|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
Jakbyśmy jeszcze dali tych cudownych rodziców to by sie stypa zrobiła całkiem . Poza tym tak jak wyżej pisałam mama się szybko wzrusza i ostanio mówi weźcie mi załatwcie może jakąs trawke żebym nie płakała:P Boję sie tego bo ja też sie wzruszam i jak zaczniemy wszyscy płakać i ryczeć to bedą cyrki:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
madzixx88, fajne te wasze prezenty
![]() Cytat:
weselna01 , też w lipcu Postaramy się przed kwietniem coś wybrać Typy w sumie już mamymarlenqa22, może pierwsze spotkanie będzie w kościele? exist_, jestem tego samego zdania co alucior, to tylko 4 piosenki ![]() cornflower_girl |
|
|
|
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cornflower jak ostatnio byliśmy na weselu to za dedykacje się nie płaciło, mimo, że goście chcieli, to dj odmawiał pieniędzy. Wydaje mi się to teraz standardem, chociaż spotkałam się też z tym, że orkiestra/dj bierze pieniądze i później młodzi mniej dopłacają, ale w głowie mi się taka praktyka nie mieści.
|
|
|
#4325 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Też jestem pierwszą wychodzącą za mąż :P Mam jeszcze starszą siostrę (wyemigrowała do UK) i dwóch braci. Od kiedy zaczęłam studia, do domu przyjeżdżam na święta i wakacje - teraz w sumie jest już trochę ciężko : Kiedy przyjedziesz? A czemu nie?
|
|
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
nigdy
![]() misia880 ja właśnie robię, ale w sumie stwierdziłam, że co mi szkodzi pomierzyć (z ciekawości ) tu masz dobry http://psnnpr.com/images/stories/MET...przykl_typ.pdf a jak wpiszesz w google grafika npr wykres to jest masę wykresów https://www.google.pl/search?q=npr+w...w=1280&bih=711 |
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry PMki
Dzisiaj jakaś chandra mnie dopadła Tatuś przywiózł mi mój telefon z serwisu - po dwóch tygodniach doczekałam się go i w końcu mam kontakt ze światem Jutro nauki z TŻtem jedziemy zrobić ![]() Wiecie co dziewczyny - zastanawiam się... piszecie , że płacicie za samochody po 450-650 zł - ja nie mogę znaleźć nic poniżej 800 regułą za to są samochody w granicach 1200-1300 - a przecież nie chcę jechać Ferrari - to skąd te ceny albo ja źle szukam
|
#4331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może kwestia regionu
|
|
|
|
|
#4332 |
|
Raczkowanie
|
Ja się chyba wybiorę 30 marca na targi ślubne - są niedaleko mnie w jakimś hotelu - mam tam z pół godziny drogi to się przejadę, a nóż widelec wpadnie jakaś zniżka na wozidło
zdecydowanie te zaoszczędzone pieniądze wole przeznaczyć na tuby z kwiatami na stoły
|
#4333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi mi dokładnie o ten model ![]() Cytat:
) i razem z nimi podeszli do rodziców żeby im za wszystko podziękować ![]() Co do wynajmowania auta to my płacimy 500 zł i auto jest do naszej dyspozycji przez 6 godzin i obowiązuje nas 100 km limit. Gdybyśmy przejechali więcej to za każdy dodatkowy km dopłacamy parę złotych ale ile dokładnie to nie pamiętam. I cieszę się że udało się nam znaleźć ładne auto w sensownej cenie bo niektóre ceny naprawdę zwalały z nóg. Edytowane przez cikulada Czas edycji: 2014-03-14 o 14:08 |
||
|
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
My też jedziemy swoim autkiem, czarny nissan qashquai czy jak to się pisze :-P bardzo lubię to autko wiec wydawanie dodatkowo kasy byłoby bez sensu a zabytkowe w ogóle mi się nie podobają :-(
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4335 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() Zaczynam stosować ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Miłego weekendu dziewczyny ![]() Do poniedziałku
|
|
#4336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ogromną nadzieję, że pogoda się nie załamie ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sala może wypożyczyć auto... za 700 zł..
I nie wiemy co zrobić, bo my swojego auta nie mamy i nie mamy chyba od kogo pożyczyć. Więc albo spróbujemy poszukać coś taniej albo weźmiemy to od sali... I dzisiaj 57 dni do ślubu No i ze spraw ślubnych.. dzisiaj miałam robioną próbną fryzurę
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4339 |
|
BAN stały
|
U nas będzie bayer full walc dla rodziców, wieśnickie na maxa ale wiem jak się z walczyka ucieszą
więc przeboleje![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#4340 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Piosenka trwa kilka minut, a na pewno na długo ten gest zapamiętają
|
|||
|
|
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poka poka fryzurkę
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi ws. obrączek
My mamy już wybrany projekt, mamy złotnika, ale doprecyzowanie umów z djem, restauracją i fotografem obecnie są u nas pilniejsze, bo jest dużo rzeczy do omówienia i dużo kilometrów tam do przejechania więc zaczęłam się zastanawiać, czy zdążymy...Co do zamawiania piosenek z dedykacją - pamiętam taką tradycję, była u nas gdzieś tak do 2003r, potem już nie widywałam (a praktycznie nie ma u nas roku bez ślubu ).Jeśli chodzi o zakazane piosenki - my ufamy DJowi że się zna i umie wypośrodkować między "przy czym chcieliby się bawić goście" a "państwo młodzi na co dzień słuchają Skrillexa" Odpada tylko w zupełności disco polo. Poza tworem jakim jest "Bałkanica" "Bałkanicę" lubi każdy - czy słucha DP czy metalu czy muzyki klasycznej, hahaha Mamy raczej listę piosenek które prosimy, żeby puścił - nie ma ich dużo ale zależy nam, żeby się pojawiły. Od takich hitów jak "Gotta go home" Bony M. do "Lovesong" The Cure. A jako podkład pod przysięgę - "Somwhere over the rainbow" i mam nadzieję, że się nie wzruszę ![]() I zawsze może się pojawić jakaś straszna piosenka! http://www.youtube.com/watch?v=uXU6gl0xRrI Zespół Song spod Lublina na ten przykład miał w ofercie piosenek na ślub "Opowiem Wam jej historię" Łez o dziewczynce gwałconej przez ojca. I "Anastazję" o proszeniu przez dziecko o eutanazję. Na zdrowie! Mam pytanie odnośnie mierzenia sukni - mierzyłam ją raz w październiku, wisiała w salonie, rozmiar pasuje. Zaproszono mnie tylko z butami do wymierzenia, czy nie trzeba będzie jej skrócić. I teraz pytanie - salon mam na drugim końcu Polski (tylko tam była) i jest to dla mnie cała wyprawa. Czy już po wymierzeniu długości mogę sobie darować jechanie na kolejną przymiarkę czy to duże ryzyko? Chciałabym żeby przesłali mi suknię kurierem do miejsca zamieszkania - myślicie, że to jest możliwe? A może od razu poprosić o przesłanie i skracać na miejscu? Czy się finansowo nie opłaca? W kwestii "bo zawsze tak było" małe przypomnienie JAK było :http://www.youtube.com/watch?v=FGbGW882otU Może podziała technika wstrząsowa? Opowiedzieć rodzicom, że ślub w remizie, prosicie aby zarżnęli świniaka i napiekli na wesele, że kapela z waltornią i harmonią... może jak się ich dobrze nastraszy to potem można będzie na zasadzie kontrastu rzucić: "No dooooobrze, nie będzie kapeli, weźmiemy DJa" i oni odetchną z ulgą? To taka technika manipulacji Jak chcemy pożyczyć 200zł od kogoś kto wiadomo,że chyba nie pożyczy i 100, to prosić najpierw o 400zł, pobłągać dłuższą chwilę i zakończyć: "No to chociaż połowę....". Ponoć ludzie na takie rzeczy przystają
Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2014-03-14 o 15:03 |
|
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
Weselna - jest to jakiś sposób ;-) A wkwesti przypomnienia Panie z 16.08 - 155 DDŚ B-)
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jeszcze będziemy się rozglądać. Co do fryzury to wstawiam zdjęcia. Jest tylko z moimi włosami.. i z doczepianymi (nie pod kolor bo nie miała mojego przy sobie) no i zresztą na jednym widać z tyłu, że tylko na moment dopięte są żebym zobaczyła jak się w ogóle w nich czuje. No i raz mi opaskę założyła.. a raz kwiatka .. też żebym miała porównanie czy coś chce.
|
|
#4345 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny skoro już jestesmy przy temacie podziękowań co myślicie, gdybym z TŻ przed pierwszym tancem podziekowali rodzicom za to, że dzięki nim jestesmy teraz tutaj i zaraz wspólnie będziemy świętować nasz ślub. Do tego prezenty i sto lat dla rodziców, a potem pierwszy taniec ?
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie autek - ja najchętniej to pojechałabym swoim - sportowym ze mną za kierownicą
![]() Więc zostaje nam jednak wynajęcie - jak nie znajdę czegoś w normalnej cenie to będę jeszcze szukać po znajomych , chociaż średnio to widzę. Cóż TŻ wielki fan motoryzacji to pewnie nie zgodzi się na jakiegoś szaraczka - chociaż dla mnie to już mniej istotny element
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!! Zaczynam mieć mega stresa....
Widzę, że na tapecie poradnia...Czy wymagana jest ta poradnia? Na stronie parafii, w której mam nauki i weźmiemy ślub jest jedynie napisane, że wymagają: - metryki chrztu - zaświadczenie o bierzmowaniu -zaświadczenie o uczestnictwie w katechezie przedmałżeńskiej, -zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego Czy to oznacza, że nie muszę iść ani na dzień skupienia ani do tej poradni? Na pierwszym spotkaniu nic nikt nie mówił o tej poradni. Poza jedna para miała jakis dzienniczek, pozostali nie. Weszłam na stronę mojej parafii żeby zobaczyć kiedy mogę pójść po akt chrztu... Bardzo a to bardzo się cieszę, że nie biorę tam ślubu! Tam wymagają do ślubu dodatkowo: - świadectwo uczestnictwa w katechezie w szkole średniej - 3 spotkania w poradni rodzinnej - skupienie przedślubne (w dodatku to jest w jeszcze innej parafii...:/) - egzamin z wiedzy religijnej Dodatkowo jestem w szoku po informacji na stronie: "Fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, którzy zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są obowiązani ukończyć kurs i otrzymać pisemne upoważnienie z Kurii Metropolitalnej. Ponadto winni zgłosić się do kapłana, który ma przewodniczyć celebracji, aby z nim uzgodnić wszystkie szczegóły związane z miejscem i sposobem wykonywania swej posługi." U mnie fotograf to amator- mój kolega i nie ma żadnego takiego papierka;/ konferencji jest aż 10... gdzie w parafii u Tż jest tylko 6 spotkań...
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-03-14 o 15:28 |
|
|
|
#4348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niezależnie od długości włosów
|
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaram się bo znalazłam relacje ze ślubu w moim urzędzie ! Jest TU
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2014-03-14 o 15:41 |
|
|
|
|
#4350 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak się uparł to tak ma, ja sobie walnę kielonka przed ceremonią, a on nie będzie mógł, co mu już uświadomiłam i chwilowo zwątpił w swój pomysł Cytat:
sądzę, że jak proboszcz spoko, to fotografowi nie będzie robił problemów, ale mój foto powiedział, że ma te pozwolenia (widocznie dokądś musiał zrobić wcześniej)
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

15:00

regułą za to są samochody w granicach 1200-1300 - a przecież nie chcę jechać Ferrari - to skąd te ceny
albo ja źle szukam 

sądzę, że jak proboszcz spoko, to fotografowi nie będzie robił problemów, ale mój foto powiedział, że ma te pozwolenia (widocznie dokądś musiał zrobić wcześniej)