|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Shiloh, tridentina, tak trzeba będzie,zrobić bo ile można się meczyc samej..
Perfuzja, woombie tak ma. Dzieć nie jest zawiniety " w kij" i jak mu np lapka scierpnie to może ja sobie poruszać. Mój Smerf przyzwyczajony do tego bo od początku śpi w woombie. Gorzej jest teraz w otulaczu jak nie może ruszać rękami, denerwuje się, rzuca . Sprzedaję otulacz bo u nas się nie sprawdził. Pierwsza noc spoko, kolejne to dramat. Przebralam w stare woombie i Smerf odplynal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4592 | |||
|
Zadomowienie
|
Na szczęście u nas tych nocek w miesiącu jest maks 6 więc jakoś da radę przeżyć, ale wolałabym żeby ich w ogóle nie było.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#4593 | |
|
Gang Iren
|
Dzięki,że pytasz
![]() Cytat:
Jak dla mnie praca na same nocki to coś na krótką metę,jest to bardzo niezdrowe dla organizmu.
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz w ogóle jest ciezko, bo Emil chce pakować sobie ręce do buzi, a w Woombie moze sobie je przyłożyć do twarzy prawie i wkurza się, ze nie dalej. Mnie nie przeszkadza, ze chce jeść ręce, ale poje je przez 5 minut, a po chwili nimi rzuca i go budzą. Z kolei do łask wrócił otulacz z motherhood, on jest dla większego dziecka chyba po prostu (szkoda, ze nie piszą tego na stronie...), teraz Emil już prawie nigdy nie wyjmuje z niego rąk.
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Dorotka jest jeszcze mniejsza - dlatego pytalam emmy Emil na boki nie moze ruszać, ale spokojnie zgięta w łokciu ręka moze zawędrować aż do twarzy.
|
|
#4597 |
|
Raczkowanie
|
Gosia, cieszę się że jest lepiej
a c do pracy na nocki to się zgadzam z Tobą, to przekichna zmiana. Dlatego właśnie staram się żeby tz miał jako taki spokój jak odsypia. Ale zajmowanie się dzieckiem max godzinę dziennie to przegiecie. Potem Smerf musi się do niego od nowa przyzwyczajać, serio. Perfuzja, no aż tak żeby raczkmi prawie dotykał buzi to nie mamy. Tak jak u Em my, rusza w górę i dół . Może rzeczywiście Emil za,mały jeszcze? Bo ja mam uzywke woombie (te mniejsze) i nie zauważyłam żeby było rozciągnięte. Moim zdaniem jest zrobione z dobrego materiału. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dorotka z tego rak nie wyjmie i nie zblizy do buzi ale podejrzewam ze w tym mniejszym czułaby sie jeszcze lepiej Sadlaczyca materiał jest super ale duzo zalezy jak kto dba. bo moze byc super materiał a i tak ktos złym praniem zniszczy/rozciagnie.
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4600 |
|
Rozeznanie
|
Perfuzja, nasz otulacz powędrował już do piwnicy, ostatnio wsadziłam Małą i okazał się zdecydowanie za mały
nadal uważam, że to niewypał. W ogóle tak piszecie o woombie i też mnie kusi. Choć u nas świetnie sprawdza muślinowa pielucha, zawijanie idzie sprawnie, więc sama nie wiem... SADLACZYCA u nas też były drobne przeboje z podziałem obąwiązków. Mój luby przegiął, gdy 4 tygodnie po porodzie powiedział mi, że skoro nie zarabiam realnych pieniędzy to moja praca jest g**** warta. Nie wiem co mu strzeliło do tego durnego łba, że tak powiedział, w życiu się nie spodziewałam usłyszeć od niego coś takiego. Przepraszał setki razy, dużo pomaga w domu i przy dziecku, docenia mój wysiłek, ale zadra została. Pewnie jeszcze długo mu nie wybaczę, głupie zdanie, a tak namieszało.
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Emil jadł ostatnio ponad 4 godziny temu, wiec musi byc głodny jak nie wiem.
Ale twardo śpi, tylko rusza szczęką jakby jadł - pewnie mu się śni piers
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyjde wcxesniej niz w pon. W pon będą małemu wstrzykiwac w to miejsce kontrast aby zobaczyc czy sie przetoka nie zrobiła a jak jest to beda mi go operowac
Prosze trzymajcie kciuki aby nie było tej przetoki bo wyląduję w psychiatryku
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteście pod dobrą opieką i to jest najważniejsze. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Co się stało?
|
|
#4605 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie ojciec jest jeszcze bardziej wyrodny, bo regularnie śpi jak dziecko w nocy marudzi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4606 |
|
Rozeznanie
|
Magnusiu, współczuję ci bardzo tych nerwów, stresu i obaw o zdrowie Adasia. Szpital nie jest najlepszym miejscem dla twojego samopoczucia, ale jest teraz najlepszym miejscem dla Małego. Bądź silna i odzywaj się tu, kiedy tylko potrzebujesz, postaramy się cię pocieszyć
A mojemu TŻ udało się załatwić wizytę u okulisty dziecięcego na przyszły piątek. Uff... Osobiście brzydzę się nepotyzmem, korupcją i załatwianiem spraw "po znajomości", ale jeśli chodzi o moje dziecko wszystkie ideały chowam do kieszeni.
|
|
|
|
#4607 |
|
Gang Iren
|
Co się stało kochana?
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
SuperDzidziuś spał od północy do 6 rano, wstał, zjadł, nafajdał, poszedł spać spowrotem, i spał do 10
Wyspałam się jak bąk, wory pod oczami jakby mniejsze, czuję że żyję. Dodatkowo TZ już dzisiaj zaczyna weekend, więc dziecko mam komu kopsnąć ![]() TZ kontunuuje zabijanie tekstami. Wstaliśmy rano, a on "widzisz jakie fajne ci dziecko zrobiłem? tylko śpi i śpi". |
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wiecie mój mąż pracuje ze swoim tatą.Tata jest od mojego tż uzależniony dzwoni do nas po kilka razy w ciągu dnia. Gada o tym, że np. radwańska wygrała, tudzież Kamil stoch jest liderem ble ble ble....
Albo wybuchł pożar w pcimiu dolnym ku..a. Dziś szwagrowi nawaliło auto, we wrocławiu, 300 km stąd... ktoś musi go odholować do domu. Szwagier poprosił tatę (teścia) i swoją żonę (żeby pomogła mu trafić) ale nie... mój teść postanowił, że mój tż ma jechać, a że on jest uległy i wszystkim w koło by pomógł to pojechał. Mieliśmy iść na 17:30 na spowiedź nie zdążymy. Mój małż ostatnio pracuje do wieczora. Nie widzi ani mnie prawie a dziecka to już w ogóle. Dziś miał być w domu. Wiecie co... gdyby mój teść logicznie myślał, powiedziałby jedź do żony i dziecka pojutrze chrzciny może cie potrzebować... ale nie on nie chciał, żeby szwagierka jechała, czemy NIEWIEM. Szwagierka zła, szwagier wku...y. TZ próbuje łagodzić.... Ja kolejny dzień jestem sama tylko dlatego, że mój teść potrzebuje mojego męża... Teściowa go broni i mówi, ze on by nie trafił, pytam więc a co ze szwagierką też? No ku...a NIE, on za chwilę się nie wy.ra bez tż. Miarka się przebrała, bo to nie jest pierwszy raz, tym razem mu powiem, co o nim myślę gó..o mnie obchodzi czy się obrazi. Wielkie g...o!! Szwagrowi mega głupio, ale to nie jego wina, tylko taty. Skąd mógł wiedzieć, że tak się stanie.
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna
A co się stało?Cytat:
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Gang Iren
|
Migotka a może by tak spróbować bez kłótni,ale stanowczo powiedzieć do teścia: "tato (czy jak tam mówisz) potrzebuję męża,żeby mi pomógł,mamy plany,idziemy do spowiedzi itd,szwagierka pojedzie" i koniec kropka.
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, no nie wiem co mnie podkusiło z tym mlekiem, zaparcia na szczęście minęły ale i tak jestem na siebie zła
Ale rozmawiałam z położną i powiedziała że jest taki syrop Duphalac czy jakoś tak się nazywa i można takim maluszkom podać 5 ml w razie zaparć, muszę go kupić i w razie czego będzie Migotko chyba bym szału na twoim miejscu dostała
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłabym spróbować, ale uwierz mi jedno jego durne słowo, a wybuchnę. Zbiera mi się od dłuższego czasu, chyba już muszę wygarnąć mu to i owo. Owszem, zacznę spokojnie, w sumie nie zacznę od darcia japy :P ale przypuszczam, że może się tak skończyć. Myślę, że słyszał, jak krzyczałam do telefonu tż, z resztą zadzwoniłam do niego samego, ale i tak tż odebrał bo tata prowadził. Coś powiedział, tak, żebym usłyszała,ale nie zrozumiałam... Nie chcę go na oczy oglądać.
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4615 |
|
Gang Iren
|
Lolita a ty coś ostatnio nic o zakupach nie piszesz
![]() Kupiłaś coś ładnego Lence?
|
#4616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj biedaku Wiem, ze latwo mi mowic, ale Twoje nerwy na pewno nie sluza malcowi, musisz sie troszke uspokoic, na pewno bedzie wszsytko ok migotko wiesz, nie obraz sie, ale z mojego punktu widzenia to wina, jesli w ogole mozna mowic o winie, jest po stronie Twojego tzta. No bo wiesz, tesc prawdopodobnie od zawsze do niego wydzwanial i wszedzie ze soba ciagal, a teraz moze nie widzi powodu dla ktorego to by sie mialo zmienic. To Twoj tz powinien jasno wytyczyc granice, ze teraz jestes Ty i Borys i to Wy jestescie najwazniejsi. No i przede wszystkim powinien pogadac z ojcem, zeby przestal mu truc doope. Pogadaj z tztem, ze tak nie moze byc i to w jego rekach jest ustalenie pewnych zasad z ojcem Glupia sytuacja, ze starsi nie daja zyc swoim dzieciom, masakra. A ja sie zdrzemnelam razem z Alkiem prawie 2 godziny i zaraz jedziemy na spacer do lasu
20.12.2013 - Alek Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-03-14 o 14:41 |
|
|
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
Roane, on się angażuje, potrafi się naprawdę ładnie zajmować synem, chodzi na spacery, przewija, przebiera, robi wszystko oprócz karmienia cycem. Tyle, że robi to wtedy kiedy ma na ranki/popołudnia do pracy. Jak ma nocki to jest tak jak pisałam wcześniej. Całe szczęście, że dziś już ma weekend.
migotka, ja też uważam jak Le la, że tż powinien mu granicę postawić. Teść będzie się zachowywał tak dalej jak mu tż na to pozwoli bo niby czemu miałby się zmieniać? Bo nie dość, że to facet (sam się nie domyśli, trzeba mu jak krowie na rowie powiedzieć co trzeba) to jeszcze przyzwyczajony do tego, że tż na każde jego zawołanie jest. Może też myśli, że skoro to jego syn to ma się go słuchać? W każdym razie myślę, że to tż powinien z nim męską rozmowę przeprowadzić i powiedzieć, że on teraz ma swoją rodzinę, która jest dla niego najważniejsza i że zawsze będzie stawiał Was na pierwszym miejscu. lolita, nie bądź zła na siebie, każdej z nas zdarza się zrobić coś czego potem się żałuje. Grunt to wyciągnąć wnioski i zapamiętać je a nie biczować się niepotrzebnie. magnusia, na pewno żadnej przetoki nie będzie, wyjdziecie w poniedziałek do domu i już do szpitala nie wrócicie królowa, no nieźle Ci tż pojechał.. też bym raczej nie zapomniała takich słów. Ale czasem człowiek ma gorszy dzień i jak coś palnie bez zastanowienia to potem wstyd przed samym sobą. Grunt, że się angażuje i już takich "świetnych" tekstów nie wygłasza My zaraz jedziemy do lasu na spacer, od jutra ma być brzydko.
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecko jest nieodkładalne
Ledwo żyję, mała prawie nie spała. Mam pytanie dot. karmienia piersią, otóż nadal bolą mnie sutki. Myślałam, że to minęło, smaruję, wietrzę etc. a tu powrócił ból. Wydaje mi się, że mała dobrze ssie, bo mleka pełna buzia i w końcu wypuszcza pierś, ale gdy się przysysa, to mnie mocno szczypie. Nie mam strupów, ani innych problemów, tylko to szczypanie. Jaka może być przyczyna? Spacerów nadal nienawidzimy Jedynie na rękach wytrzyma 15 min i do domu, bo dziki ryk. W samochodzie to samo... Mam kogo odwiedzać, ciepło jest, mam auto, prawko, a w tej histerii mojej córki muszę siedzieć sama w domu. Najlepiej nie jeść, nie pić i nie sikać, tylko leżeć na łóżku z nią i wywalonymi balonami
|
#4619 |
|
Gang Iren
|
Pokażę wam co ostatnio kupiłam dla małej córeczki koleżanki (i znów po cichu zamarzyłam o małej dziewuszce
) :http://www.next.co.uk/g39640s3 http://www.next.co.uk/g39640s1 http://www.next.co.uk/x53906s3
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Roane jeszcze raz szacun za kangurka, i to z noworodkiem
Próbowałam dwa razy i zaliczyłam dwie porażki, ni huhu nie jestem w stanie tego dociągnąć.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Tylko nie wiem czy on jeszcze za mały czy Woombie po prostu tak ma? 
ahh rewelka.
Na początku jak Emil zaczął przesypiac te 6 godzin w nocy ciurkiem wstawalam z piersiami jak kamienie. I jak głupia zamiast jak krolowa_nilu odciagac przed pójściem spać to nie robiłam nic. Po tygodniu mniej wiecej o 2h miałam już normalne piersi. A teraz uznałam, ze jednak potrzebuje ściągać, zeby zrobic zapasy
)

16.06.2012 
W takim razie ojciec jest jeszcze bardziej wyrodny, bo regularnie śpi jak dziecko w nocy marudzi
Wyspałam się jak bąk, wory pod oczami jakby mniejsze, czuję że żyję. Dodatkowo TZ już dzisiaj zaczyna weekend, więc dziecko mam komu kopsnąć
A co się stało?

Ledwo żyję, mała prawie nie spała.
Próbowałam dwa razy i zaliczyłam dwie porażki, ni huhu nie jestem w stanie tego dociągnąć.