Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 06:50   #2971
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Maly ma podwyzszona temperature, katarek i kaszel. do tego chrypi
boje sie bardzo, bo w czwartek bylo szczepienie
a jak sie pojawia jakies powiklania ?
moze to miec jakis wplyw, albo negatywne skutki

juz wiem skad to jego marudzenie
wlasnie wrocilam z apteki

niech ten dzien sie juz skonczy
zdrowia!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
U nas dzien od 5:45, jak codzien.
Dzien dobry.
Rozlozylo mnie totalnie.
u nas dokładnie to samo.

od północy Kornel spał z nami, a teraz zsunał koc z hustawki i potem zsunał sie na koc i miał zaciesz.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 06:51   #2972
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas identycznie.

Dzień dobry
No to zakładamy klub porannych ptaszków.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 07:08   #2973
karolson
Zakorzenienie

Helol.

Filip poszedl spac godzine pozniej a wstal godzine wczesniej czyki o 5..

Kaska , Motyl - ten synek Alicji mial turkusowe body z lwem z biedronki Fikip tez mial takie.

Ladan - ale walnelas posta zdrowka

Czy tylko ja w taka pogode chodze na 3 spacery? Fakt staram sie jak niepada wychodzic ale TZ a wczoraj ponioslo daleko i zmokl ale Fili opatulony , zafoliowany, cieplutki, suchutki.
Stary 2014-03-17, 07:26   #2974
kaska87
Zakorzenienie

hej ja się obudziłam o 3 później po 5 jakoś źle mi się spało, a stary na nocce
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Kaska , Motyl - ten synek Alicji mial turkusowe body z lwem z biedronki Fikip tez mial takie.
a jednak, mi to przez łeb mignęło ale myślę "nieeee, no do filmu body z biedry"

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 07:29   #2975
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ladan - ale walnelas posta zdrowka
Żeby nie było, że nie nadrabiam

Eh, czuję się fatalnie, chyba wezmę urlop na próbę poranną, bo czuję się fatalnie.
Wieczór spektakl w Katowicach.
Stary 2014-03-17, 07:32   #2976
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Eh, czuję się fatalnie, chyba wezmę urlop na próbę poranną, bo czuję się fatalnie.
Ty to masz, zdrowiej!

Stary 2014-03-17, 07:32   #2977
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Rano was zdazylam nadrobic, ale nie zdazylam odpisac, bo jechalismy do t. na obiad. na szczescie juz jestesmy w domku.

tez byl sobie nie wlozyla zatyczek do uszu, bo moj kiedys czesto sie dlawil. balabym sie.

dobra ta twoja t.
jestes herosem
uwazam, ze jestes niesamowita matka. zazdroszcze opanowania, spokoju i cierpliwosci. mi tego niestety czasami, zwlaszcza ostatnio brak...

dla Was dwojga

Nie wiem, jak ludzie moga robic tkie rzeczy
Przeciez higiena to podstawa, tym bardziej w kontaktach z takimi maluszkami.
Ale ja swoich t. tez musialam nauczyc np. mycia rak

zdolniacha

Lula cudna t.

Motyl sliczna psina

Zdrowenka

Alez jestem wypruta.
Moje male zmienilo sie o 180 stopni
w dzien problem z usypianiem i wrzaski. w nocy budzil sie co chwilke, w tym dwa razy byla doslownie histeria.
nie wiem juz czy to zabki, czy czwartkowa szczepionka czy jakies inne ustrojstwo
jest maruda i placzek
ja ledwo zyje...
jeszcze jakos tak dziwnie czasami oddycha (sapie, syczy) i sie strasznie boje zeby mi sie nie rozchorowal bo niedawno bylo to szczepienie i na pewno oslabiony jest. niby nie ma innych symptomow, ale po prostu sie boje.

A w kwestii wizyty u t. to zapewne dlugo mnie tam nie zobacza, ani tez mojego Jakuszka. nie wiem czy pamietacie, jak jakis czas temu pisalam o zachowaniu mojej t. no wiec od tamtej pory sie nie widzielismy z tesciami. zatem jak dzis tam pojechalam to wzielam sie na odwage i z nimi wszystkimi (rodzice i brat tz i my) poruszylam ten temat. powiedziallabam, ze chciaym, zeby czesciej przyjezdzali do malego, zeby nam przy nim pomogli, przypilnowali, czy tez zostali z nim, ale najpierw ze t. musi skorzystac z pomocy specjalisty, bo na ta chwile nie jestem w stanie jej zaufac. niestety jest nieodpowiedzialna, roztargniona i agresywna momentami i musi isc do lekarza. moje slowa padaly jak grochem o sciane, pomimo, ze wsparl mnie tz i jego brat, to tesciowie stwierdzili, ze nie ma problemu im wystarczy tyle kontaktow z malym i t. stwierdzila, ze nie bedzie zostawac z malym, zebym ja mogla odpoczac czy cos zrobic powiedziala, ze ona nie ma potrzeby isc do psychiatry, ale my jak najbardziej powinnysmy po czym dodala, ze ona nie widzi problemu. a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze nosz ku*wa coajmniej jakbysmy cokolwiek od nich dostali, albo bym po kase pojechala zagotowalo sie we mnie
na odchodne powiedziala z zalem, ze chetnie by do nas przyszla, ale ja nie pozwole na to. powiedzialam, ze owszem zapraszam, ale pod warunkiem, ze pojdzie do lekarza. co sie nigdy nie stanie zapewne.
no i dobrze mam ich gleboko w powazaniu. przynajmniej tz jest po mojej stronie i nie bedzie robil problemow, jak nie bede chciala tam isc.
szkoda mi tylko jego bo to w koncu jego rodzice
maly cala wizyte przeplakal, gdzie on taki spokojny jest. a najbardziej u nich na rekach
to sie wyzalilam...
rece mi opadly.
przykro się to czyta ale próbowałaś i nie miej do siebie żalu cięzko poruszyc taka rozmowę a jeszcze ciężej jest doprowadzić do końca i wytłumaczyć o co codzi ...ty to zrobiłas
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 07:33   #2978
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Sto lat dla mojego zięcia! Niech rośnie zdrowo

fuuu, mi też aż niedobrze.. ;/

A tylko lato wchodzi w gre? Ja miałam na początku października i pogoda lepsza niż u koleżanki w lipcu. Miałam słońce i 15 stopni. I przejściowa burza z piorunami, ale to jak byliśmy w kościele akurat więc bez znaczenia
Teraz pogody i tak nie przewidzisz nawet w lato to raz, a dwa wg mnie lepszy jest mega chlodny dzień niż upał na wesele - mówie to z perspektywy gościa i wydaje mi się panny młodej też
Sprawdzałaś terminy na wiosnę i jesien? Coś musisz znaleźć no bez kitu
Mój TZ oswiadczył się w ostatnie dni listopada, w styczniu jechaliśmy szukać sali a w październiku był ślub - cieżko było, ale akurat jeden wolny termin się znalazł, więc myślę, że i u Was nie będzie tak źle

hehe, no zły kraj wybrałaś pod tym względem
o Nowej Zelandii też marzę Kolega właśnie wrócił tydzień temu i jak oglądam zdjęcia to czerwienie się z zazdrości
Może kiedyś

Super!
Ja w kwietniu też zaczne rozszerzać diete, ale zacznę chyba od słodkich ziemniaków
Teraz Pola jak widzi jak jem jabłko to otwiera buzie i wyciąga łapki i musze iść zjeść gdzie indziej albo dać jej cyca bo tak szaleje
o tak jesień albo wczesna wiosna to super pora niesie i wcale nie musi byc zimno...kilka lat temu jak byłam świadkowa 6 pąździernika to byłam w sukience bez z dużym dekoltem bez żadnej marynarki wiec cieplusio
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Mój ostatnio chciał dać wafelka familijnego śmietankowego
ja też jak tz albo ktos inny małemu chce dać coś polizyzac to aż mnie ciarki przechodzą nie jestem jakaś znowu taka ż enic nie dam spróbowac dziecku bo to jeszcze nie czas itp /możecie mnei skarcić ale adrian dużo więcej rzezcy próbowął niż sebek ...łącznie z pętką chleba / ale sebka trzymam pod kloszem i nic mu nie wolno podobno jeste sie z [ierwszym dzieckiem strasznie ostrożnym a u mnie na odwrót ..szaleje przy drugim ....strach pomyślec co będzie przy trzecim
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupilismy Subaru

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
u nas też leniwie, na basenie nie byliśmy bo młoda ma katar, a strasnzy wiatr:/

faktycznie,mówiłaś. Póki co daruję sobie spinki

słodka,ile tu miała?Tuśka ma jeszcze za krótkie włosy chyba.

Hmmm postępy z siadem coraz większe
jejciu kiedy mój sebek się za to zabierze brava dla tusi
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
W Ugotowanych moja klientka

fajny, mój mąż chwali Subaru.

Myślicie,że powinnam iść z ta wysypką do pediatry?Ma też na rączkach
jeśli nie schodzi to bym poszła
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny póki jestem w Polsce to pomyślałam że dobrze by było zrobić zakupy farmaceutyczne, wiem że ta apteka gemini jest chwalona, co w niej najbardziej opłaca się kupić? Bo ja tutaj np za biogaie dałam w normalnej aptece 40zł, przypłaciłam?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

A ta moja znajoma co była w ciąży bliźniaczej urodziła zdrowe dziewczynki
linomag, bepanthten, woda morska, syropy dkla dzieci typy nurofen ,paracetamol, krople do nosa nasivin ,uniben/tantum verde/, cebion, lekarswa dla was...gripex, septolete, polopiryna itp tyle mi przyszło do głowy na szybko
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Tak się denerwuję jutrzejszą wizytą, jedziemy z Leosiem do nefrologa i ma zadecydować co dalej. Od urodzenia ma powiększone kanaliki w nerce i jutro zawozimy jej wiele wyników różnych badań do oceny. Oby powiedziała, że jest zdrowy i nie trzeba robić cysty, bo zapowiada się nieprzyjemnie to badanie

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

też marzyłam o bliźniakach ale o parce Jak na złość dwie moje kuzynki urodziły po parce bliźniąt miesiąc przede mną
i jeszcze były zmartwione, że dwójka, a ja zielona z zazdrości
Stary 2014-03-17, 07:45   #2979
ladanseuse14
Zakorzenienie

Takie pytanko: lepiej 36 puzzli 30x30 czy 72 puzzle 16x16?

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2014-03-17 o 07:47
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 07:51   #2980
kaska87
Zakorzenienie

Ladan

niedługo to tylko moje dziecko nie będzie miało tych puzzli serio one takie fajne? ja tam mam dywa shagy na to 2 koce daję i tak już w każdym kącie rzeczy Mikiego i nie wiem czy jest sens

Stary 2014-03-17, 07:53   #2981
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
podetnij troszeczkę

cudna

to smutne ze nikt nie podejmuje tego trudnego tematu

super

wow swietnie idzie Tusi

wiem ze było tysiąc razy....
proszę tylko o potwierdzenie. tę kaszkę stosujecie do ekspozycji:
http://www.aptekagemini.pl/holle-kas...ta-250g.html??

motylku tę kaszkę podajesz Tusi jako posiłek:
http://www.aptekagemini.pl/holle-kas...ta-250g.html??
\
dziękuje zz góry za odpowiedzi
Dziewczyny,
Ja stosuje taka kaszke manne bobovity po 6 m-cu do ekspozycji-jedynie zawiera cukier, ale dla mnie to zadne zło nie trzeba gotowac

https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...maku-owocowym/

Moze ktos wykorzysta. O wyczaszkowalo-bobovita powinno byc

MOTYL-super Tusia sobie radzi!

MAHARET-swietna bryka. Moj maz marzy o subaru impreza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2014-03-17 o 07:55
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 07:58   #2982
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

O tak robi

kinia jak raczkowała to jak wchodzila na trawe to wlasnie czworakowala czyli chodzila na rekach i nogach prostych bo ją trawa łaskotała w kolana (było lato i była w krótkich spodenkach)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:02   #2983
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

zdrowiej Kochana i weź może ten urlop.

http://www.vertbaudet.co.uk/organic-...uleur=6429&t=1

http://www.vertbaudet.co.uk/organic-...=313852087&t=2

zamówiłam dla Kornela na wesele bądź komunię, aczkolwiek pewnie pogoda zweryfikuje moje plany.

Stary 2014-03-17, 08:05   #2984
tassia
Zakorzenienie

czesc
w warszawie nawet kregoslup dal rade. lacznie z siedzeniem 10h na zajeciach i pociag
poruszalam sie sprawnie, raz na jakis czas cos zabolalo
dzis zostalam sama z mackiem
podnioslam go dwa razy i juz mam mega promieniujacy bol do lewej nogi
boje sie co bedzie z kazdym podniesiem a o 12 mam lekarza

czy skoro Maciej skonczyl pol roku to lekarka powinna mi zrobic jakies wieksze badanie? jakis bilans czy jak?

Dziekuje za wszystkie gratulacje dla Maciusia za pol roczku

Ladan jak dla mnie lepsze wieksze rozmiarowo puzzle czyli 30x30

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:06   #2985
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ladan

niedługo to tylko moje dziecko nie będzie miało tych puzzli serio one takie fajne? ja tam mam dywa shagy na to 2 koce daję i tak już w każdym kącie rzeczy Mikiego i nie wiem czy jest sens
Kasiu wcale nie są takie idealne, jak widziałaś w K. Miłosz je wyrywa i zjada. I nie na znaczenia czy byłby chińskie czy czeskie, bo on rozmontowuje samego puzzla i jego wcina, wcale nie muszą mieć w sobie literki. My już sprzatnelismy. Chyba wolę dawać go na panele... Nie jest to idealne, ale dywanów nie mam w mieszkaniu.

Gdyby młody nie zjadał tych puzzli byłoby całkiem ok, choć ob już i tak przemieszcza się poza ich obszar.

A z tego co pamiętam Miki też ma preferencje destrukcyjne

LADAN, jeśli już to wg mnie większe lepsze.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-03-17 o 08:09
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:13   #2986
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zdrowiej Kochana i weź może ten urlop.

http://www.vertbaudet.co.uk/organic-...uleur=6429&t=1

http://www.vertbaudet.co.uk/organic-...=313852087&t=2

zamówiłam dla Kornela na wesele bądź komunię, aczkolwiek pewnie pogoda zweryfikuje moje plany.
swterek super ale spodenki mi sie nie podobaja
mialam takich duzo od siostry tz i nie moglam sie przemoc zeby zalozyc to mackowi
naszczescie juz wyrosl

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Kaska mnie w ogole te z literkami wyciaganymi nie leza. wlasnie boje sie tego wyciagania, zjadania itp.
ja jestem mega zadowolona z tych moich z obrazkami ulic. bo ta powierzcnia jest sliska wiec latwo to zetrzec szmatka, pianka jest gruba i mocna (jak widzialam po zdjeciach waszych to te literki sie wyginaja,a tu nie ma szans na wygiecie puzzla),nic nie smiwrdzialo i ma certyfikat.
poza tym taki obrazek na podzlodze dla chlopaka to mega rozwojowa sprawa bo bedzie mogl po tym resorakami jezdzic i rozne budowle budowac (jak bylam dzieckiem to moi kuzyni mieli dywan w ukice i to byl mega hit)

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:13   #2987
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kasiu wcale nie są takie idealne, jak widziałaś w K. Miłosz je wyrywa i zjada. I nie na znaczenia czy byłby chińskie czy czeskie, bo on rozmontowuje samego puzzla i jego wcina, wcale nie muszą mieć w sobie literki. My już sprzatnelismy. Chyba wolę dawać go na panele... Nie jest to idealne, ale dywanów nie mam w mieszkaniu.

Gdyby młody nie zjadał tych puzzli byłoby całkiem ok, choć ob już i tak przemieszcza się poza ich obszar.

A z tego co pamiętam Miki też ma preferencje destrukcyjne .
no człowiek demolka

Stary 2014-03-17, 08:13   #2988
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
swterek super ale spodenki mi sie nie podobaja
mialam takich duzo od siostry tz i nie moglam sie przemoc zeby zalozyc to mackowi
naszczescie juz wyrosl

zamówiłam, bo ładnie wyglądają do kompletu, zobaczę jak mu będą leżały na pupce, jak coś to mam dwie pary jeansów z szelkami i je ubiorę
No i do kompletu kupiłam szare mokasynki takie ciapcie.

zauważyłam, że moje dziecie ma tik nerwowy, jak zaczyna płakać czy się złości to zaczyna łapać się za uszko jedno bądź drugie.

Stary 2014-03-17, 08:16   #2989
87czarna
Zakorzenienie

Maja od 3 dni budzi się punkt 6:00 Dla mnie to jakiś matrix-nie mogę się dobudzić, na dodatek ona marudzi, ciąga mnie na dół, dochodzi do wrzasków,jesli z nią nie zejdę i już dzisiaj byłam na granicy

Nie wiem co jej sie poprzestawiało,ale zawsze spała od 20:00-7:00 rano ,czasem zdarzało się,że wstawała koło 8:00

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:19   #2990
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

nie pociesze ale moj syn prawie po kazdym szczepieniu mial katar a dzien pozniej kaszel i najczesciej zapalenie oskrzeli... szczepienia tak go osłabiały.

Stary 2014-03-17, 08:21   #2991
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Maja od 3 dni budzi się punkt 6:00 Dla mnie to jakiś matrix-nie mogę się dobudzić, na dodatek ona marudzi, ciąga mnie na dół, dochodzi do wrzasków,jesli z nią nie zejdę i już dzisiaj byłam na granicy

Nie wiem co jej sie poprzestawiało,ale zawsze spała od 20:00-7:00 rano ,czasem zdarzało się,że wstawała koło 8:00

Oj rozumiem Cie moje też spała do 8 a nawet 9 a od jakiegoś czasu 5:30-6 i koniec
Stary 2014-03-17, 08:22   #2992
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Oj rozumiem Cie moje też spała do 8 a nawet 9 a od jakiegoś czasu 5:30-6 i koniec
u nas to samo, ja juz druga kawe rozpuszczalna pije.

Stary 2014-03-17, 08:24   #2993
kaska87
Zakorzenienie

tutaj przykład Mikiego jak się ładnie bawi

Tasia proszę o link
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9230.jpg (38,9 KB, 48 załadowań)

Stary 2014-03-17, 08:26   #2994
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Tak też zrobie jak tylko wróce do PL. Narazie nie mam za bardzo drugiego pokoju. Ale to tuż tuż
Widziałam Was na fejsie - ślicznie wyglądacie, a Kornelo jest przesłodki

Trzymam kciuki za wizytę! Będzie dobrze
A co do blizniąt to kiedyś chciałam, ale teraz już nieee. Wole po kolei na raty U mnie w rodzinie nie ma blizniat zadnych, a u TZ wujek ma blizniaki, ale to chyba ze strony kobiety się patrzy, wiec jestem spokojna

Gorgulku, super, że rozszerzanie diety idzie dobrze Ja na pewno zacznę wczesniej - nie bede czekać do skonczonyc 6 miesiecy. Pola tak nas mierzy wzrokiem jak jemy i otwiera buzie, że jak jej nie dam zaraz cycka to jest rozpacz Poczekam jeszcze z 3 tygodnie i do dzieła. Akurat będzie 5.5 miesiąca.

To miałam na myśli mówiąc że do grzecznych - że akurat są w dobrym humorze, a jak w gorszym to odwracają się plecami i radź sobie. Wiadomo, że każde dziecko ma gorszy humor. Pola też jest aniołem, ale zdarzy jej się gorszy dzień maruderstwa i wtedy też chętnie bym przygarnęła pomoc

No trzeba mieć oko żeby tak wcelować

Z podobnych sytuacji - w biurze w PL, przede mną miał biurko kolega i chciałam go rzucić taką piłką wielkości do tenisa. Za kare bo powiedział coś głupiego. Rzuciłam, piłka odbiła się od monitora i wpadła do mojego kubka z herbatą a cała herbata chlusnęła na mnie

Kolejna - jesteśmy na mazurach. Na noc pprzybiliśmy łódką do jakiejś kei w dziczy. Ciemno jak w d*pie. Znajomi piją piwko przy ognisku a ja poszłam po szklanki i gadam przez telefon. Wychodze z łódki i dalej gadam - w jednej ręce telefon w drugiej szklanki. Robie krok z łódki i było tak ciemno że nie wcelowałam na keje tylko wpadłam prosto do jeziora z kubkami i z telefonem Yeah, telefon nie przeżył niestety..
padłam z rana sytuacja jak z filmu z tym jezioremn
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Boże jak ja Cie rozumiem

Wybaczcie nadrabiam ale nie mam siły odpisywać łapie chyba dola jakiegoś mała kiepsko mi sypia nie dosyć że w dzień to noce to koszmar w dzień to pospi na spacerach a jak taka brzydka pogoda to ani wczoraj ani dzisiaj nie byłyśmy na spacerze wiec w domu masakra drzemki po pół godziny ciekawa jestem jaką będzie noc bo z soboty na niedzielę masakra w ogole około 23 tz poszedł zrobił mleko bo sił nie miałam mała marudzila przy cycu wiec 150 zjadła to się cieszyłam i jak chciałam trochę spędzić czasu z tz to mała non stóp się budziła o 1 znowu pobudka i tak co chwilę w ogole w nocy jest leniwa na cyca nie chce ciągnąć i się wscieka wiec w końcu po 4 poszłam po butle zjadła ale dalej się budziła już nie wiem o co chodzi chyba zacznę pampersa przebierać bo smoczek be a jak zje butle powinna spać chociaż 3 godziny ;( czemu ostatnio od 23 do 24 wisiała na cycu i potrafiła do 5 spać?????kto rozgryzie moje dziecko????bo ja nie potrafie ;(

Cytat:

zdrówka
Cytat:
anutka jak bedzie wysoka temp to Pedicetamol. jak pisalam wczesniej na katar (u nas kilka razy sie sprawdzilo) najpierw psikasz woda morska, odczekujesz chwile, odciagasz katarek, psikasz euphorbium i smarujesz pod noskiem mascia majerankowa. do tego cebion
ile kropelek cebionu dajesz
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
przeczytałaś eheheh no ja nie wiem skąd taki sen

ojjj zdrówka dla maluszka

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

byłam dzisiaj u rodziców, eh ale było fajnie lubię z nimi spędzać czas.
już niedługo ))))
tż nadal się nie odzywa, focha ma o sytuację z wtorku? chyba jest ku... niepoważny.
a w ogóle to wyliczyłam że w lutym wydałam na Małą prawie 900zł, a tż dał mi 250, teraz w marcu, do dzisiaj wydałam 390zł z czego tż nie dał mi nic.
i muszę z nim na ten temat porozmawiać, bo w tym miesiącu mam ubezpieczenie auta, przegląd... i chciałam i buty na wiosnę sobie kupić i kurtkę także no... nie obchodzi mnie to że robi remont mamusi, już mu kiedyś mówiłam, że ma dziecko i teraz dziecko jest na 1 miejscu a później inne wydatki ale widać nie ogarnął, więc powtórzę mu to jutro.

no nic wypiłam reddsa i czas spać
ło matko ten twój tż to ma gest nic ci nie daje na małą i ty jeszcze pewnie kupujesz jedzenie i mu gotujesz ....czy jada u mamusi..... od dawna ci kibicuje wie c zrób z nim porządek
Stary 2014-03-17, 08:29   #2995
87czarna
Zakorzenienie

Kupiłam Julce

http://www.next.co.uk/g392518s3
http://www.next.co.uk/x53766s6
http://www.next.co.uk/x532756s5

Tż mnie zabije

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
I jak sobie z tym radzisz?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tutaj przykład Mikiego jak się ładnie bawi

Tasia proszę o link
Mamy identyczne zdjęcie... Jula demolka,hahaha

Stary 2014-03-17, 08:29   #2996
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

grzeszysz! ja tam sie ostatnio cieszylam jak poszla spac o 21, wstala na jedzenie o polnocy i o 4 TYLKO i wstala o 6... bo w koncu sie wyspalam! no ale dzis juz nie byla laskawa i jeszcze dolozyla pobudke o 1:30 i 5:30...

czasem czuje sie przy was jak ignorantka - ja nie gonie nikogo by myl rece (oczywiscie nie mam tescia czaszki ), zwykle po jakiejs pracy/zakupach czy wizycie w wc wszyscy myja, wiec nie widze powodu by przypominac o tym. jak ktos do mnie przyjezdza czy przychodzi to nie idzie najpierw do łazienki umyc rak a ja za to nie ganie... pozwalam calowac raczki i policzki... pozwalam dac polizac cos dziecku (sama dala polizac banana) - tyle ze kazdy pyta bo wiedza ze ma alergie na cos. i w sumie mialam tak od 1go dziecka...

Stary 2014-03-17, 08:30   #2997
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam Julce

http://www.next.co.uk/g392518s3
http://www.next.co.uk/x53766s6
http://www.next.co.uk/x532756s5

Tż mnie zabije

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

I jak sobie z tym radzisz?

Mamy identyczne zdjęcie... Jula demolka,hahaha
ee tam zabije, mój mi zabrał numer karty

Stary 2014-03-17, 08:30   #2998
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie pytanko: lepiej 36 puzzli 30x30 czy 72 puzzle 16x16?
30x30
kaska mata za mała dla niego

nie wychodzi mi nadrabianie
Stary 2014-03-17, 08:36   #2999
87czarna
Zakorzenienie

monia Ale ja pisze o starszej pannicy

Wiem,że nie powinnam marudzić,ale skoro od ponad 2 lat tak sypiała... ?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

misia nie zdziwie sie jak mój zrobi to samo ...
stanowczo nie moge robić zakupów przez internet

Stary 2014-03-17, 08:36   #3000
ewacia85
Wtajemniczenie

napisz etylko z esebek troszke jakby lepiej ale katar i kaszel dalej są ale nocka ciut lepsza...za to adiemu coś się sniło na ...cały był zikmny cos mówił ...usiadł dałam mu wody w kubeczku do picia a on sie zsiurał konkretnie na siedząco i nawet tego nie zauważył tylko połozył glowe n apoduszke i spał a ja sprzatałam rozebrałam o przeniosłam na inne łózko a ten ani się nie ruszył wiec wnioskuje ż e lunatykował troszke musze zaczą c mu dawać ceratke bo jeśli to się powtórzy

a i zeby było wesoło...w co adi sie bvawił z sebastiankiem w sobote....w ukrzyżowanie jezusa sebek oczywiście był jezuskiem nie wiem na czym ta zabawa miała polegać bo im pzerwaąłm i już ze strachu siedziałam z nim ale mojej mamie powiedział później ż emu się zabawa nie udała bo ...NIE MIAŁ GWOŹDZIA..... ręce mi opadły jak to usłyszałam od mamy dziaij jak go z przedszkola bede odbierać to musze z siostrą zakonną pogadać o tym z ecoś zbyt dosadnie dzieciom tłumaczyły
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości