Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 22:17   #1291
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Monkaa, wewill dzięki bo już myślałam że to jednak coś złego zwiastuje :-*

Fajnie że podsumowanie zamieściłyście mamusie bardzo się przydadzą te informacje

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:31   #1292
monkaa321
Zakorzenienie

trisdom no widzisz, nawet stopera nie mam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:38   #1293
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
trisdom no widzisz, nawet stopera nie mam
A może masz stoper w telefonie sprawdź

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 23:25   #1294
asienka213
Wtajemniczenie

witam wieczornie

mmhym serdecznie gratuluje

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Widzę że dziewczyny Ci juz doradzily Ja mam leżaczek bright stars jest świetny i tez podobno moze wytrzymać spora wagę ale jakoś w to nie wierzę
a ktory masz

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Przeleciałam ostatnie strony, ale nie mam czasu się odnieść. Wyrabiamy z Jankiem rytm dnia, jest różnie, ale radzimy sobie całkiem nieźle. Żółtaczka chyba schodzi, we wtorek kolejne badanie we wtorek, mam nadzieję, że poziom bilirubiny ładnie spada
zeby zoltaczka zeszla

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ale on umie gotować tylko mu się nie chce. Całe życie on był w domu jako jedyny facet a mama albo babcia gotowały i dostawał pod dziub wszystko i dlatego. Przyzwyczajony. Teraz tez jak Tż mi w weekend śniadanie robi to się z niego śmieje, że ja go wytresowałam i co to ma być że on mi śniadanie robi, że odwrotnie powinno byc i takie głupie gadki. Wkurza mnie to. Dobrze, że tż inaczej był wychowywany i nie straszny mu mop czy odkurzacz. Przecież to nie żadna ujma jak facet w domu pomaga sprzątać albo gotować.
oo to w moim rodzinnym domu bylo podobie, mama wszystko podtykala tacie pod nos, zreszta do dzisiaj tak robi a teraz jak jestesmy u nich w pl to zawsze na mnie krzywo patrzy jak moj tz sam sobie robi cos do jedzenia przeciez to moj obowiazek

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ja mam mało pokarmu, więc mam zalecone karmić z dwóch piersi. Jedna ok 15 minut, mała się odłącza sama żeby odbić i podaję drugą. Czasem po jednej mi zaśnie, najczęściej w nocy.
Wiecie co dopadło mnie zapalenie w piersiach Mam zakażenie grzybicze brodawek, ból nie do wytrzymania. Jak się okazuje mała źle ssie i muszę ją od nowa uczyć. Muszę czekać do poniedziałku z wizytą u lekarza. To okropne. Właśnie ją nakarmiłam butelką i mm bo nie dałam rady z piersią. A do tego Ala ma takie zaparcia, że od 3 rano do 9 cierpi strasznie mimo podawania delicolu. Każdy na mnie krzyczy, że pewnie żrę nie wiadomo co. Ja jem tylko chleb z szynką drobiową, bez masła, makaron z jabłkiem i herbatniki.
bardzo wsplolczuje zapalenia, mam nadzieje ze szybko przejdzie i skoncza sie problemy z karmieneim
A co to za madrala na Ciebie krzyczy tego co ty jesz nawet dieta nie mozna nazwac

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

My po wizycie poloznej
Mala ladnei przybrala. NA wyjsciu miala 2950 Dzis 3030. Jeszce nie doszla do wagi urodzeniowej ale wazne ze przybiera

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

ja się też dzisiaj już prawie w 100% dopakowałam no i spakowałam małego, może zrozumie aluzje moja sis uważa że mam dżentelmena bo czeka aż przygotuje wszytsko i dopiero wyjdzie daje czas kobiecie na przyszykowanie się
sama jestes sobie winna trzeba sie bylo predzej ogarnac to moze Piotrek bylby juz po drugiej stronie brzucha

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Myśmy od wczoraj zaczęli rodzinny weekend i komputer i komórka poszły w kąt, bo TZ ma urlop. Zaczęło się tym, ze zasnęłam o 20 na kanapie i o 21 juz smacznie spałam z Babelką w przystawionym łóżeczku.
super, cieszcie sie soba Ile ma tego urlopu ?

Cytat:
Używałam stopera i i tak wierzyć mi się nie chciało, że mam skurcze co 4 minuty
haha ja tez uzywalam stopera

monka napewno masz w telefonie

Jestem dzisiaj padnieta, zrobilam wiecej niz przez caly tydzien Zreszta oboje z tztem mielismy bardzo produktywny dzien, chyba wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazda

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 23:49   #1295
olakola
Zadomowienie

jak moi rodzice się rozwiedli tata jadł codziennie kotleta schabowego z ziemniakami, bo tylko to umiał zrobić

ja w domu robię jeden obiad - jak TŻ późno wraca to sobie odgrzewa i nakłada, starszy syn tak samo - jak chce "dojeść", to sobie odgrzewa, ja robie raz, jak kogoś nie ma, albo nie zainteresowany, to jego strata

poszliśmy do piwnicy po wanienkę po Kubie, TŻ stwierdził, że dzidzia nie będzie kąpana w wanience, po której szczury biegały i ją wyrzucił. No i nie mamy wanienki żadnej teraz. Powiedziałam mu, że kąpanie to jego domena i ma sobie wybrać taką, żeby jemu pasowała, ja nie kupuję.
Podobnie nie mamy fotelika do auta - nie wytrzymałam i wysłałam mu linki na allegro, a on mi, że nie wie który kolor. To mu mówię, bierz który chcesz, mi bez różnicy, no i nie wybrał. Powiedziałam, że nie wyjdę ze szpitala, bo nie będzie miał nas jak zabrać, ale to "spłynęło" po nim.
powiedziałam, żeby mi fotel zaniósł do sypialni, że będę w fotelu karmić małą, a on, że trzeba najpierw zmierzyć, czy się zmieści i żebym ja zmierzyła.
No masakra - ja mam mierzyć fotel. Trudno, będę karmić w dużym pokoju, wszystkich wyrzucę z pokoju, z kuchni (bo jest połączone), nie będzie TV ani radia, ja nie mam w sypialni warunków do karmienia małej - nie mamy łóżka, tylko materac na podłodze.
wiem, że moje "problemy" to pikuś, ale wkurzam się...\

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

dzięki za te zestawienia co warto a co nie warto

zastanawia mnie ten leżaczek-bujaczek z tiny love (ten, który się na płasko rozkłada), czy on się buja ? jak dziecko się rusza to on się buja?
chciałabym go zobaczyć na żywo, ale w żadnym sklepie nie widziałam
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 23:52   #1296
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
A może masz stoper w telefonie sprawdź

Moj w telefonie
Stary 2014-03-16, 00:54   #1297
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
jak moi rodzice się rozwiedli tata jadł codziennie kotleta schabowego z ziemniakami, bo tylko to umiał zrobić

ja w domu robię jeden obiad - jak TŻ późno wraca to sobie odgrzewa i nakłada, starszy syn tak samo - jak chce "dojeść", to sobie odgrzewa, ja robie raz, jak kogoś nie ma, albo nie zainteresowany, to jego strata

poszliśmy do piwnicy po wanienkę po Kubie, TŻ stwierdził, że dzidzia nie będzie kąpana w wanience, po której szczury biegały i ją wyrzucił. No i nie mamy wanienki żadnej teraz. Powiedziałam mu, że kąpanie to jego domena i ma sobie wybrać taką, żeby jemu pasowała, ja nie kupuję.
Podobnie nie mamy fotelika do auta - nie wytrzymałam i wysłałam mu linki na allegro, a on mi, że nie wie który kolor. To mu mówię, bierz który chcesz, mi bez różnicy, no i nie wybrał. Powiedziałam, że nie wyjdę ze szpitala, bo nie będzie miał nas jak zabrać, ale to "spłynęło" po nim.
powiedziałam, żeby mi fotel zaniósł do sypialni, że będę w fotelu karmić małą, a on, że trzeba najpierw zmierzyć, czy się zmieści i żebym ja zmierzyła.
No masakra - ja mam mierzyć fotel. Trudno, będę karmić w dużym pokoju, wszystkich wyrzucę z pokoju, z kuchni (bo jest połączone), nie będzie TV ani radia, ja nie mam w sypialni warunków do karmienia małej - nie mamy łóżka, tylko materac na podłodze.
wiem, że moje "problemy" to pikuś, ale wkurzam się...\

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

dzięki za te zestawienia co warto a co nie warto

zastanawia mnie ten leżaczek-bujaczek z tiny love (ten, który się na płasko rozkłada), czy on się buja ? jak dziecko się rusza to on się buja?
chciałabym go zobaczyć na żywo, ale w żadnym sklepie nie widziałam
No nie takie blahe problemy. Tez bym sie wkurzala jakby wszystko bylo na mojej glowie i jeszcze ma podetkniete pod nos zeby cos wybrac i dalej nic

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
witam wieczornie

super, cieszcie sie soba Ile ma tego urlopu ?

haha ja tez uzywalam stopera

monka napewno masz w telefonie

Jestem dzisiaj padnieta, zrobilam wiecej niz przez caly tydzien Zreszta oboje z tztem mielismy bardzo produktywny dzien, chyba wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazda
teraaz do porodu nic nie bedziesz robila

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 02:47   #1298
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Olakola wcale nie ☠☠☠☠☠☠☠y, bo tez bym sie wściekala na taka pomoc
Wlasnie pol godz chyba śpiewałam kotki dwa. Myslalam ze mi mordę zaraz rozerwie tak ziewalam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 06:22   #1299
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Olakola wcale nie ☠☠☠☠☠☠☠y, bo tez bym sie wściekala na taka pomoc
Wlasnie pol godz chyba śpiewałam kotki dwa. Myslalam ze mi mordę zaraz rozerwie tak ziewalam

My w kółko jedziemy z ciii ciii masakra.

W ogóle Majka po grzecznym dniu zrobiła mega awanture na noc 2 godziny płakała i zasnela zmęczona o 20:30 spalysmy do 24 a potem az do teraz więc trochę odespalam

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 07:47   #1300
agayka111
Raczkowanie

Witam dzieki za wsparcie ale zostalam wypisana do domu a jestem juz przeterminowana o 2 dni mowi sie trudno musze czekac ale nic sir nie dzieje u mnie szyjka zgladzona i rozwarcie 4 cm. Polozne blagaly lekarke o oksy dla mnie ale sie nie zgodzila

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:00   #1301
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam dzieki za wsparcie ale zostalam wypisana do domu a jestem juz przeterminowana o 2 dni mowi sie trudno musze czekac ale nic sir nie dzieje u mnie szyjka zgladzona i rozwarcie 4 cm. Polozne blagaly lekarke o oksy dla mnie ale sie nie zgodzila

To jakas paranoja jestes przeterminowana i masz rozwarcie, a poscili Cie do domu? Beznadzieja

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Elunka przyjdz do mnie pospiewac, ja jak zaczynam spiewac to mała zaczyna bardziem marudzic

Stary 2014-03-16, 08:05   #1302
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
W ogóle Majka po grzecznym dniu zrobiła mega awanture na noc 2 godziny płakała i zasnela zmęczona o 20:30 spalysmy do 24 a potem az do teraz więc trochę odespalam

Czasami trzeba przezyc troche darcia a potem jest nagroda

Cytat:

Masakra! Nie powinni Cie w ogole wypuszczać moim zdaniem.trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Elunka przyjdz do mnie pospiewac, ja jak zaczynam spiewac to mała zaczyna bardziem marudzic
cos Ty, za grosz nie mam słuchu. Mikolaj chyba udaje ze spi zebym nie śpiewała

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:35   #1303
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze, nie wiem czy powinni Cię wypuscić. Uważaj na siebie.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-16, 08:53   #1304
agayka111
Raczkowanie

Uwazam na siebie jestem rozczarowana i zalamana gdybym nie urodzila mam sie pojawic w piatek na oddziale

agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:58   #1305
BeautifulLie
Zadomowienie

Witajcie :-*

U mnie dalej nic :/

Agayka ta lekarka to chyba do normalnych nie należy

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:11   #1306
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyno co to za lekarka pilnuj się koniecznie a może do ibnego szpitala pojedz?

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Czasami trzeba przezyc troche darcia a potem jest nagroda

No dobre dziecko ze dało pospac ale o 6 rano zjadla i oczy jak 5zl az do teraz chwilę tylko pospala mi na klacie.

Maja

Czytam
Stary 2014-03-16, 09:20   #1307
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Uwazam na siebie jestem rozczarowana i zalamana gdybym nie urodzila mam sie pojawic w piatek na oddziale

Co za lekarka! Nie wolisz pójść do innego szpitala?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:20   #1308
cayenneOna
Zadomowienie

Dzien Dobry nawet nie probuje nadrabiac, Julian pochłonął mnie do reszty moje dziecko usmiecha sie do mnie jak robimy "idzie kominiarz po drabinie" i coraz pewniej trzyma głowe sam, choć wolałabym, żeby się z tym akurat tak nie spieszył. Wczoraj doczytałam o oksytocynie podczas jedzenia, Jula troszkę inaczej karmię i efekty są, nie pruje się tak, właśnie przed chwilą spokojnie zasnął (wczesniej zawsze ryczał, chciał na klatę itp). Nosidło Ergobaby sprawuje się wspaniale, to jeden z lepszych zakupów.
Widziałam, że robiłyście krótkie podsumowania, to i ja się dołączę:

*szlafrok w szpitalu był dla mnie nieodzowny. Specjalnie nabyłam taki do kolan i zapinany na suwak, narzucony na każdą koszulę nadawał ludzki wygląd. Świetnie sprawuje sie też po domu, zwł jak idzie kurier, a do karmienia boski, tylko rozpinam suwak

*laktator to moj przyjaciel na poczatku, Kiedy trzeba było laktację rozkręcic po cc, poźniej przy nawale, a teraz dla podtrzymania laktacji (Julo miewa przerwy w nocy np 7 h, Co ponoć dla laktacji nie jest korzystne, więc po 3 h odciągam), a najbardziej przydaje się, Kiedy musze mieć na poniedziałki zapas mleka, bo wychodzę na ponad 4 h na kurs prawa jazdy i z Julem zostaje mąż

*z butelek korzystam tylko w powyzszej syt, używam medela calma, Julo nie lubi i dlatego wciaż woli pierś, niebukrywam, że o taki efekt mi chodziło używam butelek też do przechowywania pokarmu

*nie wyobrażam sobie karmić bez stanika do karmienia

*rożka nie użyłam ani razu; otulacz motherhood moim zdaniem jest na większe dzieci, pożyjemy, zobaczymy

*moja wymarzona kołyska to porażka, może dlatego, że polska produkcja, naprawdę słabo wykonana. Planowałam jeździć nią po mieszkaniu, kółka są do d.upy, stoi w miejscu

*tiny love warta nabycia, przenoszę gdzie chcę (ostatnio Julian upodobał sobie kuchnię Kiedy ja gotuję), jak zaśnie funkcja spania na płasko nie do przecenienia

*warto przypomnieć sobie kołysanki, Julian bardzo ładnie się przy noch uspokaja i zasypia, mòj mąż też (ostatnio Kiedy się położył usłyszałam: "zaśpiewaj kołysankę"

Wiecej na ta chwilę nie pamiętam, jak mi się przypomni, to dorzucę.

Ogromne gratulacje dla swieżych Mamusiek!!!!

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:26   #1309
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyno co to za lekarka pilnuj się koniecznie a może do ibnego szpitala pojedz?

No dobre dziecko ze dało pospac ale o 6 rano zjadla i oczy jak 5zl az do teraz chwilę tylko pospala mi na klacie.

Ja jestem prawie pewna, ze , mamy tzw skok rozwojowy, chyba, ze nie kumam mojego dzicka mamy 3 dzien kryzysu. Mala marudzi i prawie w ogole nie spi czujemy sie troche bezradni. Mam nadzieję, ze to minie tz znowu jutro wraca do pracy, a mi sie chce płakać na sama mysl o tym

Stary 2014-03-16, 09:37   #1310
margo80
Zakorzenienie

Hej wszystkim

Agayka - dziwie sie, ze Cie wypuscili... no ale troche sie naczytalam o holenderskiej sluzbie zdrowia i ta sytuacja idealnie pasuje do tych opisow... trzymaj sie!

Ela - Ola chyba idealnie wpasowuje sie w skok. Trzeba przetrwac po prostu.

Mnie od rana lapia lagodne przepowiadacze. Dzis i jutro malz w pracy, na wtorek zaprosilismy znajomych, to jeszcze nie czas, zeby rodzic ale wczoraj spakowalam kosmetyczke, a dzis dokoncze torbe.

Co Wam sie lepiej sprawdzilo - 1 wieksza czy 2 mniejsze?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:11   #1311
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem prawie pewna, ze , mamy tzw skok rozwojowy, chyba, ze nie kumam mojego dzicka mamy 3 dzien kryzysu. Mala marudzi i prawie w ogole nie spi czujemy sie troche bezradni. Mam nadzieję, ze to minie tz znowu jutro wraca do pracy, a mi sie chce płakać na sama mysl o tym
Elu to ja sie boję jak ten skok u Majki będzie wyglądał teraz siedzi i od 6 po zjedzeniu noj stop marudzi...

Maja

Czytam
Stary 2014-03-16, 10:14   #1312
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Elu to ja sie boję jak ten skok u Majki będzie wyglądał teraz siedzi i od 6 po zjedzeniu noj stop marudzi...

A moze to juz ten skok? Moja na szczescie teraz zasnela ale nie ciesze sie bo ona potrafi 15 minut pospac

A jak tam karmienie i kolki Majki ? Czym karmisz?

Stary 2014-03-16, 10:24   #1313
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
A moze to juz ten skok? Moja na szczescie teraz zasnela ale nie ciesze sie bo ona potrafi 15 minut pospac

A jak tam karmienie i kolki Majki ? Czym karmisz?
Tamto to chyba nie były kolki jak do tej pory raczej nie miała czasem tylko ciężko jej baczki puszczac i prezy się i płacze zanim puści, codziennie jej masuje brzuszek. Karmie ja juz wiekszosci modyfikowanym może ze 4razy na dobe cyckiem

Maja

Czytam
Stary 2014-03-16, 10:27   #1314
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Tamto to chyba nie były kolki jak do tej pory raczej nie miała czasem tylko ciężko jej baczki puszczac i prezy się i płacze zanim puści, codziennie jej masuje brzuszek. Karmie ja juz wiekszosci modyfikowanym może ze 4razy na dobe cyckiem

Widocznie musiala sobie poplakac, chyba, ze faktycznie nie dojadala. Fajnie, ze juz lepiej.

Stary 2014-03-16, 11:11   #1315
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehhh polska służba zdrowia, już mnie nic chyba nie zdziwi
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:14   #1316
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ehhh polska służba zdrowia, już mnie nic chyba nie zdziwi

No wlasnie w tym rzecz, ze nie polska.

Emilka dzis miała noc dla siebie- nie dała za bardzo pospać rodzicom.
Buziaki niedzielne
Stary 2014-03-16, 11:14   #1317
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Widocznie musiala sobie poplakac, chyba, ze faktycznie nie dojadala. Fajnie, ze juz lepiej.
Cholercia wie, dzisiaj uczę ja spania w lozeczku mój tata sprezentowal nam monitor oddechu z niania swietna sprawa

Maja

Czytam
Stary 2014-03-16, 11:19   #1318
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie w tym rzecz, ze nie polska.
Oooo to jestem w dużym szoki!!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:35   #1319
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Cholercia wie, dzisiaj uczę ja spania w lozeczku mój tata sprezentowal nam monitor oddechu z niania swietna sprawa

Też takie cudo mamy w spadku od koleżanki. O ile niania sprawdza się super, to z tym monitorem oddechu zawału można dostać

U nas powoli (odpukać) coraz lepiej ze spaniem. Dzisiaj pobudki o 24, 3:30, 7, 10 - no wyspaliśmy się
Za to martwi mnie strasznie to ulewanie, czasem to aż chluśnie z niego, czasem noskiem poleci Nie wiem czy za dużo chce zjeść naraz czy co... Boję się go kłaść spać na plecach, żeby się nie zachłysnął, śpi na boczku. Dobrze że we wtorek idziemy do lekarza to może coś nam doradzi. Może trzeba będzie zmienić mleko?

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2014-03-16 o 11:37
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:37   #1320
mariolasl
Zakorzenienie

Marco tez mial noc dla siebie
teraz gotuje obiad, a potem wybierzemy sie cala rodzinka na space rpo plazy, bo pogoda piekna

agayka, u nas tez by cie wypuscili do domu, gdybys nie miala skurczy. Oksy podaje sie tylko 12d po tp, ewentualnie, gdy sa inne wskazania, a rozwarcie na 4 cm nim nie jest, bo z rozwarciem to mozna chodzic wiele tygodni przed terminem i wiele pacjentek jakies rozwarcie ma w ciazy
pociesz sie, ze gdy bedziesz miala swoje skurcze, to pojdzie raz dwa.
porod z oxy to jakby nie bylo porod wysokiego ryzyka i z naturalnym nie ma nic wspolnego

oczywiscie rozumiem, ze to moze wkurzac i chcialoby sie juz byc po

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2014-03-16 o 11:38
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości