Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 07:52   #4141
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Dziewczyny mam patent na Kamila robie mu na śniadanie kromeczkę, wsadzam do krzesełka i proszę, mam czas na wizaż

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
hmmm no to może i ja pójde do babci w zamalych ciuszkach , z zamałą torebką tez ...

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
CzYtalam,ze buciki roznych marek moga miec rozbieznosci w rozmiarach - i tak rozmiar 20 nie jest rowny innemu rozmiarowi 20. Dlatego lepiej mierzyc plus dodatkowo zawsze mierzyc wkladke wewnetrzna.
Tak, ja chciałam kupić adidaski nike na allegro ale często rozmiar 22 to wkładka od 11-14cm a Kamil ma jakieś 13cm więc muszę zmierzyć jednak

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dostałam w prezencie perfumy Lady Gaga Fame. Znacie? Co myślicie? Sam zapach nawet mi się podoba, ale jego intensywność mniej. Wydaje mi się, że jak psiknę na nadgarstki to czuć to 50 km dalej....
też dostałam na gwiazdkę i lubię. Na początku ten zapach wydawał mi się intensywny, ale teraz już go nie czuję. Z tym że ja TŻ mówiłam że mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no i 200zł poszlo w aptece
inhalator (jak to tż określił kawałek plastiku 120zł ) ciekawe czy Florek pozwoli sobie zrobić inhalacje, do tego syrop, paracetamol jakieś rzeczy do tych inhalacji i 200zł poszło.
Florkowi zamiast się poprawiać to się okazuje że coś tam nie czysto osłuchowo pięknie , pięknie.
Ja wkładam Kamila do wózka lub krzesełka i zagaduje, najpierw zabawkami a im bardziej się nudzi tym wyciągam lepsze zabawiacze czyli książki na końcu telefon
zdrówka

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 07:54   #4142
bmma
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Lekarka kazała się nie przejmować tym, że L. nie je. Stwierdziła, że skoro coś tam sobie próbuje - nawet jak to sa 3 gryzy marchewki - to jej to wystarcza i żeby nie panikować. Ma moje mleko na żądanie, waga jest na 50 centylu, nie widać problemów, rozwija się prawidłowo, więc ja mam przestać się martwić. Na moje wątpliwości co do powrotu do pracy - co będzie wtedy jeść - dostałam radę - nie wracać do pracy

Więc w sumie z jednej strony mnie uspokoiła, żebym się nie martwiła, że inne dzieci jedzą dużo posiłków nie kp, a moja właściwie cały czas bazuje na kp. A z drugiej mam wrażenie że nie powiedziała mi nic nowego, oczekiwałam jakiejś złotej rady, która sprawi, że L. zacznie jeść jak człowiek
A, i do picia zasugerowała kompoty. I na wieczór kaszkę mam dawać. (Tylko jak??? O 18 nie chce jeść za dużo, a potem jest kąpiel i od razu cyc, bo inaczej ryk. Nie wiem, jak ta kaszkę mam jej dać - chyba że o 17, ale to niewiele zmieni...)
Po wizycie wieczorem chciałam L. zrobić jabłko tarte z kaszą i trzymałam obrane jabłko w ręce, a L. niemal mi je wyrwała. ZAryzykowałam - posadziłam, ją w krzesełku i dałam całe jabłko do ręki. O matko, mlaskała i mlaskała aż całe zeżarła. Ani razu się nie zakrztusiła (a ja siedziałam obok i patrzyłam na jej każdy kęs). Jak doszła do ogryzka i już brała do buzi jabłko i wypluwała zawartość to ją wzięłam na dywan do zabawy. I taaaki ryk byul, nigdy tak nie płakała, nie mogłam jej uspokoić, nic nie pomagało, aż się pokładała z tego płaczu. Chodziło o jabłko, że jej zabrałam... Uległam i jej dałam, ale że ten ogryzek mnie niepokoił, to w chwili nieuwagi zabrałam jabłko i szybko dałam wafelka ryżowego i nim się bawiła. Niestety w nocy pojękiwała, pewnie brzuszek trochę ją bolał, bo nigdy nie zjadła tak dużo na jeden raz.

A i jeszcze pediatra powiedziała, że L. może jeść również smażone.
Wczoraj robiłam racuchy z żurawiną znowu i L. memłała sobie zadowolona, bardzo jej smakowało. A dzisiaj zrobiłam kaszkę z jabłkiem i nawet łyżeczki nie zjadła. Za to kapustę kiszoną mi zabrała z talerza i zjadła
widzisz radzi sobie.
Moja też nadal bazuje ma KP więc poczytałam sobie co piszesz, mam to samo. Ja jej daję kaszkę, pomemla zje 1/2 porcji w ciśnie się na kolana do cyca

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:04   #4143
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
heh. A pamiętam jak mówiłam, że nie będe przewrażliwioną mamą. Że nie będę się zamartwiać, będzie luz-blues. Że na pewno nie będe gadać o kupkach. Się kurczę pomyliłam
jak kazda mama
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Proba nowej klawiaturki
Byl dzis kurier, reklamacja uwzgledniona. No! Fajne etui, z rysikiem Tylko jeszcze nie wiem, jak uruchomic pl znaki

1 dzien na formalnosci? Jak to mozliwe??
Ja mam mniej do zalatwiania, a musze jechac do US i do pracy - dwa krance Wawy... TZ listownie bedzie prosic o przyslanie dokumentow, a to potrwa.
no to lepiej jednak aby tz się wybral osobiście i wtedy da się zalatwic . liczy się dzień w którym wypelnisz-zlozysz wniosek ,a jeśli cos tam dodatkowo brakuje to można się umowic ze dowieziesz .nawet po terminie - jeśli oczywiście masz miłe osoby w mopsie.

a tak w ogole to
Czesc ,
qrcze mam do polatania dziś a okazało się ze poduszka mi w aucie nawaliła .... tak samo z siebie? nie wiem jak to możliwe ,nowy samochod przecież . ale jest na gwarancji to niech serwis naprawia . tylko ciekawe jak długo .nie cierpie jezdzic autem tzta .

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

dla Filipka
Stary 2014-03-14, 08:10   #4144
bmma
Zadomowienie

Cytat:
j
dla Filipka
Podpinam się, wszystkiego najlepszego Filipku

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-03-14, 08:13   #4145
Moderna
Zakorzenienie

Filipku kochany NAJ NAJ NAJ
Pewnie w żłobku świętuje z kolegami
Stary 2014-03-14, 08:22   #4146
bzinka
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Fifiego!

My mamy takiego niekapka http://allegro.pl/kubek-niekapek-sil...042524357.html jest fajny, polecam

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-14 o 08:40
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:27   #4147
Luna0
Zakorzenienie

kupiłam te karty na sznurku czu-czu co Nestelle polecała. Ale dodam do prezentu urodzinowego. Wczoraj z TŻ próbowaliśmy je otworzyć żeby nie było widać że otwierane ale się nie da.. musimy czekać tydzień do urodzin

co do niekapków to my mamy z TT, on jedyny nie kapie (lovi i aventa też mamy ale kapią) i Kamil z niego pije ale się krztusi i wylatuje mu z buzi na ubranko... za dużo leci czy jak?

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

I wszystkiego co najlepsze dla Filipka!! 100 lat

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:38   #4148
trolla2405
Rozeznanie

hejka
młoda mnie dziś obudziła jak było szaro jeszcze, polezałam, ona zasnela a ja nie mogłam, dzięki temu juz biegałam, jestem dawno po śniadanku i zaczynam mieć zachciewajke na kafke. jakoś jak zaczełam cos dla siebie robić ( m.in biegać, zapisałam sie do szkoły) to jakos bardzoej zadowolona z siebie jestem, lepszy humor mam i wiecej energii, im wiecej robie tym wiecej mi sie chce (szkoda ze nie mam tak ze sprzataniem-to jakos nie chce mi wejsc do harmonogramu).
jutro przychodzą dziadki i szwagierka - muszę jakies ciasto zrobic sałątke, eh poopalałabym się.

dla FILIPA moc uścisków i buziaków!!!
Stary 2014-03-14, 08:51   #4149
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

składałam zyczenia rano (tylko przypominam )

ale ze nie do mnie było pytanie
aha

za zyczenia

Cytat:
Mam prośbę:
L. zaczęła pić z kubka niekapka. W sumie nie pić, tylko bawić się, ssać ten ustnik i czasami coś jej się uda napić. Bardzo jej się ten kubek podoba, chodzi z nim, ale przecieka. Wszystko jest mokre, ona, dywan itd. Musze kupić coś podobnego, ale nie aventu. Macie jakieś propozycje?
My mamy coś takiego|:
http://allegro.pl/avent-magiczny-kub...056174703.html
ja kupiłam wczoraj lovi http://allegro.pl/kubek-lovi-360-min...977619069.html ale nie kuma o co chodzi

Cytat:

Pewnie jestem jak na wizażowe standardy strasznie zapuszczona
ja chyba też

u nas w nocy mega katar O. strasznie się męczyła co jakis czas budziła sie i płakała a z odciąganiem masakra takie darcie że szok!
Poki co tylko kicha i katar na szczęście nie ma gorączki mam nadzieję że przejdzie.

STO LAT DLA FILIPKA!!!!!!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:58   #4150
Tasia34
Wtajemniczenie

100 lat FILIPKU!!!

Witam sie i uciekam, jedziemy w odwiedziny do kumpeli

Nestelle - na podroz i pobyt tz wydal by cos ok. polowe becikowego, wiec...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:06   #4151
BYou
MBZ♥

Fifi, ściskamy roczkowo

Aniczko, nalej kapkę wody do tego zagłębienia w loviszybciej pójdzie nauka
Bidulka
U nas też w nocy pojawił się katar ale sama woda-już go nie ma, do tego kwaśne qpki rano więc zębole w natarciu:/

Demeter, teraz budzi się ok 8

Cathlyn, chyba najbardziej drżymy o jedzeniemam nadzieję, że jesteś spokojniejsza

Dziś piątunio Mąż przyjeżdża jak ja się za Nim stęskniłam

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Demeter, przycisk power kusi
Zosi nie kręcą teraz zabawki, tylko książeczki i jedna szuflada w kuchni

Nestelle ale pech z autem:/mam nadzieję, że serwis się uwinie raz-dwa

Dorzucili na zarce nowościjednak nie zamawiałam płaszczyka bo Babcia coś kupiła, kupiłam za to kurtkę w kappahlu w kwiatuszki.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:07   #4152
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
hejka
młoda mnie dziś obudziła jak było szaro jeszcze, polezałam, ona zasnela a ja nie mogłam, dzięki temu juz biegałam, jestem dawno po śniadanku i zaczynam mieć zachciewajke na kafke. jakoś jak zaczełam cos dla siebie robić ( m.in biegać, zapisałam sie do szkoły) to jakos bardzoej zadowolona z siebie jestem, lepszy humor mam i wiecej energii, im wiecej robie tym wiecej mi sie chce (szkoda ze nie mam tak ze sprzataniem-to jakos nie chce mi wejsc do harmonogramu).
jutro przychodzą dziadki i szwagierka - muszę jakies ciasto zrobic sałątke, eh poopalałabym się.

dla FILIPA moc uścisków i buziaków!!!
ale mnie pozytywnie nastroił Twój post!
ja też chcę kawy!
ja też chcę się opalać!
i biegać!
do jakiej szkoły się zapisałaś? ;>

przyłączam się do życzeń dla Filipka! STO LAT STO LAT!
szkoda, że Sorce tak rzadko z nami

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
aha

za zyczenia

ja kupiłam wczoraj lovi http://allegro.pl/kubek-lovi-360-min...977619069.html ale nie kuma o co chodzi

ja chyba też

u nas w nocy mega katar O. strasznie się męczyła co jakis czas budziła sie i płakała a z odciąganiem masakra takie darcie że szok!
Poki co tylko kicha i katar na szczęście nie ma gorączki mam nadzieję że przejdzie.
ojoj następne biedactwo zdrówka!

no i dzień dobry

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png

Edytowane przez jolanT
Czas edycji: 2014-03-14 o 09:09
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:12   #4153
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Aniczko, nalej kapkę wody do tego zagłębienia w loviszybciej pójdzie nauka
Bidulka
U nas też w nocy pojawił się katar ale sama woda-już go nie ma, do tego kwaśne qpki rano więc zębole w natarciu:/
DZIĘKUJĘ TO JEST MYŚL !
Stary 2014-03-14, 09:18   #4154
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Zdrówka. Moja też dzisiaj dostała katar :/

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-03-14, 09:28   #4155
monicca1989
Zakorzenienie

Mam pytanie odnośnie bucików, juto chcemy podjechać kupić F. ale nie wiem kompletnie gdzie jechać...
Zapamiętałam tylko że w Daichmanie są Elefanty. A w innych sieciówkach są jakieś warte uwagi? I najlepiej do ok 100zł.?

Cytat:
Mam prośbę:
L. zaczęła pić z kubka niekapka. W sumie nie pić, tylko bawić się, ssać ten ustnik i czasami coś jej się uda napić. Bardzo jej się ten kubek podoba, chodzi z nim, ale przecieka. Wszystko jest mokre, ona, dywan itd. Musze kupić coś podobnego, ale nie aventu. Macie jakieś propozycje?
My mamy coś takiego|:
http://allegro.pl/avent-magiczny-kub...056174703.html
Mamy taki sam i faktycznie zaraz cały F. mokry. Teraz daję w gratisowym Bebiko i jest ok.

Filipku wszystkiego najlepszego!!

monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:31   #4156
anika_s
Wtajemniczenie

Kurde! zauważyłam u O. ciemieniuche jak ja jej z tych włosisków wyczeszę
Stary 2014-03-14, 09:32   #4157
cathlyn
Rozeznanie

Witam z rana
Dziecko śpi. Zasnęła o 9. Wstała o 7. Zawsze usypia ok 11, nawet jak wstanie o 6. Jak to się stało? Ano, ja pobiegłam się relaksowac u dentysty , a TŻ został z L. przed pracą. Usnęła 5 min po moim wyjściu.
Nie rozumiem jak on to robi. Śpi już 1,5 h, więc zaraz pobudka, cały harmonogram mi się oczywiście pozmienia

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

My mamy dokładnie taki http://www.sklepy24.pl/sklep/smykand...wierzatka/1960
Poleciła nam babka w sklepie - podobno się bardzo dobrze sprzedają. Nic z niego nie kapie, jeśli Kubuś nie pije, także jestem zadowolona
A Avent to dla mnie beznadzieja straszna, mielismy butelke i wywaliliśmy ją, bo taki bubel.
A ten usntik to taki twardszy? Bo ten z Aventu jest w miare twardy i L. go sobie podgryza.
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
widzisz radzi sobie.
Moja też nadal bazuje ma KP więc poczytałam sobie co piszesz, mam to samo. Ja jej daję kaszkę, pomemla zje 1/2 porcji w ciśnie się na kolana do cyca

Jeszcze mi mówiła, żebym sobie w myślach mnożyła (L. waży ok. 9 kg, ja 6x więcej, więc mam jej porcje mnożyć razy 6 i myśleć czy ja bym się najadła. Pomysł dobry, ale ja jestem teraz non stop głodna i mi porcja mojego TŻ, który waży prawie 2x tyle co ja pasuje)
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

My mamy takiego niekapka http://allegro.pl/kubek-niekapek-sil...042524357.html jest fajny, polecam
Ten ustnik taki twardszy czy miękki jest?
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

co do niekapków to my mamy z TT, on jedyny nie kapie (lovi i aventa też mamy ale kapią) i Kamil z niego pije ale się krztusi i wylatuje mu z buzi na ubranko... za dużo leci czy jak?
Jak porównasz ustnik z aventa lovi i TT? kŧóry twardszy? na wielkość takie same?
Moja nie krztusi się, ale często bierze łyka i jej wylatuje z buzi - kapie po wszystkim, jakby się dziwiła, że coś tam jej poleciało.
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
hejka
młoda mnie dziś obudziła jak było szaro jeszcze, polezałam, ona zasnela a ja nie mogłam, dzięki temu juz biegałam, jestem dawno po śniadanku i zaczynam mieć zachciewajke na kafke. jakoś jak zaczełam cos dla siebie robić ( m.in biegać, zapisałam sie do szkoły) to jakos bardzoej zadowolona z siebie jestem, lepszy humor mam i wiecej energii,

Cytat:

Też nad nim myślałam, ale nie ma ustnika. Mam doidy i chyba z niego będe już uczyć docelowo.
Dużo zdrowia dla Oliwki
Stary 2014-03-14, 09:36   #4158
anika_s
Wtajemniczenie

BYOU udało się już pije z lovi pojętna ta moja córa ale jak siorbie
Stary 2014-03-14, 09:42   #4159
BYou
MBZ♥

Anika,
Zosia czasem jak na podwórku zaciągnie to się wszyscy odwracają
Co do ciemieniuchy to jest taki specyfik z emolium-podobno niezły-może spróbuj?

Stary 2014-03-14, 09:42   #4160
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

My też

Cytat:

Dorzucili na zarce nowościjednak nie zamawiałam płaszczyka bo Babcia coś kupiła, kupiłam za to kurtkę w kappahlu w kwiatuszki.
he,he,he- podczytujemy ten sam wątek? Też patrzyłam

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ale mnie pozytywnie nastroił Twój post!
ja też chcę kawy!
ja też chcę się opalać!
i biegać!

ja mam gębe opaloną, zeby dziecko było cicho musze z 5 km blisko ulicy zrobic- auta muszą jeżdzić, wiec zimą czy przed słońcem kaptur na łeb, opatulona i tylko gęba wystawała. Skutek- gęba ciemna szyja biała.....(jak umiejętnie nałożony podkład.....)

Dzisiaj jeszcze łeb ćmi, mam nadzieję ze przejdzie, wczoraj była masakra (nie taka jak w grudniu ale....) do tego dziecko usilnie chcące iść w inną stronę niz matka, a jak już się udało odwrócić to koncepcja wsadzenia do wózka wzięła w łeb..... Ech....Oby dziś było lepiej....

Wymacałam 9 zęba.....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:48   #4161
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dragusiu, Kinia ma inhalację codziennie od grudnia i za każdym razem płacze- tak nie lubi jak ją sadzamy bez ruchu i trzymamy za rączki. Tz sie smieje że Kinga zostanie jakimś wojownikiem tak walczy o wolność ;-) serce mi sie kraje jak płacze ale lekarz mówi, że jak tak placze to wtedy sie głębiej zaciąga i to lepiej.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Teraz to i tak jest mało, bo na początku to miała dwa rodzaje lekarstw i jedno 2xdziennie a drugie 3xdziennie więc w sumie 5 inhalacji, płakała strasznie...
biedna

Cytat:
IPhone 4s
daj znać czy jest okey bo tez bym go chciala.tylko ja jeszcze mam troche czasu do konca umowy- 2 miesiace

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ulewał po jajku, mi po jajku niedobrze i jakoś tak się boję mu teraz dać, ale musze spróbować w końcu... może kiedyś zrobię chłopu jajecznicę i dam skubnąć Jakubowi.. ja na pewno nie tknę
amarantus dobry jest jako dodatek np. do kaszy i tak daję, ale sam amarantus
zerknę na przepisy na musy.
ostatnio w pytanie na sniadanie bylo o alergiach i mowili ze jak jest dziecko na cos uczulone to nie powinno sie tego dawac bo mozna spowodowac kolejne allergie u dziecka.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ojej a ja Ci d... zawracam o wózek
Zdrówka dla Was
Niestety w aptece to można niezłą sumę zostawić
spoko. jutro postaram sie zmierzyc. jak nie zapomne

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Ja wkładam Kamila do wózka lub krzesełka i zagaduje, najpierw zabawkami a im bardziej się nudzi tym wyciągam lepsze zabawiacze czyli książki na końcu telefon
zdrówka
florek juz gardzi telefonem no chyba że ktoś gada z tego telefonu to się rzuca na telefon i rozłącza rozmowe

od nas też
STO LAT DLA FILIPKA!!!!!!

boże co za noc co pół godziny pobudka

nadrobiłm ide umyć nocnik

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:49   #4162
BYou
MBZ♥

Despa ja mam zarę otwartą od kilku dni bo zamawiałam kilka rzeczy
za ząbka

Stary 2014-03-14, 10:15   #4163
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do ciemieniuchy to jest taki specyfik z emolium-podobno niezły-może spróbuj?
mam coś o nazwie Ciemieniuszka - już ją wysmarowałam , może pomoże

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Wymacałam 9 zęba.....
Stary 2014-03-14, 10:50   #4164
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

[/COLOR]Demeter, przycisk power kusi
Zosi nie kręcą teraz zabawki, tylko książeczki i jedna szuflada w kuchni
No coś Ty - od 18 ? 14h??
Pytam, bo mój wstaje o 6 ostatnio a chodzi spać koło 22, wiec 8h snu, ech...

Cytat:
A ten usntik to taki twardszy? Bo ten z Aventu jest w miare twardy i L. go sobie podgryza.
Tak, twardy jest i sobie często go gryzie Nawet chyba powiększył tą dziure już ale mozna wymieniac ustniki.

-----------
My juz po spacerku, jest pieeeeknie! Kubus jeszcze w korytarzu dosypia. Czekam na powrót TŻ i lecę do lumpka bo dziś przecena

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
:
spoko. jutro postaram sie zmierzyc. jak nie zapomne
Najbardziej mi zalezy na tej powierzchni do spania - jaka jest jej długośc?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:52   #4165
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze mi mówiła, żebym sobie w myślach mnożyła (L. waży ok. 9 kg, ja 6x więcej, więc mam jej porcje mnożyć razy 6 i myśleć czy ja bym się najadła. Pomysł dobry, ale ja jestem teraz non stop głodna i mi porcja mojego TŻ, który waży prawie 2x tyle co ja pasuje)

hihi też mam apetyt, jeszcze chwila i tż dogonię

Kinga jak mnie widzi to prawie 1/2 dnia słyszę ama ama, tak że mleka ma pod dostatkiem.
Dzisiaj mówi:
-ama ama ama,
dałam cyca i mówię,
- wystarczyło raz powiedzieć
puściła cyca i mówi
-ama ama.
Zrozumiała?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-03-14, 10:54   #4166
BYou
MBZ♥

Demeter, o 18 to jest kąpiel. No i jest pobudka w nocy na jedzeniezasypia tak wcześnie bo ma tylko jedną drzemkę w dzień, długo jesteśmy na podwórku, a Ona na spacerze nie zasypia-szkoda czasuciekawe jak to będzie kiedy się ochłodzi.
Przeważnie w niedzielę jak Mąż wyjeżdża to Zosia też tak późno idzie spać i wstaje o tej samej porze-a ja naiwna myślałam że pośpi do 10.

Dragusiu

Stary 2014-03-14, 10:57   #4167
bmma
Zadomowienie

Cytat:
BYOU udało się już pije z lovi pojętna ta moja córa ale jak siorbie
hihi

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Wymacałam 9 zęba.....

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 12:22   #4168
Moderna
Zakorzenienie

Czy ktoras z Was interesowala sie juz moze pojemnikiem na przekaski?
Moze macie i polecacie?

Wyszukalam kilka i nie wiem, ktory wybrac
(ten potwor mi sie podoba (kwiatuszek dla dziewczynki), marki Nuby, albo z Munchkin.
A moze znacie inne godne polecenia?

a na ostatnim zdjeciu fajny pojemnik na drugie sniadanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 81clSUv3P2L._SL1500_.jpg (104,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 81fZiv4o8cL._SL1500_.jpg (70,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 81+D4VJ3-AL._SL1500_.jpg (87,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 71DgSYP46oL._SL1260_.jpg (98,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 81l-IfMOQ6L._SL1500_.jpg (104,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 71v2pFiZAQL._SL1500_.jpg (63,4 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 71uJGyTwerL._SL1500_.jpg (52,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9182dywkGTL._SL1500_.jpg (115,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 81NbEOrWLQL._SL1500_.jpg (74,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-03-14, 12:36   #4169
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

dziecko-ideał w każdym aspekcie...

a mąż na dłużej ze względu na to, że tydzień temu go nie było???

Cytat:
Nie rozumiem jak on to robi.
hehe mam podobne odczucia co do Panika i T. ...

Cytat:
zeby dziecko było cicho musze z 5 km blisko ulicy zrobic- auta muszą jeżdzić
heh... skąd ja to znam.
i to u nas działa tylko ok. 40 minut. potem chyba by musiały defiladować psy - jeden za drugim. no i jakaś kawalkada samolotów - żeby się nie darł... mnie nie satysfakcjonuje 40 minutowy spacer

no i za 9 zęba brawka!!!! (dziś dostrzegłam 8ego )

Moderna, mam chyba 4ty (na focie czwarty ). bardzo lubię.
a w Ikei kupiłam cosik takiego http://allegro.pl/ikea-smaska-pojemn...tml?source=mlt na nasze przekąski spacerowe (nic nie działa, ale wolę mieć)

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-03-14 o 12:38
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:42   #4170
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Moderna, mam chyba 4ty (na focie czwarty ). bardzo lubię.
masz ten sam, marki Munchkin? I piszesz, ze jest ok?
a ty go lubisz, czy T. tez?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości