|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
eweden znalazłam mój kalendarz, napiszę Ci jakieś przykładowe 3 dni. W sumie jak tak go przejrzałam to wychodzi na to, że jadłam prawie wszystko, nawet nutelli się dopatrzyłam
Tak więc ta moja cukrzyca taka lajtowa na szczęście była.8.30 - na czczo 68 Ś - 3 kronki chleba z masłem, Almette i pomidorem, herbata - 11.00 - 76 II Ś - banan (12.00) O - pół naleśnika z kurczakiem, serem, sosem pomidorowym - 15.30 - 76 P - kawa z mlekiem 0,5%, 3 wafelki K - pół naleśnika z kurczakiem, serem, sosem pomidorowym - 21.30 - 77 ok. 22.00 - bułka, masło, almette, szynka, ogórek 8.30 - na czczo 79 Ś - 1 kromka chleba z masłem, almette i pomidorem, 1 kromka chleba z nutellą - 11.00 - 98 IIŚ - garść ciemnych płatków, pół kiwi, pół jabłka, pół nektarynki, jogurt naturalny (12.00) O - ryba, ryż, kalafior, marchewka, kalafior, fasolka (z parowaru) - 16.30 - 88 P - kawa zbożowa z mlekiem 0,5%, 3 wafelki, pół jabłka K - 3 kromki chleba z masłem, serkiem, szynką, sałatą, pomidorem - 21.30 - 89 9.00 - na czczo - 76 Ś - kanapka - masło, twarożek, pomidor, sok pomarańczowy - 11.30 - 83 IIŚ - garść ciemnych płatków, 1/3 banana, 1/4 kiwi, 1/4 jabłka, jogurt naturalny (12.00) O - ziemniaki, mizeria, 3 jajka 17.00 - 74 P - pieczywo chrupkie wasa z masłem K - kanapka, herbata 81 |
|
|
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
Kakusia a może cynamon
Ale czy można być uczulonym na cynamon? W sumie teraz gdzie się człowiek nie ruszy to prawie każde dziecko z jakąś alergią albo uczuleniem na coś
|
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
karolkya powiedz mi co to za przyprawy do mięsa są w tym przepisie do pasztetu?? Bo ja nie wiem co prócz soli i pieprzu powinnam tam dodać
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tej diety matki karmiącej. Ja pojedynczo wprowadzałam produkty, które były na liście. Moja bardzo dobrze wszystko tolerowała. Także jadłam wszystko. Nawet produkty wzdymające - choć tutaj był przypadek ,bo zapomniałam się i zjadłam jakiejś kapusty czy fasoli w barszczu, ale też jej nic nie było. Także bardzo szybko jadłam wszystko.
Dla mnie dieta matki karmiącej to po prostu zdrowa dieta z obserwacją jak reaguje na nowy produkt dziecko. Słyszałam, że w innych krajach nie ma takich list produktów dla matek karmiących, ale to może lepiej niech się wypowiedzą dziewczyny mieszkające za granicą, bo w sumie sama jestem ciekawa czy to prawda. |
|
|
|
#2406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nr 1 Dziecko A - dieta zachowana, bo pierwsze dziecko wiec ogólnie wg książek itp. Kolki były. Dziecko B - bez diety w sumie jadła wszystko na co miała ochotę tylko z umiarem patrząc czy nie ma uczuleń - Mały nie miał kolek Nr 2 - Dziecko C - dieta przesadnie zachowana, największe kolki, całodzienne. Ogólnie moim zdaniem jeśli dziecko ma mieć kolki to mu żadna dieta nie pomoże bo jest to najczęściej związane z rozwojem jelit. |
||
|
|
|
#2407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz szczęście, że ojciec kupił mi słodką bułkę ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45579879]Boże, co ja wczoraj przeżyłam Rano wspominałam wam o tym, że jest mi niedobrze. Nic nie mogłam jeść. Na obiad zjadłam trochę rosołu, ale coraz bardziej było mi niedobrze i doszedł ból brzucha. W końcu wzięłam Espumisan - myślałam, że to jakieś wzdęcia czy coś. Na trochę pomógł, ale nie na długo. Było mi coraz gorzej niedobrze, więc wyszłam przed dom. Ale usiadłam na ławce, posiedziałam z pół godziny i tak mi się słabo zrobiło, że tż mnie do domu ledwo doprowadził. W domu się położyłam i wtedy tak mnie zaczął boleć żołądek, że myślałam, że zaraz się spakuję i pojadę na szpital, bo już nie mogłam wytrzymać... Wzięłam nospę, ale nic nie pomogło. Wieczorem tż zrobił mi mięty, wypiłam z pół kubka, po czym tak mnie zmuliło, że przywitałam się z kiblem i dowiedział się co jadłam i piłam przez cały chyba dzień.... Jeju, myślałam, że umrę.... W końcu skończyłam, wróćiłam do łóżka i od razu poczułam się lepiej. Żołądek bolał mnie już dużo mniej i mdłości przeszły. Ale zjadłam jedynie chleb z masłem i poszłam spać. Oprócz tego bolały mnie wszystkie kości i było mi strasznie zimno cały dzień. Nie wiem co to było, czy coś mi usiadło na żołądku, czy jakaś odmiana jelitówki ![]() [/QUOTE] O matko współczuję Cytat:
ja też bardzo chciałam mieć córeczkę ale jakby się okazało, że to chłopiec to też bym bardzo się cieszyła a marzenie o córce musiało by poczekać ![]() Cytat:
Cytat:
i ostatnio zrobiłam ryż z truskawkami i śmietaną
|
||||
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antosia imię bardzo ładne. Julia też ale bardzo popularne. Mam dwie małe Julcie w rodzinie A ta Mama gaja to bezpłatne? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
Pokój dla Bobasa to chętnie bym zrobiła fioletowy, jak najbardziej ale już mam salon taki i chyba za dużo już tego fioletu by było...
A co do skazy białkowej to ja mam alergie na laktoze nie wiem czy to jest to samo no ale wyrobów krowich nie mogę jeść. Wyłoniło się jak byłam mała. I np to jest tak że pewną ilość mleka mogę wypić czy jakiś jogurt ale jeśli przegnę to jest źle. Bóle brzucha wymioty itp no nie jest za fajnie generalnie więc się pilnuję. Kupuje takie specjalne mleko pozbawione laktozy i jest git bo lubię mleczko nie umiem bez niego żyć. Ale teraz mi się skończyło i popijam zwykłe, krowie no ale pół szklanki np dziennie nie więcej.
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam sobie w końcu wycieczkę do US, nawet kolejek nie było
a na poprawę humoru kupiłam sobie perfumy, bo w końcu zdziadzieje w tej ciąży, kompletnie nic mi się nie chce Cytat:
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszędzie piszą, że powinno się jeść prawie wszystko ale obserwować jak reaguje dziecko i tyle. Jest strasznie dużo mitów na temat diety karmiącej, choć pewnie jak się trafi wrażliwe dziecko to może być kiepsko. Żona kolegi przez 3 miesiące jadła praktycznie TYLKO chałkę bo po wszystkim innym mała włączała syrenę nie z tej ziemi :/
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do dziewczynki,to chyba sie wylamie.Jestes pewna,ze chcesz Julke? Wczoraj Ktoras wrzucila ranking imionz 2013 i na samym dole jest pdf z ostatnich 10 lat.Julka kroluje tam zazwyczaj w czolowce. ranking imion Wczoraj rozmawialm z Bratem na ten temat,on tez spodziewa sie dziecka i temat byl imie.Mowil,ze byli z zona na sylwka na imprezie i bylo 4 Anie(Jego zona tez Ania) i co ktos zapytal Ania...to wszystkie reagowaly.Smial sie,ze przynajmniej nie mial problemu z zapamietaniem imion. A dwa smial sie,ze jak dziecko bedzie szlo do szkoly i nauczycielka wywola do odpowiedzi np Julka to jest jeszcze szansa,ze z posrod 5 to nie bedzie twoja corka.To tak polzartem oczywiscie.Ale ja mimo,ze podobalo mi sie imie Zuza,Lena to na dzisiejsze czasy rezygnuje z tych imion. Dziewczyny uswiadomcie mnie apropo materaca ze sprezynami.Czemu teraz nie wiele osob sie na nie decyduje.A ja wlasnie jestem ku niemu przekonana
|
|
#2413 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, tylko takie mnie interesują Jest na ul. Inżynierskiej (przy Grabiszyńskiej) A ja Julki nie mam żadnej w rodzinie ani wśród znajomych, ale jakoś ta Antosia bliższa memu sercu ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
A o materac do łóżeczka pytasz? Nie wiem czemu ludzie się nie decydują, wiem dlaczego ja się zdecydowałam. Wydaje mi się o wiele bardziej przewiewny i zdrowy dla plecków dziecia. I na pewno trwalszy niż pianka czy te kokosowe wynalazki.
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jest przewiewny i trwalszy. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-14 o 12:47 |
|
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do materaca to sama sie zastanawiam nad sprezynowym tylko takim gdzie kazda sprezyna jest w oddzielnej kieszonce to sie jakos tam nazywa bonele czy jak... Sami mamy w lozku materac sprezyny z pianka i warstwa welniana i jestesmy zadowoleni...
Ja juz po spacerku po ogrodku patrzcie jakie cuda, az mi szkoda myslec o zmianie pogody... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do lozeczka i wlasnie ja mysle podobnie.Jakos nie umiem sie przekonac do tych gryk,pianek,lateksow itp.My sami tez mamy w swoim wyrku sprezynowy i ja jestem zadowolona.I tez mam zamiar kupic ikeowski tak jak Kucyk.
|
|
#2417 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak jeszcze mi się przypomniało, że w naszym szpitalu posiłki na patologii ciąży a na położniczym różniły się tylko i wyłącznie tym, że rano zamiast chleba karmiące dostawały bułkę ale na obiad kalafiorowa, kapusta do drugiego dania, brokuły a zaznaczę, że u nas nie ma kateringu tylko gotują to tak zabawnie wyszło bo na dzień dobry "diety karmiącej" dostaliśmy produkty wzdymające ![]() Ja bym bardziej w czasie karmienia uważała na początku na mocną herbatę czy ilość wypijanej kawy Cytat:
Cytat:
U Nas też imię jest raczej popularne wg rankingu, ale czy mielibyśmy z tego powodu na siłę wybierać inne "mało popularne" ? ![]() Choć fakt, że na pewno nie dałabym teraz imienia typu Lena czy Nicola bo jak czytam naszą lokalną gazetę o dzieciach które się urodziły w danym miesiącu w naszym szpitalu to codziennie ktoś tak daje swojej córce na imię w samym naszym powiecie! ![]() Cytat:
![]() Tylko czy wyeliminować Jej teraz całkowicie aż do czasu zniknięcia tej wysypki? Był przed chwilą nasz majster - zamontował Nam brakującą półeczkę w kabinie prysznicowej i półkę na ręczniki Przy okazji spotkał Naszą sąsiadkę która prosiła, żeby Nam przekazał, żebyśmy coś robili z tymi gołębiami bo kupy Jej od Nas zlatują na dół.... No a co my do cholery hodujemy je ???? ![]() Jeszcze się dowiedziałam, że grasują u Nas w bloku szczury i już nie w piwnicy ale i można je spotkać na klatce schodowej, pod drzwiami mieszkania itp |
||||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia
no co ta sąsiadka, z byka spadła, co to że gołębie słają to wasza wina ? ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- dziś urodziny teścia, poszłam na urodzinowe ciasto i czekoladę i Zosia zaczęła już świrować
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Konto usunięte
|
Byłam dziś na rynku. Kupiłam pieluszkę flanelową, na razie jedną, ale śliczną brązowo-kremową w baranki
Po drodze weszłam do sklepu dzieciowego i dowiedziałam się, że materac kokos-pianka-kokos kosztuje 105zł, a lateksowy 159zł. Dobra cena?? Tak się zmachałam, że myślałam już, że nie dojdę do domu ![]() Cytat:
![]() co do jedzenia przy karmieniu piersią i kolek, to wiadomo jedne dzieci je mają, inne nie. Jedne mają przez miesiąc, a inne przez pół roku. Mój miał przez 3 miesiące. I przez te pierwsze trzy miesiące rzeczywiście jadłam tylko gotowane mięso, jakieś chude wędliny, z zup rosół i ryżankę, z owoców jabłka, maliny i banany, a z warzyw marchewkę Niestety, czego innego bym nie zjadła, Adaś miał okropne bóle brzucha i zaparcia. Ale szybko minęło, jakoś przeżyłam Jak tylko skończył 3 miesiące, kolki całkowicie minęły, a ja mogłam jeść wszystko co tylko chciałam (z wyjątkiem ostrych rzeczy i pomidorów, bo od razu wysypka po pomidorach) ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2420 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale dzisiaj już ok wydaje mi się, że może to być niestety skaza białkowa. Nie zawsze występuje od razu, czasem dopiero po spożyciu większej ilości mleka. I podobnie jak każda alergia, nie musi zacząć się od urodzenia. Ja byłam zdrowa aż do 15r.ż., aż nagle dopadły mnie jakieś alergie, ciągle spuchnięte oczy wiosną, drapanie w gardle i straszny katar. A zimą sam katar. Po testach okazało się, że mam alergię na: trawę, bylicę, zboża, żyto, sierść psa, pierze, pleśń i kurz ![]() Cytat:
Cytat:
Ale to na obiad. Iprzedwczoraj nic mi nie było, w nocy spokój. A wczoraj rano lekko bolał mnie brzuch, myślałam, że to z głodu. Zjadłam to samo co zwykle (płatki z mlekiem), potem pół kanapki z wędliną, potem rosół i na tym koniec ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Widzę, że sylvunia się nie odzywała, więc
|
|||||
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45585826][/QUOTE]
Zapomniałam Ci odpisać na temat tego jak zrobić osobny post Robi się to tak, że wklejasz tu ten tekst np.: Waga dzidziusia w odpowiednich tygodniach ciąży: 22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) 25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) 27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) i teraz po dodaniu go klikasz po prawej stronie na numer tego postu u mnie to #2421 i kopiujesz link wizaz.pl/forum/showpost.php?p=45585926&p ostcount=2421 |
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45585823] Po drodze weszłam do sklepu dzieciowego i dowiedziałam się, że materac kokos-pianka-kokos kosztuje 105zł, a lateksowy 159zł. Dobra cena?? Tak się zmachałam, że myślałam już, że nie dojdę do domu
![]() [/QUOTE] wydaje mi się że kokosowy drogi a ten lateksowy to cały lateksowy taki gruby czy pianka-lateks ??u mnie kokos-pianka-kokos kosztują 80 zł max, a za swój pianka-lateks dałam 140 zł, więc cenowo chyba jest w porządku ![]() a jaka firma? Ja mam Danpolu, nie wiem nawet czy to dobra firma ?? [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45585826]obstawiałabym jakieś zatrucie lub jelitówkę, bo dziś już nie mnie nie boli ![]() w sumie przedwczoraj jadłam spaghetti z sosem z pomidorami i papryką Ale to na obiad. Iprzedwczoraj nic mi nie było, w nocy spokój. A wczoraj rano lekko bolał mnie brzuch, myślałam, że to z głodu. Zjadłam to samo co zwykle (płatki z mlekiem), potem pół kanapki z wędliną, potem rosół i na tym koniec [COLOR="Silver"][/QUOTE] hmm... a płatki z ciepłym czy zimnym mlekiem? Ja raz pusciłam hafta po zimnym mleku i od tego pory nie jadam płątków z zimnym, a od roku w ogóle nie jadam płatków z mlekiem ![]() może utknęła Ci skórka ? Sprawdź sobie na drugi raz jak będzie Cie mdlić, czy masz ciepły żołądek
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyeliminowałabym to co podejrzewasz, żeby mieć pewność. Bo tak to w sumie takie trochę wróżenie z fusów. A nie jada może Danonków, bo słyszałam, że one lubią uczulać. |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Konto usunięte
|
zubi to o wadze dodałam już w całości na pierwszy post. Tyle że wykasowałam normy badań i teraz nie mam skąd tego wziąć, zeby dodać tak jak tłumaczysz
![]() Cytat:
A jaka firma też nie wiem...płatki jem zawsze z ciepłym mlekiem
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytano czy mozemy brac ESPUMISAN? Bo mam wzdecie...
Czekam wlasnie na meza i jedziemy na pierwsze zajecia SR... Ciekawe czy bedzie cos fajnego ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biorę ten easy w granulkach bez popijania ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45586317] muszę popytać jeszcze w innych sklepach, może taniej znajdę... Co do lateksowego, to tak powiedziała babka w sklepie, że jest cały z lateksu, więc nie wiem A jaka firma też nie wiem...[/QUOTE] jesli cały z lateksu, to szkoda, że nie mieszkam bliżej, bo sama bym brała, normalnie one kosztują 300-400 zł
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jakos tanio jak na caly z lateksu, wlasnie widzialam raczej tak jak Ty piszesz... Ja sie zastanawiam nad sprezynowym... Sama juz nie wiem... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45586317]zubi to o wadze dodałam już w całości na pierwszy post. Tyle że wykasowałam normy badań i teraz nie mam skąd tego wziąć, zeby dodać tak jak tłumaczysz
![]() [/QUOTE] Poszukaj w poprzedniej części wątku ![]() Ponoć można |
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam pianka-lateks, bo to był najlepszy w przedziale cenowym do 150 zł ![]() a gryki czy kokosu nie mogłabym mieć |
|
|
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie przyprawy są uczulające - pieprz czarny itp, a nad płatkami cynamonowymi to ja bym się mocno zastanowiła z tego powodu, że tam sam cukier przecież jest i tłuszcze utwardzone...nic fajnego i zdrowego dla dziecka nie lepiej zamiast takiej dawki wapnia zrobić dziecku shakea na jogurcie greckim z truskawką, kiwi i bananem? ![]() Cytat:
![]() on się nie wchłania do organizmu, więc można sie nim ratować
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2014-03-14 o 17:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

Tak więc ta moja cukrzyca taka lajtowa na szczęście była.

Ale masz rację - obserwuj, odstaw mleko w domu i zobacz co dalej. A może spróbowała ostatnio czegoś nowego? A może kakao? Jakie płatki dajecie? Mój syn też płatki mógłby jeść na śniadanie, obiad i kolację
i kawka
Rano wspominałam wam o tym, że jest mi niedobrze. Nic nie mogłam jeść. Na obiad zjadłam trochę rosołu, ale coraz bardziej było mi niedobrze i doszedł ból brzucha. W końcu wzięłam Espumisan - myślałam, że to jakieś wzdęcia czy coś. Na trochę pomógł, ale nie na długo. Było mi coraz gorzej niedobrze, więc wyszłam przed dom. Ale usiadłam na ławce, posiedziałam z pół godziny i tak mi się słabo zrobiło, że tż mnie do domu ledwo doprowadził. W domu się położyłam i wtedy tak mnie zaczął boleć żołądek, że myślałam, że zaraz się spakuję i pojadę na szpital, bo już nie mogłam wytrzymać... Wzięłam nospę, ale nic nie pomogło. Wieczorem tż zrobił mi mięty, wypiłam z pół kubka, po czym tak mnie zmuliło, że przywitałam się z kiblem i dowiedział się co jadłam i piłam przez cały chyba dzień....
Jeju, myślałam, że umrę.... W końcu skończyłam, wróćiłam do łóżka i od razu poczułam się lepiej. Żołądek bolał mnie już dużo mniej i mdłości przeszły. Ale zjadłam jedynie chleb z masłem i poszłam spać. Oprócz tego bolały mnie wszystkie kości i było mi strasznie zimno cały dzień. Nie wiem co to było, czy coś mi usiadło na żołądku, czy jakaś odmiana jelitówki 
ja też bardzo chciałam mieć córeczkę ale jakby się okazało, że to chłopiec to też bym bardzo się cieszyła a marzenie o córce musiało by poczekać