|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Właśnie, papryczka, w pierwszej ciąży, sporo czytałam o zapinaniu pasów podczas ciąży. Każdy wypowiadał się z krytyką na temat sposobu w jaki Ty zapinasz. Nie jest to prawidłowe zapięcie i w razie wypadku nie chroni Cię tak jak dobrze zapięty pas. Gdy się dużo jeździ warto zainwestować w adaptery ![]() Ja po prostu staram się ten niższy pas zapinać pod brzuszkiem. Co do imienia Kordian, to nie przemawia dla mnie. Takie poważne dla dziecka. jak je zdrabniać?
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż samo imię też nie bardzo mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi na zaparcia lekarz przepisał Boldaloin. Ohydne te tabsy i zostawiają straszny posmak w przełyku, ale pomagają. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te 2 pierwsze bodziaki powinny się lepiej trzymać, bo mają zatrzask. Ja zanim nie zaczęłam zakładać dziecku ubranek, też nie byłam taka mądra ![]() Cytat:
![]() U mnie do Szymona nie był nikt przekonany. Z kolei jak powiedzieliśmy, że będzie dziewczynka- Hania, to same zachwyty w rodzinie były ![]() Propozycja siostrzenicy mnie rozbawiła ![]() Tym razem, wyniki, może jeszcze nie będą dobre. Jednak następnym razem, po leczeniu, powinny już być ok.
![]() |
#4655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asix powodzenia na badaniach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4656 |
Zadomowienie
|
Którą wybrać? Potrzebuję jakiejś sukienki na wiosnę, bo ileż mogę latać w spodniach, legginsach i tunikach
![]() Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-03-18 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia, że warto zainwestować w adapter jeśli się po prostu jeździ. Zawsze przecież coś może się stać ![]() Kordian - Kordi, Kodi, Kordianek, Kordek. No sama nie wiem.. Oliwier podoba mi się, ale w rodzinie właśnie się urodziła Oliwia.. Jeszcze myślałam o: Marcel, Konrad, Norbert, Miłosz, Joachim, Seweryn. Jakoś kobiece imiona bardziej podobają mi się ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z imion przez Ciebie wymienionych najbardziej podoba mi się Miłosz. Mysia, pierwsza sukienka najładniejsza.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-03-18 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No mnie też rozbawiła siostrzenica. Ale na Hanię też ochoczo przystała. Mi się imię Szymon bardzo podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Raczkowanie
|
witam
![]() rano swieciło sliczne słoneczko a teraz zrobiło sie wietrznie i zimno ![]() ![]() mamuska ciesze sie ze sa dobre wiesci, nadal trzymam kciuki zebys w piatek rowniez miała dobre informacje ![]() co do bodziakow kopertowych to ja jestem z nich zadowolona, dostałam takie dla młodszego synka, były wiec uxywane a nic sie z nimi nie dzialo, były z h&m wiec jak jest dobra jakosc to nie beda sie naciagac a dla mnie były wygodne, łatwiej sie je ubiera, teraz tez bede na takie polowac od kawy mnie odrzuciło bardzo szybko ale juz do niej wrociłam, do sniadania pije rozp z mlekiem a jak mam bardzo niskie cisnienie to kolo południa robie sobie druga z ekspresu wczoraj byłam u gin badania ok, mam ok +4,5 kg, dostałam skierwanie na połowkowe, ide 28.03(to bedzie 21 tc) i szvzerze mowiac troche sie denerwuje bo przypomne ze w 12 tyg miałam robione usg w szpitalu i niby sprawdzał wtedy prxeziernosv itp ale boje sie ze tamto usg nie było jednak tak dokładne.... I jeszcze pytanie do mam dziewczynek(ale nie tylko), wybieramy sie dzis na zakupy i musimy kupic prezent na 5 urodziny dla chrzesnicy meza.nie mam pomysłu a jej mama niestety nic nie doradziła twierdzac ze spodziewamy sie trzeciego dziecka wiec mamy kupiv jakac drobnostke zeby sie nie kosztowac... Na nic tłumaczenia ze i tak cos kupimy ale wolałabym wiedziec co np ona chce a nie zeby zabawka wyladowała na połce...ja zawsze mowie co moje chłopaki lubia i chca i wiem ze prezenty beda trafione...ehh ale sie spisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój syn wczoraj zaproponował imię Owiraptor ![]() Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2014-03-18 o 09:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Rozeznanie
|
to pewnie dlatego że dziewczynka
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie się podoba bardzo! Kordianek ![]() Najważniejsze, żeby Wam się podobało. My będziemy mieć Dorianka i z dużą krytyką sie spotykamy, ale to będzie nasz bobasek! Jak komuś się nie podoba to niech sobie zrobi swojego i nazwie go Franek Stasiu albo Jasiu - tych imion jest mnostwo. Nam się podobał Marcel dopóki w sklepie nie spotkaliśmy 5 marcelków, na FB nie zauważyłam ze 3 koleżanki mają Marcelków. Nie cierpię jak się kogoś woła i odwraca się sto Kasiek :p Oryginalne imiona mają dużo uroku moim zdaniem. Co do skojarzeń to Olivier kojarzy mi się z Olivierem Janiakiem ![]()
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-03-18 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() już będę zapinać sie tak jak piszesz .
![]() |
#4667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajny lekarz, budujące są te słowa, że nie może nic obiecach, ale zrobią wszystko co w ich mocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba by się zabrać do pracy bo siedzę w biurze od 8.30 i nic konkretnego nie zrobiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
co do bodów kopertowych to ja byłam zadowolona, nie zauważyłam żeby się rozciągały, pewnie zależy od firmy
![]() Kordian i Dorian tak średnio mi się widzą, ale to Wam mają się podobać ![]() U nas teraz szał na imiona takie jak Helenka, Hania, Lena, Zuzia ( mam chyba 4 koleżanki, które mają Zuzie ), Ola, Kuba, Igor, Kacper, Filip, Szymon. My jak wybieraliśmy Zosię to prawie w ogóle nie było, teraz coraz więcej. Dla chłopaka wybraliśmy Franek, Julek, Olek, u nas mało spotykane właśnie
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-18 o 09:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4670 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, może inaczej jest na żywo, ale na zdjęciach nie wyglądasz aż "siksę" ![]() Dobrze, że siostrzenica zaakceptowała Hanię ![]() Cytat:
Pogoda niestety do kitu. Tamten tydzień nas rozpieścił i teraz narzekamy. Dziś i tak jest już mniejszy wiatr niż wczoraj. Przynajmniej głowy mi nie urwie jak wyjdę ![]() Dzisiaj też muszę się zapisać na połówkowe. Podejrzewam, ze każda z nas przeżywa każde usg. Będzie dobrze! Napisałaś datę 28.03- to rocznica bycia z TŻ. Nic nie zaplanowałam a w tym roku mamy piękną 13 rocznicę ![]() Cytat:
![]() Ja staram się kupować gry planszowe czy klocki lego. Cytat:
Nie prasowałam też ubranek synek. Zrobiłam to raz przed narodzinami, gdy układałam je do szafki. Potem już w ogóle. Nie prałam jego ubranek oddzielnie tylko razem z naszymi ubraniami. Szybko zaczęłam używać zwykłego proszku do prania zamiast specjalnego dla dzieci. Propozycja imienia synka genialna ![]()
![]() |
#4671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta pierwsza podoba mi się najbardziej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Serio tak piszą? Nie spotkałam się z taką teorią ![]() ![]() Co kobita, to brzuch ![]() Cytat:
![]() Widziałaś na fb moje zdjęcie w szpitalnym mundurku z praktyk? ![]() Kasuulad, co do prezentu, to ja myślę, że fajne byłoby (w zależności od tego, ile chcecie wydać): Lego Friends, albo jakaś Barbie, albo jakaś gra, np. skaczące małpki, zgadnij kto?. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zadomowienie
|
U mnie +3,5kg ale trudno mi sie do tego odniesc bo
-przed ciaza schudlam dosc mocno i wazylam ponizej 50kg a normalnie mam ok 52kg. W 8tc mialam 50,5kg opychajac sie ![]() - widze ze przybylo mi tluszczyku na brzuchu i boczkach, twarz z wychudzonej wrocila do normy. Takze nie wiem jak liczyc, czy +3,5 czy +1,5 ? Ja sie powaznie zastanowie nad tym adapterem. Duzo jezdze (jako pasazer) i czasem pasy mnie cisna, a czasem jest ok. W dalsze trasy jazdze w pozycji pol-lezacej, z podusią, kocykiem i ide spac ![]() Papryczka super zakupy, pierwszy bodziak ![]() Mamuśka to byle do piątku, czekamy na dobre wieści ![]() Asix kciuki trzymam za badanie ButterBear za 10 lat bedziesz sie cieszyla z tego ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Myślę że klocki lego fajny pomysł. Koleżanka córce 5-latce lego friends kupuje. 3. O..dzieki za opinię. To trzymam sie mojej teorii dalej. ![]() ![]() ![]() A jeszcze odnośnie imion. Ja podglądałam tą listę https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosc...cego-roku.html w poszukiwaniu kompromisu co by nie z pierwszej piątki ale też nie zupełnie nietypowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Owiraptor
![]() ![]() Kasiuulad koleżanka ma córkę w podobnym wieku, mała szaleje na punkcie koników mlp, lalek mlp, oni np nie pozwalają małej kupować monster high. Moja mała też chce wszystko z mh, ale uważam że jest za mała i nie kupuję. Nawet torta chciała czaszkę z kokardką ![]() Fajny też jakiś zestaw ciastoliny, książki, gry, lego. Najlepiej zapytać małej albo rodziców. Zosia na urodziny chciała lampkę, biurko i deskorolkę ![]() lampkę dostanie od chrzestnej, na biurko jeszcze trochę za mała, ale dostała nowy stolik i tez zadowolona ![]()
#4677 |
Zadomowienie
|
Szaro buro i ponuro a do tego zimno brrrr
Mam niechcicę. Nie chce mi się nic, nawet isc na zakupy po spodnie ciążowe których potrzebuję na JUŻ. Nie mam nastroju na zakupy. Mama twierdzi, że brzuch mam b.nisko, idzie mi w biodra i dlatego mało widać brzuszek i wyglądam jakbym tylko przytyła ![]() Zamówiłam nowe staniki. To będzie już 3-cia wymiana od początku ciąży ale nie cierpie gniotących czy odstających biustonoszy. Głupio mi ale zapytam, czy figi też wam się "skurczyły" ? Bo ja już nie wiem czy kupić rozmiar mega czy ciążowe. Wszystko się robi za małe i gubię się w tej rozmiarówce. Już nie wiem jaki rozmiar ubrań noszę. ps. Mnie tez przeraza Monster High brrr Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-18 o 11:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Rozeznanie
|
Ależ mi się chce do domu. Nie wiedziałam, że można być tak zmęczonym w pracy. dop 13! Mam sporo roboty zwłaszcza po chorobie ale nadrabiam wszystko i ziewam i ziewam. Do tego zgaga mnie dopadła a fuj!
do doooomku do doooomku ![]()
#4679 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczne ![]() ![]() w ogolę chyba poszaleliśmy z Teżetem i mamy na prawdę sporo ciuszków..najwięcej na rozmiar 62-68 nie wiem czemu ![]() Cytat:
![]() Co do kawy - na początku mnie strasznie odrzucało , a ja maniak kawowy. Teraz kiedy dokucza mi strasznie niskie ciśnienie to piję tak max 2 dziennie ![]() Cytat:
![]() Witam dziewczyny ![]() życzę powodzenia tym które mają dzisiaj wizytę! i chciałam się pochwalić - w niedzielę miałam urodziny i dostałam najsłodszy prezent - poczułam pierwsze kopniaczki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.