|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cześć Sierpniowe Mamy! Ja te piękne chwile oczekiwania na narodziny dziecka mam już za sobą.
![]() ![]()
#4022 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Zapowiada sę piękny słoneczny dzień. Moni26 pytałaś o USG połówkowe. TO jest tzw drugie badanie przesiewowe, któe ma na celu sprawdzić dziecko podwzględem genetycznym. "To badanie wykonywane jest pomiędzy 19 a 23 tygodniem ciąży. Polega na dokładnej ocenie anatomii dziecka. Oceniamy rozwój główki, mózgowia, kręgosłupa, serca, nerek ,pęcherza moczowego, żołądka , jelit oraz kończyn ." Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś. The Fall - ważę się zawsze rano po siusiu ![]() Zastananwiałam się dlaczego waga nie leci do do góry stopniowo, tylko zawsze mam skok. Zobaczcie co znalazłam odnośnie płci dziecka, łatwo o pomyłkę: http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-09 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zakorzenienie
|
Śliczna pogoda za oknem
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie łatwo o pomyłkę z płcią
![]() ![]() ![]() ![]() Ale miałam dziś porąbany sen. Moje dzieciątko było już na świecie i karmiłam odciągając mleko. Tzn ściskałam pierś nad kubkiem takim dużym co kawę w nim piję i z tego kubka poiłam dziecko ![]() ![]() A jeszcze a propos szczepionek... trafiłam na taki artykuł. http://marucha.wordpress.com/2014/03...m-udowodniony/ jak to jest u Was mamuśki? Co o tym myślicie? Wiosna wiosną ale u mnie w nocy było -7...
#4025 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo faktycznie pieeeeeknie jest ![]() Pentuerka - tak, w Warszawie szukamy. Ceny okropne, jak cos mi sie podoba, to nas nie stac ![]()
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cisza tu dziś, wszystkie urzędujemy w parkach, lasach, ogródkach i na działkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak przygotowania do ślubu? Sukienka wybrana? Ja też na tablecie tylko czytam- nie lubię na nim pisać. Cytat:
Mnie też się sniły dziś dziwne rzeczy, m.in. ułożenie dziecka w macicy. Było takie poskręcane a ja mówiłam TŻ, że to musi być strasznie niewygodne. Czytałam wczoraj ten artykuł. Nie jestem przeciwniczką szczepień ale przy drugim dziecku chyba trochę inaczej będę szczepić, mówiąc w skrócie będę robić większe przerwy między szczepieniami. Cytat:
![]() U nas wczoraj było ładnie a dziś jest pięknie. Pojechaliśmy do lasu. Synek się wyszalał. My z TŻ pospacerowaliśmy i powspominaliśmy, bo 6 lat temu w tym lasku się zaręczyliśmy ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4028 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4029 | |
Rozeznanie
|
Tasia34, a jakiejś konkretnej dzielnicy szukacie? Mam koleżankę, która rozstała się z ojcem swojego dziecka i straciła pracę. Musiała wyjechać z małym synkiem do rodziców, mieszkanie stoi puste i szuka kogoś na wynajem, bo kredyt trzeba spłacać, a dochodów brak. Mieszkanie ładne, ale na Targówku. Ciężko konkurować z Lazienkami, ale jest przez ulicę do lasku brodnowskiego. jak będziesz zainteresowana to daj znać.
Cytat:
![]() Ja to jestem mega ciekawa, kto w moim brzuszku mieszka i wczoraj oglądałam zdjęcia z usg gdzie była rozpoznana płeć i w sumie można się pomylić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki;-)
Właśnie wróciliśmy ze spacerku . Bylismy w lesie ;-) Mam nadzieję ze za miesiąc zmieszcze sie w ta sukienke jeszcze wzielam tylko jeden roz większą ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4031 |
Zakorzenienie
|
Wrocilismy ze spaceru padam na twarz tak sie zmeczylam
![]() teraz siadam przed telewizorkiem i czas na zupke ![]() milego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() my też dzisiaj byliśmy na długim spacerku, pogoda piękna, mała pojeździła na rowerze ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4033 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() U nas dzis ze 20 stopni. Pol dnia na dworze w samych bluzach. A teraz boli mnie brzuch az sie zaczynam martwic ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() I gratki ogromne za poznanie plci ![]() ![]() Widzialam, ze pisalyscie na temat mat do lozeczek, ja mialam I mam monitor oddechu, ale przypinany do pieluszki. Osobiscid twierdze ze super sprawa. Dziecko nie zawsze spi w swoim lozeczku, a taki monitor jest caly czas przy nim. Nazywa sie SNUZA HALO dla zainteresowanych w ystarczy wpisac nawet na allegro I poczytac. Ja polecam ![]()
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dzisiaj nie byliśmy na spacerku ale zaraz idziemy na szybkie ognisko do znajomych bo mamy mega ochotę na kiełbasę z ogniska ![]() Tż ma jutro wolne więc jedziemy na zakupy ![]() ![]() Muszę w coś się zaopatrzyć bo brzuch sobie rośnie i nie chce przestać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- The fall czyli 2 kg na miesiąc powiedzmy że jest normalnie? Myslałam, że jakoś sporo przytyłam jak na tak krótki okres....Przyzwyczaiłam sie że chudnę, a tu nagle do przodu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- A tak poza tym to my dopiero wrócilismy od teściowej. Wczoraj z rana pojechaliśmy sobie na wieś....dużo lepiej tam sie czuję i niestety apetyt tę z mam większy....nie będe wam pisać ile ja wczoraj zjadłam, chyba z 10 posilków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Wtajemniczenie
|
Moni - 2 kg na miesiac to b. dobrze, wrecz ksiazkowo
![]() ![]()
#4039 |
Zakorzenienie
|
Co do wagi w ciąży to znalazłam taki kalkulator, który oblicza odpowiednią wagę w każdym miesiącu według BMI
![]() ![]() ![]() http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=61256f ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Myślę, że można go nawet wrzucić do pierwszego posta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety było zimno i pochmurno. Dzisiaj za to świeciło piękne słońce, szkoda, że wczoraj nie wyszło nawet na chwilę. Jednak najważniejsze, że przyjęcie się udało, było miło i wesoło (podczas ceremonii ślubnej zarówno ja, jak i mój mąż byliśmy w tak dobrych humorach, że ciężko nam było powstrzymać się od śmiechu) ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
Hajja Tatuś wybrał imię dla swojej córeczki hehe
![]() Będzie mała Melania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Raczkowanie
|
Marze o ognisku I kielbasce! Az slinka leci
![]() Tez juz powinnam wazyc wiecej wg kalkulatora, ale wiem, ze jeszcze nadrobie ![]() Co polecacie na katar? Od tygodnia spac spokojnie nie moge, bo tylko buzia.oddycham, a przez to kapec sie robi I tak ciagle wody potrzebuje w nocy... Uzywam wody morskirj, ale nic nie daje Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
#4043 |
Zakorzenienie
|
Wg. Kalkulatora ważę za mało
Ale co się dziwić jem ledwo dwa posiłki dziennie i wciąż męczą mnie wymioty no i nadal nie jem za bardzo mięsa ![]() To dopiero 19 tydzień wszystko może się jeszcze zmienić ![]() Nie mogę zasnąć |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Rozeznanie
|
Ja was cały czas czytam i odpisuje z iPhone bo tak mi wygodniej i czasem z mojej Zuzi iPada ale nie wiem czy nie wykasować jej aplikacji wizaz bo czasem na nią wchodzi i mi miesza posty i nie wiem na czym skończyłam czytać :p jeszcze nie ma 2 latek a z iPadem sie rozstać nie moze ale powiem wam ze fajne są te aplikacje dla małych dzieci duzo uczą kształtów kolorów zwierząt angielskiego i duzo jest takich gdzie musi myślec dlatego jej pozwalam korzystać bo naprawdę uczą.....
U mnie sie chyba zaczął wzrost brzuszka normalnie czuje z dnia na dzien jak mi go wypycha i zaczęło mnie bolec niestety ![]() No i zaczęło sie tez siusianie co 15min normalnie zwariuje ciagle mam wrażenie ze mam pełny pęcherz a hak idę do kibelka to ledwo kilka kropli poleci i tak biegam w te i spowrotem bo łazienkę mam na pietrze....męczące szczególnie nocą... U nas w Uk przepiękna pogoda dziewczyny cały dzien na dworze - albo na ogródku albo w parku na placu zabaw ![]() widziałam pisalyscie o macie monitorującej oddech dziecka szczerze to nawet nie wiedziałam w ostatniej ciazy ze takie cos jest bo pewnie bym kupiła ale koleżanka która urodziła po mnie miała Angelcare i właśnie mówiła ze alarm potrafi sie włączyć w środku nocy....ja zainwestowałam w monitoring mam kamerkę obrotową widać cały pokój i mozna zrobic zoom na dziecko mozna puścić kołysanki i mowić do dziecka bo ma mikrofon Bardzo byłam zadowolona szczególnie jak znajomi przyszli na grilla to ja w ogródku mogłam cały wieczór siedzieć a jak mała nawet chrząknęła to było bardzo dobrze słychać i mogłam podejrzec na monitorku czy sie kręci czy nie POLECAM ja mam Motorola mbp36 ale pewnie przez te dwa lata juz jakies nowsze wyszły Ale sie rozpisałam :p idę spać chyba cos mnie głowa ostatnio boli wieczorami.... DOBRANOC ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-09 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Weekend miałam cudowny ![]() ![]() Nadrobię po południu co tam naskrobałyście bo teraz zmykam na śniadanko a potem do rodziców ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
U mnie jak zwykle poranek rozpoczal sie od wymiotow
ach jak ja to kocham ![]() za 9 dni wizyta i w koncu zobaczymy naszego kochanego skarba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Ja według tego kalkulatora wagi i tak ważę za dużo, chociaż często słyszę że nie wyglądam na piąty miesiąc... dziś wieczorem usg podejrzymy dzidzię
![]()
![]() |
#4048 | ||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() QUOTE=kasia_ruda;45512729]Super, wielkie dzięki! Od razu zapisałam sobie nazwę. Widzę, że cenowo też wychodzi korzystniej niż maty. Na pewno kupię, bardzo dziękuję za radę! Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] O macie nie słyszałam, a to urządzenie kosztuje ponad 300 PLN, muszę się nad nim zastanowić. Cytat:
Cytat:
Bardzo pilnowałam się, żeby dużo nie przytyć w I ciąży, dużo spacerowałam, ograniczalam słodycze a i tak +18 kg. [QUOTE=mamuska11;45516643] U mnie sie chyba zaczął wzrost brzuszka normalnie czuje z dnia na dzien jak mi go wypycha i zaczęło mnie bolec niestety ![]() Mam takie same objawy i martwię się. Teraz trochę wyciszyło się. Dopiero za 1,5 tygodnia wraca mój lekarz. Naszczęście Maluch tak się wierci w nocy, że sama radość. [QUOTE=niki19;45517010]Witam poniedziałkowo ![]() Weekend miałam cudowny ![]() ![]() Nadrobię po południu co tam naskrobałyście bo teraz zmykam na śniadanko a potem do rodziców ![]() Miłego dnia ![]() Miłego dnia również ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brzuch dalej mnie pobolewa od czasu do czasu ![]() ![]() Ja wizyte mam 21.03 I tez mam nadzieje poznac co brzuszku sie skrywa ![]()
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Gosia, ja też mam dziś wizytę. To bardzo dobrze, bo już mam różne schizy, mam nadzieję, że to tylko wymysły i lekarka je rozwieje!! Cały weekend mnie nie było, były u mnie siostrzenice i miałam zajęcia w szkole...więc spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.