|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
Obecnie jestem w 14tc a usg miałam 2 razy, drugi raz tylko i wyłącznie dlatego, że nie miałam genetycznego... a teraz i tak będę mieć więc będzie 3 raz a kolejne usg dopiero ok 20tyg ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
To ze mam takie zdanie a nie inne wynika z faktu ze duzo przeszlam i byc moze wiekszosc z Was nie miala takich problemów i tego nie zrozumie, ze dla mnie takie "marudzenie" czy tam jak inaczej to nazwiecie jest po prostu obce. Ciesze sie tym ze jestem w ciazy i wszystko mi jedno kiedy mam rodzic bo jakby nie bylo to zawsze znajdzie sie cos co by bylo nie tak ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Nie wiem jak u Was ale u mnie gin na pierwszej wizycie mówił jak prowadzi ciąże, ile usg przewiduje itp więc świadomie sie decydujemy na to jak często podglądamy naszego malucha ![]() W razie czego zawsze mozna zmienic gina
|
|
|
#4052 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!!!
podczytuje Was juz od jakiegoś czasu, ale tyle piszecie że ledwo nadążam i ciagle sobie obiecuje że się uaktywnie, no więc jestem ![]() narazie ciążę znoszę bardzo dobrze, tylko brzucha jakoś nie widać.... za to piersi plus 2 rozmiary ![]() jesli chodzi o usg to też miałam 2, jedno w 8 tyg, drugie w 13, teraz pewnie pójdę w 20 mam nadzieję że dowiemy się płci bo już mnie korci żeby czasem jakiś ciuszek minimini kupić przewidywany termin porodu 4/5 wrzesień
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
God Of War 20,każdy coś przeżył na swój sposób i nie ma co oceniać czy ktoś przeżył coś gorzej czy lepiej.
Ja tam marudzę mimo,że nigdy w życiu nie chciałam mieć już dzieci po tym co przeszłam i gdyby nie psycholog to chyba bym popełniła samobójstwo po stracie poprzedniej ciąży. Tak samo bardzo bym chciała mieć dziewczynkę,dosłownie z całego serca ale to nie zmienia faktu,że nie cieszę się z tego,że już dziecko we mnie rośnie i będę się cieszyć z każdej płci,bo to jest tylko durne gadanie. Przepraszam,że Ci to powiem,ale forum jest od wyrażania opinii w końcu. Mam ogromne wrażenie,że każdego się czepiasz. Każdy wyraża swoje zdanie na swój sposób,ale uważam,że Ty robisz to bardzo uszczypliwie. kachna21, dobrze,że w końcu się uaktywniłaś Też masz ciążę bezobjawową,że tak bardzo dobrze ją znosisz ? Ja ciuszków póki co sama nie kupuję,za to kupuje mi je mama i są same dziewczynkowe,więc może to jakiś znak
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie znaczyło, że macie tego nie pisać czy tak nie myśleć... nie przesadzaj, bierzesz chyba wszystko zbyt poważnie.Ja po prostu inaczej odczuwam i dla mnie takie problemy po prostu nie istnieją-chyba mam do tego prawo? nikogo nie skrytykowałam, ze zle robi mowiac ze chcialby urodzic wtety czy wtedy tylko napisalam jak ja do tego tematu podchodze-proste ![]() Piszac, ze kazdego sie czepiam pokaz mi post do kazdej uzytkowniczki tego forum z moja odpowiedzia po ktorej wnioskujesz, ze sie czepiam Jesli tak owe istnieja to mozna wtedy stwierdzic, ze faktycznie kazdego bym sie czepiala a jesli nie to oskarżasz troszkę bezpodstawnie
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-16 o 20:26 |
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
kachna21,ja jestem przy końcówce I trym. i też tylko senna jestem i trochę piersi bolą
Hehe widzę nie tylko Twój Tż ma problem z tym,że trudno mu poczuć się razem z Tobą w ciąży. Ale od ginka usłyszałam,że jestem szczęściarą skoro mam brak objawów i żebym nigdy nie doświadczyła wymiotów,bo to coś okropnego u wielu kobiet ![]() God Of War 20,ostatnio wiele dziewczyn Ci to nawet napisało,że się czepiasz. Było to nawet w tym tygodniu. Może się źle wyraziłam,że na każdą najeżdżasz ,ale jak jakaś dziewczyna napisze coś co nie zgadza się z Twoją ideą to piszesz jej coś złośliwie,przynajmniej ja to tak odczytuję. Np. o wyglądzie sukienki jednej z użytkowniczek i to szczególnie zapadło mi w pamięć,bo niektórych rzeczy nie komentuje się aż tak wprost. A wszystkiego zbyt poważnie nie biorę,tylko od dłuższego czasu nie podoba mi się ton Twoich wypowiedzi. Ale pomińmy temat,nie chcę wprowadzać niemiłej atmosfery na forum,bo póki co staram się być kulturalna
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na nikogo nie "najeżdżam"... Jestem osobą otwartą, mówiącą wprost co myśli i czuje... może się to komuś podobać albo i nie ![]() Nikt nie musi zgadzać się z moją ideologią i patrzeniem na pewne sprawy, wyrażam swoje zdanie tylko i wyłącznie tak jak i Wy wyrażacie Tak jak była mowa o farbowaniu włosów czy malowaniu paznokci-powiedziałam wyraźnie i podkreśliłam kilkakrotnie, że to opinia mojego gina i ja się do niej stosuję. Wiele z was napisało wtedy, że "przesadzam". Ok-przecież nikomu nie narzucam, ze ma nie malować czy coś... napisałam tylko to jakie ja dostałam informacje a atak był na mnie, że przesadzam, że panikuje Też jestem kulturalna a, że mam taki a nie inny sposób bycia-cóż natura
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-16 o 20:47 |
|
|
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
i j dzis spałam popołudniu 2 godziny! To chyba pogoda... A może choroba mi się zaczyna bo miałam temperaturę 38,9 st C. Słabo się czuję i martwię o maluska... Wizyta za 10 dni.
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej. Pogoda dzisiaj faktycznie ohydna, ale dzień jakoś szybko mi zleciał. Coś mnie dzisiaj kaszel bierze i w klatce piersiowej kłuje
![]() Mandragorrka - ale Ty jesteś malutka i szczuplutka więc we wszystko się zmieścisz ![]() Aliszcze - za wizytę.Byliśmy dzisiaj w Malcie, ale nie zrobiliśmy aż tak dużych zakupów jak planowałam bo zabrakło czasu - na 14 byliśmy zaproszeni na obiad do moich rodziców więc musieliśmy się streszczać. Kupiłam buty, kurteczkę, kilka bluzek. Madzia, Kachna - witaj Ekaterina - za mną ostatnio też wiecznie chodzą gorące kubki a najbardziej pomidorowa i ogórkowa Metamfetaminax - taaaaak ciemnieją, teraz praktycznie całe otoczki mam już brązowe (też jestem z tych jasnych ) nie mówiąc o tym, że bardzo nieładnie się powiększyły... ![]() Natalusia - ja zmieniłam zdanie co do tej kurtki po tym jak ją przymierzyłam w ramionach dobra a dalej to jak wór jutowy no i materiał i wykonanie też pozostawiają według mnie dużo do życzenia. Kupiłam za to coś takiego, tylko, że w kolorze szarym:http://www.happymum.pl/sklep3/j365b,...ge_jacket.html I ta leży super |
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
God Of War 20,Może Cię nie było a może po prostu nie chciałaś odpowiedzieć na to co wiele dziewczyn Ci zarzuciło,nie mi w to wnikać.
Ale widzę nie ja jedna mam takie wrażenie. Tylko,że każdy wyraża opinie w sposób łagodny a Ty mam wrażenie czasem reagujesz dosyć nerwowo jakbyś pozjadała wszystkie rozumy. Chociaż to może i moje wrażenie,w każdym bądź razie nie obrażaj się,ale mówię co uważam i nie jest to powód do najechania na Ciebie ![]() Miminek,a to mi póki co się powiększyły,może wszystko przede mną
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-03-16 o 20:51 |
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś wcześniej wstałam bo miałam okropne sny... ale potem już nie spałam To trzeba się kurować, wspolczuje-jakas epidemia chyba tu panuje ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Juz wniklnelas wiec pokaz mi te posty w których ostatnio tak wiele dziewczyn mi coś zarzuciło... ![]() Pisałaś, ze jesteś kulturalna a ten post nie uważam za kulturalny bo mnie zwyczajnie obrażasz pisząc, ze "pozjadałam wszystkie rozumy".
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-16 o 20:58 |
||
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Może i przesadziłam z tym,ale jakoś nie dałam rady tego nazwać inaczej.
W sumie nie uważam,żeby dalsza dyskusja miała jakikolwiek sens,bo czasem za wiele ciśnie mi się na usta a nie chcę potem tego żałować ani się kłócić przez głupi internet
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Miminek tez mam parke ale ciut inna... tak to jest z kurtkami ze trzeba przymierzyc bo na wieszaku zawsze cos ladnie moze wygladac a potem psikus
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Jeśli Ci moja osoba nie odpowiada to nie odpisuj na moje posty ani nie komentuj tego co piszę-problem z głowy. Nie musimy sobie wchodzić w drogę.
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Taki mam zamiar i mam nadzieję,że wyjdzie nam to na zdrowie
|
|
|
#4065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Z pewnością
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skoro pisałyście o mnie to znaczy, że wiesz gdzie to jest dokładnie.---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
I gdzie ta moja ciągła krytyka? Lubię mieć dowody a nie tak na sucho być oskarżana, że każdy mój post to krytyka.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-16 o 21:17 |
||
|
|
|
#4069 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Termin wg om na 5.09, z usg na 31.8 ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widziałam tego wcześniej bo nie nadrabiałam. Ok rozumiem, że większość z Was ma takie a nie inne zdanie o mnie. Mogę dodać od siebie, że nikomu nic nie narzucam a mam taki sposób bycia jaki mam i go nie zmienię. W Waszym odczuciu mogę pisać coś dosadniej czy jakoś tam ale tego nie zmienię bo tak się wyrażam os zawsze i tak jak pisałam, jedni mnie cenią za szczerość a inni nie lubią-proste Nigdy nie czułam potrzeby pisania komuś, że to czy tamto jest "ładne" bo tak "wypada"-mam na myśli akcję z sukienką. Jak mi się nie podoba to piszę wprost i nie owijam w bawełnę Żeby nikogo nie drażnić odchodzę z wątku-możecie skomentować sobie w klubie coś w stylu "uff", z pewnością tak będzie Nie będę się udzielać w wątku gdzie większość powiedzmy drażni moja osoba... chociaż mogłabym ale tak jak pisałam, nie będę Was denerwować niepotrzebnie ![]() Trzymajcie się, udanych wizyt oraz porodów
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-16 o 21:35 |
|
|
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide nyny bo coś mi jest źle i smutno i wogule dziwnie
|
|
#4073 |
|
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax ja mam wizyte 18.03 takze lada dzien
![]() Tylko ze moj gin od samego poczatku mowil ze robi tylko 3 wielkie USG ale z drugiej strony chodze prywatnie wiec przeciez jak bede chciala to mi chyba zrobi?he Są lekarze ktorzy uwazaja ze wpływ USG na dzidziusie nie sa jeszcze znane wiec jak ciaza przebiega prawidlowo to sie robi tylko 3 usg po jednym na kazdy trymestr.Akurat nie mowie ze moj gin tak uwaza bo ja z nim nie gadalam o tym(ale pogadam we wtorek) ale slyszalam to od innych ginekolow i od internisty.Do 20 tygodnia na pewno nie wytrzymam bo to bedzie gdzies koniec kwietnia Ale sie zrobila awantura ale juz nie chce mi sie tego komentowac... 88Ekaterina88 czemu smutno? dzidzius sie tak to tez bedzie smucil (TZ mi tak mowi hehe)
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy macie inny styl i tyle. Zresztą nie ma o czym debatować, ja się nie zmienię, jestem jaka jestem i tak wyrażam swoje zdanie jak wyrażam więc po co mam Was denerwować. Odchodzę i tyle. Nie lubię być tam gdzie mnie nie chcą (mimo, że wprost nikt tego nie powie to osoby które denerwuje mój styl z pewnością mnie nie uwielbiają-zresztą nie ma co się rozdrabiać). Trzymajcie się.
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
I nie tylko ja napisałam to,że zachowujesz się jakbyś pozjadała wszystkie rozumy,bo w poście od którego wszystko się zaczęło jedna użytkowniczka zauważyła to samo. I tak doczytałam się co do tej sukienki,to z całym szacunkiem ja bym nigdy nie użyła słowa"okropna" w stosunku do rzeczy,która należy do innej osoby. Może i bym napisała,że nie jest w moim guście ale jakbym nawet myślała,że coś jest okropne to bym nic już nie pisała,co jak co można mieć swoje zdanie,ale trzeba znać granice pod każdym względem
I tu właśnie jest ten moment,gdzie przejawia się Twoja złośliwość ![]() Paulina,może Ci zrobi,chociaż wiesz.. Co lekarz to obyczaj i każdy inaczej planuje swoją pracę W sumie jeżeli płacisz to możesz tego wymagać Ja też od niektórych osób słyszałam,że nie wiadomo jaki wpływ ma usg ale moja eks ginka robi przez całą ciążę na każdej wizycie,tylko jest przeciwna słuchaniu serduszka,bo niby płód się nagrzewa. Inni mają tylko te 3 usg i dają radę,choć wiadomo,że każdy chciałby co wizytę widzieć dzidzię. Przynajmniej ja tak mam,bo zżera mnie ciekawość jak rośnie i jak tam wygląda i co robi
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-03-16 o 22:08 |
|
|
|
#4076 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o to jak się wypowiadasz i ton który wiele osob rani i to nie jest czepianie się ciebie ale moze użycie innych słów daloby lepszy efekt. tak jak napisalas ze moja dzidzia ma za ciasno i glupia emotikona obok ton taki jakby moj skarb miałby się w tym momencie udusic i zrobilo mi sie przykro. Inna dziewcczyna napisala to w inny sposób i nie odebralam tego negatywnie.. Nikt nie będzie cie zatrzymywac według mnie zachowanie przedszkolaka który nue umie stawić czoła problemowi. I jeszcze jedno, możesz spać spokojnie nikt nie będzie o tobie pisal w klubie szkoda tematu na dyskusje. Sory, milczalam, ale to co odpierniczasz nie pozostawie bez komentarza. Ti jest forum o ciazy, potem i dzieciach, nie ma tu miejsca na wredne i złośliwe wypowiedzi. Wiec moze i lepiej ze sama chcesz odejść. Cytat:
Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
eee, no laska, nie przesadzaj, ja tam lubię, jak ktoś czasem kij w mrowisko wsadzi, lubię podyskutować (socjolog jestem z wyksztalcenia-więc zboczenie mam do dyskusji
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-03-16 o 22:09 |
|||||
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax mozliwe ze nie zrobi bo moj gin dzieli usg z innym lekarzem... i to usg jest dostepne jakos w późniejszych godzianach a ja mam wczesniej wizyte...ech
Jak bylam z ciąża to gin stwierdzil ze jest cos mala macica i trzeba zrobic usg ale ze bylo zajete przez innego lekarza wiec musialam czekac 1,5h masakra ale na szczescie wszystko bylo dobrze![]() Ja bym chciala usg chociaz raz na miecha ech no zobaczymy
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś moja słodka trzylatka w czasie zabawy powiedziala słowo "dup a", myślałam, że się przesłyszałam, ale dobitnie kilka razy mi powtórzyła
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Chyba moge stwierdzic, ze mi rosnie brzuch
dzis mnie tak ciagna miesnie... Az zlapalam sie na tym, ze ide zgarbiona. A od wczoraj niestety rozsadza mi glowe. Apap ratuje zycie. Wczoraj na noc robilam oklady na skronie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

Ślub: 6 września 2008 ___ 
za wizytę.
w ramionach dobra a dalej to jak wór jutowy 

dzidzius sie tak to tez bedzie smucil