|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Metamfetaminax 650zl za kawalerke to malo,ja place co miesiąc ponad 1000zl ![]() Martwie się dziewczyny czasem o moją kruszynke bo wizyta byla 28.02. i teraz znowu bym chetnie ją zobaczyla czy wszystko ok. Te wizyty i usg są za rzadko ![]() ![]() 650 zł - zależy czy przy wynajmie czy w własnościowym. Ja mieszkam w mieszkaniu po moim dziadku i miesięcznie opłaty ( wszystkie) wynoszą 350 zł plus jedzenie, dwa samochody,telefony,net,tv , studia i rata kredytu który wzięliśmy na wesele. Mieszkanko w sumie małe 40m2 ale myślę,że jakoś to będzie ![]() Też bym już chciała kolejne USG... ale muszę cierpliwie czekać do 26 ![]()
23.08.2014 MIKOŁAJEK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 21.08.2017 TYMEK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15.02.2020 MAŁY KTOŚ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ania9106 Czas edycji: 2014-03-14 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zadomowienie
|
Wiem, ze nie mozna porownywac, ale wynajem w Warszawie to kosmos
![]() ![]() ![]() Ja mam taki plan, ale za 2,3 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Jestem już po badaniu genetycznym i Kropeczka wszystkie parametry ma na szczęście w najnormalniejszej normie ![]() ![]() ![]() My razem z mężem mieszkamy u moich teściów, których na szczęście (puki co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja Wam powiem, że 40 m2 to nie tak mało, my z rodziną 2 dorosłych i 2 dzieci mieszkalismy przez 16 lat w 36 m2 i były dwa pokoje, kuchnia, łazienka i przedpokój i jakoś się mieścilismy ![]() ![]()
![]() |
#3876 |
Raczkowanie
|
To jest świetny deal, tylko trzeba mieć już swoje lokum i faktycznie kredyt spłaca się sam, a po spłacie lecą już tylko korzyści do kieszeni.
#3877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Amelie, super, że usg ok, no i wstępnie gratuluję dziewczynki
![]() ![]() idę z młoda na zakupy i na spacer, trzeba korzystać z ostatniego ładnego dnia.
#3879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do imienia, po ciężkich bojach doszło do tego że jedyne imię, które podoba się nam jednocześnie to Lenka, i tak chyba jak potwierdzi się płeć to nazwiemy córeczkę, jak nam jeszcze coś do łba nie strzeli ![]() Ja też wybieram się na spacer, tak piękna pogoda aż szkoda siedzieć w domku ![]() ![]() ania9106 - dziękuje ![]() ![]() Co robicie dzisiaj na obiad? Ja nie mam kompletnie już pomysłów...
Feel the heat below my heart ![]() Edytowane przez Amelie Czas edycji: 2014-03-14 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Wtajemniczenie
|
Amelie gratuluje
![]() co do tesciow,ja bym ze swoimi nigdy nie zamieszkala...nie mowie ze są źli ale za bardzo by się wtrącali takze bym oszlala zreszta moj TŻ rowniez. O wiele lepsi są moi rodzice i moj TŻ tez to przyznawal nie raz ze wolalby juz z moimi rodzicami niz ze swoimi mieszkac hehe ![]() Ja nic nie robie na obiad ![]() ![]() ![]() 88Ekaterina88 ja z moimi rodzicami mieszkalam jako dziecko w 25metrach i tez bylo dobrze ![]() ja tam moge miec male przytulne mieszkanko,wazne zeby wlasne,zreszta jakbym miala wielka chate to przeciez kto by to musial sprzatac? no przeciez nie pan Hrabia TŻ ![]() Ja juz po spacerku,po fryzjerze,po 2 sniadankach ![]() ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-14 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rodzić chcę w Rydygierze. Myślałam nad Żeromskim, ale już miesiąc temu nie było miejsc w szkole rodzenia na lato... A chcę chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym mam zamiar rodzić (albo prowadzonej przez położne z tego szpitala, a akurat jest taka darmowa szkoła położnej z Rydygiera). Ja spróbuję dziś owoców morza. Nie lubiłam większości z nich, ale muszę spróbować, bo od tylu rzeczy mnie odrzuca, które normalnie jem, że zwiędnę jak nie urozmaicę jadłospisu ![]() ![]() Jak już jesteśmy przy temacie mieszkań: my wynajmujemy teraz 2 pokojowe mieszkanie w niezłej cenie jak na Kraków (chyba 1500 z rachunkami wychodzi, ale nie jestem pewna, bo to TŻ przelewy robi) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My mieszkamy z moimi rodzicami. Plan mamy dokładnie taki jak wy, łazienka już się robi, jutro kładziemy nową wylewke na podłogówkę więc myślę że na przyjście dzidzi będzie gotowa ![]() ![]() Ale tak jak mówiłaś minusy też są, nie da się spokojnie pokłócić, o dzikim seksie w różnych miejscach domu też można zapomnieć:-D ha ha! Ale i tak nie żałujemy, i wiem że przy dziecku też to będzie duży plus ze rodzice na parterze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej ![]() U nie pomimo II trymestru mdłości nadal są... chyba umrę śmiercią głodową ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Rozeznanie
|
Ach z tym mieszkaniem
![]() ![]() ![]() Liczymy na poprawę naszej sytuacji materialnej, gdy tż założy swoją działalność. Ale on tak się boi porażki, że ciagle odkłada decyzję o podjęciu tej działalności. Od stycznia już się miał ostro zabrać za to - jest marzec ![]() ![]() Zmiana tematu: teraz mój stan emocjonalny. Wieczorem się poryczałam, bo stwierdziłąm że między mną a tż jest źle. Nie kłócimy się, ale też mało rozmawiamy, rzadko patrzymy się sobie w oczy. Trochę nadrabiamy dotykiem. Seks w sumie rzadko wypada. Ja chodzę naburmuszona i z jakimiś ukrytymi żalami, on też nie angażuje się by mnie zrozumieć, a ja mu tego nie ułatwiam... ![]() ![]() Ja mam wizyty u ginekologa dokładnie co 3 tygodnie i dwie do przodu wyznaczone. W zasadzie za każdym razem usg miałam - najpierw stwierdzenie ciąży, potem 14 tydz, ostatnio po tym małym plamieniu czy łożysko jest ok. A teraz pewnie się upomną o podglądnięcie płci ![]()
#3886 |
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim
![]() powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was odczuwa lekkie kłucie w jajniku? od wczoraj raz na jakis czas coś mnie kłuje i zastanawiam się czy to normalny objaw. Wizytę mam 29.03. Obecnie jestem w 14tc, od 5tc biorę luteinę i nic mnie nie boli ani brzuch ani nic. Mdłość powoli ustępują i czasem pobolewają plecy i ostatnio to kłucie... proszę o poradę...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam, że ogarnięcie tak malego pokju będzie takie męczące
![]() ![]()
#3888 |
Wtajemniczenie
|
DorissiriD co do TŻta to ja tez mam rozne mysli.
Mowilam mu wczoraj ze juz mnie tak nie kocha jak kiedys a on ze glupoty gadam,jest po prostu zmeczony praca.Fakt ze teraz duzo pracuje i prace zabiera rowniez do domu.Ma odpowiedzialne stanowisko i duzo stresow. Brakuje mi naszych romantycznych wspolnych wieczorow (kiedys przy winku czy piwku).Brakuje mi wyjazdow we dwojke i w ogole... Jeszcze moj TŻ mnie tak wkurza jak gdzies idziemy a on pije i nie zna umiaru... Seksu tez jest mniej,ogolnie sie momentami martwie ze sie oddalamy od siebie,jeszcze on w pracy ma mnostwo bab,ciagle jakas nowa przychodzi i troche tez sie tym martwie. On oczywiscie mowi ze jestem niepowazna itd,ze ma dosyc moich czarnych mysli ale ja juz od tego siedzenia w domu wariuje zupelnie ![]() W miescie w ktorym obecnie mieszkam mam tez malo znajomych wiec duzo czasu spedzam sama ![]() Zastanawiam sie czasem czy nie pojechac do domu na dluzej,niech TŻ zatęskni moze...sama nie wiem,moglabym tak ględzic bez konca ![]() jenny1234 to normalne ![]() ![]()
#3889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Raczkowanie
|
dziewczyny właśnie rozmawiałam z koleżanką, która rodziła od wczoraj...
wczoraj w nocy już jej wody odeszły a te konowały w szpitalu kazali jej się tak męczyć, a miała tylko 1 cm rozwarcia i czekali aż 24 godziny na rozwój wypadków, doszło do tego że miała już bardzo mocne skurcze i tak przez 3 bite godziny a rozwarcia nadal nie... w końcu ulitowali się nad nią i zrobili cesarkę, dzidzia urodziła się trochę sina, na dodatek podają małej antybiotyki bo mogła złapać jakąś infekcje przez to, że tak to długo trwało... niby szpital patronuje pod "rodzic po ludzku" - więc pytam jak można pozwolić tak kobiecie cierpieć...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy owczarka niemieckiego,ale też problemu z nim nie ma. Naukę najwyżej liznie,a Majcia bardzo ostrożnie podchodzi do niego. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Ogólnie poród fizjologiczny trwa (o ile dobrze pamiętam,aż 18 godzin),ale to strasznie długo... Wiec mogliby pomoc cesarka,bo po takim 18 godzinnym rodzeniu w bólach nie masz siły wypchnąć maluszka. Bynajmniej ja noemialam juz po 5 (bo 3 ostatnie to już parte były). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Raczkowanie
|
Znalazłam: "W trzynastym tygodniu może zacząć pojawiać się nieprzyjemne uczucie ciągnięcia w pachwinach, spowodowane rozciąganiem więzadeł, na których zawieszona jest macica, przez powiększanie się i przekrwienie tego organu". Ogólnie chyba ciągle mogą nas różne rzeczy pobolewać, w końcu tyle się tam dzieje
![]() Widzę, że wszystkie mamy humory i odbija nam się na związkach. Moja mama mówiła, że później w ciąży już się nie ma aż takich wahań nastrojów... Ja ciągle chodzę podbuzowana i jak ktoś mi podpadnie to chyba uduszę ![]() Może macie takie nastroje jak ja miałam wiele razy, gdy miałam zbyt dużo czasu na myślenie (siedziałam w domu parę miesięcy, a TŻ ciągle w pracy)? Wtedy nagle się człowiekowi wydaje, że coś jest nie tak. Ja po siedzeniu w domu cały dzień oczekiwałam, że jak TŻ wróci z pracy to się tylko mną będzie interesować, będziemy rozmawiać itp. A on padnięty miał ochotę w coś pograć, poobijać się i ciągle nie rozumiał o co ja mam pretensje. Potem jak znalazłam sobie zajęcie odkryłam, że już nagle mi się nie wydaje, że nasz związek się sypie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, w jakiej miejscowosci wynajmujesz, ale to rzeczywiście mało. w Poznaniu kawalerka to jakieś 1000 zł zgadzam się, że siedzenie w domu pada "na głowę", zwykle TŻ jest po prostu zmęczony po pracy. Ja też jak w 1 ciąży byłam od poczatku na L-4 (leżałam prawie połowę ciąży), to miewałam różne takie głupie myśli, a niepotrzebnie, bo człowiek się nakręca i dopiero z tego nakręcania mogą wyjść konflikty. Jak po macierzyńskim wróciłam do pracy to wszystko wróciło do normy ![]() ![]() ja mialam to szczęście, że mi wody odeszły, wiec w ciągu 24 h musiałam urodzić, takie są zasady. Na szczęście udało mi się bez komplikacji.
![]() |
#3895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba,ze chodzi olozysko na ścianie przedniej? ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Powiem Ci jeszcze - na dziecku też można "przyoszczędzić" np. ubranka kupując w sh, w pepco, pieluszki zamiast pampers to dada (biedronka), babydream (rossman), toujours (lidl) lub tesco loves baby (tesco). My np. jż nie kupujemy "pepsi", ani "coca coli", bo za drogo. I nam zostaje, a wcześniej nic nam nie zostawało. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
A co gin powiedział, że Cię jednak przekonał? ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Blondi banana my jeszcze zamaist chodzić prywatnie do lekarza czekamy w kolejkach nfz, no chyba, że sprawa jest pilna to idziemy prywatnie. Jednak na to mamy specjalnie, odłożone fundusze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
ja się dowiedziałam, że mam łożysko nisko na przedniej ścianie, nic więcej nie powiedział, nie wytłumaczył, jakoś tak
![]() my mieszkamy z teściami, znaczy z moimi teściami. mamy swoje 2 pokoje i przedpokój niejako osobny, ale łazienka i kuchnia wspólna. wiem jak to jest, młodym energicznym, przyjść do starego domu, do starych nawyków i przyzwyczajeń, do dziwnych zachowań, które dla nich są najzupełniej normalne ![]() ![]() wybaczcie, na razie nie nadrabiam-tylko teraz będę troszkę pisać. męczy mnie ten fiolet, nie wiem co wymyślić. macie jakieś podpowiedzi, sugestie dotyczące kuchni? jakieś praktyczne rozwiązania albo co się wam nie sprawdziło? lepszy mat czy błysk mebli? blaty nam doradzano niejednobarwne i niebłyszczące-błyszczące każdą ryskę widać no i każdą kropkę, okruszek itp na kednokolorowym-lepszy choćby delikatny wzór. podpowiedzcie coś proszę |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ja mam nadzieję, że jednak sie mylą Ci magicy pogodowi i już tylko pięknie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
w poprzedniej ciąży mialam łożysko na przedniej ścianie (nie mylić z przodującym), możesz jedynie słabiej odczuwać ruchy dziecka, bo łożysko tak umiejscowione je amortyzuje. U mnie to się sprawdziło.
#3900 | |
Zakorzenienie
|
My mieliśmy dziś bardzo "postno - piątkowy" obiad pieczonego kurczaka z ziemniakami i sos z pieczeni lu do wyboru pomidorowy, do tego sok winogronowy (też własnej roboty), bez żadnej surówki, bo dziś dyżur sprzątaniowo - obiadowy tżta, a on nie robi:P.
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
My też już po spacerku, Majcia śpi, tż pojechał po letnie opony. Czekam, aż mała się obudzi i na tżta i idziemy na lody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.