Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 16:23   #4801
emdzik
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Przyszly nasze M&M'sy
O mamo.. ile za to płaciliście ? ;<

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 16:47   #4802
Buczorek
Raczkowanie

activelifestyle dzięki za odpowiedź
ile u Was ksiądz sobie zażyczył za ceremonię?

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ rozmawiał jeszcze z teściową przez telefon i ona skomentowała, że mamy późno ślub... I niby to był zwykły komentarz, bez dalszych uwag, tylko powiedziała "o, późno", ale jakąś niepewność u mnie zrodziła... Mamy ślub o 15:55, cywilny, więc całość trwa ok 35min (znalazłam info, że co tyle są śluby cywilne) + życzenia. Więc pewnie ok. 17 już będziemy na sali...
Mama niby cały czas mówiła, żeby wziąć ślub jak najpóźniej, ja też, ze względu na gości którzy będą dojeżdżać do nas 200km, a wczoraj powiedziała, że faktycznie, głupia pora, bo ok. 12:30 muszą wyjechać z Krosna i będą zbyt głodni do tej 17:30 jak zjedzą obiad. Ale wybiłam jej to z głowy, bo to przecież zawsze tak jest, ale i tak, jakoś tak mnie to gniecie, że złą godzinę wzięłam
Godzinę masz bardzo dobrą też chciałam 17/17.30 ale takiej wybrać nie mogłam gdyż Ksiądz zaproponował 15.30, 16.30 i 18... ponieważ 'u nich tylko takie godziny są dostępne'

Stary 2014-03-17, 17:17   #4803
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Strasznie wcześnie macie te godziny, u mnie przeważnie jest na 17.00, ale że akurat jest w wakacje jeden dyżurny ksiądz to musi być ślub na mszy na 18.00. A na sale jedzie się jakieś 15-20 minut.
Ty uważasz, że wcześnie, dla mnie z kolei za późno zależy od regionu, chyba mamy na wątku PMki, które mają ślub o 11
dla mnie idealną godziną jest 15

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Z piwa to ja bym smoersby postawiła Choć niektórzy twierdzą, że to nie piwo

Ja myślę, że na ślub piwo pasuje - jeśli są goście, którzy będą pić, to czemu nie !
Np ja

Pewnie, są ludzie, którzy piją tylko piwo

rabbitka fajna playlista, lubię taką muzykę ale czy ludzie będą się bawić do np. Green day?

MMs też fajnie wyszły
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:20   #4804
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Strasznie wcześnie macie te godziny, u mnie przeważnie jest na 17.00, ale że akurat jest w wakacje jeden dyżurny ksiądz to musi być ślub na mszy na 18.00. A na sale jedzie się jakieś 15-20 minut.
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Ty uważasz, że wcześnie, dla mnie z kolei za późno zależy od regionu, chyba mamy na wątku PMki, które mają ślub o 11
dla mnie idealną godziną jest 15
Ja mam ślub na 11 chyba będe musiała wstać o 4 żeby się ogarnąć

MMs świetne ja nadal myślę nad podziękowaniami dla gości i nad wódką chciałam naklejki ale zaczynają mi się podobać zawieszki
Stary 2014-03-17, 17:23   #4805
Lusiija
Zadomowienie

Ja Wymyśliłam mały podarunek. Jest wiele fajnych pomysłów np cukierki miód itp. Mojej mamie bardzo się to spodobało. Wymyśliłam że przy takich czekoladkach Na stole można też napisać podziękowania. Ale jak się dowiedziałam że mama planuje do tego jeszcze ciasto i pół l Finlandii na głowę! !!! Pomóżcie... eh..

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:24   #4806
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny jak zawsze potraficie pocieszyć mnie, 100% panikarę przejmującą się wszystkim

Gdybym mogła wybrać jeszcze raz, wzięłabym 15:20 - jeszcze wcześniejszy ślub był 14:45 i dla mnie to jednak ciuteńkę za wcześnie. A o 35min w tę lub w tamtą nie ma co płakać Jedyne co, to że impreza się zacznie chwilę później i tę chwilę krócej potrwa Choć gdyby się zaczęła wcześniej to i by się wcześniej skończyła, bo goście przecież mają swoją wytrzymałość

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Gdybyś wzięła wcześniejszą to teściowa by się oburzyła że każesz się gościom zrywać o 5rano żeby dojechać. Teściowa to jest instytucja która zawsze coś znajdzie. Dobrą masz godzinę, ja mam 5min po Tobie ślub
Nieee, moja teściowa jest kochana i na pewno o nic by się nie oburzała Więc ten argument akurat odpada ona nie miała nic złego na myśli, może w głowie po prostu miała stereotypowe myślenie, że ślubów cywilnych to się tylko do południa udziela...

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
An, nie przejmuj się
Moja mama też miała wątpliwości, czy to aby nie za późno
A ja szczerze mówiąc wolę 15:20, niż 14.
Na 14 to wstaję rano, jem śniadanie i do tej 16, zanim obiad jest, to jestem mega głodna!
A na 15.20, to zjem rano śniadanie, a potem jeszcze coś przed wyjściem (tzn. jako gość weselny).
Na 14 też na pewno bym się nie zdecydowała, ale Twoja 15:20 jest idealna Choć moje 35min różnicy to przecież nic, no ale moja chora głowa oczywiście wszczęła alarm i kazała zacząć rozpaczać, bo coś do martwienia się muszę mieć
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:25   #4807
czekooczekolada
Zakorzenienie

Kate Noir
koszulka nie w moim guście.
odnośnie poradni, nas babka trzymała za każdym razem 2h, + ksiądz 1,5 , więc nasze nauki trwały 3,5 h . jedno spotkanie, dwa kolejne tyle samo

ysia
gratulacje "czterdziechy "

nasturcja
bardzo mi przykro z powodu koleżanki, to jest targedia, taka młoda

Dotka90
wszystkiego dobrego

ja mam slub na 14, chcialam na 15, dla mnie 15 to idealna pora na ślub. 14 troche wczesnie, ale tez jest spoko, natomiast nie brałabym w zyciu na 17 czy 18 ale ja wątpie czy zjem śniadanie , na bank ze stresu nie będe nic jeść

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-17, 17:25   #4808
Holly Nieduża
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ja mam na Spotify - dodaje w załączniku screeny.
Cytat:
ceremony:

fajne macie te listy, trochę od was pościągam

Stary 2014-03-17, 17:29   #4809
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię-zdjęcie z plecami mojej sukni :sliczna:
kocham Twoją suknię

Cytat:
Szeptem się chwalę że zostało mi

40 dni!

wczoraj wróciłam od rodziców, zawiozłam suknię i już czeka na wielki dzień

A teraz nadrabiam!
toż to ledwo niewiele ponad miesiąc, aaaa!

nasturcja1308 straszna sprawa z Twoją koleżanką taka młoda dziewczyna ....

Cytat:
Dziewczyny, stawiam Wam piwo Dzisiaj mam urodziny
sto lat!!!

Elrosa ten tort co wrzuciłaś, jak dla mnie bomba!

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Dajecie piwo na wesele?

oczywiście
ale piwo tak naprawdę będzie królowało na poprawinach

Cytat:
Też tak myślę A co macie na podziękowania dla gości? U mnie to chyba najbardziej kontrowersyjny temat ostatnio :p

wino (ewentualnie dla niektórych wódka) + ciasto

Cytat:
Napisane przez klaudik21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Podczytuje Was od jakiegoś czasu i postanowiłam w końcu do Was dołączyć
Ślub 28.06.2014r. o godz. 17.00
witaj!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ rozmawiał jeszcze z teściową przez telefon i ona skomentowała, że mamy późno ślub... I niby to był zwykły komentarz, bez dalszych uwag, tylko powiedziała "o, późno", ale jakąś niepewność u mnie zrodziła... Mamy ślub o 15:55, cywilny, więc całość trwa ok 35min (znalazłam info, że co tyle są śluby cywilne) + życzenia. Więc pewnie ok. 17 już będziemy na sali...
Mama niby cały czas mówiła, żeby wziąć ślub jak najpóźniej, ja też, ze względu na gości którzy będą dojeżdżać do nas 200km, a wczoraj powiedziała, że faktycznie, głupia pora, bo ok. 12:30 muszą wyjechać z Krosna i będą zbyt głodni do tej 17:30 jak zjedzą obiad. Ale wybiłam jej to z głowy, bo to przecież zawsze tak jest, ale i tak, jakoś tak mnie to gniecie, że złą godzinę wzięłam
ależ wymyśliła
normalna godzina, wcale nie za późno! sama bym tak wolała na spokojnie więcej czasu na przygotowania

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ja mam ślub na 11 chyba będe musiała wstać o 4 żeby się ogarnąć
wow 11 to faktycznie kosmos ale za to dłuuuuugo się będziecie bawić

_________________________ _____________________

laseczki, trzebaby nad tytułami nowego wątku pomyśleć

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:39   #4810
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość

My mamy tradycyjne toruńskie perniczki (3 małe - w glazurze, czekoladzie i saute) z wierszykiem "za przybycie dziękujemy, pierniczkami częstujemy"
zorientowałam się, że jesteś z Torunia po tym właśnie gdzie ślub gdzie wesele, napisz

Cytat:

Przyszly nasze M&M'sy

Sent from my iPhone using Tapatalk
ile zapłaciliście, bo jak patrzyłam na stronce to megakasa chyba, ale nie wiem jak z wysyłką do Polski.
ile jest ich w paczce i po ile paczka? po ile pakujecie ?

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:44   #4811
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Np ja
Ja nie przepadam za zwykłym piwem, dla mnie znośne jest tylko somersby, ewentualnie desperados, w czasach młodości reds. Równo w czasach licealnych wchodził mi tylko harnaś

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja mam slub na 14, chcialam na 15, dla mnie 15 to idealna pora na ślub. 14 troche wczesnie, ale tez jest spoko, natomiast nie brałabym w zyciu na 17 czy 18 ale ja wątpie czy zjem śniadanie , na bank ze stresu nie będe nic jeść
Ja miałam ten sam problem - 14 czy 15. Skończyło się na 14:30
Ale u mnie w rejonie to już mega późno. W niektórych rejonach śląska - 11/12 to godziny ślubów.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:

Przyszly nasze M&M'sy

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ale super !
A one smakują jak zwykłe czekoladowe m&m?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:44   #4812
patricia_pati
Raczkowanie

ja mam ślub na 17 i nie wiem jak się wyrobię, a co dopiero jak macie 11
nieźle..,. wtedy jak tak późno wesele to wydaje się, że jest więcej jedzenia, schodzi mniej wódki etc. a do tego przyjemnie i chłodno na dworzu się robi.. no i można się wyspac i przygotowac na spokojnie.

mam pytanko. czy jedziecie przed weselem na salę zobaczyc jak przystrojona, czy raczej nie, czy zawozicie jakieś rzeczy czy ktoś wam?

my mamy wódkę (jaką macie i ile liczycie na osobę?? jak z poprawinami jest imprezka), wino (ok. 20 butelek) różne rodzaje i się zastanawiam czy powinny stac na stole czy osobno na stoliku?? a do tego barmana z kolorowymi likierami, syropami i sokami. piwa nie mamy, ale planujemy kupic na poprawiny w butelkach (jakie i ile???) bo z beczki to musiałby ktoś nalewac, bo inaczej syf się robi i ludzie nie umieją - przynajmniej tak było ostatnio jak byłam na poprawinach).

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-17, 17:59   #4813
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:

rabbitka fajna playlista, lubię taką muzykę ale czy ludzie będą się bawić do np. Green day?

MMs też fajnie wyszły

mysle, ze beda, staralam sie wybierac takie piosenki co mozna tanczyc pokazywalam mojej mamie i nawet ona byla zadowolona tak , ze spoko zreszta na weselu bedziemy miec wiekszosc mlodych ludzi z podobnym gustem muzycznym :Brokol:

za M&m'sy placilam £112 za 2 paczki po 1.5 kg

z tej strony co zamawialam wysylka tylko do UK, wiem, ze sa tez na ebay ale ta aukcja to bez personalizacji http://www.ebay.co.uk/itm/2310060623...84.m1439.l2649

Lg_ago nie otwieralam jeszcze, bo ja to bym paczke zjadla, lubie M&M's ale tak w smaku sa jak normalne czekoladowe

Patricia_pati wyjdzie nam ok 42 gramy na goscia (czyli ok 42 sztuk) bedziemy pakowac do torebeczek z organzy.

Sent from my iPad using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:01   #4814
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam ten sam problem - 14 czy 15. Skończyło się na 14:30
Ale u mnie w rejonie to już mega późno. W niektórych rejonach śląska - 11/12 to godziny ślubów.[COLOR="Silver"]
u nas to taka optymalna godz, przeważnie sie bierze na 14,15
ja chciałam na 14:30, ale nie mogłam bo o 15 juz był ślub inny

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
nieźle..,. wtedy jak tak późno wesele to wydaje się, że jest więcej jedzenia, schodzi mniej wódki etc. a do tego przyjemnie i chłodno na dworzu się robi.. no i można się wyspac i przygotowac na spokojnie.
.
tak, i najpiękniejszy dzień Twojego życia mija w przeciągu paru godzin. a tak to ja się nim chociaż nacieszę, i nie minie mi jak 5 minut nie zalezy mi zeby jak najwiecej zostało jedzenia czy wodki, po to to robię żeby ludzie zjedli a nie żebym czatowała żeby jak najwięcej zostało. co z tym potem zrobisz (jedzeniem?) świniom dasz? u nas po poprawinach i tak jest pełno jedzenia, to nie wyobrazam sobie ile by zostało z wesela od godziny 19-20 a nie od 16-17.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-17, 18:12   #4815
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

rabbitka ale super te MMs normalnie aż się zastanawiam nad takimi podziękowaniami dla gości
Stary 2014-03-17, 18:15   #4816
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziewczyny, zznalazłam to Wasze niebieskie wino dzis w Kauflandzie
zgadnijcie za ile? 12,99zł!!!
półsłodkie, 0,7 litra czeka na mnie w barku

ale cena bardzo dobra i nie wiem czy to sie sprawdza, ale jak cos w Kauflandzie ma żółta cenówke tzn, że nigdzie taniej sie tego nie kupi (tzn nigdzie taniej detalicznie) i akurat to winko ma żółta cenowke

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:25   #4817
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hejka

Pogodna dzis kiepska to mam czas na forum

Mój TŻ W KOŃCU poprosił kolegę o świadkowanie. Już myślałam, że ten mój nieogarnięty chłop będzie latała dzień przez ślubem szukać świadka
No i to cieszę się bardzo że już to załatwił ale oczywiście od razu umówili się z chłopakami na wieczór kawalerski a ja już drże, że coś odwali.
Oczywiście na 2 tygodnie przez weselem postanowili zrobić sobie męski wypad na weekend albo ciut dłużej. Noż kurde żeby tylko nie było jak w Kac vegas że mi narzeczonego zgubią( a znając ich i to jak się bawią jak są sami ) muszę i taką opcję brać pod uwagę
Jutro jedziemy w końcu spisać ten protokół, potem tylko zapowiedzi i koniec papierologii.

Cytat:
Dziewczyny ile mniej więcej powinno kosztować zrobienie rzęs 1:1 ? Bo znalazłam ofertę za 120zł i coś mi się wydaje że to za tanio...
Ja myślę, że to ok cena

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to wcześniej była w szpitalu, a w piątek źle się poczuła i lekarz jej nie przyjął. A kilka lat temu miała przeszczepione serce. Dziewczyna 30 lat, miała 2 letniego synka

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------
O matko współczuje. Tragedia

Cytat:
Dziewczyny, stawiam Wam piwo Dzisiaj mam urodziny
No to kochana wszystkiego co najlepsze. Idelanego slubu i cudownego zycia po.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Już kiedyś byłą dyskusja na temat alkoholi. Moje zdanie jest takie - na ślub i wesele wydajemy tyle kasy i jest to eleganckie przyjęcie więc jak wydam kilka złotych więcej na alkohol to mnie to już nie zbawi. Tym bardziej wina - których nie kupuje się tyle co wódki , no ale to moje podejście do sprawy a skoro ty chcesz mieć Fresco to je masz -rozumiem że Tobie ono smakuje , tylko czy wszystkim będzie smakować?
A ja tam się na winach nie znam wcale i nie miałam się kogo poradzić,
Pojechaliśmy do Makro i facet Nam tam polecił kilka marek wina wg niego pasującego na wesele. Wybraliśmy jedno z tych polecanych, kosztowało 20 zł za butelkę i nie uważam, żebyśmy popełnili gafę.

Cytat:
Dajecie piwo na wesele?

Nie. Ale jakbym miała poprawiny to był na drugi dzień dała.

Cytat:
Też tak myślę A co macie na podziękowania dla gości? U mnie to chyba najbardziej kontrowersyjny temat ostatnio :p

Ja mam flaszkę wódki na odchodne, w typowe podziękowania typu ciasteczka z podziękowaniu dla każdego się nie bawie.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Sunrise,dół to muślin.
Kocham suknie muślinowe
Może dlatego, że sama taką mam?

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ech, ja też się boję, że się połamię przed weselem (nie koniecznie na panieńskim).

Co do tej pary, to chyba lepiej by wyglądało, jakby do ołtarza poszła o kulach.
Ja o siebie się nie boję, ale o mojego TŻ owszem.

Cytat:
Cześć dziewczyny

witaj
Cytat:

mam pytanko. czy jedziecie przed weselem na salę zobaczyc jak przystrojona, czy raczej nie, czy zawozicie jakieś rzeczy czy ktoś wam?

my mamy wódkę (jaką macie i ile liczycie na osobę?? jak z poprawinami jest imprezka), wino (ok. 20 butelek) różne rodzaje i się zastanawiam czy powinny stac na stole czy osobno na stoliku?? a do tego barmana z kolorowymi likierami, syropami i sokami. piwa nie mamy, ale planujemy kupic na poprawiny w butelkach (jakie i ile???) bo z beczki to musiałby ktoś nalewac, bo inaczej syf się robi i ludzie nie umieją - przynajmniej tak było ostatnio jak byłam na poprawinach).
Ja na sale jadę bo sama się zajmę dekoracją.
Co do alko ja bym wzięła 0,7 na dwudniowe wesele.

KObietki umówiłam się na 4.04 na dopasowanie sukni
Ciesze się bardzo bo już jej tak długo nie widziałam i nie miałam na sobie. Ahhh nie mogę się doczekać.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:37   #4818
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Hej Dziewczyny! Przepraszam za swoją nieobecność ale pochłonięta jestem nową pracą i przygotowaniami do chrztu swojego chrześniaka więc pokornie błagam o wybaczenie!
Nawet nie próbuję nadrobić bo gaduły jesteście straszne

lecę na trening, jak znajdę większą chwilkę to może się włączę w rozmowę bo widzę dzieje się, oj dzieje!

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:38   #4819
emdzik
Zakorzenienie

Mój świat się zawalił... przyjechały buty i są za duże ;(
Do tego co mnie cały czas zastanawia...
na podeszwie jest napisane jakimś markerem czy czymś rozmiar 38.. a widać pod spodem, że prześwituje 39 :|

27.01.2015 <3
Stary 2014-03-17, 18:39   #4820
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
o to to , ja pewnie pierwszy posiłek wepchnę około 20

Cytat:
Ja nie przepadam za zwykłym piwem, dla mnie znośne jest tylko somersby, ewentualnie desperados, w czasach młodości reds. Równo w czasach licealnych wchodził mi tylko harnaś
szkoda, że harnaś tak się zepsuł ze smakiem

Cytat:
my na dwa dni na 100 osób mamy kupione 130 butelek Tadka, ale u nas będzie dużo wina, około 70 butelek (bo też rozdajemy i u nas dużo pijących wino) + piwo i coś tam jeszcze.

Cytat:
tak, i najpiękniejszy dzień Twojego życia mija w przeciągu paru godzin. a tak to ja się nim chociaż nacieszę, i nie minie mi jak 5 minut nie zalezy mi zeby jak najwiecej zostało jedzenia czy wodki, po to to robię żeby ludzie zjedli a nie żebym czatowała żeby jak najwięcej zostało. co z tym potem zrobisz (jedzeniem?) świniom dasz? u nas po poprawinach i tak jest pełno jedzenia, to nie wyobrazam sobie ile by zostało z wesela od godziny 19-20 a nie od 16-17.
racja lepiej niech ludziska sie najedzą i popiją bo co potem zrobić z tym wszystkim? jesć przez pół roku

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ciesze się bardzo bo już jej tak długo nie widziałam i nie miałam na sobie. Ahhh nie mogę się doczekać.
ale masz fajnieeeeeeeeeeeee

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:40   #4821
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
na podeszwie jest napisane jakimś markerem czy czymś rozmiar 38.. a widać pod spodem, że prześwituje 39 :|
O, nie !!
Pisz zaraz do nich o co chodzi !
Nie martw się, wymienią Ci na odpowiedni rozmiar !!

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 18:52   #4822
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
O, nie !!
Pisz zaraz do nich o co chodzi !
Nie martw się, wymienią Ci na odpowiedni rozmiar !!
No muszę!
Tylko się wściekam bo będę znowu 3 tygodnie czekać .. a jak znowu coś będzie nie tak.. już nie mam na to czasu...

27.01.2015 <3
Stary 2014-03-17, 19:02   #4823
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
o nie a zmierz może wkładkę, czy jest taka jak podano na stronie dla rozmiaru 38? napisz do nich maila, niech wyślą ci nowe
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:14   #4824
enzunio
BAN stały

75 DDŚ

Załatwione

Sala
Noclegi
Kościół
Skrzypaczka
Akty chrztu i bierzmowania TŻ
Nauki przedmałżeńskie
Poradnia przedmałżeńska
Dj
Fotografowie
Kamerzyści
Dekoratorki (od sali + od kościoła)
Zaproszenia (+rozdaliśmy wszystkie, zostały 2 lub 1 do wysłania)
Pudło na koperty
Koszyczki awaryjne (na razie puste)
Zawieszki na wódkę
Wódka
Barman
Alkohole dla barmana + syropy
Soki
Szampan
Wino
Parasol na wypadek deszczu

Suknia, halka
Buty do kościoła i na plener
Buty taneczne
Kolczyki
Welony
Perfumy
Podwiązka
Spinka do włosów po oczepinach - czekam na przesyłkę

Obrączki
Poduszka na obrączki
Fryzjer
Makijażystka

Piosenka na pierwszy taniec
Taniec - walc

Buty TŻ
Spinki do mankietów
Skarpetki z napisem JUST MARRIED

Opaski dla druhen
Krawaty dla drużbów
Bańki mydlane dla dzieci
Tablice rejestracyjne dla nas, rodziców i świadków
Dekoracja samochodu – czekam na przesyłkę
Tuby strzelające
Koszyk do sypania kwiatków
Podziękowania dla rodziców

Dekoracje na poltra – większość – stojące lampiony, wiszące lampiony, pływające lampiony (zostały tylko pochodnie do kupienia i paliwo do nich)
Ciasto na poltra – zamówione

Co jeszcze trzeba kupić?

Panna Młoda:
majtki
sukienkę na poprawiny
kosmetyki na poprawiny
sukienkę na panieński
buty na poprawiny
lakier do pedi
paski wybielające?? - lub wybielić zęby
plastry Compeed przeciw otarciom
sztyft przeciw otarciom
talk

Pan Młody:
smoking
bielizna
koszule
muszki, pas smokingowy
ubiór na poprawiny – całość!!!

Wesele:

napoje gaz.
napoje dla barmana
wody
piwo
cukierki na bramy
drewniane literki na stół ??? – jeszcze się zastanawiam
ciastka z wróżbą
zamówić tort!!
dokończyć kieliszki do tłuczenia

DJ NA POPRAWINY - może wreszcie bym się tym zajęła?!

Polter:
płonące pochodnie
ustalić jedzenie
naczynia
napoje
bimber – w toku
kamień do tłuczenia i skrzynka

Ustalić:

samochód – jedziemy bmw czy mercedesem (na dzień dzisiejszy bmw)
manicure – hybryda czy żele?
podróż poślubną

Spotkać się z:
managerką sali – ustalić menu, zamówić dzika
fotografami (ustalić plener, może zrobić sesję narzeczeńską)
kamerzystami (dogadać szczegóły, ustalić plener)
djem (ustalić repertuar, podać piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe itd)
skrzypaczką – ustalić listę utworów

Załatwić:
zapowiedzi
USC

Zrobić:
winietki
plan stołów
menu

28 maja:
10.00 – ostatnia przymiarka

29 maja:
11.00 rzęsy
paznokcie
kupić owoce dla barmana
spakować się do hotelu
zacząć robić jedzenie na Poltra

30 maja:
dekoracja na Poltra
dokończyć jedzenie

POLTER!!!

31 maja:

-wstać
-przeżyć.

I BAWIĆ SIĘ NAJLEPIEJ NA ŚWIECIE !! (dzięki Lemon )

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-03-17 o 19:23
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:19   #4825
Lemon_Drop
Zadomowienie

rossifumi, klaudik21 witajcie!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ahaa! Kliknęłam buty na allegro! Czekam niecierpliwie aż przyjdą, mam nadzieję że będzie ok z rozmiarem!
Pochwal się koniecznie

Kate Noir ale nawiedzona kobieta! Mam nadzieję że nie trafimy na kogoś takiego
No i co to znowu za marudzenie o kompleksach?

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
I po ślubie namawiała na eksperymenty w łóżku "bo już wszystko można co akceptują oboje"
Hehe a przed ślubem nie można?

ysia gratki 40 dni!

Naturcja Strasznie współczuję straty koleżanki... a jeszcze bardziej jej rodzinie

Dotka
wszystkiego najlepszego!

Ewaden wytrzymacie te 6 tygodni!

An wzięłaś bardzo dobrą godzinę! 15 wg mnie byłaby za wczesnie, goście wcześnie by się spili

Rabbitka wasze m&msy są extra!

Cytat:
Odsyłaj, nie masz innego wyjścia... Na stronie podana była długość wkładki?

Enzunio brawo za rozpiskę! Na końcu zapomniałaś napisać "Bawić się najlepiej na świecie!"

Kurcze wróciłam właśnie z siłowni i tak mnie bolą stopy od biegania że szok! Na razie muszę przestać bo ledwo dziś 20 min przebiegłam... Nie wiem co to może być
Stary 2014-03-17, 19:24   #4826
enzunio
BAN stały

Cytat:
o nie... skąd zamawiałaś, przypomnij?

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Enzunio brawo za rozpiskę! Na końcu zapomniałaś napisać "Bawić się najlepiej na świecie!"
wiedziałam ,że o czymś zapomniałam
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:36   #4827
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
źle zrozumiałyście, nie chcę żeby jedzenia zostało tylko żeby było sporo w trakcie wesela i poprawin bo w mojej rodzinie to dosyc ważne. do tego wydaje mi się, że takie od 14 do rana jest dosyc męczące i młodzi wyglądają na wypompowanych, nie wiem jak u Was, ale u mnie jest panieński/kawalerski, potem praca i załatwianie szczegołów + kosmetyczke etc. a w piątek huczne butelki do nocy , głupi zwyczaj, czasem naprawdę długo ludziska siedzą i jest ich mnóstwo, nie wiem gdzie ich pomieścic w mieszkanku w bloku , cały dzień przygotowań + wesele zawsze do 6 i poprawiny również od 14 do nocy.
Cytat:
mysle, ze beda, staralam sie wybierac takie piosenki co mozna tanczyc pokazywalam mojej mamie i nawet ona byla zadowolona tak , ze spoko zreszta na weselu bedziemy miec wiekszosc mlodych ludzi z podobnym gustem muzycznym :Brokol:

za M&m'sy placilam £112 za 2 paczki po 1.5 kg

z tej strony co zamawialam wysylka tylko do UK, wiem, ze sa tez na ebay ale ta aukcja to bez personalizacji http://www.ebay.co.uk/itm/2310060623...84.m1439.l2649

Lg_ago nie otwieralam jeszcze, bo ja to bym paczke zjadla, lubie M&M's ale tak w smaku sa jak normalne czekoladowe

Patricia_pati wyjdzie nam ok 42 gramy na goscia (czyli ok 42 sztuk) bedziemy pakowac do torebeczek z organzy.

Sent from my iPad using Tapatalk
dzięki, zostanę chyba przy czekoladce i migdałach chociaż pomysł fajny, ale najlepsza ta personalizacja

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ja na sale jadę bo sama się zajmę dekoracją.
Co do alko ja bym wzięła 0,7 na dwudniowe wesele.

a to 0,7 to liczyłabyś już z poprawinami, prezentami (na konkursy) i flaszkami dla zespołu itp. na odchodne??

na poltra czy tzw. butelki (u nas w regionie to się nazywa butelki) mamy osobno wódkę (10 butelek, mam nadzieję, że starczy), a na wesele 105 z czego 15 dla barmana i jakieś 10 do koszy np. dla obsługi, kamerzysty etc., i do tego pewnie z 10 na zabawy i zostaje 70 na 80 osób + barman + wino +piwo na poprawiny i się przejmuję, że zabraknie
Cytat:
spokojnie na pewno zdążą przysłac nowe i będzie okej!

Cytat:
75 DDŚ

gratulacje i ściągam listę spraw

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-17, 19:37   #4828
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
o nie... skąd zamawiałaś, przypomnij?
bialebuty.com.pl...

Idę je wymierzyć dokładnie

27.01.2015 <3
Stary 2014-03-17, 19:42   #4829
rossifumi
Raczkowanie

Enzunio: O matko z córką!!! Odwaliłaś kawał dobrej roboty z załatwianiem. Już wiem, że duże weselicho to nie dla mnie: mam problem z zapłaceniem rachunków na czas, ogarnięcie tej całej logistyki jest poza moim zasięgiem. Gratulacje!!!

Linaewen: Boska sunia! Mój ideał, gdybym miała taką figurę, ech.... Niestety potrzebuję porządnego gorsetu, żeby utrzymał ciałko w miejscu. Ale przyznam, że jest przepiękna

Co do wina: sama uwielbiam wino, a nie mam zbyt dużo kasy do wydawania, więc specjalizuję się w wyszukiwaniu dobrym win w cenie do 15 PLN. W Tesco, Lildlu i w innych marketach można spotkać super smaczne wina za 10-15 PLN. I na pewno takie podamy na weselu.
rossifumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:59   #4830
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Szeptem się chwalę że zostało mi

40 dni!

wczoraj wróciłam od rodziców, zawiozłam suknię i już czeka na wielki dzień

A teraz nadrabiam!
Taaaaaak!

Cytat:
Dajecie piwo na wesele?
Nie.
Mamy krótszą imprezę i nie będzie jedzenia które do piwa pasuje.
Z resztą będzie wódka, wina, whisky - więc wystarczająco może się ludziom 'pomieszać'.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ijaa Babeczki ze zdjęcia to z Twojej cukierni? Wyglądaja przepysznie
Super, że florystka zeszła z ceny
Nie.
Będą robione na mniej więcej taki wzór. Mamy wybrane ciasto i obgadane, że bez problemu da się coś takiego zrobić. Jedyne co zostało to złożyć zamówienie.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj.

Cytat:
Ale chamstwo! Bij ich!

Cytat:
75 DDŚ

I BAWIĆ SIĘ NAJLEPIEJ NA ŚWIECIE !! (dzięki Lemon )
Super rozpiska.
I końcówka najlepsza. Muszę sobie ją gdzieś zapisać.

Miałam kleić zaproszenia na ślub ale.. mi się nie chce. Leń ślubny mnie złapał.

Moja fryzura ślubna i przymiarka musiały (przez mojego Dyra ) zostać przełożone na czwartek.

Kolejne dwie pary potwierdziły dzisiaj swoją obecność więc stan na ten moment to:
0 odmów
47 potwierdzonych
7 niepotwierdzonych (dwa dni po terminie ) - daję im tydzień i zaczynam ich molestować

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości