|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
![]() Jak będzie to chyba w kwietniu, jak mi posmakuje oczywiście, cały bagaznik z pl przywioze
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4173 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Chciałabym się oficjalnie przywitać jako kolejna wrześniówka 2014 :-D To pierwsze forum na jakim się kiedykolwiek zarejestrowałam, więc mam nadzieję, że niczego nie poplątałam ... ;-) |
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4177 |
|
Przyczajenie
|
Napisane przez małaPaulina
ja jutro mam zwykla wizyte i tez sie boje... mam nadzieje ze gin mnie jakos uspokoi ![]() Oczywiscie TŻ mi marudzi ze po co sie stresuje itd ale co on moze o tym wiedziec?To ja nosze malenstwo pod sercem a nie on i mi sie bedzie mądrowal głupek jeden.Dla niego to jest wszystko takie proste... Tak samo jak w I trymestrze mialam mdlosci od rana do wieczora a ten pretensje ze mu loda nie chce zrobic czy cos...kiedys go udusze Jeszcze jak tak czytam ile wy juz usg macie za sobą,ja mialam dopiero 2 Ja też miałam 3 usg od początku, a następne mam dopiero 3 kwietnia, więc małaPaulina nie ma się czym martwić chyba ... |
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
0,33l (kartonik) 1,75 eu
czyli mozna powiedzieć że nieco drogo
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie zaciekawiłyście z tą wodą kokosową,tylko u mnie chyba nigdzie jej nie dostanę...
W jakich sklepach polskich można ją kupić? Misstic,a to w sumie o 2 cm od mojego mimo,że różnił nas ponad tydzień a u mnie w ciągu 3 tyg. urósł 2cm i za każdym razem na usg jest starsze wg rozmiarów o te 2-3 dni,ale może sprawę należy traktować indywidualnie Ja na jednej stronie czytałam,że w 12 tc niektóre zarodki mają 7cm,inne 5cm,więc ta rozbieżność chyba jest czymś normalnym Gdzieś przeczytałam,że w 7 tygodniu zarodek ma 5cm(dziwne,bo mój miał 1,56cm co wyszło,że bardzo prawidłowo) i doszłam do wniosku,że co strona to inne bujdy i nie będę już tego czytać,bo się niepotrzebnie nakręcam a wiadomo,że niektóre artykuły tak samo jak mądrości na forach są wyssane z palca ![]() Eli_O,Wizaż to też było moje pierwsze forum(w sumie już od jakiegoś roku korzystam) i już pykam na nim jak nawiedzona Trudno nie jest,mimo,że też się bałam,że coś zbroję
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki,
![]() wyjechałam na 3 dni a tu tyle do nadrobienia. Masakra, udało się ale oczywiście już nie pamiętam co i komu miałam odpisać ![]() Na pewno chciałam pogratulować wszystkim mamusiom udanego podglądania maluszków Ja wizytę mam za 3 dni i już nie mogę się doczekać, chociaż też mam obawy czy wszystko w porządku ![]() Pojechałam na weekend z Tż do Poznania, bo miał tam jakieś interesy i pomyslałam, że taka ładna pogoda to można pospacerować i coś pozwiedzać. No i co cały weekend lało, wiało i ziąb . No ale nic, przynajmniej wybyłam na trochę z domu i jakaś rozrywka była. Chociaż muszę przyznać, że daleka podróż mi nie służy. Po przejechaniu 700 km miałam jakieś dziwne mrowienie czy drganie w nogach przez całą noc, a dupa tak bolała, że siedzieć nie mogłam ![]() Opis działania wody kokosowej zachęcający, chyba też spróbuję
|
|
|
|
#4181 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moje Małe Serduszko już nie mogę się doczekać kiedy znowu je zobaczę
|
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
Misstic nie panikuj. Będzie dobrze ![]() Piszecie o wizytach. Ja miałam dwie plus genetyczne, czyli usg było 3 razy. Ale u mnie nic się nie dzieje i do lekarza chodzę co 3-4 tygodnie. Liczę, ze tak zostanie do końca ciąży Cytat:
Zanim się obejrzysz wsiąkniesz w forum bezpowrotnie. Uzależnia niesamowicie
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Przyczajenie
|
W tym tygodniu mama odwiedziła mnie i dopiero w weekend (z powodu komplikacji na początku ciąży )oznajmiłam rodzicom nowinę ,że w wieku 42 i 44 lat zostaną dziadkami . Z powodu ,że wyjechałam do Niemiec z miłości 7 miesięcy temu i mam 21 lat troszkę się bałam . Musze przyznać ,że zaskoczyli mnie bardzo pozytywnie . Zaakceptowali ,że tak wcześnie chciałam rozpocząć macierzyństwo i co więcej są chyba najbardziej szczęśliwymi dziadkami na świecie . Wspierają i popierają moją decyzję w 100% .
Gratuluję udanych wizyt mamusiom , mój maluszek w 12t+4d miał 5 cm i wszystko było w porządku więc nie ma co się przejmować książkowymi wymiarami . Jutro mam jakieś gigantyczne pierwsze badania prenatalne , i kosztują mnie 150 euro ale zdrowie bobaska jest najważniejsze . Trochę się boję , powinnam ?
|
|
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy masz termin??
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
Misstic - od tego tutaj wszystkie jesteśmy. Ja pewnie będę od Was potrzebowała solidnego kopa w za 2 tygodnie w sobotę także będziesz miała okazję się odwdzięczyć
![]() I pozytywnego myślenia się trzymamy ![]() Eli - witaj Metamfetaminax - w 7 tc 5cm? niemożliwe musimy wszystkie i każda z osobna pamiętać, że internet to najczęściej śmietnik i z reguły robi więcej zamętu niż porządku. Chociaż mi też czasami ciężko jest być obiektywną i szaleję, szaleję... AgusiaDE - to super moi rodzice też zostali dziadkami w wieku 44 lat zresztą Twoi rodzice rodzicami też zostali dość wcześnie z tego co widzę więc nie mieli o co się pultać Mnie mama urodziła mając 23 lat, ja urodziłam mając 21 i nie żałuję.I o badania się nie martw |
|
|
|
#4186 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa dziewczyny!!!!!!!! Panikuje! Za pol godziny USG. Dygam...!
Zjadlam obiad i z nerwow mi stoi kotlet w przelyku. prosze trzymajcie!
|
|
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze... zzobaczysz dzidzie i zapomnisz o świecie ![]() Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4188 |
|
Wtajemniczenie
|
Eli_O ja sie nie martwie tylko chcialabym cześciej wiedzieć co u mojego maluszka
![]() A wlasnie,ja w week powiedzialam dziadkom ze bedą pradziadkami i dziadek zrobil gest "hura hura" hehe pierwszy prawnuk/prawnuczka chcialby chlopaka bo ma same wnuczkicarolciuska spokoj ![]() agusiaDE nie powinnas
|
#4189 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Niestabilna;4562800 1]Witaj
Kiedy masz termin??[/QUOT 13 września mam wpisane w karcie, ale ostatnio mi gin powiedziała, że prognozuje 9-tego
|
|
|
|
#4190 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba wydaję się sobie mało kobieca bez nich.My napiwków nigdy nie płacimy, bo TŻ skąpy, a ja biedna ![]() Cytat:
Jak zaszłam w ciążę musiałam odstawić leki i myślałam, że będę wariować z niepokoju o dziecko, a tu o dziwo o dziecko jestem zupełnie spokojna. Stresuję się za to wszystkim innym Moja ginekolog ciągle mi powtarza, że ciąża jest całkiem zdrowa, a jedyny problem to jest ze mną ![]() Mój TŻ często jakby zapomina o tym, że mam a) mdłości b) ból głowy c) ból brzucha (zawsze coś) i ciągle z nadzieją pyta, czy będzie seksik... Nawet jak cały dzień chodzę i jęczę Cytat:
U mnie dziadkowie koło 60tki już. Ja trochę się martwię tym, że prawie 30 lat będę miała przy 1 dziecku. Zazwyczaj argumentem jest to, że "najpierw kariera", a ja jeszcze żadnej kariery nie zrobiłam i tak naprawdę dopiero studia skończę No ale ja swojego TŻta poznałam bardzo późno.Cytat:
![]() Ja właśnie wróciłam ze swojego USG. U maluszka oczywiście wszystko w porządku Kość nosowa jest, przezierność ok, wszystko dobrze się rozwinęło. Ma dopiero 6,3 cm (12t 5d). Ja bym wolała żeby nie było zbyt duże, bo potem urodzę jakiegoś 4,5 kilowego bobasa Co mnie zdziwiło to to, że ma strasznie dużo miejsca tam! Spokojnie by się drugi bobas zmieścił Jak zobaczyłam ile tam tych wód płodowych to zrozumiałam gdzie zniknęła moja talia I czemu ten brzuszek taki duży jakbym bliźniaki miała mieć
|
||||
|
|
|
#4191 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
Blondi Banana
dla maluszka. Ja za to już po 30 jestem i dopiero pierwsze dziecko. Marzyło mi się już po studiach w wieku 25 lat, niestety mój (jak mi się wtedy wydawało) związek na całe życie się rozpadł no i dopiero teraz przyszedł czas na powiększanie rodziny Ale jak to mówią lepiej późno niż wcale
|
|
|
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Eli_O;45628670]
Cytat:
Ja dzis bylam na zajeciach dla kobiet w ciazy i jakas laska do mnie w ktorym jestem tygodniu bo ona w 17,a ja 15 i powiedziala ze mam spory brzuch hehe fakt mam taka pileczke a ona nic!tylko ze ona grubsza i ma takie fałdki wiec moze dlatego?kurde mam wielki bebech no i co teraz ?Blondi Banana gratki
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-17 o 18:40 |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
agusiaDE, To uszczęśliwiłaś chociaż przyszłych dziadków
Czasem reakcje ze strony rodziców są wielkim zaskoczeniem. Moi rodzice też będą młodymi dziadkami i to już po raz drugi ![]() A i nie powinnaś się bać W sumie tu każda się boi nie wiedzieć czemu,ale stres negatywnie wpływa na ciążę bla,bla,bla i zrób to dla maluszka i się nie stresuj badaniami Musi być ok ! W końcu wasze dziecko stworzone jest z wielkiej miłości,którą widać nawet na badaniu usg,więc no stress ! Miminek,no w 7tyg. 5 cm a w 11 tygodniu 8 cm. No i oczywiście w piątym już ma 1 cm-stek bzdur Cholera u mnie w 5 tygodniu dopiero pojawił się zarodek 2 mm a na tej jednej stronie bujdy jakich mało,potrafią wpędzić pewnie niektóre panikary w czarną rozpacz.carolciuska,mam nadzieję,że ten kotlet przeszedł Ci już do żołądka,bo jeszcze lekarzowi zrobisz niespodziankę na badaniu produkując zawartość swojego przełyku Paulina,u mnie jedna babcia(z którą już nie utrzymuje kontaktu ze względu na tekst"dobrze,że poroniłaś po co Ci problem ) też ma takie konserwatywne myślenie:Jak to bez ślubu?! Chyba dziadkowie są bardziej uczuciowi Blondi Banana,haha nie ma to jak błagalne spojrzenie niczym kot ze Shreka i pytanie"A może dzisiaj jakiś seksik"? a tu buumm,dwie odpowiedzi: "NIEE!!!" albo"Nie dziś,źle się czuję. Mdli mnie.. /głowa boli../brzuch boli../ Ty jesteś nie poważny w ciąży tak za bardzo nie wolno" Ale uważaj,bo jeszcze dzieć może się rozwinąć i na koniec ciąży dobić chociaż do tych 4 kg W tym roku już znam 3 kolosy,które urodziły się z wagą 5 kg
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla maluszka [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi Banana, super, że usg było dobre (w co i tak nie wątpiłam
)![]() ciąża to stres, ale jak się urodzi dziecko to człowiek się o dziecko denerwuje i tak już do końca życia urok rodzicielstwa![]() zjadłam kisiel na kolację, ja już nie pamiętam, jak to jest móc jeść, na co ma się ochotę
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwsze łyki wody kokosowej mam za sobą
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i jak ta woda kokosowa? ja to ani nie lubie kokosa ani tego mleka kokosowego wiec woda pewnie by mi tez nie posmakowala... Aliszcze wlasnie boje sie tego ciaglego stresu o dziecko,jeszcze ja to jestem takiej slabej dupy ze sie o wszystko martwie...ech
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
to jak mowa o brzuchach to ja pokaże swój 13 tc 1 d, przed ciążą był płaski wręcz nawet zapadnięty
|
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
No własnie ja mało co jem, dalej nie mam napadow głodu ... Zjem sniadanie, potem drugie, obiad, jakas przekąska, kolacje 2 kromki i już ... czekam na te napady głodu i nic ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

mozna dostac w piotrze i pawle, w almie tez jest pewnie 

W jakich sklepach polskich można ją kupić?

. No ale nic, przynajmniej wybyłam na trochę z domu i jakaś rozrywka była. Chociaż muszę przyznać, że daleka podróż mi nie służy. Po przejechaniu 700 km miałam jakieś dziwne mrowienie czy drganie w nogach przez całą noc, a dupa tak bolała, że siedzieć nie mogłam 

Zanim się obejrzysz wsiąkniesz w forum bezpowrotnie. Uzależnia niesamowicie
ale zdrowie bobaska jest najważniejsze . Trochę się boję , powinnam ?
musimy wszystkie i każda z osobna pamiętać, że internet to najczęściej śmietnik i z reguły robi więcej zamętu niż porządku. Chociaż mi też czasami ciężko jest być obiektywną i szaleję, szaleję... 
będzie dobrze... zzobaczysz dzidzie i zapomnisz o świecie 
I czemu ten brzuszek taki duży jakbym bliźniaki miała mieć
dla maluszka.