|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Monkaa, wewill dzięki bo już myślałam że to jednak coś złego zwiastuje :-*
Fajnie że podsumowanie zamieściłyście mamusie bardzo się przydadzą te informacje ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
trisdom no widzisz, nawet stopera nie mam
|
|
|
|
#1293 |
|
Rozeznanie
|
A może masz stoper w telefonie
sprawdź ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1294 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczornie
mmhym serdecznie gratuluje ![]() Cytat:
Cytat:
zeby zoltaczka zeszlaCytat:
przeciez to moj obowiazek Cytat:
A co to za madrala na Ciebie krzyczy tego co ty jesz nawet dieta nie mozna nazwacCytat:
![]() Cytat:
trzeba sie bylo predzej ogarnac to moze Piotrek bylby juz po drugiej stronie brzucha![]() Cytat:
Cytat:
![]() monka napewno masz w telefonie Jestem dzisiaj padnieta, zrobilam wiecej niz przez caly tydzien Zreszta oboje z tztem mielismy bardzo produktywny dzien, chyba wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazda
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
jak moi rodzice się rozwiedli tata jadł codziennie kotleta schabowego z ziemniakami, bo tylko to umiał zrobić
![]() ja w domu robię jeden obiad - jak TŻ późno wraca to sobie odgrzewa i nakłada, starszy syn tak samo - jak chce "dojeść", to sobie odgrzewa, ja robie raz, jak kogoś nie ma, albo nie zainteresowany, to jego strata poszliśmy do piwnicy po wanienkę po Kubie, TŻ stwierdził, że dzidzia nie będzie kąpana w wanience, po której szczury biegały i ją wyrzucił. No i nie mamy wanienki żadnej teraz. Powiedziałam mu, że kąpanie to jego domena i ma sobie wybrać taką, żeby jemu pasowała, ja nie kupuję. Podobnie nie mamy fotelika do auta - nie wytrzymałam i wysłałam mu linki na allegro, a on mi, że nie wie który kolor. To mu mówię, bierz który chcesz, mi bez różnicy, no i nie wybrał. Powiedziałam, że nie wyjdę ze szpitala, bo nie będzie miał nas jak zabrać, ale to "spłynęło" po nim. powiedziałam, żeby mi fotel zaniósł do sypialni, że będę w fotelu karmić małą, a on, że trzeba najpierw zmierzyć, czy się zmieści i żebym ja zmierzyła. No masakra - ja mam mierzyć fotel. Trudno, będę karmić w dużym pokoju, wszystkich wyrzucę z pokoju, z kuchni (bo jest połączone), nie będzie TV ani radia, ja nie mam w sypialni warunków do karmienia małej - nie mamy łóżka, tylko materac na podłodze. wiem, że moje "problemy" to pikuś, ale wkurzam się...\ ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- dzięki za te zestawienia co warto a co nie warto zastanawia mnie ten leżaczek-bujaczek z tiny love (ten, który się na płasko rozkłada), czy on się buja ? jak dziecko się rusza to on się buja? chciałabym go zobaczyć na żywo, ale w żadnym sklepie nie widziałam |
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj w telefonie
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze ma podetkniete pod nos zeby cos wybrac i dalej nic ![]() Cytat:
teraaz do porodu nic nie bedziesz robila
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola wcale nie ☠☠☠☠☠☠☠y, bo tez bym sie wściekala na taka pomoc
![]() Wlasnie pol godz chyba śpiewałam kotki dwa. Myslalam ze mi mordę zaraz rozerwie tak ziewalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle Majka po grzecznym dniu zrobiła mega awanture na noc 2 godziny płakała i zasnela zmęczona o 20:30 spalysmy do 24 a potem az do teraz więc trochę odespalam ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
Witam dzieki za wsparcie ale zostalam wypisana do domu a jestem juz przeterminowana o 2 dni mowi sie trudno musze czekac ale nic sir nie dzieje u mnie szyjka zgladzona i rozwarcie 4 cm. Polozne blagaly lekarke o oksy dla mnie ale sie nie zgodzila
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes przeterminowana i masz rozwarcie, a poscili Cie do domu? Beznadzieja ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Elunka przyjdz do mnie pospiewac, ja jak zaczynam spiewac to mała zaczyna bardziem marudzic
|
|
#1302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Uwazam na siebie
jestem rozczarowana i zalamana gdybym nie urodzila mam sie pojawic w piatek na oddzialeWysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie :-*
U mnie dalej nic :/ Agayka ta lekarka to chyba do normalnych nie należy Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pilnuj się koniecznie a może do ibnego szpitala pojedz?Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#1307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry
nawet nie probuje nadrabiac, Julian pochłonął mnie do reszty Widziałam, że robiłyście krótkie podsumowania, to i ja się dołączę: *szlafrok w szpitalu był dla mnie nieodzowny. Specjalnie nabyłam taki do kolan i zapinany na suwak, narzucony na każdą koszulę nadawał ludzki wygląd. Świetnie sprawuje sie też po domu, zwł jak idzie kurier, a do karmienia boski, tylko rozpinam suwak *laktator to moj przyjaciel na poczatku, Kiedy trzeba było laktację rozkręcic po cc, poźniej przy nawale, a teraz dla podtrzymania laktacji (Julo miewa przerwy w nocy np 7 h, Co ponoć dla laktacji nie jest korzystne, więc po 3 h odciągam), a najbardziej przydaje się, Kiedy musze mieć na poniedziałki zapas mleka, bo wychodzę na ponad 4 h na kurs prawa jazdy i z Julem zostaje mąż*z butelek korzystam tylko w powyzszej syt, używam medela calma, Julo nie lubi i dlatego wciaż woli pierś, niebukrywam, że o taki efekt mi chodziło używam butelek też do przechowywania pokarmu*nie wyobrażam sobie karmić bez stanika do karmienia *rożka nie użyłam ani razu; otulacz motherhood moim zdaniem jest na większe dzieci, pożyjemy, zobaczymy *moja wymarzona kołyska to porażka, może dlatego, że polska produkcja, naprawdę słabo wykonana. Planowałam jeździć nią po mieszkaniu, kółka są do d.upy, stoi w miejscu ![]() *tiny love warta nabycia, przenoszę gdzie chcę (ostatnio Julian upodobał sobie kuchnię Kiedy ja gotuję), jak zaśnie funkcja spania na płasko nie do przecenienia *warto przypomnieć sobie kołysanki, Julian bardzo ładnie się przy noch uspokaja i zasypia, mòj mąż też (ostatnio Kiedy się położył usłyszałam: "zaśpiewaj kołysankę" ![]() Wiecej na ta chwilę nie pamiętam, jak mi się przypomni, to dorzucę. Ogromne gratulacje dla swieżych Mamusiek!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy 3 dzien kryzysu. Mala marudzi i prawie w ogole nie spi czujemy sie troche bezradni. Mam nadzieję, ze to minie tz znowu jutro wraca do pracy, a mi sie chce płakać na sama mysl o tym
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
Agayka - dziwie sie, ze Cie wypuscili... no ale troche sie naczytalam o holenderskiej sluzbie zdrowia i ta sytuacja idealnie pasuje do tych opisow... trzymaj sie! Ela - Ola chyba idealnie wpasowuje sie w skok. Trzeba przetrwac po prostu. Mnie od rana lapia lagodne przepowiadacze. Dzis i jutro malz w pracy, na wtorek zaprosilismy znajomych, to jeszcze nie czas, zeby rodzic ale wczoraj spakowalam kosmetyczke, a dzis dokoncze torbe.Co Wam sie lepiej sprawdzilo - 1 wieksza czy 2 mniejsze? |
|
|
|
#1311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tam karmienie i kolki Majki ? Czym karmisz?
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh polska służba zdrowia, już mnie nic chyba nie zdziwi
|
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie w tym rzecz, ze nie polska. Emilka dzis miała noc dla siebie- nie dała za bardzo pospać rodzicom. Buziaki niedzielne
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tata sprezentowal nam monitor oddechu z niania swietna sprawa Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas powoli (odpukać) coraz lepiej ze spaniem. Dzisiaj pobudki o 24, 3:30, 7, 10 - no wyspaliśmy się ![]() Za to martwi mnie strasznie to ulewanie, czasem to aż chluśnie z niego, czasem noskiem poleci Nie wiem czy za dużo chce zjeść naraz czy co... Boję się go kłaść spać na plecach, żeby się nie zachłysnął, śpi na boczku. Dobrze że we wtorek idziemy do lekarza to może coś nam doradzi. Może trzeba będzie zmienić mleko?
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-03-16 o 11:37 |
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Marco tez mial noc dla siebie ![]() ![]() teraz gotuje obiad, a potem wybierzemy sie cala rodzinka na space rpo plazy, bo pogoda piekna agayka, u nas tez by cie wypuscili do domu, gdybys nie miala skurczy. Oksy podaje sie tylko 12d po tp, ewentualnie, gdy sa inne wskazania, a rozwarcie na 4 cm nim nie jest, bo z rozwarciem to mozna chodzic wiele tygodni przed terminem i wiele pacjentek jakies rozwarcie ma w ciazypociesz sie, ze gdy bedziesz miala swoje skurcze, to pojdzie raz dwa. porod z oxy to jakby nie bylo porod wysokiego ryzyka i z naturalnym nie ma nic wspolnego oczywiscie rozumiem, ze to moze wkurzac i chcialoby sie juz byc po
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-03-16 o 11:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

bardzo się przydadzą te informacje 

zeby zoltaczka zeszla
przeciez to moj obowiazek
tego co ty jesz nawet dieta nie mozna nazwac
moja sis uważa że mam dżentelmena bo czeka aż przygotuje wszytsko i dopiero wyjdzie 
i jeszcze ma podetkniete pod nos zeby cos wybrac i dalej nic 

pilnuj się koniecznie a może do ibnego szpitala pojedz?
nawet nie probuje nadrabiac, Julian pochłonął mnie do reszty 
mamy 3 dzien kryzysu. Mala marudzi i prawie w ogole nie spi
tz znowu jutro wraca do pracy, a mi sie chce płakać na sama mysl o tym