Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 22:07   #4021
Miminek
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Hej hej hej Dzisiaj jakoś tak śpiąco, zimno... Ja chciałabym już co najmniej 30 tc. A tutaj jeszcze kawał czasu. Czasem jak mam za dużo czasu siadam i myślę czy u dzidzi wszystko okej.

Monika -
Tak jak wczoraj napisałam - nie denerwuj się chociaż wiem, że to trudne. Mój na przykład potrafi iść się wysikać (najczęściej wieczorem, przed prysznicem albo rano po przebudzeniu) wysikać się i nie spłukać! doprowadza mnie to do szału. Nie mówię już właśnie o podgalaniu zarostu i zostawianiu mi tych kłaków w zlewie i na szafce...
Czasem coś go tknie i zaczyna sprzątać. Fakt, że jak poodkurza to muszę poprawić, ale liczą się chęci...
Nie denerwuj się

Agnes - dla dzidziola!

Ana - ja Duphaston biorę od 7 tc bo miałam dużego krwiaka (teraz jestem w 15tc). Najpierw 3x1 tabletkę, teraz 2x1. No i ginowi zachciało się zmienić duphaston na luteinę dopochwową bo tańsza itd. Dzisiaj byłam po receptę, od razu wykupiłam i zjadłam (w sumie miałam 2 dni przerwy).
Co do brzucha - mnie coś tam czasem ciągnie, tylko nie wiem czy to od flaków czy od macicy. Trudno mi określić.

Dorrissiri - dobrze, że chwila ciszy bo chociaż mogę wszystko spokojnie przeczytać
My jutro od rana wybieramy się na zakupy do Poznania a że pogoda ma być ponoć kiepska to i dnia mi nie szkoda.
Planuję kupić trochę bluzek, marzy mi się parka taka jak ta:
http://www.hm.com/pl/product/21551?article=21551-C

Do tego może jeszcze jakieś spodnie. No i jeszcze może jakieś spodnie. I coś dla bąbelka
No i mniej przyjemna część - musimy kupić odkurzacz. Nienawidzę takich zakupów bo też nie mam jakiś specjalnych wymagań co do takich sprzętów. Tzn. chcieliśmy kupić iRobot Roomba ale mamy za małe mieszkanie i dla nas nie będzie to dobre rozwiązanie.

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 23:07   #4022
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
morze bym i piła wodę kokosową, gdyby nie to, że malo co moge pic, bo mi potem niedobrze ale dobrze wiedzieć, że jest taka dobra

my mamy osobne konta ale pieniądze traktujemy jakow spólne, mąż bez problemu może zajrzeć na moje konto a ja na jego. Mąż oplaca wszystkie rachunki ja sporo na jedzenie wydaję, ale wszelkie dodatkowe wydatki to wspólnie, bardziej mąż, bo więcej ode mnie zarabia (gdzie to równouprawnienie).
ale generalnie nie zapominaj pić - bakterie nie zaatakują a pęcherz będzie Ci za to wdzięczny!
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 07:52   #4023
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo

Czytam czytam tylko czasu na pisanie brak gaduly jesteście wielkie, ale to dobrze.

Hmmm jak dla mnie woda kokosowa to fanaberia. Tym bardziej, że kokosy nie występują naturalnie w Pl i produkt typu woda kokosowa jest produkowany gdzieś tam za granicą i zapewne musi być w,odpowiedni sposób zakonserwowany. Chyba że się mylę
Czytałam że sok z buraka jest wskazany dla kobiet w ciąży. A buraki jak najbardziej swojskie.

Miminek fajna kurtka. Ja nie kupuje ciuchow typowo ciążowych. Szkoda mi kasy, tym bardziej że potem te ciuchy nie będę używane
Chyba że po ciąży będzie się je sprzedawać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:02   #4024
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejo

Czytam czytam tylko czasu na pisanie brak gaduly jesteście wielkie, ale to dobrze.

Hmmm jak dla mnie woda kokosowa to fanaberia. Tym bardziej, że kokosy nie występują naturalnie w Pl i produkt typu woda kokosowa jest produkowany gdzieś tam za granicą i zapewne musi być w,odpowiedni sposób zakonserwowany. Chyba że się mylę
Czytałam że sok z buraka jest wskazany dla kobiet w ciąży. A buraki jak najbardziej swojskie.

Miminek fajna kurtka. Ja nie kupuje ciuchow typowo ciążowych. Szkoda mi kasy, tym bardziej że potem te ciuchy nie będę używane
Chyba że po ciąży będzie się je sprzedawać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale to nie chodzi o to, że tylko kobiety w ciazy w polsce maja pić tą wodę, wogule nie mają, tylko ponoc dobrze wplywa na organizm itd.
Jak sie nie spróbuje to nie będzie wiadomo czy dzała, tak samo z burakiem czy innymi rzeczami Ja osobiście poszukam, a jak znajdę to przetestuję, a co mi pozostało

Witam z rana

Tościki były

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:59   #4025
Aliszcze
Zakorzenienie

dzień dobry

byliśmy wczoraj na usg genetycznym, to już ostatni moment był na to usg. I wszystko dobrze najlepsze, jak maluch pięknie na plecach sobie pływał, a potem w trakcie badania myk na brzuszek, super to było. Mamy nagrane na płytce to płci nie znamy, ale najważniejsze, że wszystkie parametry ok no i przynajmniej wiem, ile dokładnie tygodni plus dni jestem w ciaży, dziś 13 tc + 4 dni

ale dziś pada. Miminek, masz idealną pogodę w Poznaniu na zakupy a do którego centrum handlowego jedziecie?

BieniekI, ano wiem, że picie ważne, głownie wodę mineralną piję no i wczoraj odkrylam, że "wchodzi" mi herbata malinowo-truskawkowa Loyda

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:37   #4026
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

byliśmy wczoraj na usg genetycznym, to już ostatni moment był na to usg. I wszystko dobrze najlepsze, jak maluch pięknie na plecach sobie pływał, a potem w trakcie badania myk na brzuszek, super to było. Mamy nagrane na płytce to płci nie znamy, ale najważniejsze, że wszystkie parametry ok no i przynajmniej wiem, ile dokładnie tygodni plus dni jestem w ciaży, dziś 13 tc + 4 dni

ale dziś pada. Miminek, masz idealną pogodę w Poznaniu na zakupy a do którego centrum handlowego jedziecie?

BieniekI, ano wiem, że picie ważne, głownie wodę mineralną piję no i wczoraj odkrylam, że "wchodzi" mi herbata malinowo-truskawkowa Loyda
Brawa dla maluszka Jesteście dokładnie tydzień starsi od nas

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-16, 11:44   #4027
madzja
Przyczajenie

.

Edytowane przez madzja
Czas edycji: 2014-03-25 o 08:22
madzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:09   #4028
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Meta kiedy masz teraz wizytę ?

Teraz dopiero zauważyłam Twój wpis do mnie Zależy,którą wizytę masz na myśli
Bo jedną planowo w przychodni do której miałam chodzić mam 16 kwietnia,ale chyba zostanę w przychodni w której byłam ostatnio,bo lekarz na którego nie chciałam się natknąć zmarł,więc muszę się umówić na wizytę,więc może to będzie szybciej. W gruncie rzeczy w kwietniu szykują mi się 2 wizyty. Taka kombinatorka ze mnie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:18   #4029
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Teraz dopiero zauważyłam Twój wpis do mnie Zależy,którą wizytę masz na myśli
Bo jedną planowo w przychodni do której miałam chodzić mam 16 kwietnia,ale chyba zostanę w przychodni w której byłam ostatnio,bo lekarz na którego nie chciałam się natknąć zmarł,więc muszę się umówić na wizytę,więc może to będzie szybciej. W gruncie rzeczy w kwietniu szykują mi się 2 wizyty. Taka kombinatorka ze mnie
aa myslałam, ze jeszcze w marcu A robisz genetyczne, ale chyba widze, że nie skoro wizyta w kwietniu
Czuję dzis od rana rozciaganie brzuszka i promieniowanie na kręgosłup- jego dolny odcinek. a i nie polecam jdzenia jabłek wieczorem myslalam, że w nocy brzuch mi rozerwie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-16, 12:24   #4030
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dopiero 7 marca miałam wizytę i już bym chciała mieć znowu
A genetycznego nie robię,w ogóle nie miałam w planach robić
Ja od jakiś 2 tygodni jak zjem jabłko to czuję rozrywający żołądek i obojętnie czy rano czy po południu... A szkoda,bo jabłka bardzo lubię.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-16, 12:29   #4031
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero 7 marca miałam wizytę i już bym chciała mieć znowu
A genetycznego nie robię,w ogóle nie miałam w planach robić
Ja od jakiś 2 tygodni jak zjem jabłko to czuję rozrywający żołądek i obojętnie czy rano czy po południu... A szkoda,bo jabłka bardzo lubię.
jak zjem jabłko rano czy popołudniu to jest ok, ale wczoraj zjadłam wieczorem 2 i w nocy była masakra ! Nigdy więcej jabłka do kolacji
Ja jeszcze tydzień do wizyty

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-16, 12:32   #4032
Aliszcze
Zakorzenienie

zjadłam kisiel i lepiej mi na żołądku

dopisałam się w końcu na listę

ja teraz wizytę mam 15 kwietnia.

zaczynam myśleć o zmianach w mieszkaniu, muszę porobić miejsca w szafach, myślimy też o przemeblowaniu, by zrobić miejsce na dodatkową szafę. Ale przede wszystkim pewnie sporo rzeczy będziemy musieli wyrzucić/oddać, by nie magazynować zbędnych rzeczy.

Stary 2014-03-16, 12:35   #4033
88Ekaterina88
Zakorzenienie

a znalazłam w zakamarkach kuchennej szafki gorący kubek: zupa kurkowa chyba popołudniu pójdzie w ruch

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-16, 12:46   #4034
Metamfetaminax
Zakorzenienie

88Ekaterina88,zazdroszczę też już bym chciała mieć tylko tydzień do wizyty

Mam do was pytanie: Czy wam wszystkim sutki ciemnieją? Bo moje są powiększone,oczywiście wtedy,gdy nie jest mi zimno,ale nie są jakoś specjalnie ciemniejsze tylko jasnoróżowe. Czy to jest reguła,że w ciąży sutki muszą być ciemniejsze? Dodam,że mam bardzo jasną karnację,wiec może dlatego.

Stary 2014-03-16, 13:45   #4035
małaPaulina
Wtajemniczenie

Aliszcze

Metamfetaminax mi nie,ale swędzą he

Witam ale pogoda
Dzis udalo mi sie w koncu kupic koturny w deichmannie za 60zl na przecenie i dwie pary spodni-dresow w sumie za 63zl bo byla promocja
A spodnie super bo maja taki pas ktory albo moze byc na biodrach albo jak urosnie brzuch to na brzuszek takze super i tez nie planuje kupowac ciazowych ciuchow tylko takie ktore bede mogla i po porodzie zalozyc Jeszcze przydalyby mi sie bluzki ale to moze innym razem. Kupie jakies luźniejsze i tyle.A i spodnie i buty wynalazł mi TŻ

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:00   #4036
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Planuję kupić trochę bluzek, marzy mi się parka taka jak ta:
http://www.hm.com/pl/product/21551?article=21551-C.
Idealna, właśnie czegoś takiego szukałam

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:30   #4037
Aliszcze
Zakorzenienie

wyszorowałam kuchnię, potrzebowała tego bo trochę zaniedbałam mieszkanie, jak się źle czułam, porządki do minimum ograniczyłam.

ja w poprzedniej ciąży kupiłam 1 dżinsy ciążowe i kilka luźniejszych bluzek i jakoś przetrwałam. Rodziłam w grudniu, najgorzej było, że zimą moje stopy mieściły mi się tylko w adidasy, wiec w adidasach śmigałam (a raczej się kulałam).

Najgorsze dla nas będzie lato, bo 3 trymestr, ciężko nam będzie a jak dojdą upaly to masakra

Stary 2014-03-16, 14:41   #4038
Metamfetaminax
Zakorzenienie

O tak,chyba najgorsze lato będzie... A ja tak zawsze marzyłam,żeby urodzić jakoś kwiecień-maj i spacerować z wózeczkiem w takim ciepełku Ale tym razem jednak muszę się przemęczyć i mam nadzieję,że to lato nie będzie takie upalne jak np. w tamtym roku

Stary 2014-03-16, 14:56   #4039
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
O tak,chyba najgorsze lato będzie... A ja tak zawsze marzyłam,żeby urodzić jakoś kwiecień-maj i spacerować z wózeczkiem w takim ciepełku Ale tym razem jednak muszę się przemęczyć i mam nadzieję,że to lato nie będzie takie upalne jak np. w tamtym roku
a ja zawsze chciałam w lutym, co by dziecko z nami rodzicami obchodziło urodziny i aby na poczatku roku je miało a nie pod koniec taaaaaaaa

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-16, 15:53   #4040
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
a znalazłam w zakamarkach kuchennej szafki gorący kubek: zupa kurkowa chyba popołudniu pójdzie w ruch
a ja zjadłam prawie cały słoik oliwek

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
dzień dobry

Ja mam genetyczne w piątek i to będzie po terminie no ale lekarz powiedział, że nic się nie dzieje bo to tylko 2 dni bodajże.

Super, że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Mo_onika_ika współczuje faceta i sytuacji... dziwi mnie, że zdecydowałaś się na dziecko skoro tak Cię mąż denerwuje zachowaniem co zapewne jest już od dawna bo takie wady to szybko wychodzą...
Nie mogę sobie tego wyobrazić... chyba bym nie wytrzymała nerwowo.
Stary 2014-03-16, 16:01   #4041
Mona2014
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Ja
Witaj,
Na kiedy masz termin porodu?
Pozdrawiam
Mona2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 17:20   #4042
Niestabilna
Wtajemniczenie

Bbry....
Cytowalam, skrobalam i ch..... wsio zniklo

Więc napisze tylko tyle ze dzisiaj mam dzień pacmana wyciągam co popadnie...

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-16, 18:04   #4043
małaPaulina
Wtajemniczenie

hehe dziewczyny ja to samo,tez marzylam zeby rodzic kwiecien,maj zeby cale lato z wozeczkiem pospacerowac no ale trudno...
Ogolnie mi znowu jedni mowia ze dobrze bo latem jak bede wielka i spuchna mi stopy to jak bedzie cieplo to klapki a zimą?juz by byl problem.Takze nie ma chyba dobrego momentu...ciaza trwa za dlugo po prostu

ja dziewczyny dzis po poludniu spalam ze 2h ech masakra...i w ogole to chetnie bym poszla na usg zobaczyc maluszka

Stary 2014-03-16, 18:12   #4044
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
hehe dziewczyny ja to samo,tez marzylam zeby rodzic kwiecien,maj zeby cale lato z wozeczkiem pospacerowac no ale trudno...
Ogolnie mi znowu jedni mowia ze dobrze bo latem jak bede wielka i spuchna mi stopy to jak bedzie cieplo to klapki a zimą?juz by byl problem.Takze nie ma chyba dobrego momentu...ciaza trwa za dlugo po prostu

ja dziewczyny dzis po poludniu spalam ze 2h ech masakra...i w ogole to chetnie bym poszla na usg zobaczyc maluszka
Ja się cieszę, że udało mi się po długich staraniach zajść w ciążę a problemy tego typu co piszecie to dla mnie zawsze były, że tak powiem "śmieszne".
Jeśli ktoś zaszedł w ciąże od ręki to ma inne podejście i myślenie a jeśli ktoś długo się starał i męczył to też inne podejście i takie rozważania kiedy i jak nie są istotne w ogóle
Stary 2014-03-16, 18:35   #4045
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Tż przeczytał co naskrobałam na niego całą noc sprzątał, i pół dnia dzisiaj kuchnia lśni śmieci zniknęły zza łóżka No i wyjął kartony na wyniesienie i robił gruntowne porządki Normalnie jestem w raju a ja byłam w szkole i miałyśmy zabiegi na twarz 1,5 godziny leżałam i się rozkoszowałam masażami peelingami i maseczkami No oczywiście najpierw ja musiałam koleżance zrobić ale potem przyszła pora relaksu Mam pięknie nawilżoną buźkę :P

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:38   #4046
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Tż przeczytał co naskrobałam na niego całą noc sprzątał, i pół dnia dzisiaj kuchnia lśni śmieci zniknęły zza łóżka No i wyjął kartony na wyniesienie i robił gruntowne porządki Normalnie jestem w raju a ja byłam w szkole i miałyśmy zabiegi na twarz 1,5 godziny leżałam i się rozkoszowałam masażami peelingami i maseczkami No oczywiście najpierw ja musiałam koleżance zrobić ale potem przyszła pora relaksu Mam pięknie nawilżoną buźkę :P
uważaj bo on sie jeszcze tutaj zaloguje

ide zrobic sobie budyń

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-16, 19:03   #4047
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

A ja wczoraj rozmawiałam ze szwagierką i powiedziała mi że ona to swojego maluszka widziała jak na razie tylko 2 razy(potwierdzenie ciąży i usg I trymestru) i teraz zobaczy go dopiero na usg połówkowym czyli w 20 tc.Jej lekarka jest starej daty i nie uznaje częstego podglądania maluszka. Ja bym chyba nie wytrzymała..Mój maluszek jest młodszy o 2 tygodnie a widziałam go już 8 razy i ciągle mi mało.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:11   #4048
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj rozmawiałam ze szwagierką i powiedziała mi że ona to swojego maluszka widziała jak na razie tylko 2 razy(potwierdzenie ciąży i usg I trymestru) i teraz zobaczy go dopiero na usg połówkowym czyli w 20 tc.Jej lekarka jest starej daty i nie uznaje częstego podglądania maluszka. Ja bym chyba nie wytrzymała..Mój maluszek jest młodszy o 2 tygodnie a widziałam go już 8 razy i ciągle mi mało.
ile razy?szok
ja mialam do tej pory tylko dwa usg i kolejne chyba dopiero tez w 20tygodniu bo moj gin tez robi 3 duze usg na kazdy trymestr plus pierwsze usg zeby zobaczyc czy serduszko bije... ale na wizycie musze z nim pogadac ze ja nie wytrzymam
a pomyslec ze kiedys nie bylo w ogole usg...

Mo_onika_ika i bardzo dobrze hehe

God Of War 20 a dla mnie to nie jest smieszne
ja mam swoje obawy ze latem bede w tak zaawansowanej ciazy w miescie gdzie jestem praktycznie sama nie liczac TŻta ktory jest ciagle w pracy,jeszcze jak beda upaly to w ogole...tak samo mam obawy na wychodzenie zima z takim maluszkiem
Ciesze sie ze jestem w ciazy,co nie zmienia faktu ze wolalabym by bylo to wczesniej i tyle,tak samo jak ktos woli dziewczynke czy chlopca,a wplywu sie na to nie ma

Stary 2014-03-16, 19:32   #4049
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
ile razy?szok
ja mialam do tej pory tylko dwa usg i kolejne chyba dopiero tez w 20tygodniu bo moj gin tez robi 3 duze usg na kazdy trymestr plus pierwsze usg zeby zobaczyc czy serduszko bije... ale na wizycie musze z nim pogadac ze ja nie wytrzymam
a pomyslec ze kiedys nie bylo w ogole usg...
W sumie 4 usg były nadprogramowe bo 3 wykonane podczas pobytu w szpitalu z powodu krwawienia, i jedno tydzień po wyjściu ze szpitala bo ja straszna panikara jestem i musiałam wcześniej sprawdzić czy na pewno wszystko ok. No i na każdej wizycie, czyli raz w m-cu podglądamy bąbla, na chwilkę co prawda ale zawsze to coś
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:37   #4050
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,zimą zawsze można w domku posiedzieć i nie byłoby problemu z butami Ewentualnie do lekarza czy już do szpitala Nie no żarcik
A kiedy masz następną wizytę? Bo ja jeszcze muszę miesiąc czekać,żeby moją Natalkę tudzież Łukaszka zobaczyć

God Of War 20,ale nikt nie narzeka na to,że rodzi we wrześniu ani na to,że tyle to trwa. Takie sobie głupie gadanie,więc nie wiem co w tym śmiesznego Akurat ja bym bardzo chciała mieć w porze letniej dziecko,ale,że nie mam na to wpływu to cieszę się,że chociaż będzie we wrześniu.

Monika,haha mój Tż nie raz czytał jak narzekam na niego na wizażu to tylko się śmiał i nic z tego sobie nie robił,bo uważa,że przesadzam jak ze wszystkim innym. Dobrze,że Twój chociaż wziął to do siebie i chociaż raz wykazał troszkę inicjatywy Oby tak lśniło u was już zawsze

agnes 20,Ja się teraz zapisałam na nfz,więc też rzadziej będę widywać maluszka,chyba,że będę lekarza ściemniać jak to bardzo mam wątpliwości i się bardzo źle czuję to częściej Ale znam osoby co miały tylko 3 usg w czasie ciąży i jakoś dały radę,kwestia podejścia Choć to bardzo fajne widzieć malucha co wizytę a jeszcze lepiej jakby ta wizyta była co 2 tygodnie...
Ja już miałam usg 5 razy(1 w szpitalu z powodu plamienia,2 żeby zobaczyć pęcherzyk,3 żeby zobaczyć czy pęcherzyk się rozwija a potem żeby stwierdzić czy serce bije i ostatnie to rutynowo przy zmianie lekarza na nfz) a że teraz znowu zmieniam lekarza to pewnie znowu będzie i idę też na nfz na dodatkową wizytę do lekarza do którego miałam chodzić ale chyba jednak zostanę tu gdzie mam bliżej o te 15 km W sumie nie po to czekam 2 miesiące żeby nie skorzystać z jeszcze jednej wizyty dodatkowej

Wszyscy mówią,że ciąża szybko leci a mi jakoś szybko leciało do 10 tygodnia a teraz się dłuży

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości