Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 12:47   #2461
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Rybka widzialam wiadomosc, ale pozniej odpisze bo mąż mi kompa zajął

Beatka, dzis dalam brokuła i smakował dalam na razie 4 łyżeczki, czy pózniej taki słoiczek samego brokuła moze byc samodzielnym posiłkiem ?

U nas też tak wieje że łeb urywa. Ale ja przez chorobe nie ruszam sie z domu na razie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
u mnie leje zimno i wieje. nici ze spaceru a co najgorsdze, ze Kacper sie przyzwyczaił do 2-3 spaerów dziennie... :P
U nas tez sie tak przyzwyczail, i o ile na spacerze spi 2 h to w domu tylko pol h. Nie wiem od czego to zalezy

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 13:00   #2462
sorento
Rozeznanie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Hej
Ale brzydko za oknem Wyszłam na zakupy i mi buty przemokły Pada, wieje że łeb chce urwać, masakra jakaś. Na poprawę nastroju wieczorem pieczemy szarlotkę
Właśnie tż zmienia wrzeszczącemu w niebogłosy maluchowi pieluszkę i śpiewa na melodię Budki Suflera :"Po co my tak drzemy się??? To coś da? Oj chyba nie "
patrysia za ząbek, super, że tak bezobjawowo się pojawił, oby tak dalej!

Nanusia76 cały czas!
Steki i mleko? Ale nie razem?
A tak serio to jak ja Cię rozumiem Dla mnie w ciąży tydzień bez steka to tydzień stracony I też taki przez mojego męża serwowany Za to morfologia i hemoglobina były piękne- czego i Tobie życzę
Łania na polanie

maomamizdrówka dla Zuzi, napisz co tam doktor powiedział

anulka2205 zdrówka dla Ani i oby gorączka Hani przeszła
Dobry patent z tym mrożeniem w kostkach ,odmałpuję w swoim czasie

Córko Czarownic super, że Uleńka wszystko wcina

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 13:00   #2463
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

Beatka, dzis dalam brokuła i smakował dalam na razie 4 łyżeczki, czy pózniej taki słoiczek samego brokuła moze byc samodzielnym posiłkiem ?

U nas też tak wieje że łeb urywa. Ale ja przez chorobe nie ruszam sie z domu na razie

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

U nas tez sie tak przyzwyczail, i o ile na spacerze spi 2 h to w domu tylko pol h. Nie wiem od czego to zalezy

jezeli maly sie naje to tak my mielismy słoiczek jako posilek

anulka tak idziemy do gastrologa ale nie wiem czy bedzi robic gastroskopie i dlatego pytałąm czy dzieciakom robią i czy ktos był i czy zlecał ;p
Stary 2014-03-15, 13:34   #2464
anulka2205
Wtajemniczenie

Basia Mao zdrowka dla dziewczynek

Patrysia geatulacje dla Kroliczka

Black szkoda ze Wy z zagramanicy bo bym miala kawalera dla mojej kluseczku

Kimentarze na fb ponizej krytyki to nie komentuje nawet

Ryba przy problemach Kacperka to szczrze watpie w gastroskopie no chyba ze dlugo nie bedzie lepiej, ale przeciez bedzie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 13:36   #2465
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

jak najbardziej, ale mozesz też pomieszac go z marchewką i ziemniakiem
Stary 2014-03-15, 13:41   #2466
Olenka_24
Zadomowienie

Moj syn zaczal sie wlasnie obracac na boki

Stary 2014-03-15, 14:03   #2467
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

anulka- wiem ze Kacper nie ma az takich problemow , sie zastanawiałam :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 14:11   #2468
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
za wagę i fajnię ze nie ma tej krzywicy, a;e ile twojego stresu

podaj dynie za jakiś czas, może posmakuje, u mnie podejscia 2 i 2 razy nie jedła, Brokuł też na nie, ale dopiero jedno podejście było.

zostaw na brzuchu, jak zaśnie to ją przełóż, widocznie tak jej wygodnie i bezpieczniej

ja nie wiem jak oni to liczą, ja robiłam zakupy często, a mi nie naliczali wizyt, wiec wkońcu pomyślałam że musi być jakaś kwota minimalna, bo jak szłam i kupiłam coś za 2 zł, to ta wizyta mi się nie liczyła

Niehc Aurelia szybko wraca do zdrowia lekarka też widzę zakręcona i to konkretnie. Ja bym proponowała zacząć od jednego warzywa, potem zacząć łączenie.

za pierwszy ząbek na wątku

u nas szpinak się podaje, ugotowany i zblenderowany. A skoro w Belgii masz rzerzucgę i sałatę to jestem ździwiona,a le każdy kraj ma swoje zasady co do rozszezrania diety. Ja bym raczej ugotowała i zblenderowała i tak podała.

Co do linków osmieszających wątek i w szczególności nas.
Mnie jest przykro z tego powodu, wchodząc na forum oczekuje relaksu, pomocy, wygadania się, a przez tą sytuację zaczynam się po prostu bać czy jak napiszę coś bardzo osobistego, intymnego, bo takie informacje tu zamieszczamy, to ktoś właśnie tego nie wykorzysta. Dlaczego ci ludzie nazywają nasze dzieci bachorami? Pod innym słowem , wyśmiewają nicki, a wcale pewnie lepszych nie mają.
INTELIGENCJA POLSKI się wypowiada w tamtych komentarzach,najlepiej ośmieszyć kogoś, ja w tych komentarzach nie widze nic śmiesznego, wręcz jestem zniesmaczona, bo skoro tak są zbulwersowani tutułami, opisami porodów czy tym jak wygląda sławetny czop, to po JAkiego h**** wchodza na to forum i się tam wypowiadają?!
Żal mi tych ludzi, i jakoś po odkryciu przez dziewczyny tego wątku, obrażających komentarzy brak, teraz się boją i zastanawiają?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Ogólnie to u nas leje. czekałam na deszcz bo po nim szybko się zrobi zielono i wiosennie. Dokładnie rok temu 15. 03 była u ans taka śnieżyca ze śniegu napadało na kolenjy miesiąc, zima się przedłużyła i wcale fajnie nie było. Pamiętam bo 15 marca miałam kontrole u Gina i wszyscy się spóźnili bo ulice nie odśnieżone były.

Wczoraj byłam na kontroli u ginekologa, i wszytko jest ok. Za jakiś czas muszę iść po wyniki cytologii. I stwierdzam że takie wiztty są bezpciowe, tzn jak byłam w ciąży szłam po coś teraz już nie to samo. Ale z drugiej strony jak chce zobaczyć dzidziusia to robię to kiedy chce

Nie było mnie wczoraj bo najpierw miałam kontrolę a potem na uczelnie pojechałam i wróciłam na 22 do domu. Babcia zajmowała się Liwią.
Tylko chodzi o to że ona na brzuchu się kręci, marudzi ale nie chce na nim spać.

Była pani doktor, póki co to tylko przeziębienie, Zuzia jest osluchowo czysta, mamy odciągać katarkiem, psikac nasivinem. Mamy na kaszlek flegamine, no i kupiłam nebulizator i robimy inhalacje. A na całe szczęście humor Zuzi dopisuje

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 14:22   #2469
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

dla małego ja dalej cierpliwie czekam na pierwszy obrót
Stary 2014-03-15, 14:27   #2470
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Tylko chodzi o to że ona na brzuchu się kręci, marudzi ale nie chce na nim spać.

Była pani doktor, póki co to tylko przeziębienie, Zuzia jest osluchowo czysta, mamy odciągać katarkiem, psikac nasivinem. Mamy na kaszlek flegamine, no i kupiłam nebulizator i robimy inhalacje. A na całe szczęście humor Zuzi dopisuje

ufff
Stary 2014-03-15, 14:45   #2471
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

u nas szpinak się podaje, ugotowany i zblenderowany. A skoro w Belgii masz rzerzucgę i sałatę to jestem ździwiona,a le każdy kraj ma swoje zasady co do rozszezrania diety. Ja bym raczej ugotowała i zblenderowała i tak podała.
.
Dzieki za odpowiedz rzeczywiście przecież surowego nie podam, no ale gotowac salate ? albo kapustę pekinska , niedługo mam kolejne szczepienie, wiec jeszcze dopytam o co im chodzi

U nas po raz pierwszy od wielu słonecznych dni, szaro, buro i zimno, byłyśmy na oszukanym spacerze, takim krotkim i udało mi się uspic marudke po powrocie i już dwie godzinki podsypia

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 14:59   #2472
ryba91
Zakorzenienie

u as taka wichura
Stary 2014-03-15, 15:16   #2473
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
u as taka wichura
U nas przed chwilka grad sypal

Stary 2014-03-15, 16:12   #2474
sorento
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

Dobrze, że nic gorszego-zdrowiejcie szybko

A my korzystając z bezwietrznej chwili wysłaliśmy malucha na spacer na balkon 2 godzinki spał

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:38   #2475
Asist22
Rozeznanie

Cześć Mamuski! Dawno mnie nie było i widzę, że pedzicie jak szalone. Ja niestety nie mogę bo mój dziec zajmuje mi każda chwilę. Już zaczyna mrudzic. Chcę tylko napisać, że popełniła wszystkie błędy, których chciałam uniknąć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 17:34   #2476
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Paula brawa za obrociki, ale na fotkę to się już nie załapałam niestety. Lubię tą Twoją calineczkę oglądać
Te same co ostatnio na fejsie wrzuciłam

Ale cfaniarka jesteś z tym mrożeniem w pojemnikach na lód, nigfy bym na to nie wpadła

Pudzianowska jest boska a wyszczupli się jak zacznie śmigać

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Hej
Ale brzydko za oknem Wyszłam na zakupy i mi buty przemokły Pada, wieje że łeb chce urwać, masakra jakaś. Na poprawę nastroju wieczorem pieczemy szarlotkę
Właśnie tż zmienia wrzeszczącemu w niebogłosy maluchowi pieluszkę i śpiewa na melodię Budki Suflera :"Po co my tak drzemy się??? To coś da? Oj chyba nie "
Brr okropnie...ale wiosenka już się czai za rogiem i niedługo będzie pięknie
To czekam na kawałeczek

mój właśnie gwiżdże Majce "Czarne oczy"

Cytat:

Cytat:

To dobrze, że tylko przeziębienie uff...

A u nas cudnie się zrobiło
Byłam na spacerku w marynareczce i jeszcze mi było gorąco
Niestety jutro może się skiepscić a szkoda, bo długi weekend u nas - w poniedziałek wolne bo dzień Patryka jest...
Stary 2014-03-15, 18:41   #2477
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:

ufff , drogi ten nebulizator? tak myslę, że to może się przydać na dłuższą metę, u nas wypozyczają, ale muszę pomysleć na dwóch czy by nie kupić.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Te same co ostatnio na fejsie wrzuciłam

Ale cfaniarka jesteś z tym mrożeniem w pojemnikach na lód, nigfy bym na to nie wpadła

Pudzianowska jest boska a wyszczupli się jak zacznie śmigać

Brr okropnie...ale wiosenka już się czai za rogiem i niedługo będzie pięknie
To czekam na kawałeczek

mój właśnie gwiżdże Majce "Czarne oczy"

To dobrze, że tylko przeziębienie uff...

A u nas cudnie się zrobiło
Byłam na spacerku w marynareczce i jeszcze mi było gorąco
Niestety jutro może się skiepscić a szkoda, bo długi weekend u nas - w poniedziałek wolne bo dzień Patryka jest...
Długi weekend, brzydka pogoda, u nas na majówkę to zawsze standard, przynajmniej u mnie.

Dziękuję za wszystkie porady odnośnie karmienia moich brzdąców

Aleee pospałam, pogoda do pupy, to stwierdziłam że odsapnę, zostawiłam maluchów z mężem i poszłam spać od 16 do 19 spałam ciągiem. Wstałam maluchy już wykąpane, tylko córcię dostałam do karmienia. Jak na złość były grzeczne, nie marudziły mimo że chore, pies nie chciał na dwór, ehhh nie poznał jednak jak to ja mam w tygodniu teraz już spią, mąż poszedł z psem. Dzisiaj jedzie na kawalerskie, to zostaje sama piwko w lodówce się mrozi-karmi, czekolada czeka, mam babski wieczór sama ze sobą
Dziewczyny jak któraś ma chwilę na oglądanie filmów, to polecam Dziewczyna z tatuażem, naprawde super mimo że książka lepsza wczoraj leciał w tv, od 22 do 01:30 obejrzałam cały i akurat maluchy sie na jedzenie obudzily
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:50   #2478
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dobra nadrabiam na raty

Nanusia cieszę się, że już ok. Kciuki dalej są

Wątkowa pudzianowska ma 8450 g Ja dostaję trochę na głowę, ale lekarka ( i nie tylko ) kazała mi się ogarnąć, są takie klocki i wszystko ciągle niby w normie

Nemosej jabłuszko sama gotowałam, wszystko w sumie sama gotuję, szpinak póki co tylko ze słoika podałam, bo takich cudów to ja nie gotuję w ogóle to gotuję raz na czas gar pyszniutkiej zupki (marchew, ziemniak, dynia- w przewadze, troszkę oliwy), blenduję, studzę, daje do studzenia, napełniam pojemniki do kostek na lód, mroże i potem sobie wyjmuję ile tam mi trzeba kosteczek, podgrzewam i rosnie Hanula w siłę a ja nie stoję każdego dnia nad garczuszkiem

A my po pneumo znów nie za fajnie gorączujemy już drugą dobę, do 39 nawet, a że u Ani zapalenie oskrzeli to byłam nawet na osłuchaniu, ale czysta jest i niby od szczepienia, tak widac ma, nie cierpię gorączki stresuje mnie bardzo

Kociak super, że zapis ok. Ta babka wie lepiej od lekarza, opis to tylko formalność

lecę czytać dalej
wow,niezla waga

udalo mi sie kupic pampki w Lidlu

Stary 2014-03-15, 19:31   #2479
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cześć,
Można jeszcze do Was dołączyć?
Podczytuję Wasz wątek od jakiegoś czasu, głowie w czasie karmienia i fajnie tu dyskutujecie.
Mam na imię Ania
Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:24   #2480
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuski! Dawno mnie nie było i widzę, że pedzicie jak szalone. Ja niestety nie mogę bo mój dziec zajmuje mi każda chwilę. Już zaczyna mrudzic. Chcę tylko napisać, że popełniła wszystkie błędy, których chciałam uniknąć

I zle ci z tym? i tak dobrze wychowujesz

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość
Cześć,
Można jeszcze do Was dołączyć?
Podczytuję Wasz wątek od jakiegoś czasu, głowie w czasie karmienia i fajnie tu dyskutujecie.
Mam na imię Ania
Pewnie ze tak podaj wiecej inf

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz rzeczywiście przecież surowego nie podam, no ale gotowac salate ? albo kapustę pekinska , niedługo mam kolejne szczepienie, wiec jeszcze dopytam o co im chodzi

U nas po raz pierwszy od wielu słonecznych dni, szaro, buro i zimno, byłyśmy na oszukanym spacerze, takim krotkim i udało mi się uspic marudke po powrocie i już dwie godzinki podsypia
zapytaj lepeij, bo tak myślałam o tym pół dnia i zastanawia mnie jednek to że u ans je się i rzeczuchę i sałatę na surowo, nie słyszałam o gotowaniu tego wiec lepiej sie upewnić
Stary 2014-03-15, 20:30   #2481
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
ufff , drogi ten nebulizator? tak myslę, że to może się przydać na dłuższą metę, u nas wypozyczają, ale muszę pomysleć na dwóch czy by nie kupić.

Długi weekend, brzydka pogoda, u nas na majówkę to zawsze standard, przynajmniej u mnie.

Dziękuję za wszystkie porady odnośnie karmienia moich brzdąców

Aleee pospałam, pogoda do pupy, to stwierdziłam że odsapnę, zostawiłam maluchów z mężem i poszłam spać od 16 do 19 spałam ciągiem. Wstałam maluchy już wykąpane, tylko córcię dostałam do karmienia. Jak na złość były grzeczne, nie marudziły mimo że chore, pies nie chciał na dwór, ehhh nie poznał jednak jak to ja mam w tygodniu teraz już spią, mąż poszedł z psem. Dzisiaj jedzie na kawalerskie, to zostaje sama piwko w lodówce się mrozi-karmi, czekolada czeka, mam babski wieczór sama ze sobą
Dziewczyny jak któraś ma chwilę na oglądanie filmów, to polecam Dziewczyna z tatuażem, naprawde super mimo że książka lepsza wczoraj leciał w tv, od 22 do 01:30 obejrzałam cały i akurat maluchy sie na jedzenie obudzily
Wiesz co ja w aptece na wsi zapłaciłam 120 zł, ale szczerze nie żałuje w zestawie jest ustnik, maseczka dla dorosłych, dla dzieci, dla maluszków taki smoczek jakby nie chciały maski. A wg nas to jest naprawdę dobry zakup ponieważ chrzesniak męża miał może dwa razy zwykły antybiotyk a tak to dostaje leki właśnie do nebulizatora. A u nas za bardzo nawet nie ma gdzie wypożyczać.

Zuzia jak szła spać miała 36,9 więc modlę się żeby w nocy jej temperatura nie skoczyła. Katarek jej się leje z noska, ale przezroczysty, kaszle mokrym kaszlem, dzisiaj nawet dwa razy wypluła, tak jej się ulalo tą flegma. Mam nadzieje że jej szybko przejdzie to paskudne przeziębienie. Spała dzisiaj sporo, bo co godzinę, półtorej, je mniej ale nie najgorzej bo po 120,a na noc zjadła prawie 180.
Oby noc była spokojna

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:46   #2482
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
I zle ci

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

zapytaj lepeij, bo tak myślałam o tym pół dnia i zastanawia mnie jednek to że u ans je się i rzeczuchę i sałatę na surowo, nie słyszałam o gotowaniu tego wiec lepiej sie upewnić
No zapytam, bo to dziwne

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:03   #2483
Ania_Frania1
Rozeznanie

Dzięki za przyjęcie. Mam na imię Ania, 14 grudnia 2013 urodziłam córeczkę Marysię 56 cm, 3440g. Poród sn krótki i fajny ale potem same komplikacje co skończyło się ponową hospitalizacją w 8 tyg po porodzie. Na szczęście z Marysią od początku było wszystko dobrze. Karmię piersią a mój Klopsik waży obecnie 6630g przy 61 cm wzrostu. Od paru dni daje czadu i nie chce spać w dzień Jakiś bunt 3 miesięczniaka czy co
Stary 2014-03-15, 21:09   #2484
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość

Dzięki za przyjęcie. Mam na imię Ania, 14 grudnia 2013 urodziłam córeczkę Marysię 56 cm, 3440g. Poród sn krótki i fajny ale potem same komplikacje co skończyło się ponową hospitalizacją w 8 tyg po porodzie. Na szczęście z Marysią od początku było wszystko dobrze. Karmię piersią a mój Klopsik waży obecnie 6630g przy 61 cm wzrostu. Od paru dni daje czadu i nie chce spać w dzień Jakiś bunt 3 miesięczniaka czy co
a czemu byłaś później ponownie w szpitalu> jakieś komplikacje poporodowe?
W 3 miesiacu może jej się coś poprzestawiało, a w nocy ładnie śpi?
Stary 2014-03-15, 21:12   #2485
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co ja w aptece na wsi zapłaciłam 120 zł, ale szczerze nie żałuje w zestawie jest ustnik, maseczka dla dorosłych, dla dzieci, dla maluszków taki smoczek jakby nie chciały maski. A wg nas to jest naprawdę dobry zakup ponieważ chrzesniak męża miał może dwa razy zwykły antybiotyk a tak to dostaje leki właśnie do nebulizatora. A u nas za bardzo nawet nie ma gdzie wypożyczać.

Zuzia jak szła spać miała 36,9 więc modlę się żeby w nocy jej temperatura nie skoczyła. Katarek jej się leje z noska, ale przezroczysty, kaszle mokrym kaszlem, dzisiaj nawet dwa razy wypluła, tak jej się ulalo tą flegma. Mam nadzieje że jej szybko przejdzie to paskudne przeziębienie. Spała dzisiaj sporo, bo co godzinę, półtorej, je mniej ale nie najgorzej bo po 120,a na noc zjadła prawie 180.
Oby noc była spokojna

Cena przyzwoita, więc warto. Musze zaraz luknąć na allegro.
Ładnie je, jak na chorą. Moja niunia je po 60 ml co 4 godziny, tzn dzisiaj tak jadła. Dostała antybiotyk do mleka, bo poprzednie dawki wypluła z flegmą

Robie własnie duze zakupy, męża nie ma to mi nie będzie mówił "a po co to", "a potrzebne im to", "jeszcze czas". Zamawiam kubeczki, talerzyki, sztućce, wiecie takie małe pierdołki ale jak cieszą
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:18   #2486
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Cena przyzwoita, więc warto. Musze zaraz luknąć na allegro.
Ładnie je, jak na chorą. Moja niunia je po 60 ml co 4 godziny, tzn dzisiaj tak jadła. Dostała antybiotyk do mleka, bo poprzednie dawki wypluła z flegmą

Robie własnie duze zakupy, męża nie ma to mi nie będzie mówił "a po co to", "a potrzebne im to", "jeszcze czas". Zamawiam kubeczki, talerzyki, sztućce, wiecie takie małe pierdołki ale jak cieszą
ja za swój ingalator płaciłam 150 z przesyłką, mam 2 maski, jakieś różne końcówki. Zadowolona jestem.
Stary 2014-03-15, 21:21   #2487
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cytat:
a czemu byłaś później ponownie w szpitalu> jakieś komplikacje poporodowe?
W 3 miesiacu może jej się coś poprzestawiało, a w nocy ładnie śpi?
Tak, okazało się że pozostał fragment łożyska.
Do tej pory w nocy spała super - 1 pobudka, czasem 2 ale to baaardzo rzadko. Ostatnia noc - 3 pobudki... Najgorsze jest to że robic sceny po kąpieli jak bo już jest bardzo zmęczona i włącza najgłośnieszje syreny Kiedy spała w dzień 3 razy po min 2h to po kąpieli owszem zmęczona, ale bez histerii. Dziś udało mi się wymusić 3 drzemki po o,5h i raz przykimałam 20 minut z zegarkiem w ręku przy cycusiu. Po kąpieli mega afera - nie chciała jeść. Trochę zjadła i odpuściłam. Przespała się 40 minut, wstała, dojadła i teraz śpi od 40 minut Mam nadzieję że dzisiejsza nocka będzie lepsza...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 22:11   #2488
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
za wagę i fajnię ze nie ma tej krzywicy, a;e ile twojego stresu

podaj dynie za jakiś czas, może posmakuje, u mnie podejscia 2 i 2 razy nie jedła, Brokuł też na nie, ale dopiero jedno podejście było.

zostaw na brzuchu, jak zaśnie to ją przełóż, widocznie tak jej wygodnie i bezpieczniej

ja nie wiem jak oni to liczą, ja robiłam zakupy często, a mi nie naliczali wizyt, wiec wkońcu pomyślałam że musi być jakaś kwota minimalna, bo jak szłam i kupiłam coś za 2 zł, to ta wizyta mi się nie liczyła

Niehc Aurelia szybko wraca do zdrowia lekarka też widzę zakręcona i to konkretnie. Ja bym proponowała zacząć od jednego warzywa, potem zacząć łączenie.

za pierwszy ząbek na wątku

Co do linków osmieszających wątek i w szczególności nas.
Mnie jest przykro z tego powodu, wchodząc na forum oczekuje relaksu, pomocy, wygadania się, a przez tą sytuację zaczynam się po prostu bać czy jak napiszę coś bardzo osobistego, intymnego, bo takie informacje tu zamieszczamy, to ktoś właśnie tego nie wykorzysta. Dlaczego ci ludzie nazywają nasze dzieci bachorami? Pod innym słowem , wyśmiewają nicki, a wcale pewnie lepszych nie mają.
INTELIGENCJA POLSKI się wypowiada w tamtych komentarzach,najlepiej ośmieszyć kogoś, ja w tych komentarzach nie widze nic śmiesznego, wręcz jestem zniesmaczona, bo skoro tak są zbulwersowani tutułami, opisami porodów czy tym jak wygląda sławetny czop, to po JAkiego h**** wchodza na to forum i się tam wypowiadają?!
Żal mi tych ludzi, i jakoś po odkryciu przez dziewczyny tego wątku, obrażających komentarzy brak, teraz się boją i zastanawiają?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Ogólnie to u nas leje. czekałam na deszcz bo po nim szybko się zrobi zielono i wiosennie. Dokładnie rok temu 15. 03 była u ans taka śnieżyca ze śniegu napadało na kolenjy miesiąc, zima się przedłużyła i wcale fajnie nie było. Pamiętam bo 15 marca miałam kontrole u Gina i wszyscy się spóźnili bo ulice nie odśnieżone były.

Wczoraj byłam na kontroli u ginekologa, i wszytko jest ok. Za jakiś czas muszę iść po wyniki cytologii. I stwierdzam że takie wiztty są bezpciowe, tzn jak byłam w ciąży szłam po coś teraz już nie to samo. Ale z drugiej strony jak chce zobaczyć dzidziusia to robię to kiedy chce

Nie było mnie wczoraj bo najpierw miałam kontrolę a potem na uczelnie pojechałam i wróciłam na 22 do domu. Babcia zajmowała się Liwią.
To ja juz nie wiem jak to jest z tym rabatem

Cytat:

ja bym tego brokula podala z czyms jeszcze

Cytat:

Cytat:
U nas przed chwilka grad sypal

u mnie tez a pptem padal snieg az delikatnie bialo bylo :P

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość

hejo! Jakie bledy?

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
wow,niezla waga

Mi tez zostalo chyba z 5 opakowan i wszystkie 3

Witam wieczornie!

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 01:14   #2489
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
wow,niezla waga

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
To ja juz nie wiem jak to jest z tym rabatem

ja bym tego brokula podala z czyms jeszcze

u mnie tez a pptem padal snieg az delikatnie bialo bylo :P

hejo! Jakie bledy?

Mi tez zostalo chyba z 5 opakowan i wszystkie 3

Witam wieczornie!

Nam też się udało, tzn Tż się udało hehe
A powiedzcie mi wy też te 3 macie active baby dry? Bo ja już nie wiem czy tż wziął źle czy tylko takie były bo wcześniejszą paczkę mamy 96 szt activ baby zielone i one są takie troszkę inne niż te z lidla moim zdaniem lepsze jakościowo, myslalam że jak zielone to to samo ale patrze że różnią się nie tylko nazwa ale wyglądem też
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 04:31   #2490
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Nam też się udało, tzn Tż się udało hehe
A powiedzcie mi wy też te 3 macie active baby dry? Bo ja już nie wiem czy tż wziął źle czy tylko takie były bo wcześniejszą paczkę mamy 96 szt activ baby zielone i one są takie troszkę inne niż te z lidla moim zdaniem lepsze jakościowo, myslalam że jak zielone to to samo ale patrze że różnią się nie tylko nazwa ale wyglądem też
A jakos uwagi nie zwrocikam jaka nazwe maja no i nie uzywalam ich jeszcze bo mam troche z poprzedniego mega boxu

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości