|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie raz zaliczą upadki nie tylko na główkę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Po godzinie i dwudziestu minutach płaczu, bujania na rekach przy dźwiękach suszarki włączonej na maxa, Szymek w końcu zasnął. A mnie coraz mocniej bolą plecy z dnia na dzień jest coraz gorzej.Z nowości to Szymcio dziś pierwszy i póki co jedyny raz obrócił się z pleców na brzuch No to pospal... Całe 15 minut i znów płacze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
|
|
|
#2492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
najlepszego dla Leona
Cytat:
![]() czy tylko mój Jasiek się jeszcze nie przewraca? ![]() Cytat:
Cytat:
a ceny jeszcze lepsze![]() Cytat:
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coś wisi w powietrzu, że dziś dzieci nerwowe, mój spał dwa razy po 10min i teraz śpi od 5. Super, że nóżka ok |
||
|
|
|
#2495 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2497 |
|
BAN stały
|
Jedzenie Janka wyszlo ryzowe, bo mi sie za duso syplo i ogolnie duzo wyszklo, ze dalam caly ten sloiczek miesa.Ale o dziwo zjadl caly kubek mimo ze sam ryz bylo czuc.Chyba moge takie cale danie zamrozic?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Leon to piękne imię! mój chrześniak ma tak na imię i jak na początku mój brat nam powiedział to nie bardzo byłam przekonana ale jak tylko się urodził to był to cały mały Leon ![]() a teraz w maju idzie do komuni ale ten czas leci!---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- i jeszcze mam pytanie czym smarujecie teraz buzie na spacery? bo ja do tej pory smarowałam babydream na wiatr i zimno ale już chyba nie na czasie ten krem ? może coś z filtrem już czy jeszcze nie?słońce już opala bo ja po 2 dniach czuję na twarzy, A Ola ma czerwony nosek i nie wiem czy to od słońca czy od czego a kataru nie ma
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas niektórzy z rodziny mieli nietęgie miny jak się dowiedzieli ![]() Do porodu nie byłam pewna czy to dobry wybór, przekonał mnie imienik
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tez myslalam o Leonie, ale maz sie nie zgodzil, b tak sie wabil jakis tak pies jakiegos tam sasiada |
|
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobry wybór nasz Leon jest baardzo mądry a teraz to nawet taki mądrala nawet czasem ![]() Cytat:
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() masakra 3 inhalacja a mi juz tak huczy w glowie od tego halasu ze masakra... jeszcze jedna wieczorem i zobaczymy co bedzie jutro ![]() przy okazji ja sie tych oparow nawdycham heh. |
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
mam ponad 10 stron zaległości.. pierwszy raz od dawna ![]() postaram się dzisiaj nadrobić jak już położę małego spać. TĘSKNIE ZA WAMI ale na prawdę nie miałam ostatnio mocy na nic jest kiepsko..pytałyście mnie ostatnio co u mnie , napiszę później w K, ale to dopiero jak Was nadrobię..
|
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i raczej od małego tak się mówiło, no Leonek jeszcze Leoś to druga babcia chyba mówiła ![]() aha a jak był mały to sam o sobie mówił LELON ![]() Cytat:
przejdzie mi też przeszło i czuje że tak jak i za oknem i u mnie zaświeciło słońce, mimo wszystkich niepowodzeńbuziaki
|
|
#2506 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co mu? za obrótCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wcześniej sie przewracał ...jak chce to pottrafi ![]() ale ale nie to najważniejzsze w tej chwili ...właśnie mam świeczki w oczach bo raz za razem mały woła MAMA MAMA MAMA siedze i rycze |
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz. tak naprawde i sloiczki mozna mrozic tyle ze troche witamin wtedy sie ejdnak traci. poza tym wlasciwie wszystko mozna mrozic poza rzeczami ze smietana czy krojonymi ziemniakami (w zupce zmiksowane co najwyzej beda sie troche rozwarstwiac po rozmrozeniu, ale zamieszasz i bedzie dobrze)
|
|
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz ja bede wisieć nad moja i jej mama mama powtarzać zeby tez od niej usłyszeć )) Haha super!!!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2510 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam w pepco, dla chłopców bez szału ale coś tam kupiłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka współczuje. Trzymaj sie Kochana . Zdrówka dla Amelki
Mamy dzień jękoły. Zwariuje. Mało co spała dzisiaj i jestem już zmęczona. Poziomkowa współczuję. Wyobrażam sobie jak sie czułaś eh Ja za radą od wczoraj nie spacerujemy w gondoli i jest dużo lepiej. Zabieram zabawki, soczek, smoka. Dzisiaj nawet udało mi się ją uspać bujając na boki. Po 10 min obudzila sie ale dobre i to muszę nagrać suszarkę to może pośpi dłużej ![]() Piękna pogoda dziś była ![]() Przyszlo mi nosidło. Jest super. Solidne i wygodne. |
|
|
|
#2513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super ! Oby tak dalej. Moja Zuza tez w spacerowce juz pomyka ( chociaz wcześniej planowaliśmy dopiero jak bedzie siedzieć :/) bo ona po prostu nie cierpi leżeć i szybko sie nudzi. Dalej czasem pojeczy i trzeba ja wyjąć i pogadać do niej ale to nie to co było w gondoli - tej w ogóle nie uzywalam bo bym w ogóle na spacery nie chodziła ... Spacer był tylko w chuscie kocham ja nosic i lubie sie chustowac No ale Zuzka coraz ciezsza ( dlatego oswajamy sie ze spacerowka trzymam kciuki la loca za Ciebie i Twoja malutka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby chciał smoczek to myślę że by było lepiej a tak nie idzie go pocieszyć. Większość spacerów jest ok, bo śpi i mogę łazić i 2godziny a potem jeszcze w korytarzu dosypia, ale bez spania to szybko się nudzi i zaczyna jęki. |
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zbieram na miasto, na babski wieczór...średnio mi się chce zważywszy,że mam czerwony kinol, schodzi z niego skóra feeee i ogólnie wyglądam we wszystkim jak dojna krowa...no ale... chyba muszę się zmusić...
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widocznie dzieci na jakimś etapie się po prostu zatrzymują. Ja już nie pamiętam jak to było i teraz wszystkiego się uczę na nowo ;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2517 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Malutki jako że jeszcze dopiero co kp to pije z smoczka 1 ![]() zamowiłam mu już wsyztskie przepływy,bedziemy powoli przechodzić dalej ładnie pije z 1 , ale szkoda mi go ,niech ma łatwiej dla Was Cytat:
![]() pytam bo większość mamy z napisami tatusiowymi Cytat:
u mnie dziś wiało więc dałam jeszcze ten krem co i Ty masz jeśli jeździcie w spacerówce i jest wystawiona buzia na słonko to dałabym już z filtrem używacie już parasolek do wózków ? Cytat:
wracaj do nas! Cytat:
ooooooooooooooooooooooooo ooo czekam na to słowo ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Laska z Ciebie baw się dobrze !
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-14 o 19:11 |
||||||
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Lamponek dziekuje i za Wam powodzenia życzę bo wiem jakie irytujące są takie spacery
Dzisiaj spacer byl w foteliku bo tż nie zniósł mi jeszcze spacerówki. Myśle że w niej będzie jeszcze lepiej bo dużo miejsca Ewacia ale czad. Myślisz że to świadomie? Już? Ja swojej też ciągle powtarzam mama. Może zacznie powtarzać ![]() Maja też leniuch. Umie się obracać, ale jej się nie chce. Woli rykiem wymusić pomoc. Częściej śmiga z brzucha na plecy. A i zaczęła pełzać do tyłu |
|
|
|
#2519 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem cie doskonale jeszcze się nie zaliłam na forum, ale i u mojego Jasia coś się popsuło na spacerach. teraz jeśli nie śpi (a śpi krótko) to polezy grzecznie max. 10 min i zaczyna się płącz. Ale taki okropny jakby go ze skóry żywcem obdzierano i nie pomaga bujanie, chodzenie (kiedyś nawet do 1 h probowałam go uspokoić, bo byłam daleko od domu). Działa jedynie wyjęcie z wózka i wzięcie na rączki. I tez właśnie myślę czy nie spróbować spacerówki tyle że Jas ma dopiero niespełna 2 miesiące![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ja jestem "matka-wariatka-niecierpliwa" i tylko czekam na nowe umiejętności mojego synka![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z kasą była masakra, ja nie miałam zasiłku ani nic, on pracował na godziny, a prawie nie pracował, żyliśmy z tego, co dali nam rodzice i jakoś to było Cytat:
Tak, jak się będziesz głodzić i chcesz mieć jojo ![]() Rozsądnie to 0,5 kg, max 1 kg tygodniowo. Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam Wam powiedzieć, że Filip karolson jest naprawdę wielkim mężczyzną Encia przy nim ginie karolson wrzucisz zdjęcie potem do K? ![]() Ja się idę szykować na urodziny koleżanki, tylko się spóźnię, bo o 19 tż zaczął rozmowę o pracę z anglikami, może wyjedzie, a my potem do niego Kasa sporo lepsza niż tutaj...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

Moja mama pod Wawą czeka 3 miesiące nawet na zwrot, bo kasy nie mają, żeby szybciej wysłać
Jeszcze nie raz zaliczą upadki nie tylko na główkę.
Byłabym wdzięczna za podpowiedź, no i t jest kaszka do mieszania z letnią wodą, czyli mogę dosypać do obiadku bez rozrabiania? jestem ciemna w tym temacie. widziałam że wy kupujecie holle ale nie mogłam jej znaleźć..:

ale Leon to piękne imię!
ale ten czas leci!
a kataru nie ma

ale wcześniej sie przewracał ...jak chce to pottrafi 
dla Was