|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
Co do mojego zamówienia... Przeglądałam chyba połowę internetu i nie mogę tego odszukać na polskich forach...
Ja nie mam opcji eskalacji, mam tylko : resume order. A u góry mi pisze tylko w takim żółtym okienku, że czekają aż on zaakceptuje. I nie mogę nic z tym zrobić (a on nie zaakceptuje, każe mi zmienić powód, ale nawet gdybym chciała nie mam jak ;/). Czemu u Was wszystkich to wygląda jakoś inaczej,a u mnie tak komicznie ;(? --------------- Drugie pytanie bardzo proszę o pomoc ![]() Jeżeli kliknę resume order to zamknę ten spór i go już nigdy nie otworzę? Czy mogę wtedy edytować go(np powód)? Sprzedawca namawia mnie żebym kliknęła resume order, a nigdzie nie widzę żeby tu ktoś o tym pisał. Szukałam na forum. P.S. Dokładnie w żółtym okienku pisze:Your order cancellation request is pending the supplier's approval.Reason for Cancellation: The supplier did not ship the order on time as agreed Edytowane przez w_o_m Czas edycji: 2014-03-15 o 05:02 |
|
|
|
#4082 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny w tym wątku pisały, że jak raz spór usuniesz to na tym samym przedmiocie więcej nie będziesz go mogła uruchomić.
a Ty zakładałaś spór? czy tylko anulowałaś zamówienie? |
|
|
|
#4083 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wchodzisz na konto, wybierasz all orders, i widzisz zamowienia i masz Open Dispute zakladasz spor pozniej widzisz go w menu głównym refunds&disputes i tam masz spor z tego co pamietam bo teraz mam wszytkie spory zamkniete jak odpowie ci sprzedawca to masz modyfikuj lub zgadzasz sie do wyboru dwie opcje. jak sie nie zgadzasz robisz modyfikuj i robisz eskalacje sporu i tyle.
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Poleci ktoś jakąś ładną koszulę w panterkę ;p?
|
|
|
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj odebrałam naszyjniki. pomimo zatrzymania przez uc nie musiałam nic dopłacać.
podejrzewam, że brak naklejki "customs declaration" na paczce przyczynił się do skontrolowania przesyłki - ale to tylko moje domysły. na dwóch poprzednich przesyłkach miałam taką naklejkę i nie zatrzymali paczek. naszyjniki piękne, polecam serdecznie ![]() http://www.aliexpress.com/snapshot/6017892280.html http://www.aliexpress.com/snapshot/6017892277.html Edytowane przez gosica Czas edycji: 2014-03-15 o 14:27 |
|
|
|
#4087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do transakcji która tak naprawdę nie wyszła - czyli nie została zatwierdzona(wysłana) jest wogóle opcja dispute ? raczej tylko anulacja. Napisali Ci w tym żółtym okienku że twoja anulacja czeka na akceptacje ze strony sprzedającego. Więc teraz po prostu czekaj na odpowiedź i reaguj na to co się dzieje. Sprzedawca może odrzucić twój powód anulacji i dopiero wtedy będziesz mogła na nowo coś dodać. Ale biorąc na logikę "Resume order" to jest wznowienie zamówienia , czyli tak jakby anulacja twojej anulacji . Spróbuj to kliknąć, przypuszczam że wtedy wznowi ci zamówienie i będzie znowu w fasie "czeka na wysyłkę" wtedy będziesz mogła znowu anulować wybierając inny powód. Ja jeszcze nigdy nie anulowałam zamówienia więc nie wiem jak to wygląda ale znając ali i czytając co piszą dziewczyny sądze że tak to właśnie wygląda. Nie zakładałaś dispute więc to nie ma nic do rzeczy czy mozna dispute wznowić czy nie Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-15 o 14:35 |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Rzecz zamówiona i opłacona wczoraj wieczorem dzisiaj przed południem została wysłana
Ależ tempo!
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4091 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli bezpiecznie mogę kliknąć resemue. No musiał ktoś mnie "zjechać" żeby dotarło . Faktycznie, nie widziałam, że jest rozróżnienie na tym etapie. Myślałam, że w momencie gdy już zapłaciłam za przedmiot, każda zmiana w zamówieniu to już jest dispute. Zwłaszcza, że musiałam anulować z jego powodu.P.S. Ostatnie pytanie z mojej strony, jeżeli anuluję to zamówienie to mogę mu wystawić 3 negatywy. Skoro do transakcji jakby doszło, bo dostał pieniądze. Czy nie? Bo anulując zamówienie tracę możliwość wystawienia mu komentarza. No i to by wiele wyjaśniało...bo faktycznie nie mogę eskalować sporu, bo to nie spór. Właśnie sprzedawca mi pisze, że on go nie przyjmuje w wiadomościach prywatnych, ale go nie odrzuca oficjalnie. BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Też mam takiego sprzedawcę. Mam już od niego trzy paczki. 12 dni i mam w ręce (zawsze zamawiam przed weekendem). Edytowane przez w_o_m Czas edycji: 2014-03-15 o 15:35 |
||
|
|
|
#4092 | |
|
Zadomowienie
|
troszkę ciężki
czekałam trochę, bo paczkę zatrzymali. zamawiałam 9 lutego Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Podajcie tego szybkiego sprzedawcę
|
|
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Moze zrobilybysmy liste, ktora by byla w pierwszym lub drugim poscie w w nastepnych czesciach wątku, gdzie byliby polecani sprzedawcy, od których przychodzą paczki szybko i bezproblemowo?
|
|
|
|
#4095 | |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie polecam tą http://www.aliexpress.com/item/New-f...369306168.html
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
na tym wątku do zdjęć to chyba nikt się nie nauczy żeby nie komentować
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie znalazłam ją na ebayu i chyba tam zamówię, bo boję się trochę płacić na Aliexpress;p
Wstawiłabyś jakieś zdjęcia? A tą spódniczkę ktoś zamawiał? http://www.aliexpress.com/item/WOMEN...649249043.html |
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.aliexpress.com/store/901755 pani sprzedaje bieliznę
|
|
|
#4101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ci sie podoba to super ale ja osobiscie za taka kase takiej sukienki nie kupila ale chwała ze dalo sie wyprostowac wiec przyjemnosci w uzytkowaniu
|
|
#4103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ekstra wygląda ta koszula na Tobie muszę też sobie poszukać ale jakąś w rozmiarze xs wszystkie te s takie strasznie duże
|
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona ma taki material bardziej jak mgielka czy to bawelna ? ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- i wlasnie, jaki rozmiar bralas ?
|
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy to przypadkiem nie jest tarcza z masy perłowej/jej imitacji? Taki już jej "urok", że tak wygląda...
|
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam właśnie sprzedającego od którego kupowałam
http://www.ebay.com/itm/Hot-WILD-SEX...item53f6f45a9b Brałam rozmiar S, w tabeli jest podane 92 w biuście,ja mam 90 i jest idealna. Materiał to na pewno bawełna bo do wszystkich koszul które mam 'chiffon' mi się elektryzują włosy a ta jest inna,przyjemna w dotyku i mięciutka i nawet się gniecie więc to typowa bawełna,pewnie z jakąś domieszką czegoś innego Jedynie co to mogłaby być trochę dłuższa ale jak włożę w spodnie to jest ok. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
http://www.aliexpress.com/item/2013-...319214024.html http://www.ebay.com/itm/Women-Career...item1e872e0e35 Z tego drugiego linku chodzi mi o tą czarna w kropki (która sprzedaje nową już od pół roku na allegro ale chyba nikt sie nie skusi) i tą różową w kropki |
|
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Wiem że na pewno te dwie są baaardzo malutkie: http://www.aliexpress.com/item/2013-...319214024.html http://www.ebay.com/itm/Women-Career...item1e872e0e35 Z tego drugiego linku chodzi mi o tą czarna w kropki (która sprzedaje nową już od pół roku na allegro ale chyba nikt sie nie skusi) i tą różową w kropki[/QUOTE] Dziękuję bardzo za linki
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Raczkowanie
|
ja od jakiegoś czasu choruję na te koszule
w końcu się skuszę ale moja wish lista jest tak długa że muszą poczekać na swoją kolej...Może Ktoś zamawiał i podzieli się wrażeniami odnośnie tych koszul ![]() http://www.aliexpress.com/item/Women...286819824.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

Ależ tempo!