Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 19:55   #3631
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiem, że męczę bułę, ale P. mnie wkurzył bo olał i powiedział tylko "kup sobie co chcesz"
bo nie wiem, które brać, bo oczywiście ja jak to ja przed zakupem musiałam pooglądać inne pomóżcie, które kupić
tula w rowery
czy
ergobaby kolor 2 albo 3
meczysz oj meczysz. ja tam bym w ogole nie kupowala bo dla mnie zbedny wydatek
ale jak juz to bardziej podoba mi sie to drugie kolor 2

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Serio?

Spróbuję jutro o ile dam radę wyjść z domu
A i kaszki "Zdrowy brzuszek" do jutra z rabatem 25%
niestety, mi rabatu na mleko nie policzylo
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 19:58   #3632
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Witam kochane mamusie! i wasze dzidziusie! kopę lat!
cześć
myśle o Was czasami wpadaj częściej!
Cytat:
To czemu robią kaszki po 6 mies. pomagające wprowadzać gluten (w tym "Zdrowy brzuszek")?
no właśnie po to, żeby go wprowadzić
ale żeby nie było, nie oceniam
kaszki są bardzo fajne, szkoda że tylko glutenowe...
i dzięki za info o wyprzedawaniu, jutro na pewno się wybiorę

Cytat:
dlatego szukałam kaszki smakowej bezmlecznej i bezglutenowej- ale nie znalazłam i chyba takich nie ma- ewentualnie holle jabłkowa
chyba faktycznie tylko holle jabłkowo-gruszkowa

Gorgulku, czemu z mm?
bo taka kaszka bezmleczna na wodzie bez owoców na dłuższą metę wydaje mi się trochę małowartościowa a z owocami daję Hani rano, więc wieczorem chciałam coś mlecznego już bez owoców...

ale ale, myślałam i wymyśliłam
i chyba faktycznie jak zużyję te mleczne kaszki które mam to kupię NAN, bezmleczną holle jabłkową i będę dawać, na zmianę z innymi holle bezsmakowymi

aha, i też właśnie zawsze słyszałam, że kaszki nestle są na NANie a bobovity na Bebiko, tyle że te 4+ pewnie są na mleku 1 a te 6+ już na 2

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:00   #3633
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Trochę dziwnie się poczułam
No ok, nie ważne. Ja robię porcję z 90-120 ml MM, zjada i nic jej nie jest. Mówiłam o każdym etapie wprowadzania poszczególnych produktów naszej lekarce (warzywa, owoce, kaszki, gluten) i mnie pochwaliła za żywienie więc jestem spokojna
Wiesz co u mnie dzisiaj byla pielegniarka srodowiskowa. Przyszla powiedziec co i jak z glutenem i w ogole o jedzeniu. I mamy robic ekspozycje przez 2 miesiace, a pozniej normalnie juz kazda ilosc. Karmie mieszanie. Ale generalnie powiedziala ze matka wie najlepiej czego potrzebuje jej dziecko. I ona sama miala problemy z corka, lekarze swoje gadali, a ona przychodzila do domu i i tak robila po swojemu po latach wyszlo ze miala racje bo cora nietoleruje laktozy

Poza tym wydaje mi sie ze ta eskpozycja tez troche na wyrost jest. Jak juz ktoras pisala nie we wszystkich krajach jest takie cos. Zreszta - moge sie mylic - ale gdyby dziecko mialo miec alergie czy nietolerancje glutenu to nie wyszloby to wczesniej? A nie po 2 miesiacach ekspozycji

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:02   #3634
Larysa88
Zakorzenienie

no to może ja wytłumaczę o co chodzi że kaszka jest po 6mcu i jest z glutenem chociaż mogę się mylić.
Ja to rozumuję tak, że te kobiety ktore KP mają wprowadzanie glutenu w 5 i w 6 miesiącu, dlatego PO 6 mcu, mogą podać już pełną porcję takiej kaszki.
a jak wiadomo na MM ekspozycja trwa nie dwa, a 3 miesiące.
no i chyba tyle, ja też narazie podaję tylko po łyżeczce dziennie do mlekam

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że od dziś mam 5% w Rossnę!

A i dla zainteresowanych: wycofują z Rossmannów kaszkę Nestle "Zdrowy brzuszek" 8 zbóż

i kosztuje 5,99 zł. Moje mają termin ważności do maja 2015 r.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Wyjęłaś mi to z ust! Właśnie miałam to pisać, że dlatego daję spokojnie.
Nie próbowałam jej ale moje dziecko je ze smakiem więc pewnie tak

Serio? Masz jakiś plakacik czy info o tym?

EDIT:
Ok, mam. Dzięki!

o super, muszę kupić

my też już jakiś czas mamy 5% i prezent do odbioru

Cytat:
wiem, że męczę bułę, ale P. mnie wkurzył bo olał i powiedział tylko "kup sobie co chcesz"
bo nie wiem, które brać, bo oczywiście ja jak to ja przed zakupem musiałam pooglądać inne pomóżcie, które kupić
tula w rowery
czy
ergobaby kolor 2 albo 3
piękne te nosidełka ergobaby, ale jednak ja bym brała Tulę ze względu na łatwiejszą sprzedaż później, ale Ty chcesz dla drugiego zostawić, więc wsumie...
Stary 2014-03-18, 20:04   #3635
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Poza tym wydaje mi sie ze ta eskpozycja tez troche na wyrost jest. Jak juz ktoras pisala nie we wszystkich krajach jest takie cos. Zreszta - moge sie mylic - ale gdyby dziecko mialo miec alergie czy nietolerancje glutenu to nie wyszloby to wczesniej? A nie po 2 miesiacach ekspozycji
też tak myślę, ale mój wrodzony boidupizm nie pozwala mi działać inaczej

ja to chyba jakaś nadopiekuńcza jestem bo nawet TZ ostatnio ze mnie drwił czy będę młodemu do 18-tki wodę 5minut gotować

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-18 o 20:05
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:05   #3636
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Serio?

ale wszystkie? bo u mnie na profilu jest info tylko o tej z lipą
korzystałaś może z tej promocji? jeśli tak, to po ile wychodziła kaszka?

Larysa, celna uwaga z tą kaszką gluetnową dla mam kp

Hania

94,5....70,5....65

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2014-03-18 o 20:06
Stary 2014-03-18, 20:09   #3637
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
tula w rowery
czy
ergobaby kolor 2 albo 3

Jasne że tula tym bardziej, że wzór w rowery jest super

Mój samochód ciągle w naprawie a do tego części do niego są chyba ze złota i jeszcze trudno dostępne, a ja bez niego nie umiem żyć
chcę go spowrotem
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:09   #3638
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja ale ta wstretna diagnoza nie zostala potwierdzona? trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie

My wstalismy o 7. Maciej nakarmiony, a ja leze. ciekawy zywot moj.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Została wykluczona Obejrzało ją 3 lekarzy - neurochirurg, dziecięcy chirurg plastyczny i spec od kasków. Na szczęście to nie ta choroba tylko znieksztalcenie ułożeniowe (już w brzuchu je na była ze względu na swoje ułożenie).

No i zdążyłam tyle nadrobić i syrena Ale to nic! Jak już pojdziecie spac to ja bede akurat miec czas Tymczasem pozostaje mi zyczyc milego wieczoru
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:11   #3639
bajka1807
Zakorzenienie

chyba musze wyeksmitowac Amelke z kolyski zaczyna kombinowac kobieta. wlasnie do mnie z niej wyglada. podnosi sie na boku wysoko i lapie sie za noge zeby jeszcze wyzej sie zadrzec bez kitu te inhalacje je pobudzaja, zasnela podczas, a jak ja odlozylam do kolyski zeby poszla spac to gadki jej sie wlaczyly

ocho, wlasnie sie zlapala za krawedz i sie podnosi do siedzenia.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:11   #3640
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co u mnie dzisiaj byla pielegniarka srodowiskowa. Przyszla powiedziec co i jak z glutenem i w ogole o jedzeniu. I mamy robic ekspozycje przez 2 miesiace, a pozniej normalnie juz kazda ilosc. Karmie mieszanie. Ale generalnie powiedziala ze matka wie najlepiej czego potrzebuje jej dziecko. I ona sama miala problemy z corka, lekarze swoje gadali, a ona przychodzila do domu i i tak robila po swojemu po latach wyszlo ze miala racje bo cora nietoleruje laktozy

Dokładnie
W USA - a przynajmniej w kaliforni - nie robi się ekspozycji jeśli w bliskiej rodzinie nikt nie choruje na celiakie Po 6tym miesiącu daje się normalnie kaszki glutenowe i jazda
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:12   #3641
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale wszystkie? bo u mnie na profilu jest info tylko o tej z lipą
korzystałaś może z tej promocji? jeśli tak, to po ile wychodziła kaszka?

Larysa, celna uwaga z tą kaszką gluetnową dla mam kp
U mnie jest napisane, że wszystkie Ale nie kupowałam więc

A co do glutenu: podawałam go po 5 miesiącu, moja córcia ma ponad 6,5 mies. i od tygodnia jakoś daję jej połowę zalecanej porcji na opakowaniu. NIC JEJ NIE JEST, je ze smakiem, gluten wprowadzałam stopniowo, tak jak wspominałam konsultowałam się z lekarką, wszystko jest ok więc czuję się usprawiedliwiona sama przed sobą Przecież ludzie, nie robiłabym źle swojej córce Tak samo robiłam jak uważam z warzywami, owocami i mięskiem i nic jej nie jest Można powiedzieć, że miałam 1,5 mies. ekspozycji. I tak uważam, że tego glutenu w tych kaszkach dla niemowląt jest jak kot napłakał, zresztą ktoś tu już o tym pisał nie wiem czy nie Madziuchna, dlatego ekspozycję robiłam kaszką manną Lubelli a teraz daję pół lub więcej porcji glutenowej dla niemowlaków.

Dziękuję za uwagę
Stary 2014-03-18, 20:13   #3642
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
przestań a jak z kupkami? Unormowało się?

haha mądrości...

My wróciłyśmy ze spacerku, bo dziś mniej wieje, niż przez ostatnie dni. Zrobiłam zakupy i biorę się za obiad.
Dziś Emilka skończyła pierwszy słoiczek (podałam na 3 razy) i teraz nie wiem, czy od jutra nadal dawać samą marchewkę, czy coś innego? Kiedy mogę wprowadzić jabłko jako deserek? Po marchewce nic jej nie było. Dziś kupka marchewkowa
U nas najpierw poszła marchewka, później marchewka z ziemniaczkiem, dynia z ziemniaczkiem, próbowaliśmy jeszcze brokuł w weekend ale nie podpasował. A dzisiaj pierwszy raz Bartuś jadł jabłuszko i bardzo mu smakowało
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

TŻ nie umiał rano szefa znaleźć, co najlepsze Ci co dostali podwyżkę są bezdzietni, dwóch kawalerów, i mieszkają u szefa w mieszkaniu za które NIE PŁACA, ani za prad.
Bardzo nieładnie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Przepraszam ze nie odniosę się do Waszych wypowiedzi ale czytałam i skopiowalam rady odnośnie rozmów z dzieckiem od tassi i Natali świetnie to napisane
Ja mam dziś zły dzień... To już nie chodzi o to ze jutro wracam do M. Bo to wiedziałam od rana ale chodzi o sytuację która miała miejsce z godzinę temu... Rozwalila mnie na łopatki i musiałam się wyplakac. Czuje się tu jak intruz. Wieczorem w k. Napisze....

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej,
Przepraszam, że ostatnio się nie odzywam ale miałam ostatnimi dniami jazdę bez trzymanki z Wiktorem. Wychodziły mu dwa zęby na raz (górne dwójki), do tego jesteśmy ewidentnie w skoku ( dziś kończy 25 tyg) i młody kiepsko śpi, marudzi, znów ma problem z zaparciami- ale on to ma w każdym skoku i jest bardzo absorbujący. W sumie mamy już 4 zęby
za ząbki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Aktywny dzień miałam
Rano wstałam, poćwiczyłam, poleciałam do lekarza z dzieciakami (Eda miał wizytę u chirurga), potem po mojego brata, Edę do przedszkola, do domu. A w domu tż jest dziś, bo się wkurzył, że jeździ, a ma 3 h pracy i dłużej jedzie niż robi dla tej firmy i robi coś dodatkowego z domu dziś. Poza tym ma jakieś 5 rozmów o pracę, oby coś wyszło
Ano i zrobiłam chilli con carne i leczo A w lodówce jeszcze mam serniczek sb Pizza prawie cała już poszła jeszcze tż ma kawałek tylko
No to użycz kobieto trochę mocy . Bo mnie jej dzisiaj braknie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Chcialam sie pochwalic ze moj leniuszek w koncu wykonal piekny obrot z plecow na brzuszek. Trenowal ostro od wczoraj

Cytat:
Eh a w moje dziecko dziś diabeł wstąpił. Znaczy się to chyba wpływ noszenia na rękach przez teścia. A ja chora jak cholera. Rano byłam w pracy a później spałam z 3 h. Umieram i padam. Do tego brzuch nie napierdziela.
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Janek mi sie przydlawil jedzeniem, nie wiem dlaczego calkiem spapkowane bylo...W sumie nie dusil sie, troche powiertrza do niego dolatywalo, ale cos mu tam lezalo i nie mogl odkaszlnac.Opanowalam sytuacje ale jeszcze mnie telepie.
Współczuję bardzo

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

ja wlasnie Amelke polozylam na szybka drzemke do 18 dzwonila ksiegowa i przekazala mi radosna nowine ze do zwrotu ponad 2 tys tak to ja lubie jak tylko kaske dostane jade po fotelik
No jak ładnie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
maharet ja tez po takich sytuacjach mam delire.

a my na 18 do pediatry. Marcinowi wrócila gorączka, znowu zbijamy, dzis jedynie dwie kupki wiec jest szansa ze to krótki nawrót rota
O kurcze zdrówka dla Marcinka

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:23   #3643
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

Moje dziecko to mala jękuła jest naprawde kochana i grzeczna, ale jak zaczyna jęczeć to trace cierpliwosc. Dzisiaj sie juz przed 6 zaczelo i tak caly dzien z przerwami na spanie. Dobrze ze chociaz na spacerze spi i moge odsapnac.
Oooo, jak ja Cię rozumiem, u nas identyczny dzien- marudzenie i płacz. Spotkałam koleżankę na spacerze i jej synek tak samo.

Cytat:
Wpadłam na chwilę Lilianka skończyła dziś 8 miesięcy
ale ten czas zapindala, tak sobie przypominam jak to było...i jak wiele dzięki Wam dałam radę przejść

Moja Lila ma sie dobrze, ząbków jeszcze nie ma, ale dziąsła dają czadu, już prawie siada sama, przymierza sie do raczkowania i jest pewnie dalej najmniejsza w pprównaniu z waszymi dzieciaczkami, ale jest zdrowa i to mnie cieszy, coraz bardziej zaciera się fakt, że urodziłą się tyle wcześniej.

A wczoraj zakończyłam laktację...8 miechów z laktatorem, uffff!

Kochane wszystkie moje często sobie przypominam was dziewczyny, mam nadzieję,że u Was wszystko gra, buziaki i uściski gorące!
Wszystkiego najlepszego z okazji 8 miesięcy i za postępy. Jeszcze chwilka, a wcale nie bedzie widać różnicy miedzy Lilka a rówieśnikami Ja urodziłam sie w 33 tyg i w przedszkolu czy szkole, to juz żadnej różnicy nie było

Cytat:
Ok teraz cos smiesznego.

jak wiecie leze i sie nie ruszam wiec balagan rosnie, na stole dwie puste butelki po karmi, ale stojace tylna etykietka do wejscia, rozwalone lozko, ja rozczochrana, tz w dresie, maciej lezy ze mna w tym barlogu, w przedpokoju wozek i dwie paki pampkow z lidla
i ktoz moglby na odwiedzic?

dwoch policjantow i kurator sadowa (w sprawie tych sasiadow o ktoryxh kiedys wam pisalam ze sie nad dzieckiem znecaja)
i jeszcze tz mowi: nie wiemy czy tam u gory patologia czy nie plaplapla
a ja mysle : rozejrzyj sie w okolo i nas juz nie pograzaj

niezła akcja.

Cytat:
A i dla zainteresowanych: wycofują z Rossmannów kaszkę Nestle "Zdrowy brzuszek" 8 zbóż

i kosztuje 5,99 zł. Moje mają termin ważności do maja 2015 r.[COLOR=Silver]
Dzięki za info
Stary 2014-03-18, 20:25   #3644
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest napisane, że wszystkie Ale nie kupowałam więc

A co do glutenu: podawałam go po 5 miesiącu, moja córcia ma ponad 6,5 mies. i od tygodnia jakoś daję jej połowę zalecanej porcji na opakowaniu. NIC JEJ NIE JEST, je ze smakiem, gluten wprowadzałam stopniowo, tak jak wspominałam konsultowałam się z lekarką, wszystko jest ok więc czuję się usprawiedliwiona sama przed sobą Przecież ludzie, nie robiłabym źle swojej córce Tak samo robiłam jak uważam z warzywami, owocami i mięskiem i nic jej nie jest Można powiedzieć, że miałam 1,5 mies. ekspozycji. I tak uważam, że tego glutenu w tych kaszkach dla niemowląt jest jak kot napłakał, zresztą ktoś tu już o tym pisał nie wiem czy nie Madziuchna, dlatego ekspozycję robiłam kaszką manną Lubelli a teraz daję pół lub więcej porcji glutenowej dla niemowlaków.

Dziękuję za uwagę
ale Ladan, przecież ja w żaden sposób tego nie skomentowałam. zadałaś pytanie więc i ja i Larysa próbowałyśmy w jakiś sposób odpowiedzieć, nikt przecież nie odniósł się do tego jak Ty robisz

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-18, 20:27   #3645
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale Ladan, przecież ja w żaden sposób tego nie skomentowałam. zadałaś pytanie więc i ja i Larysa próbowałyśmy w jakiś sposób odpowiedzieć, nikt przecież nie odniósł się do tego jak Ty robisz
Ej, ale ja nie czuję się urażona Ani trochę.
Stary 2014-03-18, 20:27   #3646
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Oszaleję albo padnę Szymek od kilku dni w ogóle nie chce spać w ciągu dnia. Dziś nawet na spacerze źle spał - chodziłam ponad 2 godziny, z czego pospał jakieś 30 minut. Później w domu tak krzyczał i płakał ze zmęczenia, że już nie wiedziałam co robić. W końcu usnął mi na rękach i jak tylko go próbowałam odłożyć, a nawet zmienić pozycję żeby mi ręka nie drętwiała, to się budził i tak w kółko Nie wiem co się dzieje, ale od 6 rano spał jakąś godzinę z hakiem. Teraz znów marudzi i spać nie może.

Wybaczcie, że nie nadrobię, ale po prostu nie ogarniam dzisiaj ani własnego dziecka, ani siebie, ani domu, ani wizażu.
Dużo siły

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Miało być tak pięknie, a jest mi ciężej niż w UK. Mama chora gorzej niż ja, więc mam na głowie opiekę nad Bartkiem plus pomaganie w lekcjach bratu jestem kompletnie zdana sama na siebie i już odliczam dni do czwartku przyszłego tygodnia

Cytat:
ale ten czas zapindala, tak sobie przypominam jak to było...i jak wiele dzięki Wam dałam radę przejść

Moja Lila ma sie dobrze, ząbków jeszcze nie ma, ale dziąsła dają czadu, już prawie siada sama, przymierza sie do raczkowania i jest pewnie dalej najmniejsza w pprównaniu z waszymi dzieciaczkami, ale jest zdrowa i to mnie cieszy, coraz bardziej zaciera się fakt, że urodziłą się tyle wcześniej.

Kochane wszystkie moje często sobie przypominam was dziewczyny, mam nadzieję,że u Was wszystko gra, buziaki i uściski gorące!
Wielkie brawa dla Lilki
Buziaki i uściski dla Was

Cytat:
Serio?

Muszę się jutro przejść. Mam za zadanie zakupić sis kilka kaszek i wysłać do Niemiec, więc warto zajrzeć

Cytat:

ja to chyba jakaś nadopiekuńcza jestem bo nawet TZ ostatnio ze mnie drwił czy będę młodemu do 18-tki wodę 5minut gotować

Nadrobione....

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:35   #3647
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

haha no ja mam zamiar wprowadzac tak jak lekarka kazala czyli 2 miesiace, bo tez boidupa

A jeszcze propo "wyrodnych" matek o ktorych ostatnio bylo to: juz jakis czas nie wygotowuje butelek i smoczkow na codzien, tylko jak nowe kupuje, smoczek przeplukuje pod kranem ale prasuje tak zeby nie bylo pogniecione - bo sama w takich ciuchach nie chodze.

A jeszcze ja-ika co do wprowadzania nowych pokarmow to u nas 4 dni marchewka i 4 dni marchewka ziemniak, jutro zaczynamy ziemniaka z dynia, a na weekend wprowadzam gluten wiec bede dawala juz te wyprobowane przez pare dni, a poziej znowu nowosci warzywne - brokul, kalafior i pozniej juz z deserkami wejde

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Oooo, jak ja Cię rozumiem, u nas identyczny dzien- marudzenie i płacz. Spotkałam koleżankę na spacerze i jej synek tak samo.
Mi sie wydaje ze to przez pogode, cisnienie spadlo i pewnie dzieciaki tez to odczuwaja. Moja to zawsze jekula byla, ale nie az tak.

Stary 2014-03-18, 20:38   #3648
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Ok teraz cos smiesznego.

jak wiecie leze i sie nie ruszam wiec balagan rosnie, na stole dwie puste butelki po karmi, ale stojace tylna etykietka do wejscia, rozwalone lozko, ja rozczochrana, tz w dresie, maciej lezy ze mna w tym barlogu, w przedpokoju wozek i dwie paki pampkow z lidla
i ktoz moglby na odwiedzic?

dwoch policjantow i kurator sadowa (w sprawie tych sasiadow o ktoryxh kiedys wam pisalam ze sie nad dzieckiem znecaja)
i jeszcze tz mowi: nie wiemy czy tam u gory patologia czy nie plaplapla
a ja mysle : rozejrzyj sie w okolo i nas juz nie pograzaj

Hahaha dobrze ze ci do śmiechu ja bym pewnie powiedziała k... Jeszcze i to !

Cytat:
Trochę dziwnie się poczułam
No ok, nie ważne. Ja robię porcję z 90-120 ml MM, zjada i nic jej nie jest. Mówiłam o każdym etapie wprowadzania poszczególnych produktów naszej lekarce (warzywa, owoce, kaszki, gluten) i mnie pochwaliła za żywienie więc jestem spokojna
Wiesz co ja tam sie zastanawiam czy nie zrobic z tym glutenem tak jak ty... Dziewczyny pisały ze w innych krajach w ogóle sie z tym tak nie sraja a i moja mama jak jej powiedziałam o tej ekspozycji ( wychowała 3 dzieci i 3 wnuczkow do tej pory) to zrobiła wielkie oczy ... Także nie wiem ... Musze jeszcze poczytać troche na mądrych stronach co piszą

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:39   #3649
kahunia
Zadomowienie

Dziewczyny chodzace z dzieciaczkami na basen co zabieracie dla dzieci Wyczytalam ze 2 reczniki na pewno. Do tego pampy do plywania, normalne, cos do mycia, jakis balsam - bo niby wysuszona skora jest, ale tak mysle ze chyba ja bym w domu juz wysmarowala.Co jeszcze

No i ile wczesniej karmicie? Tak zeby ciezko na brzuszku nie bylo a zeby pozniej z glodu nie wylo.

Idziemy w czwartek i mam stresa nie lubie nie wiedziec co mnie czeka, a na tym basenie nie bylam nigdy, w dodatku to w de.

Stary 2014-03-18, 20:45   #3650
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Wiesz co ja tam sie zastanawiam czy nie zrobic z tym glutenem tak jak ty... Dziewczyny pisały ze w innych krajach w ogóle sie z tym tak nie sraja a i moja mama jak jej powiedziałam o tej ekspozycji ( wychowała 3 dzieci i 3 wnuczkow do tej pory) to zrobiła wielkie oczy ... Także nie wiem ... Musze jeszcze poczytać troche na mądrych stronach co piszą
Wiesz, ja tam nikogo do "złego" nie namawiam. Tylko ostatnio pisałam, że czasem po prostu siedzę cicho (tak jak niektóre dziewczyny) i nie piszę wszystkiego, bo po prostu czuję się trochę inna Ale spoko, nikogo tu nie chcę obrazić oceniać ani nic!!! Po prostu jakoś tak się z tym glutenem odezwałam. Ale to samo było z wprowadzaniem warzyw i owoców

I jeszcze raz: ja tam urażona się nie czuję
Stary 2014-03-18, 20:46   #3651
czaszka_
Zakorzenienie

heja

Cytat:
e tam ja wszystko próbuję zanim dam młodemu
ja tam nic nie probuje, dla mnie wszystko jest ble....oprocz marchewki z jabłuszkiem
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Chcialam sie pochwalic ze moj leniuszek w koncu wykonal piekny obrot z plecow na brzuszek. Trenowal ostro od wczoraj
gratki!
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
My po chrzcinach, wszystko wyszło fajnie Zuzia była grzeczna w kościele, mimo że wybudzona była. Jak ją ksiądz chrzcił to bardziej była zainteresowana chrzcielnicą, bo się przeglądała w niej
Impreza potem też fajnie wyszła
to super ze chrzciny sie udaly
Zdrowka dla Zuzi
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
No normalnie zakochałam się w tej spacerówce..Ktory kolorek Wam się najbardziej podoba?
Musze spróbowac namówic mojego Tz..chociaz i tak czuje ze marne szanse..wczoraj powiedział ze mozemy kupic te spacerówke co w Biedronce teraz bedzie...
to ja juz wole zostac przy naszym quinny..

piekna ten w groszki
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Hity t.
Mam nie dawac kalafiora brokulow,goszku do roku bo wzdymaja
Jajek tez nie bo to sam cholesterol
Za to sol i cukier sa jak najbardziej ok
no tak bo sol i cukier sa zdrowe
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

No boli trochę,ale bardziej boli wyrwanie zębów No i boli jak się jeździ na przyciąganie drucików, taki upierdliwy ból,ale na mnie specjalnego wrażenia to wszystko nie robiło
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

No boli trochę,ale bardziej boli wyrwanie zębów No i boli jak się jeździ na przyciąganie drucików, taki upierdliwy ból,ale na mnie specjalnego wrażenia to wszystko nie robiło
ja troche lubie bol wiecej pewnie mi sie bedzie podobac
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Mnie nie bolało ale mi tez musieli dwie czwórki wyrwac bo za ciasno było. I chwała Bogu bo wyszly mi 8-ki na gorze a przyzwyczaić sie idzie mi nie przeszkadzal a nosilam 2,5 roku. Gorsze dla nnie bylo noszenie tego wyjmowanego aparatu po sciagnieciu stalego. Przyznam ze prawie w ogole go nie nosilam. Zeby sie nie skrzywily ale luk sie poprzesuwal. Ale to odnosnie gornej szczeki. Na dole po sciagnieciu nisilam retainer taki drucik przyklejony z tylu zębów jego nosilam chyba 3 lata kolejne bo o nim zapomnialam ale takie metody byly pobad 10 lat temu. Nie wiem jak teraz
nawet nie wiedzialam ze pozniej tez sie nosi jakis wyjmowany
ja kiedys mialam taki z podniebieniem to bylo to okropne jak to musialam nosic
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nic mnie w niej tak nie denerwuje jak to, że mnie i nasze dziecko, traktuje jak najgorsze zło tego swiata.
To co nie raz, nie dwa powie o Kornelu to masakra. Takie kwiatki..
no ale co sie tak na Was uwziela?
i co mozna zlego powiedziec o tak malutkim dziecku
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

ale elegancik
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A mój malutki Bartoszek właśnie skończył pół roczku
gratki!!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:47   #3652
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, ja tam nikogo do "złego" nie namawiam. Tylko ostatnio pisałam, że czasem po prostu siedzę cicho (tak jak niektóre dziewczyny) i nie piszę wszystkiego, bo po prostu czuję się trochę inna Ale spoko, nikogo tu nie chcę obrazić oceniać ani nic!!! Po prostu jakoś tak się z tym glutenem odezwałam. Ale to samo było z wprowadzaniem warzyw i owoców

I jeszcze raz: ja tam urażona się nie czuję
Chyba kazda z nas o czyms nie pisze

Stary 2014-03-18, 20:49   #3653
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba kazda z nas o czyms nie pisze
Chyba tak
Stary 2014-03-18, 20:49   #3654
policzanka
Wtajemniczenie

Neno wysłac na zwiady Tz to najlepsze rozwiązanie.bede musiała go przekonac ale sądze ze nie bedzie robił problemu.
kaska-te ergo mają rewelacyjny design ale nic wiecej nie moge o nich powiedziec bo nie znam
dirty witaj!Jezu to juz 8 miesiąc?o matko jak szybko zleciało!jestem pełna podziwu dla Ciebie ze przez tak długi okres odciągałas-naprawde wielki szacun!ucałuj Lilunie i pisz czasem!ciągle o Was pamiętmy!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:51   #3655
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

witaj Wszystkiego dobrego dla Lilci, niech rośnie zdrowa Cały czas odciągałaś? Szacun!

Dziękuję Wam za rady odnośnie wprowadzania nowych smaków Jutro więc podam marchewkę z ziemniaczkiem. Wprowadzimy najpierw warzywka, a potem owoce Tylko teraz nie wiem kiedy jakieś kaszki, no i ten nieszczęsny gluten
Stary 2014-03-18, 20:52   #3656
ladanseuse14
Zakorzenienie

A wiecie, że my w czwartek jedziemy do Olsztyna
W czwartek wyjazd, nocleg, w piątek o 19 spektakl i w sobotę rano dopiero w Bytomiu będziemy.
Stary 2014-03-18, 20:54   #3657
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
W czwartek wyjazd, nocleg, w piątek o 19 spektakl i w sobotę rano dopiero w Bytomiu będziemy.
całą trójką jedziecie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:56   #3658
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za rady odnośnie wprowadzania nowych smaków Jutro więc podam marchewkę z ziemniaczkiem. Wprowadzimy najpierw warzywka, a potem owoce Tylko teraz nie wiem kiedy jakieś kaszki, no i ten nieszczęsny gluten
Ja Ci doradzać lepiej nie będę, bo nie trzymam się w 100% obecnych tabelek

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
całą trójką jedziecie?
Jaaaasne
To wyjazd operowy, więc tylko pracownicy A koleżanka ma wtedy akurat 30-tkę
Ale wrócę skacowana
Stary 2014-03-18, 20:57   #3659
gorgulek
Zakorzenienie

Ja trzymam za główkę Poli! Będzie dobrze
Ps. Ilekroć widzę Twoje zdjęcie profilowe na fb to normalnie napatrzeć się nie mogę

Poli, mnie się podoba ten w szachownicę

Dirty, 8 miesięcy? Duża pannica
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:02   #3660
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości