|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
![]() Cytat:
Każda się doczeka
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-03-14 o 15:30 |
||
|
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana*** nie mysl sobie ze tylko ty masz taki benc
![]() ja wlasnie zalozylam spodniczke( dupa jak 3 drzwiowa szafa ) i obcisla czarna bluzke i az sama nie wierze jaki mam brzuch![]() ostatnio chodzilam w luźnych bluzach i wlasnie teraz dopiero widze co sie dzieje hehe ![]() Metamfetaminax oj szczerze powiem ze nie wyobrazam sobie zeby moj TŻ wyjezdzal za granice w tej chwili,zreszta w ogole zeby wyjezdzal![]() mnie jak moj TZ wkurza to mowie "sama sobie wychowam dziecko,rodzice mi pomoga,nikt cie na sile nie trzyma" a on sie tylko smieje...
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, ja mu też to powiedziałam,że ja sobie dziecko wychowam i że nikt go nie trzyma na siłę... Bo mądry wymyślił,że jeszcze mi psa zostawi. Haha fajnie będę z psem i z brzuchem chodzić a potem z wózkiem i z psem.Co za bachor z niego... Zero wyobraźni.
To jego zakichany obowiązek,że ma mi pomagać teraz i po porodzie,bo ja sama sobie dziecka nie zrobiłam a pieniądze to jedyna rzecz chyba jaką może mi zaoferować...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax moze tylko tak gada... w koncu taki wyjazd (jeszcze jak ty jestes w ciazy) to musi byc wspolna decyzja...tak sądze bynajmniej. Kasa kasą,ale co mu po pieniądzach jak nie będzie miał do kogo wracać...
wierzę że mu się to odwidzi jednak...
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
Jejku ale wy produkujecie :P
Rano pisałyście o jajecznicy... Poszłam,zrobiłam, zjadłam... Teraz czytam i widzę frytki...Pokroiłam ziemniaki i się smażą a ja mam ślinotok ![]() Co do brzuszka Wczoraj Tż leży już na łóżku, ja się przebieram... Stoję w staniku i dresie nisko opuszczonym A on oooo Boże...jakie sadło To ja wciągnęłam brzuch na maxa i patrzą w lustro :O Normalna piłka Dobra fryty gotowe zaczynam szamać
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Metamfetaminax ja też jestem po ostrej wymianie zdań z moim mężem
Przez tydzień nie mieszkał w domu ze mną tylko był u rodziców i wystarczył mu ten tydzień bez nas żeby w końcu się ogarnął. Tez skakał jak Twój ale teraz tfu tfu jest tak jak być w końcu powinno Ale oczywiście ile łez i nerwów się najadlam to moje. Mam nadzieję, że u Ciebie tez się Kochana pouklada. Rozwazalam nawet że sama sobie poradzę i wyraźnie mu powiedziałam, że ja go na siłę trzymać nie będę skoro nie wie co jest a.raczej kto i nie mówię o sobie jest najważniejszy. Jak facet ma jaja to zrozumie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moja wina ![]() Fryty zjedzone ![]() Co by tu zjeść na kolację .... ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() Wogule wydaje mi sie, że wasze brzuszki będą jak pomidorki takie okrągłe a moj długi jak ogorek
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Fryty zjedzone
ale dobre były miska opróżniona w 4 minuty a teraz żałuję bo mnie skręca gdzieś w brzuchu...i szczerze nie wiem gdzie bo między żebrami..ale boli jak żołądek. Czy to możliwe że tak wysoko Żołądek się przeniósł?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina,on w ogóle jakiś zdesperowany od paru tygodni aż mam wrażenie przez niego jak gada tylko o kasie,że my żebrać będziemy pod kościołem albo kraść w Biedronce,bo przecież on ma mało pieniędzy,ale bez przesady. Aż takiej masakry to nie będzie z kasą,bo inni nawet tych 3000 tysięcy na miesiąc nie mają i żyją,szczególnie,że my w wielkim mieście nie mieszkamy tylko w małym miasteczku,gdzie za 500 zł da radę wynająć już 2 pokoje... Dopiero zaczął myśleć jak go porządnie ochrzaniłam,bo sobie chyba przypomniał,że jednak mi w ciąży już teraz trzeba z wieloma rzeczami pomagać a co dopiero potem.
Latte88,my NA SZCZĘŚCIE jeszcze małżeństwem nie jesteśmy i zamieszkamy minimum od kwietnia razem i ślub jak dla mnie może być za 5 lat jak się uspokoję po tych burzliwych chwilach z nim po ciąży.... Ale niestety mieszka 4 domy ode mnie i zawsze może przyjść tylko,że jeszcze mogę mu powiedzieć,żeby przez tydzień nie pokazywał mi się na oczy. Czasem trzeba takiego zimnego kubła wody,żeby facet się ogarnął,bo nie może nam taki facet wchodzić na głowę. Dobrze,że Twój mąż się chociaż ogarnął,mam nadzieję,że teraz już nie będzie tak skakać Ja już od kilku tygodni gadam,żeby się ogarnął albo wypisał się z tatusiowania,raz nawet otwarcie mu powiedziałam trochę ostro,ale"jak Ci się nie podoba to wyp...." to zaczął przepraszać i płakać. Zresztą dla mnie teraz tylko dziecko jest ważne i nie będę sobie nerwów na niego psuła,jeżeli by odszedł to trudno,dziecko by miało kochającą mamę,która zrobiłaby dla niego wszystko Monika,mnie też tak skręca czasem,ostatnio mam tak po jabłkach,że jakby żołądek ale nie żołądek i już nie wiem co...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkamy u moich rodziców ale niestety nie da się tu mieszkać ze względu na mojego ojca, który robi straszne problemy o wszystko ostatnio. Mamy już mieszkanie na oku wiec pewnie w maju będziemy u siebie i wtedy zacznę egzekwowanie pomocy :-D tym bardziej, że może być mi ciężko we wrześniu samej.. Masz rację, kubeł zimnej wody czasem jest najlepszy. A w ogóle to chyba nie ma nic gorszego jak rozpieszczany przez mamę/babcie/ciocie facet , mój taki był jeszcze ma resztki tego ale ja stałam się po ostatniej awanturze bardzo stanowcza i konsekwentna co nigdy nie było moją mocną stronę wobec niego. Póki co od miesiąca działa ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
coś w tych naszych facetach jest! ja dzis taka chora i mowie do niego rano zrob mi herbatę to zrobil ale w kuchni ktora mamy pietro nizej bo dzielimy ja z tesciami ale nie dalo rady juz mi jej przyniesc a ja zdychajaca w łożku
ale bylam u lekarza rodzinnego tak dla pewnosci czy mi nic nie jest w to tylko wiosenny katar wiec pozostaje mi lozeczko przez 2-3 dni a co do mieszkania to ja mieszkam z tesciami my mamy 2 ogromne pokojen i swoje wc ale łazienke i kuchnie dzielimy razem, wiec jakos trzeba sie pogodzić.
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Metamfetaminax, a może Twój facet zestresowal się rolą ojca? poczul odpowiedzialność, jaka na nim ciąży, poczul się żywicielem rodziny i się przejął. Faceci czasem miewają zboczenie na tle utrzymania rodziny. Wierzę, że będzie dobrze
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Latte88,ja mam tak samo a najgorsze,że ja wielu przykrych słów kierowanych do niego nie żałuję. Ja też praktycznie płakałam i z nerwów i z żalu,bo ciągle mam wrażenie,że on przez problemy z kasą nie cieszy się z dziecka i tym samym ja odczuwam to szczęście na swój sposób,ale mam wrażenie,że tylko ja się cieszę z całego serca,mimo,że on dotyka mnie po brzuchu,planuje jak to dalej to ja mu w to nie wierzę. Czasem mam wrażenie,że on żałuje...
Mój może przez mamę rozpieszczany nie jest,bo łatwo w dzieciństwie nie miał,ale dalej jeżdżenie do mamusi na obiadki,wożenie jej prania a ona nawet go nie ochrzania za to,że dorosły chłop tak postępuje... Ja kiedyś bałam się odezwać,żeby go nie urazić a teraz też zrobiłam się konsekwentna i jak mnie wkurzy to się rozłączam przez telefon,mówię mu,że ma nie przychodzić do mnie i czekam aż zrozumie swój błąd. I pół godziny temu zrobiłam to samo. Myśli,że jak mi powie smutnym głosem"Ty nie chcesz mnie dzisiaj widzieć" to to coś zmieni... Ale ja się nie dam,bo teraz ja i dziecko jesteśmy najważniejsi a nie on.. Aliszcze,wątpię,że się zestresował,ale napisałam już wyżej jakie mam wrażenie jak on się zachowuje... Gdyby nie mówił ciągle o pieniądzach i pracy oboje byśmy byli mega szczęśliwi z powodu dziecka a ja mam wrażenie,że tylko ja się cieszę najbardziej... On wie jakie ma wydatki teraz na dziecko,ale niech pieniądze mu nie przysłaniają tego najpiękniejszego czasu,bo już nigdy tego nie nadrobi albo będzie chciał naprawiać,kiedy już będzie za późno...
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze się bałam takiej sytuacji,żeby miał coś do przemyślenia,ale to widocznie jest potrzebne,szczególnie teraz. Albo wyjdzie albo nie,w życiu nie będę się unieszczęśliwiać,bo dziecko też wtedy będzie nieszczęśliwe.
Ja też wysyłałam mu artykuły i czytał i g... mu to dało:"Bo przesadzam". Jak chce to niech jeździ do mamy,bo też jest na każde jej zawołanie,żeby coś pomóc,dać,zrobić ale przy dziecku tak łatwo nie będzie,chyba,że już będzie kawalerem. Lepiej nie przechwalaj-czekaj na efekty Boli mnie też to,że moja mama znowu ciuszki pokupowała dla maleństwa,martwi się,pyta jak tam a jego mama nic. Niby oferuje swoją pomoc przy dziecku a przepraszam bardzo,nie obchodzi ją jak dziecko się rozwija teraz? To jej pierwszy wnuk a mojej mamy już drugi i moja codziennie się pyta mnie o samopoczucie,doradza,chod zi po sklepach i lumpeksach i znowu mam kolejną parę śpioszków do kolekcji a jego mamę chyba zacznie wnuk interesować po porodzie. Ale wtedy to już raczej po takim zachowaniu nie będę chciała jej pomocy...
|
|
|
#3946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do mycia okien... mam mieszane uczucia, bo mam ich w domu 18, w tym jedną witrynę (3,5 x 1,6), trzy balkonowe (3,2 x 2,7) i 3 połaciowe. Do niedawna miałam z nimi jazdę bez trzymanki , ale na szczęście odkryłam ścierki z mikrofibry i teraz mycie to już żaden problem. Bez smug, polerowania i innych takich rzeczy. Polecam!
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też jest Najkochansza na świecie i nigdy w życiu teściowa mi jej nie zastąpi jej miłości i szczerego oddania choćby stawała na rzesach. Tez musiałam nagadac się, że teraz ma żonę, że każde z nas.ma rodzinę którą kochamy ale jakby się czuł gdybym ja tak robiła jak on Mówię póki co jest skutek. Mam nadzieję, że u Ciebie tez się ułoży tak żeby było najlepiej <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy znasz taką mieścinę o nazwie Jugów ? ![]() i ja polecam a szczegolnie żółte ściereczki do okien z biedronki Nie trzeba do mycia szyb używać żadnego płyny wystarczy sciereczka i woda
|
|
#3949 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę w kwietniu na święta i na bank jadę do wałbrzycha do Victori do H&M
|
|
#3951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę już wrzesień!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Ja po odstawieniu luteiny czułam się dzisiaj jak nowo narodzona. Aż do teraz - teraz mogłabym iść już spać Dzisiaj wrócił mój teść z wyjazdu i w prezencie przywiózł mi perfum - Elie Saab Le Parfum |
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście frytki i shake czekoladowy a i tak 2 godzin nie było teraz też muszę w H&M jakies spodnie ciazowe drugie zakupić, może jakąs spódniczkę ![]() My teraz tylko na święta a potem już się z de nie ruszamy do polski, dopiero na boże narodzenie, bo z brzuszkiem nie chce ryzykować, a i też nie będe sie meczyc w aucie
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam dosyć tż i mam ochotę wyprowadzić się
normalnie leżę i ryczę....
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co się stało? może nie jest tak źle, jak to widzisz. Teraz w naszych organizmach jest burza hormonów, wszystko szaleje i czasem sprawy wydają nam się poważniejsze i gorsze niż są w rzeczywistości. Postaraj się uspokoić, zrób sobie herbatkę, albo weź kąpiel, bo nerwy nie są teraz dobre. No i jak to mówi moja mama - tam gdzie zaczynają się nerwy, kończy się logiczne myślenie. Nie martw się, wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
Cały czas Was czytam i próbuję nadrobić. Spoko, w końcu się uda.
Co do kredytu- my mamy swoje mieszkanko, 48m, ale... myślimy o czymś większym bo we 4 będzie nam później ciasno więc kredyt pewnie i tak nas nie minie... Monika - nie zazdroszczę Ci bycia w takiej odległości od rodziny. Jesteś odważna i silna skoro dajesz sobie radę Blondi Banana - ja na migreny choruję chyba od 15 lat. Pierwszy raz chwyciło mnie w wieku 10 lat - zaczęło się od migotania przed oczami, skończyło na wymiotach, drgawkach i okrutnym ból głowy. W pierwszej ciąży w 32 tc miałam napad migrenowy taki, że podejrzewali guz/stwardnienie rozsiane i Bóg wie co. Zaczęło się od migotania przed oczami (czyli standardowo). Później doszło drętwienie ust i ręki. A później żeby nie było mi za wesoło zaburzenia mowa - nie byłam w stanie powiedzieć nic sensownego, bełkotałam. Heh, miałam robione eeg, ale nic nie wykazało... Co do kotów - nie daj się. My mamy sierściucha chyba z 7 rok i nigdy ale to nigdy nie zrobił krzywdy młodemu. Dopiero teraz parę razy go drapnął wtedy kiedy młody był zbyt namolny i nie chciał dać mu spokoju (a moje tłumaczenia niewiele dawały...) God of War - śliczny ![]() Etusia - a może jakieś inhalacje z olejkami eterycznymi? |
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak Ci ja odstawiono? na raz? czy stopniowo? ja dziś zaliczyłam prawie, że pierwsze ciążowe omdlenie...;/ db że teściowa była obok.... teraz mam mega ból głowy i niskie ciśnienie... ;/ ehh chyba pozostało mi tylko myć się i spać...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

Ale raz na tydzień mam takie uczucie tylko

) i obcisla czarna bluzke i az sama nie wierze jaki mam brzuch
szczerze powiem ze nie wyobrazam sobie zeby moj TŻ wyjezdzal za granice w tej chwili,zreszta w ogole zeby wyjezdzal

Dzisiaj wrócił mój teść z wyjazdu i w prezencie przywiózł mi perfum - Elie Saab Le Parfum