|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
![]() exist Super, że choreografia już przerobiona Macie sporo czasu, więc na pewno pięknie wyjdzie. Do czego tańczycie?Cytat:
paula Pierwszy bukiet mi się n ajbardziej podoba - zestawienie kolorów, jest też bardzo harmonijny ![]() lexie Moją makijażystkę znalazłam dzięki wątkowi wizażowemu A dla Ciebie - czy 30 km od Twojego miasta by Cię satysfakcjonowało? Uwielbiam podczytywać bloga tej makijażystki, jest ze Śląska.kulbensikowa Njaważniejsze rzeczy załatwione u Ciebie ![]() Co do terminu w kościele - lepiej wcześniej zarezerwować, dla Twojego własnego spokoju. Popytaj najpierw znajomych, jakie są ofiary; ew. najpierw przed zapisaniem się na godzinę pogadaj z księdzem o tym, co trzeba do ślubu, można też delikatnie zahaczyć o ofiary. Choć moja koleżanka wprost zapytała : "Co łaska? A ile to jest? Pierwszy raz w życiu ślub biorę i nie wiem ile się daje"
|
|
#4563 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
makijaż i fryz rezerwowałam jakieś 8-9 miesięcy wcześniej Cytat:
i dobrze pomyśleliście żeby jechać na salę i poćwiczyć! u nas na szczęście filarów brak ale sala do tańczenia nie jest duża i w kształcie prostokątaniestety nie doradzę bo mi się bukiety z lilii nie podobają ![]() a jak już to z samych białych Cytat:
![]() po raz pierwszy kosmetyk 8 w 1 ma taką porządną jakość ale wiecie co, słyszałam, że te odżywki mogą powodować grzybicę paznokci ![]() Cytat:
![]() i jak jedzonko na sali? będzie uczta? ![]() kulbensikowa gratuluję załatwionych spraw ![]() do księdza poszliśmy tak rok wcześniej co do cennika, to ja u księdza wprost wypaliłam jaka kwota ![]() on prawie na zawał zszedł, że jak, że co, że to sakrament blabla ale skoro jest u Was cennik i wiesz o tym to pytaj wprost, po co owijać w bawełnę ![]() Cytat:
![]() ![]() my mamy takiego gościa na oku, który gra na kilku instrumentach i śpiewa - podobno przepieknie, w jednej z najlepszych restauracji w mieście, umówiłam się z nim na razie tylko na paszczę, trzeba by dogadać szczegóły i jakąś umowę... bierze 700zł
|
|
#4564 |
|
Rozeznanie
|
enzunio - co do paznokci ja się jeszcze nie zapisałam, bo nie mogę nikogo znaleźć
ale z tego co się orientowałam to w mniejszych miejscowościach (jak u mnie) wystarcza 2-3 miesiące przed ![]() weselna01 - na makijaż zapisuję się jutro A na fryzurę zapisywałam się chyba we wrześniu '13. W głównej mierze zależy gdzie chcesz się czesać i malować Są salony bardziej i mniej oblegane Tak jak napisała ijaa - wszystko zależy od "oblegalości" ![]() Pojawiły się też wpisy co do rzucania welonu... U mnie jest taka tradycja i rzuca się welonem, ale zawsze "nowa PM" welon oddaje (zwykle po tańcu dla nowej pary) ![]() kulbensikowa - u mnie z opłatami jest dość specyficznie Ksiądz każe przyjść po ślubie. Powiedział, że mamy i tak dużo wydatków, więc możemy zapłacić "z czepka". Na zapowiedzi też nic nie chce. Powiedział, że mamy zapłacić ile uważamy, ale to wtedy po weselu już. U mojego TŻ w parafii sytuacja jest niestety całkowicie inna. Ksiądz ma swój cennik (ślub bodajże 800zł + zapowiedzi + 200zł kościelny + 200zł organista)... Mój TŻ musi zapłacić za metrykę chrztu... Paranoja jakaś |
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sie spytala jaki jest koszt udzielenia sakramentu, bo sie nie orientujesz a chcialabys wiedziec ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest jeszcze taka zabawa: duży kawałek materiału z dziurą na głowę i ręce (jakoś tam ozdobiony, czy to śmieszna czapeczka, wedle woli), Pan Młody wystawa przez to głowę, a Panna Młoda stoi za nim (i nic nie widząc, zdana na podpowiedzi publiki) karmi Pana Młodego ciastem lub myje mu zęby albo coś innego też wedle uznania ![]() Co do płacenia za dedykacje - jeżeli zespół ma utwór w repertuarze, grają go bez dodatkowych opłat. U mnie też welon jest zwracany
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Dziewczyny z 16 sierpnia
5 m-cy do ślubu
|
#4568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Sorry, ale zabiłabym śmiechem jakby mi ktoś z takim cennikiem wyskoczył.Cytat:
Juuuupi. ![]() My dzisiaj jedziemy na naszą salę Może przestaną trochę narzekać, że wszystko sami załatwiamy. ![]() Mam kilka drobniejszych spraw do obgadania - właściwie ostateczne ustalenia. Później jedynie przekażemy info o ilości gości. Chcemy chcemy też przećwiczyć nasz taniec w takim układzie jak teraz mamy - mimo, że jeszcze nie jest cały, co by zobaczyć czy na którąś ze ścian nie wpadamy.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-16 o 11:24 |
|||
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
ale nam leci ! ![]() wlasnie mojemu Tz powiedzialam ze za 5 mcy bedzie stracony ![]() pozatym to on ma dziś urodziny, pijemy podwójnie ![]() Cytat:
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do opłat, to jak się spytaliśmy ile ofiary za ślub złożyć, to powiedział "w kościele nie ma cennika, ślub to sakrament i za to się opłat nie pobiera. Jeśli chcecie coś dać to proszę bardzo, ale nie musicie". Zdziwił mnie baaaaardzo na plus I gartki dla wszystkich za załatwione sprawy
Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-03-16 o 11:28 |
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego.
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
Poczułam , że slub zbliża się coraz bardziej , właśnie odebrałam e-maila od zespołu rozpoczynajacego sie od treści " W związku ze zbliżającym się terminem Waszego wesela, proszę o potwierdzenie kilku szczegółów(..) " Czas zaczyna przyspieszać :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tańczymy do tego, http://www.youtube.com/watch?v=MwSL-57pNqMtylko skrócone. Już nienawidze tej piosenki ![]() Cytat:
A to nasza pani nauczycielka wymyśliła taką wycieczkę, podobno z każdą parą jeździ ![]() Cytat:
Ekscytujące ![]() Ale przyznam, że do dość wcześnie dostajecie takiego maila. Wiem, że nasz DJ ma taki formularz, też go do nas wysyła i jakoś na 2 tyg przed ślubem się z nim spotykamy i omawiamy cały plan wesela
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
My datę w kościele tez zakelpalismy jakos rok temu z tego wzgledu, ze rzadko bywam u rodzicow a tam jest slub, wiec na dobra sprawe oni wszystkiego pilnuja na miejscu, bo jada teraz menu juz podac, do kosciola tez pojda umawiam sie z organistka i Pania od ubierania kosciola, finansowe sprawy tez zalatwia w koscilele my tylko im pieniazki przelejemy.
Co do oplat to nam z gory powiedzieli, ze mamy dac tyle ile mamy, jezeli nas nie stac to mamy nie dawac, oni nikogo nie rozliczaja ile kto daje, a sakremanet i tak udziela. Jedynie u TZ w prafii ksiadz odrazu powiedzial, ze zapowiedzi 50 zl i tyle. Tez sie zastanawiam jakie paznokcie zabrac, mam mocne i nie lamliwe wiec zapewne wezme albo hybrydy albo zelowe, a ide 2 dni przed slubme tzn 30 kwietnia, bo 1 maja pozamykane wszystko
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję w jego imieniu
![]() Cytat:
|
|
|
#4577 |
|
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiam dlaczego żadna dziewczyna nie planuje normalnego malowania paznokci tylko wszystkie tipsy/ żelowe/ hybrydy ?
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko dlatego, ze moja praca nie pozwala mi na dluzsze zapuszczenie paznokci, bo jak mam juz ladne to mi sie jeden zlamie i co za tym idzie musze reszte zrownac, teraz np mam dlugie ladne, ale jutro ide do pracy i zapewne bede miala ze 2 zlamane i tyle z zapuszczania.
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ze na mam mocne i od zawsze noszę dłuższe niż do opuszków.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się spotkałam z dwoma wersjami tej zabawy
u przyjaciółki to młodzi później musieli wykupić sobie buty, czyli wykonać jakieś zadania. Natomiast będąc na weselu u kuzynki zabrałam jej buta, ale to ja musiałam uczestniczyć w zabawie żeby dostać dwie butelki wódki ![]() Dziewczyny możecie powiedzieć ile płacicie za makijaż próbny i ślubny?
|
#4582 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Ślubny 70 zł, próbny 40 zł
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
\\
wszystkiego najlepszego dla Niego owiń się w kokarde i bądx najlepszym Jego prezentem ![]() Cytat:
zwykłym lakierem bałabym się, bo często lakier odpryskuje mi w nieodpowiednim momencie
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A nie będę malowała najpierw na Poltra, potem na ślub a potem na poprawiny
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj na zajęciach obczajałam na bieżąco wątek ale teraz nie wiem która z Was wstawiała obrączki... Wiem , że podobały mi się i gratuluję wyboru
![]() czeko wszystkiego najlepszego dla TŻta Wstawiam poniżej zdjecia woalu, którym będą ozdobione ławki w kościele. To jest to, o co mi chodziło. Nie świeci się ale też jest delikatny. Niebardzo prześwitujący - idealny. I uważam , że ładnie się układa. Wieczorkiem zrobie zdjecia pokrowców i organzy. Woal zamawiałam w sklepie z materiałami - wysyłka ekspresowa. Po 48 godzinach miałam już u siebie w domu. A organza i pokrowce trochę dłużej - gdyby nie dziwny kurier i jego dwudniowe opóźnienie to miałabym również po 48 h. Ale i tak jest git ![]() paznokcie na ślub - robie frencza i nic poza tym. Swoje i tylko swoje. Lakier trzyma mi zazwyczaj 3-4 dni. za makijaż slubny płace 50, za próbny 40 (chyba)
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-03-16 o 12:39 |
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- http://decorisus.pl/p/7/367/6035/Zap...23/lkr1/z.html co powiecie na takie ?
|
#4587 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziekuję dziewczyny za odpowiedzi Najpóżniej po świętach Wielkanocnych pójdziemy i wprost zapytamy. Chyba, że zadzwonię wcześniej do kancelarii i zapytam kiedy trzeba przyjść i co załatwić i może ksiądz sam się wygada ile to kosztuje.
|
|||||||||||
|
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4589 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dalam mu liste ok.100 piosenek i ma dzialac :pCytat:
ale po fryzjerze? Cytat:
no wczoraj wlasnie wpadlam na teksty na ten temat i bylam mocno zdziwiona, ale to chyba kwestia alergii zlbo nieodpowiedniego uzywania ![]() Chcesz za grajka na poprawiny zaplacic 700 zl?? ![]() Cytat:
ale fajne uczucie to musi byc ja sie juz tak bardzo doczekac nie moge ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4590 |
|
Winter is coming
|
Tak, fryzjer jest na 11 wstępnie, ale nie wiem czy nie przesunąć na 10:30. Chociaż babka w salonie mówiła, że w godzinę się wyrobią bez problemu.
Gratuluję 5 miesięcy do ślubu U mnie zaraz będą trzy, a my w czarnej
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

haha
Macie sporo czasu, więc na pewno pięknie wyjdzie. Do czego tańczycie?
Njaważniejsze rzeczy załatwione u Ciebie

Załączniki 

15:00