Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 09:54   #4561
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
no to pewnie też zależy od osoby która to przeprowadza, ja byłam na 2 weselach i były straszne rymy takie bez sensu - "kolega pana młodego ma długiego..." no i centralnie kto ile wrzucił i od tego szefa wysępili 200 zł . Więc u nas jedyną atrakcją będziemy MY haha
Umarłabym przy takich rymach

exist Super, że choreografia już przerobiona Macie sporo czasu, więc na pewno pięknie wyjdzie. Do czego tańczycie?

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
moze zrobcie oryginalne oczepiny - rzucaj kiełbachą, ta która złapie do ust wygrywa
Chciałabym zobaczyć takie oczepiny

paula Pierwszy bukiet mi się n ajbardziej podoba - zestawienie kolorów, jest też bardzo harmonijny

lexie Moją makijażystkę znalazłam dzięki wątkowi wizażowemu A dla Ciebie - czy 30 km od Twojego miasta by Cię satysfakcjonowało? Uwielbiam podczytywać bloga tej makijażystki, jest ze Śląska.

kulbensikowa Njaważniejsze rzeczy załatwione u Ciebie
Co do terminu w kościele - lepiej wcześniej zarezerwować, dla Twojego własnego spokoju. Popytaj najpierw znajomych, jakie są ofiary; ew. najpierw przed zapisaniem się na godzinę pogadaj z księdzem o tym, co trzeba do ślubu, można też delikatnie zahaczyć o ofiary. Choć moja koleżanka wprost zapytała : "Co łaska? A ile to jest? Pierwszy raz w życiu ślub biorę i nie wiem ile się daje"

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:15   #4562
kasia1201
Rozeznanie

weselna01 wstawia foto- jest to alternatywa dla księgi gości-można zbić np. z rocznicę ślubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11214.jpg (53,6 KB, 15 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:26   #4563
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Miałam raz hybrydy - strasznie zniszczyły mi paznokcie Musiałabym też zapuścić paznokcie a mam łamliwe (pękały nawet z hybrydą). Dochodzi paranoja, że coś sobie z nimi zrobię...Chyba jednak zrobię pazurki dzień przed ślubem, ale dziękuję za radę

No właśnie - a ile wcześniej zapisać się na makijaż, fryzurę itp?
też chciałam robić hybrydy, ale jak babeczka moje paznokcie zobaczyła to powiedziała, że odpada i mają być tipsy, na szczęście widziała u niej na rękach i wyglądają bardzo naturalnie

makijaż i fryz rezerwowałam jakieś 8-9 miesięcy wcześniej

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Skończyliśmy układać choreografię pierwszego tańca
Jeszcze nam nie idzie idealnie, ale w przyszłym tygodniu szlify techniczne, a za dwa jedziemy na naszą salę tańczyć układ - żeby się rozeznać w wielkości itp - i wtedy ewentualnie zmieniać jakieś elementy, żeby się nie okazało, że coś nas ogranicza - sala czy filarek.
super z tą choreografią! i dobrze pomyśleliście żeby jechać na salę i poćwiczyć! u nas na szczęście filarów brak ale sala do tańczenia nie jest duża i w kształcie prostokąta

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Nie mogę się zdecydować jaki dokładnie chcę bukiet Załączniki
niestety nie doradzę bo mi się bukiety z lilii nie podobają
a jak już to z samych białych załącznik

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
ja wstępnie już jestem zapisana a robić będę próbę przed 3 lipca (bo wtedy mam przymiarkę), a na ślub pewnie w poniedziałek (ślub w czwartek)
to dlaczego nie wzmocnisz sobie pazurków? ja całe życie miałam paznokcie jak paper, a po odżywce eveline ( 8 w 1 i diamentowa) wszyscy mnie pytają czy to może czy sztuczne

nigdy hybryd nie miałam, ale słyszałam, że mniej niszczą pazury niż żele czy akryl (oba miałam, jak już się pozbyłam to był dramat a nie paznokieć)
zgadzam się co tej odżywki eveline jest genialna
po raz pierwszy kosmetyk 8 w 1 ma taką porządną jakość

ale wiecie co, słyszałam, że te odżywki mogą powodować grzybicę paznokci

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
jesteśmy po całodziennych naukach...ale podobało nam się bardzo bardzo facet- psycholog naprawdę świetnie je prowadził, mieliśmy ciekawe zadania, dowiedzieliśmy się wieeelu cennych wskazówek i każde z nas coś wyniosło z tych zajęć za tydzień druga część

potem mieliśmy degustację menu na sali i padam
fajnie, że po naukach jesteście zadowolenia
i jak jedzonko na sali? będzie uczta?

kulbensikowa gratuluję załatwionych spraw
do księdza poszliśmy tak rok wcześniej
co do cennika, to ja u księdza wprost wypaliłam jaka kwota
on prawie na zawał zszedł, że jak, że co, że to sakrament blabla
ale skoro jest u Was cennik i wiesz o tym to pytaj wprost, po co owijać w bawełnę

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja też kościół przypadkiem zarezerwowałam prawie 1,5 roku wcześniej jak zadzwoniłam żeby zapytać kiedy to zrobić

Muszę zadzwonić do dja i go zarezerwować ale nie mam weny... Macie już djow na poprawiny? Ile biorą?

Wysłane z telefonu
właśnie dobrze, że mi przypomniałaś
my mamy takiego gościa na oku, który gra na kilku instrumentach i śpiewa - podobno przepieknie, w jednej z najlepszych restauracji w mieście, umówiłam się z nim na razie tylko na paszczę, trzeba by dogadać szczegóły i jakąś umowę... bierze 700zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (8,2 KB, 14 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:45   #4564
activelifestyle
Rozeznanie

enzunio - co do paznokci ja się jeszcze nie zapisałam, bo nie mogę nikogo znaleźć ale z tego co się orientowałam to w mniejszych miejscowościach (jak u mnie) wystarcza 2-3 miesiące przed

weselna01 - na makijaż zapisuję się jutro A na fryzurę zapisywałam się chyba we wrześniu '13. W głównej mierze zależy gdzie chcesz się czesać i malować Są salony bardziej i mniej oblegane Tak jak napisała ijaa - wszystko zależy od "oblegalości"

Pojawiły się też wpisy co do rzucania welonu... U mnie jest taka tradycja i rzuca się welonem, ale zawsze "nowa PM" welon oddaje (zwykle po tańcu dla nowej pary)

kulbensikowa - u mnie z opłatami jest dość specyficznie Ksiądz każe przyjść po ślubie. Powiedział, że mamy i tak dużo wydatków, więc możemy zapłacić "z czepka". Na zapowiedzi też nic nie chce. Powiedział, że mamy zapłacić ile uważamy, ale to wtedy po weselu już. U mojego TŻ w parafii sytuacja jest niestety całkowicie inna. Ksiądz ma swój cennik (ślub bodajże 800zł + zapowiedzi + 200zł kościelny + 200zł organista)... Mój TŻ musi zapłacić za metrykę chrztu... Paranoja jakaś
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:54   #4565
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Kiedy szłyście do księdza zaklepać datę slubu i godzinę? ile miesięcy przed ślubem? bo już nie pamiętam.

Aaaa ! i jeszcze jedno pytanie mam: Chciałabym dowiedzieć się najpierw u proboszcza w mojej parafii ile chce za ślub, plotki głoszą , że ma swój cennik i chce dużo:/ ja niestety nie jestem w ogóle przywiązana do swojej parafii, mam na oku jeszcze inny kościół w którym wiem , że proboszcz jest bardzo w porządku i faktycznie bierze "co łaska". No ale chcę spróbować podejść z tym do swojej parafii.
Jak się zapytać takiego proboszcza jakoś dyplomatycznie ile chce za ślub???? żeby się nie uraził ani nie oburzył, no i czy wypada najpierw zapytać ile bierze , a póżniej dopiero zapisać się w kalendarz z datą ślubu? A jak faktycznie dużo to tak po prostu wyjsc?:P

Jak to było u Was?
ja poszlam rezerwowac jakies 9 mcy przed slubem, konkretnie nie pamietam, cos w tych okolicach.
ja bym sie spytala jaki jest koszt udzielenia sakramentu, bo sie nie orientujesz a chcialabys wiedziec

Cytat:
Oojj tak po zupie, 3 rodzajach mies przeszlam od razu do deserow nie mialam juz miejsca na zimne zakaski ale bylismy z rodzicami to podzielilismy sie probowaniem byla tez fontanna czekoladowa i na 100% mowie, ze na wesela odpada:/ latwo mozna sie ubrudzic a pod koniec jak podeszlam to wokol jej obrus byl caly zachlapany
.
ja bylam w lipcu i byla fontanna czekoladowa - rzucili sie wszyscy na to, ale wracali juz ze zniesmaczona miną - czekolada byla gorzka dla mnie zbędny wydatek, więc też nie chcę

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Co do terminu w kościele - lepiej wcześniej zarezerwować, dla Twojego własnego spokoju. Popytaj najpierw znajomych, jakie są ofiary; ew. najpierw przed zapisaniem się na godzinę pogadaj z księdzem o tym, co trzeba do ślubu, można też delikatnie zahaczyć o ofiary. Choć moja koleżanka wprost zapytała : "Co łaska? A ile to jest? Pierwszy raz w życiu ślub biorę i nie wiem ile się daje"
dobra koleżanka, prosto z mostu i konkretnie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-16, 10:58   #4566
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Kurcze u nas nie ma niczego takiego. A macie takie zabawy jak zabieranie butów młodym?
U mnie coś takiego funkcjonuje, moi Rodzice u siebie mieli

Jest jeszcze taka zabawa: duży kawałek materiału z dziurą na głowę i ręce (jakoś tam ozdobiony, czy to śmieszna czapeczka, wedle woli), Pan Młody wystawa przez to głowę, a Panna Młoda stoi za nim (i nic nie widząc, zdana na podpowiedzi publiki) karmi Pana Młodego ciastem lub myje mu zęby albo coś innego też wedle uznania

Co do płacenia za dedykacje - jeżeli zespół ma utwór w repertuarze, grają go bez dodatkowych opłat.

U mnie też welon jest zwracany
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:00   #4567
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Dziewczyny z 16 sierpnia

5 m-cy do ślubu

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:22   #4568
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Nie wiem co zobaczyłaś, bo strona wypluwa mi informację, że jak nie polubię ich strony na FB to mnie nie dopuści do zdjęcia
A ja zamknęłam ten komunikat naciskając "x" i mnie wpuściło.

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
kulbensikowa - u mnie z opłatami jest dość specyficznie Ksiądz każe przyjść po ślubie. Powiedział, że mamy i tak dużo wydatków, więc możemy zapłacić "z czepka". Na zapowiedzi też nic nie chce. Powiedział, że mamy zapłacić ile uważamy, ale to wtedy po weselu już. U mojego TŻ w parafii sytuacja jest niestety całkowicie inna. Ksiądz ma swój cennik (ślub bodajże 800zł + zapowiedzi + 200zł kościelny + 200zł organista)... Mój TŻ musi zapłacić za metrykę chrztu... Paranoja jakaś
Ooooo mamo . Sorry, ale zabiłabym śmiechem jakby mi ktoś z takim cennikiem wyskoczył.

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
weselna01 wstawia foto- jest to alternatywa dla księgi gości-można zbić np. z rocznicę ślubu
Fajny pomysł.

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 16 sierpnia

5 m-cy do ślubu
Juuuupi.

My dzisiaj jedziemy na naszą salę zabieramy też nasze Mamy - niech zobaczą. Może przestaną trochę narzekać, że wszystko sami załatwiamy.
Mam kilka drobniejszych spraw do obgadania - właściwie ostateczne ustalenia. Później jedynie przekażemy info o ilości gości.
Chcemy chcemy też przećwiczyć nasz taniec w takim układzie jak teraz mamy - mimo, że jeszcze nie jest cały, co by zobaczyć czy na którąś ze ścian nie wpadamy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-16 o 11:24
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:23   #4569
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

lexie Moją makijażystkę znalazłam dzięki wątkowi wizażowemu A dla Ciebie - czy 30 km od Twojego miasta by Cię satysfakcjonowało? Uwielbiam podczytywać bloga tej makijażystki, jest ze Śląska.
Dzięki, przejrzę na pewno
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:26   #4570
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny z 16 sierpnia

5 m-cy do ślubu

ale nam leci !
wlasnie mojemu Tz powiedzialam ze za 5 mcy bedzie stracony

pozatym to on ma dziś urodziny, pijemy podwójnie

Cytat:
Kurcze u nas nie ma niczego takiego. A macie takie zabawy jak zabieranie butów młodym?
u mnie nie ma, ale u mojego Tz jest taka zabawa

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-16, 11:26   #4571
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Aaaa ! i jeszcze jedno pytanie mam: Chciałabym dowiedzieć się najpierw u proboszcza w mojej parafii ile chce za ślub, plotki głoszą , że ma swój cennik i chce dużo:/ ja niestety nie jestem w ogóle przywiązana do swojej parafii, mam na oku jeszcze inny kościół w którym wiem , że proboszcz jest bardzo w porządku i faktycznie bierze "co łaska". No ale chcę spróbować podejść z tym do swojej parafii.
Jak się zapytać takiego proboszcza jakoś dyplomatycznie ile chce za ślub???? żeby się nie uraził ani nie oburzył, no i czy wypada najpierw zapytać ile bierze , a póżniej dopiero zapisać się w kalendarz z datą ślubu? A jak faktycznie dużo to tak po prostu wyjsc?:P

Jak to było u Was?
My zaklepaliśmy w lutym na wrzesień, byliśmy jedyni w tym dniu - nie wiem jak teraz.
Co do opłat, to jak się spytaliśmy ile ofiary za ślub złożyć, to powiedział "w kościele nie ma cennika, ślub to sakrament i za to się opłat nie pobiera. Jeśli chcecie coś dać to proszę bardzo, ale nie musicie". Zdziwił mnie baaaaardzo na plus

I gartki dla wszystkich za załatwione sprawy

Edytowane przez annic
Czas edycji: 2014-03-16 o 11:28
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:29   #4572
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:35   #4573
21klaudyna
Zadomowienie

Poczułam , że slub zbliża się coraz bardziej , właśnie odebrałam e-maila od zespołu rozpoczynajacego sie od treści " W związku ze zbliżającym się terminem Waszego wesela, proszę o potwierdzenie kilku szczegółów(..) " Czas zaczyna przyspieszać :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:40   #4574
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

exist Super, że choreografia już przerobiona Macie sporo czasu, więc na pewno pięknie wyjdzie. Do czego tańczycie?
Musi wyjść pięknie Tańczymy do tego, http://www.youtube.com/watch?v=MwSL-57pNqM
tylko skrócone.
Już nienawidze tej piosenki

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

super z tą choreografią! i dobrze pomyśleliście żeby jechać na salę i poćwiczyć! u nas na szczęście filarów brak ale sala do tańczenia nie jest duża i w kształcie prostokąta
Ja właśnie nie pamiętam jak dokładnie sala wygląda (byłam tam na weselu, ale jakiś czas temu), zdjęcia też nie pozwalają wyobrazić sobie wielkości.
A to nasza pani nauczycielka wymyśliła taką wycieczkę, podobno z każdą parą jeździ

Cytat:
Poczułam , że slub zbliża się coraz bardziej , właśnie odebrałam e-maila od zespołu rozpoczynajacego sie od treści " W związku ze zbliżającym się terminem Waszego wesela, proszę o potwierdzenie kilku szczegółów(..) " Czas zaczyna przyspieszać :P
Woooow Ekscytujące
Ale przyznam, że do dość wcześnie dostajecie takiego maila. Wiem, że nasz DJ ma taki formularz, też go do nas wysyła i jakoś na 2 tyg przed ślubem się z nim spotykamy i omawiamy cały plan wesela
Stary 2014-03-16, 11:44   #4575
gornek
Zakorzenienie

My datę w kościele tez zakelpalismy jakos rok temu z tego wzgledu, ze rzadko bywam u rodzicow a tam jest slub, wiec na dobra sprawe oni wszystkiego pilnuja na miejscu, bo jada teraz menu juz podac, do kosciola tez pojda umawiam sie z organistka i Pania od ubierania kosciola, finansowe sprawy tez zalatwia w koscilele my tylko im pieniazki przelejemy.
Co do oplat to nam z gory powiedzieli, ze mamy dac tyle ile mamy, jezeli nas nie stac to mamy nie dawac, oni nikogo nie rozliczaja ile kto daje, a sakremanet i tak udziela. Jedynie u TZ w prafii ksiadz odrazu powiedzial, ze zapowiedzi 50 zl i tyle.

Tez sie zastanawiam jakie paznokcie zabrac, mam mocne i nie lamliwe wiec zapewne wezme albo hybrydy albo zelowe, a ide 2 dni przed slubme tzn 30 kwietnia, bo 1 maja pozamykane wszystko
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:46   #4576
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego.
dziękuję w jego imieniu

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość

Tez sie zastanawiam jakie paznokcie zabrac, mam mocne i nie lamliwe wiec zapewne wezme albo hybrydy albo zelowe, a ide 2 dni przed slubme tzn 30 kwietnia, bo 1 maja pozamykane wszystko
ja tez ide 2 dni wczesniej - 15 sierpnia jest święto

🤍

Stary 2014-03-16, 12:01   #4577
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:

Tak się zastanawiam dlaczego żadna dziewczyna nie planuje normalnego malowania paznokci tylko wszystkie tipsy/ żelowe/ hybrydy ?
Stary 2014-03-16, 12:05   #4578
gornek
Zakorzenienie

Ja tylko dlatego, ze moja praca nie pozwala mi na dluzsze zapuszczenie paznokci, bo jak mam juz ladne to mi sie jeden zlamie i co za tym idzie musze reszte zrownac, teraz np mam dlugie ladne, ale jutro ide do pracy i zapewne bede miala ze 2 zlamane i tyle z zapuszczania.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:06   #4579
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam dlaczego żadna dziewczyna nie planuje normalnego malowania paznokci tylko wszystkie tipsy/ żelowe/ hybrydy ?
Ja chcę swoje paznokcie Tylko ze na mam mocne i od zawsze noszę dłuższe niż do opuszków.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:12   #4580
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Ja na swoje nakładam żel, ale sztucznych nie dokładam. Robię tak dlatego, że chce mieć pewność, że paznokcie wytrzymają 2 dni bez niespodzianek w postaci złamania albo odprysku lakieru
Stary 2014-03-16, 12:17   #4581
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nie ma, ale u mojego Tz jest taka zabawa
Ja się spotkałam z dwoma wersjami tej zabawy u przyjaciółki to młodzi później musieli wykupić sobie buty, czyli wykonać jakieś zadania. Natomiast będąc na weselu u kuzynki zabrałam jej buta, ale to ja musiałam uczestniczyć w zabawie żeby dostać dwie butelki wódki

Dziewczyny możecie powiedzieć ile płacicie za makijaż próbny i ślubny?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:19   #4582
velika
Winter is coming

Cytat:
Ja bym chętnie miała swoje, ale mam bardzo łamliwe pazury, wątpię, żeby dało się coś z nimi zrobić

Cytat:

Dziewczyny możecie powiedzieć ile płacicie za makijaż próbny i ślubny?
Ślubny 70 zł, próbny 40 zł

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:19   #4583
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

:
\\

wszystkiego najlepszego dla Niego owiń się w kokarde i bądx najlepszym Jego prezentem

Cytat:
dla mnie hybryda to normalne malowanie paznokci zwykłym lakierem bałabym się, bo często lakier odpryskuje mi w nieodpowiednim momencie

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:36   #4584
enzunio
BAN stały

Cytat:
Bo żaden lakier nie wytrzyma mi na paznokciach dłużej niż 1 dzień A nie będę malowała najpierw na Poltra, potem na ślub a potem na poprawiny
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:37   #4585
mimi_77
Zakorzenienie

Hej, wczoraj na zajęciach obczajałam na bieżąco wątek ale teraz nie wiem która z Was wstawiała obrączki... Wiem , że podobały mi się i gratuluję wyboru

czeko wszystkiego najlepszego dla TŻta

Wstawiam poniżej zdjecia woalu, którym będą ozdobione ławki w kościele. To jest to, o co mi chodziło. Nie świeci się ale też jest delikatny. Niebardzo prześwitujący - idealny. I uważam , że ładnie się układa. Wieczorkiem zrobie zdjecia pokrowców i organzy. Woal zamawiałam w sklepie z materiałami - wysyłka ekspresowa. Po 48 godzinach miałam już u siebie w domu. A organza i pokrowce trochę dłużej - gdyby nie dziwny kurier i jego dwudniowe opóźnienie to miałabym również po 48 h. Ale i tak jest git

paznokcie na ślub - robie frencza i nic poza tym. Swoje i tylko swoje. Lakier trzyma mi zazwyczaj 3-4 dni.

za makijaż slubny płace 50, za próbny 40 (chyba)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6416.jpg (42,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6417.jpg (39,4 KB, 21 załadowań)

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-03-16 o 12:39
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:55   #4586
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny z 16 sierpnia

5 m-cy do ślubu

taaaak

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

http://decorisus.pl/p/7/367/6035/Zap...23/lkr1/z.html

co powiecie na takie ?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 13:12   #4587
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

gratuluję załatwionych spraw
my u księdza byliśmy we wrześniu - a termin na lipiec i już moja wymarzona godzina była zajęta
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
gratulacje załatwienia

my zamawialiśmy termin i godzinę jakoś półtora roku przed co najmniej...
dziekuje

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
co do kościoła to ksiądz nam pow, że mamy przyjść 3 miesiące przed i wszystko załatwimy bo u nas jest bardzo mało ślubów, było w tamtym roku tylko 8 ....
Cytat:
Kulbensikowa- gratuluje zalatwionych spraw
Co do kosciola to my wczesniej wiedzielismy ile slub kosztuje, w internecie na forum mozna znalezc albo znajomych popytac pytac ksiedza jest rzeczywiscie niezrecznie, choc nasz nam sam powiedzial co i jak przy rezerwacji terminu i wplaceniu zaliczki
.
dziekuje
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
1,5 roku wcześniej (rezerwowaliśmy w styczniu 2013).
.
Cytat:
Ja też kościół przypadkiem zarezerwowałam prawie 1,5 roku wcześniej jak zadzwoniłam żeby zapytać kiedy to zrobić

Cytat:

dziekuję
Cytat:

kulbensikowa gratuluję załatwionych spraw
do księdza poszliśmy tak rok wcześniej
co do cennika, to ja u księdza wprost wypaliłam jaka kwota
on prawie na zawał zszedł, że jak, że co, że to sakrament blabla
ale skoro jest u Was cennik i wiesz o tym to pytaj wprost, po co owijać w bawełnę
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

To w mojej parafii, plotki głoszą , że jest bardzo podobnie, jak nie gorzej:P
Cytat:
ja poszlam rezerwowac jakies 9 mcy przed slubem, konkretnie nie pamietam, cos w tych okolicach.
ja bym sie spytala jaki jest koszt udzielenia sakramentu, bo sie nie orientujesz a chcialabys wiedziec
Cytat:
Dziewczyny z 16 sierpnia

5 m-cy do ślubu
gratulacje

Cytat:

ale nam leci !
wlasnie mojemu Tz powiedzialam ze za 5 mcy bedzie stracony

sto lat dla TZ

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
My zaklepaliśmy w lutym na wrzesień, byliśmy jedyni w tym dniu - nie wiem jak teraz.
Co do opłat, to jak się spytaliśmy ile ofiary za ślub złożyć, to powiedział "w kościele nie ma cennika, ślub to sakrament i za to się opłat nie pobiera. Jeśli chcecie coś dać to proszę bardzo, ale nie musicie". Zdziwił mnie baaaaardzo na plus

I gartki dla wszystkich za załatwione sprawy
Dziekuje

Cytat:
My datę w kościele tez zakelpalismy jakos rok temu z tego wzgledu...

Dziekuję dziewczyny za odpowiedzi Najpóżniej po świętach Wielkanocnych pójdziemy i wprost zapytamy. Chyba, że zadzwonię wcześniej do kancelarii i zapytam kiedy trzeba przyjść i co załatwić i może ksiądz sam się wygada ile to kosztuje.

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 13:13   #4588
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
co powiecie na takie ?
Piękne
Stary 2014-03-16, 13:15   #4589
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

Muszę zadzwonić do dja i go zarezerwować ale nie mam weny... Macie już djow na poprawiny? Ile biorą?

Wysłane z telefonu
My nie mamy DJ na poprawiny, u nas i tak nikt nie tanczy, ale moj brat sprzet grajacy dostarczy na sale, a moj kolega DJ zmontuje mi skladanke szalonych lat 90
dalam mu liste ok.100 piosenek i ma dzialac :p

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
1,5 roku wcześniej (rezerwowaliśmy w styczniu 2013).

weselna masz cudną kieckę
Ja fryzjerkę rezerwowałam w styczniu, a makijażystkę w zeszłym tygodniu. Mogłam zrobić to wcześniej, bo mam taką sobie godzinę (12, chciałam o 13, ale już była zajęta), no ale trudno, godzina chyba dużej różnicy nie zrobi.

ale po fryzjerze?

Cytat:

zgadzam się co tej odżywki eveline jest genialna
po raz pierwszy kosmetyk 8 w 1 ma taką porządną jakość

ale wiecie co, słyszałam, że te odżywki mogą powodować grzybicę paznokci

właśnie dobrze, że mi przypomniałaś
my mamy takiego gościa na oku, który gra na kilku instrumentach i śpiewa - podobno przepieknie, w jednej z najlepszych restauracji w mieście, umówiłam się z nim na razie tylko na paszczę, trzeba by dogadać szczegóły i jakąś umowę... bierze 700zł

no wczoraj wlasnie wpadlam na teksty na ten temat i bylam mocno zdziwiona, ale to chyba kwestia alergii zlbo nieodpowiedniego uzywania

Chcesz za grajka na poprawiny zaplacic 700 zl??

Cytat:

ale fajne uczucie to musi byc ja sie juz tak bardzo doczekac nie moge

Cytat:
Bo przy tipsach czy hybrydach masz pewnosc, ze lakier nie odlezie pod prysznicem chociazby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-16, 13:19   #4590
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

ale po fryzjerze?
Tak, fryzjer jest na 11 wstępnie, ale nie wiem czy nie przesunąć na 10:30. Chociaż babka w salonie mówiła, że w godzinę się wyrobią bez problemu.
Gratuluję 5 miesięcy do ślubu U mnie zaraz będą trzy, a my w czarnej

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości