|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Natka chyba jednak się od nas zaraziła, ma wodnisty katar,37,1 więc źle nie jest,zastanawiam się czy można tak na spacer??
Cytat:
A próbowałam w nocy dać jej mm, nie chciała, trochę wypiła i zwymiotowała to Cytat:
no właśnie...wiec pierniczę,za 3 tyg dam owocki, a po 13.04 zacznę z mięchem i żółtkiem
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
mamy mm , jak wprowadzacie gluten ?
do mm dodajecie z buli czy łyżeczką ? jak z butli to smoczek ilu przepływowy ?
|
#2433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak naprawdę nie ma znaczenia czy dopiero wstała... nawet po godzinnej drzemce zasypia w nim bez problemu... Może teraz mu nie pasuje,ale za chwilkę wskoczy do spacerówki i będzie ciekawiej (no chyba,że już w niej jeździcie ?)Cytat:
Ostatnio wybieraliśmy się całą rodzinką do parku i w przeciągu 30 minut ze słońca zrobił się deszcz+grad Właśnie pranie wystawiłam na dwór,mam nadzieję,że jednak nie lunie ![]() Cytat:
Wiesz, ja osobiście bym nie wyszła..ale ze mnie taki bojączek jest ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Julietta mnie zadziwia... zwykle śpi 15,30 minut,a teraz już nyna dobre 2 godziny ![]() Nie wierzę,nooo
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak teraz wstaje o 6.00 to przy zmienionym czasie będzie już 7.00 ![]() Mój Filip ostatnio też wstaje coraz wcześniej, 6.00 to norma ![]() Cytat:
Zdrówka dla niego ![]() Ja też zabiłabym ![]() Mój też to anioł, bo częściej wstaje teraz do Filipa niż ja ![]() Zdrówka
|
||
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w domu używasz też wózka? Czytałam, że jeśli w domu się trzyma dziecko w wózku to jest do niego przyzwyczajone i na spacerze nie ma cyrków. No my już w spacerówce, bo liczyłam na poprawę. |
|
|
|
|
#2436 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Leoś i Kuba graty za pół roczku Logoasia, zdrówka dla Marcinka! ![]() Cytat:
Dla mnie, która wczoraj zasnęła o 0.30 to stanowczo za wcześnie Cytat:
2. wiem, że chodzę spać baardzo późno, bo ok. 0.00-0.30 może przejdę na noc na kaszkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na mojej kaszce piszą, że tylko jedna porcja w ciągu dnia zalecana jest w tym wieku ![]() Cytat:
![]() nam mięsko lekarka radziła po 8. miesiącu, a warzywka i owocki jemy już od 3 tygodni ![]() Cytat:
![]() ja będę to robić na zwykłej mannie, którą będę gotować i dopiero wtedy dodawać do obiadku, więc myślę, że bez rozrabiania nie powinnaś jej dosypywać ![]() Cytat:
z zupką już ruszyliśmy, na razie z taką, w której jest pietruszka plus dostaje bananową kaszkę na podwieczorek jutro chyba ruszam z glutenem
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku mój lekarz mówi, że jak tylko katar to spacer tym bardziej obowiązkowy.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- boja To wyobraź sobie,że odkąd Tż przeszedł na pół etatu,to przez 4 dni śpi z Julią w pokoju,a ja idę do Mai. Oczywiście nie budzi mnie na karmienie,tylko sam robi butlę i ją usypia... ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ona dalej śpi
|
|
|
#2440 |
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny, co do przestawiania dzieci tak żeby kładły się spać i wstawały później, to ja uważam, że słabe szanse.
Zauważcie, że większość wątkowych maluszków budzi się około 6 - i Julka Ladan kładąca się o 18 i np. mój Julo kładący się o 20. Coś jest w tym zegarze biologicznym, że 6 rano to magiczna pora pobudki ![]() Ja też już próbowałam różnie to rozegrać, ale i tak kończyło się na wstaniu o 6 - no, ewentualnie 5.45 albo 6.15 A, wczoraj biedak mi padł o 18. Leżeliśmy razem u mnie w łóżku, bo myślałam, że standardowo pokima pół godzinki a maluch spał wczepiony we mnie do 23 i obudził się na jedzenie. Szczepienie dzień wcześniej, klujące się ząbki i skok to było trochę za wiele. Zmęczony był okropnie. No i spał do 6.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-14 o 12:05 |
|
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
witam się dzień dobry
Mamy 2 jedynki obyło się bez większych problemów 37,5 temp + marudzenie i picie mleka przez schładzany smok ![]() dziewczyny co dziś założyć małej na spacer U mnie 16 stopni jest Wczoraj jeszcze kombinezon zimowy miała lżejszy ale dziś to az głupio w tym wyjść. A kurteczki nie mam jeszcze.. 2 czapeczki bawełniane, chusteczka body długi bluzeczka bawełniana na to bluza z kożuszka bez kaptura u dołu rajstopki spodnie lekko ocieplane no i skarpety butki niedrapki Bęędzie ok???? |
|
|
|
#2442 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie lata kolo mnie piękny motylek cytrynek
a ja opalam dekolt i twarz juz wczoraj mnie trochę złapało Cytat:
ojej biedactwo malutkie oby szybko wyzdrowial Cytat:
ale ten świat mały w których latach się tam uczylas? To chyba wiem o którym bloku piszesz widzę go z okna swojego bloku Cytat:
Ja też ostatnio o 22 juz w łóżku a to dlatego że Oli się przestawilo i wstaje o 6:30... A w nocy trzy razy mam pobudke na picie i smoczka a 4 pobudka jedzenie. Suuuuper jest ehCytat:
oby nie trzeba było do szpitala Cytat:
|
|
#2443 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Leosiaja też kp i wprowadziłam gluten po skończonym 5 miesiącu, tak polecił pediatra ja bym najpierw rozmieszała z wodą i potem dodała do obiadku, ale może można inaczej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no to macie podobny schemat jak u nas, jak ruszymy z obiadkami to też będę dawać po 13 ja dlatego właśnie daję kaszkę o 18 żeby to było trochę jak kolacja i go nasyciło na wieczór, ale nie zauważyłam po tym zmian w nocnym budzeniu Cytat:
dziś przed 6 wstaliśmy, ale jakoś próbuję go w naszym łóżku przetrzyma choć do 7a nie pisałaś kiedyś, że Julek się męczy i brzuszek go boli jak kupy parę dni nie robi? |
|||||
|
|
|
#2444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a większe dzieci - takie 1,5 roczne, 2-letnie jak się usypia w dzień? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też boidupa Cytat:
tylko pytanie ile to jedna porcja. 200 ml mleka+ 5-6 łyżek kaszy/kleiku?bo ja robię zdecydowanie mniej.no i dlatego mam rozkminę...Cytat:
![]() wyszłam na balkon i bardzo wietrznie jest,więc nie wyjdę bo to zdradliwe.obdzwoniłam pół rodziny,żeby mi doradzili. ale codziennie była na spacerku po 3-4 godziny,więc chyba nic się nie stanie. na dzisiejsze zajęcia też nie idziemy... tylko co ja mam z nią robić w tym domu...
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
mloda ma zapalenie oskrzeli, dostala skierowanie do szpitala
![]() ale dzis jeszcze mamy powalczyc z inhalacjami z mucosolvanu, pulmicortu i czegos tam jeszcze na b. jutro moja mama przyjezdza po Blanke a teraz stara sie zalatwic jej miejsce na tydzien w przedszkolu ktoro jest w pracy mojej mamy... a jak sie nie uda to bedzie z nia jezdzila do pracy ![]() tz bedzie dopiero w czwartek... bosko wlasnie sie inhalujemy czego Amelka nie trawi
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobie. Bylam w Pepco i oto moje dzisiejsze zdobycze. Wszystko 100% bawelna i wydalam w sumie 52 zl. Takie zakupy to ja lubie
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie ostatnio bylo 16, mloda miala na sobie body krotki rekach, bluzeczka, spodnie ocieplane, skarpetki, buty i bluze polarowa na to kocyk ( cieniutki ) no i gratuluje zabkow
Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-03-14 o 12:13 |
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ząbkaco do ubioru to trochę za ciepło jak dla mnie zależy też czy wiatr wieje, bo on daje też wrażenie chłodujaką masz tę bluzę? jak taką grubszą to bym dałam body z krótkim i bluzeczkę, a jeśli rajstopki to spodnie zwykłe na to, a nie ocieplane dwóch czapeczek tez chyba nie ma potrzeby
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra ![]() ![]()
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2453 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale to był zupełnie inny egzemplarz jeśli chodzi o spanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę napaść pepco
|
|||
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwszy rocznikbajka zdrówka oby was jednak szpital ominął
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy ola ma. Świetna jakość plus piekny wygląd wiec czego chcieć więcej
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech, skad ja to znam... syn mial do roczku chyba 3x zap oskrzeli i raz krtani... zdrowka! oby bezszpitalowo jednak sie udalo! natala od 7 nie spi a ja wymiekam bo bym sie zdrzemnela... kinia spi a ta mala paskuda nie! ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- jeszcze ja dodawalam milion razy "połóż sie", "połóż nogi pod koc", "nie wychodz z łóżka", ale szybko zasypiali (btw - kinia wlasnie spi). no i musialam byc w pokoju zeby ich pilnowac (sami chcieli) |
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-cienkie body z długim rękawem -rajstopki -spodenki sztruksowe -cienka czapeczka -bluza polarkowa z kapturem -paputki przykryłam lekkim kocykiem tylko nóżki i dałam osłonkę na wózek Wczoraj byłam na polu od 10:30-12:30 i później od 14:20-16:30 wyspała się dziewczyna Cytat:
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bluza taka jest że to sam kożuszek bez podszewki Trochę wieje no nic , jest w miarę ok. zobaczę jak wyjdziemy czy będzie jej za ciepło na szyjce. Jeszcze takiej pogody nie miałam i nie wiem jak to moje dziecko ubrać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

za wagę 

(no chyba,że już w niej jeździcie
?)

Dla mnie, która wczoraj zasnęła o 0.30 to stanowczo za wcześnie
może przejdę na noc na kaszkę