checia, ale za moich czasow to tylko zdjecia

No moje dzieciństwo jest tylko na slajdach wiec nikomu nie chce sie puszczać

Ale młodsza 6lat siostra juz jest na kasetach vhs tata przegrał na cd wiec czasem do tego wracamy - fajnie sie ogląda

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:50   #2343
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Mamusie, który blender polecacie? Mam tylko końcówkę do miksera, ale to kicha jest, bo nie słabo miksuje i mały się krztusi. Musi mieć jednak gładką konsystencję jak w słoikach, bo nie daje rady

Ja też nie, ale jak nawet po Nutramigenie AA mu się pogorszyło i to od razu, to zgłupiałam i też sądziłam, że to wina mleka. A jednak okazało się, ż nie. Po prostu trzeba było poczekać aż organizm się przyzwyczai. Niestety w alergiach u tak małych dzieci nic nie jest takie oczywiste i proste, i to są już słowa naszej lekarki.

Zdrówka i nigdy więcej takich doświadczeń!
Ja mam boscha.

Logoasia-zdrowka dla synka!

Tassia-dbaj o siebie. U mnie jakiś czas temu wykryto kamienie w woreczku zolciowym (sklonnosci dziedziczne przyspieszyla ciąża), ale lekarz podejrzewa, ze cos jeszcze nie tak z żołądkiem, więc w nast.pt ide do szpitala na gastroskopie i jakieś badania z krwi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-13, 20:50   #2344
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nie wiem czy taka wysypka to nie jest az zbyt duża reakcja alergiczna. nie znam sie

pięknie

to ja tez jestem ostatnio leniwa

hej mamusie. U nas choroby ciąg dalszy. Wczoraj bylismy na IP Marcin zaczął kaszleć na poważnie, wróciliśmy o 4 nad ranem, podali mu glukozę i paracetamol dożylnie, zrobili badania, infekcję bakteryjną wykluczylii, mocz ok, więc mamy działać doraźnie. Dziś kaszel jest już tragiczny to podobno infekcja adenowirusowa. jutro popołudniu mamy pediatrę na osłuchanie. o 6 mialam już pobudkę, więc jestem jak zombie

a tak swoją drogą... przeżyłam koszmar na izbie przyjęć. Zanim dostaliśmy się do pediatry w szpitalu : rejestracja, sala kwalifikacji i zaczepienie obrączki w odpowiednim kolorze ( nagły przypadek, może zaczekać itd), 1,5 czekania na pediatrę (Marcin caly czas mial gorączkę), godzina kroplówki i 5 godzin czekania na wyniki na sali obsewacyjnej. nigdy wiecej. jestem wstrząśnięta.
Masakra, współczuje przejść. Nasza polska sluzba zdrowia niestety nadal pozostawia wiele do życzenia, eh... Zdrowka dla Marcinka

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pytanie. Czy Waszyn dzieciaczkom slychac jak pykaja, chrobocza kosci?

Zdrowka dla Marcinka.
Czasami coś tam mu strzeli albo pyknie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Oby z ta nóżka było lepiej bo kurcze dziwnie tak... Boje się tych szczepień :/ my juz narazie niby po wszystkich ale myślę nad pneumo.. No i kolejne to Odra świnka różyczka a to dopiero ponoć może szkody narobić ;/

Super mąż!

ja też myślę nad pneumo, ale coraz bardziej się boję...

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
logoasia- zdrówka dla Marcina
jo_asiek- jak tam Szymuś dzisiaj ?

ojj biedactwo przytulam mocno i życzę dużo zdrówka i siły na to wszystko.

Mojego do tej pory jak zasypia czasem na spacerze musze wyjąć z wózka i zabujać na rękach- wtedy zaśnie Planuję zacząć naukę samodzielnego zasypiania ale nie wiem od czego zacząć i boje się jak nie wiem co
Dla porównania młodego ubieram w body krótki rękaw, bluzeczka z długim czapeczka też bawełniana i taka kurteczka z misiem pod spodem ale cienka, spodenki, skarpetki, buciki. Okrywam kocykiem bo znów nie znosi pokrowca od wózka jak ma więcej na sobie to się drze jak opętany- tylko u nas pogoda ładniejsza i cieplej niż w PL
Dziś Szymek byl podobnie ubrany, bo było naprawdę ciepło. Z nozka zdecydowanie lepiej mam nadzieję, że po nocy wszystko wróci do normy.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Czesc,
staram sie Was nadrabiac ale nie zawsze mi sie udaje.

Z kregosłupem kiszka, ledwo sie poruszam. Dziś tz wpakował mnie w auto wczesnym rankiem i pojechałam do taty. Spedziłam tam czas do 14 w tym czasie podniosłam Macka tylko dwa razy bo takto tato nosił.
Jutro robie ten sam patent z mama... bo ma dzien wolnego
weekend w wawie
a od poniedziałku strzelam sobie w łeb
Tesciowa wyjezdza na 3 tygodnie do włoch; mama w pracy i tylko szansa ze tata ze dwa dni w domu bedzie
Trzymajcie kciuki zebym dała rade...

AH Maciej dziś pierwszy dzien w spacerówce po całym dniu na ogrodzie i spacerze stwierdzam ze Tako lepsze od Maxi Cosi

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

a co do blenderów to nie wiem czy jest lepszy jesli chodzi o moc w stosunku do ceny
blender zelmer nerro-klik

Biedna dobrze, że chociaż dziś i jutro masz pomoc. A może TŻ weźmie urlop żeby Ci Pomoc?jest taka opcja w ogóle?

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Co do jedzenia to mi mama mówiła,że była u swojego kuzyna (koleś ok 40-stki, pierwsze dziecko) i ich maleństwo nie chciało jeść tych obiadków ze słoika (ma z 7 miesięcy) to postanowił dodać sól i inne przyprawy .

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
robię obiad,więc tylko jedno; te puzzle są super!!!!
Ja też jestem bardzo zadowolona z tych puzzli

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:50   #2345
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
A weź a jak widziałam inne kasety z imprez rodzinnych to masakra co to były za czasy? Wszyscy pijani, grubo po 2 w nocy, my (czyt. ja, moja siostra i kuzynki) puszczone samopas, ledwo żywe prawie śpimy na podłodze, a tam tańce, śmiechy i libacje nikt się nami nie przejmował że tam opieka społeczna nie interweniowała

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:54   #2346
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sprzatam ganek i chcialam wystawic stwora na poidworko zeby jeszcze skorzystal z przedostatniego dnia lata, a on co?Zjeczal sie i zryczal

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Dostalismy zaproszenie na wesele,Janek tez. I oczywicie problem z ubraniem.Jesli bede w ciazy to tak czy siak musze sobie cos nowego kupic, a jesli nie to musze schudnac te 10 kilo, zeby wejsc w to co mam...
Hehe ja mojego tez wystawiam na dzienne drzemki. Na spacer juz mi się nie chce chodzić za bardzo wole sama posiedziec na sloneczku. Tylko lezaka mi brakuje

Stary 2014-03-13, 20:55   #2347
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Motylek a ty skąd zamawialas puzzelki ? Te czeskie ? Nie śmierdzą na pewno ?

Pytanie nie do mnie, ale się wypowiem od tygodnia użytkujemy te czeskie puzzle i są świetne. W ogóle ich nie czuć. Po otwarciu paczki wąchałam je nawet z bliska i nic śmierdzacego nie poczulam

Stary 2014-03-13, 20:58   #2348
pszczoua
Zakorzenienie

A Julek to niziutki w porownaniu do Elenki i Tuski a podobnie wiekiem wychodzi... Tydzien temu mial 66cm i 7330. Wagowo i wzrostowo podobnie - ok. 20-25 centyla. My z TZ tez bylismy drobni jako dzieci a teraz TZ 187 a ja 170 cm wzrostu. No i teraz tak sobie mysle czy z tym jego wzrostem kupowac.ta kurtke 74... Boje sie ze mi sie w niej utopi. Chociaz teraz nosi ciuchy w rozm. 68 wiec chyba kurtka 68 za dlugo by mu nie posluzyla...
Stary 2014-03-13, 21:01   #2349
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A Julek to niziutki w porownaniu do Elenki i Tuski a podobnie wiekiem wychodzi... Tydzien temu mial 66cm i 7330. Wagowo i wzrostowo podobnie - ok. 20-25 centyla. My z TZ tez bylismy drobni jako dzieci a teraz TZ 187 a ja 170 cm wzrostu. No i teraz tak sobie mysle czy z tym jego wzrostem kupowac.ta kurtke 74... Boje sie ze mi sie w niej utopi. Chociaz teraz nosi ciuchy w rozm. 68 wiec chyba kurtka 68 za dlugo by mu nie posluzyla...
Oj jaki maleńki moj Bartek nosi już rozmiar 86/92

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-13, 21:06   #2350
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, aż jestem zaskoczona bo myślałam że będę tu ciągle zmęczona i nerwowa a tak to powiem szczerze okropnie się rozleniwiłam, aż mi się źle robi na myśl że TŻ w niedzielę leci z powrotem i przez 2tygodnie będę musiała nocne usypianie i wstawanie ogarniać sama :P ale planuje na jakiś tydzień iść mieszkać do babci żeby mnie t. nie namierzyła a potem już tylko tydzień zostanie to już niech spada, czasu mi braknie
No to super.Mi w Polsce też czas szybko leci i wcale nie czuję się zmęczona.Ciekawe jak to w tym roku będzie z Helenka.A "teściowa" masz za☠☠☠istą,nie dziwię się,że się "chowasz" przed nią

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-13, 21:09   #2351
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No to super.Mi w Polsce też czas szybko leci i wcale nie czuję się zmęczona.Ciekawe jak to w tym roku będzie z Helenka.A "teściowa" masz za☠☠☠istą,nie dziwię się,że się "chowasz" przed nią

Wiesz ja bym chętnie jej wszystko wygarnęła ale muszę udawać że ją toleruje ze względu na TŻta

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-13, 21:10   #2352
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś oglądałam kasety z 2002roku jak moj brat był noworodkiem. I mama po 20minutach już żałowała bo ja bez przerwy: mamo! Jak ty go nosiłaś! Mamo! Źle go karmilas! On nie mógł mieć w buzi samego sutka! 3miesiące i je słoiczki?! Zwariowałaś? Jak ty go kładłaś spać?! Co to za wielka poducha!
mądrala

Cytat:
my z waga jestesmy ponizej 3 centyla, a ze wzrostem na 50
Miłek z wagą na 25, a ze wzrostem powyżej 75 centyla

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Tassia-dbaj o siebie. U mnie jakiś czas temu wykryto kamienie w woreczku zolciowym (sklonnosci dziedziczne przyspieszyla ciąża), ale lekarz podejrzewa, ze cos jeszcze nie tak z żołądkiem, więc w nast.pt ide do szpitala na gastroskopie i jakieś badania z krwi.

o masakra współczuje, ja wprawdzie nie miałam, ale podobno to okropne badanie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dziś Szymek byl podobnie ubrany, bo było naprawdę ciepło. Z nozka zdecydowanie lepiej mam nadzieję, że po nocy wszystko wróci do normy.
no to super, oby juz jutro wszystko było normalnie

Cytat:

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:11   #2353
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cóż, intensywnie nadrabiam ale jestem dopiero na 34 stronce , a wcześniej się nie dało bo tak piękna pogoda była że grzech siedzieć w domku.

Bartuś dzisiaj pierwszy raz zaliczył plac zabaw. W sensie dosłownym. Ponieważ nie spał wyciągnęłam go z wózka i bujaliśmy się razem na takim fajnym koniku. Ale jaki miał zaciesz

Kaśka ten komplecik z h&M cudny. Czemu u mnie nie ma H&M
Papużko, paplinko dla waszych maluszków za nowe umiejętności
Ewacia opowieści o wyczynach Twojego Adrianka są the best
Asiek chłopców też można wystroić i to całkiem całkiem
Maharet mój Bartoszek już śmiga w 74
Snow niezłe wygibasy robi Adaś
Natala ja kąpię małego w pokoju i zawsze po tym się śmieje że podłoga umyta. A dzisiaj nabył nowej umiejętności a mianowicie nie chlapie stópkami a całym ciałkiem, czyli w praktyce to wygląda tak jakby robił mostek

No i mój czas minął . Małżonek szanowny przyszedł, więc reszta jutro albo jak mi się uda to poczytam na telefonie.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:18   #2354
ewacia85
Wtajemniczenie

dziekujemy za wszystkie ochy i achy
niespodzianka się prawie udała bo adi w drodz edo kościoła sie wypeplał ż ebabcia z mama tort robią ale tyle goście się raczej nie spodziewała

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
TASIA kurcze przykro mi dbaj o siebie i strasznie Ci współczuję

EWACIA ale Ci przystojniak rośnie ma boski uśmiech a tak w ogole to podziwiam że tak wszystko ogarniasz w ogole wszystkie mamy dwójki czy trójki bablow ja czasem nie daje rady z Lena nie ma stałej pory wieczornego snu i nie wiem kiedy w końcu to nastąpi
yyyyyyyyyyyyy......ja już nie oganiam ...jak słoneczko świeci to czuje ze zapusciłam dom i wszędzie pełno kurzu który sprzątam i sprzatam i konca nie widać....tak ze ten
Cytat:
heheh
ale jak coś, to ja też mogę gdzieś podjechać, może w trójkę się spotkamy? sprawdziłam i do Ewaci mam 69km, do Rzeszowa 60 jest
to musze już zaczać sprzątać bo się nie wyrobie i będę oczami świecić
laryska to ja ci drogę do mnie wytłumacze ...a więc jak już dojedziesz do dębicy to kierujesz sie na pilzno a z pilzna na jasło.....jak skręcisz w pilźnie już na ta prosto do jasła to jedziesz cały czas prosto ileś tam km mijasz małe miasteczko brzostek a po nim nastepne jest kołaczyce i tu skręcasz w lewo i równiutko 4 km prosto drogą i jesteś u mnie nie można sie zgubgić
Cytat:

Cytat:
A weź a jak widziałam inne kasety z imprez rodzinnych to masakra co to były za czasy? Wszyscy pijani, grubo po 2 w nocy, my (czyt. ja, moja siostra i kuzynki) puszczone samopas, ledwo żywe prawie śpimy na podłodze, a tam tańce, śmiechy i libacje nikt się nami nie przejmował że tam opieka społeczna nie interweniowała
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:19   #2355
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
No to kawal chlopa z Bartka

Zastanawiam sie czy mi go dobrze zmierzyli ale z drugiej strony mamy przewijak 70cm i jak go na nim poloze to doslownie kawalek brakuje zeby dorownac mu dlugoscia wiec mozliwe ze te 66-67cm faktycznie ma
Stary 2014-03-13, 21:44   #2356
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
h

zjedliśmy obiadek i lecimy dalej się dotleniać
w dodatku mąż przyniósł dobre newsy z pracy więc trzymajcie bo są medżik! może to troszkę potrwać, ale warto
bedą kciuki długofalowe dla męża! i dla Ciebie za wizytę u endo

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Zrobiłam torta, a Kamil go "udekorował" czołgiem :-D jakiś taki łysy jest
super i pomysł z bomabami - bombowy
Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Motylek a ty skąd zamawialas puzzelki ? Te czeskie ? Nie śmierdzą na pewno ?

Cytat:
Pytanie nie do mnie, ale się wypowiem od tygodnia użytkujemy te czeskie puzzle i są świetne. W ogóle ich nie czuć. Po otwarciu paczki wąchałam je nawet z bliska i nic śmierdzacego nie poczulam

potwierdzę to co pisze joasiek, m tez mamy czeskie puzzle i są świetne. nie śmierdzą ani troszkę, mają żywe, łądne kolory i wyglądają na trwałe

ewacia super że niespodzinka się udała tylko twój Adi musiał jak zwykle numer wywinąć i się wygadać, łobuz jeden

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2014-03-13 o 21:46
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:58   #2357
ladanseuse14
Zakorzenienie

Nie jestem w stanie być na bieżąco post za postem

Mam tylko pytanko: czy naprawdę puzzle się tak dobrze sprawdzają? Bo czytam, że wiele z was jest zadowolone. Na ile one posłużą? No i PLISSS polećcie mi jakieś

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2014-03-13 o 22:10
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:05   #2358
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
świetne są takie nagrania, ja też mam sporo z moich młodzieńczych lat

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziekujemy za wszystkie ochy i achy
niespodzianka się prawie udała bo adi w drodz edo kościoła sie wypeplał ż ebabcia z mama tort robią ale tyle goście się raczej nie spodziewała

yyyyyyyyyyyyy......ja już nie oganiam ...jak słoneczko świeci to czuje ze zapusciłam dom i wszędzie pełno kurzu który sprzątam i sprzatam i konca nie widać....tak ze ten

to musze już zaczać sprzątać bo się nie wyrobie i będę oczami świecić
laryska to ja ci drogę do mnie wytłumacze ...a więc jak już dojedziesz do dębicy to kierujesz sie na pilzno a z pilzna na jasło.....jak skręcisz w pilźnie już na ta prosto do jasła to jedziesz cały czas prosto ileś tam km mijasz małe miasteczko brzostek a po nim nastepne jest kołaczyce i tu skręcasz w lewo i równiutko 4 km prosto drogą i jesteś u mnie nie można sie zgubgić

Musze jutro skopiować sobie to na kompa bo teraz z telefonu czytam ale w razie w będę miała też nawigację wiec spoko
W ogóle to dopiero dziś zobaczyłam ze uczylas się w nkjo moja szkoła - podstawówka gimnazjum i liceum Aaaa czyli też mniej więcej wiesz gdzie mieszkam bo zaraz obok z 3 min miałam do szkoły
Stary 2014-03-13, 22:17   #2359
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz ja bym chętnie jej wszystko wygarnęła ale muszę udawać że ją toleruje ze względu na TŻta
Rozumiem,też to przeżywałąm,teraz nasze stosunki się poprawiły,bo ja też odpuściłąm i się gryzę w język często
Stary 2014-03-13, 22:51   #2360
Madziuchna27
Zakorzenienie

Nadrabiam!

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Siedzę wyszykowana, chata ogarnięta, śniadanie zjedzone Młody ma pierwszą drzemkę i zbieramy się zaraz na spacer w nosidle. Zrobimy szybkie zakupy na obiad i zajdziemy na kawkę do mojej pracy
Jak Ty to robisz?
Ja nie mogę się zwlec z łóżka wcześniej jak przed 9, a najczęściej jeszcze z Julkiem zasypiamy (po pobudce 5-6 i ok. 1,5 godz. marudzeniu) i budzimy się gruuubo po 10 Codziennie sobie powtarzam, że jak się zbudzi nawet o 7, to jemy i wstajemy i co? I dooopa Wtedy dzień krótki i w ogóle lipa....

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pisalam wcześniej, ze nam pediatra doradzila ograniczyc gotowana marchew na rzecz surowej, wprowadzic gotowanego buraka i łyżeczke otrebow owsianych (przy czym u nas juz trwala ekspozycja na gluten). Pomoglo poki co.

spróbuję z tą marchwią surową

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ej ale z tego co pamiętam to chyba nie o to się w tej dyskusji rozchodziło czy mm czy kp jest większym lenistwem
nieważne

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ale przecież kp to chęć podania dziecku najlepszego dla niego jedzonka
W ogóle czytając niektóre posty dowiedziałam się, że jestem leniem, bo karmię piersią
hej?! Ja też Chodziło mi o to, że podziwiam dziewczyny MM, bo sama jestem za leniwa na te wszystkie wyparzanie, podgrzewanie, mieszanie i gotowanie mleka. Dlatego mam zamiar KP najdłużej jak się da Chyba Ika mnie nie zrozumiałaś?

Cytat:
a tak swoją drogą... przeżyłam koszmar na izbie przyjęć. Zanim dostaliśmy się do pediatry w szpitalu : rejestracja, sala kwalifikacji i zaczepienie obrączki w odpowiednim kolorze ( nagły przypadek, może zaczekać itd), 1,5 czekania na pediatrę (Marcin caly czas mial gorączkę), godzina kroplówki i 5 godzin czekania na wyniki na sali obsewacyjnej. nigdy wiecej. jestem wstrząśnięta.

Współczuję, kochana! Ja już pewnie bym ryczała....
Dużo zdrówka dla Marcinka!
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam nad kurteczką szwedką z Nexta, ale nie wiem, czy 6-9 miesięcy czy 9-12

Cytat:
no co TY?

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Mam tylko pytanko: czy naprawdę puzzle się tak dobrze sprawdzają? Bo czytam, że wiele z was jest zadowolone. Na ile one posłużą? No i PLISSS polećcie mi jakieś
fajne są, kup
z puzzli można potem budować różne budowle

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Późno już, mało kto poczyta, ale napiszę, co tam dziś u nas

Oprócz tego, że tradycyjnie mieliśmy obsuwę, bo wstaliśmy przed 11, to byliśmy dziś na szczepieniu. I mamy przerwę do października Julian waży 9000 gramów i dzielnie zniósł zastrzyk
Pogadałam z naszą lekarką o glutenie, bo myślałam, że zwariuję od tych wszystkich informacji. Zdecydowałam, że będę podawać tak jak ona polecała - jedną łyżeczkę ugotowanej manny do słoiczka lub ugotowanej przeze mnie zupy. Po ok. tygodniu można zwiększyć dawkę do 1,5 łyżeczki i tak już zostanie. Lekarka twierdzi, że jak ma coś być nie tak to szybko to wyjdzie Mamy zacząć podawać żółtko - 1/2 3 razy w tygodniu.
Rozszerzanie diety idzie ok. Wychodzi na to, że wkrótce pozbędę się dwóch karmień KP - obiadowego i podwieczorkowego na rzecz kaszki (potem chyba będę dawać kaszkę przed snem, bo teraz ok. 17) Trochę mi szkoda....
Ach! Jeszcze siusiak Lekarka na razie nie dała skierowania do chirurga. Przepisała maść Baneocin (swoją drogą dziwne to ) i mamy dwa tygodnie po kąpieli smarować i odciągać. Dziwne, bo Dr Google na te napletki itp. poleca inne maści... Mam nadzieję, że nasza lekarka wie, co robi

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 23:32   #2361
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Oto wiosenna Ola czyżby czas przesiąść się na spacerowke? na zdjęciach dopiero zauważyłam że wszystko w kropki kocyk tez w kropki biedronkowy ale zdjęty do zdjęć ;p
Kropeczkowa Oleńka

Cytat:
o jaaaaaaaaaaa aż mi się micha cieszy teraz
pewnie, że będę
i jestem jak najbardziej chętna!!

to by było pierwsze moje takie spotkanie, obym się nie wstydziła
Jak ja bym chciała się z Wami zobaczyć

Cytat:

Są świetne

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Madziuchna Super waży Julek

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 02:52   #2362
nephelim89
Rozeznanie

U nas zabkowanie na calego. Nie dosc ze w dzien dal mi popalic to teraz jeszcze pobudka co godzine z wielkim placzem- skoncze w wariatkowie przez te zabki
Cytat:
Masakra, współczuje przejść. Nasza polska sluzba zdrowia niestety nadal pozostawia wiele do życzenia, eh... Zdrowka dla Marcinka

Czasami coś tam mu strzeli albo pyknie

ja też myślę nad pneumo, ale coraz bardziej się boję...

Biedna dobrze, że chociaż dziś i jutro masz pomoc. A może TŻ weźmie urlop żeby Ci Pomoc?jest taka opcja w ogóle?

Ja też jestem bardzo zadowolona z tych puzzli

Trzymam kciuki zeby malemu przeszlo

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nadrabiam!

Jak Ty to robisz?
Ja nie mogę się zwlec z łóżka wcześniej jak przed 9, a najczęściej jeszcze z Julkiem zasypiamy (po pobudce 5-6 i ok. 1,5 godz. marudzeniu) i budzimy się gruuubo po 10 Codziennie sobie powtarzam, że jak się zbudzi nawet o 7, to jemy i wstajemy i co? I dooopa Wtedy dzień krótki i w ogóle lipa....

nieważne

hej?! Ja też Chodziło mi o to, że podziwiam dziewczyny MM, bo sama jestem za leniwa na te wszystkie wyparzanie, podgrzewanie, mieszanie i gotowanie mleka. Dlatego mam zamiar KP najdłużej jak się da Chyba Ika mnie nie zrozumiałaś?

ja się zastanawiam nad kurteczką szwedką z Nexta, ale nie wiem, czy 6-9 miesięcy czy 9-12

no co TY?

fajne są, kup

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Oprócz tego, że tradycyjnie mieliśmy obsuwę, bo wstaliśmy przed 11, to byliśmy dziś na szczepieniu. I mamy przerwę do października Julian waży 9000 gramów i dzielnie zniósł zastrzyk
Pogadałam z naszą lekarką o glutenie, bo myślałam, że zwariuję od tych wszystkich informacji. Zdecydowałam, że będę podawać tak jak ona polecała - jedną łyżeczkę ugotowanej manny do słoiczka lub ugotowanej przeze mnie zupy. Po ok. tygodniu można zwiększyć dawkę do 1,5 łyżeczki i tak już zostanie. Lekarka twierdzi, że jak ma coś być nie tak to szybko to wyjdzie Mamy zacząć podawać żółtko - 1/2 3 razy w tygodniu.
Rozszerzanie diety idzie ok. Wychodzi na to, że wkrótce pozbędę się dwóch karmień KP - obiadowego i podwieczorkowego na rzecz kaszki (potem chyba będę dawać kaszkę przed snem, bo teraz ok. 17) Trochę mi szkoda....
Ach! Jeszcze siusiak Lekarka na razie nie dała skierowania do chirurga. Przepisała maść Baneocin (swoją drogą dziwne to ) i mamy dwa tygodnie po kąpieli smarować i odciągać. Dziwne, bo Dr Google na te napletki itp. poleca inne maści... Mam nadzieję, że nasza lekarka wie, co robi
Brawo za wage dla Julka

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 02:54   #2363
logoasia
Zakorzenienie

hej mamusie. Jestesmy w szpitalu wdalo sie podglosniowe zapalenie krtani.trzymajcie za nas kciuki,nie wiem jak dlugo zostaniemy. Bidulek spi wiec i ja sprobuje przysnąć
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 04:05   #2364
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie. Jestesmy w szpitalu wdalo sie podglosniowe zapalenie krtani.trzymajcie za nas kciuki,nie wiem jak dlugo zostaniemy. Bidulek spi wiec i ja sprobuje przysnąć
O rany, zdrowka!!

En się obudziła cała przesikana. Oby szybko zasnela i brat jej nie zgniotl z tz oczywiście żaden pożytek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 04:33   #2365
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nadrabiam!

Jak Ty to robisz?

nieważne

no co TY?

fajne są, kup

Brawo za wagę fajnie, że rozszerzanie diety dobrze Wam idzie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
U nas zabkowanie na calego. Nie dosc ze w dzien dal mi popalic to teraz jeszcze pobudka co godzine z wielkim placzem- skoncze w wariatkowie przez te zabki

Trzymam kciuki zeby malemu przeszlo

Brawo za wage dla Julka

Wysłane z mojego HP Slate 7

Oj współczuje takiego zabkowania

Cytat:
Ojeju, mocno trzymam kciuki

Stary 2014-03-14, 06:09   #2366
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej. Kochana mocne kciuki i dużo zdrówka

Czy ktoś wie dlaczego dziecko rzuca się przez sen? Nocki u nas zamieniły się w koszmar od jakiegoś tygodnia. Mało tego że budzi się co godzinę lub dwie to jeszcze podczas snu wierci się i rzuca. Teraz właśnie przez sen zmienia pozycję i śpi " w nogach"

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 06:16   #2367
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Jejku ,zdrówka i szybkiego powrotu do domu

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O rany, zdrowka!!

En się obudziła cała przesikana. Oby szybko zasnela i brat jej nie zgniotl z tz oczywiście żaden pożytek
Norma,z mojego też nie ma pożytku w nocy

---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ojej. Kochana mocne kciuki i dużo zdrówka

Czy ktoś wie dlaczego dziecko rzuca się przez sen? Nocki u nas zamieniły się w koszmar od jakiegoś tygodnia. Mało tego że budzi się co godzinę lub dwie to jeszcze podczas snu wierci się i rzuca. Teraz właśnie przez sen zmienia pozycję i śpi " w nogach"
U nas dziś też koszmar,pobudki co godzinę,nie wiem co jest. Ząbki raczej nie,bo dziąsła normalne,więc chyba skok:banghead:

Stary 2014-03-14, 06:22   #2368
ewacia85
Wtajemniczenie

moje dzieci przestawiają sie na nowy czas i pobudki 5-5;30 to norma teraz ...dziwne ale nawet mi się to podoba i pasuje

Cytat:

adi ma prawie 4 lata o odkąd jest sebuś a anwet i wcześniej to na nowo się bawi puzzlami ...buduje domki ...robi mate do tańców a tera uczy sie z nimi literek i cyferek...wiec zabawka na kilka lat
Cytat:
świetne są takie nagrania, ja też mam sporo z moich młodzieńczych lat

Musze jutro skopiować sobie to na kompa bo teraz z telefonu czytam ale w razie w będę miała też nawigację wiec spoko
W ogóle to dopiero dziś zobaczyłam ze uczylas się w nkjo moja szkoła - podstawówka gimnazjum i liceum Aaaa czyli też mniej więcej wiesz gdzie mieszkam bo zaraz obok z 3 min miałam do szkoły
o prosze to może jeszcze u ciebie na lekcji byłam
ja miałam mieszkanie na ducha świętego pierwszy blok od strony parkingu dokladnie na wprost szkoły a ostatni rrok wypasione mieszkanko na kusocińskiego
Cytat:
no to się poerobiło...kurujcie się szybciutko

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-03-14 o 06:23
Stary 2014-03-14, 06:29   #2369
logoasia
Zakorzenienie

czaszka przesylka doszla wczoraj, dziekuje serdecznie.nie mialam czasu jeszcze do niej zagladnac,ale na pewno to nadrobie po powrocie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 06:36   #2370
ewacia85
Wtajemniczenie

ps sebek zakatarzony cały tydzen a dzisiaj to już tak na maxa...zamiast być lepiej to jest gorzej bo coś kaszle na mokro...poobserwuje ale pewnie koło południa pojade z nim do lekarza...znowu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości