|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() |
#4412 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super tytuł, ja też jestem za jakimś rymowanym. Która z Was jest chętna do założenia nowego wątku? Ja póki co mam bardzo mało czasu. Przydałby się ktoś kto jest tu częściej. Może Ty Zuken ?? Cytat:
współczuję Ci kochana, aż się popłakałam jak czytałam. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-03-14 o 14:22 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Mogę założyć natka
![]() ![]() ![]() Z dobrych wiadomości to rozbudówka u moich rodziców przerodziła się w coś większego i właściwie to będziemy mieli swoje mieszkanko dobudowane do ich domu ![]() ![]() Także jesteśmy na etapie szukania ekipy budowlanej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zadomowienie
|
My 12 robiliśmy urodziny Olivii, ale zleciały te 2 latka. Olivia zachwycona z prezentów, wybawiła się z koleżankami. Bez drzemki (bo nie chciała spać) padła o 20.
Zaczęliśmy remont, normalnie armagedon w domu, tyle kurzu, brudu- masakra po prostu. Myślę że 4-5 dni i kuchnia będzie gotowa ![]() Po kuchni, zaczynamy remont łazienki i chcemy odnowić trochę naszą sypialnie ![]() No i najważniejsze, dziś byłam na USG z dzidziusiem wszystko ok i będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ Olivia będzie miała siostrzyczkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc wszystko już mam, dokupię tylko parę pieluszek tetrowych, jeden rożek, koszyk mojżesza i parę ubranek. ![]() No i mamy parę imion i musimy się zdecydować : Lily, Emily, Amber, Rosie.. Imiona typowo nie polskie ale my już raczej do PL nie wrócimy ![]() Jejku tak się cieszę że wszystko w porządku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do imion to ja bym wzięła Rosie jakbym miała wybierać z tych co podałaś ![]() Zazdroszczę usg! Ja wizytę mam dopiero 24 i martwię się cały czas bo jeszcze tak do końca nie czuję dzidzi i nie wiem czy wszystko jest dobrze tam w środku... Chciałabym już tak systematycznie czuć ruchy! Czasem mi się wydaje, że mała się poruszy albo mnie lekko szturchnie ale później nigdy nie jestem pewna czy to było to ![]() No i gratuluję dziewczynki!! Siostry są super ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- A co do mieszkanka to już mamy projekt w głowie hehe ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My się najbardziej wahamy między Lily a Rosie, bo to są imiona które nam obojgu się podobają. To co czujesz to pewnie dzidziuś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętam, że Ty dosyć wcześnie zaczęłaś czuć dzidzię nie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Mieszkanko będzie na parterze póki co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mi sie podoba imie Rosie ![]() kurcze wiekszosc dziewczyn ma dziewczynki mam nadzieje ze niedlugo tez sie dowiem ze u mnie siedzi mala ksiezniczka ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Zazdroszcze wam tych remontow i domow ![]() ale wiem ze nie mam co narzekac na ten wiek to i tak mamy duzo, zwlaszcza ze tylko Tz nas utrzymuje ![]() tez nam sie marzy dom, ale jeszcze sie dorobimy na razie czekamy na wiadomosc bo Tz znalal mieszkanie niedaleko Stuttgardu 3 pokoje ogordek i taras i jest drozsze tylko o 100 euro, a my teraz bez ogrodka ani tarasu na ostatnim pietrze bez windy 2 pokoje to fajnie by bylo gdyby wypalilo, ale nie pali sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój tż poczuł już kopniaczka tydzień temu a wczoraj jak leżałam w wanie to 2 razy brzuch mi się poruszał tak wariowała w środku ![]() Cytat:
a Ty jakoś teraz masz mieć wizytę z tego co pamiętam? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
tak mam w srode o 9:00
![]() troszke sie martwie bo dawno nie mialam usg i nie wiem czy wszystko w porzadku, ale staram sie nie denerwowac na zapas Dziewczyny wlasnie mialam was pytac czy czegos czasami nie pokrecilam usg genetyczne nie jest wykonywane w ten sposob ze robi sie wklocie i pobiera sie cos z brzucha nie pamietam dokladnie co ginekolog mowila. Bo mi wydawalo sie ze to usg genetyczne ma na cele dokladnego sprawdzenia czy dziecko sie dobrze rozwija mozgu kregoslupa itd cos pokrecilam bo juz sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy wy dziś też tak się do dupy czujecie na tą zmianę pogody? Ja to nie mam siły wstać, cały dzień kręci mi się w głowie... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- A usg genetyczne to takie dokładne usg po prostu Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4422 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuje za kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja ruchy czuje praktycznie od początku, ale to moja druga ciąża więc dużo wcześniej. Kopie mnie kilka razy dziennie i to porządnie, śmiejemy się że piłkarz nam rośnie ![]()
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona powiedziala ze ona musi ze mna o tym porozmawiac bo to robi sie za pomoca igly i ze ona proponuje to gdy cos podejrzewa ale u nas jest wszystko dobrze wiec wolalaby nie robic dlatego troche zglupialam bo mi strasznie zalezy na tym usg genetycznym i chcialabym je zrobic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-03-14 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialam miec to zrobione przed wyjazdem do Polski ale moja ginekolog nie chce robic za czesto usg jak jest wszystko dobrze mam nadzieje ze uda nam sie zapisac na usg genetyczne przed wyjazdem ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- U nas znowu dzisiaj 18 stopni a Tz w pracy siedzi mam nadzieje ze jutro nie bedzie padac bo mam ochote gdzies wyjsc w koncu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to jednak moj mezulek powiedzial badanie zamiast usg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to do roboty, ale fajnie ze tak szybko udali Wam się załatwić sprawy w urzędzie, zazwyczaj zawsze trzeba odczekać swoje. Cytat:
Cytat:
Ja też juz czuje ruchy codziennie ;-) najczęściej rano i wieczorem. Choć teraz sie polozylam i mala mnie podkopuje ;-) kochana. Wrocilam od endokrynologa mam subkliniczna niedoczynnosc tarczycy. Do konca ciąży bede musiała brać Eutyrox. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
He he Tż powiedział inaczej, a lekarka pewnie niezłego zgryza ma dlaczego chcesz się kuć od razu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec pewnie pomyslala ze wytlumaczy nam ze nie trzeba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Rozeznanie
|
Ja juz po wizycie w najlepszej klinice w Uk i 3 profesorów nie mogło sie napatrzył na usg bo w życiu czegoś podobnego nie widzieli...określili to jako skomplikowana wada w mózgu dzidzius ma dość duża cystę z tylu głowy i nagromadzony płyn , płynu jest wiecej tez w innych częściach mózgu ale nieznacznie ale najgorsze jest ze nie widza na środku mózgu w centralnym układzie 2 fragmentów ktore powinny byc przedzielone kością a jej tez nie ma poprostu jest dziura Reszta organów jest normalna dziecko rusza sie ssie palca kopie jest śliczna i ma usta duże po Tż widziałam ja w 3d puszczają bąbelki i zaciskala piąstki.....aż mi łzy same lecą jak pomyśle ze moze cos jej byc i moze umrzeć
![]() Lekarze skierowali mnie na rezonans magnetyczny u najlepszego neurochirurg dziecięcego w Uk W poniedziałek jadę na 12 muszę cała Anglię przejechać 350km ale warto bo juz w poniedziałek bede wiedziała dokładnie co jest grane a w środę zjada sie na konsultacje różni lekarze i zdecydują jakie mam opcje i wizytę w tej dzisiejszej klinice mam znowu w piątek i wtedy bedzie wszystko jasne..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
mamuska przykro mi bardzo
![]() ![]() Mam nadzieję, że skoro malutka tak świetnie sobie radzi tam w środku, ssie paluszka i wogóle to znaczy, że da się tą wadę jakoś wyleczyć i wszystko się dobrze skończy! Musicie być teraz silni a szczególnie Ty kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo współczuję, brak mi słów, ale wierzę, że jeszcze będzie dobrze. Jestem z TObą myślami. P.S Dodam zdjęcie avatara, teraz nie mam do tego głowy. Wybaczcie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.