|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
No normalnie zakochałam się w tej spacerówce..Ktory kolorek Wam się najbardziej podoba?
Musze spróbowac namówic mojego Tz..chociaz i tak czuje ze marne szanse..wczoraj powiedział ze mozemy kupic te spacerówke co w Biedronce teraz bedzie... to ja juz wole zostac przy naszym quinny.. ![]() ![]()
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Poli też właśnie obczajam ten wózek
|
#3453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozumiem..no nic,bedziemy kombinowac dalej..najbardziej się boje ze cos moze nie wypalic i zostaniemy z ręką w nocniku.. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- podoba Ci się?bo mi bardzo.ostatnio Bajka wrzucała linka do tego w groszki-juz wtedy się nim podjarałam ale jak zobaczyłam te szchownice to juz całkowicie się rozpłynełam.. |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Poli mi się ten w romby podoba, ale my raczej spacerówki nie kupujemy- mamy murę a później to już będzie pewnie chciał chodzić
|
#3455 | ||
|
Raczkowanie
|
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, c...
Cytat:
![]() Cytat:
ale chcesz do butli przyzwyczajać czy o co chodzi ?moze kaszka jaglana spróbuj zagescic i lyzeczka bedzie chciała jeść ?Helo girls z ... Późniejszego rana malutka ma jakies niespokojne noce ostatnio czesto sie budzi dzis o 3 zbudzila sie ze śpiewem na ustach po czym zaczęła bawić sie stopkami... idealna pora na to . No ale sama zasnela potem bo udawalismy ze śpimy i nie zwracaliśmy uwagi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3456 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ale pewnie każdy ma inny stopien niepelnosprawnosci umysłowej... Cytat:
|
|
|
#3457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak sie nazywa ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
nie bylo mnie ostatnio bo nie mam internetu... spadam teraz z Julka na zakupy, pozniej cos ponadrabiam jak mi sie uda .
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tassia jak się używa ten Vaxol??Bo mi się pudełko gdzieś zgubiło, chyb kot się zabawił..............
ale co?nosidło? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, c..
kaszke jakos lyza na gesto je, ale mam dokarmiac pepti bo slabo przybiera i nie idzie nam kompletnie
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne te parasolki, oczywiście najpiękniejsza dla mnie ta w kropeczki, ale my się na co dzień bujamy w kropeczkowym
Wybaczcie, nie nadrobię... Zdycham przez okres i zarwane nocki, pobudki co półtorej godziny, często z płaczem... Myślę, że to ząbki, bo ma te dziąsła mega spuchnięte, z białymi śladami. Pewnie już mnie wcale nie lubicie za to kiepskie udzielanie się....
|
#3463 |
|
BAN stały
|
Hity t.
Mam nie dawac kalafiora brokulow,goszku do roku bo wzdymaja Jajek tez nie bo to sam cholesterol Za to sol i cukier sa jak najbardziej ok |
|
|
|
#3464 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam wczorajszy dzień... Od razu widać że pogoda do niczego bo dużooo pisałyście
Cytat:
za pół roczku. Sto latek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za apetyt Mikołajka i zdolną mamusię Cytat:
Cytat:
Zdrówka Cytat:
![]() Lecę dalej....
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tutaj link do wózeczka :
http://www.smyk.com/elodie-details-s...t-niemowlaka-p |
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię dziewczynki, przepraszam bardzo, ale Jaśko daje do wiwatu
Generalnie w niedzielę po 5 dniach się odkorkował, ale to siły sprzęgnięte czopka, Lactulozy, którą od soboty podajemy, masażu brzuszka i baaardzo usilnych zaklęć mamy i taty Teraz Młody kupa normalnie, ale duże i śmierdzące, wiec pranie ciuszków i wietrzenie mieszkania co najmniej dwa razy dziennie ![]() Żeby było śmieszniej nie wiadomo co się stało i czy się nie powtórzy. Wyniki wszystkie dobre, posiew też, brzuszek miękki... ki diabeł Pediatra kazała tą laktulozę przez dwa tygodnie dawać i jabłko i obserwować... no to obserwujemy. Małe pytanie: Co zrobić jeśli Młody nie chce jeść nic poza piersią? Marchwią pluje, jabłkiem pluje, sokiem jabłkowym też pluje... łaskawie zjada syrop, ale on jest meeega słodki... a tak nic, tylko cycek i kropka. A to jabłko na regulacje brzuszka mam dawać. Jakiś pomysł co zrobić, czy po prostu poczekać, aż Księciunio raczy? I jeszcze jedno, czy któraś ma Skodę Roomster? Z lepszych wiadomości, po przebojach z wcześniej pytanymi, mamy wreszcie potencjalnych chrzestnych dla Młodego, czyli w ciągu miesiąca będzie chrzest Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-03-18 o 11:39 |
|
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam odruch wymiotny jak poczuję zapach pepti poradnik powinna założyć...
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 |
|
BAN stały
|
Aha i jeszcze mrozonki to samo zlo, lepsze swieze warzywa(tak swieze w zimie)
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
ale do środka do ucha?I potem ją kłaść na boczku,żeby to wypłynęło?nie ogarniam ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- ale jak nie mam dostępu np. do brokułów ze wsi to chyba lepiej mrożone niż kupne
|
#3473 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
za wagę, super ze zdrowyCytat:
dobrze, że miał ją kto zawieźćCytat:
zazdroszczę ![]() zdrówka dla Zuzki Cytat:
w ostateczności ostatniPodgarnęłam w mieszkaniu i lecimy na spacer póki nie pada. Po powrocie jeszcze obiad i odkurzanie
|
||||||
|
|
|
#3474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
za ząbki zdrówka dla Was Kochani ![]() Cytat:
za Adiego ,za strój ma już u mnie celujący Mamusia za Styl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pisz co tam więcej u Was ? jak szycie ? zaraz orędzie Putina...
|
|
#3475 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do drugiej części to poryczałam się Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a w niektórych słoiczkach jest olej rzepakowy, a w innych nie. np. w brokule. Mam dodawać trochę oleju, przed podgrzaniem?
|
#3478 | ||||
|
Rozeznanie
|
Logoasia ciesze sie, ze jestescie juz w domku
![]() historia chlopczyka zatrwazajaca. nie ma odpowiedzi na pytanie jak mozna ...? Tassia i Natala skopiowalam sobie wasze posty. na pewno nauczenie sie tych rad bedzie niezwykle trudne, ale bede sie starala ![]() Cytat:
Przy lekach tez bym nie karmila Kaska dla ciebie rowniez oklaski za kp ![]() Monia zdrowka Cytat:
Cytat:
Ewacia alez przystojniacha I ty mowisz, ze w tym slodkim chlopczyku o oczach aniolka kryje sie taki chochlik ![]() Cytat:
![]() Kama super, ze chrzciny udane Biedna Zuzinka zdrowka dla niej a rodzice nie mogli upilnowac dziewczynki? z reszta moim zdaniem, jak dziecko jest chore to nie powinno byc brane na imprezy, tym bardziej do takiego maluszka
|
|
|
#3479 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jemu od czasu do czasu tak odbija ale pierwszy raz tak dosadnie powiedział że to są "TE dzieci" a nie jego wnuki. Kurczę przez dupk. się poryczałam. I dzwoniła teściowa i faktycznie ona przyjdzie do mnie w piątek Cytat:
za kontrolę Cytat:
![]() Cytat:
i zdrówka życzę , oby nic się nie przypałętało Cytat:
Nadrobiłam. Bardzo dziękujemy z Bartoszkiem za wszystkie życzenia . Jest nam bardzo miło
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2014-03-18 o 12:22 |
||||||
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na lezaco psikasz i zostawiasz nic wiecej nie robisz, nie wycierasz, nie przekladasz i ja to robie po kąpieli zeby tam woda sie nie dostala (bo czasem sie zdarzy) Wróciłam od neurologa... ból niesttey nasila sie wiec zdecydowałam sie, ze musze sie wepchnac do kolejki i co? ![]() kazała mi się mentalnie szykowac na operacje kregosłupa... powiedziała, że juz nic mi nie pomoze dostalam leki i wg niej moge karmic po 12 godzinach ale poprosilam ja o maksymalne dawki i zamierzam wziac pare dni a potem sprobowac wrocic do kp czekam tylko na info ze szpitala ile bede musiala odczekac ![]() ... no nie pocieszyła mnie ta sytuacja
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

to jakiś konkurs o J.P.II nie wiem czy ma....siostra w przedszkolu mówi że on nie lubi śpiewać ale mi w domu śpiewa wszytskie piosenki i mam pełno filmików jak śpiewa...olać pingwina bo mnie coraz baedziej wkurza
ale chcesz do butli przyzwyczajać czy o co chodzi ?moze kaszka jaglana spróbuj zagescic i lyzeczka bedzie chciała jeść ?
jak sie nazywa ? 

kinia zjadala slimaki
a artur kopał jakies kratery (do dzis kopie) i nawet niedawno stwierdzil ze wykopal diament ale brakuje kamienia w fundamencie stodoły bo musiał go wyciagnąć 
za wizytę

strasznie nerwowa i psychopatyczna wręcz, eh.. biedny chłopczyk. taka dygresja.
zdrowka dla niej
. Jest nam bardzo miło