Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 19:36   #2491
__Sylwia__88
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45601630]ja też nie mam jeszcze nic z takich rzeczy. A tu wliczałam wszystko co potrzebne do szpitala i na zaraz po dla mnie i dla dziecka, aspirator do nosa, pedicetamol, emulsje do kąpieli, itd...

to czemu go puściłaś na to otwarcie??[/QUOTE]

Bo to było już trzy tyg temu zaplanowane że idziemy. Ja też miałam iść no ale...mam leżeć to leże.

Jeszcze tak bym zjadła coś naprawdę dobrego. Ciągle chce mi się jeść, ale co zbiorę się za jedzenie to mi ochota przechodzi i na 3-4 kęsach się kończy.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-15 o 19:37
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:43   #2492
NecroKitty
Wtajemniczenie

Z tym leżeniem na plecach to bardzo ważne. W szpitalu położne szału dostawały jak któraś tak leżała. Najlepiej spać na boku, a już tak perfekcyjnie to na lewym

-------------
W końcu wzięłam się na ogarnianie wyprawki. Wybraliśmy dzisiaj łóżeczko, kupujemy takie http://allegro.pl/klups-lozeczko-safari-zajaczek-nowe-kolory-i4033817140.html
A w czwartek jedziemy ostatecznie wybrać wózek.
Potem zostaną już same drobiazgi, to pewnie będę na allegro kompletować
Stary 2014-03-15, 19:45   #2493
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
W końcu wzięłam się na ogarnianie wyprawki. Wybraliśmy dzisiaj łóżeczko, kupujemy takie http://allegro.pl/klups-lozeczko-safari-zajaczek-nowe-kolory-i4033817140.html
Ladnie lozeczko i powodzenia z reszta oby sprawnie poszlo

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-03-15, 20:15   #2494
TroppoSensibile
Raczkowanie

Aldrin trzymam kciuki żeby ten Twój duży dzieciaczek jeszcze sobie poczekał w brzuszku a już najlepiej do 37 tygodnia i wszystkie te nasze szyjki żeby tak wytrzymały

Pardip co do łóżeczka to u nas strasznie ciasno nawet bym kółek nie wykorzystała poza tym jesteśmy na etapie wymierzania żeby kupić nowy wypoczynek i łóżeczko po ludzku rozstawić wzdłuż ściany, bo jak na razie przy zwykłej wersalce musielibyśmy je postawić wzdłuż co nie będzie wygodne....

Zubi, Majkela, - śliczne brzuszki I wiecie co? Takie malutkie
Majkela ja nie wiem gdzie ta córcia się schowała

Berenika
na 30 tydzień zgrabniutki masz ten domek

karolkya mam już upatrzonych tyle dobrodziejstw z Twojego bloga, że moje kubki smakowe już na samą myśl wariują

NecroKitty bardzo ładne łóżeczko wybraliście jeszcze takiego nie widziałam

_Sylwia_88 tż może szybko wróci... a niech się trochę rozerwie..., mój też by na pewno poszedł skoro to było planowane... Wyleż się spokojnie, bez nerwów skoro trzeba i za lepszy humor i apetyt

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziewczyny spalam w nocy 3,5 godziny padam teraz alle bede twarda i pojde spaf dopiero wieczorem...
Dzis juz po wizycie po kolei:
- wyniki ok
- waga juz +10kg
- szyjka dosc dluga i zamknieta tylko jakas taka rozmiekczona, na co mogla miec wplyw moja elektrokonizacja
- luteina ciag dalszy
- przyplatala sie jakas infekcja wiec pimafucin i pozniej jakis gynocos...
- Mala nie chciala ujawnic tetna wiec mnie nastraszyla ale w koncu gin znalazl i bilo 154
- pytalam o masarz krocza ale gin kazal poczekac do okolo 35 tygodnia bo i szyjka niepewna i te infekcje...
Pięknie! no, ale oby infekcja szybko sobie poszła...
Cytat:

Troche mi przeszlo spanie... Napisze co tam na SR
Po pierwsze apel do wszystkich mam zeby wyleczyc zeby przed porodem, bo potem wszystkie infekcje z zebow moga bardzo prosto przenniesc sie z krwia do ran poporodowych.
Dalej po jakiejkolwiek stluczce samochodowej powinni nam zrobic KTG i to takie kore trwa okolo 4 godzin, bo to czas w ktorym odkleja sie lozysko.
Liczenie ruchow teraz stosuje sie metode taka ze od rana liczy sie do 10. Jesli nie czujemu ruchow lub czujemy po ciszy bardzo gwaltowne i cisza to najlepiej pojechac na IP zeby sprawdzic czy wszystko ok.
Uwazac z lezeniem na plecach bo przy duzym brzuszku macica uciska na zyle glowna i pierwsze co sie nie dotlenia to macica i dziec.
Wiecej napisze jak sobie przypomne
ciekawe informacje, szczególnie o tych zębach, dobrze wiedzieć, dzięki
Cytat:
Od tygodnia mam ciśnienie 100/50 non stop bym spała. Kurcze może to od tej zmiany pogody bo jak to kolejna naturalna przypadłość to się wykończę

Nawet nie zauważyłam a tu już 26tydz leci byle do 30-tego a potem to już z górki.
za 26 tydzień też już z niecierpliwością czekam na 30sty... liczę, że potem poleci...

Też mam tak z ciśnieniem... a dzisiejszy dzień przeleżałam w wyrku...

wczoraj cały dzień załatwiłam sprawy uczelniane, latałam po CH żeby kupić prezent urodzinowy dla przyjaciółki, a potem poszliśmy do pizzerii świętować jej urodziny.

No i oczywiście zdenerwowałam się, bo musiałam przedłużać sesję o głupi podpis... ciągle coś nie gra i mam pod górkę. Nie wiem jak skończę te studia

Edytowane przez TroppoSensibile
Czas edycji: 2014-03-15 o 20:17
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:24   #2495
bluesky89
Zakorzenienie

Necro, dobry wybór Łóżeczka z tej firmy sobie bardzo chwalą
Stary 2014-03-15, 21:20   #2496
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witajcie wieczornie ja już po wizycie + 10kg na plusie czas na dietę, młody cały i zdrowy a do tego strasznie duży, bo USG wskazuje na 32 tydzień a my jesteśmy w 29 więc spora różnica do tego na chwilę obecną młody ma 1,5 kg więc oby przystopował z rośnięciem. A ja hmmm wyniki w miarę dobre ale szyjka się skraca i zmiękcza mam o siebie dbać i być gotowa do porodu w każdej chwili, wiec trochę sie przeraziłam no ale zobaczymy co będzie
kurcze czym Ty karmisz małego??? Odpoczywaj więcej dobrze
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też po wizycie.....tak na szybko napiszę.
Mam leżeć i jak najmniej chodzić. Kontrola za dwa tyg, l4 leżące. Brzuch się za bardzo napina, aż takich bóli nie powinnam mieć. Dostałam luteinę i zwiększoną dawkę magnezu. Szyjka na razie nie jest jako tako skrócona, wg pomiarów ma 34 mm a od 25 jest skrócona. Tak gin mówiła. Nawet badań żadnych nie zlecała żebym jak najwięcej odpoczywała. Mam nadzieje że to tylko fałszywy alarm i nic złego dalej się nie będzie działo.
Współczuję leżenia ale jak trzeba to trzeba. Mi luteina i magnez podobno pomógł na twardnienia
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Na dobicie widziałam dzis pare: facet wiozł kobiete do porodu. On mega zdenerowany ona na przednim siedzeniu, z mega brzuchem wyginajaca się z bolu- akurat skurcz. Stali na swiatlach, ja szłam chodnikiem. Bosz jak zobaczyłam jak ona cierpi to prawie zemdlałam a przeciez to dopiero pierwsze bóle i skorcze skoro dopiero jechali.
Nawet nie chce myslec, ze za niecale 3 miesiace to czeka mnie.. znowu mam panike.

Dzwonił moj brat, ze mama od dluzszego czasu sie zle czuje i za chiny nie chce pojsc do lekarza a ma bardzo silne bole w jamie brzusznej (co za kobieta, cale zycie tak, jakiekolwiek leki i lekarze-NIE i koniec ).
Wiec jutro musze jechac i z nią pogadac i zmusic by poszla do lekarza, gruntownie sie przebadała. Jestem przekonana, ze to nic dobrego, nawet przewiduje najgorsze, bo ona w ogole sie nie bada, nie kontroluje, brak slow by to opisac... Nie rozumiem jej, cale zycie jej nie rozumiem.... Ona boi sie diagnozy, nie chce nam robic klopotu itd, ale nie rozumie, ze wlasnie to, ze sie nie bada, to dla nas klopot, bo moze byc późno.. za późno itd.. Eh ludzie robia wszystko, by uniknac a ona na własne zyczenie sie meczy z jakimis dziwnymi bolami w jamie brzusznej, ktore sie nasilają... ;(
to musiał być mało ciekawy widok tej pary...
A może przekonasz mamę do wizyty u lekarza maleństwem? Rozumiem co czujesz bo u mojej stwierdzono niedawno kamienie i też nie chce nic z nimi zrobić
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja już po sniadanku, byłam już nawet w sklepie, kupiłam mężowi chlebki, także zadowolony dziś wraca późno, koło 20, więc mam zamiar upiec mu ciasto w tajemnicy w pon ma imieniny, więc jutro będziemy świętować
jakie ciacho piekłaś?
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz od dawna przespałam prawie całą noc a właściwie całą bo wstałam siku dopiero o 4 i zasnęłam dalej i wstałam dopiero teraz No coś za coś przed spaniem miałam atak i czułam się okropnie, wymiotowałam, mdliło mnie i nie miałam siły na nic

A zdecydowałam się na takie kosmetyki:
Penaten- krem na odparzenia,
Pampers- chusteczki pielęgnacyjne,
Hipp- płyn do kąpieli, albo Penaten- płyn do kąpieli od stóp do głów,
Hipp - szampon,
Współczuję ataku dobrze że w nocy wypoczęłaś.
Po co Ci szampon dla takiego maluszka?
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45594863]Hej, ja mam dzisiaj humor z , jestem mega wkurzona... Po pierwsze jest tak beznadziejna pogoda, cały czas leje, nawet z dzieckiem na spacer nie wyjdę Po drugie: promotorka sobie jaja dosłownie robi, ciężko na pocztę jej zajrzeć, na przyszły weekend mam referat (o BORze już napisałam), ale jakby się zgodziłą na zmianę, to bym zdążyła na mój temat napisać drugi i jeszcze plan pracy zrobić, a tak to siedzę i czekam Po trzecie: tz mnie tak wkur***, że nawet nie chce mi się o tym pisać
Z tego wszystkiego bym zapomniała, zaczynam dziś 30 tc !!! [/QUOTE]
a nie masz żadnego innego kontaktu z promotorką? może i tak napisz sobie już plan jak masz chwilę to będziesz mieć argument na seminarium
Gratuluje 30 tc i ładny brzuszek masz
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 26tc, to ja także wstawię foto chatki mojej córuni
Załącznik 5616527
Miłego weekendu kobitki
jej chudzinko
Cytat:
Od tygodnia mam ciśnienie 100/50 non stop bym spała. Kurcze może to od tej zmiany pogody bo jak to kolejna naturalna przypadłość to się wykończę

Co do pępków to ja chyba nigdy nie będę miała wypukłego, puki co w ogóle mi się zapadł. Jak stoję to go nie widać... tylko taką kreskę
moje najwyższe ciśnienie w ciąży to 100/55 i czuję się jak zwykle
ale Ci zazdroszczę wklęsłego pępka ja za swoim tak tęsknię
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45601356]Aaaa dziewczyny, zrobiłam sobie listę wyprawkową i za same zakupy w gemini wyszło mi 320zł [/QUOTE]
to co Ty masz na tej liście ???
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:03   #2497
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Czym mozna sie wspomagać podczas zaparć?
owoce,maslanki itp.. nic nie daja
owsianka - ale nie zalewana wodą tylko normalnie ugotowana i nie raz w tygodniu a systematycznie i najlepiej codziennie - naprawdę działa cuda
Cytat:
Dziewczyny czy przy tych rozpulchnionych szyjkach,skróconych itp.. przytulanki sa zakazane?
niestety tak.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 01:01   #2498
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

i se skasowałam długiego posta. Sorrki, ale o tej porze nie chce mi się pisać od nowa. Spróbuję jutro (tzn. dziś, ale wieczorem).
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 06:42   #2499
__Sylwia__88
Zadomowienie

Witam w niedzielny poranek.

Ja już nie śpię, dzidzius też już robi wygibasy w brzuchu i zaczynamy 26 tydzień.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-16, 06:58   #2500
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam i ja, wczoraj miałam świetną noc to dzisiaj musiałam odpokutować

W ogóle strasznie mi ostatnio wieczorami brzuch twardnieje i mam takie dziwne kucia w podbrzuszu, dobrze że maluch się rusza inaczej już bym szalała z niepokoju

A ja zapomniałam że wczoraj zaczęliśmy 27 tydz, szczerze czasami chciałabym już mieć maleństwo ze sobą po tej stronie, ale z drugiej strony obawiam się jak sobie z tym wszystkim poradzę, mam coraz więcej obaw
Stary 2014-03-16, 07:33   #2501
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 26tc, to ja także wstawię foto chatki mojej córuni
Załącznik 5616527
Miłego weekendu kobitki
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45598320]A to mój brzuchol w 30 tc [/QUOTE]
dzieczyny śliczne brzuszki
Cytat:
Dziewczyny spalam w nocy 3,5 godziny padam teraz alle bede twarda i pojde spaf dopiero wieczorem...
Dzis juz po wizycie po kolei:
- wyniki ok
- waga juz +10kg
- szyjka dosc dluga i zamknieta tylko jakas taka rozmiekczona, na co mogla miec wplyw moja elektrokonizacja
- luteina ciag dalszy
- przyplatala sie jakas infekcja wiec pimafucin i pozniej jakis gynocos...
- Mala nie chciala ujawnic tetna wiec mnie nastraszyla ale w koncu gin znalazl i bilo 154
- pytalam o masarz krocza ale gin kazal poczekac do okolo 35 tygodnia bo i szyjka niepewna i te infekcje...
najważniejsze, że szyjka ok

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45601356]Aaaa dziewczyny, zrobiłam sobie listę wyprawkową i za same zakupy w gemini wyszło mi 320zł [/QUOTE]
hehe no tak wychodzi mnie wyszło podobnie

Cytat:
łożeczko śliczne

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

jakie ciacho piekłaś?
karpatkę, ale przez wczorajsza awarię prądu nie dopiekło się

w ogóle dopiero nadrobiłam, nie ma prądu d wczoraj od 14. Mąż poprzełączał wszystko na jedną fazę, która jako jedyna działa, mamy zakaz używania piekarnika, żeby nie spalić instalacji
jedyna rzecz, jaka wczoraj mi działała to mikrofala

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Ja już nie śpię, dzidzius też już robi wygibasy w brzuchu i zaczynamy 26 tydzień.

Cytat:
A ja zapomniałam że wczoraj zaczęliśmy 27 tydz,
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:01   #2502
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry

U mnie pada śnieg ale pogoda dobrze, że to tylko chwilowe załamanie i juz ma byc pięknie

Dzisiaj nasza 100-dnióweczka zaczynam byc przerażona zapraszam na torcik tiramisu

Majkela-ale masz maleńki brzusio

Berenika-zgrabniutki domek

karolkya- za wizytę, mam nadzieję, że infekcja szybko minie

Anteria-współczuje nocki za kolejny tydzień a może to Maluszek tak się układa , że wydaje Ci się, że to twardnieje cały brzuch???

Sylwia- za nowy tydzień

Necrowybór łóżeczka super

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:45   #2503
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie niedzielne.
Wlasnie sie przebudzilam ale z wyrka nie wychodzę jeszcze.
Pogoda okropna,pada,wieje...nie ciekawie.
jutro mam glukozę wiec dzis chyba musze przystopowac z objadaniem sie,wczoraj miałam taki napad ze ciagle cos jadłam od rana do wieczora....az mi zle teraz z tym,widzę ze waga strasznie rośnie a nie moge sie czasem opanować.w dodatku te słodkie i lody :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-16, 09:30   #2504
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie niedzielne.
Wlasnie sie przebudzilam ale z wyrka nie wychodzę jeszcze.
Pogoda okropna,pada,wieje...nie ciekawie.
jutro mam glukozę wiec dzis chyba musze przystopowac z objadaniem sie,wczoraj miałam taki napad ze ciagle cos jadłam od rana do wieczora....az mi zle teraz z tym,widzę ze waga strasznie rośnie a nie moge sie czasem opanować.w dodatku te słodkie i lody :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie też okropna pogoda, śnieg z deszczem, wiatr.
Ciesz się że możesz jeść. Mi od kilku dni nic nie podchodzi. Zjem troszke i mam dość a za chwile znów bym coś zjadła i tak w kółko. Ty szczuplutka jesteś więc większego problemu chyba nie masz.

Ja dziś wagę sprawdzałam w karcie ciązy. Zaczynałam 54,7 kg a teraz w 26 tc mam 61 kg.

Miłego dnia Wam wszystkim

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-16, 09:52   #2505
Izetka_
Zadomowienie

Dziewczyny wyczytałam na stronce tesco, że jest wyprzedaż do - 50 % na ubrania. Była któraś z Was???są jakieś ciekawe dziecięce ubranka??? nie wiem czy jechac, bo mam tesco na drugim końcu miasta

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:07   #2506
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Witam się w niedzielny poranek. Tak jak u wielu z was leje deszcz, jest zimno i ponuro. Małż w pracy, znowu... Mamy jechać popołudniu do OBIego, bo jest promocja na panele i drzwi, które nam się podobają.. Dzwoniłam rano do dziekanatu, pomyślałam, że może uda mi się złapać promotorkę w szkole, ale okazuje się, że ona przyjeżdża tylko na seminaria z nami. Zastanawia mnie też fakt jak ona zamierza sprawdzać nam te rozdziały, skoro nawet na maile nie odpisuje, a spotkań z nią zostały trzy i to w każdym miesiąc przerwy...

Cytat:
Bo to było już trzy tyg temu zaplanowane że idziemy. Ja też miałam iść no ale...mam leżeć to leże.

Jeszcze tak bym zjadła coś naprawdę dobrego. Ciągle chce mi się jeść, ale co zbiorę się za jedzenie to mi ochota przechodzi i na 3-4 kęsach się kończy.
ja też tak mam ostatnio. A najgorsze jest to, że nie wiem już co wymyślać do jedzenia, na nic nie mam ochoty. Ale jakby mi ktoś przywiózł coś z McDonald'sa, to zjadłabym wszystko

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
No i oczywiście zdenerwowałam się, bo musiałam przedłużać sesję o głupi podpis... ciągle coś nie gra i mam pod górkę. Nie wiem jak skończę te studia
łączę się w bólach, ja też nie wiem

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
a nie masz żadnego innego kontaktu z promotorką? może i tak napisz sobie już plan jak masz chwilę to będziesz mieć argument na seminarium

to co Ty masz na tej liście ???
nie mam i nikt nie ma odnalazłam ją chyba na fb, ale nie mam pewności, że to ona, musiałabym ją dodać do znajomych, żeby zdjęcia zobaczyć, więc nie będę się wydurniać...

zaraz napiszę

Cytat:
gratulacje

Cytat:
A ja zapomniałam że wczoraj zaczęliśmy 27 tydz, szczerze czasami chciałabym już mieć maleństwo ze sobą po tej stronie, ale z drugiej strony obawiam się jak sobie z tym wszystkim poradzę, mam coraz więcej obaw
gratulacje

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Oto moja lista wyprawkowa z gemini:

1. Patyczki do uszu z ogranicznikiem Canpol
2. Octenisept 50ml
3. Emulsja do kąpieli Oilatum baby 500ml
4. Emulsja do ciała Emolium 250ml
5. Woda morska do noska Afrin Puresea
6. Alantan krem na pupę
7. Pedicetamol
8. Wkładki laktacyjne Penaten x 2
9. Podkłady poporodowe Canpol x 3
10. Podkłady na łóżko Seni soft x 2
11. Tantum Rosa (w tej chwili nie ma w tej aptece )
12. Butelka Avent Natural 125ml + Bepanthen maść (w promocji)
13. Szczotka do mycia butelek i smoczków Baby Ono
14. Aspirator do nosa Katarek Plus
15. Maść na brodawki Maltan 40ml
16. Wit. K+D Minivita
17. Wit. dla mnie Ledee Vit
18. Majtki wielorazowe siateczkowe Baby Ono (i tu mam problem z rozmiarem )

Czy jest coś, co mogłabym ograniczyć, z czego mogłabym zrezygnować lub co jeszcze powinnam mieć, a nie ma na tej liście ??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:09   #2507
__Sylwia__88
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45606603]

ja też tak mam ostatnio. A najgorsze jest to, że nie wiem już co wymyślać do jedzenia, na nic nie mam ochoty. Ale jakby mi ktoś przywiózł coś z McDonald'sa, to zjadłabym wszystko [/QUOTE]

McDonald ale mi ochoty narobiłaś. A my do najbliższego mamy 30 km.

Jakie panele chcesz kupić?

My w wakacje kupowaliśmy Krono i w sumie zadowolona jestem. A teściowa ma jakieś takie że mówi że nawet ich nie odkurza tylko szmatą ściaga wszystko bo od byle czego rysy widać.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-16, 10:35   #2508
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam w niedzielny poranek.

Cytat:
Witam i ja, wczoraj miałam świetną noc to dzisiaj musiałam odpokutować

W ogóle strasznie mi ostatnio wieczorami brzuch twardnieje i mam takie dziwne kucia w podbrzuszu, dobrze że maluch się rusza inaczej już bym szalała z niepokoju

za tydzien, nie martw sie chyba wszytksie mamy obawy jak to bedzie jak sie male juz pojawi na swiecie, damy rade i bedzie dobrze nie latwo i lekko ale dobrze

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie pada śnieg ale pogoda dobrze, że to tylko chwilowe załamanie i juz ma byc pięknie

Dzisiaj nasza 100-dnióweczka zaczynam byc przerażona zapraszam na torcik tiramisu
To wpadam na torcik i imrezujemy

Paskudna pogoda fuuuu.... Liczylam juz ruchy i z moim dzieciem to po godzinie mam juz 10 przy czym serie kopniakow licze jako 1... No i dzis Mala przybijala piatke z tata
Milej niedzieli
Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-03-16, 10:42   #2509
Konto usunięte

Cytat:
McDonald ale mi ochoty narobiłaś. A my do najbliższego mamy 30 km.

Jakie panele chcesz kupić?

My w wakacje kupowaliśmy Krono i w sumie zadowolona jestem. A teściowa ma jakieś takie że mówi że nawet ich nie odkurza tylko szmatą ściaga wszystko bo od byle czego rysy widać.
ja mam blisko, ale w taką pogodę nigdzie się nie ruszam

My nie chcemy kupować nic droższego, raczej takie z tańszych. A to dlatego, że mieszkamy w kamienicy i jest to mieszkanie wynajmowane, więc nie chcemy aż tyle kasy w to włożyć. Podłogę zrobić musimy, bo to fale Dunaju i już teraz meble stoją na podkładkach, a po przedzieleniu na mniejsze pokoje byłby z tym jeszcze większy kłopot Chcemy kupić takie:
http://www.gazetka.obi.pl/#lista-produktow-7,produkt-1
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:01   #2510
_Maya_
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45606603]
[/COLOR]Oto moja lista wyprawkowa z gemini:

2. Octenisept 50ml
6. Alantan krem na pupę
7. Pedicetamol
16. Wit. K+D Minivita

Czy jest coś, co mogłabym ograniczyć, z czego mogłabym zrezygnować lub co jeszcze powinnam mieć, a nie ma na tej liście ??[/QUOTE]

Nad Oilatum i Emolium bym się zastanowiła

Majtki im większe tym lepsze- one sie rozciągają, ja noszę normalnie S/m a takie majtochy były "wygodne" przy L/xl

szczotki do mycia butelek bym nie brała (mam wrażenie że one od środka rysują ten plastik i że wtedy szybciej sie zużywają)

ja bym dokupiła (tak zamierzam) więcej samej witaminy D w kapsułkach - ona ma dosyć długi termin przydatności

do tego przydadzą się:
- gaziki jałowe (do pępka/oczu)
-http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-platki-kosmetyczne-dla-niemowlat-60-sztuk.html (niezła cena)
-sól fizjologiczna w kapsułkach
- Linomag zielony ma b. fajną cenę ) to kupię na pewno

no i tak sobie pomyślałam, że dobrze, że mam jednak tą fridę - zakupię katarek na 100%, ale przecież z odkurzaczem w razie infekcji nie będę na spacery chodziła, a zdarzało się, że frida ratowała mi tyłek na spacerze jak córka miała katar

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2014-03-16 o 11:07
Stary 2014-03-16, 11:16   #2511
__Sylwia__88
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45607141]ja mam blisko, ale w taką pogodę nigdzie się nie ruszam

My nie chcemy kupować nic droższego, raczej takie z tańszych. A to dlatego, że mieszkamy w kamienicy i jest to mieszkanie wynajmowane, więc nie chcemy aż tyle kasy w to włożyć. Podłogę zrobić musimy, bo to fale Dunaju i już teraz meble stoją na podkładkach, a po przedzieleniu na mniejsze pokoje byłby z tym jeszcze większy kłopot Chcemy kupić takie:
http://www.gazetka.obi.pl/#lista-produktow-7,produkt-1[/QUOTE]

No to faktycznie nie ma co ładwać kasy w czyjeś mieszkanie. A właścicel nie myśli o tym żeby Wam kase za wydatki na mieszkanie zwrócić. Przeciez bierze kase za wynajem to niech cos inwestuje.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-16, 11:51   #2512
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też okropna pogoda, śnieg z deszczem, wiatr.
Ciesz się że możesz jeść. Mi od kilku dni nic nie podchodzi. Zjem troszke i mam dość a za chwile znów bym coś zjadła i tak w kółko. Ty szczuplutka jesteś więc większego problemu chyba nie masz.

Ja dziś wagę sprawdzałam w karcie ciązy. Zaczynałam 54,7 kg a teraz w 26 tc mam 61 kg.

Miłego dnia Wam wszystkim

ja startowałam z wagą 54,800 a dzis mam już 63 masakra nie?
Stary 2014-03-16, 12:09   #2513
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Nad Oilatum i Emolium bym się zastanowiła

Majtki im większe tym lepsze- one sie rozciągają, ja noszę normalnie S/m a takie majtochy były "wygodne" przy L/xl

szczotki do mycia butelek bym nie brała (mam wrażenie że one od środka rysują ten plastik i że wtedy szybciej sie zużywają)

ja bym dokupiła (tak zamierzam) więcej samej witaminy D w kapsułkach - ona ma dosyć długi termin przydatności

do tego przydadzą się:
- gaziki jałowe (do pępka/oczu)
-http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-platki-kosmetyczne-dla-niemowlat-60-sztuk.html (niezła cena)
-sól fizjologiczna w kapsułkach
- Linomag zielony ma b. fajną cenę ) to kupię na pewno

no i tak sobie pomyślałam, że dobrze, że mam jednak tą fridę - zakupię katarek na 100%, ale przecież z odkurzaczem w razie infekcji nie będę na spacery chodziła, a zdarzało się, że frida ratowała mi tyłek na spacerze jak córka miała katar
dziękuję za cenne rady Nad Oilatum i Emolium właśnie się zastanawiam, ale przy Adasiu okazało się to niezbędne niestety..

Majtki w takim razie muszę zamówić XL...

Ze szczotki rezygnuję, tylko czym domyć w środku smoczek??

Witaminy D na razie nie kupuję więcej, bo przy Adasiu przydała się na jakieś pierwsze dwa miesiące, lekarz kazał odstawić, bo za szybko ciemiączko mu się zrastało

gaziki i płatki dopisuję, sół fizjologiczną niedawno kupowałam i starczy A linomag zielony to na co?

Cytat:
No to faktycznie nie ma co ładwać kasy w czyjeś mieszkanie. A właścicel nie myśli o tym żeby Wam kase za wydatki na mieszkanie zwrócić. Przeciez bierze kase za wynajem to niech cos inwestuje.
z właścicielem jest ciężka sytuacja. Nie ma co liczyć na zwrot wsadzonej w mieszkanie kasy, bo każdy to podpisał w umowie, że nie będzie tego żądać. Ona nawet nie pali się do naprawy drewnianych schodów na klatce (co już należy już do niej), z których już kilka osób zleciało (w tym ja i ona)...

Dziewczyny nie orientujecie się, czy nadzór sanitarno-epidemiologiczny można podciągnąć pod rozdział do Państwowej Inspekcji Sanitarnej, bo brakuje mi jednego rozdziału...Mam strukturę organizacyjną, zadania i kompetencje i ... no właśnie
Stary 2014-03-16, 12:25   #2514
sylvuniaa84
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45606603]Witam się w niedzielny poranek. Tak jak u wielu z was leje deszcz, jest zimno i ponuro. Małż w pracy, znowu... Mamy jechać popołudniu do OBIego, bo jest promocja na panele i drzwi, które nam się podobają.. Dzwoniłam rano do dziekanatu, pomyślałam, że może uda mi się złapać promotorkę w szkole, ale okazuje się, że ona przyjeżdża tylko na seminaria z nami. Zastanawia mnie też fakt jak ona zamierza sprawdzać nam te rozdziały, skoro nawet na maile nie odpisuje, a spotkań z nią zostały trzy i to w każdym miesiąc przerwy...

ja też tak mam ostatnio. A najgorsze jest to, że nie wiem już co wymyślać do jedzenia, na nic nie mam ochoty. Ale jakby mi ktoś przywiózł coś z McDonald'sa, to zjadłabym wszystko

łączę się w bólach, ja też nie wiem

nie mam i nikt nie ma odnalazłam ją chyba na fb, ale nie mam pewności, że to ona, musiałabym ją dodać do znajomych, żeby zdjęcia zobaczyć, więc nie będę się wydurniać...

zaraz napiszę

gratulacje

gratulacje

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Oto moja lista wyprawkowa z gemini:

2. Octenisept 50ml
6. Alantan krem na pupę
7. Pedicetamol
16. Wit. K+D Minivita

Czy jest coś, co mogłabym ograniczyć, z czego mogłabym zrezygnować lub co jeszcze powinnam mieć, a nie ma na tej liście ??[/QUOTE]

ja bym to odrzuciła...nie przemawiaja do mnie te kosmetyki...

ja tez powoli organizuje liste wyprawkową...
ale daleko mi do Was jeszcze
Stary 2014-03-16, 12:26   #2515
_Maya_
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45608370]
Ze szczotki rezygnuję, tylko czym domyć w środku smoczek??

Witaminy D na razie nie kupuję więcej, bo przy Adasiu przydała się na jakieś pierwsze dwa miesiące, lekarz kazał odstawić, bo za szybko ciemiączko mu się zrastało

gaziki i płatki dopisuję, sół fizjologiczną niedawno kupowałam i starczy A linomag zielony to na co?
[/QUOTE]

smoczki myję jak całą resztę gąbką i płynem

nie suplementujesz zupełnie wit D?
(zalecenia są takie, że suplementujemy ją do 3 roku życia)
może skonsultuj jeszcze tą decyzję z innym pediatrą, wiesz niedobory mają chyba wszyscy ze względu na "sorry, taki mamy klimat"
a w późniejszych latach te niedobory u wielu ludzi prowadzą min. do osteoporozy.

Linomag zielony świetnie nawilża/natłuszcza skórę. Ja stosowałam i stosuję do dzisiaj przy zmianie pieluchy - teraz już rzadziej -raz na którąś zmianę, ale wcześniej smarowałam na zmianę z różowym Linusiem A+E przy takiej pielęgnacji odparzenie córka miała jedno przez prawie dwa lata.

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2014-03-16 o 12:28
Stary 2014-03-16, 12:32   #2516
__Sylwia__88
Zadomowienie

A czytalyscie na wątku lipcowym że tam już torby do szpitala dziewczyny pakują? J

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-16, 12:57   #2517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
smoczki myję jak całą resztę gąbką i płynem

nie suplementujesz zupełnie wit D?
(zalecenia są takie, że suplementujemy ją do 3 roku życia)
może skonsultuj jeszcze tą decyzję z innym pediatrą, wiesz niedobory mają chyba wszyscy ze względu na "sorry, taki mamy klimat"
a w późniejszych latach te niedobory u wielu ludzi prowadzą min. do osteoporozy.

Linomag zielony świetnie nawilża/natłuszcza skórę. Ja stosowałam i stosuję do dzisiaj przy zmianie pieluchy - teraz już rzadziej -raz na którąś zmianę, ale wcześniej smarowałam na zmianę z różowym Linusiem A+E przy takiej pielęgnacji odparzenie córka miała jedno przez prawie dwa lata.
ale chodzi mi o tą końcówkę smoczka, którą dziecko pije, tam gąbka nie wejdzie

nie podaję, bo do pół roku mi nie pozwolili, a potem mały był już na mm, to lekarz powiedział, że tylko przy karmieniu piersią się podaje, bo w mm ta witamina jest. A na zwykłe mleko przestawiłam go w sumie z miesiąc temu...

oo to w takim razie zamienię Alantan na ten Linomag, bo Alantan na pupę niezbyt pomagał i mały ciągle miał odparzenia

Cytat:
A czytalyscie na wątku lipcowym że tam już torby do szpitala dziewczyny pakują? J
jak dla mnie przesada...
Stary 2014-03-16, 13:03   #2518
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry już 5 dzień boli mnie głowa, powoli szału dostaje na dodatek dzisiaj obudziłam się z koszmarnym bólem pleców. Zdążyłam się już na Tż-cie wyżyć puki co mamy rozejm i nawet kłótni o obiad nie było ostatnio mi narzeka, że się nie staram w kuchni, a co ja poradzę, że po pół godzinie stania przy garach padam na pysk

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Necro, dobry wybór Łóżeczka z tej firmy sobie bardzo chwalą
Właśnie słyszałam, że ta firma jest bardzo zachwalana i mają duży wybór, więc nawet szybko doszliśmy z Tż-tem do porozumienia

Cytat:

Jeśli Cię martwią te twardnienia to lepiej powiedz przy okazji lekarzowi to tak naprawdę to może być wszystko, od ruchów dziecka przez normalne odruchy fizjologiczne ale niestety też skurcze. Ale kłucia akurat są normalne z tego co twierdzili w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyczytałam na stronce tesco, że jest wyprzedaż do - 50 % na ubrania. Była któraś z Was???są jakieś ciekawe dziecięce ubranka??? nie wiem czy jechac, bo mam tesco na drugim końcu miasta
Mi koleżanki nie polecały zbytnio ubranek z Tesco. Podobno po kilku praniach bardzo blakną kolory

Cytat:
O rany, a ja nie mam puki co nic co mogłabym wsadzić do torby... tak prawdę mówiąc nawet torby nie mam w szpitalu nam mówili, że dobrze mieć już torbę spakowaną od 32tyg, więc sądziłam że mam jeszcze czasu a czasu
Stary 2014-03-16, 13:39   #2519
sylvuniaa84
Zadomowienie

Czytałam lipcowy i dla mnie masakra,kurde maja juz poplanowane wszystko bardziej jak my

Ja bede zamawiała u r_p77 na allegro..
ma większość rzeczy co musze kupić..i w dobrych cenach.
Zdecydowałam sie na butelki TT
i tu pytanie do was które brać i ile ich ,jaka pojemność i czy smoczki te 0+ ?

oraz co sadzicie o kosmetykach linomag?
krem,krem z cynkiem i puder?
Stary 2014-03-16, 14:14   #2520
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bede zamawiała u r_p77 na allegro..
ma większość rzeczy co musze kupić..i w dobrych cenach.
Zdecydowałam sie na butelki TT
i tu pytanie do was które brać i ile ich ,jaka pojemność i czy smoczki te 0+ ?

oraz co sadzicie o kosmetykach linomag?
krem,krem z cynkiem i puder?
ja do roku karmiłam piersią, ale jak trzeba było używać butli, bo jakieś wyjście albo coś to od razu kupiłam dwie o poj 250ml - moim zdaniem nie ma sensu większych kupować, smoczki są w nich chyba z marszu 0+ (których ja nie używałam). Dokupiłam tylko smoki do kaszy, i o zróżnicowanym przepływie. Teraz też tak zrobię - tzn smoczki już mam (promocja w tesco była ) jeszcze dwóch butelek mi trzeba

z Linomaga ja polecam tylko Linusia A+E (różowe opakowanie okrągłe) i Linomag zielony maść
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości