|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
nasturcja to co piszesz jest straszne ! Bardzo mi przykro.
Jak lekarz, nie przyjął osoby która źle się czuje???
|
|
#4712 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dowiedziałam się przypadkiem, bo rozmawiałam z moją świadkującą siostrą i stwierdziłam, że właściwie ona to ze mną ma dobrze, bo nawet wieczoru panieńskiego nie chcę, a okazało się, że ona już sobie zaplanowała... będziemy mieć wycieczkę do ZOO (uwielbiam!), potem - jeśli starczy nam czasu - z jej kumplem-początkującym fotografem pójdziemy porobić zdjęcia w ogrodzie japońskim albo botanicznym, a na końcu lądujemy na kawie/czekoladzie jak dla mnie bomba ![]() Cytat:
bardzo podobają mi się truskawki, ale nie wiem, czy do trunku takiej jakości jest sens coś dokładać ![]() ![]() Co do tortu, ja bardzo chciałam angielski, bo są absolutnie przepiękne, ale mój PM wyraził stanowcze veto i będzie śmietanowy. Choruję na coś w tym stylu, choć u nas raczej będzie na oddzielnych paterach - to jeszcze muszę dogadać z naszą panią od tortów. ![]() Cytat:
). Trzęsę portkami, czy zdążymy, bo musimy do niej dojechać 15 km ![]() Cytat:
i nie wiem, co z nimi zrobić. Podpuściłam rodziców, żeby ich wypytali, jakie wina lubią, i wszystkie, które podali, są powyżej 50 zł. No way. Na tyle ich nie lubię ![]() W sobotę odebraliśmy garnitur jest lepiej, niż zapamiętałam, choć nadal upieram się, że nie ma szału, szczególnie z marynarką dokupiliśmy też koszulę i krawat, ale te chyba będą na poprawiny. Próbowałam go też zmusić do kupienia butów, ale hrabiemu nic się nie podobało
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Miłości, szaleństwa i spełnienia! Najlepsze życzonka!
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Już kiedyś byłą dyskusja na temat alkoholi. Moje zdanie jest takie - na ślub i wesele wydajemy tyle kasy i jest to eleganckie przyjęcie więc jak wydam kilka złotych więcej na alkohol to mnie to już nie zbawi. Tym bardziej wina - których nie kupuje się tyle co wódki , no ale to moje podejście do sprawy a skoro ty chcesz mieć Fresco to je masz -rozumiem że Tobie ono smakuje , tylko czy wszystkim będzie smakować?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie będzie tak, że jakieś wino będzie wszystkim smakować - czy to tanie czy drogie. Co najwyżej szanse wzrastają lub maleją w zależności od marki, ale np. proponowane przeze mnie wino kosztuje 20zł za butelkę i smakuje fantastycznie co potwierdził mi także ojciec kolegi. A on jest winiarzem. I poleca, mimo że nie kosztuje milionów.
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie robimy wesela na bogato - mamy fresko i uwazam to za sluszny wybór Nie mam sobie nic do zarzucenia, a jak maja mnie obgadac to i tak obgadaja |
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego ![]()
|
#4718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Misia my też nie robimy wesela na bogato. Kiedyś na weselach również była lemoniada , a panna młoda ubierała to co zdobyła lub to na co jej rodzina pozwoliła. Nie miała fryzur próbnych i makijaży. Czasy się zmieniają .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-17 o 10:46 |
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, wymarzonego ślubu i cudownego życia u boku Tż
My nie wiem jakie wino kupimy ale podejrzewam, że Carlo Rosi albo coś w tym przedziale cenowym. Mam pytanie- macie pomysł jak na wiejskim stole oznaczyć, które wyroby są z dziczyzny, a które nie? |
|
|
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego
Już mogę wrócić spokojnie do wizazu Zakończyłam historię z badaniami lekarskimi, wszystko jest ok )))) Uffff ![]() Z TŻ zaczęliśmy chodzić na nauki przedmałżeńskie i jestem załamana!!!! Wieje na nich starożytnością. Nie wiem, czy to jest wina osoby prowadzącej, czy po prostu taka jest forma tych nauk. Jestem na nie!!! A co do wieczoru panieńskiego - to u mnie zapewne będzie na miejscu z późniejszym wyjazdem na disco. Chciałam robić wyjazdowy z noclegiem i zaszaleć, ale wtedy dużo koleżanek (już mężatek) nie przyjdzie, a na ich obecności mi zależy. Macie może pomysły na podziękowanie dla rodziców? Myślałam o koszu słodyczy, ale może podpowiecie coś bardziej oryginalnego
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
Dajecie piwo na wesele?
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-03-17 o 10:48 |
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
my mamy beczkę w cenie , więc tak . Ale gdybyśmy jej nie mieli nie kupowalibyśmy piwa.
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://projektslub.blogspot.com/2013...te_28.html?m=1 Ramki kosztują jakieś 3zl Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro nie masz tylko wódki to moim zdaniem ok. My będziemy mieć wódkę i wina, niczego więcej. No i colę/soki itp.
|
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Kup jakieś wina, martini czy whisky. Dla tych co nie lubią czystej zawsze mogą sobie zrobić drinki. Piwo bardziej w poprawiny goście piją .
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co macie na podziękowania dla gości? U mnie to chyba najbardziej kontrowersyjny temat ostatnio :pWysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Na wesele nie, ale już na poprawiny tak. Z doświadczeń rodzinnych nam wyszło, że na poprawinach wszyscy domagają się piwa
![]() Standardowo: wódka + ciasto.
|
#4730 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
mi znowu piwo nie pasuje na wesele. Ponoć do elegancka impreza a piwo raczej do eleganckich trunków nie pasuje
![]() ale czasy się zmieniają
|
|
|
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4733 | |||
|
BAN stały
|
Wszystkiego najlepszego, oby wesele było takie jak sobie wymarzyłas
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu |
|||
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotka STO LAT STO LAT! ![]()
|
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziewczyny szalejecie z wpisami ! NIe wiem kiedy Was nadrobię
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
emdzik Trzymam kciuki, zeby buty jak najszybciej dotarły do Ciebie
![]() ijaa Babeczki ze zdjęcia to z Twojej cukierni? Wyglądaja przepysznie ![]() Super, że florystka zeszła z ceny Cytat:
![]() lexie Pochwalisz się makijażystką? missmalezji Obrączki to i tak dużo ![]() cashmere Pochwal się butami, jak przyjdą ![]() Linaewen Plecy sukienki są przepiękne ![]() Kate Noir Przypomniałabyś sukienkę? Niestety nie kojarzę. A przejść w poradni nie zazdroszczę - dramat. Musicie wszystkie 3 spotkania tam wyrobić, czy macie możliwość zamiany miejsca? weselna Znam to wino, bardzo przyjemne w smaku. Co do alkoholu - zwykle spotykałam się z tym, że wódka jest na stołach, roznoszą młodzi/ starości/ rodzice. A na wina i inne nietypowe alkohole był osobny stolik, kto chciał, ten sobie nalewał. Tango zatańczycie to towarzyskie czy argentyńskie? Jeśli to drugie, to nie polecam tańczenia w sukni weselnej . Na próby mogłabyś kupić tanią, satynową spódnicę (np. z second-handów) i do tego tiul/ halka (coś zbliżonego do tego, jaką masz sukienkę). Powinno dać radę.exist Letnia spódnica może nie do końca oddawać zachowanie sukienki ślubnej. Odradzano mi też długie spódnice z dzianiny/ bawełny. nastrurcja Bardzo mi przykro... Elrosa Świetny pomysł na wieczór panieński ![]() Dotka Spełnienia marzeń, cudownego ślubu i udanego świętowania ![]() Lusiija - będzie piwo (nie mamy poprawin, przyjęcie jest teoretycznie eleganckie ) . Jeśli ślub jest w upalny dzień, to bardzo szybko schodzi i dlatego je wzięliśmy.
|
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba za dwa tygodnie mnie tu nie było
Przyznam się od razu, że wszystkiego nie nadrabiałam. Szkoda, że czas dopiero mam jak leżę w łóżku z zapaleniem oskrzeli i niezidentyfikowanymi bólami mięśni, stawów i kości. Wina – też wychodzę z założenia, że lepiej kupić coś innego niż takie standardowe Fresco czy Carlo Rossi (ALE TO JEST WYLĄCZNIE MOJE ZDANIE). My kupowaliśmy w sklepie z winami. Przetestowaliśmy koło 10 rodzajów i dopiero się zdecydowaliśmy na 4. Fakt, że kosztowało nas to 1/3 tego co wódka. Ale uważam, że warto i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie bo są różne. Z resztą u nas pija się wina, więc ludzie mniej bądź więcej znają się. Piwo – u nas nie będzie. Ale już usłyszałam sprzeciw „to co ja będę pił jak nie będzie piwa”. Jak dla mnie piwo jest na grilla a nie na wesele… Podziękowania dla gości – będę mało gościnna i nic nie dostaną. U mnie nie ma takie zwyczaju, żeby coś dawać. Nawet nikt się nie spodziewa nigdy Też hak chodzę na wesela nie wymagam, żadnych pudełek z ciastem, wina, wódki czy aniołków.
|
#4738 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Warszawie robiliście poradnię? Można wiedzieć u kogo? ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cudowna jest tak suknia Z czego ma dół? Jaki to materiał? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Sto lat, Sto lat
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba będziemy mieć piwo. Ale w mniejszej ilości, postawimy gdzieś przy wiejskim stole. Na pewno kupimy trochę bezalkoholowego.
Z win bierzemy pod uwagę Varnę, La Carnillon, Kagora i Duszę Mnicha. Pewnie będzie tak, że kupimy każdego po kilka butelek. Cały weekend zleciał nam na zapraszaniu gości ze stron tż. Dostaliśmy już nawet część prezentu od chrzestnego tż Jesteśmy jakoś w połowie zapraszania i póki co bardzo pozytywnie ![]() Po południu czeka mnie wycisk na siłowni, każdy stawia tyle żarcia na stół, że trzeba się mocno pilnować
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie będzie tylko na drugi dzień.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

jakie ś pomysły??
dowiedziałam się przypadkiem, bo rozmawiałam z moją świadkującą siostrą i stwierdziłam, że właściwie ona to ze mną ma dobrze, bo nawet wieczoru panieńskiego nie chcę, a okazało się, że ona już sobie zaplanowała... będziemy mieć wycieczkę do ZOO (uwielbiam!), potem - jeśli starczy nam czasu - z jej kumplem-początkującym fotografem pójdziemy porobić zdjęcia w ogrodzie japońskim albo botanicznym, a na końcu lądujemy na kawie/czekoladzie
jak dla mnie bomba 

ślub mam o 16
i nie wiem, co z nimi zrobić. Podpuściłam rodziców, żeby ich wypytali, jakie wina lubią, i wszystkie, które podali, są powyżej 50 zł. No way. Na tyle ich nie lubię

15:00

zapisy od stycznia sa juz na 2016 
aaa i wielce ubolewała nad tym, że wybraliśmy kurs weekendowy u Dominikanów, a nie u nich w parafii (tj z nią) bo wg niej ten ich jest porządniejszy. Jest jeden wielki plus - chce wszystko załatwić jak najszybciej i do Wielkanocy powinniśmy mieć wszystkie pieczątki.