|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
DRAGUSIU - zdrUFka dla Florka
![]() Dzis padalo - przestalo o 15 - Milus spal od 13 do 15.20 ubralam i poszlam na spacer. Wdeplam do sklepu - i co kupilam wszystko oprocz Maselka buuu - a kasy jak nie ma tak nie ma / szefunio w Uja chyba leci - ehhh. Masakabra. A tak btw dla nie posiadajacych FB zalaczam foto ( made by Emilian - hahaha ) ImageUploadedByWizaz Forum1394734509.589254.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Rozeznanie
|
Nestelle jak by poznał?chyba po kolorze skóry, jej suchości zwłaszcza itp no bo chyba nie po pieknych oczach
![]() ![]()
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam telefon i umowę, facet powiedział, że idzie stargować zniżkę i jeszcze utargował na abonament, także taniej niż myślałam, że będzie wyszło za to wszystko, padam dziś na ryjek, nie mam siły go rozkminiać, a powinnam, bo mój htc jeszcze mi dzisiaj spadł i już w ogóle jak ktoś dzwoni to nic nie słyszy co mówię... wracamy, patrzę na lidlu reklama pampków, mówię do TŻta zajedźmy - bo zapomnieliśmy o tej promocji w poniedziałek - TŻ - po co? szkoda, że zapomnieliśmy, wykupione pewnie, no ale dobra, jedźmy żeby nie było.... i trafiło się ślepej kurze ziarno, bo było po 30 kartonów gdzieś z każdego rodzaju, 3,4,5 - do wyboru do koloru, także prawie 4 stówy na pampki poszły, ale spokój na jakiś czas
![]() |
#4115 |
Rozeznanie
|
witam się. na początek sto lat dla Solenizantów trochę spóźnione oraz dla Kingusi. Mam do was pytanie, powiedzcie co sądzicie o załączonym ubranku na zdjęciach? rozmyślam o owym komplecie na chrzest...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zakorzenienie
|
dla mnie jakoś mało chrzcielnie, prędzej na jakąś sesję w stylu angielski gentleman
#4117 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4118 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez robie dużo w rękawiczkach - ale to ze względu na chemie jednak niszczy skore nawet zdrową .
![]() |
#4119 |
Zadomowienie
|
Dragusiu, Kinia ma inhalację codziennie od grudnia i za każdym razem płacze- tak nie lubi jak ją sadzamy bez ruchu i trzymamy za rączki. Tz sie smieje że Kinga zostanie jakimś wojownikiem tak walczy o wolność ;-) serce mi sie kraje jak płacze ale lekarz mówi, że jak tak placze to wtedy sie głębiej zaciąga i to lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Scarlett jaki telefon wzięłaś?
ale mnie łeb napitala..... Hmmm dla zainteresowanych, dziewczyny na fb piszą że w HM (stacjonarnych)mega przeceny
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2014-03-13 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- O. ma dziś 11 m-cy jeszcze tylko miesiąc i roczek ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-03-13 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
![]() Ja póki co kopnięta przez Was w d... kremuję się regularnie rana i wieczorem od paru dni ciekawe na ile mi motywcaji starczy ... chyba że Nestelle wstawi swoje zdjęcie i na nim będzie coraz bardziej odmłodzona przez te wszystkie pitu pitu ![]() ehh tak czytam i dochodzę do wniosku że jednak się bardzo zaniedbałam przez ciążę i teraz jak już jest mała kiedyś też chodziłam do dermatologa na zabiegi pielęgnujące ahh ten relaks ... czuję że kogoś przypominam Scarlett ale zapasy pampków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez kupiłam 4 kartony . ale znajoma tez chciała kupic 5 i już we wtorek nie było u nas . moim zdaniem jest ok .
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Anika_s
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Nestelle a widziałaś może czy mieli te buciki na stanie?
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Dragusia dużo zdrówka dla Florka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale od grudnia ..szmat czasu! jak dlugo jeszcze? ![]() Cytat:
![]() ale ze nie do mnie było pytanie ![]() Cytat:
nie no bez przesady .nie jak 18 . dbam o skore ale to tez nie jest tak ze caly dzień wisze w lustrze . tak poważnie to tak mi weszlo w krew to cale smarowanie ze zajmuje mi sekundę . a wole isc raz na jakiś czas do dermatologa niż do kosmetyczki - bo w jej zabiegi nie wierze -maseczki sraty taty -sama mogę sobie robic a nie nawidze lezec i czekac ...i tak samo nie cierpie chodzic do fryzjera bo się nudze i kiminie co w tym czasie bym zrobila innego . chodze tylko na pazurki ,na pedicure . do dermatologa -na pilingi , mezoterapie . ale wiadomo nie teraz bo ciaza bo karmienie . na masaz bym sobie poszla chętnie ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Oliwka wiesz kiedy otworzą tousa w malcie?
![]() |
#4128 |
Zadomowienie
|
[B][/B]Anika, oczywiście wszystkiego najlepszego dla Twojej Córci! Zdrówka dużo
![]() Nestelle, no biedniusia jest bardzo. Jak długo to nie mam pojęcia. Zobaczymy czy ta alergia ją będzie długo męczyć. Może jak skonczy się sezon grzewczy to będzie lepiej i np. co drugi dzien będzie inhalowana. Teraz to i tak jest mało, bo na początku to miała dwa rodzaje lekarstw i jedno 2xdziennie a drugie 3xdziennie więc w sumie 5 inhalacji, płakała strasznie... ![]() ![]() Scarlett, dobrze, że z tym Orange masz już z głowy. Ale zachowywali się naprawdę niefajnie i aż dziw, że sobie ich nie odpuściłaś i nie zmieniłaś operatora. ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Misiulka, moim zdaniem ten komplecik może być. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Kasia: rozwaliłaś mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Zakorzenienie
|
IPhone 4s
Cytat:
Jutro muszę wstać o 5 rano, ide do wyrka, poczytam stosy zaległych gazet.....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | ||
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
Chciałam (z)robić mleko migdałowe i dawać L. ale nie mam czasu... Na razie i tak nie dostaje mleka, więc poczekam, ale bardzi mnie kusi przetestowanie jak to się robi. Przepis znalazłam na wegedzieciaku. 2. Z olejkiem nie wiedziałam... ![]() ![]() Lekarka kazała się nie przejmować tym, że L. nie je. Stwierdziła, że skoro coś tam sobie próbuje - nawet jak to sa 3 gryzy marchewki - to jej to wystarcza i żeby nie panikować. Ma moje mleko na żądanie, waga jest na 50 centylu, nie widać problemów, rozwija się prawidłowo, więc ja mam przestać się martwić. Na moje wątpliwości co do powrotu do pracy - co będzie wtedy jeść - dostałam radę - nie wracać do pracy ![]() Pediatra zadała podobne pytania do Ciebie ![]() Poradziła próbować dawać jej jeść np. na dywanie - no kaszka ok. ale BLW typu gotowana marchewka to będzie porażka. A, i kazała się dzielić ![]() Nie pamiętam co jej mówiłam - L. nie je czegośtam bo twarde - a pediatra - to ona zębów nie ma? Ja: no ma, ale... Pediatra tak się na mnie spojrzała jakbym 5 letnie dziecko karmiła papkami ![]() Więc w sumie z jednej strony mnie uspokoiła, żebym się nie martwiła, że inne dzieci jedzą dużo posiłków nie kp, a moja właściwie cały czas bazuje na kp. A z drugiej mam wrażenie że nie powiedziała mi nic nowego, oczekiwałam jakiejś złotej rady, która sprawi, że L. zacznie jeść jak człowiek ![]() A, i do picia zasugerowała kompoty. I na wieczór kaszkę mam dawać. (Tylko jak??? O 18 nie chce jeść za dużo, a potem jest kąpiel i od razu cyc, bo inaczej ryk. Nie wiem, jak ta kaszkę mam jej dać - chyba że o 17, ale to niewiele zmieni...) Po wizycie wieczorem chciałam L. zrobić jabłko tarte z kaszą i trzymałam obrane jabłko w ręce, a L. niemal mi je wyrwała. ZAryzykowałam - posadziłam, ją w krzesełku i dałam całe jabłko do ręki. O matko, mlaskała i mlaskała aż całe zeżarła. Ani razu się nie zakrztusiła (a ja siedziałam obok i patrzyłam na jej każdy kęs). Jak doszła do ogryzka i już brała do buzi jabłko i wypluwała zawartość to ją wzięłam na dywan do zabawy. I taaaki ryk byul, nigdy tak nie płakała, nie mogłam jej uspokoić, nic nie pomagało, aż się pokładała z tego płaczu. Chodziło o jabłko, że jej zabrałam... Uległam i jej dałam, ale że ten ogryzek mnie niepokoił, to w chwili nieuwagi zabrałam jabłko i szybko dałam wafelka ryżowego i nim się bawiła. Niestety w nocy pojękiwała, pewnie brzuszek trochę ją bolał, bo nigdy nie zjadła tak dużo na jeden raz. A i jeszcze pediatra powiedziała, że L. może jeść również smażone. Wczoraj robiłam racuchy z żurawiną znowu i L. memłała sobie zadowolona, bardzo jej smakowało. A dzisiaj zrobiłam kaszkę z jabłkiem i nawet łyżeczki nie zjadła. Za to kapustę kiszoną mi zabrała z talerza i zjadła ![]() ![]() Cytat:
Z między innymi tego względu zmieniłam przychodnię, bo nie wyobrażam sobie z dzieckiem zdrowym czekać na wizytę wśród chorych... Hmmm.. Ja kupuję jedną paczkę Babydreama na 2 tyg... A wydaje mi się, że tych pampersów to tona idzie...
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Scarlett to my zużywamy +/- 5 dziennie ale moje dziecko nawet kupek codziennie nie robi (poza dniem dzisiejszym chyba zapiszę w kalendarzu pierwszy raz od kiedy się urodziła zrobiła 3 kupki
![]() Nestelle nie mam pojęcia i nawet nie wiedziałam, że otwierają dawno na malcie nie byłam ostatnio najczęsciej do browaru zaglądam. Na masaż to ja się zapisuję od kilku mc i jak idę się upiększać to zawsze się zapisuję ale jakoś dotrzeć nie mogę. Ja ostatnio w szoku byłam farbowanie w godzinę! u fryzjerki jeszcze nigdy tak ekspresowo nie byłam obsłużona a myślałam że posiedzę ze 2,5 godzinki Generalnie i tak Cię podziwiam za takie dbania o buźkę i zazdroszczę potroszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Rozeznanie
|
Mam prośbę:
L. zaczęła pić z kubka niekapka. W sumie nie pić, tylko bawić się, ssać ten ustnik i czasami coś jej się uda napić. Bardzo jej się ten kubek podoba, chodzi z nim, ale przecieka. Wszystko jest mokre, ona, dywan itd. Musze kupić coś podobnego, ale nie aventu. Macie jakieś propozycje? My mamy coś takiego|: http://allegro.pl/avent-magiczny-kub...056174703.html Byłyśmy w Deichmanie oglądać buty. B. mały wybór. Zmierzylam stopę L. specjalnym przyrządem do mierzenia, wyszło 19. Były tylko 2 rodzaje butów z tym rozmiarem firmy Elefanten. Inne firmy miały twarde te buty. Przymierzyłam jednego bucika a L. w ryk. Nie mogłam jej uspokoić, wyszłam ze sklepu , pochodziłam. Wróciłam przymierzyć drugiego, ale on nawet nie wszedł na stopę - za szczupły był. I znowu ryk... Te Elefanteny fajne, ale maja tylko na rzepy i przy zapinaniu mam problem z zapięciem - L. chyba ma szeroką stopę... Dzisiaj byłam w sklepie, który ma buciki Befado - mieli buciki dziecięce od rozmiaru 21. ![]() Mam dośc szukania butów... Chciałabym znaleźć 1 sklep z butami np. befado, emel, żeby porównać. Z przyjemności jutro rano mam dentystę ![]()
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
No ja nie rozumiem właśnie fenomenu osób (i podziwiam jednocześnie), które dbają o siebie tak jak Nestelle. Jedyne możliwe dla mnie wytłumaczenie to że jest to przyjemność i forma relaksu dla kogoś, dla mnie to byłaby pańszczyzna i najzwyczajniej w świecie by mi się nie chciało....
Pewnie jestem jak na wizażowe standardy strasznie zapuszczona ![]()
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() amarantus dobry jest jako dodatek np. do kaszy i tak daję, ale sam amarantus ![]() zerknę na przepisy na musy. _________ wzięliśmy dziś J. do knajpy. o dziwo dał radę i nie wyrzucili nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wazne, ze Cie uspokoila, bo KP faktycznie pokrywa zapotrzebowanie na wiekszosc skladnikow odzywczych ![]() (na watku mam styczniowych jest tez taki maly niejadek ![]() Moj M. ma czasami dni, ze zje malutko-tyle co nic, a czasami je i je i je .. a ja mu tylko dokladam ![]() I jak np. w porze obiadowej nie zje duzo, to godzine czy dwie pozniej dojada resztki ![]() ![]() No i widzisz z tym jablkiem fajnie poszlo - troche zaufania ![]() ![]() ![]() A jajejcznica? ![]() Ja daje juz jajko co drugi dzien, bo moj uwielbia, zjada cala jajecznice z jednego jaja (dzsiiaj do tego zjadl jeszcze pol kromki chelba, dwa plasterki pomidora i przegryzl kawalkiem banana ![]() ![]() ![]() A dlaczego nie dajesz mleka? Ona ma juz roczek, moglabys spokojnie cos juz wprowadzic. No i jak piszesz wyglada na to, ze ma delikatny brzuszek - a surowe owoce sa troszke ciezkostrawne, a jabluszko starte na tarce, takie swiezutkie, soczyste - zje? Ja daje wiekszosc dzeicku do reki, ale kaszke, jakas drobnizne, jak widze, ze chce jesc to daje na lyzeczce - a on chetnie otwiera buzke, oprocz tego klade tez odrobine na stolik, bo dziecko chce poznac fakture, dotknac - i takie mieszane karmienie sie czesto sprawdza, on ma zajeta reke, i z lyzeczki tez chetnie zje. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() |
#4136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://www.☠☠☠☠☠☠.pl/pid,41614/n,bi...io/stn,product Wyczachowane to ☠☠☠☠☠☠ No żesz... f-r-i-s-c-o, przecież nie reklamuję strony, chodzi o samą fotkę. Zrobiłam, mnie one nie podeszły, ale L. jadła. Jak robiłam jej teraz jaglane, to ruszyć nie chciała, a te je. ![]() Z jajkiem to rzeczywiście problem, zastanawiam się jaka forma jajka byłaby najlepsza na próbę... A może spróbuj jajko na twardo ugniecione na pastę z jogurtem?
Edytowane przez cathlyn Czas edycji: 2014-03-13 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli zbyt przewrazliwiona mamusia a dziecko jednak je ![]() ![]() Cytat:
![]() a może to kompleksy - próbuje tuszować ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mówiła jeszcze, że L. jest po prostu b. aktywna i nie ma czasu na jedzenie, że to dziecko które je "przy okazji" a nie takie, które siądzie przy stole, żeby zjeść. Może coś w tym jest, bo u nas nie ma czegoś takiego jak długi spacer... Po jakimś czasie się nudzi i chce wyjść z wózka Próbowałam na podłodze i ogrom zniszczeń mnie przeraża. Muszę popróbować jakieś placuszki zrobić, żeby mogła na podłodze sobie bez problemu mamłać. Cytat:
![]() Jabłuszko starte zje chętnie ![]() Marcel ma już naprawde śniadania wypaśne ![]() L. chyba lubi jajko, a jajecznicę najbardziej - rozcierać po stoliku ![]() Z mlekiem mam dylemat. Na początku nie chciałam wprowadzać krowiego - ja niezbyt toleruje, więc boję się, że ona też. cały czas wydaje mi się, że mleko krowie jest nieprzyswajalne i lepiej nie dawać w ogóle. A z drugiej strony - chciałabym używac mleka do np. nalesników, placuszków, racuchów... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hejo!
![]() Proba nowej klawiaturki ![]() Byl dzis kurier, reklamacja uwzgledniona. No! Fajne etui, z rysikiem ![]() ![]() Piekny dzien, bylismy na dlugim spacerze. Slodziak drzemal w parku, kaczuszki Go zmeczyly ![]() A z nadrabianiem Was jestem w lesie ![]() A wiecie, Krzys spi z golymi stopkami pod kocem i jest cieplutki ![]() Cala zime tak spal, bez spiworka, bez koldry. Zimnolubny po rodzicach ![]() Cytat:
![]() Achna - padlam z biedronki ![]() Demeter - ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Ja mam mniej do zalatwiania, a musze jechac do US i do pracy - dwa krance Wawy... TZ listownie bedzie prosic o przyslanie dokumentow, a to potrwa. U nas w przychodni dwa osobne wejscia dla chorych i zdrowych dzieci, posrodku rejestracja. Lekarze danego dnia rozni tu i tu. Cytat:
![]() wspolczuje nocki... ![]() Cytat:
![]() Podpinam sie!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja z Anika? ![]() ![]() ![]() A Nestelle i Agateczki mi tez sie myli ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-03-13 o 22:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka!
A cóż to od wczorajszego wieczoru żadnego nowego posta? Gdzie jesteście!? ![]() Dokładnie, moja mama to taka oszczędna, że o ile dużo kupuje ciuchów dla Kubcia używanych to chciałaby też mu kupić takie buty :/ A ja jestem na nie z wiadomych względów. Także jak zobaczy, ze kupimy K buty pewnie za ok. 100 zł to zemdleje. Już sobie wymyśliłam, że kupimy mu buty za zwrot z podatku. Trzeba jeszcze się tylko rozliczyć ![]() Cytat:
![]() Znam rodzinke, co tata przeklina non stop a ich 3 letni synek powtarza - patologia ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Was ![]() Niestety w aptece to można niezłą sumę zostawić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak sobie człowiek nie uzmysławia ile teraz jest udogodnień dla mam i dzieci ![]() Cytat:
![]() Dzieki za info, postaram się też do tego zastosować i wproawdzić troche nowości ![]() Cytat:
Poleciła nam babka w sklepie - podobno się bardzo dobrze sprzedają. Nic z niego nie kapie, jeśli Kubuś nie pije, także jestem zadowolona ![]() A Avent to dla mnie beznadzieja straszna, mielismy butelke i wywaliliśmy ją, bo taki bubel. ![]() ![]() Dzieki! ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Ostatnio mam wrażenie, że dla Kubusia zabawki nie istnieją :/ Wszystko inne jest fajne jak próba włażenia na kanapę, ślęczenie przy tej kanapie, klęczenie przy obudowie od kompa TŻ (i próba naciskania Powera przy obudowie, z czego najmniej cieszy się tatuś ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- A dziś wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Filipka ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.