Mamusie sierpień 2014 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 09:03   #4651
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
U mnie 19t4d, od ok. 2 tyg czuję wyraźne kopniaczki, szczególnie jak jestem mniej aktywna, czyli leżę . Dziś mam USG połówkowe.

Dobrze, że nic się nie stało. Ja zamówiłam taki specjalny adapter do pasów na allegro LINK i czekam właśnie na przesyłkę. Mówili o czymś takim na warsztatach Bezpieczny Maluch.

A czy to ochroni podczas wypadku?
A jak się Wam podoba imię Kordian? Jest to imię literackie, ale jakoś chodzi mi po głowie . Ale inne też mi chodzą .
Asix, za dzisiejsze usg.

Właśnie, papryczka, w pierwszej ciąży, sporo czytałam o zapinaniu pasów podczas ciąży. Każdy wypowiadał się z krytyką na temat sposobu w jaki Ty zapinasz. Nie jest to prawidłowe zapięcie i w razie wypadku nie chroni Cię tak jak dobrze zapięty pas.
Gdy się dużo jeździ warto zainwestować w adaptery
Ja po prostu staram się ten niższy pas zapinać pod brzuszkiem.

Co do imienia Kordian, to nie przemawia dla mnie. Takie poważne dla dziecka. jak je zdrabniać?
Stary 2014-03-18, 09:06   #4652
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Co do imienia Kordian, to nie przemawia dla mnie. Takie poważne dla dziecka. jak je zdrabniać?
Kordek?
Chociaż samo imię też nie bardzo mi się podoba

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:09   #4653
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
h4linka - ale jak się odczuwa kopniaczka? ja raz coś poczulam ale nie wiem czy to ruchy. SuperGin powiedział, że dop od 20 tyg. A koleżanka z pracy jest w 12 tyg i mówi, że ona już czuje

Ja dziś się ważyłam i było 1kg + ale ja dawno nie byłam w toalecie na krzyżówkach, więc to może dlatego Ponoć herbata z włoskiego kopru jest na to dobra...
Jedyne porównanie, które mi przychodzi na myśl, to tak jakbyś miała tuż pod skórą ogromnego bąbla z powietrzem, który nagle wybuchnął.

Mi na zaparcia lekarz przepisał Boldaloin. Ohydne te tabsy i zostawiają straszny posmak w przełyku, ale pomagają.

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Cieszę sie ze tyle osób mnie wspiera to naprawdę daje sile a wizytę mam w piątek i to chyba bedzie najważniejsza wizyta bo to juz bedzie ostateczny raport sporządzanym przez kilku lekarzy no i powiedzą mi co bedzie dalej jak to bedzie wszystko wyglądać ale ja czuje ze bedzie dobrze
No oczywiście, że będzie dobrze!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:11   #4654
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Po pierwsze Gratuluję połowy ciąży ;-) po drugie wagi ze tylko tyle przytylas, a jestes juz w polowie drogi.
A po trzecie kopniaczkow bo to super uczucie ♡
Z tymi bodziakami to bede uczyc sie na błędach. To moje pierwsze maleństwa, więc wszystko jest nowe. Dziękuję za rade nie pomyślałam o tym ;-)
Dzięki
Te 2 pierwsze bodziaki powinny się lepiej trzymać, bo mają zatrzask. Ja zanim nie zaczęłam zakładać dziecku ubranek, też nie byłam taka mądra

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Twin, nie ma sprawiedliwości
A ja przez tę okrągłą twarz wyglądam na max 20 lat

Mi się imię Hania bardzo podoba! Chociaż widzę, że rodzina nie do końca przekonana...ale to akurat średnio istotne.
Moja mała siostrzenica, jak moja Sis jej powiedziała, że ciocia ma w brzuszku dziewczynkę, powiedziała 'Fajnie, mamo, nazwijmy ją Wiktoria. Albo Krystyna'

Dzięki za kciuki, obawiam się jednak, że przez te wszystkie przeboje wyniki moczu mogą nie wyjść najlepsze.
O, widzisz, czyli są jakieś plusy posiadania okrągłej buzi

U mnie do Szymona nie był nikt przekonany. Z kolei jak powiedzieliśmy, że będzie dziewczynka- Hania, to same zachwyty w rodzinie były
Propozycja siostrzenicy mnie rozbawiła

Tym razem, wyniki, może jeszcze nie będą dobre. Jednak następnym razem, po leczeniu, powinny już być ok.
Stary 2014-03-18, 09:17   #4655
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie, papryczka, w pierwszej ciąży, sporo czytałam o zapinaniu pasów podczas ciąży. Każdy wypowiadał się z krytyką na temat sposobu w jaki Ty zapinasz. Nie jest to prawidłowe zapięcie i w razie wypadku nie chroni Cię tak jak dobrze zapięty pas.
Nie myślałam zapinajac pasy o swoim bezpieczenstwie tylko o maluszka. Zapinajac pasy normalnie strasznie mnie cisna w brzuch. Pomyślę o tych adapterach.

Asix powodzenia na badaniach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:21   #4656
mysia111
Zadomowienie

Którą wybrać? Potrzebuję jakiejś sukienki na wiosnę, bo ileż mogę latać w spodniach, legginsach i tunikach Ta ostatnia to chyba taka bardziej letnia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4886048613_1_1_1.jpg (21,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2166367420_1_1_1.jpg (43,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3090016620_2_1_1.jpg (47,0 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-03-18 o 09:22
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:22   #4657
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja też mam wilczy apetyt, ale staram się nad tym panować. Mam na razie 1,2 kg +.
Wydaje mi się że zrzucenie 30 kg po ciąży wcale nie jest takie łatwe Ja w pierwszej przytyłam 17 kg i trochę mi zajął powrót do figury sprzed ciąży, tym bardziej że zawsze byłam bardzo szczupła i się nigdy nie odchudzałam. I pilnowanie diety było dla mnie nowością a lekko nie było. Karmiłam 13 miesięcy i w czasie karmienia apetyt też jest ogromny. Gdybym miała zrzucić jeszcze dodatkowo 13 kg to czarno to widzę. Może są dziewczyny którym to przyszło łatwo, ale ja do nich nie należę.

Mamuśka111 - cieszę się że są ogromne szanse że dzidzia będzie zdrowa. Wszystkie tutaj trzymamy kciuki

Dziewczyny które odrzuciło od kawy na początku ciąży - pijecie ją już? Bo mnie powoli ciągnie do niej ale boję się spróbować żeby mi niedobrze nie było.
Na początku piłam zbożową, ale mi nie pasuje bo jest za delikatna. Teraz piję bezkofeinową, ale w gościach jedną normalną z mlekiem wypiję. Nie piję za to czarnej herbaty, wiec taka kawka raz na jakiś czas nie zaszkodzi. zresztą jak na początku dbałam o to co jem i piję to teraz mam takie smaki na wszystko co smażone i niezdrowe. W ogóle nie mam ochoty na warzywa, owoce czasami jeszcze zjem, a tak to tylko mięso i ziemniaki...
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 09:25   #4658
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Asix, za dzisiejsze usg.

Dzięki Dziewczyny .

Ja wychodzę z założenia, że warto zainwestować w adapter jeśli się po prostu jeździ. Zawsze przecież coś może się stać .

Kordian - Kordi, Kodi, Kordianek, Kordek.
No sama nie wiem.. Oliwier podoba mi się, ale w rodzinie właśnie się urodziła Oliwia..

Jeszcze myślałam o: Marcel, Konrad, Norbert, Miłosz, Joachim, Seweryn. Jakoś kobiece imiona bardziej podobają mi się .

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Którą wybrać? Potrzebuję jakiejś sukienki na wiosnę, bo ileż mogę latać w spodniach, legginsach i tunikach Ta ostatnia to chyba taka bardziej letnia...
Mi się podoba pierwsza .
Stary 2014-03-18, 09:26   #4659
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny .

Ja wychodzę z założenia, że warto zainwestować w adapter jeśli się po prostu jeździ. Zawsze przecież coś może się stać .

No sama nie wiem.. Oliwier podoba mi się, ale w rodzinie właśnie się urodziła Oliwia..

Jeszcze myślałam o: Marcel, Konrad, Norbert, Miłosz, Joachim, Seweryn. Jakoś kobiece imiona bardziej podobają mi się .

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Mi się podoba pierwsza .
Mi Oliwier kojarzy się z Jamie Olivierem, którego uwielbiam
Stary 2014-03-18, 09:28   #4660
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Nie myślałam zapinajac pasy o swoim bezpieczenstwie tylko o maluszka. Zapinajac pasy normalnie strasznie mnie cisna w brzuch. Pomyślę o tych adapterach.
Tak myślałam, że myślałaś o maluszku Jednak maluszek pływa sobie w wodach płodowych i jest dość dobrze chroniony także bezpieczniej i dla Ciebie i dla niego jest normalny sposób zapinania pasów a ten dolny wystarczy zsunąć pod brzuch.

Cytat:
Kordek?
Chociaż samo imię też nie bardzo mi się podoba
Cytat:

Jeszcze myślałam o: Marcel, Konrad, Norbert, Miłosz, Joachim, Seweryn. Jakoś kobiece imiona bardziej podobają mi się .[COLOR="Silver"]
Zdrobnienia do Kordiana mnie już całkiem nie przekonują ale to Tobie ma się podobać imię Twojego dziecka

Z imion przez Ciebie wymienionych najbardziej podoba mi się Miłosz.

Mysia, pierwsza sukienka najładniejsza.

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-03-18 o 09:31
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:30   #4661
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
O, widzisz, czyli są jakieś plusy posiadania okrągłej buzi

U mnie do Szymona nie był nikt przekonany. Z kolei jak powiedzieliśmy, że będzie dziewczynka- Hania, to same zachwyty w rodzinie były
Propozycja siostrzenicy mnie rozbawiła

Tym razem, wyniki, może jeszcze nie będą dobre. Jednak następnym razem, po leczeniu, powinny już być ok.
Czy plusy, nie wiem. Wyobraź sobie, że przyjdzie do mnie pacjent i zobaczy takiego pucka za biurkiem I pomyśli 'łeee, ale siksa, co ona mi pomoże'...

No mnie też rozbawiła siostrzenica. Ale na Hanię też ochoczo przystała.
Mi się imię Szymon bardzo podoba

Cytat:
.
Wiesz, tak naprawdę to Twoje bezpieczeństwo to bezpieczeństwo Maluszka

Cytat:
Najbardziej mi się podoba ta trzecia

Hania

Stary 2014-03-18, 09:35   #4662
kasiuulad
Raczkowanie

witam
rano swieciło sliczne słoneczko a teraz zrobiło sie wietrznie i zimno juz mam dosc takiej pogody bo od 2 tyg mecze sie z przeziebieniem, skonczyło sie na wizycie u lekarza i chyba jutro pojde znowu bo niby przeszło ale od soboty boli mnie głowa w okolicy prawej brwi, obawiam sie ze to zatoki

mamuska ciesze sie ze sa dobre wiesci, nadal trzymam kciuki zebys w piatek rowniez miała dobre informacje

co do bodziakow kopertowych to ja jestem z nich zadowolona, dostałam takie dla młodszego synka, były wiec uxywane a nic sie z nimi nie dzialo, były z h&m wiec jak jest dobra jakosc to nie beda sie naciagac a dla mnie były wygodne, łatwiej sie je ubiera, teraz tez bede na takie polowac

od kawy mnie odrzuciło bardzo szybko ale juz do niej wrociłam, do sniadania pije rozp z mlekiem a jak mam bardzo niskie cisnienie to kolo południa robie sobie druga z ekspresu

wczoraj byłam u gin badania ok, mam ok +4,5 kg, dostałam skierwanie na połowkowe, ide 28.03(to bedzie 21 tc) i szvzerze mowiac troche sie denerwuje bo przypomne ze w 12 tyg miałam robione usg w szpitalu i niby sprawdzał wtedy prxeziernosv itp ale boje sie ze tamto usg nie było jednak tak dokładne....

I jeszcze pytanie do mam dziewczynek(ale nie tylko), wybieramy sie dzis na zakupy i
musimy kupic prezent na 5 urodziny dla chrzesnicy meza.nie mam pomysłu a jej mama niestety nic nie doradziła twierdzac ze spodziewamy sie trzeciego dziecka wiec mamy kupiv jakac drobnostke zeby sie nie kosztowac... Na nic tłumaczenia ze i tak cos kupimy ale wolałabym wiedziec co np ona chce a nie zeby zabawka wyladowała na połce...ja zawsze mowie co moje chłopaki lubia i chca i wiem ze prezenty beda trafione...ehh ale sie spisałam
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:39   #4663
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość

I jeszcze pytanie do mam dziewczynek(ale nie tylko), wybieramy sie dzis na zakupy i
musimy kupic prezent na 5 urodziny dla chrzesnicy meza.nie mam pomysłu a jej mama niestety nic nie doradziła twierdzac ze spodziewamy sie trzeciego dziecka wiec mamy kupiv jakac drobnostke zeby sie nie kosztowac... Na nic tłumaczenia ze i tak cos kupimy ale wolałabym wiedziec co np ona chce a nie zeby zabawka wyladowała na połce...ja zawsze mowie co moje chłopaki lubia i chca i wiem ze prezenty beda trafione...ehh ale sie spisałam
Teraz wśród dziewczynek jest chyba szał na Monster High i Violettę (ale to chyba u trochę starszych). Ja najbardziej lubię jak moja córa dostaje jakieś fajne książki lub gry edukacyjne.
Stary 2014-03-18, 09:41   #4664
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie miałam i nie zamierzam mieć sterylizatora. Karmiłam piersią i teraz też zamierzam, więc w tym przypadku zakup butelek i sterylizatora jest zbędny.
Masz racje źle postawiłam pytanie. Czy uważacie że jest konieczność sterylizacji butelek. Zakładam że na butelkach mogą być co najwyżej te same bakterie które są w środowisku domwym a z nimi dziecko i tak ma kontakt. Taka teoria
Cytat:
A chcesz na teraz czy na dłużej? Bo ta ostatni na pewno posłuży dłużej, teraz sweterek zarzucisz a na lato jak znalazł.
Cytat:
Tak myślałam, że myślałaś o maluszku Jednak maluszek pływa sobie w wodach płodowych i jest dość dobrze chroniony także bezpieczniej i dla Ciebie i dla niego jest normalny sposób zapinania pasów a ten dolny wystarczy zsunąć pod brzuch.
Popieram w całej rozciągłości. Też zapinam tak żeby dolny był pod brzuchem.

Mój syn wczoraj zaproponował imię Owiraptor . Jest na etapie fazy na dinozaury

Edytowane przez kamilast
Czas edycji: 2014-03-18 o 09:44
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:44   #4665
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
I mam z brzuszkiem tak samo, rośnie cały, a nie tylko na dole.
to pewnie dlatego że dziewczynka tak piszą w internetach :p

Cytat:
U mnie 19t4d, od ok. 2 tyg czuję wyraźne kopniaczki, szczególnie jak jestem mniej aktywna, czyli leżę . Dziś mam USG połówkowe.

Sezon łowów uważam za oficjalnie otwarty .

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

A jak się Wam podoba imię Kordian? Jest to imię literackie, ale jakoś chodzi mi po głowie . Ale inne też mi chodzą .
Sezon łowów

Mnie się podoba bardzo! Kordianek Mówiłam o tym imieniu mojemu MM ale on ma kolege o tym imieniu i odrzucił.

Najważniejsze, żeby Wam się podobało. My będziemy mieć Dorianka i z dużą krytyką sie spotykamy, ale to będzie nasz bobasek! Jak komuś się nie podoba to niech sobie zrobi swojego i nazwie go Franek Stasiu albo Jasiu - tych imion jest mnostwo.
Nam się podobał Marcel dopóki w sklepie nie spotkaliśmy 5 marcelków, na FB nie zauważyłam ze 3 koleżanki mają Marcelków. Nie cierpię jak się kogoś woła i odwraca się sto Kasiek :p
Oryginalne imiona mają dużo uroku moim zdaniem.

Co do skojarzeń to Olivier kojarzy mi się z Olivierem Janiakiem

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-03-18 o 09:51
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:53   #4666
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsza bardzo ładna

Cytat:
Wiesz, tak naprawdę to Twoje bezpieczeństwo to bezpieczeństwo Maluszka
No tak tak wiem

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Opierdziel dostałam ,
już będę zapinać sie tak jak piszesz .

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:55   #4667
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie to jestem zadowolona bo juz miałam cały weekend w głowie myśli ze dziecko ma bezmozgowie albo ze ta woda uszkodziła mozg a tu pan profesor po rezonansie jeszcze inna diagnozę postawił oczywiscie wstępną- moje dzieciątko ma skrzep krwi w żyle w mozgu to jest bardzo rzadka przypadłość bo jest znanych tylko 9 przypadków na świecie z czego 3 kobiety zdecydowały sie usunąć ciąże ale 6 z nich urodziło i dzieci rozwijały sie ok (badania robiono tylko od 3 miesięcy po porodzie do roczku pózniej to juz nie wiadomo co z tymi dziećmi sie działo) ale jest to dla mnie o tyle pocieszające ze moje malenstwo tez ma szanse.....ze wstępnej diagnozy mozg wyglada ok i nie jest uszkodzony teraz jest tylko oczywiste ryzyko czy skrzep zacznie rosnąć i uszkodzi mozg czy poprostu skrzep sie wchłonie i mozg rozwinie sie normalnie.....profesor wydawał sie wiedzieć co mowi ale pewności miec nie moge zrobiono 600 zdjeć z jednego rezonansu i drugie tyle z drugiego jakiegoś najnowszego rezonansu z przepływami krwi byłam pierwszą ciężarna która była badana tym rezonansen

Profesor dzis do wieczora bedzie przyglądał sie wszystkim zdjecia i sporządzi raport ktory wyśle do kliniki w Londynie no i w środę zbiorą sie lekarze i omówią te badania i w piątek na wizycie bede wiedziała o wiele wiecej ale z tego co wiem to i tak nic nie mogą zrobic albo moge przerwać ciaze albo czekać i sprawdzać czy zator krwi rośnie czy znika ale i tak jestem szczęśliwa....jest lepiej niz myślałam

Bardzo się cieszę i mialam nadzieję, że jeszcze będzie dobrze.

Fajny lekarz, budujące są te słowa, że nie może nic obiecach, ale zrobią wszystko co w ich mocy Cieszę się, że masz tak fachową pomoc.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:56   #4668
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
A chcesz na teraz czy na dłużej? Bo ta ostatni na pewno posłuży dłużej, teraz sweterek zarzucisz a na lato jak znalazł.
W sumie racja. W maju może juz być gorąco i w rękawkach się ugotuję.

Trzeba by się zabrać do pracy bo siedzę w biurze od 8.30 i nic konkretnego nie zrobiłam
Stary 2014-03-18, 09:57   #4669
sara 85
Zakorzenienie

co do bodów kopertowych to ja byłam zadowolona, nie zauważyłam żeby się rozciągały, pewnie zależy od firmy

Kordian i Dorian tak średnio mi się widzą, ale to Wam mają się podobać

U nas teraz szał na imiona takie jak Helenka, Hania, Lena, Zuzia ( mam chyba 4 koleżanki, które mają Zuzie ), Ola, Kuba, Igor, Kacper, Filip, Szymon.
My jak wybieraliśmy Zosię to prawie w ogóle nie było, teraz coraz więcej. Dla chłopaka wybraliśmy Franek, Julek, Olek, u nas mało spotykane właśnie

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-03-18 o 09:58
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 10:00   #4670
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Czy plusy, nie wiem. Wyobraź sobie, że przyjdzie do mnie pacjent i zobaczy takiego pucka za biurkiem I pomyśli 'łeee, ale siksa, co ona mi pomoże'...

No mnie też rozbawiła siostrzenica. Ale na Hanię też ochoczo przystała.
Mi się imię Szymon bardzo podoba
Ubierzesz się tak, żeby wzbudzać zaufanie i wyglądać jak fachowiec i będzie ok
Wiesz, może inaczej jest na żywo, ale na zdjęciach nie wyglądasz aż "siksę"

Dobrze, że siostrzenica zaakceptowała Hanię

Cytat:
witam
rano swieciło sliczne słoneczko a teraz zrobiło sie wietrznie i zimno juz mam dosc takiej pogody bo od 2 tyg mecze sie z przeziebieniem, skonczyło sie na wizycie u lekarza i chyba jutro pojde znowu bo niby przeszło ale od soboty boli mnie głowa w okolicy prawej brwi, obawiam sie ze to zatoki

co do bodziakow kopertowych to ja jestem z nich zadowolona, dostałam takie dla młodszego synka, były wiec uxywane a nic sie z nimi nie dzialo, były z h&m wiec jak jest dobra jakosc to nie beda sie naciagac a dla mnie były wygodne, łatwiej sie je ubiera, teraz tez bede na takie polowac

wczoraj byłam u gin badania ok, mam ok +4,5 kg, dostałam skierwanie na połowkowe, ide 28.03(to bedzie 21 tc) i szvzerze mowiac troche sie denerwuje bo przypomne ze w 12 tyg miałam robione usg w szpitalu i niby sprawdzał wtedy prxeziernosv itp ale boje sie ze tamto usg nie było jednak tak dokładne....

Ostatnio TŻ brał na zatoki Sinupred. Coś mi się kojarzy, że w ciąży jest dozwolony. Lepiej sprawdź to u lekarza.

Pogoda niestety do kitu. Tamten tydzień nas rozpieścił i teraz narzekamy. Dziś i tak jest już mniejszy wiatr niż wczoraj. Przynajmniej głowy mi nie urwie jak wyjdę

Dzisiaj też muszę się zapisać na połówkowe. Podejrzewam, ze każda z nas przeżywa każde usg. Będzie dobrze!

Napisałaś datę 28.03- to rocznica bycia z TŻ. Nic nie zaplanowałam a w tym roku mamy piękną 13 rocznicę

Cytat:
Teraz wśród dziewczynek jest chyba szał na Monster High i Violettę (ale to chyba u trochę starszych). Ja najbardziej lubię jak moja córa dostaje jakieś fajne książki lub gry edukacyjne.
Siostrzenica TŻ, co prawda 7 letnia, też szaleje na punkcie Monster High. Swoją drogą przerażają mnie te lalki
Ja staram się kupować gry planszowe czy klocki lego.

Cytat:
Masz racje źle postawiłam pytanie. Czy uważacie że jest konieczność sterylizacji butelek. Zakładam że na butelkach mogą być co najwyżej te same bakterie które są w środowisku domwym a z nimi dziecko i tak ma kontakt. Taka teoria
Ja uważam, że nie ma co przesadzać, ze sterylnością przy dziecku. Gdybym używała butelek, to po prostu codziennie wieczorem przelałabym wszystkie butelki gorąco wodą i tyle. Nie bawiłabym się w 5 min wygotowywanie po każdym umyciu.

Nie prasowałam też ubranek synek. Zrobiłam to raz przed narodzinami, gdy układałam je do szafki. Potem już w ogóle. Nie prałam jego ubranek oddzielnie tylko razem z naszymi ubraniami. Szybko zaczęłam używać zwykłego proszku do prania zamiast specjalnego dla dzieci.

Propozycja imienia synka genialna
Stary 2014-03-18, 10:05   #4671
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Siostrzenica TŻ, co prawda 7 letnia, też szaleje na punkcie Monster High. Swoją drogą przerażają mnie te lalki
Ja staram się kupować gry planszowe czy klocki lego.
Co nie że straszne? I jeszcze te dodatki do lalek np. trumna do spania. Moja córa miała bzika na punkcie Monster High tak gdzieś przez rok czasu. Teraz przeszła na Violettę i MH są już obciachowe Ma bluzki, bluzy, pościel i inne rzeczy z MH i nie chce ich już uzywać. Ach te dzieci.
Stary 2014-03-18, 10:06   #4672
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
witam

Ja też mam połówkowe 28 marca Zmieniłam lekarza, bo ten pierwszy, który mi robił nie wzbudził mojego zaufania.

Cytat:
Moja ma 5 lat i jak najbardziej jest to etap Monster High. Moja bardzie lubi Barbi syrenki (jest kilka rodzajów, tak ze świecącym ogonem) lub Piny pony (takie laleczki z odklejonymi główkami) mogą być też Pet shopy.

Cytat:
Ta pierwsza podoba mi się najbardziej.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:12   #4673
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne imię... kiedy wypadają imieniny?

Cytat:
to pewnie dlatego że dziewczynka tak piszą w internetach :p

Co do skojarzeń to Olivier kojarzy mi się z Olivierem Janiakiem
Mi się też Olivier tak kojarzy...i moja reakcja - podobna

Serio tak piszą? Nie spotkałam się z taką teorią Co więcej, mam dwie koleżanki w podobnej wiekowo ciąży, obie mają brzuszki na dole, a obie spodziewają się dziewczynek też
Co kobita, to brzuch

Cytat:
Ubierzesz się tak, żeby wzbudzać zaufanie i wyglądać jak fachowiec i będzie ok
Wiesz, może inaczej jest na żywo, ale na zdjęciach nie wyglądasz aż "siksę"

Dobrze, że siostrzenica zaakceptowała Hanię
Może masz rację
Widziałaś na fb moje zdjęcie w szpitalnym mundurku z praktyk?

Kasuulad, co do prezentu, to ja myślę, że fajne byłoby (w zależności od tego, ile chcecie wydać): Lego Friends, albo jakaś Barbie, albo jakaś gra, np. skaczące małpki, zgadnij kto?.

Hania

Stary 2014-03-18, 10:17   #4674
Optymistka26
Zadomowienie

U mnie +3,5kg ale trudno mi sie do tego odniesc bo
-przed ciaza schudlam dosc mocno i wazylam ponizej 50kg a normalnie mam ok 52kg. W 8tc mialam 50,5kg opychajac sie a 54kg w 17t2d kg jedzac normalnie,
- widze ze przybylo mi tluszczyku na brzuchu i boczkach, twarz z wychudzonej wrocila do normy.
Takze nie wiem jak liczyc, czy +3,5 czy +1,5 ?

Ja sie powaznie zastanowie nad tym adapterem. Duzo jezdze (jako pasazer) i czasem pasy mnie cisna, a czasem jest ok. W dalsze trasy jazdze w pozycji pol-lezacej, z podusią, kocykiem i ide spac

Papryczka super zakupy, pierwszy bodziak

Mamuśka to byle do piątku, czekamy na dobre wieści

Asix kciuki trzymam za badanie

ButterBear za 10 lat bedziesz sie cieszyla z tego

Cytat:
moze rozwazycie ta propozycje

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:33   #4675
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
1.Ostatnio TŻ brał na zatoki Sinupred. Coś mi się kojarzy, że w ciąży jest dozwolony. Lepiej sprawdź to u lekarza.

2.Ja staram się kupować gry planszowe czy klocki lego.

3.Ja uważam, że nie ma co przesadzać, ze sterylnością przy dziecku. Gdybym używała butelek, to po prostu codziennie wieczorem przelałabym wszystkie butelki gorąco wodą i tyle. Nie bawiłabym się w 5 min wygotowywanie po każdym umyciu.

Nie prasowałam też ubranek synek. Zrobiłam to raz przed narodzinami, gdy układałam je do szafki. Potem już w ogóle. Nie prałam jego ubranek oddzielnie tylko razem z naszymi ubraniami. Szybko zaczęłam używać zwykłego proszku do prania zamiast specjalnego dla dzieci.
1. Ja sinupret brałam w obu ciążach, każdy katar mam zatokami i wolę to niż antybiotyki, a na mnie działa super. Z tego co wiem to nie jest na nim napisane że nie wolno ani też że wolno.
2. Myślę że klocki lego fajny pomysł. Koleżanka córce 5-latce lego friends kupuje.
3. O..dzieki za opinię. To trzymam sie mojej teorii dalej.
Cytat:
Piękne imię... kiedy wypadają imieniny?

A jeszcze odnośnie imion. Ja podglądałam tą listę https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosc...cego-roku.html w poszukiwaniu kompromisu co by nie z pierwszej piątki ale też nie zupełnie nietypowe.
Stary 2014-03-18, 10:33   #4676
sara 85
Zakorzenienie

Owiraptor niezłe imię

Kasiuulad koleżanka ma córkę w podobnym wieku, mała szaleje na punkcie koników mlp, lalek mlp, oni np nie pozwalają małej kupować monster high.

Moja mała też chce wszystko z mh, ale uważam że jest za mała i nie kupuję. Nawet torta chciała czaszkę z kokardką
Fajny też jakiś zestaw ciastoliny, książki, gry, lego.
Najlepiej zapytać małej albo rodziców.

Zosia na urodziny chciała lampkę, biurko i deskorolkę
lampkę dostanie od chrzestnej, na biurko jeszcze trochę za mała, ale dostała nowy stolik i tez zadowolona deskorolka też już kupiona

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:25   #4677
Optymistka26
Zadomowienie

Szaro buro i ponuro a do tego zimno brrrr
Mam niechcicę. Nie chce mi się nic, nawet isc
na zakupy po spodnie ciążowe których potrzebuję na JUŻ. Nie mam nastroju na zakupy.
Mama twierdzi, że brzuch mam b.nisko, idzie mi w biodra i dlatego mało widać brzuszek i wyglądam jakbym tylko przytyła A mi sie wydaje że rośnie cały licząc od stanika w dół.
Zamówiłam nowe staniki. To będzie już 3-cia wymiana od początku ciąży ale nie cierpie gniotących czy odstających biustonoszy.
Głupio mi ale zapytam, czy figi też wam się "skurczyły" ? Bo ja już nie wiem czy kupić rozmiar mega czy ciążowe. Wszystko się robi za małe i gubię się w tej rozmiarówce. Już nie wiem jaki rozmiar ubrań noszę.

ps. Mnie tez przeraza Monster High brrr

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-03-18 o 11:27
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 11:51   #4678
daisy dot
Rozeznanie

Ależ mi się chce do domu. Nie wiedziałam, że można być tak zmęczonym w pracy. dop 13! Mam sporo roboty zwłaszcza po chorobie ale nadrabiam wszystko i ziewam i ziewam. Do tego zgaga mnie dopadła a fuj!
do doooomku do doooomku
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:58   #4679
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie to jestem zadowolona bo juz miałam cały weekend w głowie myśli ze dziecko ma bezmozgowie albo ze ta woda uszkodziła mozg a tu pan profesor po rezonansie jeszcze inna diagnozę postawił oczywiscie wstępną- moje dzieciątko ma skrzep krwi w żyle w mozgu to jest bardzo rzadka przypadłość bo jest znanych tylko 9 przypadków na świecie z czego 3 kobiety zdecydowały sie usunąć ciąże ale 6 z nich urodziło i dzieci rozwijały sie ok (badania robiono tylko od 3 miesięcy po porodzie do roczku pózniej to juz nie wiadomo co z tymi dziećmi sie działo) ale jest to dla mnie o tyle pocieszające ze moje malenstwo tez ma szanse.....ze wstępnej diagnozy mozg wyglada ok i nie jest uszkodzony teraz jest tylko oczywiste ryzyko czy skrzep zacznie rosnąć i uszkodzi mozg czy poprostu skrzep sie wchłonie i mozg rozwinie sie normalnie.....profesor wydawał sie wiedzieć co mowi ale pewności miec nie moge zrobiono 600 zdjeć z jednego rezonansu i drugie tyle z drugiego jakiegoś najnowszego rezonansu z przepływami krwi byłam pierwszą ciężarna która była badana tym rezonansen

Profesor dzis do wieczora bedzie przyglądał sie wszystkim zdjecia i sporządzi raport ktory wyśle do kliniki w Londynie no i w środę zbiorą sie lekarze i omówią te badania i w piątek na wizycie bede wiedziała o wiele wiecej ale z tego co wiem to i tak nic nie mogą zrobic albo moge przerwać ciaze albo czekać i sprawdzać czy zator krwi rośnie czy znika ale i tak jestem szczęśliwa....jest lepiej niz myślałam

Cały czas o Tobie myślałam..cieszę się bardzo , że jest duża szansa ze Malutka bedzie zdrowa, i na pewno tak się stanie! Wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tam Wasza waga? Bo większość z Was to chyba schudła zamiast przytyć
Ja dzisiaj weszłam na wagę i się załamałam bo wcześniej jakoś tak długo nic mi nie przybywało a tu dzisiaj 3,5 kg na plusie a gdzie dalej

Ogólnie rośnie mi tyłek, rosną mi boczki i mam drugą brodę No ale najważniejsze, że dzidzia dobrze rośnie, resztą się będę martwić po porodzie
ja jak ważę się rano to nadal waże mniej niż przed ciążą, ale jak wejdę na wagę wieczorem to dokładnie tyle co na początku :P widzę że wszystko idzie mi w brzuch i boczki

Cytat:
A to moje dzisiejsze zakupy
śliczne lubię H&Mowe ciuszki , sama mam już całą dużą torbę
w ogolę chyba poszaleliśmy z Teżetem i mamy na prawdę sporo ciuszków..najwięcej na rozmiar 62-68 nie wiem czemu

Cytat:
Ja też mam wilczy apetyt, ale staram się nad tym panować. Mam na razie 1,2 kg +.
Wydaje mi się że zrzucenie 30 kg po ciąży wcale nie jest takie łatwe Ja w pierwszej przytyłam 17 kg i trochę mi zajął powrót do figury sprzed ciąży, tym bardziej że zawsze byłam bardzo szczupła i się nigdy nie odchudzałam. I pilnowanie diety było dla mnie nowością a lekko nie było. Karmiłam 13 miesięcy i w czasie karmienia apetyt też jest ogromny. Gdybym miała zrzucić jeszcze dodatkowo 13 kg to czarno to widzę. Może są dziewczyny którym to przyszło łatwo, ale ja do nich nie należę.

Mamuśka111 - cieszę się że są ogromne szanse że dzidzia będzie zdrowa. Wszystkie tutaj trzymamy kciuki

Dziewczyny które odrzuciło od kawy na początku ciąży - pijecie ją już? Bo mnie powoli ciągnie do niej ale boję się spróbować żeby mi niedobrze nie było.
ja sobie cały czas mówie - przytyje max 15kg bo jestem niska i boję się co będzie po ciąży :p ale na razie waga jest niska jak na połowę ciąży i nie pilnuję się za bardzo , czasami się za bardzo rozchulam
Co do kawy - na początku mnie strasznie odrzucało , a ja maniak kawowy.
Teraz kiedy dokucza mi strasznie niskie ciśnienie to piję tak max 2 dziennie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny .

Mi się podoba pierwsza .
mi się Oliwier też podoba i na razie to mój faworyt :P

Witam dziewczyny

życzę powodzenia tym które mają dzisiaj wizytę! i chciałam się pochwalić - w niedzielę miałam urodziny i dostałam najsłodszy prezent - poczułam pierwsze kopniaczki
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:00   #4680
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Ależ mi się chce do domu. Nie wiedziałam, że można być tak zmęczonym w pracy. dop 13! Mam sporo roboty zwłaszcza po chorobie ale nadrabiam wszystko i ziewam i ziewam. Do tego zgaga mnie dopadła a fuj!
do doooomku do doooomku
Ja właśnie za chwilę wychodzę z biura. Stwierdziłam ze dziś nie mój dzień na pracę papierkową - nic nie zrobiłam Za to wysprzątałam biuro -nieduze ok 30m2. I jestem zmęczona jak koń po westernie. I znam ten ból jak trzeba siedzieć w biurze 8 godzin - w 1 ciązy tak pracowałam do końca 7 miesiąca. Od 7 do 15. Godz 15 była dla mnie wybawieniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości