|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co dopadło mnie zapalenie w piersiach
|
|
#1233 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Magduś
Smaritta czas najwyższy na samodzielność Twojego taty. Baja za Janka ![]() Szkoda że te leżaczki takie drogie. ![]() Idę dalej sprzątać ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziś przybędzie kolejna dzidzia na forum
|
|
|
|
#1236 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
wewillrockyou i monkaa321 jak tam z tymi przepowiadaczami teraz u was ?? przeszło coś?? bo ja dzisiaj od 1 w nocy nie spałam tak mnie bolała kość ogonowa lub krzyż już sama nie wiem i tak jak by tylko po prawej stronie brzucha, ból miesiączkowy i od czasu do czasu coś mnie kuło w dole .... rzesz chole.ra nie za wcześnie u mnie czasami ?? torbę już spakowałam dzisiaj po takiej nocce
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Baja kciuki za Jasia
![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1240 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a głupim gadaniem się nie przejmuj. Może właśnie powinnaś urozmaicić bardziej dietę? choć akurat chodzi o sama laktację a nie o stan zapalny bo co ma piernik do wiatraka ![]() siki na plecach, noga w gównie i mleko na szyji to u nas również standard...i jeszcze oczy jak 5zł na widok mojego cycka i mina syncia bezcenna, łapie ją dwoma rękami i jakby mógł to by ją zjadł. To uczucie pożądania w jego oczach Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za rozkręcenie Cytat:
kuruj się bidulo czosnek, mleko i miód...są też chyba leki homeopatyczne bezpieczne w ciąży Cytat:
Cytat:
Mój mąż chodził do pracy i po pracy przez ostatnie dwa miesiące sam sobie obiady robił i dla mnie bo byłam bez sił a co dopiero na dwie raty robić komuś kto nie ma za grosz wdzięczności. Mam wielki szacunek do meża za to jaki był i teraz też dla nas gotuje, ale teraz jest z nami w domu a wtedy przychodził z pracy i sam wszystko robił a ja w zasadzie leżałam na kanapie tylko Ale tak się czułam i nie możesz mieć poczucia winy |
||||||
|
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki chcesz kupic? taki - jest sliczny czy taki, ten sie rozklada na plasko jak lozeczko ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
, ja bym na takiej nie przezyla, a co dopiero moje malenkie dzieckonie bede ci nic doradzac, bo widzialam, ze masz swoj poglada na diete podczas karmienia ![]() jesli masz ty grzybicze zapalenie brodawek, to mala ma tez grzyba w buzi? w takim razie powinnas leczyc i swoje brodawki i buzie malej wedlug mnie no i bezwgledna sterylizacja smoczkow, butelek, jesli takowe podajesz
|
|
#1242 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i mariola dobrze radzi abyś sprawdziła dzióbek małej czy nie ma jakiś pleśniawek czy coś w tym stylu ...
|
|
#1243 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie dobrze, nie martw sie Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas 23 dni do tp z OM ![]() Cytat:
dziewczyny mój mózg ciążowy niedługo zrobi mi chyba krzywde wczoraj wracam z koleżanką z zakupów do domciu, wsadzam klucz w drzwi a tam nic.. Ani nie moge otworzyć, dzwonie nikt nie otwiera (tżta nie było) no i zdziwienie, że co sie dzieje okazało się że zamiast drzwi otwierać (kręcić w lewo) to ja je zamykałam (chciałam kręcić w prawo) aż mi wstyd było mówię Wam ![]() dzisiaj w lux medzie nie umiałam głupiego świstka przeczytać ze zrozumieniem i poprawnie wypełnić tylko wypełniłam jak se chciałam, pielęgniarka pomogła mi to ogarnąć ![]() wstyd do ludzi iść dzisiaj Tż robi imprezke urodzinową, mój brat też jutro kończy 18 gnoisko kiedy to mineło także imprezkujemy, chociaż mi to już średnio idzie i to juz narazie Nasze ostatnie 'podrygi' przed porodem
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Justi - a może to właśnie od takiej monotonnej diety?
Szynka drobiowa ze sklepu ma mnóstwo syfów w sobie (jak większość wędlin zresztą). Czemu ograniczyłaś warzywa, owoce? Bo na takim jedzeniu to i Ty się wykończysz W szpitalu jak jeszcze próbowałam karmienia piersią rozmawiałam z doradczynią laktacyjną i ona też doradzała żeby jeść wszystko w miarę rozsądku oczywiście, surowe warzywa i owoce, żeby też mieć siłę na to karmienie
|
#1246 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() obyście szybko sobie poradziły z problemami ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
a od 3-4 dni doszły dzienne i nocne mega bóle @ i krzyża i co? gorzej jak skurcze będą regularne albo odejdzie Ci czop podbarwiony krwią czy wody. Takie jest moje zdanie
Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-03-15 o 14:04 |
||||
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Ulka przyszla na swiat o 12.15 sn - ma 53 cm i wazy 3250 g - jest cudowna, taka grzeczniutka. Porod wywolywany trwal okolo 3,5 godz. Parcie 10 min tylko strasznie mnie rozprulo, wiec teraz dochodze do siebie i potem będziemy cwiczyc cyckanie bo mam kiepskie sutki
pozdrawiamy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłane z fona
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE! i jaki szybki poród. Wspaniale! Pamiętaj kto ci go wywróżył dwie strony wcześniej ![]() Początek ssania jest cięzki, ale my mamy 8 dni i karmienie jest już przyjemnością i chwilą tylko dla nas więc na pewno i Uleńka szybko załapie tylko musi mamusię troszkę zmasakrować na początku! Piotruś i Ula widze dalej w tej samej lidze grają bo i waga i długość prawie takie same |
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Mmhym cudowna wiadomosc! Gratuluje Słoneczko i witamy Ule!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super GRATULACJE !
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Mmhym - gratulacje!!!!!
Czbasia - dlugo sie meczylas, ale na pewno szybko zapomnisz o bolu Nie wiem czy to wina pogody i zmiany cisnienia, ale czuje sie dzis fatalnie. Jest mi slabo, goraco, zamula mnie. Juz nawet malzowi powiedzialam, ze czuje zblizajacy sie porod, a on kazal mi torbe pakowac, bo zaczal sie stresowac. Czekam, az mi szlafrok wyschnie i bede mogla to zrobic. Dziewczyny, sprawdzily Wam sie te majtki poporodowe? Ktore lepsze i ile warto ich miec? |
|
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba dzisiaj pogoda taka, ciśnienie spada, ja też nieprzytomna dzisiaj.
|
|
#1256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kp to ja podaję jedna piers, Jaś ssie zazwyczaj 20 mini i się najada, chociaż czasem musze podac druga, bo chce, tę drugą ssie krócej ale i tak potem ulewa mały głodomorek, bo zje więcej niz jego brzuszek pomieści Cytat:
Ćwiczcie, nie zrażaj się, po paru dniach nawet zmasakrowane sutki się wylecza a karmienie stanie się przyjemnościąCytat:
![]() Gratuluje skończonych tygodni, donoszonych ciąż i rozpoczętych miesięcy
|
|||
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem 8 dobę po porodzie i choć przeszłam na normalne podpaski to używam dalej tych majtek i być może dlatego wg położnej tak ładnie się krocze goi bo ciągle jest duży przewiew. Używam takich siatkowych wielorazowych z apteki dwie sztuki fioletowe w malym woreczku.
Szlafrok mi się nie przydał bo w szpitalu było bardzo ciepło Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
Wewillrockyou dzieki za odp, bo sie zmartwilam. Dzisiaj to pierwsza taka nocka ze mnie bol brzucha obudzil a w dodatku po jednej stronie wzielam nospe ale i tak czulam plecy. Chcialabym odejscie wod a nie przepowiadacze, ale ja moge sobie chciec
![]() Mmhym GRATULACJE szybkiego dochodzenia do siebie zycze Sorki za brak znakow
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Mi się przydał tylko taki cieniutki szlafrok z krótkim rękawem, bo w szpitalach faktycznie jest gorąco ale ciężko się chodzi z wielką podpachą bez majtek tak żeby jeszcze nie odstawała z tyłu jak kaczy kuper. Więc tutaj cienki szlafrok jak najbardziej.
Z innych rzeczy, które okazały się niewypałem lub wręcz odwrotnie: podgrzewacz do butelek - mimo karmienia mm. Pięć razy szybciej jest mieć przegotowaną wodę w termosie i temperaturę regulować zimną przegotowaną wodą z jakiegoś innego pojemnika. Pościeli oczywiście narazie też nie używamy, za to kocyki jak najbardziej. I przydaje się ich mieć faktycznie kilka, bo dzisiaj właśnie jeden mieliśmy zasikany ![]() Rękawiczki niedrapki nietrafione - Gucio ściąga je buzią w kilka minut. No i całe szczęście że miałam kilka kompletów ubrań na rozmiar 50 lub małe 56 bo inaczej by Gucio goły i wesoły chodził. Aha, no i ambitne plany prasowania ubranek no ani czasu na to ani chęci, a ubranka piorę ręcznie bo nie będę właczać pralki z 2 bodziakami i 2 pajacami.---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- mmhym - GRATULACJE!
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybciutko się uwinęłaś |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

za Janka 

O Przed 1 wezwano lekarza bo główka już była prawie wypchnięta. Położyli mnie na łóżku kilka parć i mała wyskoczyła. Dosłownie tak to poczułam. Cos strzeliło i wyskoczyła. Zaczęła płakać. Jeju.. położyli ja na piersi, przytuliłam ją i chyba się rozpłakałam.. Była w mazi i lekko sina. Ale głośno dawała znać ze wszystko u niej ok. Maż przeciął pępowinę, widziałam jak drazaly mu ręce. Później zabrali maleńka na badania. A gin mnie zszywał. Długo ok. 40min, niby znieczulenie było ale bolało. Stwierdziłam, że na kontrolnej wizycie pierwsze co poproszę to tabletki anty. Nie będę i nie chcę drugi raz tego przeżywać. Przynieśli mała.. zapytałam czy wsio ok. powiedzieli ze 9 pkt jeden zabrany za kolor skory. Przystawili ja do piersi i cos tam cykała. Przykryli kołdrę i odpoczywać miałam.
Leci mi z nosa, gardło zaczyna męczyć, wszystko boli i przespałam moze ze 3h i to nie za jednym podejściem... Ratunku!!!!