|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Dziewczynki a jak Wy czujecie i czy w ogóle to że macica rośnie?
![]() Do rzeczy. Czuję ciężkość brzuszka pomimo że nie jest on jakiś bardzo duży choć i tak dość szybko mi g wypchnęło. Podobno dlatego, że szczupła jestem. Ta ciężkość pojawia się zwłaszcza po nocy, nie mogę się przekręcać bo aż zaczyna boleć i ciągnąć. Muszę wstać, posiedzieć, przejść się i dopiero kładę się z powrotem i mogę dospać. W innym wypadku wałkuje się kręcę i jest gorzej. W ciągu dnia zaś nie mogę siedzieć na krześle bez oparcia, wiadomo wtedy mięśnie brzucha są napięte i to powoduje to samo uczucie co po nocy... ciężkiego, napiętego brzucha, jakby ważył z 5kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ekaterina - jeden z lepszych obiadów na piątek ![]() ![]()
![]() |
#3907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam ochotę na wszystko to czego nie ma w domu, niestety, jakąś salatę od włocha, mięsko od greka, szybkie kurczaczki od Broster Chicken, czy kebaba od hindusa ![]() ![]()
![]() |
#3909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() już mi nawet przyszło do głowy że może rano ta ciężkość to od tego że w nocy siusiu nie chodzę ![]() no ale z kolei jak siedzę też się pojawią, wiec nie rozumiem... Może faktycznie to rozciąganie się macicy, choć to dość uciążliwe jest i takie trochę bolesne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Rozeznanie
|
Niestabila nie ma powodów do obaw moja kruszynka w 13t5d miała 8.8 czyli nie taka mała
![]() Blondi Banana my z TŻ nie pochodzimy z Krakowa ale tam ściągnęła nas praca tż, przez prawie 5 lat wynajmowaliśmy i płaciliśmy za kawalarkę więcej niż teraz za kredyt na 25 lat, mieszkanie 50 m2. Też nie mam rodziny w Krakowie tylko koleżanki z pracy. Zawsze jak zauważyła 88 Ekateriana88 jak postanowimy opuścić Kraków i wrócić w rodzinne strony wynajmiemy mieszkanie i samo będzie się spłacało.
![]() |
#3911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a swoją drogą to wczoraj miałam wrażenie, że już czuję ruchy ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
88Ekaterina88 - ja też ostatnio mam ciągoty do gotowego jedzenia, kebab, lody mcflurry, pizza, hot-hot dogi, makarony z wloskiej... i pół kilo frytek
![]() ![]() justyna_1202 - mój Tż jest jedynakiem, rodzice bardzo są z nim związani i od początku podsuwali nam pomysł adaptacji poddasza i oddania ostatniego piętra byle byśmy z nimi mieszkali, z jednej strony na początku wydało mi się to bardzo logiczne, ale teściowa miała jeden warunek - zamykamy dom na dwie czesci i robimy sobie osobne wejście. Tylko teraz gorzej z realizacją, ale mam nadzieję że w przyszłym roku się uda ![]() carolciuska - ja mam kuchnie na wysoki połysk i szlak mnie trafia, strasznie żałuje że nie mam kuchni matowej, jest tak wiecznie uciaprana, a ja do pedantów nie należę.. ![]()
#3913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a coś od strony technicznej? jakieś zawiasy sie nie sprawdzają, może fajna byłaby podłogówka, albo teraz zrobiłybyście wiecej półek samodomykających? ![]() coś w ten deseń jak wam przychodzi do głowy, to poproszę. ja bym mogła troszkę w temacie łazienki podpowiedzieć, bo była robiona od podstaw a nawet przerabiana-przekuwana do pomieszczenia obok, rok temu, to jestem w miarę na bieżąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupilam dzis mojemu Alienkowi buty w hm za dyszke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nawet przy kompie nie mogę za bardzo siedzieć bo już jest bunt i czuję rozpieranie ![]() -- No dobra to pokażę Wam mojego okruszka ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-03-14 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Rozeznanie
|
bezaczek7 ja rok temu stałam przed dylematem urządzenia kuchni i całego mieszkania. Jestem wielką fanką fioletowego koloru dlatego zaplanowałam fioletową kuchnie
![]() Postaram się dołączyć zdjęcie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Wtajemniczenie
|
Mnie za to codziennie pobolewają lędźwie i teraz tez kregoslup i plecy bo sie schylalam,masakra...a co to będzie jak brzuch będzie duży??
![]() bezaczek7 fioletowa kuchnia to moje marzenie ![]() ![]() Aneta??? 200zl to faktycznie grosze,jeszcze jak masz wyremontowane mieszkanie to juz w ogole... Dziewczyny a ja do tej pory nie mogę jesc mięsa,mam wstręt od początku ciązy i mi nie przeszlo,tak samo nie mogę patrzec na pizze...i mięso i pizza mi okropnie śmierdzą...przejdzie to kiedyś? ![]() Ana*** no juz masz ten brzuszek ![]() ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-14 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz jest gorzej, bo muszę jeść droższe rzeczy. I mąż wykupił pakiet w medicover, bo na czas ciąży to i tak nie jest źle biorąc pod uwagę to, ile chodzę i badań mam. Przez to skąpstwo mojego męża ciągle mam wrażenie, że jesteśmy biedni i na nic nas nie stać... I wydaje mi się, że z kredytem do spłacenia to już umrę z głodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za bardzo się przejmuję takimi rzeczami. Jeszcze teraz mnie czekają 2 obrony... Spóźniona 2 lata obrona licencjata z 1go kierunku i magisterka z drugiego. Z tego 2go kierunku mam jeszcze zajęcia 2 razy w tygodniu, a od kwietnia do połowy maja będę chodzić na praktyki... A magisterka prawie nie ruszona. Muszę napisać do czerwca żeby obronić się w lipcu, bo we wrześniu z obroną będzie cinko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zadomowienie
|
Wstawiam fote, ale uwaga, ja akurat jestem zwolenniczka minimalizmu i dosc stonowanych wnetrz. Zeby nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zadomowienie
|
I juz po zamontowaniu ☠☠☠☠☠☠☠
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ślicznie się urządzacie ![]() carolciuska, Paulina, Good.... mówicie że spory jak na swój wiek?:P może dlatego mi już ciąży? hehe normalnie czuję jak się uciąga i rozpiera. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Paulina,bardzo mało 650 zł(450zł dla gościa a reszta to rachunki i tylko gaz wg licznika) ale wszystko walnął szlag i facet już tą kawalerkę wynajął wczoraj komuś a dzisiaj mieliśmy oglądać
![]() Ja też bym wolała mieć usg i wizytę częściej... jenny1234,ja mam raz na parę dni takie kłucie w jajniku ![]() ![]() Najbardziej czasem zakłuje jak kichnę,kaszlnę albo przekręcę się gwałtownie w łóżku. Ana,ja czuję to rozciąganie jak mnie kłuje w jajnikach,przy kichaniu,przy przekręcaniu się i przy siusianiu czuję taką ciężkość w podbrzuszu. Czasem też czuję jak mnie w pochwie kłuje albo tak jakby pęcherz ![]() ![]() ![]() ![]() A mnie wkurza,nie w sumie nie wkurza,wkur... Tż !! Od 3 miesięcy mam ochotę go zamordować a dzisiaj to już całkiem... Nie wiem co się z nami dzieje,psuje się jednak,ale on tak na mnie działa,mam go momentami dosyć i prawie codziennie muszę się wydrzeć,bo mnie denerwuje nawet to,że ma kilkudniowy zarost... Dzisiaj wielki książę zmęczony,nie może mnie tylko 6 km zawieźć po buty i spodnie a jak mówię,że pojadę autobusem i nic mi się nie stanie to się czepia,że nie. I się z nim pożarłam i mam go gdzieś. Do tego wymyślił,że jedzie do Holandii i w poniedziałek dostanie odpowiedź i będzie tu raz na miesiąc lub 3 tygodnie i na weekend,hahaa fajną rodzinkę będziemy mieli. "Ale to tylko na pół roku". To mu powiedziałam,że jak na pół roku to niech mnie nie wini jak dziecko będzie płakać na jego widok,bo to się gada,że na pół roku a zobaczy jak mu tam dobrze to będzie siedzieć dłużej. I powiedziałam,że niech jedzie,ale niech nie zapomni się stawić na sprawę o alimenty,bo ja nie chcę żeby moje dziecko miało ojca tylko 1.5 dnia w miesiącu. A zresztą kto mi pod koniec ciąży pomoże,w szpitalu,po powrocie do domu,jak dziecko zachoruje? Chyba ojciec jest od tego a nie babcie czy ciocie. Nawet nie chcę tej gnidy społecznej widzieć dzisiaj...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czekam az moj bedzie tak fajnie widoczny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie mi też się marzy fioletowa i w tym roku się to spełni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.