Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 20:08   #241
Le La
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

nemezis jak Alek ryczy to na niego nic nie dziala taki przypadek z niego

justien tak myslalam, ze na te placze Ci nic nie doradzi Ja wciaz zyje nadzieja, ze to kiedys MUSI minac

Ale jestem dzisiaj jakas rozdrazniona, wszytko mnie wkurza, a najbardziej tablet, ktory sie co chwile dzisiaj zawiesza
Stary 2014-03-18, 20:08   #242
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pokazuję w końcu moje łowy lumpkowe
Za wszystko zapłaciłam ok 170zł, weszły w to jeszcze 2 pajace, ale są niefotogeniczne i 6 rzeczy nie dla Kacperka,
Zapomniałam o kombinezonie
cz 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7976.jpg (41,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF7977.jpg (41,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF8020.jpg (42,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF8026.jpg (52,8 KB, 19 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:11   #243
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Chyba nikt przy zdrowych zmysłach tyle dziecka w jednym pampku nie trzyma
Ja trzymam... gdy Kornelia tyle śpi W ogóle czasem się martwię jak jej zmieniam rano pampersiaka, bo tam żadnego sika, albo max. 1 (tak, nie wiem czy to już OZM, ale potrafię organoleptycznie rozpoznać ile sików jest w pampersie ). Nawet powiedziałam o tym pediatrze, stwierdził, że "pani przecież też raczej nie sika przez sen"

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45645919]No to zakładamy grupę wsparcia. Oczywiście cel to wakacje i wyskok w kostiumie tak aby nie oślepić ludzi [/QUOTE]

Ja zaczęłam od poniedziałku i póki co nieźle mi idzie. Zostało mi 5 nadprogramowych z ciąży i dodatkowe 2, żeby mieć swoje idealne 65
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:12   #244
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Za wszystko zapłaciłam ok 160zł, weszły w to jeszcze 2 pajace, ale są niefotogeniczne i 6 rzeczy nie dla Kacperka,

w sumie 35 rzeczy
Super rzeczy
Stary 2014-03-18, 20:25   #245
tridentina
Raczkowanie

Witam się w odchowalni
Nie nadrobiłam jeszcze wątku, bo Antoś był dzisiaj szczepiony i odkąd wróciliśmy jest nieodkładalny. Nie chce spać, drzemie po 15 min i wybudza się z takim żałosnym płaczem
W ogóle myślałam, że mi dzisiaj serce pęknie tak płakał przy szczepieniu, aż sie zachodził i pielęgniarka mu musiała dmuchnąć w buźkę
Nigdy wcześniej mu się to nie zdarzało i nigdy nie słyszałam TAKIEGO płaczu w jego wykonaniu.

Idę nadrabiać, może się nawet potem uda odpisać, ale boję się dzisiejszej nocy.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Hosenko wow jakie zajeżyste rzeczy
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:27   #246
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Prywatnie
u Michajłowa 150 zł, a u Szybińskiego 120 zł. Ja byłam u Szybińskiego.
Artur ma skierowanie na badanie profilaktycznie bo na badaniu "na oko"pediatra stwierdziła że jest ok ale lepiej zdobić usg i nie wiem co robić bo dzwoniąc na Łowiecką jest wpisany na listę dzieci oczekujących i z terminem mają oddzwonić a na Swobodną mam dzwonić w kwietniu żeby rejestrować na lipiec
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:34   #247
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Hosenka: łowy pierwsza klasa moje łowy powoli napływają do mnie do domu

- spodenki
-trampeczki
-paputki
-dwie bluzy
-buciki sportowe
-bluzeczki
-kurteczka
-pajace
-pajace
-rampersy
-body

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
Witam się w odchowalni
Nie nadrobiłam jeszcze wątku, bo Antoś był dzisiaj szczepiony i odkąd wróciliśmy jest nieodkładalny. Nie chce spać, drzemie po 15 min i wybudza się z takim żałosnym płaczem
W ogóle myślałam, że mi dzisiaj serce pęknie tak płakał przy szczepieniu, aż sie zachodził i pielęgniarka mu musiała dmuchnąć w buźkę
Nigdy wcześniej mu się to nie zdarzało i nigdy nie słyszałam TAKIEGO płaczu w jego wykonaniu.
Ja po szczepieniu pierwszym i teraz drugim podaję w ciągdu dnia pół dawki paracetamolu w syropku i pół dawki na noc

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-03-18 o 20:48
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:38   #248
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Ja po szczepieniu pierwszym i teraz drugim podaję w ciągdu dnia pół dawki paracetamolu w syropku i pół dawki na noc
nie pomyślałam o tym, nie mam teraz w domu. Na drugi raz będę mądrzejsza, dzięki

Apropos skoków rozwojowych, znalazłam taką rozpiskę

http://tatapad.pl/wp-content/uploads...onderWeeks.png
Stary 2014-03-18, 20:57   #249
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja trzymam... gdy Kornelia tyle śpi W ogóle czasem się martwię jak jej zmieniam rano pampersiaka, bo tam żadnego sika, albo max. 1 (tak, nie wiem czy to już OZM, ale potrafię organoleptycznie rozpoznać ile sików jest w pampersie ). Nawet powiedziałam o tym pediatrze, stwierdził, że "pani przecież też raczej nie sika przez sen"

Ja zaczęłam od poniedziałku i póki co nieźle mi idzie. Zostało mi 5 nadprogramowych z ciąży i dodatkowe 2, żeby mieć swoje idealne 65
U nas tak samo
Jak Emil był mały to zmienialam co karmienie. Teraz śpi cała noc w jednym, dzieki temu nie wybudza się przy karmieniu. A pampers rano potrafi byc suchy.
W dzien zmieniam co 1,5-2 godziny najcześciej (ale wtedy wielorazowki).
Stary 2014-03-18, 21:13   #250
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Za wszystko zapłaciłam ok 160zł, weszły w to jeszcze 2 pajace, ale są niefotogeniczne i 6 rzeczy nie dla Kacperka,

w sumie 35 rzeczy
Cytat:

- spodenki
-trampeczki
-paputki
-dwie bluzy
-buciki sportowe
-bluzeczki
-kurteczka
-pajace
-pajace
-rampersy
-body

No mamuśki to zaszalałyście
Stary 2014-03-18, 21:15   #251
kefii
Wtajemniczenie

Hej wpadłam na chwilke.
U nas lepiej mały zdrowy.
A i Dziękuje nie wiem kogo pomysł ale jak zobaczyłam pierwsza strone to sie popłakałam. Dzieki

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:19   #252
J0zefina
Raczkowanie

dobry wieczór

jest 21 a moje dzieci śpią najedzone, wykąpane

ten stan jest tak cudowny ze aż nie realny

co do całkowitych przenosin to mam nadzieję że jednak nie znikniemy z odchowalni.. czy przez to że świat jest pełen małych zakompleksionych ludzi którzy zamiast zająć się własnym życiem grzebią w życiu innych ja mam się chować? lubię tu być jeśli ktoś się z tego śmieje to jego sprawa ja mam to w poważaniu, jestem zbyt szczęśliwa z Wami żeby się takimi rzeczami przejmować
Stary 2014-03-18, 21:26   #253
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

- spodenki
-trampeczki
-paputki
-dwie bluzy
-buciki sportowe
-bluzeczki
-kurteczka
-pajace
-pajace
-rampersy
-body

Super! Zwłaszcza pajace

Instagram

Stary 2014-03-18, 21:37   #254
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mojemu Antkowi wyszły dwa ząbki już ponad dziąsło w tamtym tygodniu. U Jadzi chyba się wybija jeden jak na razie.
Dzieciaki jutro skończą 12 tygodni.
wow, tak szybko?

Cytat:

Miałam Wam wrzucić zdjęcia zaproszeń na Chrzest maluchów ale jakoś tak ostatnio czasu nie było. Dzisiaj zrobiłam zdjęcia telefonem więc przepraszam za jakość. Gdzieś mi się zapodział kabel do aparatu i nie mam jak zgrać zdjęć na komputer.
piękne
jaką techniką robiłaś koperty? czy to może jakiś specjalny papier?

Cytat:

Dziewczyny uważajmy co tu piszemy na forum, bo już z innych dziewczyn na wątku listopad-grudzień, się wyśmiewają. Piszmy ważne kwestie w klubie lub fb. Oto co znalazła Le la: https://m.facebook.com/photo.php?fbi...levant_count=1
dlatego ja nie wklejam zdjęć synka na otwartym forum..

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Zakupy do domu? czyli oznaczałoby że nie musiałabym marnować czasu na wyprawę do tesco... Że ja sama tego wcześniej nie sprawdziłam... nam tam nigdy nie po drodze spróbuję chyba i ja tych tescowych pieluch.
my od kilku miesięcy raz w tygodniu zamawiamy większe zakupy z tesco do domu, super wygodne i oszczędzające czas

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dzisiaj moje dziecie zaniosło się od płaczu. Tak wiecie, rozdarła się i na chwilę przestałą oddychać! Chwila paniki z mojej strony, ale opanowałam się i dmuchnęłam jej mocno w twarz, na szczęście pomogło i złapała powietrze. Po tym incydencie jestem starsza o 10 lat.
to samo dzisiaj przeżyłam przy szczepieniu

Cytat:
Jakby któraś szukała taniego rozwiązania na chrzest dla dziewczynki w cieplejsze miesiące:
http://www.hm.com/pl/product/21334?article=21334-A
przez Ciebie weszłam, pooglądałam i kilka rzeczy muszę mieć

Cytat:
Dmuchanie faktycznie jest dobrą metodą na to.
za to bardzo się przejmowałam jej bezdechem w nocy po wyjściu ze szpitala. Praktycznie do ukończenia przez Doris 8 tygodnia co 2 lub 3 noc piszczenie monitora oddechu przypominało jej że ma oddychać. Teraz już to się nie zdaza na szczescie.
nam się w pierwszych tygodniach zdarzyło i cieszę się, że mamy ten monitor

Cytat:
No to jesteśmy z powrotem. Z Jadzią gorzej bo ciężko jej przez katar oddychać. Na szczęście w płucach nic nie słychać. Na wszelki wypadek dostaliśmy już skierowanie do szpitala - i mamy lecieć tam jak tylko temperatura się podniesie albo zaczną mocniej kaszleć. Lekarka kazała kupić inhalator i odciągacz kataru. Smarować maścią majerankową pod nosem i psikać Nasivinem. Inhalacje robić z soli. I na razie tyle ale mam mierzyć temperaturę co dwie godziny i sprawdzać czy się podnosi. Mam nadzieję, że szpitalem się to nie skończy. Musimy przełożyć wizytę u tej lekarki od szczepień w Krakowie. Tak się to wszystko przeciąga, że boję się czy te szczepienia będą miały sens. Dzieciaki jutro kończą 12 tygodni a zaszczepione tylko na gruźlicę i na wzw dwiema dawkami.
zdrówka dla Twoich maluchów

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Ale jestem zaskoczona - dzwonek do drzwi, przyszły moje sąsiadki emerytki zobaczyć Małą. Kupiły jej zabawki do kąpieli (z zaznaczeniem że to nie chińskie) a mi kwiatka. Posiedziały chwilę, a kiedy wspomniałam że zaraz będę karmiła od razu się zmyły, żeby nie przeszkadzać. A spodziewałam się raczej zaglądania w cycki i komentowania czy dobrze je ale mi się miło zrobiło, nie spodziewałam się zupełnie tych odwiedzin
wow, to jeszcze zdazają się tacy sąsiedzi?

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej wpadłam na chwilke.
U nas lepiej mały zdrowy.
A i Dziękuje nie wiem kogo pomysł ale jak zobaczyłam pierwsza strone to sie popłakałam. Dzieki
to super, że już lepiej
Stary 2014-03-18, 21:54   #255
milka-pilka
Zakorzenienie

Była dzisiaj u mnie moja mama i bardzo mi pomogła ugotowała zupę, odkurzyla mieszkanie i pomogła przy kąpieli. Złota kobieta Waleria posłała Jej wiele kilka uśmiechów, wiec babcia była zachwycona. Moja mama fajnie sie z Waleria bawi - mówi do niej cały czas, nie wiem jak to opisać, ale fajnie ja aktywizuje. Mi to,nie wychodzi, moze dlatego, ze po całym dniu pielęgnowania bobasa nie mam energii do zabawy. Fajnie, ze babcia będzie od zabawy

Cytat:
Ja tak kombinowałam że już po pierwszej klasie się da, więc koło 6 lat
Bardzo dobry wiek mi coś sie pomyliło tez miałam napisać, ze od 6 rż. Pisze z tabletu i bardzo czesto nie trafiam w odpowiednie klawisze

Cytat:
Swoją drogą, zauważyłyście że zawsze na początku każdego wątku odzywa się stadko nieznanych nicków, które piszą po dwa posty i znikają
Moja teoria jest taka, ze większość nie potrafi włączyć subskrypcji i dlatego wpisuje jednego posta na początku

Cytat:
Ale jestem zaskoczona - dzwonek do drzwi, przyszły moje sąsiadki emerytki zobaczyć Małą. Kupiły jej zabawki do kąpieli (z zaznaczeniem że to nie chińskie) a mi kwiatka. Posiedziały chwilę, a kiedy wspomniałam że zaraz będę karmiła od razu się zmyły, żeby nie przeszkadzać. A spodziewałam się raczej zaglądania w cycki i komentowania czy dobrze je ale mi się miło zrobiło, nie spodziewałam się zupełnie tych odwiedzin
To bardzo miłe! Na prawdę fajne sąsiadki

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
My nutriton stosujemy drugi miesiac, w szpitalu przepisali na ulewania, minimalnie jest lepiej, ale Krzys dalej ulewa. Jest to proszek ktory rozpuszcza sie w pokarmie, z czasem gestnieje. Poczytuje was czasem.l, ale na pisanie nie zawsze mam czas. Krzys uczy sie jesc z butelki, na razie trzeba mu pomagac, jedno karmienie zajmuje ok.50min i to w ilosci 80ml. Ale i tak sie ciesze, bo jest szansa ze synek nauczy sie jesc i bedzie mozna kiedys zrezygnowac z sondy.
Cieszę sie, ze Krzysiow coraz lepiej wychodzi ssanie i nauka jedzenia z butelki. Myśle, ze będzie coraz lepiej. Jesteś cierpliwa, uda sie Wam
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:04   #256
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
wow, to jeszcze zdazają się tacy sąsiedzi?
Trochę mi głupio bo ja je miałam za takie typowe moherki i niezbyt je lubiłam, a spotkała mnie z ich strony czysta ludzka życzliwość - nauczka dla mnie by tak łatwo nie pakować ludzi w schematy.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U nas tak samo
Jak Emil był mały to zmienialam co karmienie. Teraz śpi cała noc w jednym, dzieki temu nie wybudza się przy karmieniu. A pampers rano potrafi byc suchy.
W dzien zmieniam co 1,5-2 godziny najcześciej (ale wtedy wielorazowki).
Perfuzja a jak to się ma do ulewania Emila? Skoro nie chcesz go wybudzać to nie odbijasz czy udaje Ci sie odbić na śpiocha?
Stary 2014-03-18, 22:26   #257
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Perfuzja a jak to się ma do ulewania Emila? Skoro nie chcesz go wybudzać to nie odbijasz czy udaje Ci sie odbić na śpiocha?
Ja nie Perfuzja - ale przyznam, ze czasem po karmieniu, raczej takim dokarmieniu-usypianiu nie zawsze odbijam, bo jak jest środek nocy to za wszelka cenę marże o tym, by dziecko zasnęło po dużym, intensywnym karmieniu zawsze staram sie odbijać.
Stary 2014-03-18, 22:35   #258
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej Dziewczynki- padam na twarz

Smerf spał baardzo niespokojnie w nocy, wił się jak wąż, kwękał co chwilę, ogólnie nocka zarwana. W dzień z kolei był nieodkładalny - serio - do tego stopnia to jeszcze chyba nie było. Koniec końców padl w okolicach 22 i teraz słyszę jakieś kwękolenia z sypialni :\

Mam problem z chrzestną dla Smerfa. Osoba która miała nią być docelowo w zeszłym tyg straciła tatę. Stwierdziliśmy, że nie będziemy jej doopy zawracać i nie będziemy prosić na chrzestną. Padło na inną osobę - moją przyjaciółkę od 13 lat. I co? I mi dziś odmówiła. Odmówiła bo ma już dwie chrześniaczki. Jestem załamana bo z mojej rodziny nie mam już nikogo z kim jestem w miarę blisko a kto nadawałby się do tej funkcji. Mam trochę kuzynek ale moim zdaniem mija się to z celem jeśli nie utrzymuję z nimi kontaktu. Jeśli zaś chodzi o ptzyjaciólki to też nieciekawie - dwóm potencjalnym kandydatkom powiedziałam już że będę prosić tamtą i teraz mi głupio zaczynać z nimi temat i boję się że też mi odmówią I nie wiem co zrobić a czas nas nagli bo chrzciny na koniec kwietnia.

Jutro szczepienie - dostanę zawału. Czeka mnie kolejny super dzień z wyjącym i przyklejonym Smerfem. Żeby chociaż dał pospać dziś

magnusia, Adaś śliczny!

Hosenka, Shiloh, super łowy!

olenia1, witaj! Co do zup to ja nie zabielam bo nie lubię. Ale jako zamiennika mleka używam mleka kokosowego, ryżowego, migdałowego. Sama robię Dobre jest do kawy, owsianki, naleśników.

Ja wczoraj kupiłam dla Smerfa garniturek na chrzciny za 2 dychy na all Polecam obczaić używki - można trafić na fajną okazję za grosze, przecież taki gajerek jest raczej na raz
Stary 2014-03-18, 22:42   #259
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mi głupio bo ja je miałam za takie typowe moherki i niezbyt je lubiłam, a spotkała mnie z ich strony czysta ludzka życzliwość - nauczka dla mnie by tak łatwo nie pakować ludzi w schematy.

On nie jest tak totalnie na śpiocha, sam sie budzi i jest karmiony w takim polsnie. Ale wyjmuje go z łóżeczka, karmię, potem odbijam i odkładam w zasadzie już spiacego. Zazwyczaj nawet smoczka nie potrzebuje. Cała zabawa trwa 10-20 minut.
Jak dodam do tego przewijanie to dziecko mi się rozbudza zupełnie i zasypianie trwa dużo dluzej.
Stary 2014-03-18, 22:54   #260
zaana
Raczkowanie

Cytat:

Moja zezowała do 2/3 miesiąca. Mój siostrzeniec do 6. Oko łapie obraz wzrok się rozwija, więc jak najabrdziej ma prawo dzieć by sobie jeszcze zezować.
Dzięki za szybką odpowiedź poczekam i będę dalej obserwować jak się to rozwinie..
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:03   #261
milka-pilka
Zakorzenienie

Doczytalam posty z poczekalni - ja muszę Walerię wybudzac na karmienie w nocy, taki mam "przykaz" od trzech niezależnych lekarzy. Przybiera na wadze w normie, ale nie jest to mega dużo, wiec muszę ja karmić w nocy.
Generalnie karmie ja co 2-3 h. Pełne 3 mijają tylko po spacerze. W nocy robię raz przerwę 4 h, bo chce sie choc trochę wyspać. Wydaje mi sie, ze ona jeszcze jest za mała na takie długie przerwy 6-7 godzinne.

Moja elektroniczna niania Baby Ono nie działa muszę jutro skontaktować sie z działem serwisu w aptece Gemini (już dostała od nich info mailem) i pewnie ktoś przez telefon będzie próbował ja włączyć. Nie działa odbiornik - niczego nie rejestruje.
Stary 2014-03-18, 23:25   #262
krolowa_nilu
Rozeznanie

Sadlaczyca, my też jutro mamy szczepienie. Z tym że ja pójdę z Nelą na wizytę, ale zaszczepić jej nie dam ze względu na oko - nie wiadomo co to za ustrojstwo. Zresztą jutro przeprowadzam swój tajny test na pediatrę - dobry nie dopuści dziecka do szczepienia nie mając pewności czy jest zdrowe. Jeśli po badaniu skieruje ją na szczepienie natychmiast zmieniam przychodnię.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:25   #263
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Doczytalam posty z poczekalni - ja muszę Walerię wybudzac na karmienie w nocy, taki mam "przykaz" od trzech niezależnych lekarzy. Przybiera na wadze w normie, ale nie jest to mega dużo, wiec muszę ja karmić w nocy.
Generalnie karmie ja co 2-3 h. Pełne 3 mijają tylko po spacerze. W nocy robię raz przerwę 4 h, bo chce sie choc trochę wyspać. Wydaje mi sie, ze ona jeszcze jest za mała na takie długie przerwy 6-7 godzinne.

Moja elektroniczna niania Baby Ono nie działa muszę jutro skontaktować sie z działem serwisu w aptece Gemini (już dostała od nich info mailem) i pewnie ktoś przez telefon będzie próbował ja włączyć. Nie działa odbiornik - niczego nie rejestruje.
A ile Waleria przybierała, ze lekarze kazali Ci ja budzić? Pytam, bo Lena pięknie przybierała, a od kiedy zaczęły się problemy z karmieniem widzę ze o wiele mniej przybiera. Niby mieści się w normie, ale widzę znaczny spadek...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:39   #264
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Co do grupy na fb-ja fb nie mam i mieć nie będę, bo po prostu miałam taki incydent związany ze społecznościowym portalem że nie ujawnię publicznie swoich danych. Jednakże jeśli przyjmiecie mnie do grupy nadal jako Emmę to wówczas takie konto założyć mogę, bo nie ukrywam, że jakoś mi dziwnie jak sobie gdzieś jeszcze indziej piszecie a ja nie wiem zupełnie o co kaman.
Ja nie mam nic przeciwko,zebyś na fb była Emmą

Cytat:
No to jesteśmy z powrotem. Z Jadzią gorzej bo ciężko jej przez katar oddychać. Na szczęście w płucach nic nie słychać. Na wszelki wypadek dostaliśmy już skierowanie do szpitala - i mamy lecieć tam jak tylko temperatura się podniesie albo zaczną mocniej kaszleć. Lekarka kazała kupić inhalator i odciągacz kataru. Smarować maścią majerankową pod nosem i psikać Nasivinem. Inhalacje robić z soli. I na razie tyle ale mam mierzyć temperaturę co dwie godziny i sprawdzać czy się podnosi. Mam nadzieję, że szpitalem się to nie skończy. Musimy przełożyć wizytę u tej lekarki od szczepień w Krakowie. Tak się to wszystko przeciąga, że boję się czy te szczepienia będą miały sens. Dzieciaki jutro kończą 12 tygodni a zaszczepione tylko na gruźlicę i na wzw dwiema dawkami.

Biedne taie maluszki chore! Oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co do FB to nie mam tam konta i nie jestem przekonana aby tam zakładać nawet fikcyjne. Po niku nie założę też bo to znana moja ksywka.
Najwyżej pozostanę tu

Możesz założyć z jakimkolwiek imieniem,możesz być nawet Janem Kowalskim

Cytat:

Super,jakie to miłe!

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Jakby co tekst wyżej to ja, przy synku jestem tak zakręcona ze na stare konto sie zalogowalam

No właśnie się zastanawiałam czy to ty jak zobaczyłam liczba postów:3

Cytat:
Ale super rzeczy!

Cytat:
Była dzisiaj u mnie moja mama i bardzo mi pomogła ugotowała zupę, odkurzyla mieszkanie i pomogła przy kąpieli. Złota kobieta Waleria posłała Jej wiele kilka uśmiechów, wiec babcia była zachwycona. Moja mama fajnie sie z Waleria bawi - mówi do niej cały czas, nie wiem jak to opisać, ale fajnie ja aktywizuje. Mi to,nie wychodzi, moze dlatego, ze po całym dniu pielęgnowania bobasa nie mam energii do zabawy. Fajnie, ze babcia będzie od zabawy

Super!
Kochaną masz tą mamę!
Stary 2014-03-19, 00:36   #265
em ma
Zadomowienie

Jejku...chyba znowu mnie bierze zapalenie piersi tak zaczyna boleć, ze nie wiem jak zasnę
Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Staram się udzielać, ale średnio mi to wychodzi z jednego prostego względu - jesteście bardzo zżyte i głupio mi tak czasem się wcinać i rzucać radami/pytaniami(choć wiem, że to głupie podejście, bo to w końcu publiczne forum). )
A ja jestem zdania że zżyć się można tylko wtedy gdy się właśnie wcinasz i rzucasz radami/pytaniami
Cytat:
Ale miło!
Cytat:
Napisane przez Shizuka48 Pokaż wiadomość
Hej kobietki drogie! dawno mnie tu nie było i wchodzę z jednego powodu - chciałam bardzo gorąco namówić te dziewczyny które nie zapisały się na fejsie zeby przyłączyły sie jednak do nas, klimat jest troszkę inny ale jest po prostu super, wszystkim się dzielimy, wszystko na bierząco i atmosfera jest bardziej niż rodzinna haha bardzo tęskno mi do niektórych dziewczyn które tu zostały, fajnie by było widzieć na codzień zdjecia ich bobasów (Emma, tęskni mi się do kochanej Doris ) wiec zachęcam. Emma jak dla mnie możesz sie nawet nazywać Alama Kota, jezeli będziemy wiedziały ze to Ty a do koleżanki z nickiem na C (wybacz, pisze z tel ale bez aplikacji) widać ze tez byś sie chciała przyłączyć - a konto na fejsie swoje normalne masz?
Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Jakby co tekst wyżej to ja, przy synku jestem tak zakręcona ze na stare konto sie zalogowalam
Domyśliłam się że to TY
w ogóle zaczęłam oglądać "w garniturach" i przepadłam...chłonę już 3 sezon
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Hugiesy w super pharmie kupowałam.
A no to podobno tylko te tescowe są ok, bo są gdzie indziej produkowane.
Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Też weszłam na stronę h&m i muszę się wybrać na zakupy swoją drogą mam body z h&m i rzeczywiście ich materiał jest taki rozciągliwy, że długo się noszą. Dostaliśmy używane od znajomych i wyglądają super.

A jaki szampon stosujesz? Bo my właśnie walczymy...
Smoczek najważniejszy. Bez niego się nie ruszam z domu

Lena dzisiaj skończyła 7 tygodni i powiem Ci, że monitor nam się już dwa razy włączył. Takie sytuacje zdarzały się jak bardzo mocno spała mój mąż stwierdził, że zakup monitora to była dobra decyzja.
Szampon Dentinox-na all go można znaleźć, bo jest sprowadzany z UK.
http://allegro.pl/dentinox-cradle-ca...048374169.html
Za pierwszym razem takie płaty wyczesałam małej, że maskara. Wyglądało to jak skorupa.
Co do monitora też nie żałuję-szczególnie że Doris jest wcześniakiem.
Cytat:
w sumie 35 rzeczy
Ale cuda znowu zazdraszam Ci Twojego lumpka!!!
Pajac supermena też miałam, ale włożyłam go raz...nigdy więcej nie kupię pajaca wkładanego przez głowę
Cytat:
my od kilku miesięcy raz w tygodniu zamawiamy większe zakupy z tesco do domu, super wygodne i oszczędzające czas
Czyli czas zacząć działać w ten sposób

Mezaga
zdrówka dla Twoich maluchów zaproszenia piękne!

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Swoją drogą ciągle łapię się na tym, że szukam naszego wątku dalej w poczekalni jednak trochę czasu tam spędziłyśmy
Stary 2014-03-19, 06:20   #266
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Jejku...chyba znowu mnie bierze zapalenie piersi tak zaczyna boleć, ze nie wiem jak zasnę

A ja jestem zdania że zżyć się można tylko wtedy gdy się właśnie wcinasz i rzucasz radami/pytaniami

Ale miło!

Domyśliłam się że to TY
w ogóle zaczęłam oglądać "w garniturach" i przepadłam...chłonę już 3 sezon

A no to podobno tylko te tescowe są ok, bo są gdzie indziej produkowane.

Szampon Dentinox-na all go można znaleźć, bo jest sprowadzany z UK.
http://allegro.pl/dentinox-cradle-ca...048374169.html
Za pierwszym razem takie płaty wyczesałam małej, że maskara. Wyglądało to jak skorupa.
Co do monitora też nie żałuję-szczególnie że Doris jest wcześniakiem.

Ale cuda znowu zazdraszam Ci Twojego lumpka!!!
Pajac supermena też miałam, ale włożyłam go raz...nigdy więcej nie kupię pajaca wkładanego przez głowę

Czyli czas zacząć działać w ten sposób

Mezaga
zdrówka dla Twoich maluchów zaproszenia piękne!

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Swoją drogą ciągle łapię się na tym, że szukam naszego wątku dalej w poczekalni jednak trochę czasu tam spędziłyśmy

Ja tez kocham nasz monitor włączył sie pare razy jak maz zabrał małego i nie powiadomił monitora o tym miałam zawał oczywiście no i były ze dwa fałszywe alarmy. Ale spie dzieki temu spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 06:58   #267
Hosenka*
Zakorzenienie

Emma
Kacper ma kilka takich pajacow, nie widzę problemów z ubieraniem. Czasem trochę się powkurza jak to przy wkladaniu przez głowę, ale jak tylko głowa przejdzie to jest ok. Co ciekawe w dzień mogę mu na okrągło ubierać np body przez głowę i nie kweknie, gorzej jest czasem wieczorem.

A po co szukasz? Wystarczy wejść na ustawienia konta i masz wszystkie zasubskrybowane wątki.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-19 o 07:00
Stary 2014-03-19, 07:11   #268
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam się i ja.

U nas ciąg dalszy karmieniowych przebojów, Mała ma kolki (chyba to kolki, bo cały czas stęka, pręży się, jakby chciała zrobić kupkę, no i kilka razy dziennie krzyczy w niebogłosy). Dziś znów kolejna wizyta u pediatry kontrolna, ciekawe co tym razem wymyślą. W poniedziałek szczepimy i już się denerwuję.

Jadę dziś z Niunią odwiedzić moją pracę, ponoć czekają tam jakieś prezenty dla Mai od szefów

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 08:23   #269
senira666
Zakorzenienie

witam z rana.
Moje dziecię ma jakiś awers do buteleki od 3 dni i przy każdym karmieniu jest krzyk i wrzask i już nie wiem od czego to...
teraz położyłam ją do bujaczka żeby ją wywbrowało i ewentualne bączki żeby wyszły - a przy okazji mam chwilę na śniadanie i żeby coś do was napisać.
co do pampków to dzisiaj w nocy nie zmianiałam małej bo jakoś wybitnie długo spała i nad ranem przed karmieniem zrobiła siku które się niestety w pamku nie zmieściło
pogoda u mnie nadal pod psem i nie wiem czy dzisiaj uda się wyjść na spacer bo jak nie wiatr co głowe urywa to oberwanie chmury ...

co do FB to zachęcam ale sama staram się udzielać w obu miejscach bo jednak wizaz to wizaz

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

a wczoraj przyszła mata edukacyjna o taka
i mała o dziwo chwile sobie w niej leży i ogląda zabawki. wczoraj przez przypadek jedną pacnęła i była zdziwiona chyba z minutę potem

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

pytanie dot listy z 1 str. czy mam usunąć osoby nie udzuelające się w poprzedniej czesci ??
Stary 2014-03-19, 08:27   #270
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki- padam na twarz

Smerf spał baardzo niespokojnie w nocy, wił się jak wąż, kwękał co chwilę, ogólnie nocka zarwana. W dzień z kolei był nieodkładalny - serio - do tego stopnia to jeszcze chyba nie było. Koniec końców padl w okolicach 22 i teraz słyszę jakieś kwękolenia z sypialni :\

Mam problem z chrzestną dla Smerfa. Osoba która miała nią być docelowo w zeszłym tyg straciła tatę. Stwierdziliśmy, że nie będziemy jej doopy zawracać i nie będziemy prosić na chrzestną. Padło na inną osobę - moją przyjaciółkę od 13 lat. I co? I mi dziś odmówiła. Odmówiła bo ma już dwie chrześniaczki. Jestem załamana bo z mojej rodziny nie mam już nikogo z kim jestem w miarę blisko a kto nadawałby się do tej funkcji. Mam trochę kuzynek ale moim zdaniem mija się to z celem jeśli nie utrzymuję z nimi kontaktu. Jeśli zaś chodzi o ptzyjaciólki to też nieciekawie - dwóm potencjalnym kandydatkom powiedziałam już że będę prosić tamtą i teraz mi głupio zaczynać z nimi temat i boję się że też mi odmówią I nie wiem co zrobić a czas nas nagli bo chrzciny na koniec kwietnia.

Jutro szczepienie - dostanę zawału. Czeka mnie kolejny super dzień z wyjącym i przyklejonym Smerfem. Żeby chociaż dał pospać dziś

magnusia, Adaś śliczny!

Hosenka, Shiloh, super łowy!

olenia1, witaj! Co do zup to ja nie zabielam bo nie lubię. Ale jako zamiennika mleka używam mleka kokosowego, ryżowego, migdałowego. Sama robię Dobre jest do kawy, owsianki, naleśników.

Ja wczoraj kupiłam dla Smerfa garniturek na chrzciny za 2 dychy na all Polecam obczaić używki - można trafić na fajną okazję za grosze, przecież taki gajerek jest raczej na raz
Może to dobrze, że Ci przyjaciółka odmówiła? Ja na przykładzie mojego brata uważam, że chrzestnymi powinny być osoby z rodziny. Moja mama urodziła brata jak miała ponad 20 lat i na chrzestną poprosiła przyjaciółkę od dzieciństwa. Mama po ślubie się przeprowadziła do innego miasta ale przyjaciółka na chrzest przyjechała... i to był ostatni raz kiedy mój brat widział swoją chrzestną. Nie wiem co się między kobietami wydarzyło, że tak wyszło no ale brat został bez chrzestnej. Ja sama jestem chrzestną córeczki przyjaciółki no i z przyczyn zdrowotnych (musiałam całą ciążę leżeć) nie widziałam jej od czerwca. A teraz mam małego synka i też nie mam czasu jej odwiedzić w innym mieście...

Cytat:

Też staram się wybudzać. Bo synek zaczął bardziej przysypiać przy piersi niż aktywnie ssać.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Sadlaczyca, my też jutro mamy szczepienie. Z tym że ja pójdę z Nelą na wizytę, ale zaszczepić jej nie dam ze względu na oko - nie wiadomo co to za ustrojstwo. Zresztą jutro przeprowadzam swój tajny test na pediatrę - dobry nie dopuści dziecka do szczepienia nie mając pewności czy jest zdrowe. Jeśli po badaniu skieruje ją na szczepienie natychmiast zmieniam przychodnię.
Bardzo dobry tajny test!!! Życzę lekarzowi zdania egzaminu

Co do niani- nam też się kilka razy włączyła i nie żałuję jej zakupu.

mezaga jak dzisiaj zdrowie dzieciaczków? Mam nadzieję, że lepiej.

magnusia, w którym szpitalu byliście? Znaczy przede wszystkim w jakimś specjalnym dziecięcym czy pojechaliście do takiego "zwykłego"? Bo rozumiem, że ostatecznie byłaś zadowolona z opieki nad Adasiem? Pytam tak na wszelki wypadek, żeby wiedzieć gdzie się jedzie w nagłym wypadku.

Dziewczyny polecacie jakąś wodę morską z wygodnym aplikatorem do noska dla dzieci? Ja mam Sterimar ale nie jestem zadowolona bo za dużo leci na raz... a mój synek chyba też złapał katar. Tak jak pisałam w poniedziałek był niemożliwy- cały dzień płakał, tak wczoraj cały dzień przespał ale zaczął mu się chyba leciutki katarek a teraz jest momentami większy. Jeśli mu się nie pogorszy to jutro idziemy do lekarza- zapisałam do dzieci zdrowych. Bo jeśli jest jednak zdrowy a ja się nie znam to nie chciałabym, żeby się naprawdę przeziębił w rzychodni od chorego dziecka...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości