|
|
#1141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
cały noc i teraz pół dnia ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- i dziękuję dziewczyny za brokuły |
|
|
|
|
#1142 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i kurde ledwo poszła to słońce zaszło , nie byliśmy. Ona twierdzi że jest za wcześnie ze względu na to, że Gabryś urodził się z niską masą urodzeniową - poniżej 3kg. Ale już mnie wnerwia ta baba, pięć razy się pytała jakie mleko młody pije za plan dnia!Jest taka muzyka dla bobasów - poszukaj na chomiku. Gucio dostał też owieczkę z odgłosami bicia serca, szumu fal itp. Nie wiem czy słyszy już dobrze, ale włączam mu ten szum fal do usypiania. Na tatusia działa - usypia od razu ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też podaję smoczek, nie często ale jak np ssie rękę a wiem że głodny nie jest. Lubi sobie tak nieraz poleżeć i pociumkać w skupieniu. Brawa dla Virginii i Edzi Mam nadzieję że o nikim nie zapomniałam ![]() Nam dzisiaj odpadł pępek Ale podobno jest jakiś ziarniak, który albo się wchłonie albo się nie wchłonie sam. A wtedy trzeba będzie iść do chirurga dziecięcego Poza tym małemu zaczęły ropieć oczka, przemywam solą fizjologiczną, mam nadzieję że przejdzie
|
|
#1143 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
mąż dzisiaj wcześniej wrócił z pracy i ponieważ jeszcze jest jasno, wziął Młodziana na spacer. Ja próbuję ogarnąć szafy
Mam kilka kupek - moje zimowe ciążowe, w ogóle zimowe kurty, kilka kiecek, których raczej nie będę nosić, bo nie ma możliwości w nich karmić, za duże ciuszki dla Małej, za małe i za duże Antka.... Cytat:
Oczka pamiętaj żeby przemywać do wewnątrz
|
|
|
|
|
#1145 | ||
|
Rozeznanie
|
zakupiłam na tablica.pl ten leżaczek Tiny Love (płaski)
jak szaleć to szaleć :Pzostał nam ostatni rząd paneli do położenia, najwięcej z nim zabawy, bo średnio 2-3 cm, do ściany, więc dużo cięcia, ale jestem meeeega zadowolona ![]() Młody chyba rozumie, że ma siedzieć w brzusiu dopóki mama i tata nie pozwolą wyjść :P we wtorek wizyta, jupi ![]() Cytat:
inaczej brzmi "o, pewnie było trudno to zrobić, niestety nie zawsze wychodzi jak się chce, ale i tak super, że się staracie" (co ja nazywam wsparciem i na co ewentualnie bym czekała), niż jej wcześniejsze "tu krzywo, tu nierówno, albo się robi porządnie albo wcale, jak nie umiecie to po co to" z krzywą miną i wrzeszczącym głosem - no nic, zadowoli mnie rzucone od niechcenia, może nie do końca prawdziwe "no, ładnie" albo "no, może być" ![]() jest postęp ![]() udostepniłam na google drive PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZWROTU PRZEDPŁATY WOBEC NIEWYKONANIA UMOWY SPRZEDAŻY Z WYŁĄCZNEJ WINY SPRZEDAJACEGO - trzeba kliknąć i się powinno wyświetlić https://drive.google.com/file/d/0B-l...it?usp=sharing agunia4ever wysłane Cytat:
![]()
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziewczyny dzisiaj strasznie egoistycznie, ale właśnie się dowiedziałam, że jutro podpinaja kroplówkę z oxy
chyba się posiłkami ze strachu dzięki za wszystkie kciuki i brokuly Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-03-14 o 18:23 |
|
|
|
#1147 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czy jej się podoba czy nie ![]() ![]() Cytat:
2. My kąpiemy co 3 dzień- dziś druga kąpiel nas czeka. Takie dziecko się nie brudzi więc po co mu naruszać warstwę lipidową za często. Takie jest moje zdanie Następna kąpiel za to już w niedzielę, musimy umyć włosy bo w poniedziałek rano idziemy na sesję noworodkową na Wincentego Pola to jest dokładnie w budynku Gzutu na końcu Jagiellońskiej przed kościołem Franciszkanów (tym wielkim nowym który budowali sto lat ) Kartę dają od ręki. Ostatnio nam wyrabiałam. Cytat:
Cytat:
) Najnowsze badania dowodzą że chroni nawet przed śmiercią łóżeczkową. Położna powiedziała mi w szpitalu że są dzieci tzw gryzonie i choć nie może mi powiedzieć żeby użyć smoczka bo szpital jest przeciwko takiej polityce, to ona jako matka dwójki dzieci uważa że czasem lepsze to niż brak życia muszę sobie to jeszcze przemyśleć. Póki co musicie uwierzyć na słowo że dla mamusi najpiękniejszy na świecie Cytat:
za skurcza ![]() Jakkolwiek głupio to brzmi dzięki za oklaski dla mojego podwozia Piotruś dziś ma jakiś słaby sen w ciągu dnia, mały erotoman na widok cycków szaleje
|
||||||||
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Castia: brakuje mi słów żeby opisać jak mi przykro z powodu męża siostry. okropna tragedia dla takiego młodego człowieka, trzymajcie się |
|
|
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ci fajnie powodzenia!!
|
|
#1150 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cudownie, zazdroszczę Ci
. Kiedyś też na nie narzekałam, ale to było dawno... stare baby nie mają piegów ![]() Cytat:
ale szybko Ci poszlo, szok! WIELKIE GRATULACJE!!!! Pokaż swoją Kruszyneczkę!! Cytat:
cayenneOna chciałabym zobaczyć Julka w koszuli i z uczesaną grzywką Pochwalisz się zdjęciem?![]() witaj, witaj Czyżbym ja tez już była w dziewiątym? ![]() Skoro termin mam na 13go kwietnia, a jest 14 marca... to jestem w ostatnim miesiącu!!! ![]() AŁA!!! Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi też maz wrócił i przejął Majkę ![]() Do oczek ja tylko dodam że jak sól nie pomoże to polecam rumianek Cytat:
no to mega kciuki na pewno szybko pójdzie a my czekamy na Ulę ![]() Ty zawsze o mnie myślisz kochana także mam ta chwile wytchnieniaByłam dzisiaj zwazyc Majke od wypisu przytyla prawie kilogram waży 4166 kg mój klocek kochanyWysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#1152 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() NATALKO witamy na świecie nie kracz ![]() Ja nie chcę! Mimo że na początku wolałam córeczkę i ciutkę się rozczarowałam widokiem siusiaka na USG, to teraz już nie chcę zmiany planów, o nie !!! mmhym mocno trzymam kciuki!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co to ten ziarniak ![]() kciuki za oczka, oby to nie były pozatykane kanaliki, bo wiem jaki to kłopot
|
|||
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
będę próbowała w poniedziałek go przekonać mam spokojny weekend zatem...
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to nękają nas zaparcia przepajamy wodą, jutro muszę kupić chyba tą herbatkę hippa, może to pomoże Guciowi. Wczoraj były 3 kupy a dzisiaj jeszcze żadna, tylko jakieś mysie bobki dwa.mmhym - trzymam i przesyłam
|
|
#1155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mmhym wytrzymałe Cytat:
za kolejny spacerTequillla to 9 trzeba podwójnie świętować kate1623 Maja rośnie jak na drożdżach
|
|||
|
|
|
#1156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też nie :P chyba że ktoś zrobi to za mnie :P w razie co będę udawać głupią i walnę tekstem "a to trzeba było?" :P:P
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na szybko.
Nie mam nic do smoczkow, tylko boje sie, ze pozniej nie oducze malej tego i do szkoly ze smokiem w buzi pojdzie ![]() mmhym na pewno bede sciskac mocno kciuki My mamy kryzys mala od 8 rano tylko 2 godziny spala moze padnie i w nocy bedzie lepiej ![]() Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia.. Virginia
Niech maleństwa zdrowo rosnąCo do kapania u nas co 2 dzien.. Mmhm kciuki za jutro:kciki: Nadzwyczajna za rokrecenie w koncu ![]() Dziś caly dzien z doskoku pisalam opis porodu. Zaraz mama nadzieje skoncze i wkleje ![]()
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Mmhym nie boj sie, to na prawdę nie takie straszne. Porod gorszy
Żart Tequillla no to za ostatni miesiac Ela łącze sie w bolu. Mój tez spi dzisiaj jakby chcial a nie mógł Side no niby dzieci sie nie brudza, ale noga w gownie to standard Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i oczywiście przesyłam ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- thidien bardzo bardzo dziękuję
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie Ola miala tylko raz noge w gownie no ale mleko Nie raz leje sie po szyi :-DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No też jak tylko będzie ładnie to się wybierzemy.
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro będzie kolejne dzieciątko Lista coraz szybciej się skraca
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Rano ok. 10 obudziłam się poszłam do łazienki, kucnęłam i chlup wody poszły.
Szybko pod prysznic i do szpitala. Byłam na miejscu ok. 11. Nic nie bolało wiec lajcik, żartowałam nieświadoma jeszcze co mnie czeka. Mąż pozałatwiał formalności z przyjęciem na oddział a ja na KTG. Pierwszy raz miałam robione. Leżałam z godz. skurcze jakieś się pisały max 70 ale dalej wszystko do wytrzymania było. Badanie ginekologiczne 3cm rozwarcia szyjka ładna cokolwiek to znaczy. Zmierzyły mi rozstaw bioder kości czy cos tam i stwierdzono ze szanse na SN sa duże. Trafiliśmy następnie do sali do rodzinnych porodów. Dostaliśmy piłkę i miałam sobie podskakiwać i się bujać co chętnie robiłam. Ale kolejne badanie i nic się nie działo. Rozwarcie na 4cm, Skurcze miałam ale ból jak na okres- a mi przy okresie 1 tabl. starczala-wiec te bole niewielkie. W miarę regularne co prawda bo4-5 min ale to jeszcze nie to. Wiec dalej to samo.. Skakanie na pilce chodzenie itp. Przed 18 lekarz stwierdził, że raczej się nie rozkręci i podajemy kroplówkę z oxy. Zaczęli od niewielkiej dawki i położna miała podkręcać co 5 min do maximum przepływu. Ok. 19 ,30 już wiedziałam ze bole porodowe to nie te okresowe Ale jeszcze znośno. Myślę wytrzymam.. obiecywałam sobie ze krzyczeć nie będę i pozytywnie się nakręcałam. Ojj nieświadomości!!!!!!!!!.. Nie wiedziałam dalej co mnie czeka. Po 20 gdy na przepływie była maksymalna dawka oxy juz zaczęłam sapać z bólu. Skurcze już masakratorskie co ok. 3 min. Wtedy też zaczęłam już w bólu krzyczeć. Poprosiłam o coś przeciwbólowego, stwierdziłam ze nie dam rady i zaczęłam tam płakać.. Położna przytargała butle z gazem. Nie wiem czy cos pomagał ale wdychałam jak szalona. U męża przerażenie w oczach, na skurczu łapałam go za szyje i ściskałam. Twierdził, że ścisk był tak silny ze kilka razy tchu brakło. Ojtamojtam.. na minutę nawet jak go poddusiłam to w porównaniu z moimi bolami to Pikus. Kolejne badanie rozwarcie poszło trochę- na 5cm. Troszkę mnie to zmotywowało i dało nadzieje ze może się uda. Po 22 dostałam antybiotyk.(podany 12 godz po odejściu wód –podobno to konieczne żeby nie doszło do infekcji czy czegos tam) Później straciłam poczucie czasu do 23. Cały czas bolało. W międzyczasie zaproponowano żebym poszła pod prysznic. Stwierdziłam ze nie dam rady położna DASZ RADĘ …malo tego pomoże ci. Goowno prawda nic nie pomogło, myślałam ze upadnę pod tym prysznicem. Która rodziła wie jak to przyjemnie stać na mega skurczu.. Szybko zrezygnowałam z tej met. przeciwbólowej. Ostatnie co pamiętam to przed północą stwierdziłam ze nie dam rady niech mi pavulon jakoś dadzą albo co -bo po co mam się męczyć jak dziś i tak umrę. I zapytałam która godz. Było 10 minut przed północą. NA co ja .. wie pani co.. jednak nie dziś - jutro umrę.. Ale zbadała mnie i stwierdziła ze brakuje 3mm do całkowitego rozwarcia. No to mowie - ródźmy bez tych 3 mm to tak niewiele co to za różnica.. Stwierdziła ze spróbuje na skurczu zepchnąć szyjke. Pogrzebała.. bolało okropnie.. ale… udało się, Wiedziałam ze kolejny krok do zakończenia pokonałam. Jest całkowite rozwarcie. Położna stwierdziła ze zaczynamy koleiny etap parcie. Pytam ile to może jeszcze potrwać. A ta ze max 2 godz, no załamałam się. Ale stwierdziła ze jak będziemy współpracować to szybko pójdzie.. Ok. północy zaczęłam przeć. NA klęcząco, na stojąco, na łóżku, zmienialiśmy pozycje. Najlepiej było na stojaka. Maź pochyli się w poprzek na fotelu ja na nim się przewiesiłam i parłam z całych sil. Nie miałam już nic do stracenia i chciałam mieć to jak najszybciej za sobą.. Tutaj już wg mnie nie było tak tragicznie jak przy skurczach. Po prostu mega mega zatwardzenie O Przed 1 wezwano lekarza bo główka już była prawie wypchnięta. Położyli mnie na łóżku kilka parć i mała wyskoczyła. Dosłownie tak to poczułam. Cos strzeliło i wyskoczyła. Zaczęła płakać. Jeju.. położyli ja na piersi, przytuliłam ją i chyba się rozpłakałam.. Była w mazi i lekko sina. Ale głośno dawała znać ze wszystko u niej ok. Maż przeciął pępowinę, widziałam jak drazaly mu ręce. Później zabrali maleńka na badania. A gin mnie zszywał. Długo ok. 40min, niby znieczulenie było ale bolało. Stwierdziłam, że na kontrolnej wizycie pierwsze co poproszę to tabletki anty. Nie będę i nie chcę drugi raz tego przeżywać. Przynieśli mała.. zapytałam czy wsio ok. powiedzieli ze 9 pkt jeden zabrany za kolor skory. Przystawili ja do piersi i cos tam cykała. Przykryli kołdrę i odpoczywać miałam. Jakoś nie wierze ze uda mi się zapomnieć ten ból jak niektórzy mówią. Tzn.. nie będę na pewno w stanie nigdy go opisać bo jest nie do wyobrażenia i opisania wg mnie.. Podsumowując teraz jak spojrzałam w książeczkę. Mój poród trwał 16 godz.. 1 faza trwała 15 godz, a druga faza 1 godz. Nacinana nie byłam. Popękałam- jak pytałam jak bardzo stwierdzili ze troche. W książeczce mam wpisane pękniecie 1 stopnia wiec chyba nie bardzo. Co nie zmienia faktu ze boli wszystko i usiąść na tylku nie mogę. Wyszły mi hemoroidy, właśnie męża wysłałam do apteki bo boli cholerstwo. Ale jak spojrzę na mój mały cud.. stwierdzam.. WARTO BYŁO!!!! |
|
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ach...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1169 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pepek co to ten zierniak ![]() Cytat:
trzymam mocne ![]() Cytat:
koniecznie musisz sie pochwalic fotkami z sesji ![]() Cytat:
masz termin w dniu urodzin mojej corci ![]() Cytat:
![]() a Maja rosnie jak na drozdzach
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Czbasia zaczynam się jeszcze bardziej bać po Twoim opisie
Dałaś radę dzielna z Ciebie kobieta. Podziwiam i zazdroszczę, że już masz dziecko przy sobie. Trud i wysiłek na pewno Monisia Ci wynagrodzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

cały noc i teraz pół dnia 

, nie byliśmy. Ona twierdzi że jest za wcześnie ze względu na to, że Gabryś urodził się z niską masą urodzeniową - poniżej 3kg. Ale już mnie wnerwia ta baba, pięć razy się pytała jakie mleko młody pije
za plan dnia!

, bo czasami naprawdę chciałabym zjeść śniadanie, a mała mi nie da 

Natalka przyszla dzis na swiat o 8.50, wazy 3kg,52cm. Jest całym swiatem mamusi
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
W poniedziałek kolejne ktg i kontrolne usg bo dzieć ma za dużo wód płodowych i to też muszą kontrolować.

ale szybko Ci poszlo, szok! WIELKIE GRATULACJE!!!! Pokaż swoją Kruszyneczkę!!