|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
nemezis jak Alek ryczy to na niego nic nie dziala
taki przypadek z niego justien tak myslalam, ze na te placze Ci nic nie doradzi Ja wciaz zyje nadzieja, ze to kiedys MUSI minac Ale jestem dzisiaj jakas rozdrazniona, wszytko mnie wkurza, a najbardziej tablet, ktory sie co chwile dzisiaj zawiesza
|
#243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle czasem się martwię jak jej zmieniam rano pampersiaka, bo tam żadnego sika, albo max. 1 (tak, nie wiem czy to już OZM, ale potrafię organoleptycznie rozpoznać ile sików jest w pampersie ). Nawet powiedziałam o tym pediatrze, stwierdził, że "pani przecież też raczej nie sika przez sen" [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45645919]No to zakładamy grupę wsparcia. Oczywiście cel to wakacje i wyskok w kostiumie tak aby nie oślepić ludzi Ja zaczęłam od poniedziałku i póki co nieźle mi idzie. Zostało mi 5 nadprogramowych z ciąży i dodatkowe 2, żeby mieć swoje idealne 65 |
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w odchowalni
Nie nadrobiłam jeszcze wątku, bo Antoś był dzisiaj szczepiony i odkąd wróciliśmy jest nieodkładalny. Nie chce spać, drzemie po 15 min i wybudza się z takim żałosnym płaczem ![]() W ogóle myślałam, że mi dzisiaj serce pęknie tak płakał przy szczepieniu, aż sie zachodził i pielęgniarka mu musiała dmuchnąć w buźkę ![]() Nigdy wcześniej mu się to nie zdarzało i nigdy nie słyszałam TAKIEGO płaczu w jego wykonaniu. Idę nadrabiać, może się nawet potem uda odpisać, ale boję się dzisiejszej nocy. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Hosenko wow jakie zajeżyste rzeczy
|
|
|
|
#246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenka: łowy pierwsza klasa
moje łowy powoli napływają do mnie do domu ![]() - spodenki -trampeczki -paputki -dwie bluzy -buciki sportowe -bluzeczki -kurteczka -pajace -pajace -rampersy -body Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-18 o 20:48 |
|
|
|
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Apropos skoków rozwojowych, znalazłam taką rozpiskę http://tatapad.pl/wp-content/uploads...onderWeeks.png
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Emil był mały to zmienialam co karmienie. Teraz śpi cała noc w jednym, dzieki temu nie wybudza się przy karmieniu. A pampers rano potrafi byc suchy. W dzien zmieniam co 1,5-2 godziny najcześciej (ale wtedy wielorazowki).
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wpadłam na chwilke.
U nas lepiej mały zdrowy. A i Dziękuje nie wiem kogo pomysł ale jak zobaczyłam pierwsza strone to sie popłakałam. Dzieki |
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() jest 21 a moje dzieci śpią ![]() ten stan jest tak cudowny ze aż nie realny ![]() co do całkowitych przenosin to mam nadzieję że jednak nie znikniemy z odchowalni.. czy przez to że świat jest pełen małych zakompleksionych ludzi którzy zamiast zająć się własnym życiem grzebią w życiu innych ja mam się chować? jeśli ktoś się z tego śmieje to jego sprawa ja mam to w poważaniu, jestem zbyt szczęśliwa z Wami żeby się takimi rzeczami przejmować
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#254 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jaką techniką robiłaś koperty? czy to może jakiś specjalny papier? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Była dzisiaj u mnie moja mama i bardzo mi pomogła
![]() Bardzo dobry wiek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
Trochę mi głupio bo ja je miałam za takie typowe moherki i niezbyt je lubiłam, a spotkała mnie z ich strony czysta ludzka życzliwość - nauczka dla mnie by tak łatwo nie pakować ludzi w schematy.
Perfuzja a jak to się ma do ulewania Emila? Skoro nie chcesz go wybudzać to nie odbijasz czy udaje Ci sie odbić na śpiocha?
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po dużym, intensywnym karmieniu zawsze staram sie odbijać.
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki- padam na twarz
![]() Smerf spał baardzo niespokojnie w nocy, wił się jak wąż, kwękał co chwilę, ogólnie nocka zarwana. W dzień z kolei był nieodkładalny - serio - do tego stopnia to jeszcze chyba nie było. Koniec końców padl w okolicach 22 i teraz słyszę jakieś kwękolenia z sypialni :\ Mam problem z chrzestną dla Smerfa. Osoba która miała nią być docelowo w zeszłym tyg straciła tatę. Stwierdziliśmy, że nie będziemy jej doopy zawracać i nie będziemy prosić na chrzestną. Padło na inną osobę - moją przyjaciółkę od 13 lat. I co? I mi dziś odmówiła. Odmówiła bo ma już dwie chrześniaczki. Jestem załamana bo z mojej rodziny nie mam już nikogo z kim jestem w miarę blisko a kto nadawałby się do tej funkcji. Mam trochę kuzynek ale moim zdaniem mija się to z celem jeśli nie utrzymuję z nimi kontaktu. Jeśli zaś chodzi o ptzyjaciólki to też nieciekawie - dwóm potencjalnym kandydatkom powiedziałam już że będę prosić tamtą i teraz mi głupio zaczynać z nimi temat i boję się że też mi odmówią I nie wiem co zrobić a czas nas nagli bo chrzciny na koniec kwietnia. Jutro szczepienie - dostanę zawału. Czeka mnie kolejny super dzień z wyjącym i przyklejonym Smerfem. Żeby chociaż dał pospać dziś ![]() magnusia, Adaś śliczny! Hosenka, Shiloh, super łowy! olenia1, witaj! Co do zup to ja nie zabielam bo nie lubię. Ale jako zamiennika mleka używam mleka kokosowego, ryżowego, migdałowego. Sama robię Dobre jest do kawy, owsianki, naleśników.Ja wczoraj kupiłam dla Smerfa garniturek na chrzciny za 2 dychy na all Polecam obczaić używki - można trafić na fajną okazję za grosze, przecież taki gajerek jest raczej na raz
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dodam do tego przewijanie to dziecko mi się rozbudza zupełnie i zasypianie trwa dużo dluzej.
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam posty z poczekalni - ja muszę Walerię wybudzac na karmienie w nocy, taki mam "przykaz" od trzech niezależnych lekarzy. Przybiera na wadze w normie, ale nie jest to mega dużo, wiec muszę ja karmić w nocy.
Generalnie karmie ja co 2-3 h. Pełne 3 mijają tylko po spacerze. W nocy robię raz przerwę 4 h, bo chce sie choc trochę wyspać. Wydaje mi sie, ze ona jeszcze jest za mała na takie długie przerwy 6-7 godzinne. Moja elektroniczna niania Baby Ono nie działa muszę jutro skontaktować sie z działem serwisu w aptece Gemini (już dostała od nich info mailem) i pewnie ktoś przez telefon będzie próbował ja włączyć. Nie działa odbiornik - niczego nie rejestruje.
|
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Sadlaczyca, my też jutro mamy szczepienie. Z tym że ja pójdę z Nelą na wizytę, ale zaszczepić jej nie dam ze względu na oko - nie wiadomo co to za ustrojstwo. Zresztą jutro przeprowadzam swój tajny test na pediatrę - dobry nie dopuści dziecka do szczepienia nie mając pewności czy jest zdrowe. Jeśli po badaniu skieruje ją na szczepienie natychmiast zmieniam przychodnię.
|
|
|
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#264 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedne taie maluszki chore! Oby szybko przeszło Cytat:
Możesz założyć z jakimkolwiek imieniem,możesz być nawet Janem Kowalskim ![]() Cytat:
Super,jakie to miłe! Cytat:
No właśnie się zastanawiałam czy to ty jak zobaczyłam liczba postów:3 ![]() Cytat:
Cytat:
Super! ![]() Kochaną masz tą mamę!
|
|
#265 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Jejku...chyba znowu mnie bierze zapalenie piersi
tak zaczyna boleć, ze nie wiem jak zasnęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w ogóle zaczęłam oglądać "w garniturach" i przepadłam...chłonę już 3 sezon ![]() A no to podobno tylko te tescowe są ok, bo są gdzie indziej produkowane. Cytat:
http://allegro.pl/dentinox-cradle-ca...048374169.html Za pierwszym razem takie płaty wyczesałam małej, że maskara. Wyglądało to jak skorupa. Co do monitora też nie żałuję-szczególnie że Doris jest wcześniakiem. Cytat:
Pajac supermena też miałam, ale włożyłam go raz...nigdy więcej nie kupię pajaca wkładanego przez głowę Cytat:
![]() Mezaga zdrówka dla Twoich maluchów ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Swoją drogą ciągle łapię się na tym, że szukam naszego wątku dalej w poczekalni jednak trochę czasu tam spędziłyśmy
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez kocham nasz monitor włączył sie pare razy jak maz zabrał małego i nie powiadomił monitora o tym miałam zawał oczywiście no i były ze dwa fałszywe alarmy. Ale spie dzieki temu spokojnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Emma
Kacper ma kilka takich pajacow, nie widzę problemów z ubieraniem. Czasem trochę się powkurza jak to przy wkladaniu przez głowę, ale jak tylko głowa przejdzie to jest ok. Co ciekawe w dzień mogę mu na okrągło ubierać np body przez głowę i nie kweknie, gorzej jest czasem wieczorem. A po co szukasz? Wystarczy wejść na ustawienia konta i masz wszystkie zasubskrybowane wątki.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-19 o 07:00 |
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
U nas ciąg dalszy karmieniowych przebojów, Mała ma kolki (chyba to kolki, bo cały czas stęka, pręży się, jakby chciała zrobić kupkę, no i kilka razy dziennie krzyczy w niebogłosy). Dziś znów kolejna wizyta u pediatry kontrolna, ciekawe co tym razem wymyślą. W poniedziałek szczepimy i już się denerwuję. Jadę dziś z Niunią odwiedzić moją pracę, ponoć czekają tam jakieś prezenty dla Mai od szefów
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana.
Moje dziecię ma jakiś awers do buteleki od 3 dni i przy każdym karmieniu jest krzyk i wrzask i już nie wiem od czego to... teraz położyłam ją do bujaczka żeby ją wywbrowało ![]() co do pampków to dzisiaj w nocy nie zmianiałam małej bo jakoś wybitnie długo spała i nad ranem przed karmieniem zrobiła siku które się niestety w pamku nie zmieściło pogoda u mnie nadal pod psem i nie wiem czy dzisiaj uda się wyjść na spacer bo jak nie wiatr co głowe urywa to oberwanie chmury ... co do FB to zachęcam ale sama staram się udzielać w obu miejscach bo jednak wizaz to wizaz ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- a wczoraj przyszła mata edukacyjna o taka i mała o dziwo chwile sobie w niej leży i ogląda zabawki. wczoraj przez przypadek jedną pacnęła i była zdziwiona chyba z minutę potem ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- pytanie dot listy z 1 str. czy mam usunąć osoby nie udzuelające się w poprzedniej czesci ??
|
|
#270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do niani- nam też się kilka razy włączyła i nie żałuję jej zakupu. mezaga jak dzisiaj zdrowie dzieciaczków? Mam nadzieję, że lepiej. magnusia, w którym szpitalu byliście? Znaczy przede wszystkim w jakimś specjalnym dziecięcym czy pojechaliście do takiego "zwykłego"? Bo rozumiem, że ostatecznie byłaś zadowolona z opieki nad Adasiem? Pytam tak na wszelki wypadek, żeby wiedzieć gdzie się jedzie w nagłym wypadku. Dziewczyny polecacie jakąś wodę morską z wygodnym aplikatorem do noska dla dzieci? Ja mam Sterimar ale nie jestem zadowolona bo za dużo leci na raz... a mój synek chyba też złapał katar. Tak jak pisałam w poniedziałek był niemożliwy- cały dzień płakał, tak wczoraj cały dzień przespał ale zaczął mu się chyba leciutki katarek a teraz jest momentami większy. Jeśli mu się nie pogorszy to jutro idziemy do lekarza- zapisałam do dzieci zdrowych. Bo jeśli jest jednak zdrowy a ja się nie znam to nie chciałabym, żeby się naprawdę przeziębił w rzychodni od chorego dziecka... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

taki przypadek z niego

po dużym, intensywnym karmieniu zawsze staram sie odbijać.
.
dawno mnie tu nie było i wchodzę z jednego powodu - chciałam bardzo gorąco namówić te dziewczyny które nie zapisały się na fejsie zeby przyłączyły sie jednak do nas, klimat jest troszkę inny ale jest po prostu super, wszystkim się dzielimy, wszystko na bierząco i atmosfera jest bardziej niż rodzinna haha