Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 13:46   #3511
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Dzięki dziewczyny za przyjęcie mnie do klubu.Oglądam wasze dzieciaczki,słodkie maluszki.Chcę dodać zdjęcie Helenki,ale nie wiem jak

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-18, 13:48   #3512
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Wszystkiego najlepszego dla Bartoszka

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej!
w końcu mam czas cokolwiek nadrobić.

z nowości u nas:
Szymusiowi wyszły dolne jedynki!

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

My po chrzcinach, wszystko wyszło fajnie Zuzia była grzeczna w kościele, mimo że wybudzona była. Jak ją ksiądz chrzcił to bardziej była zainteresowana chrzcielnicą, bo się przeglądała w niej
Impreza potem też fajnie wyszła

Mam nadzieję że Zuzia nie będzie miała gorączki i jej szybko minie
Super że impreza udana, zdrówka dla Zuzi

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nic trudnego
na lezaco psikasz i zostawiasz
nic wiecej nie robisz, nie wycierasz, nie przekladasz
i ja to robie po kąpieli zeby tam woda sie nie dostala (bo czasem sie zdarzy)

Wróciłam od neurologa... ból niesttey nasila sie wiec zdecydowałam sie, ze musze sie wepchnac do kolejki
i co?
kazała mi się mentalnie szykowac na operacje kregosłupa... powiedziała, że juz nic mi nie pomoze
dostalam leki i wg niej moge karmic po 12 godzinach
ale poprosilam ja o maksymalne dawki i zamierzam wziac pare dni a potem sprobowac wrocic do kp
czekam tylko na info ze szpitala ile bede musiala odczekac
... no nie pocieszyła mnie ta sytuacja
Cytat:
ciezko powiedziec...
generalnie siedzacy tryb zycia, pare razy cos podniosłam za ciezkiego i mnie strzykneło...
najgorsze co zrobiłam to olanie sprawy na poczatku
i pomimo pierwszej rwy nie dałam sobie wytchnienia, a jak odpuscilo to zapisalam sie na silownie zeby wzmocnic kregoslup
wzmocnilam miesnie, przez co mialam wieksza wytrzymalosc i zniszczylam calkiem krązki (zatarły sie przestrzenie miedzykregowe)
na rehabilitacje w krakowie czeka sie minimum 6 miesiecy....
wiec 2 rehabilitacje w roku nie wiele pomogly

Czytam o twoim kręgosłupie i nie wiem czy to cię pocieszy ale moja kuzynka od 10lat miała mega problem z plecami, byle coś cięższego podnosła to łamało ją na dwa tyg, w styczniu zeszłego roku zapisała się na operację i we wrześniu ją miała. Uzupełniali ubytek między kręgami, już po wybudzeniu z narkozy czuła się super, w szpitalu była łącznie 3dni. dostała ćwiczenia do domu na miesiąc i wszystko jest ok ma plecy jak nowe! No jedynie bliznę ok 4cm...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 13:57   #3513
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
nic trudnego
na lezaco psikasz i zostawiasz
nic wiecej nie robisz, nie wycierasz, nie przekladasz
i ja to robie po kąpieli zeby tam woda sie nie dostala (bo czasem sie zdarzy)

Wróciłam od neurologa... ból niesttey nasila sie wiec zdecydowałam sie, ze musze sie wepchnac do kolejki
i co?
kazała mi się mentalnie szykowac na operacje kregosłupa... powiedziała, że juz nic mi nie pomoze
dostalam leki i wg niej moge karmic po 12 godzinach
ale poprosilam ja o maksymalne dawki i zamierzam wziac pare dni a potem sprobowac wrocic do kp
czekam tylko na info ze szpitala ile bede musiala odczekac
... no nie pocieszyła mnie ta sytuacja
współczuję
moja młodsza siostra jest po operacji kręgosłupa, wszczepiali implant i szczerze mowi ze to chyba najlepsza decyzja w jej zyciu
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 13:59   #3514
butterfly20
Zakorzenienie

Tassiu to czekamy na kolejne wieści,oby jak najbardziej dla Ciebie pomyślne

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Bajka, dlatego niby mam ją dawać przed kąpielą, tzn. nie tuż przed, a po kąpieli mleko W ogóle to kaszka bananowa z Bobovity nie bardzo Julianowi podeszła i od 2 dni nie dostał Chyba zakupię tę bezglutenową Holle i będę dodawać owocki ze słoiczka, żeby była zjadliwsza

oj tam,moja dostaje holle jaglaną na wodzie+troszkę mojego mleka i uwielbia.nie musi to być słodkie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:14   #3515
teacherka
Zakorzenienie

Co za koszmar... Darła sie przez ponad pół godziny tak, że chyba ją cały wieżowiec słyszał... Nic nie pomagało, na chwilkę tylko trzymanie na rękach (ale musiałam stać!) a ja nie miałam sił, bo napier***** mnie brzuch i krzyż i jest mi słabo i niedobrz.e od rana... Koszmar... krzyczała i krzyczała a ja nie mogłam znaleźć pieprz*** dentinoxu ani czopków, wcieło je. Ale tak się szuka w nerwach. W końcu zaaplikowalam i jedno i drugie, pokrzyczała jeszcze, w końcu uspokoiła się na tyle, że złapała pierś i ją ululałam... Niehc trochę pospi bo ja nie wyrobię...

teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:17   #3516
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

oj tam,moja dostaje holle jaglaną na wodzie+troszkę mojego mleka i uwielbia.nie musi to być słodkie
kusicie ta Holle, chyba zamówię na gemini

moja sis jak rozszerzała dietę to podawała młodemu Sinlac- pediatra jej poleciła, ale jakie to słodkie bleee
Stary 2014-03-18, 14:21   #3517
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

moja sis jak rozszerzała dietę to podawała młodemu Sinlac- pediatra jej poleciła, ale jakie to słodkie bleee
jeszcze sa czeskie kaszki nominal ,Bajka kiedyś polecała

na all sa,w sklepach z zdrowa zywnoscia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-kaszka-jaglana-instant-300g-nominal.jpg (21,4 KB, 8 załadowań)

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:28   #3518
teacherka
Zakorzenienie

i obudziła się i znów to samo....

Stary 2014-03-18, 14:29   #3519
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Co za koszmar... Darła sie przez ponad pół godziny tak, że chyba ją cały wieżowiec słyszał... Nic nie pomagało, na chwilkę tylko trzymanie na rękach (ale musiałam stać!) a ja nie miałam sił, bo napier***** mnie brzuch i krzyż i jest mi słabo i niedobrz.e od rana... Koszmar... krzyczała i krzyczała a ja nie mogłam znaleźć pieprz*** dentinoxu ani czopków, wcieło je. Ale tak się szuka w nerwach. W końcu zaaplikowalam i jedno i drugie, pokrzyczała jeszcze, w końcu uspokoiła się na tyle, że złapała pierś i ją ululałam... Niehc trochę pospi bo ja nie wyrobię...

Oj biedne Wy,zdrzemnij się z nią.Ja właśnie uspilam moją marude przy akompaniamencie suszary i glaskaniem po glowce,a mąż robi obiad

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-18, 14:34   #3520
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Mocno tulę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:36   #3521
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Boję się takich ataków, tak było przy kolkach, a przecież jeszcze wszystkie zęby przed nami. współczuję ci tym bardziej że sama się źle czujesz

Cytat:

Ten sinlac to jakaś masakra miałam próbkę tam jest chyba sam cukier

Czy któraś z Was używa pieluch z tesco? wczoraj kupiłam pierwszy raz i w sumie chciałabym ich używać bo są sliczne
oby były dobrze chłonne i Leo je tolerował. Jako jedyna chyba nie załapałam się na promo pampersów w lidlu ale mam daleko niestety, a poza tym nie wiedziałam jaki rozmiar. Myślę, że teraz trochę synuś przystopuje i nie będzie już tak koksił
Stary 2014-03-18, 14:38   #3522
pszczoua
Zakorzenienie

Madziuchna ja tak podaje. Rano mleko, ok. 10.jabluszko, ok 12-13 mleko, 14-15 obiadek, tutaj po godzinie - dwoch chce troche mleczka, 18.30 kaszka, 19 kapiel i po kapieli jeszcze chce mleko popic. Do tego zazwyczaj dochodza dwa nocne karmienia ale Julek je male porcje no i wydaje mi sie ze moim mleczkiem juz sie tak dobrze nie najada. Chcialam poczatkowo najpierw obiadek a potem deserek ale takie baki sadzil ze odwrocilam kolejnosc i jest ok

W ogole dopiero dzis dalam rade nadrobic... Wczoraj pichcilam obiadki dla Julka i mam siedem roznych po 2 sloiczki z kazdego takze na 2 tygodnie spokoj Teraz robilam z mieskiem ale jeszcze musze zakupic lososia i zrobic kilka z rybka
Stary 2014-03-18, 14:45   #3523
kaska87
Zakorzenienie

Madziuchna ono jest od 7-20kg (można wkładę od 3,5kg chyba) ale ja to co kupuję to dzielę na dwa bo będzie dla Nołnejma
wiem, że Piotrek będzie nosił bo zanim mnie uświadomiono, że to nosidło, które mamy jest złe (tzw. wisiadełko) to kilka razy z nim był

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:46   #3524
teacherka
Zakorzenienie

Taką krzyczącą posadziłam na krzesełku do karmienia. tzn. w pozycji półleżącej.. i nagle cisza......... chyba zaśnie, bo oczka zmęczone i coraz mniejsze... drapie sobie pasy i z taką smutną minką robi "buuu"...
Stary 2014-03-18, 14:46   #3525
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
W ogole dopiero dzis dalam rade nadrobic... Wczoraj pichcilam obiadki dla Julka i mam siedem roznych po 2 sloiczki z kazdego takze na 2 tygodnie spokoj Teraz robilam z mieskiem ale jeszcze musze zakupic lososia i zrobic kilka z rybka
Ale aż siedem kombinacji wymyśliłaś? Ja następne będę robić z królikiem ale nie wiem jak go obrobić bo jest zamrożony w całości...
Stary 2014-03-18, 14:50   #3526
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Taką krzyczącą posadziłam na krzesełku do karmienia. tzn. w pozycji półleżącej.. i nagle cisza......... chyba zaśnie, bo oczka zmęczone i coraz mniejsze... drapie sobie pasy i z taką smutną minką robi "buuu"...
Biedna Zuzia
coś boli Bidule
trzymaj sie
o której mąż wraca?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-18, 14:51   #3527
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jeszcze sa czeskie kaszki nominal ,Bajka kiedyś polecała

na all sa,w sklepach z zdrowa zywnoscia
hmmm tak myślę gdzie u nas w Sdc jest sklep ze zdrową żywnością? o ile jest...
Stary 2014-03-18, 14:53   #3528
teacherka
Zakorzenienie

Amelko, dziś będzie o 19 bo jak na złość ma zebranie z rodzicami więc nie ma opcji żeby był wcześniej... myślę, że to ząbki... Masakra, ile ich jeszcze musi wyrosnąć, to dopiero początek tej "przygody"....

Siedzi i jest spokojna... /wiem, ż enie powinna być za długo w tym krzesełku, ale ja nie mam sił dzisiaj ją nosić...
Stary 2014-03-18, 14:54   #3529
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ale aż siedem kombinacji wymyśliłaś? Ja następne będę robić z królikiem ale nie wiem jak go obrobić bo jest zamrożony w całości...
Tak. Ugotowalam na parze ziemniaki, marchewke, pietruszke, brokuly, kalafior, groszek i brukselke. Wszystko w osobne miseczki i zblendowalam a pozniej wymyslalam rozne kombinacje i pakowalam w sloiki dodajac miesko. Sloiki opisalam i do zamrazarki
Stary 2014-03-18, 14:55   #3530
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

wiesz co, po przejsciach z niejedzeniem Blanki juz az tak nerwowo do tego nie podchodze. jak nie chce to nie je, na sile jej nie wmuszam bo to odwrotny skutek przynosi.
wiec jak sie budzi 7-8 dostaje mleko, robie 120 ml, czasem wypije wszystko ale zazwyczaj je 60 ml, po godzinie robie nowe i znowu wypija 60 niestety jesli zrobie za malo a ona akurat sie zaciagnie i wypije wszystko, to jak juz dorobie to nie wypije
10-11 je kaszke, robie ze 120 ml, czasem zje cala, czasem zostawi 1/3
13-14 je obiadek teraz daje jej sloik 190 g i jak jej smakuje to zje caly, ale czasem musze pokombinowac.
16-17 je owoce 130 albo 190 g te zazwyczaj leca cale
19 pije mleko, robie 120 i jest tak jak z poranym mlekiem
no to Korn mniej więcej to samo.
ale słoiczek o 16 je 250 g, cały wciąga.
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Napisz, jestem bardzo ciekawa, na pewno cie nie zlinczuje
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mało mleka je Amelka jak na jeden posiłek, ale dobre i tyle. Ważne aby była najedzona. Nasza je w podobnych porach jedynie niekiedy odpada deser, bo przeważnie od 15-18 nie ma nas w chacie (spacery, zakupy itp).

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

misia332 dawaj dawaj zdradź sekret.
dodaje pół łyżeczki syropu z agawy, ale tylko wieczorem do mleka. Kaszki je z owocami ze słoiczka.
Cytat:
ciezko powiedziec...
generalnie siedzacy tryb zycia, pare razy cos podniosłam za ciezkiego i mnie strzykneło...
najgorsze co zrobiłam to olanie sprawy na poczatku
i pomimo pierwszej rwy nie dałam sobie wytchnienia, a jak odpuscilo to zapisalam sie na silownie zeby wzmocnic kregoslup
wzmocnilam miesnie, przez co mialam wieksza wytrzymalosc i zniszczylam calkiem krązki (zatarły sie przestrzenie miedzykregowe)
na rehabilitacje w krakowie czeka sie minimum 6 miesiecy....
wiec 2 rehabilitacje w roku nie wiele pomogly

tassiu trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło !!
Cytat:

mój ma też dzisiaj zły dzień, pospał 20 minut i ryk, a ja stoję na rzęsach, bo od 5 rano na nogach

TŻ nie umiał rano szefa znaleźć, co najlepsze Ci co dostali podwyżkę są bezdzietni, dwóch kawalerów, i mieszkają u szefa w mieszkaniu za które NIE PŁACA, ani za prad.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:55   #3531
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

a moze to zęby?

Cytat:
biedulka
Stary 2014-03-18, 14:59   #3532
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Ugotowalam na parze ziemniaki, marchewke, pietruszke, brokuly, kalafior, groszek i brukselke. Wszystko w osobne miseczki i zblendowalam a pozniej wymyslalam rozne kombinacje i pakowalam w sloiki dodajac miesko. Sloiki opisalam i do zamrazarki

Teacherka do 19 już zostało tylko 4 godzinki,przetrwacie, w krzesełku niech trochę pobędzie ,nic jej sie nie stanie
dużo siły dla Ciebie

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-18, 15:03   #3533
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Halo!

Nie nadrabiam bo padam na twarz. W nocy trzeba bylo siedziec i czekac na odpowiednią godzinę w PL zeby przeboowoac bilety, pozniej karmienia a jakże, a rano na skan główki Poli. Pozniej Pole nie wiem co ugryzło bo nie mogla zasnąć z 2h i afera ze złości jakich mało. Po 2h bojów wzielam ją na zabawy i zaczela sie chichrac jak szalona i bawic - nie rozumiem czasem mojego dziecka Teraz w koncu padla to koszą trawę pod oknami i remontują (znów!!) balkony i tłuką się szalenie, więc modlę się żeby jej nie obudzili..
Po zdjęciach głowki i pomiarach zalecają nam kask na główkę.. Podobno nie jest tak źle i jest szansa że się samo wyrówna, ale jesli ubezpieczenie pokryje koszta to oni proponują nam założyć. No i teraz nie wiem sama czy się zgodzić czy czekać jeszcze i sprawdzić czy się prostuje czy pogarsza.. Napisałam wiadomość do naszej pediatry jaka jest jej opinia i na tej podstawie podejmiemy decyzje bo ja już sama nie wiem..
Ludzie, czemu to wszystko jest takie skomplikowane..
na pewno wszystko ładnie się wyrówna

a Wy przypadkiem za miesiąc do PL nie wracacie? bo jak zdecydujecie się na kask, to pewnie trzeba to mocno ontrolować a w Polsce będzie miał to to zrobić
masakra jaka jest różnica między krajami w kwestii służby zdrowia

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

hej , nadrabiam....

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
bo są bardziej pędzone np brokuły z Hiszpani bo to juz tego roczne, bo nie dokońca wiadomo jak i gdzie były trzymane np buraki, marchewki, czym posypane żeby nie zgnily.
lepiej jak sa mrożone w sezonie odrazu
a jest na opakowaniu informacja kiedy produkt został zamrożony ? bo jak jest tylko data ważności to tez nie wiadomo co to za warzywa... ale nigdy nie sprawdzałam, więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez macoszka1990 Pokaż wiadomość
Czesc z tej str Kasia jestem tu nowa i nie moge sie polapac co i jak moze pomozecie? Mam synka 6-mc w nocy nie bardzo chce mi spac i ciagle sie budzi marudny. Tez macie czasem tak czy jak?
witaj

jeśli nas trochę podczytywałaś, to wiesz, że raczej każde dzieciątko ma gorszy i lepszy czas jedne śpia lepiej, drugie gorzej, jedne już siadają, inne się jeszcze nie przewracają więc na pewno znajdziesz coś dla siebie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
skąd to skojarzenie
jakto skąd przecież tam serialowy Maciuś się po uszy zakochał w Martynce i koniecznie chce się z nią ożenić

nasz hit z TZ z czasów jak jeszcze nie byliśmy dzieciaci i wracaliśmy do domu ok 17 włączaliśmy telleexpres, szykowaliśmy obiad i ta już zostawało tvp1 aż do klanu

Logoasia - super że jesteście w domku a historia bardzo przykra.... nie ma nic gorszego niż krzywdzenie bezbronnego maluszka

Tassia - fajne to co napisałaś o komunikacji z dzieckiem niby takie oczywiste ale na codzień zapomniane ...

swoją drogą takie rzeczy też widać po forum, tzn. jak ktoś pisze tylko o sobie - nie jest zbyt często komentowany, jak ktoś się udziela "ogólnie" zawsze doczeka się wsparcia i pomocy

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Szymusiowi wyszły dolne jedynki!

gratulacje

Natala - baaardzo trafne te zdania w kwestii wychowywania dzieci
Stary 2014-03-18, 15:10   #3534
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Boję się takich ataków, tak było przy kolkach, a przecież jeszcze wszystkie zęby przed nami. współczuję ci tym bardziej że sama się źle czujesz

Ten sinlac to jakaś masakra miałam próbkę tam jest chyba sam cukier

Czy któraś z Was używa pieluch z tesco? wczoraj kupiłam pierwszy raz i w sumie chciałabym ich używać bo są sliczne
oby były dobrze chłonne i Leo je tolerował. Jako jedyna chyba nie załapałam się na promo pampersów w lidlu ale mam daleko niestety, a poza tym nie wiedziałam jaki rozmiar. Myślę, że teraz trochę synuś przystopuje i nie będzie już tak koksił
Ja mam pieluchy z tesco i bardzo chwale raz dostałam a raz kupiłam za 19.99 no i w dzień je używam i są ok. Na noc jest Pampers.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Przepraszam ze nie odniosę się do Waszych wypowiedzi ale czytałam i skopiowalam rady odnośnie rozmów z dzieckiem od tassi i Natali świetnie to napisane
Ja mam dziś zły dzień... To już nie chodzi o to ze jutro wracam do M. Bo to wiedziałam od rana ale chodzi o sytuację która miała miejsce z godzinę temu... Rozwalila mnie na łopatki i musiałam się wyplakac. Czuje się tu jak intruz. Wieczorem w k. Napisze....
Stary 2014-03-18, 15:11   #3535
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
może podpatrzę... chcemy kupić parowar niebawem i ruszyłabym z produkcją jedzonka, bo mamie byłoby łatwiej miałaby już jedzonko dla Hubiego, bo dla Fifiego gotuje na 3 dni i wekuje 2 słoiczki

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

TŻ nie umiał rano szefa znaleźć, co najlepsze Ci co dostali podwyżkę są bezdzietni, dwóch kawalerów, i mieszkają u szefa w mieszkaniu za które NIE PŁACA, ani za prad.
nie ładnie się szef zachował
Stary 2014-03-18, 15:12   #3536
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ja mam pieluchy z tesco i bardzo chwale raz dostałam a raz kupiłam za 19.99 no i w dzień je używam i są ok. Na noc jest Pampers.

Prawda, że śliczne? ale moje były za 29,99 a jak wziełabym 2 paczki to byłyby za 50 bo teraz jest promo, więc nie wiem czy to te
My mamy rozmiar 4 i z przodu jest słodka sówka a z tyłu serduszko całe zielone. Na noc też pampy bo przynajmniej do rana wytrzyma
Stary 2014-03-18, 15:14   #3537
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
może podpatrzę... chcemy kupić parowar niebawem i ruszyłabym z produkcją jedzonka, bo mamie byłoby łatwiej miałaby już jedzonko dla Hubiego, bo dla Fifiego gotuje na 3 dni i wekuje 2 słoiczki

nie ładnie się szef zachował
wracasz do pracy niebawem?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-18, 15:15   #3538
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A my chorzy z Bartusiem ech trzeba było wracać z TŻtem
zdrówka

Cytat:
Kornel się drze nawet przy ubieraniu spodni, musiałabym go tylko w pampersie zostawiać.

Trzymajcie kciuki TŻ idzie dzisiaj się prosić o podwyżkę. Bo dostali wszyscy co pracują od 3 lat, a on który pracuje od 13 nie.
1) oby to się pozmieniało jak najszybciej

2) choc pewnie o tej godzinie już po sprawie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dzisiaj tez wybywamy na cały dzien do rodziców
korzystam bo to ostatnie takie dni wolnego dziadków
korzystaj i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Misiu wiem jak Ci przykro bo tak samo mój teść traktuje moje dzieci. Nie dalej jak wczoraj dowiedziałam się że jak teściowa chce pilnować Bartka to ma przychodzić do mnie bo on "Tego dziecka bawić nie będzie"
Także współczuję ci bardzo
masakra... przykre są takie zachowania... dobrze, że macie siebie a rodzina z trójką dzieci to już coś

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Normalnie kosmos dla mnie, co z Tassia piszecie. Ja sie ciesze, ze skonczylam kp. Dla mnie to byl bardziej niemily obowiazek dla dobra dziecka, ale siedze cicho, bo to niepopularne stwierdzenie i pewnie jestem tu jedyna. Ale ja zawsze czarna owca i anty do reszty świata, jak mowi mój mąż :sly: coraz mniej zresztą się tym przejmuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja też to nie raz słyszałam

a co do kp - każdy ma prawo do swojej opinii
Stary 2014-03-18, 15:18   #3539
anutka171
Rozeznanie

Teacherka biedulki jestescie obie
jak raz na jakis czas, w wyjatkowych sytuacjach skorzystasz z krzeselka to nic sie jej nie stanie.
wytrwalosci do 19 nie jest juz tak daleko

Cytat:
Madziuchna ja tak podaje. Rano mleko, ok. 10.jabluszko, ok 12-13 mleko, 14-15 obiadek, tutaj po godzinie - dwoch chce troche mleczka, 18.30 kaszka, 19 kapiel i po kapieli jeszcze chce mleko popic. Do tego zazwyczaj dochodza dwa nocne karmienia ale Julek je male porcje no i wydaje mi sie ze moim mleczkiem juz sie tak dobrze nie najada. Chcialam poczatkowo najpierw obiadek a potem deserek ale takie baki sadzil ze odwrocilam kolejnosc i jest ok

za sloiczki
ja tez musze zrobic
mam juz zamrozonego kroliczka, akurat tata mi go poporcjowal po rozebraniu, wiec mam latwiej
a czy mozna zamrazac w tych sloiczkach po daniach bobovity?

Cytat:
no to Korn mniej więcej to samo.
ale słoiczek o 16 je 250 g, cały wciąga.

dodaje pół łyżeczki syropu z agawy, ale tylko wieczorem do mleka. Kaszki je z owocami ze słoiczka.

tassiu trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło !!

mój ma też dzisiaj zły dzień, pospał 20 minut i ryk, a ja stoję na rzęsach, bo od 5 rano na nogach

no to faktycznie sprawiedliwosc

Kasiuni_a pisalas ,ze czekasz juz dlugo na zwrot podatku. tez skladalam deklaracje droga elektroniczna jakies 3 tygodnie temu i jak dotad cisza dzwonilam do us zeby sie czegos dowiedziec, ale powiedzieli mi, ze zadnych informacji telefonicznie nie udzielaja i zapraszaja osobiscie
kurcze a tak by sie ta kasa przydala, bo po chrzcinach ciagle pod kreska jestesmy

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2014-03-18 o 15:29
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:19   #3540
nephelim89
Rozeznanie

Hej,
Przepraszam, że ostatnio się nie odzywam ale miałam ostatnimi dniami jazdę bez trzymanki z Wiktorem. Wychodziły mu dwa zęby na raz (górne dwójki), do tego jesteśmy ewidentnie w skoku ( dziś kończy 25 tyg) i młody kiepsko śpi, marudzi, znów ma problem z zaparciami- ale on to ma w każdym skoku i jest bardzo absorbujący. W sumie mamy już 4 zęby
Czytam w miarę na bieżąco więc z tego co pamiętam
Tassia - zdrówka dla Ciebie, mam nadzieje że znajdziesz kogoś do pomocy w piątek
maharet- fajna koszula.Myśle, że takich maluchów wcale nie trzeba stroić w garnitury na wesele a właśnie koszulka i jeansy czy jakieś ciemne spodnie i będzie ekstra. Jak czytam co gotujesz Jankowi to aż zazdroszczę bo mój niejadek niestety toleruje tylko kilka warzyw a wszystkie groszki, brokuły itp to dla niego zło wcielone
teacherka- przytulam mocno
katarzyna2811- Wszystkiego najlepszego dla Bartoszka
logoasia- ekstra że już jesteście w domku
nena- u nas z tym ulewaniem jest podobnie
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości