Aliexpress - chińskie allegro - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 14:05   #4141
Lilotron
Zakorzenienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro

Cytat:
Napisane przez czamarek Pokaż wiadomość
Można nie odpowiedać, zostanie po kilku tygodnich odesłana nadawcy.
Ale bez obaw, co najwyżej to wat zapłacisz, no chyba ze sprowadziłas kilkadziesiąt zstuk podróbek i zrewidowali paczkę.
Przeglądałam z koleżanką Ali i przepadłyśmy ale jej się spodobały jakieś okulary ktore mają logo i są podróbkami, przejrzała podobno cały serwis i nie ma takich samych bez loga... Próbuję ją przekonać zeby nie zamawiała tych okularów i sobie odpuściła, bo nie jest to warte potencjalnych problemów ale ona mówi ze chce spróbować i najwyżej jak dostanie jakieś pismo to oleje sprawę albo każe odesłać. A więc, jest możliwość że oni od razu otworzą pakę i zobaczą podróbkę i będzie miała z tego powodu jakieś nieprzyjemności czy najpierw ewentualnie muszą przyczepić się do vatu/ kwoty podanej na paczce i wtedy mozna nie odpowiadać i oni odeślą towar? Powiedziałam jej, że oni mogą być sprytni i kazać jej doslać fakturę a potem jak się przyzna do zakupu to powiedzą, że wykryli podróbkę i wtedy nieciekawie skończy. Jeśli się oreitnujecie w tej kwestii to proszę rozjaśnijcie mi to, bo nie wiem jak ją odwieść od tego pomysłu co prawda to nie ja będę miała problemy ale jednak wolałabym żeby sama sobie ich tez nie narobiła

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lipstick Pokaż wiadomość
w końcu ktoś kto ma staniki o rozmiarze większym niż C, dziękuje bardzo za link!!!
Orientujesz się jak to jest tam z rozmiarówką? Zaniżona czy jak? nie widzę nigdzie rozmiaru 30 pod biustem ale jak jest zaniżona to moze i 32 by było dobre
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:08   #4142
Vinnga
Zakorzenienie

32 to jest 70 czy 65?
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:08   #4143
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Jak ją zatrzymają to co? Piszą o wysłanie dokumentów i potwierdzenia transakcji etc? Mozna po otrzymaniu takiego pisma odmówić przyjęcia paczki?
Czyli to, czy zatrzymują paczkę zależy głównie od farta, tak?
Czytałaś w ogóle choć kilka stron tego forum ? Było już o tym wiele razy pisane w tym wątku , nawet ze 3-4 strony temu dziewczyna pisala co musiala do uc wyslac i jak sie to skonczylo.
Więc czytaj. Jeśli ci sie nie chce szukac to użyj wyszukiwarki.
Na wszystkie twoje pytania odpowiedzi już były.
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:09   #4144
melay
Zadomowienie

A tą torebkę ktoś zamawiał i dostał?
http://www.aliexpress.com/item/WHOLE...663193396.html

Jak z jakością, nie urwą się uszy po włożeniu samego portfela hah ?
melay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:14   #4145
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
32 to jest 70 czy 65?
32=70
ale lepiej szukac dokładnych wymiarów na aukcjach.
Z resztą ja np zawszę jak kupowałam bieliznę przez intrenet a nie miałam pewności to brałam stanik mniejszy a nie większy pod biustem. (bo niektóre materiały się rozciągają a z za dużym nic nie zrobię)
Są takie malutkie przedłużki które się przyczepia przy zapięciu i wtedy zawsze można poszerzyć sobie stanik o te kilka cm.
One kosztują jakieś 2 zł więc koszt niewielki a możesz mieć jedną i przekładać tylko w razie potrzeby

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-03-16 o 14:15
Stary 2014-03-16, 14:17   #4146
*Catherrine*
Zakorzenienie

Miała któraś z Was już tę torebkę w ręku?
http://www.aliexpress.com/store/prod...422945064.html
Stary 2014-03-16, 14:37   #4147
gugalove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melay Pokaż wiadomość
Dziękuję za wymary A czy rękaw mierzyłaś od ramiona czy pachy?
To 54 cm to jest od szwu na ramieniu a to 44 to jest od wewnętrznej strony czyli od pachy w dół. Nie wiem jak to wytłumaczyć
gugalove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:42   #4148
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
32 to jest 70 czy 65?
Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
Czytałaś w ogóle choć kilka stron tego forum ? Było już o tym wiele razy pisane w tym wątku , nawet ze 3-4 strony temu dziewczyna pisala co musiala do uc wyslac i jak sie to skonczylo.
Więc czytaj. Jeśli ci sie nie chce szukac to użyj wyszukiwarki.
Na wszystkie twoje pytania odpowiedzi już były.
Owszem, czytałam to forum i nawet użyłam wyszukiwarki, ale problem dotyczy trochę czegoś innego.
Stary 2014-03-16, 14:55   #4149
dennyrose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
Podasz linka?
http://www.aliexpress.com/store/131234

to ten Sprzedawca.
Na wszystkich aukcjach ma zaznaczone że wysyłka w ciągu 30 dni a mi po opłaceniu zamówienia wskoczyło odliczanie od 45 dni
W tej chwili zostało mu jeszcze 29 dni na wysyłkę.

Myślałam ze może uwinie się z tą wysyłką w ciągu paru dni, tak jak inni Sprzedający z którymi miałam do czynienia ale chyba mu się jednak nie śpieszy

Poczekam aż minie te 30 dni od daty zamówienia i napisze od niego, ale już wiem że wysokiej oceny za szybkość wysyłki ode mnie nie dostanie.
dennyrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 15:10   #4150
lolika
Rozeznanie

GG do lolika

hej nie wiecie może jak wyszukać takiego wzoru jak na tej kurtce ? http://www.sin-say.com/pl/pl/collect.../sinsay-jacket co mam wpisać żeby taki print wyszukać ? ;(

Wymiankowo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post53584534
lolika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 15:25   #4151
dennyrose
Zadomowienie

Cytat:
Jak ją zatrzymają to co? Piszą o wysłanie dokumentów i potwierdzenia transakcji etc? Mozna po otrzymaniu takiego pisma odmówić przyjęcia paczki?
Czyli to, czy zatrzymują paczkę zależy głównie od farta, tak?
Strona nr 117 i kilka następnych stron tego wątku - tam było trochę informacji na temat dokumentów, zamawiania rzeczy z logo itp.

Cytat:
Napisane przez lipstick Pokaż wiadomość
w końcu ktoś kto ma staniki o rozmiarze większym niż C, dziękuje bardzo za link!!!
I fajne ma te staniki sportowe, chyba się skuszę na jakiś
dennyrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 15:53   #4152
hailie21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
proszę
sliczna

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 16:08   #4153
migea
Zadomowienie

Cytat:
Owszem, czytałam to forum i nawet użyłam wyszukiwarki, ale problem dotyczy trochę czegoś innego.
Hej nie dotyczy czegoś innego - kolezanka ma racje temat wałkowany nie raz już był
Czytac a czytac ze zrozumieniem to dwie rozne sprawy.
Sama nawet odpowiadałam. A swoja droga pomysl logicznie UC napisze ci w pismie zew paczce jest podrobka znanej marki i masz podesłać dokumenty? No sorry ale to taknie działa.

Urzad celny przesyła informacje ze masz uzupelnic dane w pismie (czyli czy zamawialas, odkogo, gdzie, czy płaciłaś czy nie czyli prezent) uzupełniasz lub nie to Twoja decyzja a dlaczego zatrzymali i otworzyli paczkę dowiadujesz się w terminie późniejszym lub jak zjawisc sie w UC osobiscie dowiesz sie wtedy na miejscu.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez egie Pokaż wiadomość
A myślicie, że kosmetyki, np. Maybelline mascara, mają tam podróbki? Na opakowaniu jest nazwa Maybelline, ale częściowo zamazana Może ktoś też kosmetyki zamawiał? ;>
Kosmetyki = podróbka

Lepiej zainwestuj w dobry tusz z PL

Ja z Chin ściągam róże do policzków i pędzle do makijażu bo uważam że pędzle mają naprawdę fajne z naturalnego włosia za małe pieniądze a róż akurat nie muszę mieć firmowy, za to podkład czy tusz to u mnie musi sie sprawdzić na wielu "frontach"

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-03-16 o 16:10
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 16:49   #4154
egie
Raczkowanie

Dzięki, to dla mnie bardzo cenna informacja
egie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 17:03   #4155
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dennyrose Pokaż wiadomość
Strona nr 117 i kilka następnych stron tego wątku - tam było trochę informacji na temat dokumentów, zamawiania rzeczy z logo itp.

I fajne ma te staniki sportowe, chyba się skuszę na jakiś
Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Hej nie dotyczy czegoś innego - kolezanka ma racje temat wałkowany nie raz już był
Czytac a czytac ze zrozumieniem to dwie rozne sprawy.
Sama nawet odpowiadałam. A swoja droga pomysl logicznie UC napisze ci w pismie zew paczce jest podrobka znanej marki i masz podesłać dokumenty? No sorry ale to taknie działa.

Urzad celny przesyła informacje ze masz uzupelnic dane w pismie (czyli czy zamawialas, odkogo, gdzie, czy płaciłaś czy nie czyli prezent) uzupełniasz lub nie to Twoja decyzja a dlaczego zatrzymali i otworzyli paczkę dowiadujesz się w terminie późniejszym lub jak zjawisc sie w UC osobiscie dowiesz sie wtedy na miejscu.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Kosmetyki = podróbka

Lepiej zainwestuj w dobry tusz z PL

Ja z Chin ściągam róże do policzków i pędzle do makijażu bo uważam że pędzle mają naprawdę fajne z naturalnego włosia za małe pieniądze a róż akurat nie muszę mieć firmowy, za to podkład czy tusz to u mnie musi sie sprawdzić na wielu "frontach"

Nie o to pytałam, dzięki dennyrose, chociaż te strony już czytałam, a Ty migea masz racje, czytać ze zrozumieniem to też sztuka nie musisz mi zarzucać braku logicznego myślenia, bo pytałam o inną kwestię, mianowicie, czy najpierw otrzymujemy pismo z prośbą o uzupełnienie informacji o transakcji, potwierdzeniem, że coś zamawialiśmy itd. i czy jest to pewnego rodzaju ,,ostrzeżenie", że paczka może zostać zweryfikowana w kwestii oryginalności produktu, jeśli się do niej przyznamy. Chciałam po prostu wiedzieć, czy z zarzuceniem podróbki wyskakują od razu, czy najpierw proszą o uzupełnienie danych. Tyle.
W każdym razie, już sobie poradziłam i odpowiedź znalazłam akurat również na innym forum.

Edit: dennyrose, akurat przegapiłam jedną z tych stron o których pisalaś, a tam ktoś napisał dokładnie jak to wyglada ;-) o to mi chodziło, dzięki

Edytowane przez Lilotron
Czas edycji: 2014-03-16 o 17:19
Stary 2014-03-16, 17:11   #4156
Meg_bz
Raczkowanie

Cytat:

Migea mogłabyś mi wysłać na priv lub wrzucić tutaj (jak Ci wygodniej ) jakieś linki do pędzli które zamawiałaś? będę Ci niezmiernie wdzięczna! pozdrawiam ciepło
Meg_bz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 17:22   #4157
Kissulka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meg_bz Pokaż wiadomość
Migea mogłabyś mi wysłać na priv lub wrzucić tutaj (jak Ci wygodniej ) jakieś linki do pędzli które zamawiałaś? będę Ci niezmiernie wdzięczna! pozdrawiam ciepło
te jestem zainteresowana prosimy
Kissulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:11   #4158
otako
Zakorzenienie

http://www.aliexpress.com/item/red-P...599902919.html te pędzle są świetne "Stylizowane" na pędzle marki Real Techniques. Poczytajcie sobie w necie o chińskich pędzlach Joursna
O, np. tu: http://www.belleoleum.com/2013/06/pe...echniques.html

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:16   #4159
melay
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gugalove Pokaż wiadomość
To 54 cm to jest od szwu na ramieniu a to 44 to jest od wewnętrznej strony czyli od pachy w dół. Nie wiem jak to wytłumaczyć
Aa już ogarniam Bo wcześniej przeczytałam 54 od zewnątrz i 54 od wewnątrz ;p
melay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:32   #4160
Meg_bz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
http://www.aliexpress.com/item/red-P...599902919.html te pędzle są świetne "Stylizowane" na pędzle marki Real Techniques. Poczytajcie sobie w necie o chińskich pędzlach Joursna
O, np. tu: http://www.belleoleum.com/2013/06/pe...echniques.html

dzięki zaraz sobie poczytam
Stary 2014-03-16, 19:23   #4161
migea
Zadomowienie

Cytat:
Nie o to pytałam, dzięki dennyrose, chociaż te strony już czytałam, a Ty migea masz racje, czytać ze zrozumieniem to też sztuka nie musisz mi zarzucać braku logicznego myślenia, bo pytałam o inną kwestię, mianowicie, czy najpierw otrzymujemy pismo z prośbą o uzupełnienie informacji o transakcji, potwierdzeniem, że coś zamawialiśmy itd. i czy jest to pewnego rodzaju ,,ostrzeżenie", że paczka może zostać zweryfikowana w kwestii oryginalności produktu, jeśli się do niej przyznamy. Chciałam po prostu wiedzieć, czy z zarzuceniem podróbki wyskakują od razu, czy najpierw proszą o uzupełnienie danych. Tyle.
W każdym razie, już sobie poradziłam i odpowiedź znalazłam akurat również na innym forum.

Edit: dennyrose, akurat przegapiłam jedną z tych stron o których pisałaś, a tam ktoś napisał dokładnie jak to wygląda ;-) o to mi chodziło, dzięki
Lilotron własnie o tym pisałam w jednym poście o co pytasz...też dziewczyny wyjaśniały co trzeba zrobić w odp na pismo, jakie pismo i co w razie podróbek...wiec ja wniosek mam jeden -watek ten cały nie przestudiowany dokładnie. O ile pamiętam również zachęcałam do strony telchina,pl i tam jest watek Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI który daje podstawowe informacje jak chcemy zajac sie zamawianiem towaru z Chin.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Pedzle kupowałam 2x ale mam tylko ten link
nie umiem się malować niczym innym jak pędzlem nawet oczy wiec zalezalo mi na koplecie duzym

http://www.aliexpress.com/snapshot/6008006051.html
kolor drewna i sa naprawdę fajne.

zastanawiam sie nad tymi jeszcze http://www.aliexpress.com/item/red-P...599902919.html

Z ostatnich zakupów co dostałam to lamki do auta (sa jak na foto perfekcyjnie już zamontowane)
http://www.aliexpress.com/snapshot/6011065416.html

I szczotka ktora uwilebiam (lepsza dla mnie niz TT
http://www.aliexpress.com/snapshot/6030797932.html

A roze do policzków te kupiłam i bardzo je chwale
http://www.aliexpress.com/snapshot/6008723941.html

Pasek doszedl w 4 tyg jak na zdjeciu w realu
http://www.aliexpress.com/snapshot/6016135573.html

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-03-16 o 19:28
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:43   #4162
gosica
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czamarek Pokaż wiadomość
Można nie odpowiedać, zostanie po kilku tygodnich odesłana nadawcy.
Ale bez obaw, co najwyżej to wat zapłacisz, no chyba ze sprowadziłas kilkadziesiąt zstuk podróbek i zrewidowali paczkę.
Moje trzy paczki nie miały nadawcy napisanego na paczce

Cytat:
Napisane przez dennyrose Pokaż wiadomość
Świetne te naszyjniki, tez zamówiłam ten czarny ale u innego Sprzedawcy i wygląda na to że przyjdzie mi na niego jeszcze sporo poczekać
takie same są teraz na all za 27,90 - dzisiaj przeglądałam
nawet zdjęcia na aukcji mają z ali

Edytowane przez gosica
Czas edycji: 2014-03-16 o 19:48
gosica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:47   #4163
Meg_bz
Raczkowanie

Migea dzięki śliczne...
Stary 2014-03-16, 21:40   #4164
hailie21
Zakorzenienie

Dziewczyny, możecie grać w tę grę na Ali, gdzie zbiera się monety/coins a potem można wymienić na kupony i 25.03 wykorzystać na wyprzedaży? U mnie gdy klikam "play", pojawia się "loading..." i to by było na tyle

nosy, łapy, ogony i kły.
Stary 2014-03-16, 21:41   #4165
path87
Zakorzenienie

oj dziewczyny, najpierw było marudzenie, że fajnie było by zrobić wątek ze zdjęciami. teraz widzę, że się już pomysł nie podoba. Teraz kolejny wątek z sprzedawcami. Były już takie próby na wątku allegro, ale nie wyszło.

myślę, że ten pomysł z podpisem co zaproponowała waaampirmona, jest bardzo spoko. zacznijmy go stosować.
Stary 2014-03-16, 21:44   #4166
kwiatuszek160
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, możecie grać w tę grę na Ali, gdzie zbiera się monety/coins a potem można wymienić na kupony i 25.03 wykorzystać na wyprzedaży? U mnie gdy klikam "play", pojawia się "loading..." i to by było na tyle

Właśnie sprawdziłam i u mnie to samo

Pani mgr fizjoterapii

kwiatuszek160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:51   #4167
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
I szczotka ktora uwilebiam (lepsza dla mnie niz TT
http://www.aliexpress.com/snapshot/6030797932.html
Kupowałaś konkretnie u tego sprzedawcy?
Długo czekałaś na przesyłkę?
Stary 2014-03-16, 21:57   #4168
hailie21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek160 Pokaż wiadomość
Właśnie sprawdziłam i u mnie to samo
Może to jakiś błąd

PS. Ma ktoś tę spódnicę? http://www.aliexpress.com/item/New-2...669080958.html chętnie zobaczę real foto

nosy, łapy, ogony i kły.
Stary 2014-03-16, 22:43   #4169
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pdesciara Pokaż wiadomość
dzięki wielkie. ona jest bez zamka, prawda?

nie ma zamka, z tyłu ma gumkę czarną, jak na zdjęciach na aukcji
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:00   #4170
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Mam to samo z tą grą.
Wczoraj już miałam o to pytać ale uznałam że pewnie i tak nie będę miała na co wykorzystać tych kuponów bo znów będzie 3 dolary przy zamowieniu za 30
Jakiś czas temu co były kupony za gry to miałam ich kilka i nie skorzystałam z żadnego ;p

path87 - myślę że mój pomysł może się sprawdzić pod warunkiem że wszyscy będą to stosować.
Wiem że ty zakładalaś tamten wątek , więc może umieść tą informację w pierwszym poście.

fajnie by było też gdyby osoby które już wstawiały tam fotki przeedytowały swoje posty i dodały tą notkę, żeby ten napis był widoczny na każdej stronie, włącznie z pierwszymi.

To jak dziewczyny , nie będzie to chyba zbyt dużym problemem żeby przy postach w zdjęciowym porzucać tą notkę :
NIE UMIESZCZAJ TU ŻADNYCH KOMENTARZY .
WĄTEK SŁUŻY TYLKO I WYŁĄCZNIE DO DODAWANIA ZDJĘĆ.
wszelkie komentarze i pytania tutaj : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675130

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-03-16 o 23:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości