|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Hejka!
Cytat:
Oby szybko przeszło! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do mycia ja kupiłam pastę z Ziaji bez fluoru własnie - myślałam, że bedzie ok. No nic jak mam to zużyję obecną i kupię coś innego potem Cytat:
![]() -------------- My wczoraj cały dzień u dziadków, na obiadku u mamusi Dziś z kolei pojechaliśmy do dentysty - przeżyłam!
|
||||
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a łatwo go przedawkować bo nidosyc ze maluch połknie nawet niewlielką ilość to jeszcze floor jest także w pożywieniu ,wodzie z kranu .... http://fitness.wp.pl/zdrowie/wirtual...m-czy-bez.html http://dziecisawazne.pl/fluor-pomaga-czy-szkodzi/ Co do pytania - u nas nie ma czegos takiego jak "foch na cyca" ,cyc jest dobry zawsze o każdej porze ... ale jeśli R nie chce jesc obiadku bo mu nie smakuje otwieram inny słoiczek , a już na pewno zje mój obiad ..... R jest taki ze w pierwszej kolejności cyc musi być -tego zabraknąć nie może ...
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalej myślę nad prezentem. Które stoliczki polecacie (z aktualnie dostępnych..)?
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Z obiadami problemu nie mamy, nie zdarzyło się, żebym otwierała inny słoiczek, lub otwierała słoiczek po podaniu zupy własnej produkcji. Kiedyś otwierałam tylko inną kaszkę
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Hek hej
Wiecie ze was kocham Co do kawalu - yhmmm ost kolega cos nie pisze :/. Ale kawal SCARLLET tez dobry Ja tak dzis z pamietniczka walne. Dostalam od psiapsiolki gavekort na 300nok - polazlam do sklepu gdzie to wazne - i nabylam dla Milusia wieze z klockow ze "szajsa" w przecenie za 49nok do tego mleko kaszke - i takie tam inne jedzenie do wyplaty nam starczy. ;-)Milus spal dzis od 9-30 do 11.15 .... Potem nie spal i PADLO mi dziecko o 18.15....!!! Nawet w pizamke go nie przebralam bo Byl RYK jak butelke zobaczyl, zdjelam spodenki koszulke i poszedl spad w bodziaku i rajstopkach / ciekawe kiedy sie obudzi Wypozyczylam sobie dzis kasiazke ... Juz polowa za mna - ale cos oka mi sie kleje. Wiec idem spac. Spokojnej nocy wam wszystkim zycze Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w tym urzedzie bylam osobiscie, od razu powiedziala, ze jak konkubinat, to trzeba to i tamto. Ale myslalam, ze jakos na samotna matke sie wkrece, lecz niestety wniosku o alimenty nie skladalam, a dziecko uznane ![]() Piszecie o pastach - wiecie, ja nie myje jeszcze zabkow w ogole ... Chyba kupie ten Elmex i zaczne myc te cale 2 Krzysiowe zeby
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia prawda jest taka,ze wszystko zalezy od osoby na ktora trafisz bo wiadomo ze w zyciu roznie sie dzieje,ja bym probowala w takim razie z dokumentami. Sprezyc chlopa, wniosek pisemny o wydanie Zaswiadczen moze poczta wyslac i musza ddoslac, a moze sie uda tak, ze nawet jakby Wam czegos brakowalo to Was wezwa do uzupelnienia. Szkoda kasy
|
#4417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o pastę to my używamy firmy Lavera z wyciągiem z truskawek i malin - 100 % naturalny kosmetyk i wegański , jesteśmy zadowolone z tego co kojarzę była chyba też bezsmakowa
|
|
#4418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooołłł! zapomniałam . jutro postaram się zrobić(jak tz pomoze bo nie bardzo wiem co z tym zrobić i jak ).Cytat:
Cytat:
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle - dzięki. Tż póki co wybrał taki http://allegro.pl/edukacyjny-stolik-...028911643.html ..
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja wam mowilam ze mam GRZECZNE dziecko .??! Nie to wam mowie .....
Obudzil sie o 1.30 zmiana pieluchy butla - obudzil sie przed chwila, kolejna butla i sen. Moze z godzina uda sie jeszcze pospac TASIA za zalatwienie spraw.Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- No i wszystkiego Naj NajLepszego dla Kamilka i Matyldy ...!!!Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4421 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja czytalam na stronie producenta, ze bez fluoru ma zapach bananowo-jablkowy, a z fluorem malinowo-truskawkowy.
No to jak bezsmakowa? ![]() Ja niestety idealnej pasty do zebow dla dzieci nie znalazlam, szkoda, ze producenci sobie tak w kulki leca, gdzies trzeba isc na ustepstwa ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() hehe.. lubie miec wszystko pod kontrola ![]() Cytat:
Chyba nie mialam takiej sytuacji moj jak nie zje obiadu, tylko podziubie to jakas tam chwile pozniej dociagnie cycem ![]() a jak nie chce jesc to nie mam alternatywy, nie je i juz
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-18 o 07:58 |
|||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna nastroj dobry ciesze sie....z powrotu.
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
Dragusia-
wysłałam Ci maila na priv ale testu nie dostałam
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię padło wczoraj po zjedzeniu kaszy 0 17 i zasnęło na dobre, spało w ciuchach do 7 rano.
Ja sobie wstałam o 6tej i wzięłam się za sprzątanie i zabawę z Zosią i tak mi jakoś się udało część szafek kuchennych oblecieć. Teraz siadłam na chwilę, ale zaraz biorę się znów, bo Z zasnęła, to chcę szafki na wysokościach z drabiny oblecieć.
|
#4425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() malin-trusk.od 4 r.ż ![]() bezsmakowa sama próbowałam ,ma smak "pastowy " . Zreszta ja tez nie jestem za smakowymi pastami - bo dziecko nie ma kojarzyć mycia zebow z jedzeniem. ale kolezanka ma tą pierwsza paste do 4 r.z jabłkowo -banan. i u niej spróbowałam - nie jest to jakies dobre -takie pastowo-słodkawe leciutko ,a jej dziecko wcale specjalnie nie łyka jakos . wiec teraz zastanawiam się -może R kupie tą właśnie. a co z Emi? kiedy próba złobka? Czesc , my mamy nocki ...kiepskie,dziwne . R pił od 1.30 do 3.30 , potem się wiercił , o 4 wybuchał smiechem pół godzinki tak ...w całkowitej ciemności ... za bardzo nie wiedziałam co zrobić - tz mowi odłóż do łóżeczka i wlacz karuzele ...zrobiłam tak .zasnął nawet czuje się wyspana ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
kto widział tak długo spac (szczesciara )kto widział dzień -w dzień sprzatac
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-18 o 08:56 |
|||
|
|
|
#4426 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
także wakacje z garami, znowu.......Cytat:
![]() u nas poszło spac towarzystwo przed 21 a jedno wstało po 5(była jeszcze 15minutowa drzemka po po pacyfikacji ale i tak sie nie liczy bo młodawłasnie sie obudziła) a drugie po 6. Skąd do cholery wiedzą ze bedzie zmiana czasu? a tż na 2dniowym szkoleniu, w hotelu się pewno wyspał bo na 8 miała śniadanko ![]() znalazł sposób na jakies 15 minut mojego spokoju i zaspokojenie potrzeb zbierania okruszków przez małego: starłam mu ser zółty i rozrzuciłam po blacie przy stoliczku do karmienia, nie było dziecka-> łapał tymi swoimi koślawymi paluszkami i do paszczy, po jednym nie wiem czy odkrywcze ale ja sie cieszyłam jak dziecko, przynajmniej spokojnie zmywarke załadowałam
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat Matyldo!!! Sto lat Kamilku (pociechy z Mamusi )![]() Cytat:
np. - mój francuski piesek odgrzewanej mojej zupy nie zje (nie mogę zapasteryzować słoiczka i dać na drugi dzień...), choć na świeżo wtrąbi ogromną ilość. - zupy z mrożonki nie tknie nawet palcem (a ja mam eko-warzywka poporcjowane, gotowiutkie, tylko do garnka wrzucić...) - wczoraj nie zjadł słoiczkowej rybki (po 5 miesiącu się jakiś słoik zaplątał)... zrobiłam to co Ty - w te pędy wrzuciłam na ruszt inny słoik i elegancko pożarł. Cycem dotąd wzgardził dwa razy (w dzień - proponowanym o 'naszej' porze). W szoku byłam olbrzymim i troszku mi przykro było ![]() Z drugiej stony potrafi już jasno zakomunikować, że chce jeść (jeśli cyca, to przychodzi, daje mi poduchę i wali kciukiem w dekolt... jeśli pić - poducha na podłogę i kciukiem w nią wali itp.) aaa! to zaraźliwe!!! ratuj się kto może!!!!! scarlecieję wieczorami już 3/4 szafek w kuchni zrobiłam
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-03-18 o 09:17 Powód: lit. |
|
|
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sprzątania - powrót do pracy się zbliża no i tak wiosenne porządki wszystko wszędzie trochę trwają, zwłaszcza, że część rzeczy kompletnie przeorganizowuję---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wynajduje co rusz nowe sposoby jak raz rozsypal przypadkowo platki na podloge to je tam zostawilam, pozniej mial radoche w ich rozwalaniu - i tak musialam odkurzyc to co mi otwieram szafke, albo lodowke i 5 minut dziecka nie ma (raz sie nacielam, wysypal paczke spaghetti ), miske z odrobina wody do taplania, lyzeczke i kubek, lyzeczki wsadzone w pojemnik od zmywarki
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() aaaa! i Ty to mówisz? jak sobie przypomnę Groszka śpiącego do 10ej...Cytat:
Mój jeszcze nie jadł żółtego sera, ale muszę zapamiętać patent ![]() Cytat:
choć okna wołają o pomstę do nieba... ale w weekend się nie dało
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak nie robię, usiłuję uczyć, że są rzeczy do zabawy i nie do zabawy - książki mam na półkach przy samej ziemi, ale już ich nie ściąga, nic nie podarła, od kilku dni ćwiczymy kosz z makulaturą - grzebie, łapię ją za ręce i mówię nie, to Zosia "nie" i tak kilka razy, w końcu zaczyna płakać, ale teraz jak tam podpełza to zerka na mnie i jak mówię nie to widzi chyba już, że nic z tego i idzie dalej
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
A dajcie spokoj z tym sprzataniem
![]() ja mam trudnosci w codziennym pozornym zachowaniu porzadku, a co dopiero jakies gruntowne - jak sie bedziew yprowadzac, to zrobie gruntowne sprzatanie
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
widzę po swojej chacie, to co perfekcyjnie zorganizowałam sobie praktycznie się nie bałagani - raz na jakiś czas sprzątam tylko szafki i szuflady, bo wiadomo i w środku się kurzy nieco i wywalam stare i zbędne albo jakieś przeterminowane rzeczy
|
|
#4434 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Cytat:
My mamy taki http://www.zabawkidzieciece.pl/39-fi...jny-b9001.html bo nie chciałam żadnego grająco-śpiewającego. Jest ok, no ale nie oszukujmy się - zabawka na 5 minut ![]() Ten co znalazłaś z Smily Play wydaje się ok, nawet nad nim myslalam, ale tez z kategorii 'multi'. Cytat:
piękne spanko!Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
hej, cały ranek znów ryczę.. zgadnijcie dlaczego
![]() dziś jest TEN dzień, rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu... i cały ten rok był najlepszy w moim życiu ![]() tak bardzo kocham moje roczne! dziecko |
|
|
|
#4436 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no to se podzwoniąCytat:
Cytat:
[QUOTE=Moderna;45614977] I melduje poslusznie, ze Marcelek zorbil pierwsze kilka krokow sam chcial, ja tylko przyasekurowalam ![]() (od gory za raczki nie prowadzam i nie probuje, bo dziecko zle stawia stopki, lub nie stawia ich wcale )![]() ![]() u nas też Cytat:
chyba i ja się skuszę... Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Matyldy rowniez NAJ NAJ
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak w ogóle to się witam
myslałam że katar z głowy a tu masz! znowu noc kiepska od 4 nad ranem spała u mnie na kolanach, jestem wykończona! Dodatkowo dowiedziałam się wczoraj że zaginął mój kolega z podstawówki, pojechał do rodziny, wypłynął z bratem łodzią (chyba na ryby) łódź przewrócił wiatr w cieśninie dziwnej. Jego brat został wyłowiony (nie udało się go uratować) a Szymona (mojego kolegę) nie znaleziono ![]() wczoraj przerwano poszukiwania ze względu na silny wiatr boshe ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- ![]() DLA MATYLDY I KAMILKA ![]() ![]()
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-03-18 o 10:06 |
|
|
|
#4439 |
|
Rozeznanie
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla
MATYLDY KAMILKA dużo, dużo zdrowka! !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

nie i nie chce słyszeć
ja czasami nie ogarniam jak dziecko biore i odkładam do łóżeczka, a gdzie jeszcze zęby przemywać 

- przeżyłam!

do wyplaty nam starczy. ;-)
... Chyba kupie ten Elmex i zaczne myc te cale 2 Krzysiowe zeby
z tego co kojarzę była chyba też bezsmakowa

).
za zalatwienie spraw.
...!!!

sama