Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 09:14   #601
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Wika niestety kawa nie wchodzi w grę...chociaż mnie też ona pomaga!
No i szacun za malowanie!!

Anitka może i tak ale ja tam wolę brać....skoro zaleciła
właśnie z DHA to chyba jeszcze nie bo poprzednim razem gin mówił mi że te z DHA to się stosuje od II trymestru...

Dziękuję, czuję się dobrze, wczoraj coś mnie tam muliło lekko ale jest OK....z objawów to tylko tyle że w nocy musze wstawać na siku minimum 2-3 razy no i lekko (.)(.) mnie bolą przy dotyku....no i węch mam wyostrzony póki co tyle ale mam nadzieję że będę dalej niż widzę abo chociaz będzie mnie mulić

Boże jakie piękne te ciuszki!! tA SUKIENECZKA W kolorze fuksji i te śpioszki z czapeczką! Rewelacja!! no i ten kombinezon brązowy!! JAKIE TO WSZYSTKIE PIĘKNE!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2014-03-14 o 09:15
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:14   #602
pikaso
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Witam nowe dziewczyny, niezwykle przykro jest, że poznajemy się w takich okolicznościach, ale rozgośćcie się. Mam na dzieję, że zajdziecie u nas choć trochę spokoju i ukojenia.

Perse Arturo słodziak w tym krzesełku.

Odnośnie sukni ślubnej, to moja też wisi jeszcze w szafie. TŻ śmieje się, że dla córki. Zobaczymy czy nie potnę jej na jakiś bal karnawałowy, tak jak sukni mojej mamy.

Berbie dołączam do zaopryszczkowanych - Erazaban u mnie w natarciu. Poza tym musiałam dzisiaj usunąć zęba, więc nie mam wesoło, bo na 12 do pracy.

Anitaxas no wyprawka nabiera już nieco kształtów. Ciuszki śliczne.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:19   #603
kooocur
Zakorzenienie

U nas...skok(chodzi, skacze, lata pływa..w tańcu ruchu wypoczywa), zęby, choroba z gilami itp. itd.
Nie śpimy, ale jakos żyjemy...nawet moja choroba moja

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

No ale, żeby nie było, że nadal nic nie mamy to wklejam część dowodów, że jednak coś tam już mamy

Jakie piękne rzeczy

Dziewczyny polećcie jakaś parasolke...ale taka żeby była rozkładana,mała i lekka..

No i szukam pomysłu na 40 urodziny męża- macie jakiś pomysł??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:31   #604
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
nie marzę o pochowaniu mnie kiedys w tej sukni

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
W nocy odłaczyli go od aparatury monitorującej nie potrzebuje też już tlenu.
uffffffffffffffffffff uf

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ale trzeba wpisać tam wiek dziecka....
to się da obejść dziewczyny to robiły.

Cytat:
Co do witamin to mój gin jest przeciwny takiej sztucznej suplementacji bez wyraźnych wskazań (...) Nie do końca rozumiem jaki jest sens pakowania w zdrową kobietę i jej dziecko dodatkowej chemii w postaci sztucznych witamin, które i tak w nikłych ilościach są przyswajane.
()

Jeżżżżuuuuuu, jakie piękne sówki, misiowy kombi, jakie cudne swetereczki; no takie do schrupania rzeczy : love:
Ja chcę Olęęęęęę! najlepiej żeby mi bocian przyniósł (już wynoszoną i urodzoną )

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Dziewczyny polećcie jakaś parasolke...ale taka żeby była rozkładana,mała i lekka..
jaki przedział cenowy?
Luna jest najlepsza w te klocki.
Mamy pożyczonego, starego Maclarena (2007) i jestem zadowolona.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:33   #605
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

jaki przedział cenowy?
Luna jest najlepsza w te klocki.
Mamy pożyczonego, starego Maclarena (2007) i jestem zadowolona.
Max 350 zł ale im taniej tym lepiej Bo to ma być tylko na wyjazdy

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:33   #606
BERBIE
Zakorzenienie

WADERA jak tam dzisiaj?

filusiek jak czystość wkładki?
Cytat:
Berbie ja miałam już 3 razy opryszczkę!! i tak się boję....
ale gdzie ją masz?
Cytat:
No ale, żeby nie było, że nadal nic nie mamy to wklejam część dowodów, że jednak coś tam już mamy
małe cudeńka to Twój zakup czy mamy wyprawka?
Cytat:
Wika niestety kawa nie wchodzi w grę...chociaż mnie też ona pomaga!
czemu nie możesz kawy? dalej odrzuca?
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No i szukam pomysłu na 40 urodziny męża- macie jakiś pomysł??
hmm... ale czym się interesuje? może jakiś voucher na skok ze spadochronem, przejazd samochodem wyścigowym itp.?
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Berbie dołączam do zaopryszczkowanych - Erazaban u mnie w natarciu. Poza tym musiałam dzisiaj usunąć zęba, więc nie mam wesoło, bo na 12 do pracy.
ty byłaś niedawno przeziębiona to pewnie tak ci "choroba wychodzi" jak to moja mama mówi.

co o sukni, bardzo ciężko jest sprzedać używaną...wiele moich koleżanek próbuje. dlatego ja wolałam wypożyczyć. przy moim ciuchoholizmie niemiałabym dla niej miejsca w garderobie.

Edytowane przez BERBIE
Czas edycji: 2014-03-14 o 09:43
BERBIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:38   #607
agatkaa1
Zakorzenienie

Pani da się?? a jak??
a kiedy zaczynacie starania? czy działacie już ??

Koocur co za rymy hihi ale się Was trzyma....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ale gdzie ją masz?

czemu nie możesz kawy? dalej odrzuca?
ja mam tam na dole...teraz była przy łechtaczce ale już zeszło po hascovirze...

jakoś mnie nie ciągnie chociaż przez myśl mi się przewija ale jak tylko pomyślę to mam mdłości...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 09:54   #608
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45579457]Hej!

Iza zdrówka dla Dominika [/QUOTE]
Widać, że krzesełko mu się spodobało - minka zadowolona

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Chcę sprzedać, bo mi przecież do niczego już się nie przyda (nie marzę o pochowaniu mnie kiedys w tej sukni ) i choć na pewno będzie mi trochę przykro to chciałabym, żeby komuś jeszcze posłużyła
na razie i tak suknia zostaje, dziewczyna wczoraj w niej utonęła chyba muszę podać w ogłoszeniu większy rozmiar i zaznaczyć, że była dla biuściastej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w sumie masz rację, ja też tak myślę, ale za każdym razem, gdy ją z szafy wyciągam i przypominam sobie ile miłych chwil w niej przeżyłam to mi szkoda taka jakaś sentymentalna na starość się zrobiłam

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
wow, jakie sukienusie i jakie kolorki śliczne

Cytat:
co o sukni, bardzo ciężko jest sprzedać używaną...wiele moich koleżanek próbuje. dlatego ja wolałam wypożyczyć. przy moim ciuchoholizmie niemiałabym dla niej miejsca w garderobie.
ja używaną kupiłam, wiec tym bardziej jej sprzedaż nie wchodzi za bardzo w grę Zawsze mi się podobała i wydawało mi się, ze jest idealna dla mnie, ale salonowa cena 2300 to trochę za dużo jak na sam ślub i obiad - w sumie 7 godzin miałam ją na sobie. Przymierzyłam w salonie a później znalazłam ją na jednym portalu za 150 zł. Myślałam, ze dziewczyna zapomniała dodać jedno zero, bo w takich cenach były używane. Napisałam do niej a ona mi odpisała, ze suknia przyniosła jej wielkie szczęście i chciałaby to szczęście dalej przekazać a dla siebie chce tylko na dobre czerwone wino, które z mężem na kolacje wypiją No i została moja
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:02   #609
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Przymierzyłam w salonie a później znalazłam ją na jednym portalu za 150 zł. Myślałam, ze dziewczyna zapomniała dodać jedno zero, bo w takich cenach były używane. Napisałam do niej a ona mi odpisała, ze suknia przyniosła jej wielkie szczęście i chciałaby to szczęście dalej przekazać a dla siebie chce tylko na dobre czerwone wino, które z mężem na kolacje wypiją No i została moja
fajna historia...

agatko aby zarejestrować kartę rossne nie jest potrzebny wiek dziecka. jest opcja, że rejestruje się rodzic spodziewający się dziecka i wpisujesz datę planowanego porodu. do chwili porodu masz 3% na kosmetyki dla kobiet w ciąży i jakieś wybrane dla niemowląt.
Stary 2014-03-14, 10:05   #610
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
agatko aby zarejestrować kartę rossne nie jest potrzebny wiek dziecka. jest opcja, że rejestruje się rodzic spodziewający się dziecka i wpisujesz datę planowanego porodu. do chwili porodu masz 3% na kosmetyki dla kobiet w ciąży i jakieś wybrane dla niemowląt.
o widzisz... muszę ją poszukać

wika no to miałaś farta z tą suknią

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-03-14, 10:10   #611
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Anitko, jeszcze się nie wypowiadam, dopiero, jak Arti zje w nim coś, to ocenię.

Ciuszki boooooskie

Wika ale historia, jak z filmu

Dziewczyny karta R. jest super, ja już mam taki rabat, że za rzecz za 10 zł płacę 9,50, to naprawdę sporo przy ilości dzieciowych zakupów...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 10:12   #612
jojla
Zakorzenienie

Perse jaki śliczny Artuś

Cytat:
U nas lepiej.Mały mniej kaszle,zaczął jeść i już nie wymiotuje.W nocy odłaczyli go od aparatury monitorującej nie potrzebuje też już tlenu.
super, że już lepiej mam nadzieję, że poprawa będzie nadal i szybko wrócicie do domu

Cytat:
az w tej ciąży.
dziś znowu pobudka po 5, ale po godzinie walania się jeszcze trochę przysnęłam. humor trochę lepszy, podjadę do koleżanki na kawę, wskoczę do rossmana, bo u ginekologa dostałam z próbkami kartę rossnę i nie wiem jak się ją używa. o co w ogóle z nią chodzi
dobrze, że humor troszkę lepszy

Cytat:
Byłaby niezła motywacja do utrzymania weselnej figury
No to fakt ale i tak by kiepsko było bo figurę może udałoby się utrzymać ale z cyckami byłby ogromny problem

Cytat:
Żeby to było jeszcze takie proste przy tak ogromnym zatrzęsieniu sprzedawanych używanych sukien ślubnych, trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia żeby swoją sprzedać. Chyba, że do salonu lub komisu.
nawet w komisie ciężko sprzedać - przyjaciółka oddała w komis do salonu w którym kupiła sukienkę i też nie udało się jej sprzedać.

Cytat:
jakie to wszystko cudowne, śliczne no!

Cytat:
Dziękuję, czuję się dobrze, wczoraj coś mnie tam muliło lekko ale jest OK....z objawów to tylko tyle że w nocy musze wstawać na siku minimum 2-3 razy no i lekko (.)(.) mnie bolą przy dotyku....no i węch mam wyostrzony póki co tyle ale mam nadzieję że będę dalej niż widzę abo chociaz będzie mnie mulić
A niech Cię skoro bardzo chcesz

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość

Cytat:
ja używaną kupiłam, wiec tym bardziej jej sprzedaż nie wchodzi za bardzo w grę Zawsze mi się podobała i wydawało mi się, ze jest idealna dla mnie, ale salonowa cena 2300 to trochę za dużo jak na sam ślub i obiad - w sumie 7 godzin miałam ją na sobie. Przymierzyłam w salonie a później znalazłam ją na jednym portalu za 150 zł. Myślałam, ze dziewczyna zapomniała dodać jedno zero, bo w takich cenach były używane. Napisałam do niej a ona mi odpisała, ze suknia przyniosła jej wielkie szczęście i chciałaby to szczęście dalej przekazać a dla siebie chce tylko na dobre czerwone wino, które z mężem na kolacje wypiją No i została moja
Ale super się trafiło z sukienką

Ja z perspektywy czasu trochę żałuję, że kupiłam nową - choć i tak trochę taniej bo pasował na mnie model salonowy i taki po drobnych przeróbkach wzięłam.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:53   #613
BERBIE
Zakorzenienie

Czarnula jak tam Amelka?

zebrarozmawiałaś z tż o przeprowadzce? jak się dziś czujesz?
Stary 2014-03-14, 10:53   #614
Konto usunięte

Ja to nawet nie mówię, ile zapłaciłam za sukienkę.. A raczej moja mama, postanowiła mi zasponsorować. Wyglądała pięknie, ale gdybym miała jeszcze raz kupować, kupiłabym o połowę tańszą.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:55   #615
zebrawpaski
Zakorzenienie

HEJ!
Mam jakiś dzisiaj przypływ energii- zobaczymy co z tego wyjdzie

wika- cudna historia, ale w takim wypadku chyba powinnaś jednak posłać suknię w obieg, niech przyniesie szczęście kolejnym pannom
moja suknia wisi w składziku- a właściwie dwie(bo mieliśmy dwudniowe wesele i w salonie gdzie szyłam kieckę na pierwszy dzień wybrałam też drugi -inny model na drugi dzień ale oczywiście w kolorach)
kiedyś wystawiłam obie na allegro- wisiały dość długo, nikt nie dzwonił, nikt nie pisała więc zostały- teraz myślę, że szkoda byłoby mi ich sprzedawać- mam do nich sentyment

agatko moja gin też nakazuje brać tylko kwas foliowy a także witaminę E w pierwszych tygodniach, miałam właśnie dopytać ją o kwasy omega od II trymestru ale zapomniałam...

monika- Kasia wypija różne ilości mleka w ciągu dnia od 150-450, mogłabym dać jej zwykłe bo jej smakuje ale wolę dawać mm bo wydaje mi się, że większy pożytek dla mojego niejadka, próbowałam jakiś czas temu podawać jej swojskie mleko ale ją wysypało, jak tylko będziemy znowu takie mieli to ponowię próbę

dzięki dziewczyny za rady w sprawie storczyka

Cytat:

hmm... ale czym się interesuje? może jakiś voucher na skok ze spadochronem, przejazd samochodem wyścigowym itp.?
mdleje,
w Tunezji - srałam w gacie ze strachu ale leciałam na paralotni z moim chłopem bo on bardzo chciał a ja się o niego bałam wiec stwierdziłam, że jak się coś nam stanie to obojgu....

anitka - ale piękne ciuszki, ile metek...Kasi kupiłam tylko jeden nowy komplet...

iza- super, że z Dominisiem lepiej, Twoje problemy zeszły widzę na drugi plan- jak TY się czujesz?

fioluś- ok?

Perse- Arturo czeka zadowolony na obiadek

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:00   #616
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
w Tunezji - srałam w gacie ze strachu ale leciałam na paralotni z moim chłopem bo on bardzo chciał a ja się o niego bałam wiec stwierdziłam, że jak się coś nam stanie to obojgu....
mi się spadochron urwał w Tunezji... ja nigdy więcej nie skorzystam z tego typu atrakcji, ale mój tż lubi. poluję na jakiś rejs statkiem rybackim dla niego zanim urodzi się mały, ale chcę żeby rejs wypływał z Gdańska i mam z tym problem.
Stary 2014-03-14, 11:01   #617
zebrawpaski
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45582777]Ja to nawet nie mówię, ile zapłaciłam za sukienkę.. A raczej moja mama, postanowiła mi zasponsorować. Wyglądała pięknie, ale gdybym miała jeszcze raz kupować, kupiłabym o połowę tańszą.[/QUOTE]

u mnie była podobna sytuacja- Tata zapłacił, ale nawet jakbym miała teraz sama kupować to wybrałabym te same

Cytat:
zebrarozmawiałaś z tż o przeprowadzce? jak się dziś czujesz?
z Tatą miałam rozmawiać o schodach ale miał wczoraj ciężki dzień więc tylko mu wspomniałam, że chciałam o schodach pogadać ale widzę, że to nie temat na dziś
z Tz-etem właściwie nie rozmawiamy o przeprowadzce (dobre, w zasadzie codziennie o niej mówimy) ale to takie rozmowy nic nie wnoszące bo wszystko jest ustalone, przenosimy się jak ja będę się dobrze czuć i najlepiej jak już będą schody zamontowane, polakierowane i mieszkanie wywietrzone, Tz-et nie naciska na termin- ja myślę, że fajnie byłoby na Wielkanoc a on mi mówi, że jak się nie uda to pójdziemy w maju i tez będzie...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-03-14, 11:01   #618
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45582153]

Dziewczyny karta R. jest super, ja już mam taki rabat, że za rzecz za 10 zł płacę 9,50, to naprawdę sporo przy ilości dzieciowych zakupów...[/QUOTE]

A używacie kosmetyków Babydream dla dzieci? Nie chce kupować emolientów, jeżeli nie będzie takiej potrzeby i czytałam u sroki że mają dobry skład.

Anita super wyprawka
Chłopczykowe ciuszki jednak nie są tak słodkie

Wika ale historia z tą suknią! Miałaś farta!

Musze coś zrobić z zaparciami bo szlag mnie trafi... zaparcia i rozwarcie to nie jest dobre połączenie.. Kefir już nie pomaga. Może śliwek spróbuje.....

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:11   #619
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
mi się spadochron urwał w Tunezji... ja nigdy więcej nie skorzystam z tego typu atrakcji, ale mój tż lubi. poluję na jakiś rejs statkiem rybackim dla niego zanim urodzi się mały, ale chcę żeby rejs wypływał z Gdańska i mam z tym problem.
a my wylądowaliśmy na głębokiej wodzie zamiast przy brzegu i 5 arabów rzuciło się na pomoc- nie aby nas ratować ale by ratować spadochron- żeby nie namoknął bo kolejni klienci czekali...

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

agatka, kucyk- śliwki, śliwki, śliwki- nie wiem jakbym w ciąży żyła bez nich- polecam

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Kasia ma temp 37stopni
nie widzę aby się coś kluło, jedyne przypuszczenia- jakiś ząb bo paluchy ciągle w buzi...
na polu pięknie i ciepło, więc pozwoliłam Mamie żeby ją zabrała na chwilę do wózka przed dom, jak się coś ma wykluć to i w domu się wykluje...
mam nadzieję, że nie bo jutro mamy wizytę u gastrologa (kubeczku- to Ty mi tak polecałaś chyba, że to jedyne co mogę jeszcze zrobić dla mojej chudziny?)
czeka nas jeszcze wizyta u okulisty, jedno oczko jest pozostało zielono- niebieskie i nie zmienia się, drugie jest całkiem zielone

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

fioluś- jak u Ciebie? mam nadzieję, że bez niepokojących sygnałów

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

ladypurple- ? jak tam sprawa wygląda, krwawisz nadal, byłaś na wizycie?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 11:12   #620
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A używacie kosmetyków Babydream dla dzieci? Nie chce kupować emolientów, jeżeli nie będzie takiej potrzeby i czytałam u sroki że mają dobry skład.

Tak i radzę Ci zacząć od tańszych kosmetyków.
Emolientów ja bym nie stosowała, jeśli bym nie musiała, ale u nas wyszła ta wysypka i obecnie kąpię Artusia w Oillanie, a buźkę smaruje kremem za ledwie 80 zł
Wcześniej stosowałam do kąpieli Johnsona, ale to też uważam za błąd.

Gdybym teraz miała wybierać kosmetyki, to bym kupiła jakieś z dobrymi wg Sroki składami np. Babydream, Hipp, ale nie najdroższe.

Ja używam:
- płyn do kąpieli i szampon 2w1 Oillan,
- krem do buzi Exomega firmy Aderma,
- krem do ciała Nivea taki w słoiczku,
- krem na niepogodę z Rossmanna.
Stary 2014-03-14, 11:20   #621
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

Musze coś zrobić z zaparciami bo szlag mnie trafi... zaparcia i rozwarcie to nie jest dobre połączenie.. Kefir już nie pomaga. Może śliwek spróbuje.....

suszone morele - u mnie dzialaja niemalze natychmiastowo

Anita piekne ciuszki

...a ja mam cholernego dola, rycze od samego rana, choc piekne slonce za oknem

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:22   #622
zebrawpaski
Zakorzenienie

Perse- właśnie miałam zagadnąć na wątku w kwestii kosmetyków bo my się pielęgnujemy od roku w ATOPERAL BABY, Johson nas uczulał, zwykłe mydełka dla dzieci też... te atoperale bardzo wydajne ale drogie no i pomyślałam, żeby czegoś poszukać...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Tosia daje popalić?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-03-14, 11:40   #623
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]
Tosia daje popalić?
...i to jeszcze jak....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:53   #624
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Ja chcę Olęęęęęę! najlepiej żeby mi bocian przyniósł (już wynoszoną i urodzoną )
Tak to by każda chciała a tu "niestety" trzeba zakasać rękawy i wziąć się porządnie do roboty

Cytat:
to Twój zakup czy mamy wyprawka?
Rzeczy mieszane - część od mamy, część od sióstr i część kupiona przeze mnie.

Cytat:
ja używaną kupiłam,
Przymierzyłam w salonie a później znalazłam ją na jednym portalu za 150 zł. Myślałam, ze dziewczyna zapomniała dodać jedno zero, bo w takich cenach były używane. Napisałam do niej a ona mi odpisała, ze suknia przyniosła jej wielkie szczęście i chciałaby to szczęście dalej przekazać a dla siebie chce tylko na dobre czerwone wino, które z mężem na kolacje wypiją No i została moja
Cudna historia

Cytat:
Mam jakiś dzisiaj przypływ energii- zobaczymy co z tego wyjdzie
Może skoczysz ze spadochronem raz jeszcze a tak poważnie to nie przemęczaj się, mimo przypływu energii

Cytat:
mi się spadochron urwał w Tunezji...

Cytat:
a my wylądowaliśmy na głębokiej wodzie zamiast przy brzegu i 5 arabów rzuciło się na pomoc- nie aby nas ratować ale by ratować spadochron- żeby nie namoknął bo kolejni klienci czekali...

Cytat:

Kundzia biedactwo Ty nasze.. co się dzieje?
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:06   #625
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam

Berbie-dziękuje,że pytasz. Dzisiaj byłyśmy u kontroli,jest już lepiej ale jeszcze do poniedziałku dostała zastrzyki i znowu do kontroli. Niestety doktor powiedziała,że musi jej jeszcze dać bo boś tam jeszcze w oskrzelach siedzi i ona musi do kończyć leczenie,żeby po tygodniu choroba nie wróciła bo wtedy to już czeka nas szpital. Niestety żle nas leczyła lekarka,która była na zastępstwie za naszą pediatrę(nasza była na urlopie).

Amelka,znowu przesypia całe noce a w dzień śpi po 3 godziny

Ide Was trochę nadrobić.

Witam i przytulam nowe dziewczyny na wątku

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Amelcia wczoraj skończyła 15 m-cy...ale to zleciało

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45579457]Hej!

Iza zdrówka dla Dominika [/QUOTE]
Sliczny Artuś i krzesełko fajne
Cytat:
Witam.Kucyku ciesze się ze wszystko okWika kciuki za malutkąU nas lepiej.Mały mniej kaszle,zaczął jeść i już nie wymiotuje.W nocy odłaczyli go od aparatury monitorującej nie potrzebuje też już tlenu.
Super,że z Domisiem już lepiej zdrówka i buziaki dla Was

Cytat:
cudne ubranka

Chciałam się pochwalić,że od 2 stycznia na wadze mam mniej 8 kg

Edytowane przez czarnula 1982
Czas edycji: 2014-03-14 o 12:00
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:58   #626
AnaBell_85
Rozeznanie

Cytat:
ja dostałam po zabiegu po 3 tygodniach okres i to był na pewno okres. więc nie koniecznie 4-6 tygodni. każdy ma inaczej.

Ladypurple sprawdź czy nie masz gorączki koniecznie i weź coś przeciwbólowego. jeśli tabletka nie złagodzi bólu to może lepiej IP.
Być może. Mnie czas 4-6 tygodni powiedzieli w szpitalu, a później na kontroli. U mnie sie sprawdziło. Jezeli chodzi o krwawienie miesiaczkowe 3 dni po ustaniu krwawienia po poronieniu, to wedlug mnie (a lekarzem nie jestem) to i tak jest za szybko na miesiaczke. Ja bym sie skonsultowala z ginekologiem i sprawdzala temperature. To co mowisz o tabletce, w pełni się zgadzam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-14, 14:32   #627
Kubek29
Zadomowienie

Anitko- piękne te ubranka!!!!!

Zeberka-mam tylko nadzieje, ze traficie na jakiegoś sensownego lekarza

Kunegunda

My dzisiaj mieliśmy rehabilitację u nowej osoby, super kobieta. Cieszę sie, ze zmiany.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:16   #628
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45583029]Tak i radzę Ci zacząć od tańszych kosmetyków.
Emolientów ja bym nie stosowała, jeśli bym nie musiała, ale u nas wyszła ta wysypka i obecnie kąpię Artusia w Oillanie, a buźkę smaruje kremem za ledwie 80 zł
Wcześniej stosowałam do kąpieli Johnsona, ale to też uważam za błąd.

Gdybym teraz miała wybierać kosmetyki, to bym kupiła jakieś z dobrymi wg Sroki składami np. Babydream, Hipp, ale nie najdroższe.

Ja używam:
- płyn do kąpieli i szampon 2w1 Oillan,
- krem do buzi Exomega firmy Aderma,
- krem do ciała Nivea taki w słoiczku,
- krem na niepogodę z Rossmanna.[/QUOTE]

No to zacznę od Babydream bo jest połowę tańszy od Hippa
Do pupy kupiłam Bepanthen (dwa smoki Avent dostałam gratis do niego).
Jeszcze jakiś krem przeciwsłoneczny mineralny musze znaleźć.

Cytat:
suszone morele - u mnie dzialaja niemalze natychmiastowo

A na mnie morelki nie działają..

I nie smutaj się

Ja też lekkiego smuta dzisiaj mam... Ale przywracam się do pionu, bo wiem, że wiele kobiet chętnie by się ze mną zamieniło...

Dobrze że brzydka pogoda będzie w weekend to aż tak żal pupy nie będzie ściskał, że w domu musze siedzieć

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:49   #629
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić,że od 2 stycznia na wadze mam mniej 8 kg
jak to zrobiłaś?
zdrówka dla Amelki
Stary 2014-03-14, 15:58   #630
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja używam dla J. babydream. pierwszy miesiąc mieliśmy serię allerco, płyn do kąpieli i jakieś próbki balsamów i kremów, jak się skończyły kupiłam babydream, mimo, że położna nadal zalecała emolienty. dlaczego? bo, hm... nie wytłumaczyła.. więc kupiłam zwykłe kosmetyki. z babydream jestem zadowolona bardziej niż z hippa, lepiej mi się myje J. tym żelem do mycia, jest bardziej śliski niż hipp, lepiej się rozprowadza po ciele. mamy taki płyn do mycia w butelce z pompką, 500ml, a kosztuje ok 9zł, nawet nie wiem, ale często są na niego promocje, plus promocja na kartę rossnę i wychodzi chyba ok 7zł starcza na bardzo długo. babydream ma jeszcze krem do pupy w okragłym pudełeczku, też na pewno poniżej 10zł kosztuje i jest bardzo wydajny, pierwsze pudełko mieliśmy kilka miesięcy (ale nie używałam przy każdym przewijaniu). przerabialiśmy też krem na każdą pogodę bd, ale on nie jest dobry na mrozy, bo ma w składzie wodę, na mrozy przerzuciliśmy się (oboje) na krem nivea. od słońca też miałam coś z bd.

Cytat:
co Tosia wyczynia?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości