Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-14, 10:44   #2401
kamilla123
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

eweden znalazłam mój kalendarz, napiszę Ci jakieś przykładowe 3 dni. W sumie jak tak go przejrzałam to wychodzi na to, że jadłam prawie wszystko, nawet nutelli się dopatrzyłam Tak więc ta moja cukrzyca taka lajtowa na szczęście była.

8.30 - na czczo 68
Ś - 3 kronki chleba z masłem, Almette i pomidorem, herbata - 11.00 - 76
II Ś - banan (12.00)
O - pół naleśnika z kurczakiem, serem, sosem pomidorowym - 15.30 - 76
P - kawa z mlekiem 0,5%, 3 wafelki
K - pół naleśnika z kurczakiem, serem, sosem pomidorowym - 21.30 - 77
ok. 22.00 - bułka, masło, almette, szynka, ogórek

8.30 - na czczo 79
Ś - 1 kromka chleba z masłem, almette i pomidorem, 1 kromka chleba z nutellą - 11.00 - 98
IIŚ - garść ciemnych płatków, pół kiwi, pół jabłka, pół nektarynki, jogurt naturalny (12.00)
O - ryba, ryż, kalafior, marchewka, kalafior, fasolka (z parowaru) - 16.30 - 88
P - kawa zbożowa z mlekiem 0,5%, 3 wafelki, pół jabłka
K - 3 kromki chleba z masłem, serkiem, szynką, sałatą, pomidorem - 21.30 - 89

9.00 - na czczo - 76
Ś - kanapka - masło, twarożek, pomidor, sok pomarańczowy - 11.30 - 83
IIŚ - garść ciemnych płatków, 1/3 banana, 1/4 kiwi, 1/4 jabłka, jogurt naturalny (12.00)
O - ziemniaki, mizeria, 3 jajka 17.00 - 74
P - pieczywo chrupkie wasa z masłem
K - kanapka, herbata 81
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:45   #2402
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Pokoju na razie osobnego nie robimy dla dziecka, ale poźniej marzy mi się fiolet
my narazie mamy dla córy zielono-różowy, ale też mi się w przyszłości marzy, żeby dziewczyny miały fioletowy
Cytat:
Kakusia hmm dziwne z tą skazą, jeśli piszesz, że normalnie cały czas w przedszkolu pije mleko Ale masz rację - obserwuj, odstaw mleko w domu i zobacz co dalej. A może spróbowała ostatnio czegoś nowego? A może kakao? Jakie płatki dajecie? Mój syn też płatki mógłby jeść na śniadanie, obiad i kolację
No właśnie nic nowego oprócz płatków z mlekiem w domu codziennie po 2 talerze. Płatki zasmakowały Jej z Lubelli takie gwiazdki z cynamonem. To były jedne z nielicznych płatków które nie mają śladowych ilości orzechów. No ale objawy ewidentnie jakby mleko przedawkowała....

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:48   #2403
kamilla123
Rozeznanie

Kakusia a może cynamon Ale czy można być uczulonym na cynamon? W sumie teraz gdzie się człowiek nie ruszy to prawie każde dziecko z jakąś alergią albo uczuleniem na coś Ale najgorzej to chyba właśnie gluten lub nabiał, bo mój to już nie wiem co by wtedy jadł, bo u niego jedzenie to ciężki temat
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:16   #2404
poziomkka
Zadomowienie

karolkya powiedz mi co to za przyprawy do mięsa są w tym przepisie do pasztetu?? Bo ja nie wiem co prócz soli i pieprzu powinnam tam dodać
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:41   #2405
Sola1
Zakorzenienie

Co do tej diety matki karmiącej. Ja pojedynczo wprowadzałam produkty, które były na liście. Moja bardzo dobrze wszystko tolerowała. Także jadłam wszystko. Nawet produkty wzdymające - choć tutaj był przypadek ,bo zapomniałam się i zjadłam jakiejś kapusty czy fasoli w barszczu, ale też jej nic nie było. Także bardzo szybko jadłam wszystko.
Dla mnie dieta matki karmiącej to po prostu zdrowa dieta z obserwacją jak reaguje na nowy produkt dziecko.
Słyszałam, że w innych krajach nie ma takich list produktów dla matek karmiących, ale to może lepiej niech się wypowiedzą dziewczyny mieszkające za granicą, bo w sumie sama jestem ciekawa czy to prawda.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 11:58   #2406
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
karolkya powiedz mi co to za przyprawy do mięsa są w tym przepisie do pasztetu?? Bo ja nie wiem co prócz soli i pieprzu powinnam tam dodać
Przyprawy do mięsa, jeśli Ci nie przeszkadza to gotowe typu do mięsa indyczego lub Delikat do mięs, a jak nie tolerujesz glutaminianu sodu i innych badziewi to zrób sobie mieszankę ze słodkiej papryki, ostrej papryki, majeranku, czosnku, natki pietruszki, kolendry, oregano. Ja robię takie ala te gotowe sama, bo właśnie staram się nie używać.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co do tej diety matki karmiącej. Ja pojedynczo wprowadzałam produkty, które były na liście. Moja bardzo dobrze wszystko tolerowała. Także jadłam wszystko. Nawet produkty wzdymające - choć tutaj był przypadek ,bo zapomniałam się i zjadłam jakiejś kapusty czy fasoli w barszczu, ale też jej nic nie było. Także bardzo szybko jadłam wszystko.
Dla mnie dieta matki karmiącej to po prostu zdrowa dieta z obserwacją jak reaguje na nowy produkt dziecko.
Słyszałam, że w innych krajach nie ma takich list produktów dla matek karmiących, ale to może lepiej niech się wypowiedzą dziewczyny mieszkające za granicą, bo w sumie sama jestem ciekawa czy to prawda.
Z tą dietą matki karmiącej to powiem wam o przypadkach w mojej rodzinie:
Nr 1 Dziecko A - dieta zachowana, bo pierwsze dziecko wiec ogólnie wg książek itp. Kolki były.
Dziecko B - bez diety w sumie jadła wszystko na co miała ochotę tylko z umiarem patrząc czy nie ma uczuleń - Mały nie miał kolek
Nr 2 - Dziecko C - dieta przesadnie zachowana, największe kolki, całodzienne.
Ogólnie moim zdaniem jeśli dziecko ma mieć kolki to mu żadna dieta nie pomoże bo jest to najczęściej związane z rozwojem jelit.
Stary 2014-03-14, 12:02   #2407
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja też już po śniadanku chałka z dżemem truskawkowym i kawka
Miłego słonecznego dzionka
masz szczęście, że ojciec kupił mi słodką bułkę

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45579879]Boże, co ja wczoraj przeżyłam Rano wspominałam wam o tym, że jest mi niedobrze. Nic nie mogłam jeść. Na obiad zjadłam trochę rosołu, ale coraz bardziej było mi niedobrze i doszedł ból brzucha. W końcu wzięłam Espumisan - myślałam, że to jakieś wzdęcia czy coś. Na trochę pomógł, ale nie na długo. Było mi coraz gorzej niedobrze, więc wyszłam przed dom. Ale usiadłam na ławce, posiedziałam z pół godziny i tak mi się słabo zrobiło, że tż mnie do domu ledwo doprowadził. W domu się położyłam i wtedy tak mnie zaczął boleć żołądek, że myślałam, że zaraz się spakuję i pojadę na szpital, bo już nie mogłam wytrzymać... Wzięłam nospę, ale nic nie pomogło. Wieczorem tż zrobił mi mięty, wypiłam z pół kubka, po czym tak mnie zmuliło, że przywitałam się z kiblem i dowiedział się co jadłam i piłam przez cały chyba dzień.... Jeju, myślałam, że umrę.... W końcu skończyłam, wróćiłam do łóżka i od razu poczułam się lepiej. Żołądek bolał mnie już dużo mniej i mdłości przeszły. Ale zjadłam jedynie chleb z masłem i poszłam spać. Oprócz tego bolały mnie wszystkie kości i było mi strasznie zimno cały dzień. Nie wiem co to było, czy coś mi usiadło na żołądku, czy jakaś odmiana jelitówki
[/QUOTE]

O matko współczuję mam nadzieje, że to chwilowe kłopoty z żołądkiem.

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzięki za gratki i miłe słowa.
Kurczę, tak podkreślałyście że marzyłam o dziewczynce, że poczułam się jak wyrodna matka... gdyby był chłopak to nie byłabym załamana, nic z tych rzeczy, to po prostu było jakieś takie głęboko zakorzenione marzenie ale broń Boże nie warunek miłości do dziecia
Ech, musiałam się wytłumaczyć

Jak to zrobiłam, że mam tylko 3kg +? Dość prosto, nie jadłam w I trymestrze i schudłam 4 kg, potem nadrobiłam ale miałam wirusa-rzygacza i znów schudłam 2 ;p

Muszę się Wam pochwalić, że kupiłam na próbę 2 otulacze do pieluszek wielorazowych na alle, co prawda nie dla noworodka, ale za taką cenę mogą czekać do tych 4,5 kg.

A dziś zaczynamy z małżem SR, ciekawe jak będzie

A co do koleżanek z Wrocka, to mam wielką nadzieję, że będziemy się spotykać, bo moje dziecię nie będzie miało zbyt wielu koleżanek wśród naszych znajomych, a tak to zawsze raźniej wyskoczyć grupowo na piknik do parku
Przestań !!! każdy ma prawo marzyć to, że chciałaś mieć córkę nie znaczy, że gdyby był syn to byś go tak nie kochała jak córkę ja też bardzo chciałam mieć córeczkę ale jakby się okazało, że to chłopiec to też bym bardzo się cieszyła a marzenie o córce musiało by poczekać

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja od rana walczę ze zgagą Plus maluszek usadowił się z samego prawego boku i tuż pod żebrami widzę jak mi brzuch skacze

Nawet mnie nie dobijajcie z tą sprawnością, ja lubiłam i umiałam na parogodzinne spacery chodzić a teraz wystarczy po schodach wejść i już mam dość, taki piękny dzisiaj dzień i koniecznie muszę wyjść na spacer, ale od wczoraj tak mnie noga boli, cała nie wiem coś jakby na zmianę pogody

A i w końcu zainteresowałam się jakie kosmetyki pokupuję dla maleństwa i ogólnie, kupiłam ostatnio wkładki laktacyjne i okazuje się że w drugiej drogerii te same kosztują o euro mniej ale i tak chyba będę kupować ogólnie inne, w ogóle w tym temacie mam zamiar popróbować różne
I jakie kosmetyki chcesz kupić ?

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Berenika oby to było jakies chwilowe zatrucie
może zjadłas coś, co Ci 'stanęło' na żołądku, pomidora ze skórką, paprykę

Mala_Czarno_Biala gratulacje
imiona śliczne

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

bosz... dzięki dobra kobieto przypomniałaś mi, ze mam całą szuflade w zamrażarce truskawek i ich wcale nie jem
Ja też mam i ostatnio zrobiłam ryż z truskawkami i śmietaną

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:09   #2408
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak, Partynicka. Jak się lepiej poczujesz to polecam Ci tą Mamę Gaję, zajęcia są tylko 2 dni pod rzad i nie ma żadnych ćwiczeń, siedzi się na wielkich wygodnych pufach i słucha ale jest bardzo fajnie.

Nie wybraliśmy. O ile z chłopcem nie było kłopotu bo od początku miał być Filip, o tyle z dziewusią nie możemy się zdecydować. Ale już jest postęp, wczoraj dokonaliśmy selekcji i została Antosia i Julka
To daj znać czy fajna ta położna
Antosia imię bardzo ładne. Julia też ale bardzo popularne. Mam dwie małe Julcie w rodzinie
A ta Mama gaja to bezpłatne?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:16   #2409
morin
Raczkowanie

Pokój dla Bobasa to chętnie bym zrobiła fioletowy, jak najbardziej ale już mam salon taki i chyba za dużo już tego fioletu by było...

A co do skazy białkowej to ja mam alergie na laktoze nie wiem czy to jest to samo no ale wyrobów krowich nie mogę jeść. Wyłoniło się jak byłam mała. I np to jest tak że pewną ilość mleka mogę wypić czy jakiś jogurt ale jeśli przegnę to jest źle. Bóle brzucha wymioty itp no nie jest za fajnie generalnie więc się pilnuję. Kupuje takie specjalne mleko pozbawione laktozy i jest git bo lubię mleczko nie umiem bez niego żyć. Ale teraz mi się skończyło i popijam zwykłe, krowie no ale pół szklanki np dziennie nie więcej.
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:17   #2410
NecroKitty
Wtajemniczenie

Zrobiłam sobie w końcu wycieczkę do US, nawet kolejek nie było
a na poprawę humoru kupiłam sobie perfumy, bo w końcu zdziadzieje w tej ciąży, kompletnie nic mi się nie chce

Cytat:
No tak, ale jak czytam opinie o swoim szpitalu, że mordownia itp, a szpitalu na Żelaznej to aż zazdroszczę tym babkom Wiadomo, że nie ma co liczyć na miejsce tam, ale cieszę się, że zaczyna się coś zmieniać w PL, jest szansa, że następne dziecko urodzę w takich warunkach

Pół Warszawy?? Chyba pół Polski Ja mam 100 km do Wawy i gdyby nie to, że moja rodzina mieszka w Lublinie to mocno bym się zastanawiała, czy nie wybrać się tam i próbować Z tej strony "gdzierodzic" wynika, że szpitale w Lublinie nie są godne polecenia.
W Warszawie jest kilka naprawdę dobrych szpitali. Ja na początku chciałam rodzić na Karowej, też mają świetną opinię ale w rezultacie na razie wynieśliśmy się z Warszawy i wybrałam szpital na miejscu. Niby na tej stronie nie ma za dobrej opinii ale w praktyce okazało się, że to naprawdę świetny szpital i wszystkie kobiety stąd i okolic chcą rodzić właśnie tutaj więc raczej sugeruje się opiniami koleżanek, które były naprawdę zadowolone
Stary 2014-03-14, 12:30   #2411
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładne

Piszecie o diecie karmiącej mamy. Ja mam zamiar przed porodem poobjadać się truskawkami, mam nadzieję, że zdąże
Ja też! mam wielką nadzieję, że będzie ciepło i pojawią się szybciutko! Myślę o tym już z dobre 2 tygodnie

Cytat:
Co do tej diety matki karmiącej. Ja pojedynczo wprowadzałam produkty, które były na liście. Moja bardzo dobrze wszystko tolerowała. Także jadłam wszystko...
Wszędzie piszą, że powinno się jeść prawie wszystko ale obserwować jak reaguje dziecko i tyle. Jest strasznie dużo mitów na temat diety karmiącej, choć pewnie jak się trafi wrażliwe dziecko to może być kiepsko. Żona kolegi przez 3 miesiące jadła praktycznie TYLKO chałkę bo po wszystkim innym mała włączała syrenę nie z tej ziemi :/
Stary 2014-03-14, 12:32   #2412
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Nie wybraliśmy. O ile z chłopcem nie było kłopotu bo od początku miał być Filip, o tyle z dziewusią nie możemy się zdecydować. Ale już jest postęp, wczoraj dokonaliśmy selekcji i została Antosia i Julka
ha,dla chlopca tez mialam pomysl Filip.
A co do dziewczynki,to chyba sie wylamie.Jestes pewna,ze chcesz Julke?
Wczoraj Ktoras wrzucila ranking imionz 2013 i na samym dole jest pdf z ostatnich 10 lat.Julka kroluje tam zazwyczaj w czolowce.
ranking imion
Wczoraj rozmawialm z Bratem na ten temat,on tez spodziewa sie dziecka i temat byl imie.Mowil,ze byli z zona na sylwka na imprezie i bylo 4 Anie(Jego zona tez Ania) i co ktos zapytal Ania...to wszystkie reagowaly.Smial sie,ze przynajmniej nie mial problemu z zapamietaniem imion.
A dwa smial sie,ze jak dziecko bedzie szlo do szkoly i nauczycielka wywola do odpowiedzi np Julka to jest jeszcze szansa,ze z posrod 5 to nie bedzie twoja corka.To tak polzartem oczywiscie.Ale ja mimo,ze podobalo mi sie imie Zuza,Lena to na dzisiejsze czasy rezygnuje z tych imion.

Dziewczyny uswiadomcie mnie apropo materaca ze sprezynami.Czemu teraz nie wiele osob sie na nie decyduje.A ja wlasnie jestem ku niemu przekonana

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 12:38   #2413
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
To daj znać czy fajna ta położna
Antosia imię bardzo ładne. Julia też ale bardzo popularne. Mam dwie małe Julcie w rodzinie
A ta Mama gaja to bezpłatne?

Oczywiście, tylko takie mnie interesują
Jest na ul. Inżynierskiej (przy Grabiszyńskiej)

A ja Julki nie mam żadnej w rodzinie ani wśród znajomych, ale jakoś ta Antosia bliższa memu sercu

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

Dziewczyny uswiadomcie mnie apropo materaca ze sprezynami.Czemu teraz nie wiele osob sie na nie decyduje.A ja wlasnie jestem ku niemu przekonana
Mnie nie przeszkadza popularność imienia lub jej brak, serio. Nie jednemu psu na imię Burek jak mawia moja mama

A o materac do łóżeczka pytasz? Nie wiem czemu ludzie się nie decydują, wiem dlaczego ja się zdecydowałam. Wydaje mi się o wiele bardziej przewiewny i zdrowy dla plecków dziecia. I na pewno trwalszy niż pianka czy te kokosowe wynalazki.
Stary 2014-03-14, 12:46   #2414
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, tylko takie mnie interesują
Jest na ul. Inżynierskiej (przy Grabiszyńskiej)

A ja Julki nie mam żadnej w rodzinie ani wśród znajomych, ale jakoś ta Antosia bliższa memu sercu

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Mnie nie przeszkadza popularność imienia lub jej brak, serio. Nie jednemu psu na imię Burek jak mawia moja mama

A o materac do łóżeczka pytasz? Nie wiem czemu ludzie się nie decydują, wiem dlaczego ja się zdecydowałam. Wydaje mi się o wiele bardziej przewiewny i zdrowy dla plecków dziecia. I na pewno trwalszy niż pianka czy te kokosowe wynalazki.
Też biorę sprężynowy z ikei
Bo jest przewiewny i trwalszy.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-03-14 o 12:47
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 13:10   #2415
karolkya
Wtajemniczenie

Co do materaca to sama sie zastanawiam nad sprezynowym tylko takim gdzie kazda sprezyna jest w oddzielnej kieszonce to sie jakos tam nazywa bonele czy jak... Sami mamy w lozku materac sprezyny z pianka i warstwa welniana i jestesmy zadowoleni...

Ja juz po spacerku po ogrodku patrzcie jakie cuda, az mi szkoda myslec o zmianie pogody...

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1394799086337.jpg (116,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1394799104629.jpg (175,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2014-03-14, 13:11   #2416
bazile
Zadomowienie

Cytat:

imie,to oczywiscie Twoja indywidualna sprawa

do lozeczka i wlasnie ja mysle podobnie.Jakos nie umiem sie przekonac do tych gryk,pianek,lateksow itp.My sami tez mamy w swoim wyrku sprezynowy i ja jestem zadowolona.I tez mam zamiar kupic ikeowski tak jak Kucyk.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 13:11   #2417
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie
A tak jeszcze mi się przypomniało, że w naszym szpitalu posiłki na patologii ciąży a na położniczym różniły się tylko i wyłącznie tym, że rano zamiast chleba karmiące dostawały bułkę ale na obiad kalafiorowa, kapusta do drugiego dania, brokuły a zaznaczę, że u nas nie ma kateringu tylko gotują to tak zabawnie wyszło bo na dzień dobry "diety karmiącej" dostaliśmy produkty wzdymające
Ja bym bardziej w czasie karmienia uważała na początku na mocną herbatę czy ilość wypijanej kawy Moja miała problemy z snem w ciągu dnia przez pierwsze 2 mce -była bardzo pobudzona i nerwowa, nie wiedziałam od czego więc zrezygnowałam z kawy na rzecz 1 kubka Inki rano
Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Jestes pewna,ze chcesz Julke?
Wczoraj Ktoras wrzucila ranking imionz 2013 i na samym dole jest pdf z ostatnich 10 lat.Julka kroluje tam zazwyczaj w czolowce.
Cytat:
dokładnie
U Nas też imię jest raczej popularne wg rankingu, ale czy mielibyśmy z tego powodu na siłę wybierać inne "mało popularne" ?
Choć fakt, że na pewno nie dałabym teraz imienia typu Lena czy Nicola bo jak czytam naszą lokalną gazetę o dzieciach które się urodziły w danym miesiącu w naszym szpitalu to codziennie ktoś tak daje swojej córce na imię w samym naszym powiecie!
Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
A co do skazy białkowej to ja mam alergie na laktoze nie wiem czy to jest to samo no ale wyrobów krowich nie mogę jeść. Wyłoniło się jak byłam mała. I np to jest tak że pewną ilość mleka mogę wypić czy jakiś jogurt ale jeśli przegnę to jest źle. Bóle brzucha wymioty itp no nie jest za fajnie generalnie więc się pilnuję. Kupuje takie specjalne mleko pozbawione laktozy i jest git bo lubię mleczko nie umiem bez niego żyć. Ale teraz mi się skończyło i popijam zwykłe, krowie no ale pół szklanki np dziennie nie więcej.
oo dzięki za tą informację dla mnie to już pocieszenie, że nawet jeśli to skaza, to nie będzie musiała całkowicie zrezygnować z mleka, tylko w małych ilościach niech chociaż w przedszkolu je, w domu już nie będziemy Jej dawać
Tylko czy wyeliminować Jej teraz całkowicie aż do czasu zniknięcia tej wysypki?

Był przed chwilą nasz majster - zamontował Nam brakującą półeczkę w kabinie prysznicowej i półkę na ręczniki
Przy okazji spotkał Naszą sąsiadkę która prosiła, żeby Nam przekazał, żebyśmy coś robili z tymi gołębiami bo kupy Jej od Nas zlatują na dół.... No a co my do cholery hodujemy je ????
Jeszcze się dowiedziałam, że grasują u Nas w bloku szczury i już nie w piwnicy ale i można je spotkać na klatce schodowej, pod drzwiami mieszkania itp

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 14:51   #2418
Ramona_85
Zakorzenienie

Kakusia
no co ta sąsiadka, z byka spadła, co to że gołębie słają to wasza wina ?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

dziś urodziny teścia, poszłam na urodzinowe ciasto i czekoladę i Zosia zaczęła już świrować
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:11   #2419
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Byłam dziś na rynku. Kupiłam pieluszkę flanelową, na razie jedną, ale śliczną brązowo-kremową w baranki Oprócz tego stanik taki sportowy do spania po porodzie, majtochy i sukienkę Po drodze weszłam do sklepu dzieciowego i dowiedziałam się, że materac kokos-pianka-kokos kosztuje 105zł, a lateksowy 159zł. Dobra cena?? Tak się zmachałam, że myślałam już, że nie dojdę do domu

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
No, ale widać mocno trzymałyscie kciuki (DZIĘKUJĘ ), bo pani dr wypisała na 4 tyg, bez większych problemów. Powiedziałam to co Wam napisałam. Do tego mam słabe wyniki krwi, lekka anemia, zapisała mi żelazo 2x1. Powiedzialam, ze brałam profilaktycznie preparat z zurawiną a mimo to, wyszły w moczu bakterie, wiec musze zrobić posiew. I fajnie, bedzie wiadomo czy to na pewno nic groznego.. Ciesze się, bo martwiło mi to, (te bakterie powtarzaja sie w sumie od poczatku ciazy prawie). Moje kłopoty ze snem oraz skurcze w łydkach są spodowodowane niedoborem magnezu. Więc mam brać dodatkowo, poza kompleksem witaminowym, 4 tabletki MagneB6- dziennie.
W ciągu 4 tygodni przybrałam 3,5- bardzo dużo. Waga ruszyła mi dopiero 2 miesiace temu, ale za to konkretnie. Łącznie 6 kg na plusie od poczatku. Troche jestem w szoku, bo to dość sporo a poza brzuchem nic mi nie rośnie. Dołączam się do postanowien zwiazanych ze zdrową dietą. Nigdy nie lubiłam słodkiego. Słodycze mogły nie istniec a od połowy ciązy naprawdę mi sie ich chce. Nie przesadzałam, bo wiem, ze to chemia (mam bzika na punkcie jedzenia, czytania składów itd.), ale organizm powinien wiedzieć czego potrzebuje i podpowiadać, zachęcać! A jakbym jadla to, co podpowiada mi organizm to byłyby to fast foody, cola i lody- takie mam zachcianki- masakra
Wiec wyobrazcie sobie jak trenuje swoją silną wolę...

Mnie przeraża wizja karmienia piersią. Zero słodyczy (bo chemia), swieżych owoców- bo wzdymają, swieżych warzyw, cebuli czosnku... Smazonego miesa. Boosz...
Nie wiem jak ja przezyje. Przeciez będzie lato, ogrom przepysznych owoców! Ze słodkosci to własnie owoce lubie najbardziej!! Warzywa i salatki moglabym jesc caly czas. Pomidory ze smietaną i cebulką.. A mieso? Jesli nie smazone to co, z pary? I gotowane :/
Zostaną mi ryby. Malo mleka i nabiału- bo uczula.
Na chwile obecną nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.
Jeśli nasze Dziecko bedzie miało kolki (odpukać), to umre z głodu po prostu i rozpaczy.

(Jeej jak przypomne sobie kolki córek mojego brata, to az mam gęsią skórkę! Płacz, płacz płacz przez 6 miesiecy. NIC nie pomagało, po prostu NIC).
super wieści

co do jedzenia przy karmieniu piersią i kolek, to wiadomo jedne dzieci je mają, inne nie. Jedne mają przez miesiąc, a inne przez pół roku. Mój miał przez 3 miesiące. I przez te pierwsze trzy miesiące rzeczywiście jadłam tylko gotowane mięso, jakieś chude wędliny, z zup rosół i ryżankę, z owoców jabłka, maliny i banany, a z warzyw marchewkę Niestety, czego innego bym nie zjadła, Adaś miał okropne bóle brzucha i zaparcia. Ale szybko minęło, jakoś przeżyłam Jak tylko skończył 3 miesiące, kolki całkowicie minęły, a ja mogłam jeść wszystko co tylko chciałam (z wyjątkiem ostrych rzeczy i pomidorów, bo od razu wysypka po pomidorach)

Cytat:
Mamuśki, nareszcie! Już nam płeć dzidziusia! tam, ta da dam! będzie DZIEWCZYNKA
Ale nam się gęby śmiały całe popołudnie (mąż był przy usg i chyba przyniósł szczęście, bo już w pierwszych sekundach ginka mówi, że płeć to pewnie znamy, a my że nie. A ona na to: nie? Na 100% dziewczyna, a tu są wargi sromowe i pokazuje! Co za przeżycie! Waży już 800g, czyli w ciągu 4 tyg podwoiła masę. Teraz siedzimy na telefonach i się chwalimy, zaraz otworzę Karmi i będziemy świętować

Z radości kupiłam jej sukienkę na wesele które mamy miesiąc po porodzie, co za piękny dzień
gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Sama dziś wkraczam w 26t. Jeszcze trochę i studniówka
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:13   #2420
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Współczuje może zjadłaś wcześniej coś co Ci zaszkodziło. Słyszałam też o teorii, że macica zaczyna naciskać na żołądek i na początku może tak reagować
obstawiałabym jakieś zatrucie lub jelitówkę, bo dziś już nie mnie nie boli

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
mój żołądek też w ostatnim czasie tak reaguje. Ostatnio wieczorem też podziwiałam kibelek bo mnie pogoniło trzeba jakoś to przeżyć
no niestety.. Ja myślałam, że takie rzeczy to tylko w I trymestrze (przy Adasiu wymiotowałam od 8 do 15tc całymi dniami, a teraz od 8 do 10tc tylko z rana i czasem wieczorem), a tu

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Berenika współczuję, widać, że Cię jakiś szybki wirusik dopadł, chyba że coś zjadłaś ciężkiego?
Ale teraz już lepiej?

mojemu dziecku w wieku 4 lat wyszła skaza białkowa ????? tak nagle? Nigdy nie musiał mnie interesować ten temat, a ostatnio polubiła na śniadanie płatki z mlekiem... i jak to dziecko - mogłaby już je jadać na śniadanie, obiad, kolację.... no faza na mleko z płatkami i basta. No i dopiero wczoraj połączyliśmy z TŻtem fakty czemu ma taką pupcię w wysypce, czemu na twarzy ma takie czerwone placki ehhhh
Postanowiliśmy nie panikować, tylko 3tyg zrobić Jej dyspensę od mleka, żeby objawy minęły, a potem powolutku spróbujemy żeby znów tylko w przedszkolu piła, w domu nie...
I właśnie tu też jestem zaskoczona, bo w przedszkolu na śniadanie pije mleko od września i nie było problemu! Problem się zaczął jak w domu zaczęła nagminnie pić mleko
Nie znam się na tym bo tak jak pisałam nigdy nie mieliśmy z tym problemu, nie wiem czy teraz wyskoczyły objawy skazy od przedawkowania mleka??
jadłam dokładnie to samo co tż i jemu nic nie było Ale dzisiaj już ok

wydaje mi się, że może to być niestety skaza białkowa. Nie zawsze występuje od razu, czasem dopiero po spożyciu większej ilości mleka. I podobnie jak każda alergia, nie musi zacząć się od urodzenia. Ja byłam zdrowa aż do 15r.ż., aż nagle dopadły mnie jakieś alergie, ciągle spuchnięte oczy wiosną, drapanie w gardle i straszny katar. A zimą sam katar. Po testach okazało się, że mam alergię na: trawę, bylicę, zboża, żyto, sierść psa, pierze, pleśń i kurz

Cytat:
Berenika współczuję może faktycznie macica naciska Ci na żołądek?? Jakby dzisiaj znowu coś było nie tak to leć do lekarza
dziś już dobrze

Cytat:
Berenika oby to było jakies chwilowe zatrucie
może zjadłas coś, co Ci 'stanęło' na żołądku, pomidora ze skórką, paprykę
w sumie przedwczoraj jadłam spaghetti z sosem z pomidorami i papryką Ale to na obiad. Iprzedwczoraj nic mi nie było, w nocy spokój. A wczoraj rano lekko bolał mnie brzuch, myślałam, że to z głodu. Zjadłam to samo co zwykle (płatki z mlekiem), potem pół kanapki z wędliną, potem rosół i na tym koniec

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Widzę, że sylvunia się nie odzywała, więc
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:20   #2421
zubi89
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45585826][/QUOTE]
Zapomniałam Ci odpisać na temat tego jak zrobić osobny post

Robi się to tak, że wklejasz tu ten tekst np.:

Waga dzidziusia w odpowiednich tygodniach ciąży:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

i teraz po dodaniu go klikasz po prawej stronie na numer tego postu u mnie to #2421 i kopiujesz link
wizaz.pl/forum/showpost.php?p=45585926&p ostcount=2421

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:23   #2422
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45585823] Po drodze weszłam do sklepu dzieciowego i dowiedziałam się, że materac kokos-pianka-kokos kosztuje 105zł, a lateksowy 159zł. Dobra cena?? Tak się zmachałam, że myślałam już, że nie dojdę do domu
[/QUOTE]
wydaje mi się że kokosowy drogi a ten lateksowy to cały lateksowy taki gruby czy pianka-lateks ??
u mnie kokos-pianka-kokos kosztują 80 zł max, a za swój pianka-lateks dałam 140 zł, więc cenowo chyba jest w porządku
a jaka firma? Ja mam Danpolu, nie wiem nawet czy to dobra firma ??
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45585826]obstawiałabym jakieś zatrucie lub jelitówkę, bo dziś już nie mnie nie boli

w sumie przedwczoraj jadłam spaghetti z sosem z pomidorami i papryką Ale to na obiad. Iprzedwczoraj nic mi nie było, w nocy spokój. A wczoraj rano lekko bolał mnie brzuch, myślałam, że to z głodu. Zjadłam to samo co zwykle (płatki z mlekiem), potem pół kanapki z wędliną, potem rosół i na tym koniec [COLOR="Silver"]
[/QUOTE]
hmm... a płatki z ciepłym czy zimnym mlekiem?
Ja raz pusciłam hafta po zimnym mleku i od tego pory nie jadam płątków z zimnym, a od roku w ogóle nie jadam płatków z mlekiem
może utknęła Ci skórka ? Sprawdź sobie na drugi raz jak będzie Cie mdlić, czy masz ciepły żołądek
Stary 2014-03-14, 15:28   #2423
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

oo dzięki za tą informację dla mnie to już pocieszenie, że nawet jeśli to skaza, to nie będzie musiała całkowicie zrezygnować z mleka, tylko w małych ilościach niech chociaż w przedszkolu je, w domu już nie będziemy Jej dawać
Tylko czy wyeliminować Jej teraz całkowicie aż do czasu zniknięcia tej wysypki?

Ja wyeliminowałabym to co podejrzewasz, żeby mieć pewność. Bo tak to w sumie takie trochę wróżenie z fusów.

A nie jada może Danonków, bo słyszałam, że one lubią uczulać.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 15:49   #2424
Konto usunięte

zubi to o wadze dodałam już w całości na pierwszy post. Tyle że wykasowałam normy badań i teraz nie mam skąd tego wziąć, zeby dodać tak jak tłumaczysz

Cytat:
wydaje mi się że kokosowy drogi a ten lateksowy to cały lateksowy taki gruby czy pianka-lateks ??
u mnie kokos-pianka-kokos kosztują 80 zł max, a za swój pianka-lateks dałam 140 zł, więc cenowo chyba jest w porządku
a jaka firma? Ja mam Danpolu, nie wiem nawet czy to dobra firma ??

hmm... a płatki z ciepłym czy zimnym mlekiem?
Ja raz pusciłam hafta po zimnym mleku i od tego pory nie jadam płątków z zimnym, a od roku w ogóle nie jadam płatków z mlekiem
może utknęła Ci skórka ? Sprawdź sobie na drugi raz jak będzie Cie mdlić, czy masz ciepły żołądek
muszę popytać jeszcze w innych sklepach, może taniej znajdę... Co do lateksowego, to tak powiedziała babka w sklepie, że jest cały z lateksu, więc nie wiem A jaka firma też nie wiem...

płatki jem zawsze z ciepłym mlekiem
Stary 2014-03-14, 15:55   #2425
karolkya
Wtajemniczenie

Mam pytano czy mozemy brac ESPUMISAN? Bo mam wzdecie...

Czekam wlasnie na meza i jedziemy na pierwsze zajecia SR... Ciekawe czy bedzie cos fajnego

Stary 2014-03-14, 15:59   #2426
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość

Czekam wlasnie na meza i jedziemy na pierwsze zajecia SR... Ciekawe czy bedzie cos fajnego

ja biorę ten easy w granulkach bez popijania

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45586317]

muszę popytać jeszcze w innych sklepach, może taniej znajdę... Co do lateksowego, to tak powiedziała babka w sklepie, że jest cały z lateksu, więc nie wiem A jaka firma też nie wiem...
[/QUOTE]
jesli cały z lateksu, to szkoda, że nie mieszkam bliżej, bo sama bym brała, normalnie one kosztują 300-400 zł
Stary 2014-03-14, 16:02   #2427
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

ja biorę ten easy w granulkach bez popijania

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

jesli cały z lateksu, to szkoda, że nie mieszkam bliżej, bo sama bym brała, normalnie one kosztują 300-400 zł
Dzieki kochana
No jakos tanio jak na caly z lateksu, wlasnie widzialam raczej tak jak Ty piszesz... Ja sie zastanawiam nad sprezynowym... Sama juz nie wiem...

Stary 2014-03-14, 16:24   #2428
poziomkka
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45586317]zubi to o wadze dodałam już w całości na pierwszy post. Tyle że wykasowałam normy badań i teraz nie mam skąd tego wziąć, zeby dodać tak jak tłumaczysz
[/QUOTE]
Poszukaj w poprzedniej części wątku
Cytat:
Ponoć można
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 16:45   #2429
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki kochana
No jakos tanio jak na caly z lateksu, wlasnie widzialam raczej tak jak Ty piszesz... Ja sie zastanawiam nad sprezynowym... Sama juz nie wiem...

a ten sprężynowy kieszeniowy drogi jest??

ja kupiłam pianka-lateks, bo to był najlepszy w przedziale cenowym do 150 zł
a gryki czy kokosu nie mogłabym mieć
Stary 2014-03-14, 17:11   #2430
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusia a może cynamon Ale czy można być uczulonym na cynamon? W sumie teraz gdzie się człowiek nie ruszy to prawie każde dziecko z jakąś alergią albo uczuleniem na coś Ale najgorzej to chyba właśnie gluten lub nabiał, bo mój to już nie wiem co by wtedy jadł, bo u niego jedzenie to ciężki temat
uuu kochana można, można.
Generalnie przyprawy są uczulające - pieprz czarny itp, a nad płatkami cynamonowymi to ja bym się mocno zastanowiła z tego powodu, że tam sam cukier przecież jest i tłuszcze utwardzone...nic fajnego i zdrowego dla dziecka
nie lepiej zamiast takiej dawki wapnia zrobić dziecku shakea na jogurcie greckim z truskawką, kiwi i bananem?
Cytat:
ja 30 lat temu na kokosie spałam, więc to żaden wynalazek
Cytat:
pewnie on się nie wchłania do organizmu, więc można sie nim ratować

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2014-03-14 o 17:12
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości