|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
a ja się tak męczę Jutro o 8:00 lekarz przyjmuje, a na pogotowie nei chce jechać, męża dzisiaj nei ma, jestem sama, a poza tym pewnie jakiś rzeźnik tam siedzi
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem ketanolu nie można przy kp...
Kurcze Hela 2 dzień kupki nie zrobiła :/ boję się nocy...jutra... jak tydzień temu nie zrobiła jeden dzień to na drugi był wielki płacz przy robieniu ![]() kurcze to przez ryż, ale jak to możliwe że daję jej 1/3 słoika dużego i tak ją to zatyka? wyliczyłam że wychodzi jakieś 6-7 gram ryżu - tzn. tyle zjadła i ją zatkało. Daje śliwki, jabłka, już w akcje desperacji daliśmy herbatkę z hippa na trawienie. Oby jej pomogło i jutro obyło się bez płaczu. A dzisiaj byliśmy na basenie - mąż wchodził do wody. Przygotowąłam Hele i podawałam mu do basenu i oczywiście mi się zesikała i obsikała mnie (te pieluchy do wody przesiąkają) i tak stałam sobie posikana cała, a potem jechaliśmy do rodziców...no cóż nie przewidziałam że muszę brać rzeczy na przebranie
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak go wkladam do nas do lozka to się wtula jak maly kotek i zasypia
|
|||
|
|
|
#2616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- ja bralam paracetamol, znaczy tabletki przeciwbolowe z paracetamolem to juz w szpitalu dostalam jak karmilam mala bo macica mi sie obkurczala to chyba byly 2 tabletki po 500mg |
|
|
|
|
#2617 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja daję słoiki pomidorowe i Bart je i bardzo mu smakuje. Nic mu po nich nie jest. Ale takich świeżych bądź samemu ugotowanych nie dawałam. Cytat:
Na pewno paracetamol można i nurofen tez. O ketonalu nie wiem nic. Ojjj biedna Ty ![]() Cytat:
Właśnie ostatnio jak byliśmy na basenie to tez nam te pampki przeciekły. Nie że Bart nasikał ale woda z basenu sie dostała. Nie wiem czy źle założyłam czy co. Czy tak ma być. Nie wiem. Hmm dziwne te zatwardzenia. Biedna mała. wiem jak Bart się męczył przy kupach jak jadł żelazo. Też płakał ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pediatra mówiła, że mogę ketonal mimo, że karmię ( brałam jak miałam zapalenie ucha), poza tym apap
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorem
za mna ciezki dzien, mala o 6 pobudka a na noc zjadla 240ml wody +8miarek mleka i lacznie wyszlo jakies 270ml i tak sie wczesniej obudzila:/ pozniej do pracy na 11, sajgon straszny i zero organizacji :/ po 15 skonczylam, rura do domu i do znajomych i co ?? tz sie ululal, rzygal po drodze jak jego brat to zobaczyl to dolozyl :/ Natala ma okres co boi sie facetow, wczoraj bylam w pracy i tesciowa przyjechala na slozbe i dziadek wszedl z nia jak mala dziadka zobaczyla to nikt nie mogl jej uspokoic a mnie juz nie bylo, dzisiaj tz mowil ze jak wyszla to mala tez w placz i tez uspokoic jej nie mogl, na rekach placzem na podlodze placze, zabawki be, lozeczko be.. sie nameczyl :/ w sumie jego mi nie szkoda ale N. no ale wrocilismy do domu mala po drodze spala, ten w aucie dentkowal to wykapalam Natale, wysmarowalam, nakarmilam no i 4 podejscia do spania bo byla wybita ze snu i ciekawe do ktorej pospi.. mialam isc jutro do pracy ale nie mam z kim malej zostawic no a u tych znajomych bylismy to bylo 2 chlopow i natala oczywiscie tez w placz :/ oby jej przeszlo bo dzikus i jeczybula sie robi :/ no to chyba na tyle.. ide spac bo padam
|
|
|
|
#2620 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pomidorow z kartonu. i do jajecznicy już tez raz odrobine dodałam :PCytat:
robie jej paste do chleba (rozgniatam mocno widelcem i nakładam na chleb) albo daje kawalek do reki (sliskie i wkurza się, ze jej ucieka ale jak już ugryzie to jest zachwycona)nie wiem jak zachowuje się mrozone, ale w lodowce bardzo szybko ciemnieje i wygląda mało apetycznie. najlepiej jesc swieze, wiec ugotuj kasze i po prostu zrob awokadowa papke na swiezo. mysle, ze nawet babcia da rade z jakas mini instrukcja hehe. Cytat:
mnie się wydaje, ze Nelka ma obecnie wieksza frajde z jedzenia "o stalej" konsystencji. papki polyka i nie widać tego zachwytu przy degustacji ![]() Cytat:
Cytat:
czekam na wizyte u gina, myslimy nad pierwszymi prenatalnymi, bo przy Neli je przegapiliśmy i robiłam dopiero w 2 trymestrze. z nowości mogę napisac, ze od dwóch dni non stop mnie mdli, ale nie tak żeby isc puscic sobie pawika i mieć spokoj...tylko tak uporczywie i natrętnie od rana do nocy :P wkurzajace to jak diabli w piątek uparlam się na surowke z kapuchy kiszonej, jabłka, marchewki, cebuli - taki standard. trochę zostało, wiec wyladowala w lodowce. wczoraj rano tz otworzyl lodowke i jak zapach dowlokl się do sypialni to myslalam, ze skonam szybka komenda: pozbadz się tego! i ulzylo hehe. także no, chyba powoli cos tam się zaczyna dziac ![]() Cytat:
zafundujemy dziecku mily dzień, moc atrakcji, zlot rodzinny - czego chcieć więcej? :P---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
korzystam poki jeszcze mogę. fotka - ta duza plama na srodku to my |
||||||||
|
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo kiedy zasypia i jeszcze chce trochę pobrykać. a w naszym lozku to jest istny dzik ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojj nie zazdroszczę :/ Podziwiam bo ja jakby mi 2 heftowało przy mnie to ja bym była trzecia ![]() Biedna N. Mój Bart ma teraz taki okres że niekiedy nawet u dziadzia nie chce siedzieć i od razu ryczy i chce do mnie na ręce. A dziadzia właśnie to osoba najbardziej ukochana przez Barta ze wszystkich. Myślę że dzieci nasze teraz mają jakiś dziwny okres... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja jakoś woli kobiety, jedyny tolerowany facet to tatuś. A już myślałam, że tylko mojej się z obcymi tak porobiło, ale widzę, że to chyba taki okres u dzieci. Dziewczyny, czym doprawiacie szpinak? W tych słoiczkach większych nie ma nic ze szpinakiem, a chciałabym go podać małej, tylko szpinak jest mdły z natury, a czosnku i soli to jej nie dam Mamy BLW, jak wy dajecie szpinak?
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
O Ash, bo ty BLW, jak podajesz szpinak? Bo przy tej metodzie to papka chyba nie bardzo (przynajmniej u mnie taka opcja odpada).
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Xal, Sofia je papki, ale szpinak kupuje swiezy i dusze na patelni z czosnkiem i cebula, tak jak dla nas. Ale Sofia nim gardzi. Zje jeden lisc i basta. Proponuje przemycanie szpinaku w placuszkach roznej masci
![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk Edit: papki w sensie raczka z tacki, np kaszki tak je. |
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do szpinaku to może myffiny szpinakowe? Ja będę robiła na wyjazd
![]() Heloł kończymy 10 miesięcy ![]() Mąż rozgryzl ze chyba dlatego mi włosy znowu lecą bo się stresuje wylotem i chyba ma rację. I nie wiem dlaczego ale przed każdym moim wylotem do usa musi być jakaś katastrofa samolotu :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Częściej Bart woli u dziadka. Bi z dziadkiem wyprawia wariacje jak z nikim innym ![]() Cytat:
Brawo za 10mcy. Ja też zawsze mam stresa przed lotem... Głupio mi się śni itp. Kurczę ale zeby az tak? Ja przed ostatnim lotem walnęłam sobie 50 i tak mi się wesoło leciało i spokojnie jak nigdy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 10 msc kochana nie schizuj mi sie bardzo czesto sni ze spadaja samoloty, moze dlatego ze niedaleko mamy lotnisko i tak podswiadomie wyobrazam sobie katastrofy, koniec swiata i takie tam ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- czesc dziewczyny ![]() za nami okropna noc, a wlasciwie za mna bo mala tak czesto sie budzila od 22 do 6 rano ze po 8 razach przestalam liczyc :/juz mialam ja wziac do siebie ale z racji tego ze tz spal na sofie i mala kreci sie jak opetana i wizja zlecenia z lozka, zlamania karku, wybicia zebow jakos mnie odstarszyla i mala wiercila sie u siebie zima przyszla do nas i wieje strasznie wiec znow dzien w domu :/ mialam isc dzisiaj do pracy ale nie ma mi kto z mala zostac i moze jutro mi tesciowa zostanie ehh lece robic obiad jeczybule bo znow sobie godziny przestawila |
|
|
|
|
#2631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas coś ciężki czas ostatnio. Dużo calgelu muszę używać a niby 1 i 2 już są, więc co teraz może męczyć Lenkę? Nie za wcześnie na czwórki?! Cytat:
Ash no właśnie a takiej kaszki jest w stanie zjeść Sofcia porcję taką powiedzmy jaką niby powinna? Bo to chyba bardzo ciężko tą rączką zjeść takie rzadsze rzeczy, przynajmniej moja zaraz się niecierpliwi... ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Ja miałam dokładnie takie mdłości w ciąży! Ani razu pawika nie było za to mdliło mnie całymi (!) dniami i to tak praktycznie przez cały pierwszy i połowę drugiego trymestru... Współczuję! ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
W ogóle ostatnio Lena nie chce się bawić sama nic a nic. Jeśli nie jestem z nią na macie tylko wyjdę do kuchni czy łazienki to zaraz leci za mną
|
|||
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super!!!
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- 100 lat (aaa my tez już niedługo )Cytat:
adrenalina musi byc
|
|||
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za pocieszenie ale ja to już w ogóle mam wyobraźnię, że spadniemy do oceanu a Lilke zjedzą rekiny ;( z chęcią bym walnela tego kielonka przed wylotem ale nie mogę. Już tyle razy latałam a za każdym razem s....m po gaciach
na szczęście do piątku już niedaleko chyba chuste weźmiemy na pokład i będzie Lil w niej spał, bo nie ma swojego miejsca tylko na kolanach u nas ma być. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrocilam z konsultacji rehabilitacyjnej i hmm, tylko niepotrzebnie się zdenerwowalam :P do lekarzy lepiej nie chodzic! tak jak się spodziewałam - lekarka znalazła u Neli wszystkie możliwe wady podobno ma obniżone napiecie mięśniowe osiowe i dlatego nie siedzi, w nozkach tminimalnie obniżone, piastke sobie zacisnela to w raczkach dla urozmaicenia wzmożone ![]() nadal ma asymetrie glowki... i według pani doktor jest opozniona ruchowo o jakies 2 miesiące (dala jej 7,5 mies. a ma 9,5). termin rehabilitacji na nfz bliżej (a raczej dalej) nieokreślony bada dzwonic, a jakby długo nie dzwonili to może przedzwonić i dopytać na jakim jesteśmy etapie oczywiście można umowic sie prywatnie 35zl za pol godz. i cwiczy się raz w tygodniu. ewentualnie można kupic jakiś poradnik i cwiczyc samemu w domu żeby dziecka bezczynnie nie zostawić, do czasu az będzie termin nfz. aaa i żeby było smieszniej przy rejestracji trzeba podpisac oświadczenie, ze dziecko nie będzie leczone nigdzie indziej (ale Wy chyba tez tak mialyscie). także nooo, wrocilam zla, glodna i trochę podlamana hehe. umówimy się gdzies prywatnie i zobaczymy co powiedzą. |
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania trzymam kciuki!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
idź prywatnie i pewnie okaże się że wszystko ok, trzymam kciuki żeby tak było. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie jakiś fajny pasażer zamieni się z Wami miejscem (jak będzie miał obok siebie pusty fotel) i odstapi malej miejscowke. zresztą na kolankach zawsze najfajniej Szymek jak leciał wymyslil sobie swietna zabawe - rzucanie smoczkiem. i co chwile ktorys z pasazerow dostawal nim w leb |
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10h w samolocie to można zeschizowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Lilka pozna cale stado nowych babc kurcze, ale Ci zazdroszczę! tez mnie bardzo kusi, bo brat z familia zapraszają...ale najtrudniej podjąć decyzje i tak to zgrac, żeby nikomu nie robic problemu. no i naszemu tatusiowi kiedyś obiecałam, ze tym razem polecimy wspólnie. i tu pojawia się problem urlopowy :P a na 2 tyg. to mi się nie oplaca pakowac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

niby fajny więc mam nadzieję że się spodoba
można podczas kp spokojnie
a ja się tak męczę
Jutro o 8:00 lekarz przyjmuje, a na pogotowie nei chce jechać, męża dzisiaj nei ma, jestem sama, a poza tym pewnie jakiś rzeźnik tam siedzi
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

, bo o 15:00 mamy chrzciny; a ja po wczorajszych naukach mam przed oczami obraz W., który chce wejść do chrzcielnicy 
szkoda ze nie wiedziałam, zmienilabym parafie, bo u nas papierologia to podstawa. kazdy ma swoja teczke i wszysatko jej w niej skrzetnie notowane i archiwizowane. 
jakies nowe propozycje imion sie wykluły ? odkąd Twoj TZ nie dał szansy Gustawowi ? 
za konia grrr tez mam chrzesniaka i bedę ciezko myśleć w lipcu co mu kupic 

zima przyszla do nas i wieje strasznie wiec znow dzien w domu :/ mialam isc dzisiaj do pracy ale nie ma mi kto z mala zostac i moze jutro mi tesciowa zostanie