|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45606603] [/COLOR]Oto moja lista wyprawkowa z gemini: 1. Patyczki do uszu z ogranicznikiem Canpol 2. Octenisept 50ml 3. Emulsja do kąpieli Oilatum baby 500ml 4. Emulsja do ciała Emolium 250ml 5. Woda morska do noska Afrin Puresea 6. Alantan krem na pupę 7. Pedicetamol 8. Wkładki laktacyjne Penaten x 2 9. Podkłady poporodowe Canpol x 3 10. Podkłady na łóżko Seni soft x 2 11. Tantum Rosa (w tej chwili nie ma w tej aptece )12. Butelka Avent Natural 125ml + Bepanthen maść (w promocji) 13. Szczotka do mycia butelek i smoczków Baby Ono 14. Aspirator do nosa Katarek Plus 15. Maść na brodawki Maltan 40ml 16. Wit. K+D Minivita 17. Wit. dla mnie Ledee Vit 18. Majtki wielorazowe siateczkowe Baby Ono (i tu mam problem z rozmiarem )Czy jest coś, co mogłabym ograniczyć, z czego mogłabym zrezygnować lub co jeszcze powinnam mieć, a nie ma na tej liście ??[/QUOTE] a termometr bezdotykowy masz zamiar kupić?? Bo jakby co tam jest w dobrej cenie Microlife nc100 ![]() Katarek tez kupowałam, co do emolientów, dziewczyny nie polecają od razu kupować i używać, o ile skóra niemowlaka nie jest atopowa ![]() zaraz się zbieram do tesco w końcu jadę, choc to ponad 30 km |
|
|
|
|
#2522 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia na glukozie jutro Ja tam sobie słodkiego dzień przed badaniem nie odmawiałam, wiadomo, że nie zjadłam nie wiadomo jakiej ilości, ale coś sobie skubnęłam ![]() Cytat:
![]() Ja zaczynałam od 56 kg, a w 28 tc mam 67 kg ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45606603] [/COLOR]Oto moja lista wyprawkowa z gemini: 16. Wit. K+D Minivita 17. Wit. dla mnie Ledee Vit [/QUOTE] Powiedzcie mi, co z tą witaminką D. To od pierwszych dni życia się podaje? I w czym to pomaga? Cytat:
![]() Cytat:
Udanych zakupów życzę TŻ pojechał po teściów, ja się położyłam na chwilę, bo zatoki mnie napieprzają dziś strasznie..
|
|||||
|
|
|
#2523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
powodzenia jutro i pamiętaj o cytrynie Cytat:
![]() Cytat:
Zamiast jałowych gazików radzili mi robić to płatkami bo są dużo delikatniejsze Kupujecie białe Pampersy czy zielone? |
|||||
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
A czym sie różnią te białe pampy od zielonych?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Skoro cena tylko to kupie tańsze
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.pampers.pl/premium-care i http://www.pampers.pl/new-baby |
|
|
|
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
Tak podczytuję to polecają bardziej te białe...
Jak masz karte w rossmanie to na pampki czasem sa duże rabaty wiec warto moze i kupic te droższe jak jest rabacik Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sudokremu nigdy nie kupowałam i nie kupię = nie stosowałam. Linomag i Linuś na pupę jak najbardziej, ale też do smarowania ciałka w razie wysuszenia Linomag zielony świetnie działał na przesuszenie i złażenie skóry małej po porodzie Cytat:
nic nie zostaje, wszystko sie doczyszcza
|
||
|
|
|
#2530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja nie znam nikogo kto używa białych :/ Nie mam żadnych opinii o nich.
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Te białe pampersy to taka linia premium.
----- Cudne brzuszki dziewczyny --- Dla mnie szczotka do mycia butelek to fajna sprawa o czym już pisałam. Zwłaszcza jak się często korzysta z butelki. Nawet przed chwilą próbowałam umyć gąbką ten sam czubek od środka i nie ma bata, żeby gąbka tam weszła - piszę o butelce i smoczku Aventa, bo to może mieć znaczenie. A resztki mleka lubią się tam gromadzić. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Ja używałam białych i zielonych. Białe kupiłam na początek oraz później od czasu do czasu. Moim zdaniem białe lepsze, bo zielonymi miałam przeboje. Niestety z każdą numeracją tych białych jest mniej i im większy rozmiar tym potem mniej się opłaca ten interes, zwłaszcza, że są tańsze opcje, a rzadko są na nie promocje. Oczywiście niektórzy są bardzo zadowoleni z zielonych - ja mam mieszane uczucia. Raz były ok, a innym nie - np. siuśki przelatywały nogawką albo kupa wychodziła na plecy - jak dla mnie za krótki jest ten tył. Może to czysty przypadek, ale z białymi nie miałam takich akcji. |
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Sola1 wlasnie na necie czytam i tez pisza ze z białych kupa nie wypływa a z zielonych juz tak.Wiec cos w tym musi byc.Chyba kupie te i te i sama porównam jak juz bede praktykować
|
#2533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kartę do rossmana ale tych 3% to się wcale nie odczuwa no i wcale mi się nie rzuciły w oczy te duże promocja a szczególnie na najmniejsze rozmiary ![]() Cytat:
Też mam zamiar myć butelki w zwykłym płynie ale szczotka wydaje mi się raczej funkcjonalnym i nie drogim zakupem. Cytat:
Cytat:
Zobaczę jeszcze co inne mamy robią/zrobią |
||||
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
Pradip tez mam 3% ale czasami jest promocja ze z karta pampki -10% siorka tam pracuje i bardzo często sa promocje.A te 3% z czasem nam wzrośnie wiec bedziemy odczuwali bardziej te rabaty.
Na początek jest3% na kosmetyki dla mam oliwki itp ale potem wskakuje większy rabat ba art dla niemowląt to dziala czasowo czym dłużej mamy karte tym wiecej rabatuWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie do 7% dobiłam także troche to trwa, bo trzeba mieć ileś wizyt (zakupów czegokolwiek dla dzieci na paragonie) chyba w 3 miesiące
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
Tak tak aby nic nie przepadło trzeba robić zakupy z tą kartą,a nie raz zapomniałam jej wyciągnąć jak kupowałam oliwkę dla siebie
![]() Rabat wzrasta jak karta jest aktywna Ale na maila czasem przychodza info że na dane produkty jest dodatkowy rabat albo dowiadujemy sie przy kasie jak płacimy z karta rossne ,raz mi siorka mówiła ze mam kupić pampki bo dostane dodatkowo 10% rabatu + moje 3% i było by juz 13 % no ale nie jechałam bo było to dla mnie za wczesnie na takie zakupy.. Jak cos bedę wiedzieć dam znac Aaa i czasami pod koniec roku są akcje na cały asortyment -20% z karta rossne
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-03-16 o 17:19 |
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na majowo/czerwcowych gdzieś widziałam że do dziś jest właśnie 10% ale ja na stronie nic o tym nie widzę albo nie umiem szukać |
||
|
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Laseczki za gratulacje
Pradip-na stronie tesco na początku gazetki widziałam tą obniżkę i na stronce F&F jest informacjaPampersy-ja zamierzam na pierwsze dni kupic te białe, później zielone. Jakoś nie mam przekonania do innych chociaż moja szwagierka używa happy i jest zadowolona![]() Maści i takie inne-położna na sr polecała bephanten niebieski na początek, podobno dobry i można nim ratowac sutki w razie problemów, więc 2 w 1 się ma ![]() Butelki- ja chyba się skuszę na TT bo mi sie podobają ale nie wiem jak z użytkowaniem...jak któraś z Was używała to chętnie posłucham opinii
|
#2540 | |
|
Raczkowanie
|
Teraz już sama nie wiem. Planowałam zielone ale jak piszecie że Premium są takie świetne, to może dopłacę do rozm1, chociaż różnice cenowe spore się zdarzają.
Cytat:
A ceny też potrafią być szalone - w Smyku widziałam Bepanthen 100ml za 39zł, w Gemini kupiłam bodajże za 28zł :/
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pampersy można złapac jaką promocje zawsze
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam butelkę TT. Niestety u mnie się nie sprawdziła, bo ta końcówka, którą dzidziuś ma w buzi zapadała się do środka co było irytujące dla małej i dla mnie, bo trzeba było ją co jakiś czas wyciągać podczas karmienia. Ale wizualnie również mnie się podobają
|
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam bephanten m.in właśnie dlatego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Pradip-Ty łobuzie nic nie mówiłaś
Bratowa mi napisała, ze faktycznie są promocje w tesco ale my chyba się wybierzemy
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Podpowiedzcie mi bo zapomniałam a nie chce mi się szukać. Który magnez jest najlepszy? Który bierzecie?
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
ja biore magnezin
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam gdzieś że Magne B6 (ale nie max, bo max to suplement, a sam Magne B6 jest zarejestrowany jako lek - ile w tym prawdy, nie wiem).
Sama jem Aspargin.
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama biore magnesium b6 a lekarz ostatnio mówił żebym brała magne b6 |
|
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Pradip-to
|
#2550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aaa ja dziś znowu miałam dzień jakiś taki do niczego... i jak zwykle milczę, bo nie znam się na maściach, smoczkach, butelkach, pampersach itd. Mogę jedynie podczytywać i się uczyć... ![]() W ogóle dzisiaj jakoś słabo mi, duszno i do tego ból głowy doskwierał... a od jutra znowu mam załatwianie uczelnianych spraw. Ale muszę się pochwalić - w końcu zamówiłam podstawowe rzeczy na allegro dla dzidziusia i dla mnie więc w tygodniu będę oczekiwała kuriera Wybieram się też pooglądać materacyki w sklepach stacjonarnych - o ile pogoda pozwoli....Ok wracam do kuchni, bo mi się danie przypali. Już tak późno i jak tu o tej porze kolację jeść.... Dobrej nocy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

)

zapraszam na torcik tiramisu
Ja tam sobie słodkiego dzień przed badaniem nie odmawiałam, wiadomo, że nie zjadłam nie wiadomo jakiej ilości, ale coś sobie skubnęłam 

13.07.2013