Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 12:48   #4141
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Ale się dziewuszki usmiałam z tych waszych babelków hehe Dzieci to są naprawdę nie możliwe

Blondi banana ja własnie też zawsze spodnie przecierałam i często trzeba było kupować następne, bo między udami dziura na dziurze. Juz taki urok szerokich ud Teraz co prawda już nie zdzieram tak spodni i w ogóle mam mniejsze te nogi ale mimo wszystko w spódnicach czy sukienkach może być ciężko, bo jakby nie było skóra o skóre będzie się ocierać. Mi zawsze linomag pomagał na takie coś. A tak bym chciała w końcu ubrać się tak kobieco w sukieneczke

Co do spania nago, ja uwielbiam Nie umiem juz spać w bieliźnie czy piżamie. A to przez mojego męża hehe Kiedyś to tylko piżamka, albo koszula nocna a jak zaczęłam u niego mieszkać to nie pozwolił spać w czymkolwiek hahaha I tak się przez te kilka lat nauczyłam że teraz to inaczej sobie nie wyobrażam. Smieje się tylko do męża że zaraz się skończy latanie z gołą dupą Przy dzidzi trzeba będzie sobie załatwić jakąś chociaż podkoszulkę i majtoszki

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

A gdzie Denaris się podziewa? Hop Hop laseczka odezwij się do nas

Wy tez tak macie, że jedna strona brzuszka jest ciutkę większa od drugiej? Ja mam wrażenie (szczególnie rano przy wypełnionym pęcherzu), że dzidzia bardziej układa się na lewą stronę mojego brzucha, albo tak sobie robi miejsce, że wiekszość jelit (albo czegoś tam) ląduje po lewej stronie.
Mam nadzieję, że to normalne a z czasem się wyrówna

Ej mam jeszcze jedno pytanie Strasznie głupie i krępujące ale cóż ja mogę wiedzieć o "wielkim" świecie hehe
Wczoraj jak bylismy w tym sphinxie to jak poprosiłam o rachunek to kelner przyniósł koszyczek a w środku był paragon. No i teraz ja miałam włozyć pieniażki do tego koszyczka i czekać na niego aż znowu podejdzie czy ten koszyczek jest do napiwków?
Boże jaka ja jestem nieobeznana aż wstyd normalnie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:01   #4142
małaPaulina
Wtajemniczenie

Blondi Banana tez tak mam z tymi cyckami...ale to jest glupie,baba 25lat i takie kompleksy...ja zawsze mialam nadzieje ze z wiekiem mi to przejdzie ale niestety

Misstic hehe,jak on przynosi ten koszyczek to placisz i mozesz razem z napiwkiem.My np jak mamy rachunek np 52zl to kladziemy 60zl,potem jak przyniesie reszte to i tak jej nie zabieramy albo jak reszty jest az 50zl no to część bierzemy,a czesc zostawiamy w koszyczku i juz takze to nie jest koszyczek na same napiwki tylko na rachunek plus ewentualnie napiwek

U mnie tak pada,nic mi sie juz w ogole nie chce

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:04   #4143
Niestabilna
Wtajemniczenie

Przesylam wam trochę wiosny... widok z tarasu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1395057867678.jpg (138,5 KB, 14 załadowań)
Stary 2014-03-17, 13:10   #4144
Misstic
Wtajemniczenie

Paulinka dzięki za wytłumaczenie To w sumie dobrze zrobiłam

Niestabilna zabierz mnie do siebie plissssssssss Ja tylko troszkę na krzesełku posiedze na tym słoneczku

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-17, 13:21   #4145
jenny1234
Wtajemniczenie

witam Was wszystkie
jutro kończe 14 tc
gina mam za 2 tygodnie i juz bym chciala dzidziusia na usg zobaczyc

wczoraj zakupilam sobie kilka ubran na czas ciazy oczywiscie zadne ciazowe ciuchy, tylko zwykle ale w rozmiarach wiekszych bo moj brzuszk juz troche widoczny

a w IKEI widzialam cudne przewijaki i łóżeczka... nie mogę się doczekać już zakupów dla maluszka

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:23   #4146
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Kupiłam dziś wodę kokosową, więc zaczynam testowanie czy wogule ona coś będzie mi smakować

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:23   #4147
etusiaaa
Wtajemniczenie

Niestabilna ja też chcę do tego słońca...
Nie pochwaliłam sie ale udało mi się na all. wygrac akucję ze spodniami ciążowymi z h&m nowe za 52zł z przesyłką , rozmiar miałam wymiezony ze sklepu i dziś przyszły są idealne

dobra lece sprzatac dalej...

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:24   #4148
Miminek
Raczkowanie

Humant - dziwna metoda czy nie, ważne że zadziałała. Od teraz zacznę ją stosować i będę dawać znać czy skutkuje dzięki.
Tylko teraz jak zaangażować do tego tżta żeby nie pyskował (bo ja niestety 16kg dźwigać nie mogę) a młody nie korzysta już z nocnika.
I co by nie prać aż tyle chyba kupię majty treningowe Pull ups - z przodu mają obrazek który znika jak się bąbel posiusia. Wtedy będą mogła kontrolować postępy (bądź ich brak ).

Carolciuska - to prawda co powiedział. A masz jeszcze jakieś problemy poza katarem? Bo ja przy astmie mam też tak, że zwyczajnie mnie "dusi" i nie mogę oddychać bez inhalatora. Inhalator ostatnio muszę stosować nawet do 4 razy dziennie bo całe zielsko świata zaczęło się pylić... Z katarem nauczyłam się żyć, ważne żeby oskrzela były sprawne Hahahaha dla tżta tekst dobry haha

Metamfetaminax - nie denerwuj się tak kochana bo to wszystko nie jest tego warte- naprawdę

Misstic - ja też mam grubsze udka i dla mnie sukienki latem to udręka. Dopóki się nie spocę jest okej a jak tylko trochę nogi mi się spocą (co przecież latem nie jest takie dziwne) to zaraz jestem poobcierana. Dobrze, że nie jestem z tym sama
Co do koszyczka - my wkładamy tam kasę i jeżeli chcemy dać napiwek to mówi, że bez reszty albo "reszta dla pani/pana" albo zwyczajnie "dziękuję" i wtedy oni już sami wiedzą o co chodzi
A ja z gołym dupskiem spać nie lubię bo mi zimno w pipi nie lubię jak mi tam wieje a najwygodniej mi się śpi jak śpię rozkraczona

Niestabilna -

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:24   #4149
Misstic
Wtajemniczenie

Dobra chyba zaczynam panikować przed tym jutrzejszym usg.. Boże mam nadzieję, że mój maluszek urósł od tamtego tygodnia. Boję się, że będzie cos nie tak

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-17, 13:26   #4150
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Paulinka dzięki za wytłumaczenie To w sumie dobrze zrobiłam

Niestabilna zabierz mnie do siebie plissssssssss Ja tylko troszkę na krzesełku posiedze na tym słoneczku
No to dawaj... wlasnie wlaczylam maszynę do kawy i bedzie latte :d i na słońce. ..

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś wodę kokosową, więc zaczynam testowanie czy wogule ona coś będzie mi smakować
Gdzie kupilas slonce ?? I ile kostowala? Ja na necie widzialam ale cena dosyc spora.

Stary 2014-03-17, 13:30   #4151
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, woda kokosowa, przynajmniej ta ktora widzialam jest strasznie droga... A moze aloesowa byc?

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Humant - dziwna metoda czy nie, ważne że zadziałała. Od teraz zacznę ją stosować i będę dawać znać czy skutkuje dzięki.
Tylko teraz jak zaangażować do tego tżta żeby nie pyskował (bo ja niestety 16kg dźwigać nie mogę) a młody nie korzysta już z nocnika.
I co by nie prać aż tyle chyba kupię majty treningowe Pull ups - z przodu mają obrazek który znika jak się bąbel posiusia. Wtedy będą mogła kontrolować postępy (bądź ich brak ).

Carolciuska - to prawda co powiedział. A masz jeszcze jakieś problemy poza katarem? Bo ja przy astmie mam też tak, że zwyczajnie mnie "dusi" i nie mogę oddychać bez inhalatora. Inhalator ostatnio muszę stosować nawet do 4 razy dziennie bo całe zielsko świata zaczęło się pylić... Z katarem nauczyłam się żyć, ważne żeby oskrzela były sprawne Hahahaha dla tżta tekst dobry haha

Metamfetaminax - nie denerwuj się tak kochana bo to wszystko nie jest tego warte- naprawdę

Misstic - ja też mam grubsze udka i dla mnie sukienki latem to udręka. Dopóki się nie spocę jest okej a jak tylko trochę nogi mi się spocą (co przecież latem nie jest takie dziwne) to zaraz jestem poobcierana. Dobrze, że nie jestem z tym sama
Co do koszyczka - my wkładamy tam kasę i jeżeli chcemy dać napiwek to mówi, że bez reszty albo "reszta dla pani/pana" albo zwyczajnie "dziękuję" i wtedy oni już sami wiedzą o co chodzi
A ja z gołym dupskiem spać nie lubię bo mi zimno w pipi nie lubię jak mi tam wieje a najwygodniej mi się śpi jak śpię rozkraczona

Niestabilna -
Nie, chyba to zwykla alergia. Swedzenie oczu, katar, kichanie o w sumie tyle. Kaszel baaardzo sporadycznie
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:30   #4152
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No to dawaj... wlasnie wlaczylam maszynę do kawy i bedzie latte :d i na słońce. ..

Gdzie kupilas slonce ?? I ile kostowala? Ja na necie widzialam ale cena dosyc spora.

no niestety tez drogo kupiłam, bo za 0,33l- kartonik dałam 1,75 eu ale na spróbowanie może być. Kupiłam w DMie, w kauflandzie jest tylko woda aloesowa ale to nie to, ponoc w realu jest jeszcze. Ale musisz czytać czy to jest naturalna woda, bo czasami dodają aromaty itd. a to już zmienia postać rzeczy

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-17, 13:33   #4153
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Niestabilna,ale wiosna tam u Ciebie Ale nie narzekam u mnie było tak ostatnio tylko przez weekend się zrypało Czekam do piątku,bo podobno ma być fajnie już

Miminek,wiem,że to wszystko nic nie warte,ale u mnie trochę działają hormony a trochę wpływa tak na mnie idiotyzm innych osób Więc w sumie na prawdę nie warto się stresować,ale już zaplanowałam sobie dzień,więc się uspokoję do reszty

Misstic, Kochana,a czemu miał nie urosnąć ? Będzie dobrze,zobaczysz Ja też się stresuję przed każdym usg i teraz też rozmiarami malucha się martwię i chyba kipnę na zawał do tego 9 kwietnia,ale musi być dobrze Najgorsza część ciąży już za nami Mimo,że ja do końca ciąży będę się każdą wizytą stresować,bo ja to jestem ja-bardziej stresuję się tym usg niż porodem...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:34   #4154
elizka_m
Raczkowanie

w weekend w ogóle nie zaglądałam tutaj, bo jakoś nie miałam czasu
dziś już nadrobiłam (w pracy)

strasznie mi się spać chce, i najchętniej położyłabym głowę na klawiaturze i zasneła

a jeszcze tylko dwa dni i kolejne USG, tym razem genetyczne, podchodzę póki co ze spokojem...
elizka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:38   #4155
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Niestabilna,ale wiosna tam u Ciebie Ale nie narzekam u mnie było tak ostatnio tylko przez weekend się zrypało Czekam do piątku,bo podobno ma być fajnie już

Miminek,wiem,że to wszystko nic nie warte,ale u mnie trochę działają hormony a trochę wpływa tak na mnie idiotyzm innych osób Więc w sumie na prawdę nie warto się stresować,ale już zaplanowałam sobie dzień,więc się uspokoję do reszty

Misstic, Kochana,a czemu miał nie urosnąć ? Będzie dobrze,zobaczysz Ja też się stresuję przed każdym usg i teraz też rozmiarami malucha się martwię i chyba kipnę na zawał do tego 9 kwietnia,ale musi być dobrze Najgorsza część ciąży już za nami Mimo,że ja do końca ciąży będę się każdą wizytą stresować,bo ja to jestem ja-bardziej stresuję się tym usg niż porodem...
trochę się martwie bo inne dziewuszki miały wieksze te dzidzie w tym samym terminie niż ja. Mój maluch miał 5,6cm a inne miały prawie 7cm. Niby wszystko jest w normie, lekarz mówił że ok, ale teraz się tak martwie. Dla mnie najwazniejsze, żeby rósł, to będzie oznaka że wszystko naprawdę jest ok.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-17, 13:38   #4156
nmartyna
Zadomowienie

Witamy się w 16 tyg.
Wizyta w środę, ale tym rezem bez usg... mojego malucha widzialam tylko 4 razy:-( może uda mi się ginke przekrecić, żeby chociaż na chwile pokazała mi bobsona
co do piersi to mi skoczyły do 70D albo i więcej :hihi: ja jakoś przyzwyczajona do spania na golasa
Siostra jak oduczała syna sikać to nic nie pomagało ciągle lał w gatki... wystarczyło że moja mama przejęła naukę sikania i dziecko w 3 dni nauczyło się wołać siku! Nikt nie wie jak tego dokonała ale młody był z siebie bardzo dumny:-D

Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:41   #4157
madzja
Przyczajenie

.

Edytowane przez madzja
Czas edycji: 2014-03-25 o 08:22
madzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:46   #4158
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Dobra chyba zaczynam panikować przed tym jutrzejszym usg.. Boże mam nadzieję, że mój maluszek urósł od tamtego tygodnia. Boję się, że będzie cos nie tak
ja jutro mam zwykla wizyte i tez sie boje... mam nadzieje ze gin mnie jakos uspokoi
Oczywiscie TŻ mi marudzi ze po co sie stresuje itd ale co on moze o tym wiedziec?To ja nosze malenstwo pod sercem a nie on i mi sie bedzie mądrowal głupek jeden.Dla niego to jest wszystko takie proste...
Tak samo jak w I trymestrze mialam mdlosci od rana do wieczora a ten pretensje ze mu loda nie chce zrobic czy cos...kiedys go udusze

Jeszcze jak tak czytam ile wy juz usg macie za sobą,ja mialam dopiero 2

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-17 o 13:48
Stary 2014-03-17, 13:48   #4159
Miminek
Raczkowanie

Misstic - zaraz dostaniesz po dupsku
A czy wszystkie noworodki są takie same? Nie? no właśnie. Jeden ma 57 cm jeden 50. Jeden waży 3800g a drugi 2750g.
A w ogóle ludzie - czy każdy mierzy i waży tyle samo?
Jeżeli nic się nie dzieje, nic Cię nie boli to przestań panikować
Pomyśl, że maluch to wszystko czuje - no i po co go denerwujesz?

małaPaulina - nie wiem czy robisz to specjalnie czy nie, ale nawet jak piszesz poważnie to umiesz mnie rozbawić hahaha "Tak samo jak w I trymestrze mialam mdlosci od rana do wieczora a ten pretensje ze mu loda nie chce zrobic czy cos" hahah

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-03-17 o 13:49
Stary 2014-03-17, 13:50   #4160
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Misstic - zaraz dostaniesz po dupsku
A czy wszystkie noworodki są takie same? Nie? no właśnie. Jeden ma 57 cm jeden 50. Jeden waży 3800g a drugi 2750g.
A w ogóle ludzie - czy każdy mierzy i waży tyle samo?
Jeżeli nic się nie dzieje, nic Cię nie boli to przestań panikować
Pomyśl, że maluch to wszystko czuje - no i po co go denerwujesz?

małaPaulina - nie wiem czy robisz to specjalnie czy nie, ale nawet jak piszesz poważnie to umiesz mnie rozbawić hahaha "Tak samo jak w I trymestrze mialam mdlosci od rana do wieczora a ten pretensje ze mu loda nie chce zrobic czy cos" hahah
i jeżeli według gina i według usg termin porodu wychodzi podobnie do terminu z om to tez znaczy że jest wszystko w porządku
Tak mądruje sie, chociaż też powoli sie niepokoję, a wizyta za tydzień dopiero

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-17, 13:51   #4161
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Misstic, a w którym tygodniu Twój maluch miał 5,6cm?
Bo ja się tym samym martwię,bo w 11t+1d miał 3,5 cm(co niby wg usg odpowiadało 11t+4d) ale wszędzie się naczytałam,że inne dzieci w tym terminie miały nawet 5 cm i mnie to dobiło trochę
Dla mnie też najważniejsze,żeby maluch rósł,bo jakoś nietypowo przechodzę ciążę,bez objawów i praktycznie piersi nie bolą tylko pobolewają. Po tym poronieniu na prawdę zrobiłam się przewrażliwiona i mimo,że jakąś katoliczką specjalną nie jestem to przy każdym badaniu się modlę...
Niby lekarz jak powie,że jest ok to zawsze jakaś gwarancja,ale ja jak zobaczę,że dziecko rośnie to dopiero wtedy wierzę w jego słowa.

madzia,to wy podobnie jak i my żyjecie sobie,tylko my z mniejszym stażem

Paulina,taaa dla nich to wszystko proste,ale póki same nie sprawdzimy to pewnie nie będziemy spokojne
Mój Tż też jest taki ograniczony,ale u nas seks i pochodne tego tematu są u nas tabu właśnie przez to,że nie zawsze rozumiał,że jak się źle czuję to loda czy czegoś innego nie będzie Mamy trochę do ponarzekania na tych tż...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-03-17 o 13:54
Stary 2014-03-17, 13:59   #4162
Miminek
Raczkowanie

Naprawdę przestańcie myśleć, że coś się na pewno dzieje niedobrego.
Ja miałam pełno objawów ciąży i co? I poroniłam.
Teraz nie mam nic poza większymi piersiami, brązowymi otoczkami sutkowymi, włochatym brzuchem a dzidziol rozwija się dobrze.

Ja tak myślę, że nie ma co rozpamiętywać tego co było. Każda ciąża jest inna, każdą przechodzi się inaczej (to w sumie moja 3). Warto pogodzić się z tym co było i zapomnieć bo po co sobie zatruwać życie, psuć humor i żyć w w ciągłym napięciu że coś na pewno będzie nie tak?

Stary 2014-03-17, 14:07   #4163
Metamfetaminax
Zakorzenienie

No w sumie mam takie same objawy jak Ty,dodając tylko senność...
Tylko najgorsze jest to,że ja rozpamiętywać jednak będę dopóki nie urodzę i nie nacieszę się dzidzią.
Już i tak mniej przesadzam niż na początku... Powoli chyba coś dociera do mnie. OBY.

Stary 2014-03-17, 14:10   #4164
Miminek
Raczkowanie

Metamfetaminax - masz ładny brzuszek, wszyscy widzą, że rośnie więc na pewno jest dobrze

Stary 2014-03-17, 14:11   #4165
małaPaulina
Wtajemniczenie

Miminek to akurat pisalam powaznie bo TŻ mnie doprowadza do szalu...on nic nie pojmuje!! a po prostu uzywam prostego slownictwa jak "lód"

Ide chyba spac... glowa mnie cos boli

Stary 2014-03-17, 14:20   #4166
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Miminek to akurat pisalam powaznie bo TŻ mnie doprowadza do szalu...on nic nie pojmuje!! a po prostu uzywam prostego slownictwa jak "lód"

Ide chyba spac... glowa mnie cos boli
mnie zaś kręgosłup od rana boli, włosy suszyłam na raty, bo musiała siadać z bolu niestety
Spać jednakże nie idę, bo w nocy pewnie pospałabym do 4 rana i potem lipa by była
Ale poleżaczkuję, przejdzie na moment to gary pozmywam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-17, 14:24   #4167
carolciuska
Zadomowienie

Dziewczyny, prwnie ominelam gdzies wyjasnienie, ale o co chodzi z ta woda kokosowa? Na co ona jest dobra? W czym pomaga? Widzialam pol litrra tej wody za 10 zl
Stary 2014-03-17, 14:27   #4168
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, prwnie ominelam gdzies wyjasnienie, ale o co chodzi z ta woda kokosowa? Na co ona jest dobra? W czym pomaga? Widzialam pol litrra tej wody za 10 zl
m. in.

Po wodę kokosową chętnie również sięgają kobiety w ciąży. Przede wszystkim napój poprawia krążenie, trawienie oraz prawidłowe nawodnienie organizmu w tym okresie. Pijąc wodę w ciąży łatwiej przyswajamy witaminy rozpuszczalne w wodzie, m.in. kwas askorbinowy i witaminy z grupy B, mające kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju płodu w łonie matki. Fanki wody kokosowej twierdzą również, że pozwala ona zmniejszyć przykre dolegliwości pojawiające się w czasie ciąży, takie jak mdłości czy zgaga...
Ale po napój pochodzący z wnętrza młodego kokosa mogą, według specjalistów, siegać też nawet małe dzieci. Wszystko dzięki temu, że woda kokosowa zawiera kwas laurynowy, który naturalnie występuje w mleku matki. Ponadto płyn nie wywołuje alergii, nie zawiera cholesterolu ani laktozy. I najważniejsze- jest produktem naturalnym!

gdzie taka mozna dostac u ciebie? siostra w pl szuka i nigdzie nie ma

Delikatny, orzeźwiający płyn pochodzący z wnętrza młodego, zielonego kokosa jest o wiele droższy niż zwykła woda mineralna. Dlaczego? Przede wszystkim, woda z zielonych orzechów kokosowych jest doskonałym napojem nawadniającym. W każdym wieku narażeni jesteśmy na odwodnienie, choroby, wysiłek fizyczny oraz inne przeciążenia naszego organizmu powodujące utratę elektrolitów i minerałów. Uzupełniając je zapobiegamy bólom głowy, skurczom mięśni i ogólnemu przemęczeniu. Stąd wielkie powodzenie napojów izotonicznych wśród sportowców. Okazuje się jednak, że woda kokosowa dużo skuteczniej niż wyprodukowane przez człowieka napoje dostarcza energii i uzupełnia braki mikroelementów. Korzystnie wpływa też na krążenie, temperaturę ciała, czynność serca oraz ciśnienie krwi. Ponadto woda kokosowa zawiera aż 15 razy więcej potasu niż większość napojów dla sportowców i dwa razy więcej niż jeden banan. Jest też bogatym źródłem innych głównych elektrolitów potrzebnych nam w codziennej diecie takich jak: wapń, sód, fosfor, czy magnez. Warto również wiedzieć, że w przeciwieństwie do soków owocowych woda kokosowa jest zasadowa. Poprawia ona wchłanianie wszystkich składników odżywczych, witamin, minerałów i aminokwasów. Regularne spożywanie wody kokosowej reguluje trawienie oraz prace nerek. Dodatkowo, woda z kokosa pozytywnie wpływa na poziom ciśnienia krwi oraz cały układ krążenia.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-03-17 o 14:30
Stary 2014-03-17, 14:35   #4169
Misstic
Wtajemniczenie

Meta moj dzidzius mial 5.6cm w 12tc 4d
Teraz bedzie rowny tydzien pozniej czyli 13tc 4d. Zobaczymy ile urosl maluszek. Dla mnie najwazniejsze zeby sie rozwijal, w swoim tempie ale do przodu

Miminek masz racje i dzieki za przywolanie do porzadku

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-17, 14:37   #4170
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
m. in.

Po wodę kokosową chętnie również sięgają kobiety w ciąży. Przede wszystkim napój poprawia krążenie, trawienie oraz prawidłowe nawodnienie organizmu w tym okresie. Pijąc wodę w ciąży łatwiej przyswajamy witaminy rozpuszczalne w wodzie, m.in. kwas askorbinowy i witaminy z grupy B, mające kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju płodu w łonie matki. Fanki wody kokosowej twierdzą również, że pozwala ona zmniejszyć przykre dolegliwości pojawiające się w czasie ciąży, takie jak mdłości czy zgaga...
Ale po napój pochodzący z wnętrza młodego kokosa mogą, według specjalistów, siegać też nawet małe dzieci. Wszystko dzięki temu, że woda kokosowa zawiera kwas laurynowy, który naturalnie występuje w mleku matki. Ponadto płyn nie wywołuje alergii, nie zawiera cholesterolu ani laktozy. I najważniejsze- jest produktem naturalnym!

gdzie taka mozna dostac u ciebie? siostra w pl szuka i nigdzie nie ma

Delikatny, orzeźwiający płyn pochodzący z wnętrza młodego, zielonego kokosa jest o wiele droższy niż zwykła woda mineralna. Dlaczego? Przede wszystkim, woda z zielonych orzechów kokosowych jest doskonałym napojem nawadniającym. W każdym wieku narażeni jesteśmy na odwodnienie, choroby, wysiłek fizyczny oraz inne przeciążenia naszego organizmu powodujące utratę elektrolitów i minerałów. Uzupełniając je zapobiegamy bólom głowy, skurczom mięśni i ogólnemu przemęczeniu. Stąd wielkie powodzenie napojów izotonicznych wśród sportowców. Okazuje się jednak, że woda kokosowa dużo skuteczniej niż wyprodukowane przez człowieka napoje dostarcza energii i uzupełnia braki mikroelementów. Korzystnie wpływa też na krążenie, temperaturę ciała, czynność serca oraz ciśnienie krwi. Ponadto woda kokosowa zawiera aż 15 razy więcej potasu niż większość napojów dla sportowców i dwa razy więcej niż jeden banan. Jest też bogatym źródłem innych głównych elektrolitów potrzebnych nam w codziennej diecie takich jak: wapń, sód, fosfor, czy magnez. Warto również wiedzieć, że w przeciwieństwie do soków owocowych woda kokosowa jest zasadowa. Poprawia ona wchłanianie wszystkich składników odżywczych, witamin, minerałów i aminokwasów. Regularne spożywanie wody kokosowej reguluje trawienie oraz prace nerek. Dodatkowo, woda z kokosa pozytywnie wpływa na poziom ciśnienia krwi oraz cały układ krążenia.
Chyba kupie mozna dostac w piotrze i pawle, w almie tez jest pewnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości