Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 13:52   #2791
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Aldi, tak reszta jeszcze nie posegregowana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-18, 13:52   #2792
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
obydwa maja te same filtry
chyba że jakiś inna końcówka modelu, ale porównywałyśmy z teściową, to syrius od odyssey różni się w budowie tylko tym plastikiem, syrius ma jakby plastik abs, taki miękki, choć ja tez już nie raz przydzwoniłam w ścianę, futrynę i obudowa nie pękła
za syriusem przemawia obrotowe łączenie rury z odkurzaczem, mnie się czasem ta rura wyrywa, gdy np. nie chce mi się przenieśc odkurzacza przez próg, tylko ciągnę za ta rurę
Masz racje spojrzałam na nowszy model syriusa gdzie już był lepszy filtr który z tych 2 byś wzięła? https://www.zelmer.pl/dla-domu/compa...9be940f2ea77fc różnica w cenie to 67zł
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
no właśnie, a już kiedyś tu nawet pisałam, że przy drugim dziecku mamuśki raczej już dużych smoków nie kupują zmieniają się oczekiwania po min. rocznym użytkowaniu smoka
Pewnie masz rację ale jednak mam nadzieję że mieszkając w domku będziemy zadowoleni z naszego smoka
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
W najmniejszej tubce to krem ochronny na wiatr i niepogodę. kosztował 12,99 oliwka hipp 14,99 mleczko pielęgnacyjne 350 ml 18,90 no i żel do mycia ciała i włosków z pompką 20,99

Ten podkład pod materac to jakaś firma FikiMiki. To właściwie ochraniacz na materac (nakładka higieniczna) - tak napisali na etykiecie. Rozmiar 120/60. Można prać. W sklepie mieli jeszcze jeden ale jakiś taki frotowy Ten ma gumki na rogach to zaczepi się o materac i nie powinien się jakoś suwać.
Nie wiem może podejść jeszcze do smyka i rzucić okiem na ten z motherhood
Widziałam ostatnio w Carrefure że hipp ma też krem na słońce dlatego zapytałam a o materacach FikiMiki dużo dobrego mówili na Warsztatach no i slogan reklamowy Dobry sen to Dobre FikiMiki mnie rozwalił
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy po tej luteinie czy po czym ale dużo śpie teraz. Wczoraj wstałam przed 7. O 9 zasnęłam, obudziłam się o 11. Po południu też trochę się zdrzemnęłam i wieczorem od 19 do 21 spałam. Później o 23.30 poszłam spać dalej.
wyśpij się na zapas bo potem nie będzie kiedy
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry w końcu i my doczekałyśmy się 100-dniówki
z tej okazji mam lody nugatowe na deser

Z mniej przyjemnych spraw, wczoraj wieczorem znowu zaczął mi się brzuch napinać dzisiaj rano też jakoś bez szału było, niby po no spie trochę przeszło ale boje się tyłka z łóżka ruszyć. Mam nadzieję, że to tylko lekkie przemęczenie, może warto jednak trochę przystopować Niby w zaleceniach ze szpitala mam no spe 3 razy dziennie a ja brałam tylko na noc. Wątroba mi wysiądzie od tych leków
gratki za studniówkę i wpraszam się na lody spróbuj nospę brać w ciągu dnia kiedy się ruszasz a nie na noc
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Hi!
Melduję się z przychodni. Jestem już po "drinku" glukozowym. Nawet cytryna niewiele pomogła. Do tego jeszcze postawiane świeczki zapachowe - więc nie czuję się świetnie... A jeszcze chcę jechać do pracy mimo urlopu, bo ma przyjść ktoś, z kim muszę pogadać, żeby zamknąć wszystkie zobowiązania w robocie.

Wczoraj miałam "studniówkę", ale w związku z tym dzisiejszym badaniem nie miałam jak świętować. W dodatku przez pogodę od rana chodziłam śpiąca.
Spóźnione gratki za studniówkę i brawa za przeżycie glukozy
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hejka My równiez mamy dzisiaj studniówkę

Ja chyba z tej okazji zrobię zamówienie w gemini, albo u r_p77
No to kolejny toast
zasłużyłaś na z kupy

Mała_Czarna i za Was też
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Octeniseptu nie bierzesz? Ja wolałam maść niż krem Alantanu no i nie chciałabym Sudocremu szczególnie że bierzesz tez bephanten. W Realu jest teraz proszek Dzidziuś 1,9kg za 14,99 więc troszkę taniej.
Cytat:
Więc tak - u R_p77 zamówię
1.smoczki ortodontyczne Avent i TT (2 szt.),
2. butelki (antykolkowe 260 ml Avent i TT z czujnikiem),
3.pieluchy tetrowe 10 szt, flanelowa 1 szt
4. szczotkę do butelek,
5. szczotkę do włosów z grzebieniem,
6.podkłady do przewijania (5 szt jest w zestawie)
7.fridę
8. osłonki na sutki Tommy Tippie (jeśli macie jakieś sprawdzone to piszcie
W gemini:
1. Bephanten
2. HIPP żel do mycia ciała i włosów 400ml z pompką
3. Linomag maść ta zielona
4. HIPP mleczko do ciała pielęgnacyjne
5. CANPOL patyczki z ogranicznikiem
6. CANPOL myjka frotte duża
7. CANPOL wysokochłonne podkłady poporodowe 10 szt.
8. HIPP herbatka dla kobiet karmiących
9. Johnson's Baby wkładki laktacyjne 50 szt
10. SENI podkłady higieniczne 60x60 5 szt.
11. SENI podkłady higieniczne 90x60 5 szt
12. Majteczki SAN SENI siateczkowe r L (2 szt są w opakowaniu, nie wiem, czy nie kupić więcej??)
13. Podkłady higieniczne ABSORGYN 27x7,5 niejałowe 10 szt.
14. Kompresy jałowe 5x5 , 50 szt MEDICOMP
15. Płatki kosmetyczne Bella z aloesem 70 szt.

Zastanawiam się, czy brac octenistept, chyba się wstrzymam, bo nie wiem, jaką metodę wysuszania pępka zastosować, chciałabym, żeby sam się zagoił i odpadł. Nie wiem czego jeszcze nie mam, a co jest mi zbędne, mamuśki, pomóżcie
Ja bym brała małą butelkę Octeniseptu a po co Ci tyle gazików jałowych i czemu płatki z aloesem?
Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Ja jednak się niepokoję tą małą ruchliwością dziecka i idę dziś na usg , muszę sprawdzić, czy wszystko jest ok, bo inaczej osiwieję .

Z dobrych wieści moja ginekolog wróciła po macierzyńskim, zastanawiam się czy do niej wrócić, już się zapisałam na wizytę na za tydzień, zobaczę co mi powie na temat wszystkiego, co u mnie i wtedy ostatecznie zadecyduję.

Pochwale się, że jednak zrobiłam pierwsze zakupy ciuszkowe już , ale to dlatego że miałam mega okazję, z której głupotą byłoby nie skorzystać . Jutro porobię zdjęcia i się pochwalę .
Odezwij się po usg i czekamy na zdjęcia zakupów
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 13:55   #2793
__Sylwia__88
Zadomowienie

bluesky89

Cytat:
i to tylko 56-62?
bluesky89
No właśnie, to tylko 56-62? Jak widzę takie foty to chce iść na zakupy.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 13:57   #2794
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Masz racje spojrzałam na nowszy model syriusa gdzie już był lepszy filtr który z tych 2 byś wzięła? https://www.zelmer.pl/dla-domu/compa...9be940f2ea77fc różnica w cenie to 67zł

P

Octeniseptu nie bierzesz? Ja wolałam maść niż krem Alantanu no i nie chciałabym Sudocremu szczególnie że bierzesz tez bephanten. W Realu jest teraz proszek Dzidziuś 1,9kg za 14,99 więc troszkę taniej.

octenisept juz mam, dostałam nowe opakowanie od koleżanki i majtki siateczkowe które jej zostały też mam. Sudocrem u nas idzie na potęgę i jak nie do dziecka to zastosuje u siebie czy męża na odparzenia w lecie

mówisz że ta maśc lepsza? kurcze musze ją chyba zamienić

do kiedy jest promocja w realu wiesz?
Stary 2014-03-18, 13:57   #2795
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość

Ja koniecznie chcę! Nawet kupiłam sobie na wszelki wypadek i biorę do szpitala. Co jak co, ale wolę skupić się na rodzeniu i nie krępować, że ktoś będzie musiał po mnie sprzątać... a kontrolować się tego nie da...
Oczywiscie to Twoja decyzja co zrobisz jak w każdej kwestii Tylko właśnie problem jest w tym, że lewatywa tego nie gwarantuje, a dodatkowo lubi być wtedy bardziej luźna konstystencja
O matko znowu piszę to w porze obiadowej. Chyba mam jakąś obsesję
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:00   #2796
bluesky89
Zakorzenienie

Sylwia, tak, tak 0 - 3 msc
Ja już z ubranek na pewno nic bie będę kupować w sumie zostały mi tylko kosmetyki, komoda kąpielowa i takie głupoty jak niedrapki, skarpetki, jeszcze jeden pokrowiec na przewijak i chyba tyle do kupienia
Stary 2014-03-18, 14:05   #2797
NecroKitty
Wtajemniczenie

Takiego pięknego posta wymodziłam i mi komputer padł

Byłam w lumpeksie ale jak zwykle same brzydactwa zostały, kupiłam tylko małej jednego bodziaka na 62. Miałam już nie kupować takich małych ale nie mogłam się oprzeć

Idę robić kurczaka w papirusie na obiad a potem książka i lody

Cytat:
gratki za studniówkę i wpraszam się na lody spróbuj nospę brać w ciągu dnia kiedy się ruszasz a nie na noc
Zapraszam a no spe brałam na noc bo po całym dniu było najgorzej i magnez już nie pomagał
Stary 2014-03-18, 14:09   #2798
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ;-)
gratulacje kolejnych 100 dniówek. mi zostały 73 dni
Dziś pospałam do 8.00 i dobrze mi z tym
Oststnio mogę sypiać tylko na lewym boku, co mnie bardzo męczy, ech, jeszcze jakieś 10 tygodni i będzie lepiej ;-)

Byłam dziś w superpharm, ale tam jakiś dziki tłum bo dni lifestyle. Kupiłam proszek do prania dla dzieci lovella i do tego płyn do płukania ( muszę się zabrać za pranie ubranek)
dla siebie kupiłam fajne spodnie dresowe w h&m, ostatnio kupiłam też w outlecie nike do połowy łydki - potem przydadzą mi się w pracy ;-)

a do tego długą spódnicę !
Dokupiłam też z podkład nieprzemakający do dziecięcego łóżeczka z motherhood, i dla siebie jeszcze podpaski always night ( 2 pak)

Potem jeszcze szukałam kurteczek dziecięcych dla 2 starszych dzieci bratowej ( w podziękowaniu za oddane rzeczy) i przy okazji dokupiłam jeszcze kilka drobiazgów dla naszego chłopczyka

Biorę się za obiad
Udanego popołudnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:11   #2799
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę położnej. O to jej rady do własnej weryfikacji
- w domu przez pierwszy miesiąc kąpiel co 2-3 dni
- kąpiel powinna trwać 5-10 min
- trzeba uważać na stojaki do wanienek bo często są niestabilne....
- przy dużym odparzeniu tormentiol i clotrimazol...
dobrze, że napisałaś, że do własnej weryfikacji bo już się przeraziłam
- kąp noworodka co 2-3dni w lecie nie mówiąc, że dla niego kąpiel jest wtedy ważną i nieodłączną częścią rytuału przygotowującego do spania
- na pewno pierwsze kąpiele będą trwać 5-10min jeśli to pierwsze dziecko to pierwsze kąpiele często trwają i 40min
- nigdy nie słyszałam, żeby stojaki były aż tak niestabilne, przecież zanim zacznie się kąpać dziecko (zanim nawet przyjdzie na świat) przymierza się do wanienki i sprawdza czy fajnie stabilnie stoi
- tego to nawet nie komentuję ehhh i to jeszcze położna radzi tormentiolu nie wolno

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:12   #2800
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Oczywiscie to Twoja decyzja co zrobisz jak w każdej kwestii Tylko właśnie problem jest w tym, że lewatywa tego nie gwarantuje, a dodatkowo lubi być wtedy bardziej luźna konstystencja
Jak to??
Stary 2014-03-18, 14:20   #2801
Sola1
Zakorzenienie

Z tymi kąpielami to są po prostu dwie szkoły. Jedni twierdzą, że jest to ważne z uwagi na rytuał, a inni że tak częste mycie nie jest dobre dla skóry. Pytanie co dla dziecka, zwłaszcza o bardzo suchej skóry lepsze - mycie w płynach i potem smarowanie ich różnymi specyfkami czy po prostu mycie rzadziej.

Ja kąpałam codziennie, ale nie lałam nie wiadomo ile płynu, często było to też w samej wodzie - pupcia czy jak coś się ulało i tak myłam na bieżąco. Moja praktycznie w ogóle się nie pociła, nawet w lecie.
Poza tym kąpieli dziecko fajnie zasypiało.
Stary 2014-03-18, 14:27   #2802
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ramona, nie ma za co

ładne zasoby

Cytat:
Ty chcesz odkurzacz do tego Katarka tak? Czy masz jakieś wymagania dodatkowe?
odyssey jest lżejszy, mniejszy, ale nie ma obrotowego wejścia rury

syrius jest cięższy, chyba ma większa moc o 100W, ten plastik z którego jest zrobiony jest bardziej miękki, no i ma obrotowy wlot rury, przez co nie wyskoczy, gdy będziesz ciągnęła za odkurzacz

weź ten, który Tobie bardziej odpowiada
my braliśmy najtańszy z 4-letnią gwarancją, produkcji PL, żeby jak się popsuje, nie było szkoda wyrzucic czy coś
Elf jeszcze mi się podobał, jest leciutki i ładny, ale to chińczyk
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:29   #2803
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
mówisz że ta maśc lepsza? kurcze musze ją chyba zamienić

do kiedy jest promocja w realu wiesz?
Ja niecierpię maści bo się nie wchłania ale przy natłuszczaniu no i do dzieciecej pupy ta warstwa która się tworzy jest właśnie bardzo wskazana dlatego wybrałam maść.
Na poromobaby jest że do 19.03
Cytat:
Sylwia, tak, tak 0 - 3 msc
Ja już z ubranek na pewno nic bie będę kupować w sumie zostały mi tylko kosmetyki, komoda kąpielowa i takie głupoty jak niedrapki, skarpetki, jeszcze jeden pokrowiec na przewijak i chyba tyle do kupienia
ile ciuszków no to wyprawka prawie domknięta
Cytat:
Zapraszam a no spe brałam na noc bo po całym dniu było najgorzej i magnez już nie pomagał
to spróbuj po południu brać bo w nocy i tak nie naciągasz brzuszka chodząc a będzie Ci lepiej przez cały wieczór
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;-)
gratulacje kolejnych 100 dniówek. mi zostały 73 dni
Dziś pospałam do 8.00 i dobrze mi z tym
Oststnio mogę sypiać tylko na lewym boku, co mnie bardzo męczy, ech, jeszcze jakieś 10 tygodni i będzie lepiej ;-)

Byłam dziś w superpharm, ale tam jakiś dziki tłum bo dni lifestyle. Kupiłam proszek do prania dla dzieci lovella i do tego płyn do płukania ( muszę się zabrać za pranie ubranek)
dla siebie kupiłam fajne spodnie dresowe w h&m, ostatnio kupiłam też w outlecie nike do połowy łydki - potem przydadzą mi się w pracy ;-)

a do tego długą spódnicę !
Dokupiłam też z podkład nieprzemakający do dziecięcego łóżeczka z motherhood, i dla siebie jeszcze podpaski always night ( 2 pak)

Potem jeszcze szukałam kurteczek dziecięcych dla 2 starszych dzieci bratowej ( w podziękowaniu za oddane rzeczy) i przy okazji dokupiłam jeszcze kilka drobiazgów dla naszego chłopczyka

Biorę się za obiad
Udanego popołudnia
Ale zakupów narobiłaś 73dni to już tak niewiele...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:30   #2804
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to??
Podobno po lewatywach zwłaszcza tych do domowego użytku mogą zostać jak to tu ładnie nazwać, hmm, resztki
Trzeba też wziąć pod uwagę, że poród może trwać kilkanaście godzin. W międzyczasie często możesz też jeść jak jest wszystko w porządku. Także jakby co to chyba trzeba byłoby zrobić sobie w międzyczasie jakąś.

Mnie osobiście do lewatywy zraziła historia dziewczyny u której "zawartość" rozprysła się na twarz położnej, której głowa akurat była w okolicach U mnie na szkole rodzenia też specjalnie do tego nie zachęcali także dałam sobie spokój.
Oczywiście nigdy nie ma żadnej gwarancji na nic. Po prostu nie przewidzi się co tam będzie się działo i jak zareaguje nasz organizm
Stary 2014-03-18, 14:34   #2805
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wczoraj wzięłam się za segregowanie ciuchów dla Młodego i ledwo mi się pomieścily posegregowałam rozmiary osobno, od 56 - 62 zaraz Wam strzele fotkę ile tego jest
Aa, no i wczoraj przyszła mi paczka od r_p77 i ten rogal do spania. Fajba rzecz, bo nie musze owijac się kołdra, ale i denerwujaca, bo źle jest się przewrócic na drugi bok i te kulki steropianowe szeleszcza

Dlatego ja szukałam takie z innym wypełnieniem... coś by mnie trafiło jakby mi jeszcze to szeleściło w nocy
Ale masz tych ciuszków
Stary 2014-03-18, 14:38   #2806
bluesky89
Zakorzenienie

Karolkya, ale można się przyzwyczaić a z jakim wypelnieniem jeszcze są?

Stary 2014-03-18, 14:45   #2807
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolkya, ale można się przyzwyczaić a z jakim wypelnieniem jeszcze są?

Puch silikonowy - takie coś jak w poduszkach i kołdrach
ja kupiłam i śpię z takim:
http://allegro.pl/poduszka-do-karmie...000527115.html
Stary 2014-03-18, 14:46   #2808
bluesky89
Zakorzenienie

Pradip, taak już mam to prawie za sobą

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Karolkya, a z takim wypelnieniem nie jest za miękki ten rogal?

Stary 2014-03-18, 14:49   #2809
karolkya
Wtajemniczenie

Blue jak dla mnie jest ok. Tylko codziennie muszę go strzepać bo się ubija. No i ma sporo tam napakowane tego
Stary 2014-03-18, 14:54   #2810
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, wczoraj wieczorem pisałam wam, że twardniał mi brzuch... W końcu po jakimś czasie mi przeszło.... Dzisiaj od rana sprzątaliśmy z tżtem i znowu to samo.. A potem jeszcze musiałam wyjść z Adasiem na spacer, bo zobaczył jak tż szykuje się do pracy i zaczął przynosić mi buty i kurtkę, a potem stanął pod drzwiami i w płacz... Szłam najwolniej jak się dało, raz mnie tylko złapało, ale teraz już nic nie robię, do wieczora leżę z lapkiem.. W czwartek wizyta u gina i pewnie po wizycie karze mi zostać na ktg. Mogę się założyć, że wtedy akurat żaden skurcz mnie nie złapie...

Koleżanka ostatnio zamawiała z all pościel do łóżeczka, itp., to zamówiła mi też przy okazji przewijak i rogal do karmienia, żebym nie musiała za przesyłkę niepotrzebnie płacić Wczoraj przyszło, za godzinę ma mi podrzucić, to się pochwalę

Cytat:
to ciekawa musi być impreza skoro siedzisz na komórce
a nie możesz już wyjść i powiedzieć, że źle się czujesz?
to była impreza głównie dla dzieci, Adaś się bawił z nimi, tańczył, to nie chciałam mu tej zabawy psuć. Poza tym jakbym wyszła, to w domu bym się wcale nie położyła, bo bym musiała się z dzieciem bawić

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Berenika fajnie,ze babka ludzka i bez problemu pozwolila zmienic Ci teamat.Wiesz, jej to pewnie sumie jeszcze obojetne,bo nie korygowala Ci jeszcze Twoich rozdzialow,wiec nie moze powiedziec,ze stracila juz czas.
hmm, nie powiedziałabym, że ona jest "ludzka"... Jej jest po prostu obojętna cała nasza obrona, nie wspomina nic o terminie oddania rozdziałów, czy o tym, że będzie je sprawdzać... Więc wszyscy się tylko martwią, czy wgl będziemy mieli możliwość obrony

Cytat:

Z mniej przyjemnych spraw, wczoraj wieczorem znowu zaczął mi się brzuch napinać dzisiaj rano też jakoś bez szału było, niby po no spie trochę przeszło ale boje się tyłka z łóżka ruszyć. Mam nadzieję, że to tylko lekkie przemęczenie, może warto jednak trochę przystopować Niby w zaleceniach ze szpitala mam no spe 3 razy dziennie a ja brałam tylko na noc. Wątroba mi wysiądzie od tych leków
gratuluję Leż, odpoczywaj i lepiej bierz tą no spę

Cytat:
Hi!
Melduję się z przychodni. Jestem już po "drinku" glukozowym. Nawet cytryna niewiele pomogła. Do tego jeszcze postawiane świeczki zapachowe - więc nie czuję się świetnie... A jeszcze chcę jechać do pracy mimo urlopu, bo ma przyjść ktoś, z kim muszę pogadać, żeby zamknąć wszystkie zobowiązania w robocie.
no to za wyniki

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Załącznik 5620322
Mam wyniki były predzej ktos mi cos powie co oznaczają? Bo nawet teraz nie mam jak w necie poczytać a sie stresuje
cukrzycy nie masz, ale trochę za niski ten poziom
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:55   #2811
bluesky89
Zakorzenienie

Karolkya, a no widzisz.. mi się zawsze wydawało, że to byłoby za miękkie

Dziewczyny, kiedy pytacie przyszłych chrzestnych czy nimi zostaną? Przed porodem (jeśli tak to kiedy mniej wiecej) czy jak już dzidziuś będzie na świecie?

Stary 2014-03-18, 14:57   #2812
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona, nie ma za co

Ja pierdziuu ja mam 1/3 tego.. Ale przed chwilą stwierdziłam że muszę trochę dokupić, posegregować rozmiarami (bo narazie ułożyła typami), wyprać te co są w worku itd.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:58   #2813
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
No to teraz rozumiem skąd te dwudaniowe obiady Zazdraszczam

Ja w tym tygodniu muszę na glukozę jechać, ale właśnie zjadłam kanapkę z nutellą więc jutro odpada Może czwartek... Czas się nastawić psychicznie
taka ze mnie oszukana perfekcyjna pani domu
To kiedy trzymać te kciuki, co???Idź na żywioł rachu ciachu i po strachu.

Cytat:
aaaa czyli Ty masz kiełkownik ja myślę najpierw zabawę zacząć tak naturalnie - w słoiku bo podobno wcale tanie nie są takie nawet najzwyklejsze kiełkowniki?
I dobre to jest w smaku?
To nie jest droga zabawa, ok 30zł płaciłam
http://www.ceneo.pl/21892498 tylko, że ja mam na 3 talerze...
Kiełki są pycha, a rzodkiewki jeszcze lepsze niż sama rzodkiewka

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja też codziennie DDTVN muszę choćby chwile oglądnąć i czekam ze śniadaniem czasem na 8. Ale jak Jolka prowadzi to jest żenada i po zapowiedziach nie oglądam zazwyczaj dalej.
Też nie mogę znieść Jolanty, od razu wyłączam

Cytat:
jadłam wczoraj lody, ale nie pogardzę nugatowymi
Cytat:
Hi!

Wczoraj miałam "studniówkę", ale w związku z tym dzisiejszym badaniem nie miałam jak świętować. W dodatku przez pogodę od rana chodziłam śpiąca.
i za wyniki.

Cytat:
Pytanko mam, zabrałam się za koszyk w tej aptece i nie wiem jaką wit D i K kupić? obojętnie co wybiorę czy to jakieś specjalne muszą być?
Obojętne

Cytat:
miłych zakupów

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Załącznik 5620322
Mam wyniki były predzej ktos mi cos powie co oznaczają? Bo nawet teraz nie mam jak w necie poczytać a sie stresuje
Bardzo ładne wyniki ja też nie do cukrzona po 1h miałam 60

Cytat:
jeszcze takie pytanie w tej aptece są proszki i dzidziuś i jelp i nie wiem czy są w atrakcyjnych cenach czy zamawiać tam czy się wstrzymać?

http://www.aptekagemini.pl/jelp-pros...uplikat-1.html

http://www.aptekagemini.pl/dzidzius-...iel-1-5kg.html
Ja zamawiałam u r_p77, ale podobna cena jest w gemini. Jak dobrze upolujesz, to w aptece dokładali ostatnio mydło w gratisie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę położnej. O to jej rady do własnej weryfikacji
Porady położnej :
Nie będę kopiowała całej listy wyprawki bo 99% jest oczywista.
- w szpitalu nie kąpią dziecka żeby nie zmywać tej warstwy ochronnej
- w domu przez pierwszy miesiąc kąpiel co 2-3 dni
- temperatura 36-38 stopni
- kąpiel powinna trwać 5-10 min
- trzeba uważać na stojaki do wanienek bo często są niestabilne....
- do pielęgnacji poleca emolienty (krem i płyn do kąpieli) firmy : Emolium, oliatum, allerco
- chusteczki nawilżanie tylko poza domem, w domu przegotowaną wodą + wacik
- po każdej zmianie pieluszki alantan/ bepanthen/linomag/linoderm
- najlepszy rożek przepuszczający powietrze to kocyk bambusowy (cena 120zl)
- poleca kosz na zużyte pieluszki
- zabawki z bijącym sercem Sterntaler (oprócz tego suszarka, odkurzacz, okap) - gdy dziecko nie może się uspokoić
- książka "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" o tym jak stworzyć dziecku IV brakujący trymestr
- butelki antykolokowe Dr Brown i TT
- lakatator ręczny Avent , elektryczny Lovi
- od 8 doby podawać Wit k i d (są dostępne w aerozolu ale nie zapisałam firmy). W szpitalu mu też podadzą te witaminy
- termofor poleca z pestkami wiśni (długo trzyma ciepło)
- istnieje takie coś jak rurka antykolokowa ale nazwa mi umknęła
- radzi mieć w domu jedną butelkę 125mm i mleko np Hipp bio combiotik nawet jak planujesz karmić piersią
- maść na brodawki Maltan (zawiera glukozę i dziecko chętnie sutka łapie) lub bebanthen ten sam co do pupy
- na laktacje koper i melisa (pite osobno) już do szpitala wziąć
- tabletki na laktacje Laktinatal i Femaltiker
- do mycia krocza biały jeleń i tamtym rosa saszetki
- na gorączkę paracetamol czopki (ale każdą gorączkę od 37,9 poniżej 3mc życia trzeba skonsultować z lekarzem)
- na katar marimer baby
- do oczu sól fizjologiczna (Unimer baby)
- kolki bobotic, jak nie trawi laktozy to Delicol
- probiotyki dicoflor
- jałowe gaziki
- przy dużym odparzeniu tormentiol i clotrimazol...
- na katar maść majerankowa
- do pępka Octenisept
-pieluchy dada lub pampers (nie muszą mieć wycięcia na pępek)

Za tydzień mam o porodzie i bólu porodowym.
za info
Stary 2014-03-18, 15:00   #2814
bluesky89
Zakorzenienie

Kucyk, ja też miałam posegregowane rodzajami, ale jak już będzie dziecko, to nie byłoby wygodne szukanie dobrego rozmiaru w takich stertach... ja prac bede gdzieś pod koniec kwietnia

Stary 2014-03-18, 15:03   #2815
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, kiedy pytacie przyszłych chrzestnych czy nimi zostaną? Przed porodem (jeśli tak to kiedy mniej wiecej) czy jak już dzidziuś będzie na świecie?
my mamy problem, bo o ile chrzestną mamy, to z chrzestnym będzie problem, bo brat tż ma już chrześniaczkę i raczej drugiej nie przyjmie, szwagier tż ma dwie, mój brat też już ma, jedynie nie ma tż siostry, no ale skoro siostra będzie chrzestną, to nie bierze się chrzestnych będących parą
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:06   #2816
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
my mamy problem, bo o ile chrzestną mamy, to z chrzestnym będzie problem, bo brat tż ma już chrześniaczkę i raczej drugiej nie przyjmie, szwagier tż ma dwie, mój brat też już ma, jedynie nie ma tż siostry, no ale skoro siostra będzie chrzestną, to nie bierze się chrzestnych będących parą
my pewnie weźmiemy mojego brata ale nie wiem co z chrzestna bo siostra meza jest niewierząca niepraktykująca.... a pytać będziemy jakoś pewnie ze 2 miesiące przed chrzcinami czyli po urodzeniu
Stary 2014-03-18, 15:08   #2817
Konto usunięte

Cytat:
wiesz co to chyba zalezy od szpitala. Chyba ze to jakas nowosc. Mnie się nie pytali o peditarę. Wszystko dostałam do ręki i później mąż poszedł do przychodni zapisać. Dostałam tylko zalecenie na wypisie, że taka kontrolna wizyta u pediatry powinna się odbyć w przeciągu bodajże 2 tygodni.
Ale rzeczywiście dobrze się zastanowić nad wyborem. Choć u mnie w przychodni wybór okazał się ograniczony, bo okazało się, że zapisy sa tylko do jednego
a u mnie się pytali

Cytat:
Ja dziś też mam studniówkę

Cytat:
A właśnie, kiedy ten 3 trymestr dokładnie się zaczyna? 26t1d czy 27t1d ??
27t1d

Cytat:
O matko znowu piszę to w porze obiadowej. Chyba mam jakąś obsesję
jakiś fetysz?

Cytat:
Podobno po lewatywach zwłaszcza tych do domowego użytku mogą zostać jak to tu ładnie nazwać, hmm, resztki
Trzeba też wziąć pod uwagę, że poród może trwać kilkanaście godzin. W międzyczasie często możesz też jeść jak jest wszystko w porządku. Także jakby co to chyba trzeba byłoby zrobić sobie w międzyczasie jakąś.

Mnie osobiście do lewatywy zraziła historia dziewczyny u której "zawartość" rozprysła się na twarz położnej, której głowa akurat była w okolicach U mnie na szkole rodzenia też specjalnie do tego nie zachęcali także dałam sobie spokój.
Oczywiście nigdy nie ma żadnej gwarancji na nic. Po prostu nie przewidzi się co tam będzie się działo i jak zareaguje nasz organizm
dlatego lepiej tam nie zaglądać

Cytat:
my już pytaliśmy, ale tylko dlatego, że przyszli chrzestni sami się ciągle dopytywali kogo bierzemy na chrzestnych

Rybka za usg
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:13   #2818
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co to chyba zalezy od szpitala. Chyba ze to jakas nowosc. Mnie się nie pytali o peditarę. Wszystko dostałam do ręki i później mąż poszedł do przychodni zapisać. Dostałam tylko zalecenie na wypisie, że taka kontrolna wizyta u pediatry powinna się odbyć w przeciągu bodajże 2 tygodni.
Ale rzeczywiście dobrze się zastanowić nad wyborem. Choć u mnie w przychodni wybór okazał się ograniczony, bo okazało się, że zapisy sa tylko do jednego
U nas też Po prostu jak już była potrzeba wizyty w przychodni, to młodego zapisaliśmy.

Cytat:
Ja dziś też mam studniówkę

Cytat:
Ramona, nie ma za co

dziewczyny, ale Wy tego dużo macie. Jam mam może tyle ciuszków, ale do 1,5roku

Cytat:
Z tymi kąpielami to są po prostu dwie szkoły. Jedni twierdzą, że jest to ważne z uwagi na rytuał, a inni że tak częste mycie nie jest dobre dla skóry. Pytanie co dla dziecka, zwłaszcza o bardzo suchej skóry lepsze - mycie w płynach i potem smarowanie ich różnymi specyfkami czy po prostu mycie rzadziej.

Ja kąpałam codziennie, ale nie lałam nie wiadomo ile płynu, często było to też w samej wodzie - pupcia czy jak coś się ulało i tak myłam na bieżąco. Moja praktycznie w ogóle się nie pociła, nawet w lecie.
Poza tym kąpieli dziecko fajnie zasypiało.
Też kąpaliśmy codziennie. Z resztą sama nie wyobrażam sobie dnia bez kąpieli. Za to młody czasami prosi nas w weekend o dzień brudasa, jak nie chce mu się kąpać

Cytat:

Cytat:
Przed chrzcinami

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45642555]
Rybka za usg[/QUOTE]
Stary 2014-03-18, 15:25   #2819
Konto usunięte

Chwalę się przewijakiem i rogalem
Stary 2014-03-18, 15:25   #2820
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Przed chrzcinami
Kochana, no to raczej pewne, że przed chrzcinami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości