Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 22:26   #4411
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Hejka!

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Wczoraj to chyba nie był brzuszek... Przed chwilą miałam pobudkę z rykiem takim jak wczoraj, cyca wypluwała. Ponosiłam chwilkę, żeby się uspokoiła, tŻ psiknął wodą morską, chwilę popłąkała i się przyssała i usnęła. A wczoraj całą noc się męczyła, a ja w nocy nie załapałam, że to nosek przytkany... Tak się zafiksowałam na to jedzenie (bo rzeczywiście zjadła ode mnie z talerza, w dodatku mięsa kawałek chwyciła), że nie przyszło mi do głowy szukać innej przyczyny.

Oby szybko przeszło!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
tak serio dla mnie jest to urocze . to wyraz miłości,poswiecenia ,uczucia ,wiezi z maleństwem . nie wiem ...jakos na mnie taki widok działa rozczulająco -obojętnie czy na focie ,czy w parku na ławce mama karmi ...-rozgrzeszam . (choć sama bym do netu nie wrzuciła takich fot)
I chyba tu jest pies pogrzebany

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
nie i nie chce słyszeć ja czasami nie ogarniam jak dziecko biore i odkładam do łóżeczka, a gdzie jeszcze zęby przemywać
Ja też
Co do mycia ja kupiłam pastę z Ziaji bez fluoru własnie - myślałam, że bedzie ok. No nic jak mam to zużyję obecną i kupię coś innego potem

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
wróciłam jestem 7 stron do tyłu, jak się jutro wezme za nadrabianie to pewnie będzie już z 10 a tymczasem dobranoc.
i weekend minął a test mam tylko jeden
Aaa no tak test...wypełnie, ale szczerze nie miałam ostatnio czasu

--------------
My wczoraj cały dzień u dziadków, na obiadku u mamusi
Dziś z kolei pojechaliśmy do dentysty - przeżyłam!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 22:34   #4412
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ten nenedent bez fluoru i smakowa, to jednak nie chcę (chociaż kupiłam, ale lezy od chyba 3 miesiecy ani razu nie uzyta)

I jeszcze pytanko, jak wam się dziecko obraża na jakies jedzenie (np nie chce zjeść obiadu przygotowanego przez was) to co wtedy dajecie? Bo u mnie dzis była taka sytuacja właśnie i musiałam na szybko słoiczek otwierać, nawet podgrzać nie zdązyłam, a na cyca był foch.
nenedent jest tez "niesmakowa" . ja myje ta właśnie . i nie dam tak małemu dziecku pasty z fluorem . w pl są wytyczne aby unikac przy tak małych dzieciach -niepotrafiących wypłukać buzki .
a łatwo go przedawkować bo nidosyc ze maluch połknie nawet niewlielką ilość to jeszcze floor jest także w pożywieniu ,wodzie z kranu ....
http://fitness.wp.pl/zdrowie/wirtual...m-czy-bez.html

http://dziecisawazne.pl/fluor-pomaga-czy-szkodzi/

Co do pytania - u nas nie ma czegos takiego jak "foch na cyca" ,cyc jest dobry zawsze o każdej porze ... ale jeśli R nie chce jesc obiadku bo mu nie smakuje otwieram inny słoiczek , a już na pewno zje mój obiad .....
R jest taki ze w pierwszej kolejności cyc musi być -tego zabraknąć nie może ...
Stary 2014-03-17, 22:44   #4413
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja dalej myślę nad prezentem. Które stoliczki polecacie (z aktualnie dostępnych..)?

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Z obiadami problemu nie mamy, nie zdarzyło się, żebym otwierała inny słoiczek, lub otwierała słoiczek po podaniu zupy własnej produkcji. Kiedyś otwierałam tylko inną kaszkę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 22:52   #4414
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hek hej

Wiecie ze was kocham dziekuje za mile slowa odnosnie mojego dolka - zdecydowanie juz mi lepiej :-*.

Co do kawalu - yhmmm ost kolega cos nie pisze :/.
Ale kawal SCARLLET tez dobry

Ja tak dzis z pamietniczka walne. Dostalam od psiapsiolki gavekort na 300nok - polazlam do sklepu gdzie to wazne - i nabylam dla Milusia wieze z klockow ze "szajsa" w przecenie za 49nok do tego mleko kaszke - i takie tam inne jedzenie do wyplaty nam starczy. ;-)

Milus spal dzis od 9-30 do 11.15 .... Potem nie spal i PADLO mi dziecko o 18.15....!!! Nawet w pizamke go nie przebralam bo Byl RYK jak butelke zobaczyl, zdjelam spodenki koszulke i poszedl spad w bodziaku i rajstopkach / ciekawe kiedy sie obudzi
Wypozyczylam sobie dzis kasiazke ... Juz polowa za mna - ale cos oka mi sie kleje. Wiec idem spac.

Spokojnej nocy wam wszystkim zycze

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 23:04   #4415
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
heloł,heloł- przeczytane na bieżąco jestem i spylam.....bo wbic się jakos nie mogę
(byłam w pracy, wniosek o urlop złozony 5.05 melduje sie w robocie )

Moderna
(nie piszę tego złosliwie)-podziwiam za taką dokładność, za weryfikowanie wszystkiego...sero, serio....

Tasia- zadzwoń do tego urzędu i sie spytaj, wszak kto pyta ....
O, to niedlugo wracasz do pracy..
A w tym urzedzie bylam osobiscie, od razu powiedziala, ze jak konkubinat, to trzeba to i tamto. Ale myslalam, ze jakos na samotna matke sie wkrece, lecz niestety wniosku o alimenty nie skladalam, a dziecko uznane

Piszecie o pastach - wiecie, ja nie myje jeszcze zabkow w ogole ... Chyba kupie ten Elmex i zaczne myc te cale 2 Krzysiowe zeby
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 23:13   #4416
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Tasia prawda jest taka,ze wszystko zalezy od osoby na ktora trafisz bo wiadomo ze w zyciu roznie sie dzieje,ja bym probowala w takim razie z dokumentami. Sprezyc chlopa, wniosek pisemny o wydanie Zaswiadczen moze poczta wyslac i musza ddoslac, a moze sie uda tak, ze nawet jakby Wam czegos brakowalo to Was wezwa do uzupelnienia. Szkoda kasy
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 23:18   #4417
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
O, to niedlugo wracasz do pracy..
A w tym urzedzie bylam osobiscie, od razu powiedziala, ze jak konkubinat, to trzeba to i tamto. Ale myslalam, ze jakos na samotna matke sie wkrece, lecz niestety wniosku o alimenty nie skladalam, a dziecko uznane

Piszecie o pastach - wiecie, ja nie myje jeszcze zabkow w ogole ... Chyba kupie ten Elmex i zaczne myc te cale 2 Krzysiowe zeby
Nie było mnie parę dni przez przygotowania do urodzin małej a jak znalazłam chwilę już po to awaria kompa....z nadrabianiem jestem w lesie

jeśli chodzi o pastę to my używamy firmy Lavera z wyciągiem z truskawek i malin - 100 % naturalny kosmetyk i wegański , jesteśmy zadowolone z tego co kojarzę była chyba też bezsmakowa
Stary 2014-03-17, 23:18   #4418
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
heloł,heloł- przeczytane na bieżąco jestem i spylam.....bo wbic się jakos nie mogę
..
o jaaaa ! przecież to już zaraz .....
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
i weekend minął a test mam tylko jeden
Ooooołłł! zapomniałam . jutro postaram się zrobić(jak tz pomoze bo nie bardzo wiem co z tym zrobić i jak ).

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja dalej myślę nad prezentem. Które stoliczki polecacie (z aktualnie dostępnych..)?
ja mam ten z fp http://allegro.pl/fisher-price-p7529...061304588.html
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ja tak dzis z pamietniczka walne. Dostalam od psiapsiolki gavekort na 300nok - polazlam do sklepu gdzie to wazne - i nabylam dla Milusia wieze z klockow ze "szajsa" w przecenie za 49nok do tego mleko kaszke - i takie tam inne jedzenie do wyplaty nam starczy. ;-)

Milus spal dzis od 9-30 do 11.15 .... Potem nie spal i PADLO mi dziecko o 18.15....!!! Nawet w pizamke go nie przebralam bo Byl RYK jak butelke zobaczyl, zdjelam spodenki koszulke i poszedl spad w bodziaku i rajstopkach / ciekawe kiedy sie obudzi
Wypozyczylam sobie dzis kasiazke ... Juz polowa za mna - ale cos oka mi sie kleje. Wiec idem spac.

Spokojnej nocy wam wszystkim zycze

Kocham Cie Emilianku <3.
Stary 2014-03-17, 23:50   #4419
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nestelle - dzięki. Tż póki co wybrał taki http://allegro.pl/edukacyjny-stolik-...028911643.html ..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 06:43   #4420
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Czy ja wam mowilam ze mam GRZECZNE dziecko .??! Nie to wam mowie .....
Obudzil sie o 1.30 zmiana pieluchy butla - obudzil sie przed chwila, kolejna butla i sen. Moze z godzina uda sie jeszcze pospac

TASIA za zalatwienie spraw.

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

No i wszystkiego Naj NajLepszego dla Kamilka i Matyldy ...!!!

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:08   #4421
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nenedent jest tez "niesmakowa" .
ja czytalam na stronie producenta, ze bez fluoru ma zapach bananowo-jablkowy, a z fluorem malinowo-truskawkowy.
No to jak bezsmakowa?

Ja niestety idealnej pasty do zebow dla dzieci nie znalazlam, szkoda, ze producenci sobie tak w kulki leca, gdzies trzeba isc na ustepstwa

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Nestelle - dzięki. Tż póki co wybrał taki http://allegro.pl/edukacyjny-stolik-...028911643.html ..
ja mam stolik z Fisher Price wczesniej byl czesciej uzywany, teraz M. rzadko do neigo podchodzi.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:

Moderna
(nie piszę tego złosliwie)-podziwiam za taką dokładność, za weryfikowanie wszystkiego...sero, serio....
o to juz niedlugo do pracy, jak nastroje?

hehe.. lubie miec wszystko pod kontrola
Cytat:

I jeszcze pytanko, jak wam się dziecko obraża na jakies jedzenie (np nie chce zjeść obiadu przygotowanego przez was) to co wtedy dajecie? Bo u mnie dzis była taka sytuacja właśnie i musiałam na szybko słoiczek otwierać, nawet podgrzać nie zdązyłam, a na cyca był foch.
ale jak nie chcial cyca to plakal jeszcze, byl glodny?

Chyba nie mialam takiej sytuacji moj jak nie zje obiadu, tylko podziubie to jakas tam chwile pozniej dociagnie cycem
a jak nie chce jesc to nie mam alternatywy, nie je i juz

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-18 o 07:58
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:20   #4422
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Moderna nastroj dobry ciesze sie....z powrotu.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:24   #4423
jolanT
Zadomowienie

Dragusia-
wysłałam Ci maila na priv ale testu nie dostałam

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:36   #4424
scarlett26
Zakorzenienie

Moje dziecię padło wczoraj po zjedzeniu kaszy 0 17 i zasnęło na dobre, spało w ciuchach do 7 rano.

Ja sobie wstałam o 6tej i wzięłam się za sprzątanie i zabawę z Zosią i tak mi jakoś się udało część szafek kuchennych oblecieć. Teraz siadłam na chwilę, ale zaraz biorę się znów, bo Z zasnęła, to chcę szafki na wysokościach z drabiny oblecieć.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 08:59   #4425
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wam mowilam ze mam GRZECZNE dziecko .??! Nie to wam mowie .....
Obudzil sie o 1.30 zmiana pieluchy butla - obudzil sie przed chwila, kolejna butla i sen. Moze z godzina uda sie jeszcze pospac
.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja czytalam na stronie producenta, ze bez fluoru ma zapach bananowo-jablkowy, a z fluorem malinowo-truskawkowy.
No to jak bezsmakowa?
jabłk-banan.do 4 r.ż

malin-trusk.od 4 r.ż

bezsmakowa sama
próbowałam ,ma smak "pastowy " .

Zreszta ja tez nie jestem za smakowymi pastami - bo dziecko nie ma kojarzyć mycia zebow z jedzeniem. ale kolezanka ma tą pierwsza paste do 4 r.z jabłkowo -banan. i u niej spróbowałam - nie jest to jakies dobre -takie pastowo-słodkawe leciutko ,a jej dziecko wcale specjalnie nie łyka jakos . wiec teraz zastanawiam się -może R kupie tą właśnie.

Cytat:
Moderna nastroj dobry ciesze sie....z powrotu.
a co z Emi? kiedy próba złobka?

Czesc ,
my mamy nocki ...kiepskie,dziwne . R pił od 1.30 do 3.30 , potem się wiercił , o 4 wybuchał smiechem pół godzinki tak ...w całkowitej ciemności ... za bardzo nie wiedziałam co zrobić - tz mowi odłóż do łóżeczka i wlacz karuzele ...zrobiłam tak .zasnął
nawet czuje się wyspana

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Moje dziecię padło wczoraj po zjedzeniu kaszy 0 17 i zasnęło na dobre, spało w ciuchach do 7 rano.

Ja sobie wstałam o 6tej i wzięłam się za sprzątanie i zabawę z Zosią i tak mi jakoś się udało część szafek kuchennych oblecieć. Teraz siadłam na chwilę, ale zaraz biorę się znów, bo Z zasnęła, to chcę szafki na wysokościach z drabiny oblecieć.
obydwie jesteście kosmitki
kto widział tak długo spac (szczesciara )
kto widział dzień -w dzień sprzatac

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-03-18 o 08:56
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:05   #4426
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
niezłe
Cytat:

ooo na cyca to focha nigdy nie ma. na wszsytko inne jest ale nie na cyca. czasem wpada w taki amok: bawi sie super, jest nagle wrzask chyba sobie przypomina ze glodny i ani słoiczek ani woda ani gotowane mamusi tylko CYC zresztą mam drugie dziecko ktore za obiadkami z słoiczków nie przepada, raczył zjeść hcyba tylko jakiegos kurczaka tak to musze miec w obwodzie cos domowego także wakacje z garami, znowu.......

Cytat:

jak znowu zasneła?
u nas poszło spac towarzystwo przed 21 a jedno wstało po 5(była jeszcze 15minutowa drzemka po po pacyfikacji ale i tak sie nie liczy bo młodawłasnie sie obudziła) a drugie po 6. Skąd do cholery wiedzą ze bedzie zmiana czasu?
a tż na 2dniowym szkoleniu, w hotelu się pewno wyspał bo na 8 miała śniadanko

znalazł sposób na jakies 15 minut mojego spokoju i zaspokojenie potrzeb zbierania okruszków przez małego: starłam mu ser zółty i rozrzuciłam po blacie przy stoliczku do karmienia, nie było dziecka-> łapał tymi swoimi koślawymi paluszkami i do paszczy, po jednym nie wiem czy odkrywcze ale ja sie cieszyłam jak dziecko, przynajmniej spokojnie zmywarke załadowałam
Stary 2014-03-18, 09:10   #4427
pani22ka
Zakorzenienie

Sto lat Matyldo!!!:ro za:
Sto lat Kamilku (pociechy z Mamusi )

Cytat:
Czy ja wam mowilam ze mam GRZECZNE dziecko .??!
możesz w kółko powtarzać. niech fluidy się w świat niosą

Cytat:

I jeszcze pytanko, jak wam się dziecko obraża na jakies jedzenie (np nie chce zjeść obiadu przygotowanego przez was) to co wtedy dajecie?
heh. rzadko się zdarza by się na coś obrażał, więc jak czegoś nie chce to wiem po pierwszej łyżeczce, że nic z tego nie będzie.
np.
- mój francuski piesek odgrzewanej mojej zupy nie zje (nie mogę zapasteryzować słoiczka i dać na drugi dzień...), choć na świeżo wtrąbi ogromną ilość.
- zupy z mrożonki nie tknie nawet palcem (a ja mam eko-warzywka poporcjowane, gotowiutkie, tylko do garnka wrzucić...)
- wczoraj nie zjadł słoiczkowej rybki (po 5 miesiącu się jakiś słoik zaplątał)... zrobiłam to co Ty - w te pędy wrzuciłam na ruszt inny słoik i elegancko pożarł.
Cycem dotąd wzgardził dwa razy (w dzień - proponowanym o 'naszej' porze). W szoku byłam olbrzymim i troszku mi przykro było

Z drugiej stony potrafi już jasno zakomunikować, że chce jeść (jeśli cyca, to przychodzi, daje mi poduchę i wali kciukiem w dekolt... jeśli pić - poducha na podłogę i kciukiem w nią wali itp.)

Cytat:
i wzięłam się za sprzątanie
aaa! to zaraźliwe!!! ratuj się kto może!!!!! scarlecieję wieczorami już 3/4 szafek w kuchni zrobiłam

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-03-18 o 09:17 Powód: lit.
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:13   #4428
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

obydwie jesteście kosmitki
kto widział dzień -w dzień sprzatac
oj tam kosmitki - Z ostatnio spi 11-12h, ale tak wcześnie chyba jeszcze nie zasnęła....

a co do sprzątania - powrót do pracy się zbliża no i tak wiosenne porządki wszystko wszędzie trochę trwają, zwłaszcza, że część rzeczy kompletnie przeorganizowuję

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
aaa! to zaraźliwe!!! ratuj się kto może!!!!! scarlecieję wieczorami już 3/4 szafek w kuchni zrobiłam
hihi, i dobrze Ci tak, wysyłam zarazki wiosenno-porządkowe :brzyda l:

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-18, 09:14   #4429
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
znalazł sposób na jakies 15 minut mojego spokoju i zaspokojenie potrzeb zbierania okruszków przez małego: starłam mu ser zółty i rozrzuciłam po blacie przy stoliczku do karmienia, nie było dziecka-> łapał tymi swoimi koślawymi paluszkami i do paszczy, po jednym nie wiem czy odkrywcze ale ja sie cieszyłam jak dziecko, przynajmniej spokojnie zmywarke załadowałam
kazdy sposob jest dobry

ja wynajduje co rusz nowe sposoby jak raz rozsypal przypadkowo platki na podloge to je tam zostawilam, pozniej mial radoche w ich rozwalaniu - i tak musialam odkurzyc to co mi otwieram szafke, albo lodowke i 5 minut dziecka nie ma (raz sie nacielam, wysypal paczke spaghetti ), miske z odrobina wody do taplania, lyzeczke i kubek, lyzeczki wsadzone w pojemnik od zmywarki
Stary 2014-03-18, 09:22   #4430
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa! i Ty to mówisz? jak sobie przypomnę Groszka śpiącego do 10ej...

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a tż na 2dniowym szkoleniu, w hotelu się pewno wyspał bo na 8 miała śniadanko

Mój jeszcze nie jadł żółtego sera, ale muszę zapamiętać patent

Cytat:

hihi, i dobrze Ci tak, wysyłam zarazki wiosenno-porządkowe :brzyda l:
ale ja nie chcę!!!!!!!! mam w nosie brud-zimowy!
choć okna wołają o pomstę do nieba... ale w weekend się nie dało

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:26   #4431
scarlett26
Zakorzenienie

Ja tak nie robię, usiłuję uczyć, że są rzeczy do zabawy i nie do zabawy - książki mam na półkach przy samej ziemi, ale już ich nie ściąga, nic nie podarła, od kilku dni ćwiczymy kosz z makulaturą - grzebie, łapię ją za ręce i mówię nie, to Zosia "nie" i tak kilka razy, w końcu zaczyna płakać, ale teraz jak tam podpełza to zerka na mnie i jak mówię nie to widzi chyba już, że nic z tego i idzie dalej

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-18, 09:26   #4432
Moderna
Zakorzenienie

A dajcie spokoj z tym sprzataniem
ja mam trudnosci w codziennym pozornym zachowaniu porzadku, a co dopiero jakies gruntowne - jak sie bedziew yprowadzac, to zrobie gruntowne sprzatanie
Stary 2014-03-18, 09:32   #4433
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa! i Ty to mówisz? jak sobie przypomnę Groszka śpiącego do 10ej...

Mój jeszcze nie jadł żółtego sera, ale muszę zapamiętać patent

ale ja nie chcę!!!!!!!! mam w nosie brud-zimowy!
choć okna wołają o pomstę do nieba... ale w weekend się nie dało
sesesese, to nos też odkurz! widzisz, zakaziłaś się, w ten łikęd ma być ładniej, może w sobotę małża do okien zapędzę

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
A dajcie spokoj z tym sprzataniem
ja mam trudnosci w codziennym pozornym zachowaniu porzadku, a co dopiero jakies gruntowne - jak sie bedziew yprowadzac, to zrobie gruntowne sprzatanie
Jakbym się wyprowadzała to bym zaczęła dużo przed, pozbyłabym się wszelakich zbędnych gratów i planowała wieki jak wszystko sobie zorganizuję w nowym miejscu widzę po swojej chacie, to co perfekcyjnie zorganizowałam sobie praktycznie się nie bałagani - raz na jakiś czas sprzątam tylko szafki i szuflady, bo wiadomo i w środku się kurzy nieco i wywalam stare i zbędne albo jakieś przeterminowane rzeczy

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-18, 09:33   #4434
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc.

Cytat:
Ja dalej myślę nad prezentem. Które stoliczki polecacie (z aktualnie dostępnych..)?[COLOR="Silver"]
Ja ostatnio o to pytałam i większosc dziewczyn ma ten z FP z laptopem.
My mamy taki http://www.zabawkidzieciece.pl/39-fi...jny-b9001.html bo nie chciałam żadnego grająco-śpiewającego.
Jest ok, no ale nie oszukujmy się - zabawka na 5 minut
Ten co znalazłaś z Smily Play wydaje się ok, nawet nad nim myslalam, ale tez z kategorii 'multi'.

Cytat:
Super, że lepiej u Ciebie!
piękne spanko!

Cytat:
Wow!

Cytat:
Czesc ,
my mamy nocki ...kiepskie,dziwne . R pił od 1.30 do 3.30 , potem się wiercił , o 4 wybuchał smiechem pół godzinki tak ...w całkowitej ciemności ... za bardzo nie wiedziałam co zrobić - tz mowi odłóż do łóżeczka i wlacz karuzele ...zrobiłam tak .zasnął
nawet czuje się wyspana [COLOR="Silver"]
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:41   #4435
Luna0
Zakorzenienie

hej, cały ranek znów ryczę.. zgadnijcie dlaczego
dziś jest TEN dzień, rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu... i cały ten rok był najlepszy w moim życiu a ile pięknych chwil jeszcze przed nami...
tak bardzo kocham moje roczne! dziecko

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:43   #4436
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
uuuu Nina już odpicowana ,zmyta ,włosy wysuszone...
mogę tylko wstawić fote "po"
śliczna a jakie włosy WOW!
Cytat:
A ! zobaczcie co kupiłam moim starszakom - Kuba marzy o telefonie (bo pół klasy już ma- ja się niezgadzam bo uważam ze fanaberia . niepotrzebny mu i już ...) wiec dostaną każdy po swoim :
(Scarlett widzisz jak się kupuje telefon - wchodzisz -wybierasz i masz ! z czekoladowa taryfą )
no to se podzwonią
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
my też mieliśmy niedawno, krem z AA na ciemieniuchę i bardzo miękką szczoteczką do zębów wyczesywać.

Cytat:
rrrr
Wiem, że te masy niedobre, ale chociaż zdjęcia ładne będą....
Jak Wam się podoba?

http://cukierniaczernis.pl/torty/category/dziecice chcę ten dm4
po dziecięcemu kiczowaty
fajny

[QUOTE=Moderna;45614977]

I melduje poslusznie, ze Marcelek zorbil pierwsze kilka krokow ja siedzialam na podloze i podalam mu reke w poziomie i przeszedl moze nawet i metr sam chcial, ja tylko przyasekurowalam
(od gory za raczki nie prowadzam i nie probuje, bo dziecko zle stawia stopki, lub nie stawia ich wcale )

Cytat:

Tesco Extra?! pierwsze słyszę... u nas nie ma...
u nas też

Cytat:
Oj niedobre baby - skusilyscie mnie na szczoteczke do twarzy
Ta mysl we mnie dojrzewala juz od zeszlego roku, ale jak dzis spojrzalam w lustro, jakos wygladam tak szaro - to zamowilam ale ja wzielam ta z Philipsa
zabije Was chyba i ja się skuszę...

Cytat:

jabłk-banan.do 4 r.ż

Zreszta ja tez nie jestem za smakowymi pastami - bo dziecko nie ma kojarzyć mycia zebow z jedzeniem. ale kolezanka ma tą pierwsza paste do 4 r.z jabłkowo -banan. i u niej spróbowałam - nie jest to jakies dobre -takie pastowo-słodkawe leciutko ,a jej dziecko wcale specjalnie nie łyka jakos . wiec teraz zastanawiam się -może R kupie tą właśnie.
My taką mamy ale O. połyka pozostałości pasty
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:46   #4437
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
hej, cały ranek znów ryczę.. zgadnijcie dlaczego
dziś jest TEN dzień, rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu... i cały ten rok był najlepszy w moim życiu a ile pięknych chwil jeszcze przed nami...
tak bardzo kocham moje roczne! dziecko
juz biegne z zyczeniami urodzinowymi dla Kamilka - NAJ NAJ NAJ!
Dla Matyldy rowniez NAJ NAJ
Stary 2014-03-18, 09:56   #4438
anika_s
Wtajemniczenie

a tak w ogóle to się witam
myslałam że katar z głowy a tu masz! znowu noc kiepska
od 4 nad ranem spała u mnie na kolanach, jestem wykończona!

Dodatkowo dowiedziałam się wczoraj że zaginął mój kolega z podstawówki, pojechał do rodziny, wypłynął z bratem łodzią (chyba na ryby) łódź przewrócił wiatr w cieśninie dziwnej.
Jego brat został wyłowiony (nie udało się go uratować) a Szymona (mojego kolegę) nie znaleziono
wczoraj przerwano poszukiwania ze względu na silny wiatr
boshe

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

DLA MATYLDY
I KAMILKA

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-03-18 o 10:06
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:58   #4439
achna79
Rozeznanie

Cytat:
dla Kamilka - NAJ NAJ NAJ!
Dla Matyldy rowniez NAJ NAJ

Podpinam się
Stary 2014-03-18, 09:58   #4440
Villga
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla
MATYLDY
KAMILKA
dużo, dużo zdrowka! !
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości