Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 08:38   #3001
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

ladan zdrówka!!!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:39   #3002
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a i zeby było wesoło...w co adi sie bvawił z sebastiankiem w sobote....w ukrzyżowanie jezusa sebek oczywiście był jezuskiem nie wiem na czym ta zabawa miała polegać bo im pzerwaąłm i już ze strachu siedziałam z nim ale mojej mamie powiedział później ż emu się zabawa nie udała bo ...NIE MIAŁ GWOŹDZIA..... ręce mi opadły jak to usłyszałam od mamy dziaij jak go z przedszkola bede odbierać to musze z siostrą zakonną pogadać o tym z ecoś zbyt dosadnie dzieciom tłumaczyły
przepraszam, ale
ale te gwoździe przerażają...

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:40   #3003
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
napisz etylko z esebek troszke jakby lepiej ale katar i kaszel dalej są ale nocka ciut lepsza...za to adiemu coś się sniło na ...cały był zikmny cos mówił ...usiadł dałam mu wody w kubeczku do picia a on sie zsiurał konkretnie na siedząco i nawet tego nie zauważył tylko połozył glowe n apoduszke i spał a ja sprzatałam rozebrałam o przeniosłam na inne łózko a ten ani się nie ruszył wiec wnioskuje ż e lunatykował troszke musze zaczą c mu dawać ceratke bo jeśli to się powtórzy

a i zeby było wesoło...w co adi sie bvawił z sebastiankiem w sobote....w ukrzyżowanie jezusa sebek oczywiście był jezuskiem nie wiem na czym ta zabawa miała polegać bo im pzerwaąłm i już ze strachu siedziałam z nim ale mojej mamie powiedział później ż emu się zabawa nie udała bo ...NIE MIAŁ GWOŹDZIA..... ręce mi opadły jak to usłyszałam od mamy dziaij jak go z przedszkola bede odbierać to musze z siostrą zakonną pogadać o tym z ecoś zbyt dosadnie dzieciom tłumaczyły
w końcu sebek byl małym jezuskiem, a dzieci mają wyobraźnię. faktycznie pogadaj z zakonnicą.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:42   #3004
ewacia85
Wtajemniczenie

ps sebek chory a moja mama nawet do nieg0o wczoraj nie zaglądneła przykro mi ..wiedziała jak tam nocka bobyłam u niej i jej mówiła ale sama nie przyszła do niego zobaczyć ani na 5 min. potem poszła na noc do pracy i tak sie zastanawiaąłm czy rano jak przyjdzie to zaglądnie ....zapyta jak tam...i co ....nic jak zwykle....ale do siostry dzieci już poleciała....a sis przyszła sobie zapalic i mówiła mi że mame prosioła zeby do niej zaglądneła....nawet jakby nei prosiła to o i tak pewnie by poszal do niej zobaczyć ....jest mi przykro i tyle w temacie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

ok mykam bo mi się jezusek budzi
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:44   #3005
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ps sebek chory a moja mama nawet do nieg0o wczoraj nie zaglądneła przykro mi ..wiedziała jak tam nocka bobyłam u niej i jej mówiła ale sama nie przyszła do niego zobaczyć ani na 5 min. potem poszła na noc do pracy i tak sie zastanawiaąłm czy rano jak przyjdzie to zaglądnie ....zapyta jak tam...i co ....nic jak zwykle....ale do siostry dzieci już poleciała....a sis przyszła sobie zapalic i mówiła mi że mame prosioła zeby do niej zaglądneła....nawet jakby nei prosiła to o i tak pewnie by poszal do niej zobaczyć ....jest mi przykro i tyle w temacie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

przykre to to prawda, moja mama mimo, że mieszka całe 5 minut drogi od nas, to codziennie dzwoni i pyta o Kornela, o mnie, albo ja idę do pracy do niej, albo w czasie obiadu. Wczoraj była u nas na obiedzie, w sobotę ze mną w sklepie, w piatek siedziała wieczorem z małym, a my byliśmy na zakupach.

Stary 2014-03-17, 08:45   #3006
kaska87
Zakorzenienie

Ewa kurcze, a gadałaś z nią bo to nie pierwszy raz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:45   #3007
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
eksmisje

motyl u mnie tez standardowo kaszka na moim mleku to mega woda

Ladan ja tez wlasnie siedze w pociagu z wawy padam na pysk a w donu jeszcze laktator mnie czeka i juz mi slabo na mysl o tej nieludzkiej maszynce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ooo może jechałaś z Wawy jednym pociągiem z moją sis, dzisiaj zaczyna drugi tydzień kursu

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ladan

niedługo to tylko moje dziecko nie będzie miało tych puzzli serio one takie fajne? ja tam mam dywa shagy na to 2 koce daję i tak już w każdym kącie rzeczy Mikiego i nie wiem czy jest sens
moje tez nie ma, wczoraj pokazałam te puzzle tż i się zapytał: po co Ci to? o i sobie kupiłam... stwierdził że lepszy dywan z uliczkami aby później można było go wykorzystać

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinia jak raczkowała to jak wchodzila na trawe to wlasnie czworakowala czyli chodzila na rekach i nogach prostych bo ją trawa łaskotała w kolana (było lato i była w krótkich spodenkach)
hehe musiała zabawnie wygladać

Cytat:

Kaska mnie w ogole te z literkami wyciaganymi nie leza. wlasnie boje sie tego wyciagania, zjadania itp.
ja jestem mega zadowolona z tych moich z obrazkami ulic. bo ta powierzcnia jest sliska wiec latwo to zetrzec szmatka, pianka jest gruba i mocna (jak widzialam po zdjeciach waszych to te literki sie wyginaja,a tu nie ma szans na wygiecie puzzla),nic nie smiwrdzialo i ma certyfikat.
poza tym taki obrazek na podzlodze dla chlopaka to mega rozwojowa sprawa bo bedzie mogl po tym resorakami jezdzic i rozne budowle budowac (jak bylam dzieckiem to moi kuzyni mieli dywan w ukice i to byl mega hit)

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
poproszę o linka

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
grzeszysz! ja tam sie ostatnio cieszylam jak poszla spac o 21, wstala na jedzenie o polnocy i o 4 TYLKO i wstala o 6... bo w koncu sie wyspalam! no ale dzis juz nie byla laskawa i jeszcze dolozyla pobudke o 1:30 i 5:30...

czasem czuje sie przy was jak ignorantka - ja nie gonie nikogo by myl rece (oczywiscie nie mam tescia czaszki ), zwykle po jakiejs pracy/zakupach czy wizycie w wc wszyscy myja, wiec nie widze powodu by przypominac o tym. jak ktos do mnie przyjezdza czy przychodzi to nie idzie najpierw do łazienki umyc rak a ja za to nie ganie... pozwalam calowac raczki i policzki... pozwalam dac polizac cos dziecku (sama dala polizac banana) - tyle ze kazdy pyta bo wiedza ze ma alergie na cos. i w sumie mialam tak od 1go dziecka...
Monia jak skóra Natalki? poprawiło się coś?

mam doła jak zostaję sama z Hubim, boję się straszliwie o niego, buzia ładniejsza, ale na czole i za uszkami jeszcze troszkę szorstkawa... do alergologa mamy wizytę na 21 maja, ale może koleżanka mi coś wcześniej załatwi...
Stary 2014-03-17, 08:49   #3008
87czarna
Zakorzenienie

ewacia No co Ty? Gęsiej skórki dostałam...

Stary 2014-03-17, 08:50   #3009
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan

niedługo to tylko moje dziecko nie będzie miało tych puzzli serio one takie fajne? ja tam mam dywa shagy na to 2 koce daję i tak już w każdym kącie rzeczy Mikiego i nie wiem czy jest sens
Ja bym nie kupowala. Z B. mi sie kompletnie nie przydaly bo wolala byc poza nimi

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Maja od 3 dni budzi się punkt 6:00 Dla mnie to jakiś matrix-nie mogę się dobudzić, na dodatek ona marudzi, ciąga mnie na dół, dochodzi do wrzasków,jesli z nią nie zejdę i już dzisiaj byłam na granicy

Nie wiem co jej sie poprzestawiało,ale zawsze spała od 20:00-7:00 rano ,czasem zdarzało się,że wstawała koło 8:00

Jesli cie to pocieszy z Blanka mam to samo. Wstaje o 6-6:30 i nie ma znaczenia czy pojdzie spac wcześniej czy pizniej wiec dalej spi od 19 a ja mam przynajmniej wieczor dla siebie. A jak wstanie rano to truje o bajki, masakra. Dlatego uwielbiam jak tz jest, wtedy to on z nia wstaje a ja sie wyspac moge

Dzień dobry my za godzine mamy wizyte u lekarza, ciekawe co powie

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:51   #3010
87czarna
Zakorzenienie

Muszę jechać na siłownię, ale jakoś wyjątkowo nie chce mi się ruszyć tyłka
Julia urzęduje z Tatą w łóżku i nie wykazuje chęci do ponownego zaśnięcia

Dwa dni temu obudził mnie przeraźliwy ból kolana. Gdyby nie to ,że leżałam obok Mai-darłabym się na całą chałpuę Nie wiem ,co jest grane.. wszystko zaczęło się ,odkąd ćwiczę z Mel B :/

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-03-17 o 08:54
Stary 2014-03-17, 08:51   #3011
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

zauważyłam, że moje dziecie ma tik nerwowy, jak zaczyna płakać czy się złości to zaczyna łapać się za uszko jedno bądź drugie.
a moze uszy go bolą?
Pani pediatra mi mówiła że często jest to pierwszy objaw zapalenia ucha

Cytat:
super

Mi siostra kupiła wczoraj dla Filipa śpiochy rozm 74 gdzie on nosi 86 pojechala odmienić i wróciła z letnią kurtką na 116 czyli 6 lat
w sumie jest z pepco fajna ale niewiem czy ją zostawic czy wymienić na coś innego
Stary 2014-03-17, 08:51   #3012
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
o jejku... aż mam ciarki na plecach...

Cytat:

nie ładnie ze strony mamy, porozmawiaj z nią może
Stary 2014-03-17, 08:53   #3013
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewa kurcze, a gadałaś z nią bo to nie pierwszy raz
mówiłąm nie raz ... o innych rzezcach też ale już odpuściłam i staram sie nei przejmować ...staram a to jak mi to wychodzi to już inna sprawa mama twierdzi z ekocha i lubi sebka a sebek ją ale .....czasem widac co innego
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:55   #3014
87czarna
Zakorzenienie

Bajka Mam nadzieję,że jej się odmieni,bo cięzko i się przestawić
Ale wiadomo... do wszystkiego mozna się przyzwyczaić.

Ostatnio zastanawiałam się,kiedy tak naprawdę się wyspię? Otóż doszlam do wniosku,że chyba po smierci,bo ja dzieci dorosną, to pewnie nie raz będę się budzić przez to,że jeszcze nie wróciły z imprezy, a kiedy się zestarzeje, to z kolei sama starość nie da mi przespać całych nocy...
Pocieszające

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

karolson 6 lat?! Wow

Stary 2014-03-17, 08:58   #3015
ja-ika
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Ladan

Moja też nie ma. Miałam puzzle po Kamilu, ale dałam mojej chrześnicy.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
MAHARET-swietna bryka. Moj maz marzy o subaru impreza

Ja też marzę o Subaru Impreza już od 15 lat

Stary 2014-03-17, 09:00   #3016
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ile kropelek cebionu dajesz
5
A jak ją coś bierze to 2 x dziennie.

Cytat:
I jak sobie z tym radzisz?
Bardzo ciężko, bo ze mnie śpioch ale co poradzić

Wzięłam urlop na rano.

Czy mata piankowa 90 cm x 90 cm będzie za mała?
Stary 2014-03-17, 09:01   #3017
87czarna
Zakorzenienie

Choruję na tą kurtkę http://www.ebay.co.uk/itm/Cool-Fashi...p2054897.l4276

Stary 2014-03-17, 09:03   #3018
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a moze uszy go bolą?
Pani pediatra mi mówiła że często jest to pierwszy objaw zapalenia ucha

super

Mi siostra kupiła wczoraj dla Filipa śpiochy rozm 74 gdzie on nosi 86 pojechala odmienić i wróciła z letnią kurtką na 116 czyli 6 lat
w sumie jest z pepco fajna ale niewiem czy ją zostawic czy wymienić na coś innego
nie bo robi to od dwóch tygodni, a byłam u lekarza

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
kup mi tez

Stary 2014-03-17, 09:09   #3019
butterfly20
Zakorzenienie

cześć

Tusia dała mi się wyspać
Dzisiaj jedziemy na kontrolę bioderek, 3 raz i mam nadzieję ostatni.Moja mama wzięła urlop i z nami jedzie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wy dzieci wyprowadzacie, a ja, żeby cokolwiek sypiac zaczęłam spać z Eda w łóżku on ostatnio bez mamy budzi się 5 razy i wyje, ja od lezenia z nim na lozeczku niewyspana i cała polamana byłam, no i śpi teraz że mną... dodatkowo od 5-6 Elena leży/śpi z nami, bo po mleku zostaje że mną w łóżku.
ja nie wyprowadzam, nie wiem,kiedy się na to odważę i nawet nie mam odwagi Wam napisać dlaczego tak się tego boję

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Maly ma podwyzszona temperature, katarek i kaszel. do tego chrypi
boje sie bardzo, bo w czwartek bylo szczepienie
a jak sie pojawia jakies powiklania ?
moze to miec jakis wplyw, albo negatywne skutki

juz wiem skad to jego marudzenie
wlasnie wrocilam z apteki

niech ten dzien sie juz skonczy
nie wiem jak z tym szczepieniem,koniecznie zadzwoń dzisiaj do lekarza!

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o rany :/ ale wierzę że ciężko cokolwiek powiedzieć, ehhhh może tż powinien? jemu bardziej może wypada

o to muszę kupić. ostatnio się zastanawiałam właśnie jak super wychować Olę.
moich sąsiadów dwójka dzieci to po prostu anioły, są tak grzeczne że w życiu takich dzieci nie spotkałam, tzn. nie że takie zmulone dzieciaki, tylko żywe fajne ale mega grzeczne i tak ładnie się odzywają do wszystkich, do mnie np, też co mnie nie znają, i jak idę i mówię dzień dobry do ich babci, to one też mi mówią dzień dobry i zaczynają rozmowę a gdzie pani idzie i rozmowa trwa i aż nie mogę się nadziwić później po takich sytuacjach, moja mama raz mówiła że rozmawiała z nimi chwilę a one do niej że jest fajna że ją kochają itd no fajne dzieciaki

cavalier king charles spaniel, mój wymarzony pies !!!

jaka Blanka różnią się z Amelką teraz tak jak już pisałam na fb

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

ale ona jest stylowa !!
brawa za siadanie !!

wypowiem się odnośnie kaszki jaglanej bo też mam otóż dla mnie jest super, dopiero pare dni temu ją otworzyłam, bo ja kaszki daję teraz rzadko, czasem się zdarzy jak Ola ewidentnie głodna a mleka nie więc wtedy robię kaszkę i zrobiłam jaglaną ostatnio i dodałam delikatnego banana z gerbera i kaszka była tak dobra że sama bym ją zjadła te bobvity czy inne z cukrem słodkie i chemiczne się nie umywają naprawdę, a miałam je i próbowałam jak dawałam Oli. także tamte już odpadają, teraz tak będę podawała, wiem że holle droższa, ale tak jak mówię raz na tydzień czy dwa razy jak podam to majątek to nie jest gorzej jak częściej ktoś by chciał podawać no to kwota robi już różnicę

no to my to chyba byśmy się dogadały taki sam telefon, choć teraz zmieniłam (ale też na biały ) i teraz ulubiona rasa psa
Tez mi się marzy,żeby Tusia był tak wychowana W ogóle w tym francuskim modelu zachowania jest tak,że dzieci muszą byc uprzejme dla innych i bonjour, au revoir i merci to są trzy słowa-mantra.

No powiedzmy,że styló
wa, bo ma skarpetki w kropki do kwiatków, ale szare gładkie ma do prania

Piecho do suczka, mój bratanek nazwał ją Maja

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
przeczytałaś eheheh no ja nie wiem skąd taki sen

ojjj zdrówka dla maluszka

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

byłam dzisiaj u rodziców, eh ale było fajnie lubię z nimi spędzać czas.
już niedługo ))))
tż nadal się nie odzywa, focha ma o sytuację z wtorku? chyba jest ku... niepoważny.
a w ogóle to wyliczyłam że w lutym wydałam na Małą prawie 900zł, a tż dał mi 250, teraz w marcu, do dzisiaj wydałam 390zł z czego tż nie dał mi nic.
i muszę z nim na ten temat porozmawiać, bo w tym miesiącu mam ubezpieczenie auta, przegląd... i chciałam i buty na wiosnę sobie kupić i kurtkę także no... nie obchodzi mnie to że robi remont mamusi, już mu kiedyś mówiłam, że ma dziecko i teraz dziecko jest na 1 miejscu a później inne wydatki ale widać nie ogarnął, więc powtórzę mu to jutro.

no nic wypiłam reddsa i czas spać
No oczywiście, musi dać kasę, gadaj z nim!

Cytat:

Szybko minie
Haha,posikałam się

Brawa dla Maciusia i dla Ciebie DZIELNA MAMO

SUper

Ejjjjjjjj, słodziak z niej nieziemski

Oooo, cudnie

Cześć kobity
Wczoraj nie dałam rady wejść,bo miałam spory zapierdziel przed urodzinami Mai. Wieczorem dmuchałam balony,stroiłam salon,itp. Dzisiaj od rana wszystko na spidzie, ale suma sumarum- urodziny się udały, goście zadowoleni,a Majunia ma już kolejny roczek więcej... mój kochany, uparty 3-latek

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Zdrówka dla wszystkich chorowitków!
Brawa dla Majuni: oklaski:

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
U nas dzien od 5:45, jak codzien.
Dzien dobry.
Rozlozylo mnie totalnie.
Oj to zdrówka, mi już na szczęście przeszło przeziębienie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:15   #3020
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
motylku brawa dla Tusi!jaką masz silną córcie!
zazdroszcze Twojemu bratu pieska.calvalier był od zawsze moim marzeniem.jest to jedna z najłagodniejszych ras.razem z goldenem często wykorzystywane w dogoterapii

bajka jak tam?mi się kop nalezy..

zobaczcie to dziecko..dla mnie nieprawdopodobne..

Poli, ja osobiście podchodze do takich filmów z duuuuzym dystansem

Stary 2014-03-17, 09:17   #3021
butterfly20
Zakorzenienie

Ladaan ja bym brała te większe. Jak trzeba poskładać i schować to szybciej idzie i w ogóle poręczniejsze
Cytat:
hej ja się obudziłam o 3 później po 5 jakoś źle mi się spało, a stary na nocce

a jednak, mi to przez łeb mignęło ale myślę "nieeee, no do filmu body z biedry"
Ja w ogóle nie kojarzę tych body

Cytat:
Ladan

wiesz co, u mnie nie ma dywanów i jak miałam wybór to lub dywan to wolałam to, bo łatwiej w czystości zachować, a jednak dywan+ kot+ moje kłaki to masakra.

Cytat:
Kupiłam Julce

http://www.next.co.uk/g392518s3
http://www.next.co.uk/x53766s6
http://www.next.co.uk/x532756s5

Tż mnie zabije

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

I jak sobie z tym radzisz?

Mamy identyczne zdjęcie... Jula demolka,hahaha
ale śliczne, w ogóle inne niż na polskim next

A ja zaszalałaam wczoraj na C&A online

Stary 2014-03-17, 09:18   #3022
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
u nas to samo, ja juz druga kawe rozpuszczalna pije.
Moj tez się budzi wczesniej :banghead:

Stary 2014-03-17, 09:19   #3023
butterfly20
Zakorzenienie

Ewacia o rety, ale Adi ma pomysły:/

Stary 2014-03-17, 09:20   #3024
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kasiu wcale nie są takie idealne, jak widziałaś w K. Miłosz je wyrywa i zjada. I nie na znaczenia czy byłby chińskie czy czeskie, bo on rozmontowuje samego puzzla i jego wcina, wcale nie muszą mieć w sobie literki. My już sprzatnelismy. Chyba wolę dawać go na panele... Nie jest to idealne, ale dywanów nie mam w mieszkaniu.

Gdyby młody nie zjadał tych puzzli byłoby całkiem ok, choć ob już i tak przemieszcza się poza ich obszar.

A z tego co pamiętam Miki też ma preferencje destrukcyjne

LADAN, jeśli już to wg mnie większe lepsze.

Potwierdzam. Moj ma 30x30 i tez gryzie i wyjmuje srodek :sly:

Stary 2014-03-17, 09:21   #3025
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Takie pytanko: lepiej 36 puzzli 30x30 czy 72 puzzle 16x16?
Jak juz to większe chyba lepsze

Cytat:
Ladan

Ja też jednak nie kupuje bo w M. Nie ma miejsca na nie ;p

Cytat:
padłam z rana sytuacja jak z filmu z tym jezioremn

zdrówka

ile kropelek cebionu dajesz

ło matko ten twój tż to ma gest nic ci nie daje na małą i ty jeszcze pewnie kupujesz jedzenie i mu gotujesz ....czy jada u mamusi..... od dawna ci kibicuje wie c zrób z nim porządek
czasem kupuje ale nie gotuje. T. Gotuje ;p
zrobię
Stary 2014-03-17, 09:22   #3026
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj tez się budzi wczesniej :banghead:

mój teraz marudzi, masakra, a spać nie chce.
nawet na rękach mu źle.
a codziennue wieczorem mu mówię, żeby sobie pospał do 8, to bedzie miał lepszy dzień.

Stary 2014-03-17, 09:24   #3027
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Kolejny dzień u nas leje, a dziś do tego taki wiatr, że mi zaczęło fruwać wszystko co miałam na balkonie. Kiedy ta pogoda się poprawi, wie ktoś?
W nocy chciałam się mężowi odwdzięczyć, że wczoraj rano zabrał Miłka i tylko ja wstawałam, ale dziecko było łaskawe i budziło się tylko dwa razy

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Sukienka super - z tym, że moim zdaniem dla typowego szczuplaka, faktycznie te paseczki mogą być pułapką Ale fason super.
Nie wiem czy widziałaś, ale w nowym "Glamurze" jest karta, z którą można zrobić zakupy w Reserved z 20% rabatem na wszystko

A na jaką okazję ta sukienka? Umknęło mi.
Endżi sukienka na chrzest Miłosza
ja na pewno typowym szczuplakiem nie jestem, mam tylko 163cm wzrostu i jak się uda to mieszczę się w rozmiar M moim problemem jest brzuch, a ta sukienka o dziwo nawet dobrze się układała w tym miejscu, bardziej wydaje mi się, że poszerzała w biodrach, bo te paski i jeszcze kieszenie

Cytat:
MACIEJ o 10 20 skonczyl pol roku

dla Macka za pol roczku
dla Tassi za porod pol roku temu

hip hip hurra

... i wyszedl ze mnie narcyzm

nieco spóźnione ale ogromne gratulacje dla Maćka i jego mamusi

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a tak wogole byl tu przed chwila moj tesc i on mnie poprostu obrzydza kąpie sie raz na tydzien i chodzi tygodniami w tych samych ciuchach(wszystko wprost czarne a skarpetki ktore powinny byc biale tez są czarne) i w tych ciuchach spi, sprząta,remontuje na dole, pali w piecu, np rąbie drewno i idzie na miasto i pierze je raz chyba na miesiac we frani bo mu szkoda prądu zeby we zwyklej wyprac

nic bym nie miala przeciwko bo co mnie to interesuje ALE on małą bierze na rece taki brudny i tymi zajechanymi brudnymi lapami ją lapie za raczki i jej policzki kizia az mi niedobrze.....
obrzydliwe bałabym się takiemu człowiekowi dać dziecko na ręce, a już o kizianiu po policzkach i łapaniu za ręce nie wspomnę

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jaka masakra, znowu się zestresowałam.
Na przyszłe lato są zajęte wszystkie terminy na salę weselną w takim ładnym pensjonacie w okolicznym lesie Można się było tego spodziewać - tzn na pewno spodziewałby się tego każdy, kto ma ciut więcej zorientowania w tym temacie niż ja

Rany, a może nic sobie znajdę te 16 miesięcy naprzód? Weźcie mnie pocieszcie
Jak nie będzie terminu w jakiejś sali, która nie jest norą, to wesela nie będzie
spokojnie na pewno znajdziesz
a jak Wy chcecie po prostu lato, a nie jakiś konkretny termin to już w ogóle nie powinno być problemu

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ksaiunia marzę oooo zakupach... mam taką potrzebę próżności że szok... ale czekam aż zacznę się wbijać w 'emkę'... tzn wbijam się ale ciasno mi a w ogóle to mam nadzieję, że w okolicach lata wbiję się w eskę
ja to o esce już w ogóle nie marzę chciałabym się w emkę wbijać mniej ciasno

Cytat:
a tak wogole to Wasze dzieci tak samo zasypiaja w dzien i w nocy czy inaczej???Pytam bo w ciagu dnia Julce gorzej zasnac i musze ją bujac i tez co chwile sie budzi a jak zasypia po kapieli i mleku wieczorem to przewaznie ją odkladam i sama zasypia nie wiem czemu tak w ciagu dnia nie potrafi
generalnie to tak samo, czyli ostatnio jest etap bujania na rękach, ale wieczorem i w nocy coraz częściej się zdarza, że zaśnie przy piersi, a w dzień nie ma takiej opcji, natomiast w dzień ostatnio potrafi zasnąć sam w łóżeczku, a w nocy nie ma o tym mowy

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No i jedzie sobie

szybko zleci, zobacz już ponad tydzień jesteś tutaj, a dopiero co się szykowałaś do wyjazdu

Cytat:
no i wykrakalam
tak chwalilam ze moje dziecko odporne i nic nie lapie i dzis od rana strasznie kicha i jej sie leje z noska ciurkiem.Kurcze a mam tylko marimer do nosa
zdrówka dla Julki

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-17 o 09:25
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:28   #3028
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
monia Ale ja pisze o starszej pannicy

Wiem,że nie powinnam marudzić,ale skoro od ponad 2 lat tak sypiała... ?[COLOR="Silver"]
kinia budzi mi sie notorycznie o 6, ew 6:30 wiec ja juz sie przyzywczaiłam.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:29   #3029
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

karolson 6 lat?! Wow
to pokazuje że się nie zna kompletnie niech nawet na Fifa będzie na 3-4 lata a nie na 6 jak na metce to i tak kupa czasu.. moze wymienie na coś bardziej potrzebnego np na lato

Cytat:
Super ale TŻ by mnie wystrzelał że worek

Motyl pisałaś o skarpetkach to powiem Ci że jak kupuje Filipowi większe i podciągam do kolan jedyna opcja zeby nie spadały bo łydka trzyma, no kupiłam taki 5 opak w super wzory w Lidlu i one faktycznie nie spadaja jako jedyne
Stary 2014-03-17, 09:31   #3030
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan

chodzi o to, że dziecku łatwiej ćwiczyć podnoszenie się na raczkach, czworakowanie itd na tawrdej powierzchni. dlatego ja puzzle sobie bardzo chwalę. mimo że Hania z nich zwiewa
i jakoś kompletnie mi nie przeszkadza że Hania je gryzie mam je jeszcze od czasów MArysi, która też je namiętnie żuła nawet mając już ząbki. do teraz nie wyszczerbił się ani jeden kawałeczek

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości