Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 21:02   #2941
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

kasiu prosze bardzo napisalam ci to na duze duze pocieszenie
Stary 2014-03-16, 21:03   #2942
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kasiu prosze bardzo napisalam ci to na duze duze pocieszenie

a co tam u Was?
doczytałam, że chorujesz- zdrowia i oby Julcia się nie zaraziła

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-16 o 21:07
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:04   #2943
Natala84
Zakorzenienie

Gorgulku, Hania ważyła 7900 a tydzień później 7700 :/ co prawda lekarka uspakajała że to może być kwestia innej wagi i podawanego w tym czasie antybiotyku (miała rozwolnienie i wymiotowała), ale jednak trochę się przestraszyłam
generalnie Hania nie podwoiła jeszcze urodzeniowej... wiem że urodziła się duża i potrzebuje więcej czasu, ale chyba już powinna choć pediatra się nie czepia

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:04   #2944
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

a tak ogolnie to ostatnie wolne mialam w pon, dzis wawa (wracam dopiero) i do tego wszystkiego jestem choraaaaa a dzis to sie doprawilam. obym julki nie zarazila jejuuu
hejo!razem z Tz tez ostatnio chorowalismy a Lile cale szczescie nie złapało więc zycze by i Wasza Jule omineło!

co do stroju to to jest link na allegro a ponizej zdjęcia które dla chętnych dodatkowo wysyłam na meila

http://allegro.pl/piekny-komplet-na-...051144845.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00004.jpg (37,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00005.jpg (28,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00006.jpg (51,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00007.jpg (51,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00011 (4).jpg (39,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00013.jpg (46,0 KB, 9 załadowań)
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:08   #2945
ladanseuse14
Zakorzenienie

kasia praca praca praca studia praca praca i problemy

poli zobacze w domu na kompie bo na tel slabo widac
Stary 2014-03-16, 21:14   #2946
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Gorgulek mój tez tak robi i czasem na palcach staje jeszcze- chyba baletnicą będzie
Ooo Milosz na palcach też staje

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Gorgulku, Hania ważyła 7900 a tydzień później 7700 :/ co prawda lekarka uspakajała że to może być kwestia innej wagi i podawanego w tym czasie antybiotyku (miała rozwolnienie i wymiotowała), ale jednak trochę się przestraszyłam
generalnie Hania nie podwoiła jeszcze urodzeniowej... wiem że urodziła się duża i potrzebuje więcej czasu, ale chyba już powinna choć pediatra się nie czepia
To nie doczytałam.
No rozumiem Ciebie. Miłosz chyba podwoił właśnie, z naciskiem na chyba bo ważyłam go na domowej wadze. Do przychodni się nie wybieram na razie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:22   #2947
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
polecam taką eksmitację, Kornel jak śpi u siebie w pokoju to ja śpię lepiej, TŻ też, a nie raz słyszałam jak on tam się śmieje.

No ale teraz robi sobie ewidente imprezy, więc nie raz ląduje u nas.
eksmisje

motyl u mnie tez standardowo kaszka na moim mleku to mega woda

Ladan ja tez wlasnie siedze w pociagu z wawy padam na pysk a w donu jeszcze laktator mnie czeka i juz mi slabo na mysl o tej nieludzkiej maszynce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:24   #2948
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
no zapierdziela, Hania w sobotę skończy 7 miesięcy
Hania kleiku na wodzie też nie chciała zbytnio, zaczęłam jej podawać przy antybiotyku jak miała rozwolnienie a teraz kupiałm kaszkę mleczną z najmniejszą zawartością cukru i robię pół na pół z kleikiem i smakuje
kaszki na mleku kobiecym zawsze robią się mega rzadkie, podawanie ich łyżeczką jest bardzo trudne
Ooo nie wiedziałam ... Przydatne info. No ale smak kaszki pewnie bez porównania na wodzie a na mleku mamy ...

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Moje dziecko nabyło nową umiejętność ale nie wiem czemu ona ma służyć stojąc na czworaka prostuje nogi i ma tak śmiesznie wypiętą pupę jest takie ćwiczenie w jodze nie mogę go złapać na foto ale zaraz poszukam w necie
Pies z głowa w dół sie nazywa ta pozycja

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:26   #2949
matallewar
Zakorzenienie

Wy dzieci wyprowadzacie, a ja, żeby cokolwiek sypiac zaczęłam spać z Eda w łóżku on ostatnio bez mamy budzi się 5 razy i wyje, ja od lezenia z nim na lozeczku niewyspana i cała polamana byłam, no i śpi teraz że mną... dodatkowo od 5-6 Elena leży/śpi z nami, bo po mleku zostaje że mną w łóżku.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:28   #2950
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Witam się wieczorową porą. Dziś całe popołudnie gościłam moją babcię, która była wręcz zachwycona Bartusiem. A jak jeszcze jej cały czas śpiewał ba ba ba ba to już w ogóle cud miód

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
No nokie sa jak czołgi niezniszczalne
O tak popieram. Miałam kiedyś Nokię bodajże 6300 i o ścianę mogłam ciskać, raz wpadła do wiadra z wodą i jeszcze długo potem mi służyła. Teraz też mam Nokię lumię 510 i jest ok, tylko zdjęcia kiepskie. Syn ma samsunga trend (chyba)i jest czad

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak tak mozna nie dbac o siebie
ja juz nawet nie mowie o jakims malowaniu sie i strojeniu ale kurcze umycie sie to podstawa

a tak wogole to Wasze dzieci tak samo zasypiaja w dzien i w nocy czy inaczej???Pytam bo w ciagu dnia Julce gorzej zasnac i musze ją bujac i tez co chwile sie budzi a jak zasypia po kapieli i mleku wieczorem to przewaznie ją odkladam i sama zasypia nie wiem czemu tak w ciagu dnia nie potrafi
A mój Bartuś też po kąpieli zasypia spokojniej niż w ciągu dnia

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No i jedzie sobie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
gumke zawiaz ja Blance jak miala pol roku wizalam kitki
Śliczna Blanka
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
TZ z teściową pojechali na zwiedzanie i mam cały dzien dla siebie i Poli Dziś znów ciepło więc planujemy pierwsze zabawy na kocyku w parku na świezym powietrzu
Dziś Pola pięknie nie jadła nic całą noc, ale coś rzucała się przez sen więc pomimo, że ona spała w najlepsze (podobnie jak TZ) to ja co chwila pobudka sprawdzić co jest grane. Jak wrócimy do PL to eksmituje ją do drugiego pokoju na noc - myślę, że obie na tym skorzystamy
Na pewno przenosiny będą korzystne dla obu stron

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Alez jestem wypruta.
Moje male zmienilo sie o 180 stopni
w dzien problem z usypianiem i wrzaski. w nocy budzil sie co chwilke, w tym dwa razy byla doslownie histeria.
nie wiem juz czy to zabki, czy czwartkowa szczepionka czy jakies inne ustrojstwo
jest maruda i placzek
ja ledwo zyje...
jeszcze jakos tak dziwnie czasami oddycha (sapie, syczy) i sie strasznie boje zeby mi sie nie rozchorowal bo niedawno bylo to szczepienie i na pewno oslabiony jest. niby nie ma innych symptomow, ale po prostu sie boje.

A w kwestii wizyty u t. to zapewne dlugo mnie tam nie zobacza, ani tez mojego Jakuszka. nie wiem czy pamietacie, jak jakis czas temu pisalam o zachowaniu mojej t. no wiec od tamtej pory sie nie widzielismy z tesciami. zatem jak dzis tam pojechalam to wzielam sie na odwage i z nimi wszystkimi (rodzice i brat tz i my) poruszylam ten temat. powiedziallabam, ze chciaym, zeby czesciej przyjezdzali do malego, zeby nam przy nim pomogli, przypilnowali, czy tez zostali z nim, ale najpierw ze t. musi skorzystac z pomocy specjalisty, bo na ta chwile nie jestem w stanie jej zaufac. niestety jest nieodpowiedzialna, roztargniona i agresywna momentami i musi isc do lekarza. moje slowa padaly jak grochem o sciane, pomimo, ze wsparl mnie tz i jego brat, to tesciowie stwierdzili, ze nie ma problemu im wystarczy tyle kontaktow z malym i t. stwierdzila, ze nie bedzie zostawac z malym, zebym ja mogla odpoczac czy cos zrobic powiedziala, ze ona nie ma potrzeby isc do psychiatry, ale my jak najbardziej powinnysmy po czym dodala, ze ona nie widzi problemu. a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze nosz ku*wa coajmniej jakbysmy cokolwiek od nich dostali, albo bym po kase pojechala zagotowalo sie we mnie
na odchodne powiedziala z zalem, ze chetnie by do nas przyszla, ale ja nie pozwole na to. powiedzialam, ze owszem zapraszam, ale pod warunkiem, ze pojdzie do lekarza. co sie nigdy nie stanie zapewne.
no i dobrze mam ich gleboko w powazaniu. przynajmniej tz jest po mojej stronie i nie bedzie robil problemow, jak nie bede chciala tam isc.
szkoda mi tylko jego bo to w koncu jego rodzice
maly cala wizyte przeplakal, gdzie on taki spokojny jest. a najbardziej u nich na rekach
to sie wyzalilam...
rece mi opadly.
Współczuję. Przynajmniej próbowałaś a to już sporo. No i chwała dla Tż że stoi za Tobą murem

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
taki
Fajny

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Hmmm postępy z siadem coraz większe

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Tak się denerwuję jutrzejszą wizytą, jedziemy z Leosiem do nefrologa i ma zadecydować co dalej. Od urodzenia ma powiększone kanaliki w nerce i jutro zawozimy jej wiele wyników różnych badań do oceny. Oby powiedziała, że jest zdrowy i nie trzeba robić cysty, bo zapowiada się nieprzyjemnie to badanie[COLOR="Silver"]
Kciukam za badania

Cytat:
Chyba będę chora i na dodatek mam doła. Chce już wracać do domu

Nie pocytowało mi wszystkiego
Motyl słodki piesek
Endżi w sumie jestem Tego zdania że jeżeli masz taką anielską cierpliwość do jednego dziecka to z pewnością dałabyś sobie radę z dwójką lub nawet trójką. To coś czego ciężko się nauczyć. To się ma w sobie.
A co do sali to na pewno coś znajdziesz.
Czaszka nie dałabym do ręki dziecka póki nie przeszedł by sterylizacji

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:33   #2951
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Pies z głowa w dół sie nazywa ta pozycja
Nie wiedziałam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:43   #2952
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
polecam taką eksmitację, Kornel jak śpi u siebie w pokoju to ja śpię lepiej, TŻ też, a nie raz słyszałam jak on tam się śmieje.

No ale teraz robi sobie ewidente imprezy, więc nie raz ląduje u nas.
Tak też zrobie jak tylko wróce do PL. Narazie nie mam za bardzo drugiego pokoju. Ale to tuż tuż
Widziałam Was na fejsie - ślicznie wyglądacie, a Kornelo jest przesłodki

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Tak się denerwuję jutrzejszą wizytą, jedziemy z Leosiem do nefrologa i ma zadecydować co dalej. Od urodzenia ma powiększone kanaliki w nerce i jutro zawozimy jej wiele wyników różnych badań do oceny. Oby powiedziała, że jest zdrowy i nie trzeba robić cysty, bo zapowiada się nieprzyjemnie to badanie

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

też marzyłam o bliźniakach ale o parce Jak na złość dwie moje kuzynki urodziły po parce bliźniąt miesiąc przede mną
i jeszcze były zmartwione, że dwójka, a ja zielona z zazdrości
Trzymam kciuki za wizytę! Będzie dobrze
A co do blizniąt to kiedyś chciałam, ale teraz już nieee. Wole po kolei na raty U mnie w rodzinie nie ma blizniat zadnych, a u TZ wujek ma blizniaki, ale to chyba ze strony kobiety się patrzy, wiec jestem spokojna

Gorgulku, super, że rozszerzanie diety idzie dobrze Ja na pewno zacznę wczesniej - nie bede czekać do skonczonyc 6 miesiecy. Pola tak nas mierzy wzrokiem jak jemy i otwiera buzie, że jak jej nie dam zaraz cycka to jest rozpacz Poczekam jeszcze z 3 tygodnie i do dzieła. Akurat będzie 5.5 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ale wiesz co, Julo naprawdę jest grzecznym, mega wesołym i pozytywnym dzieckiem Faktem jest, że budzi mi się w nocy i jak wychodzą mu teraz zęby, to klękajcie narody przed tym płaczem. No ale nie prosiłabym o pomoc, gdyby akurat było lekko, łatwo i przyjemnie. T. pewnie wychodzi z założenia, że na jakąś godzinkę zajmie się małym kiedy akurat jej się zachce a nie wtedy kiedy faktycznie będzie taka potrzeba.
Ma postawę pod tytułem "przywieźcie mi go"
To miałam na myśli mówiąc że do grzecznych - że akurat są w dobrym humorze, a jak w gorszym to odwracają się plecami i radź sobie. Wiadomo, że każde dziecko ma gorszy humor. Pola też jest aniołem, ale zdarzy jej się gorszy dzień maruderstwa i wtedy też chętnie bym przygarnęła pomoc

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cze!
Mało mnie ostatnio, bo nadrabiałam Was głównie wieczorami, a teraz staram się wcześniej (po 23, a nie po północy ) kłaść spać i czasu na Wizaż nie starcza

Ha! Ten odcinek Lekarzy oglądałam już tydzień temu na Playerze

Pisałyście o zalanych telefonach, to Was rozbawię Pojechaliśmy z TŻ na pierwszy wspólny wyjazd pod namiot tylko we dwoje. Siedzę w namiocie, a TŻ przed leży na materacu i prosi, bym rzuciła jego komórkę. I ja rzucam. Wszystko dzieje się w zwolnionym tempie. Komórka wypada z namiotu, odbija się od materaca TŻ i ląduje prosto w kubku z zupką chińską
No trzeba mieć oko żeby tak wcelować

Z podobnych sytuacji - w biurze w PL, przede mną miał biurko kolega i chciałam go rzucić taką piłką wielkości do tenisa. Za kare bo powiedział coś głupiego. Rzuciłam, piłka odbiła się od monitora i wpadła do mojego kubka z herbatą a cała herbata chlusnęła na mnie

Kolejna - jesteśmy na mazurach. Na noc pprzybiliśmy łódką do jakiejś kei w dziczy. Ciemno jak w d*pie. Znajomi piją piwko przy ognisku a ja poszłam po szklanki i gadam przez telefon. Wychodze z łódki i dalej gadam - w jednej ręce telefon w drugiej szklanki. Robie krok z łódki i było tak ciemno że nie wcelowałam na keje tylko wpadłam prosto do jeziora z kubkami i z telefonem Yeah, telefon nie przeżył niestety..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:50   #2953
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Lula opowiadaj jakies kolejne madrosci T.

"Cudowna" noc... Spalam aż 3.5 godziny, a Szymek az 5godz od 20 z kilkoma pobudkami... Pogoda nadal do .upy

Boże jak ja Cie rozumiem

Wybaczcie nadrabiam ale nie mam siły odpisywać łapie chyba dola jakiegoś mała kiepsko mi sypia nie dosyć że w dzień to noce to koszmar w dzień to pospi na spacerach a jak taka brzydka pogoda to ani wczoraj ani dzisiaj nie byłyśmy na spacerze wiec w domu masakra drzemki po pół godziny ciekawa jestem jaką będzie noc bo z soboty na niedzielę masakra w ogole około 23 tz poszedł zrobił mleko bo sił nie miałam mała marudzila przy cycu wiec 150 zjadła to się cieszyłam i jak chciałam trochę spędzić czasu z tz to mała non stóp się budziła o 1 znowu pobudka i tak co chwilę w ogole w nocy jest leniwa na cyca nie chce ciągnąć i się wscieka wiec w końcu po 4 poszłam po butle zjadła ale dalej się budziła już nie wiem o co chodzi chyba zacznę pampersa przebierać bo smoczek be a jak zje butle powinna spać chociaż 3 godziny ;( czemu ostatnio od 23 do 24 wisiała na cycu i potrafiła do 5 spać?????kto rozgryzie moje dziecko????bo ja nie potrafie ;(
Stary 2014-03-16, 21:50   #2954
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
no zapierdziela, Hania w sobotę skończy 7 miesięcy
Hania kleiku na wodzie też nie chciała zbytnio, zaczęłam jej podawać przy antybiotyku jak miała rozwolnienie a teraz kupiałm kaszkę mleczną z najmniejszą zawartością cukru i robię pół na pół z kleikiem i smakuje
kaszki na mleku kobiecym zawsze robią się mega rzadkie, podawanie ich łyżeczką jest bardzo trudne
A moja w piątek dopiero 5, ale różnica

Cytat:
Wybaczcie, ze nie cytuje ale pisze z tel i tak mi latwiej

a tak ogolnie to ostatnie wolne mialam w pon, dzis wawa (wracam dopiero) i do tego wszystkiego jestem choraaaaa a dzis to sie doprawilam. obym julki nie zarazila jejuuu
Ladan, duuużo zdrówka! Oby Cię nie rozłożyła i Julki nie chwyciło
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:53   #2955
anutka171
Rozeznanie

Maly ma podwyzszona temperature, katarek i kaszel. do tego chrypi
boje sie bardzo, bo w czwartek bylo szczepienie
a jak sie pojawia jakies powiklania ?
moze to miec jakis wplyw, albo negatywne skutki

juz wiem skad to jego marudzenie
wlasnie wrocilam z apteki

niech ten dzien sie juz skonczy
Stary 2014-03-16, 21:57   #2956
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

zdrowia dla malutkiego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:58   #2957
ladanseuse14
Zakorzenienie

anutka jak bedzie wysoka temp to Pedicetamol. jak pisalam wczesniej na katar (u nas kilka razy sie sprawdzilo) najpierw psikasz woda morska, odczekujesz chwile, odciagasz katarek, psikasz euphorbium i smarujesz pod noskiem mascia majerankowa. do tego cebion
Stary 2014-03-16, 22:01   #2958
ja-ika
Zakorzenienie

Ladan apropos Twojego snu, nie jestem z Bytomia ale miło, że komuś się przyśniłam
Zdrówka Ci życzę i uważaj żebyś nie zaraziła Julci
Cytat:
hahaha no zastanawiałam się,czy ktos zauważy Ja mam straszny problem ze skarpetkami Te,które ma dobre na długość na stopie to ma za szerokie na górze i jakie bym nie kupiła-wszystkie zjeżdżają już nie wspomnę,że ta wierciucha i tak by je ściągnęła

Moja za to jak macha nóżkami, że też jej spadają

Cytat:

Ojej zdrówka

Stary 2014-03-16, 22:07   #2959
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Haha
Noo więc: uznała że ona nam kasy nie odda, bo NIE MA. Zaczęłam się śmiać i powiedziałam "rodzinka..." to już nic nie mówiła. Wymyśliła sobie zabawę, wzięła małego pod pachy i skakała nim po swoich nogach, myślałam że jej j*bne. Wcześniej co mówiłam wam że wzięła go za ramiona, to wczoraj co go brała to mówiła "babcia musi uważać bo MAMA BĘDZIE KRZYCZEĆ" i tak za każdym razem. Chciała mu dac tort na spróbowanie "bo on tak ręce wyciąga". Trochę jej mina zrzędła jak się zorientowała że z prezentu nici (więc chyba sama sobie zrobiła nie oddając nam kasy). Ale ja tego tak nie zostawię pewnie będzie się do mnie dobijać więc jej powiem że zapraszam ale niech nam tą kasę przy okazji odda więc to będzie skuteczny sposób żeby nie przyjeżdżała. Oczywiście marudziła żebyśmy byli dłużej ale jak jej powiedziałam że Bartek głodny to mówiła że mu mogę dac kurczaka którego upiekła z chlebem a no i jak mi zaproponowała TŻta ciocia żebym go już w chodzik dawała "dla chwili spokoju" i powiedziałam że ja chodzików nie uznaje i jak będzie gotowy to sam pójdzie to t. na to że ja mu każdą możliwą rozrywkę zabraniam i co on będzie miał z życia i była oburzona faktem że wielu rodziców nie chce szczepić swoich dzieci, miała na ten temat wiele do powiedzenia mimo że nie miała o tym zielonego pojęcia ale to już pozostawiłam bez komentarza
skad sie tacy ludzie biorą. Musisz mieć niesamowitą cierpliwość albo po prostu jesteś już tak uodporniona na te jej dziwactwa

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

ojej, wspłczuję a jak reszta nocki?
Nocka kiepska, ale jakoś przetrwałam dzień

Cytat:
U mnie nocki tragedia Mały płakał ostatnio okropnie, aż głos zdarł Zęby idą. Na przodzie dwa ząbki dzwonią pod łyżeczką, choć gołym okiem nie widać. Odmawia większości stałych pokarmów, bo chyba tak go boli, że jedzenie dodatkowo to drażni

Tż jak zwykle ciągle w pracy. Wczoraj już tak potrzebowałam pomocy, że zadzwoniłam po teściową - więc możecie sobie wyobrazić poziom desperacji No ale kobieta wkurzała mnie tylko. Na okrągło gada żeby jej przywozić dziecko (jak jakąś zabawkę) a jak teraz przyszło co do czego, to 2 godzin nie ogarnęła i spieprzyła
Deklarowała się niedawno, że 2 razy w tygodniu zajmie się małym wieczorem po 2 godziny żebym poszła sobie na fitness a teraz jak sama zobaczyła jak to łatwo, to już się wycofała

I jak ona sobie wyobraża to, że ja jej będę zawozić dziecko na żądanie? Julo będzie miał płaczliwy dzień, będzie wołać o noszenie na rękach, to ta go pizgnie w łóżko i niech leży i sobie ryczy? Niepoważna baba. Jeszcze mi się mądrzyła, że ona czwórkę wychowała. No ekstra, niech sobie wychowała. To nie zmienia faktu, że Julka na dłuższą metę nie ogarnie.

Moja mama wysiada po dwóch dniach a t. po dwóch godzinach Aż mi wczoraj dziwnie było, normalnie jakbym była herosem
Jesteś jesteś mamą super heroską popieram w 100% to co dziewczyny pisały. Co do sali na wesele to spokojnie, na pewno znajdziecie coś odpowiedniego

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
MACIEJ o 10 20 skonczyl pol roku

dla Macka za pol roczku
dla Tassi za porod pol roku temu

hip hip hurra

... i wyszedl ze mnie narcyzm

Brawo samych najlepszosci dla Was

Cytat:
a tak wogole byl tu przed chwila moj tesc i on mnie poprostu obrzydza kąpie sie raz na tydzien i chodzi tygodniami w tych samych ciuchach(wszystko wprost czarne a skarpetki ktore powinny byc biale tez są czarne) i w tych ciuchach spi, sprząta,remontuje na dole, pali w piecu, np rąbie drewno i idzie na miasto i pierze je raz chyba na miesiac we frani bo mu szkoda prądu zeby we zwyklej wyprac

nic bym nie miala przeciwko bo co mnie to interesuje ALE on małą bierze na rece taki brudny i tymi zajechanymi brudnymi lapami ją lapie za raczki i jej policzki kizia az mi niedobrze.....

Bleee to nie na moje nerwy. W życiu bym mu nie pozwoliła tknąć mojego dziecka. Ja tam często zwracam uwagę ludziom, żeby myli ręce zanim wezma Szymka i kategorycznie zabraniam calowania w raczki i tym bardziej w buzię, a i tak zdarzają się niereformowalni:/ Teść jak odrywa się od jakiejś pracy albo kończy palić, to już się nauczył, że ma myć ręce

Cytat:
hmm, mieszkamy, żyjemy, skończyliśmy remont totalnie już. jakoś nic ciekawego się nie dzieje, oprócz tego, że Kornel próbuje siadać, husta sie w bujaku sam i trzeba pilnować, żeby z nim nie wyladował na podłodze, A no i wcina swoje stopy jak tylko ma okazje.

jesteś heros.

A moje dziecko też sie zamieniło w terroryste, bawie się z nim non stop, bo samemu to be, w nocy sobie robi imprezy od okolo 2 do 4, potem spi do 6 i voila, jestem wyspany.
Ja ostatnio chodzę na rzęsach, TŻ też.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

e tam ja znalazłam sale, super DJ i fotografa na 6 miesięcy przed ślubem

Brawo dla Kornelka za nowe umiejętności. Bardzo ładnie i szybko się rozwija moje dziecko ostatnio też mnie tak terroryzuje jak to opisalas

Cytat:
Moja T ostatnio skomentowała, że bardzo źle ubieram Kornela, przytoczyła tu rozmowy babć z rozmów w toku, gdzie matki ubierały dzieci jak punki. I powiedziała, że jako babcia ma prawo powiedzieć, że ona się z tym nie zgadza, jej się to nie podoba i "normalna" matka tak nie robi.
kolejna "mądra". Kornel to nie jej dziecko, więc ch.. jej do tego jak jest ubrańw

Cytat:
ja nie wiem jak tak mozna nie dbac o siebie
ja juz nawet nie mowie o jakims malowaniu sie i strojeniu ale kurcze umycie sie to podstawa

ja tez myslalam ze kupie tego konika ale chcialam wyprobowac najpierw czy muzyczka na Jule zadziala wiec ostatnio wlaczalam kolysanki z laptoka
niestety nic nie przebije bujania wiec pewnie nie kupie narazie

a tak wogole to Wasze dzieci tak samo zasypiaja w dzien i w nocy czy inaczej???Pytam bo w ciagu dnia Julce gorzej zasnac i musze ją bujac i tez co chwile sie budzi a jak zasypia po kapieli i mleku wieczorem to przewaznie ją odkladam i sama zasypia nie wiem czemu tak w ciagu dnia nie potrafi
Mój Szymek ma podobniee z tym zasypianiem jak Twoja Julka. W dzien jest problem, więc bujam go na rekach często przy dźwięku suszarki i mimo tego nie zawsze się udaje żeby zasnął, a jeśli już to max na 30minut. Wieczorem po kąpieli zasypia najczęściej sam z konikiem morskim

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Padam ze zmeczenia, więc resztę nadrobie jutro albo w nocy Dodam tylko, że mój T. też dziś dał popis. Ten to ma pomysly i podejscie do niektórych spraw Tak mnie wkurzyl

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:33   #2960
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
a tak wogole byl tu przed chwila moj tesc i on mnie poprostu obrzydza kąpie sie raz na tydzien i chodzi tygodniami w tych samych ciuchach(wszystko wprost czarne a skarpetki ktore powinny byc biale tez są czarne) i w tych ciuchach spi, sprząta,remontuje na dole, pali w piecu, np rąbie drewno i idzie na miasto i pierze je raz chyba na miesiac we frani bo mu szkoda prądu zeby we zwyklej wyprac

nic bym nie miala przeciwko bo co mnie to interesuje ALE on małą bierze na rece taki brudny i tymi zajechanymi brudnymi lapami ją lapie za raczki i jej policzki kizia az mi niedobrze.....
o rany :/ ale wierzę że ciężko cokolwiek powiedzieć, ehhhh może tż powinien? jemu bardziej może wypada

Cytat:
motyl jak bede przy kompie to.moge wiecej o tym napisac
ale ksiazka ktora proponuje bajka moim zdaniem powinna byc biblia kazdego rodzica
o to muszę kupić. ostatnio się zastanawiałam właśnie jak super wychować Olę.
moich sąsiadów dwójka dzieci to po prostu anioły, są tak grzeczne że w życiu takich dzieci nie spotkałam, tzn. nie że takie zmulone dzieciaki, tylko żywe fajne ale mega grzeczne i tak ładnie się odzywają do wszystkich, do mnie np, też co mnie nie znają, i jak idę i mówię dzień dobry do ich babci, to one też mi mówią dzień dobry i zaczynają rozmowę a gdzie pani idzie i rozmowa trwa i aż nie mogę się nadziwić później po takich sytuacjach, moja mama raz mówiła że rozmawiała z nimi chwilę a one do niej że jest fajna że ją kochają itd no fajne dzieciaki

Cytat:
mój brat kupił sobie piecha

cavalier king charles spaniel, mój wymarzony pies !!!

Cytat:
jaka Blanka różnią się z Amelką teraz tak jak już pisałam na fb

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
ale ona jest stylowa !!
brawa za siadanie !!

Cytat:
wiem ze było tysiąc razy....
proszę tylko o potwierdzenie. tę kaszkę stosujecie do ekspozycji:
http://www.aptekagemini.pl/holle-kas...ta-250g.html??

motylku tę kaszkę podajesz Tusi jako posiłek:
http://www.aptekagemini.pl/holle-kas...ta-250g.html??
\
dziękuje zz góry za odpowiedzi

wypowiem się odnośnie kaszki jaglanej bo też mam otóż dla mnie jest super, dopiero pare dni temu ją otworzyłam, bo ja kaszki daję teraz rzadko, czasem się zdarzy jak Ola ewidentnie głodna a mleka nie więc wtedy robię kaszkę i zrobiłam jaglaną ostatnio i dodałam delikatnego banana z gerbera i kaszka była tak dobra że sama bym ją zjadła te bobvity czy inne z cukrem słodkie i chemiczne się nie umywają naprawdę, a miałam je i próbowałam jak dawałam Oli. także tamte już odpadają, teraz tak będę podawała, wiem że holle droższa, ale tak jak mówię raz na tydzień czy dwa razy jak podam to majątek to nie jest gorzej jak częściej ktoś by chciał podawać no to kwota robi już różnicę

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
motylku brawa dla Tusi!jaką masz silną córcie!
zazdroszcze Twojemu bratu pieska.calvalier był od zawsze moim marzeniem.jest to jedna z najłagodniejszych ras.razem z goldenem często wykorzystywane w dogoterapii

zobaczcie to dziecko..dla mnie nieprawdopodobne..

no to my to chyba byśmy się dogadały taki sam telefon, choć teraz zmieniłam (ale też na biały ) i teraz ulubiona rasa psa
Stary 2014-03-16, 22:35   #2961
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Boże jak ja Cie rozumiem

Wybaczcie nadrabiam ale nie mam siły odpisywać łapie chyba dola jakiegoś mała kiepsko mi sypia nie dosyć że w dzień to noce to koszmar w dzień to pospi na spacerach a jak taka brzydka pogoda to ani wczoraj ani dzisiaj nie byłyśmy na spacerze wiec w domu masakra drzemki po pół godziny ciekawa jestem jaką będzie noc bo z soboty na niedzielę masakra w ogole około 23 tz poszedł zrobił mleko bo sił nie miałam mała marudzila przy cycu wiec 150 zjadła to się cieszyłam i jak chciałam trochę spędzić czasu z tz to mała non stóp się budziła o 1 znowu pobudka i tak co chwilę w ogole w nocy jest leniwa na cyca nie chce ciągnąć i się wscieka wiec w końcu po 4 poszłam po butle zjadła ale dalej się budziła już nie wiem o co chodzi chyba zacznę pampersa przebierać bo smoczek be a jak zje butle powinna spać chociaż 3 godziny ;( czemu ostatnio od 23 do 24 wisiała na cycu i potrafiła do 5 spać?????kto rozgryzie moje dziecko????bo ja nie potrafie ;(
każda z nas ma takie dni/chwiele kiedy pragnie mieć instrukcje do swojego dziecka

Cytat:

mam nadzieję ze zbijacze pomoga na tempkę i Kubuś poczuje się lepiej

Cytat:
skad sie tacy ludzie biorą. Musisz mieć niesamowitą cierpliwość albo po prostu jesteś już tak uodporniona na te jej dziwactwa

Nocka kiepska, ale jakoś przetrwałam dzień

Jesteś jesteś mamą super heroską popieram w 100% to co dziewczyny pisały. Co do sali na wesele to spokojnie, na pewno znajdziecie coś odpowiedniego

Brawo samych najlepszosci dla Was

Bleee to nie na moje nerwy. W życiu bym mu nie pozwoliła tknąć mojego dziecka. Ja tam często zwracam uwagę ludziom, żeby myli ręce zanim wezma Szymka i kategorycznie zabraniam calowania w raczki i tym bardziej w buzię, a i tak zdarzają się niereformowalni:/ Teść jak odrywa się od jakiejś pracy albo kończy palić, to już się nauczył, że ma myć ręce

Brawo dla Kornelka za nowe umiejętności. Bardzo ładnie i szybko się rozwija moje dziecko ostatnio też mnie tak terroryzuje jak to opisalas

kolejna "mądra". Kornel to nie jej dziecko, więc ch.. jej do tego jak jest ubrańw

Mój Szymek ma podobniee z tym zasypianiem jak Twoja Julka. W dzien jest problem, więc bujam go na rekach często przy dźwięku suszarki i mimo tego nie zawsze się udaje żeby zasnął, a jeśli już to max na 30minut. Wieczorem po kąpieli zasypia najczęściej sam z konikiem morskim

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Padam ze zmeczenia, więc resztę nadrobie jutro albo w nocy Dodam tylko, że mój T. też dziś dał popis. Ten to ma pomysly i podejscie do niektórych spraw Tak mnie wkurzyl

co takiego T. nabroil??

uciekam spać Jasiek śpi juz od 2 h (z moją jedną interwencją) i boje sie ze zaraz się obudzi
dobranoc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:36   #2962
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihi, ja heros a moje dziecko terrorysta
ha mój tata od urodzenia mówi na moja Lene terrorysta a moja mama zawsze się burzy i zabrania mu tak mówić na mała :p
Stary 2014-03-16, 22:51   #2963
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczcie, ze nie cytuje ale pisze z tel i tak mi latwiej

Dziekuje za wszystkie odp dotyczace puzzli

logoasiu duzo duzo duzo zdrowka!!!!!!!
ewaciu, czarna moje dziecko wstaje o 6 i koniec spania, trzeba sie bawic
amelka ja gluten wprowadzalam dodajac kaszke manne do kaszki na noc (daje lyzeczka) obecnie je kaszke dla niemowlakow glutenowa rowniez lyzeczka. kaszke mozesz dodac tez do obiadkow
angel zgadzam sie co do budzenia sie o 6 mimo pojscia spac wczesniej/pozniej
bajka jeju wam tez bardzo duzo zdrowka!!!!!
maharet jak dla mnie 11 kg w 2,5 mies to mega duzo :P
pszczoua nie martw sie moje dziecko ma 6,5 mies i dalej w 68 sie buja ale mysle, ze niedlugo juz 74
laryska ja niczym nie smaruje na spacer
kasiu cholerka nie znam sie w temacie tarczycy ale zycze duzo optymizmu i zdrowka. co do ciazy to moja znajoma zaszla w ciaze w grudniu po 1 razie bez zabezp i jak poszla robic krew to wyszly jej mega mega zle wyniki tarczycy az lekarka ja nastraszyla a przede wszystkim zapytala sie jakim cudem zaszla w ciaze na to ta jej odp ze bardzo szybko czyli widzisz mozna przy mega zlych wynikach zajsc od razu. glowa do gory kochana
lulla twoja t bije rekordy
ja zazdroszcze ci tak blisko cartersa
Larysa nie moge z Twojego snu mi natomiast snila sie dzis ja-ika ze widzialam na fejsie ze jest z Bytomia
mariasia tez tak mialam ze w ciazy sie dluzylo a teraz zapiernicza
ewacia czekam na swiadome mama!!!! az sie rozczulilam jak to napisalas
natala mnie tez meczy temat fotelika
poli pokazesz stroj na chrzest?
matal tassia cie chce w krk a ja chce cie u siebie!!!!
angel dokladnie cie rozumiem mam to samo nienawidze jak ktos robi cos co ja uznaje za zle lub po prostu nie chce zeby tak robil z moim dzieckiem. ja mowie jedno a ktos robi drugie brrrrrrrr wrrrrr. dla mnie jestes herosem
czaszka ehhh nie mam slow, ja bym chyba powiedziala szczerze a jak nie jemu to tz ze w takim stanie nie moze brac dziecka
angel co do terminow to cie nie pociesze bo z tym lipa okropna ale szukaj moze akurat. trzymam kciuki
misia kij jej do tego jak ubierasz dziecko. ok niech gada ale olej to
motyl obcinaj! dwie korzysci - nie beda leciec do oczek i beda mocniejsze
czaszka kup euphorbium i masc majerankowa. zrob tak: najpierw psik woda morska, poczekaj, odciagnij katarek, psiknij euph. i posmaruj pod noskiem mascia - efekt gwarantowany. do tego cebion do jedzonka

przeczytałaś eheheh no ja nie wiem skąd taki sen

Cytat:

ojjj zdrówka dla maluszka

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

byłam dzisiaj u rodziców, eh ale było fajnie lubię z nimi spędzać czas.
już niedługo ))))
tż nadal się nie odzywa, focha ma o sytuację z wtorku? chyba jest ku... niepoważny.
a w ogóle to wyliczyłam że w lutym wydałam na Małą prawie 900zł, a tż dał mi 250, teraz w marcu, do dzisiaj wydałam 390zł z czego tż nie dał mi nic.
i muszę z nim na ten temat porozmawiać, bo w tym miesiącu mam ubezpieczenie auta, przegląd... i chciałam i buty na wiosnę sobie kupić i kurtkę także no... nie obchodzi mnie to że robi remont mamusi, już mu kiedyś mówiłam, że ma dziecko i teraz dziecko jest na 1 miejscu a później inne wydatki ale widać nie ogarnął, więc powtórzę mu to jutro.

no nic wypiłam reddsa i czas spać
Stary 2014-03-16, 23:01   #2964
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dość, że w ciągu dnia nie chciał spać, to w nocy też nie od ponad godziny się bawimy....

Cytat:
Witam byliśmy wczoraj na tych urodzinach ale może pozostawie to bez komentarza
Dziś TŻ już wraca i nie będziemy się widzieć prawie 2tygodnie
Szybko minie
Cytat:
A i jeszcze zauważyłam że ona przy każdej możliwej okazji wspomina, jak to Bartek miał kolki gdy była u nas w UK ale wczoraj już trochę mi obrzydł ten temat więc jej powiedziałam że miał je tylko jak ona była i jak tylko pojechała to mu wszystko minęło i że mi lekarz powiedział że on to miał na tle nerwowym
Haha,posikałam się

Cytat:
MACIEJ o 10 20 skonczyl pol roku

dla Macka za pol roczku
dla Tassi za porod pol roku temu

hip hip hurra

... i wyszedl ze mnie narcyzm

Brawa dla Maciusia i dla Ciebie DZIELNA MAMO

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Jesteśmy dziś po pierwszej marchewce. Smakowała

SUper

Cytat:

eh spaniele sa wredne szczegolnie cavaliery

nasivin soft, woda morska i odciagac, no i moze wapno i cebion.
Ejjjjjjjj, słodziak z niej nieziemski
Cytat:
u nas też leniwie, na basenie nie byliśmy bo młoda ma katar, a strasnzy wiatr:/

faktycznie,mówiłaś. Póki co daruję sobie spinki

słodka,ile tu miała?Tuśka ma jeszcze za krótkie włosy chyba.

Oooo, cudnie

Cześć kobity
Wczoraj nie dałam rady wejść,bo miałam spory zapierdziel przed urodzinami Mai. Wieczorem dmuchałam balony,stroiłam salon,itp. Dzisiaj od rana wszystko na spidzie, ale suma sumarum- urodziny się udały, goście zadowoleni,a Majunia ma już kolejny roczek więcej... mój kochany, uparty 3-latek

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Zdrówka dla wszystkich chorowitków!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 02:15   #2965
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
a ja muszę powiedzieć,że lubię jak Natalka jest ładnie ubrana i pod kolor, nawet po domu. Po prostu ja ogólnie lubię jak jest ład i skład,tak samo z ciuchami. Mam kilka gorszych bluzzeczek,które ubieram jej do jedzenia obiadków, ciemne do marchewki,ale i tak potem znowu ją ładnie ubieram.I nie ukrywam,że to dla siebie

ojej szybko zleci

dziewczyny Tuśce włosy już powoli lecą do oczu,tzn.grzywka jej już wchodzi na oczy. Nie wiem czy obcinać,czy dać opaskę lub spinki?Bo opaski trochę ją denerwują. Z kolei mamie ostatnio o tym mówiłam to jej dzisiaj przyniosła dwie małe spineczki,ale mam wizję,że Tusi zlecą i da do buzi...
Ja bym sie bała zakładać spineczki

Cytat:
mój brat kupił sobie piecha

ale slodziak

Cytat:

A w kwestii wizyty u t. to zapewne dlugo mnie tam nie zobacza, ani tez mojego Jakuszka. nie wiem czy pamietacie, jak jakis czas temu pisalam o zachowaniu mojej t. no wiec od tamtej pory sie nie widzielismy z tesciami. zatem jak dzis tam pojechalam to wzielam sie na odwage i z nimi wszystkimi (rodzice i brat tz i my) poruszylam ten temat. powiedziallabam, ze chciaym, zeby czesciej przyjezdzali do malego, zeby nam przy nim pomogli, przypilnowali, czy tez zostali z nim, ale najpierw ze t. musi skorzystac z pomocy specjalisty, bo na ta chwile nie jestem w stanie jej zaufac. niestety jest nieodpowiedzialna, roztargniona i agresywna momentami i musi isc do lekarza. moje slowa padaly jak grochem o sciane, pomimo, ze wsparl mnie tz i jego brat, to tesciowie stwierdzili, ze nie ma problemu im wystarczy tyle kontaktow z malym i t. stwierdzila, ze nie bedzie zostawac z malym, zebym ja mogla odpoczac czy cos zrobic powiedziala, ze ona nie ma potrzeby isc do psychiatry, ale my jak najbardziej powinnysmy po czym dodala, ze ona nie widzi problemu. a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze nosz ku*wa coajmniej jakbysmy cokolwiek od nich dostali, albo bym po kase pojechala zagotowalo sie we mnie
na odchodne powiedziala z zalem, ze chetnie by do nas przyszla, ale ja nie pozwole na to. powiedzialam, ze owszem zapraszam, ale pod warunkiem, ze pojdzie do lekarza. co sie nigdy nie stanie zapewne.
no i dobrze mam ich gleboko w powazaniu. przynajmniej tz jest po mojej stronie i nie bedzie robil problemow, jak nie bede chciala tam isc.
szkoda mi tylko jego bo to w koncu jego rodzice
maly cala wizyte przeplakal, gdzie on taki spokojny jest. a najbardziej u nich na rekach
to sie wyzalilam...
rece mi opadly.
Wspolczuje sytuacji. Tżtowi na pewno nie jest łatwo no bo w końcu to jego rodzice, ale dobrze, że jest po Twojej stronie. Według mnie dobrze robisz określając jakieś granice i stawiając takie a nie inne warunki. Skoro nie chcą się dostosować to nie, trudno.

Cytat:
W Ugotowanych moja klientka

fajny, mój mąż chwali Subaru.

Myślicie,że powinnam iść z ta wysypką do pediatry?Ma też na rączkach

Znając mnie to pewnie bym leciała do lekarza albo bym zadzwoniła, aczkolwiek nasza pediatra najczęściej odpowiada "to normalne, dzieci czasami tak mają, proszę poczekać kilka dni to przejdzie"

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
my dzis z Lilą brałysmy wspólny prysznicale radość była-cos niesamowitego
Ale fajnie

Cytat:
zmaowiłam Jaśkowi krzesełko do karmienia. Miałam zamawiać to z mammy love, ale to mnie dziś jakoś urzekło:
http://www.smyk.com/britton-yuki-krz...t-niemowlaka-p
mam nadzieję ze się sprawdzi

Bardzo ładne krzesełko. Ja też już szukam czegoś dla Szymka. Wczoraj oglądałam kilka w sklepie. Spodobało mi się kilka, tylko ich cena niebardzo

Cytat:

oj, zdrowka na pewno będzie dobrze. Obserwuj go, a gdyby coś się działo albo nie byłoby poprawy to do lekarza.

Cytat:

co takiego T. nabroil??:
W sumie nic strasznego, ale rano na spokojnie z laptopa napisze bo z tel. Ciezko

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ----------

Czarna super, ze imprezka sie udala

Stary 2014-03-17, 05:42   #2966
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 06:07   #2967
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A dzień dobry my też już dzień zaczęliśmy. Szkoda tylko, że ja taka niewyspana jestem.

Stary 2014-03-17, 06:09   #2968
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Czarna super że impreza udana
Rusałko fajne krzesełko. Też muszę się rozejrzeć za jakimś, tylko gdzie ja je postawię

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 06:25   #2969
ladanseuse14
Zakorzenienie

U nas dzien od 5:45, jak codzien.
Dzien dobry.
Rozlozylo mnie totalnie.
Stary 2014-03-17, 06:35   #2970
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzien od 5:45, jak codzien.
Dzien dobry.
Rozlozylo mnie totalnie.
U nas identycznie.

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości