|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
no w sumie to sama nie wiem, ale sledze wszystko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tym nie przybieraniem na wadze przez Aurelkę nie powinnaś się na razie zbytnio przejmować, bo jak jest chora to jest oczywiste, że mniej je i nie przybiera. Kontroluj jej wagę i na pewno jak wyzdrowieje to zacznie spowrotem pięknie przybierać. Co do rozszerzania diety to ja jeszcze jestem zbyt ciemna i niedoświadczona to wolę się nie wypowiadać, ale dziewczyny na pewno coś Ci doradzą. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O 12 ma przyjechać pani doktor Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2014-03-15 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zadomowienie
|
Doczytałam:
Patrysiu gratuluję ząbka! Black Rose nie no spokojnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Basiaaa- przy Aurelii gluten musisz wprowadzić wczesniej niż u Fabiana. Fabian w 6 miesiacu, Aurelia w 5. Jeśli chodzi o warzywka.. no to mozesz obojgu wprowadzić w podobnym czasie, przeciez nic sie nie stanie jak mały zje później marchewkę... Ja bym zrobiła tak :
w 5 miesiacu Aurelii gluten w postaci kaszki np. manny a młodemu po prostu kaszkę mleczno-ryżową po 4 miesiacu ale bez glutenu.. Wtedy oboje mają kaszkę tylko nie pomyl komu co masz dac[w óżnych ilościach bo glutenu dajesz 2-3g].;p a potem np. w 6 miesiącu u Fabiana kaszka juz bedzie np. na śniadanie zamiast mleczka, dodasz gluten [bo przy mm robimy ekspozycje w 6 miesiacu] a małej wprowadzisz zwykłą kaszkęi bedziesz dodawac gluten do środka [czyli wtedy tak samo, ale o ile sie nie mylę Aurelia wtedy bedzie miała wiecej gram na porcje niz Fabian] i w tym momencie beda na tym samym tylko ilością sie bedzie różnić. A potem już razem warzywka, w 6 miesiacu ![]()
#2436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety,chyba w calej Polsce tak.z tego c oslyszalam to do wtorku Cytat:
![]() mala drzemie,ja sie chyba tez poloze. u nas dzien sie zaczal o 7:20:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
MIsS, DIZI OLENKA dostałyscie PW?
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
Rybko poszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam specjalnie dla Ciebie zdjęcie tej końcówki do odkurzacza i jak montuję do niej Fridę.
![]() |
#2440 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale mam niesmak w zwiazku z tymi komentarzami na fejsie ![]() ![]() Majka zalicza drzemkę a ja jeszcze się byczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Masz możlwość w dzień się zdrzemnąć?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Ja bycze się w łóżku, bo tż i kuzynka zajmują się Ulkejsonkiem. ![]() Cytat:
![]() A w Intermarche są promocje na słoiczki, ale nie pamietamktóre, zaraz wrzucę link... W każdym razie są za 3,79 a drugi za 1,8 - w przypadku warzywek, a deserki są tańsze. Obkupiłam wczoraj Ulkę w ziemniaki ze szpinakiem,groszek i brokuł ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba będziesz sobie musiała założyć jakoś notes i zapisywać posiłki każdego malucha, bo nieźle Ci się to pomiesza. Przy dwójce i to jeszcze karmionych odmiennie można dostać fioła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Czarownico - mamy Hippa
![]() Jutro jedziemy na szoping to zahaczę o duży polski sklep i zrobię zapasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zadomowienie
|
To może warto to nadrobić.
![]() Cytat:
![]() Dostałam, zaraz Ci odpiszę tylko muszę Małą czymś zająć. ![]()
Edytowane przez Miss Triss Czas edycji: 2014-03-15 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Rozeznanie
|
Witam się w ten paskudny dzień!
Ale się pogoda zmieniła ![]() A wie ktoś może do kiedy promo na pampki w lidlu? bo jakoś mi nie podrodze do lidla ale dziś lub jutro byśmy się przejechali. Jeju jak się ciemno zrobiło. Kurcze ciężko mi się wbić jakoś w wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zeszyt z notatkami posiłków będzie Twoim najlepszym przyjacielem już niedługo. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogole bezczelna jestem, nie przywitalam się ![]() Dzień dobry ![]() Wiecie, ja to myślałam, że usiądę, z maluchami, wezmę jedną kaszkę, z jednym talerzykiem usiąde pośrodku nich i bede dawać z jednej łyżeczki, a tu sie okazuje że muszę podawać dwie różne, bleee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym dziewczyny ....pewnie strasznie podpadnę.....no ale już drugi raz jest taka informacja zwrotna od innych ludzi odnośnie tytulow watkow..... (aha ja bojkotuje sondy bo jak jest sonda to zawiesza mi się caly watek, ale kiedyś glosowalam na ten tytul "mamy list-grudn"), nie rozumiem tej tradycji z wymyślaniem coraz to dziwniejszych tytulow, to az prowokuje żeby sobie żarty robic ![]()
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aż strach tutaj cokolwiek pisać, bo ludzie byle co mogą jako coś do wyśmiania potraktować. Ja nadal czuję się fatalnie, teraz już od zatok boli mnie cała głowa ![]() Jaś dziś spał od 22:30 do 1:50, później pobudka o 5:30 i 7, uwierzcie że u nas to okazja do świętowania bo codziennie budzi się co godzinę, maksymalnie 2 ![]() Poza tym mamy dziś marudny dzień, już mi ręce odpadają bo tylko u mnie Jaśko choć trochę się uspokaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez chce dzis zaleciec,bo ostatnio M. zwykle kupil ![]() witam sie na drugiej drzemce:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zadomowienie
|
U nas pięknie i słonecznie, ale tak wieje, że głowę może urwać
![]()
![]() |
#2455 |
Wtajemniczenie
|
Dobra nadrabiam na raty
![]() Nanusia cieszę się, że już ok. Kciuki dalej są ![]() Wątkowa pudzianowska ma 8450 g ![]() ![]() Nemosej jabłuszko sama gotowałam, wszystko w sumie sama gotuję, szpinak póki co tylko ze słoika podałam, bo takich cudów to ja nie gotuję ![]() ![]() ![]() ![]() A my po pneumo znów nie za fajnie ![]() ![]() ![]() Kociak super, że zapis ok. Ta babka wie lepiej od lekarza, opis to tylko formalność ![]() lecę czytać dalej Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2014-03-15 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
ehhh współczuje tej gorączki
![]() A skoro waga odpowiednia to sie nie przejmuj!! ![]() ![]()
#2457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do linków osmieszających wątek i w szczególności nas. Mnie jest przykro z tego powodu, wchodząc na forum oczekuje relaksu, pomocy, wygadania się, a przez tą sytuację zaczynam się po prostu bać czy jak napiszę coś bardzo osobistego, intymnego, bo takie informacje tu zamieszczamy, to ktoś właśnie tego nie wykorzysta. Dlaczego ci ludzie nazywają nasze dzieci bachorami? Pod innym słowem , wyśmiewają nicki, a wcale pewnie lepszych nie mają. INTELIGENCJA POLSKI się wypowiada w tamtych komentarzach,najlepiej ośmieszyć kogoś, ja w tych komentarzach nie widze nic śmiesznego, wręcz jestem zniesmaczona, bo skoro tak są zbulwersowani tutułami, opisami porodów czy tym jak wygląda sławetny czop, to po JAkiego h**** wchodza na to forum i się tam wypowiadają?! Żal mi tych ludzi, i jakoś po odkryciu przez dziewczyny tego wątku, obrażających komentarzy brak, teraz się boją i zastanawiają? ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Ogólnie to u nas leje. czekałam na deszcz bo po nim szybko się zrobi zielono ![]() Wczoraj byłam na kontroli u ginekologa, i wszytko jest ok. Za jakiś czas muszę iść po wyniki cytologii. I stwierdzam że takie wiztty są bezpciowe, tzn jak byłam w ciąży szłam po coś ![]() ![]() Nie było mnie wczoraj bo najpierw miałam kontrolę a potem na uczelnie pojechałam i wróciłam na 22 do domu. Babcia zajmowała się Liwią. ![]()
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
u mnie leje zimno i wieje. nici ze spaceru a co najgorsdze, ze Kacper sie przyzwyczaił do 2-3 spaerów dziennie... :P
#2460 |
Wtajemniczenie
|
Kyte spokojnej podróży. Hania też nam taką akcję na spacerku ostatnio odstawiła, szczęśliwie byłam z tż
![]() Ryba chyba coś przegapiłam, musicie do gastrologa?? I gastrokskopię z miejsca przewidujesz? To chyba nie tak na pierwszy ogień, bo u takiego malucha to narkoza i brawa za obrocik ![]() Oleńka a na mleczku ha to np. zielone kupki o niczym niepokojącym nie świadczą, tak nam przynajmniej lekarka mówi ![]() Anoula super, że nie ma tej lkrzywicy ![]() Sorento ![]() Paula brawa za obrociki, ale na fotkę to się już nie załapałam niestety. Lubię tą Twoją calineczkę oglądać ![]() Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2014-03-15 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.