|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Chyba u nas to mało dostępne bo na allegro bardzo mały wybór jest...
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
http:// http://dino.sklep.pl/nowy/wozki-3w1-xlander-xq-spacerowkagondola-fotelik-xcar-2012-adapter-kurier-gratis-p-13195.html
Co sądzicie o takim wózku ? Bo ja się nie znam
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-03-18 o 19:48 |
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś też kupiłam kilka szmatek, w lumpku ![]() I odebrałam wyniki badań. Mocz mam spoko, w krwi mam ciutkę za dużo leukocytów i za niski hematokryt, ale właściwie oba tak prawie na granicy. I mam wynik tego AFP. Czy któraś z Was robiła to badanie? |
||
|
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Kosz mojżesza mi sie podoba, ale zobaczylam taka tradycyjna kołyske drewniana i marzy mi sie taki wintage w domu, szkoda ze droga jest
LINK z jakiego powodu je robilas? znalazlam tylko normy alfa-fetoproteina (AFP) Norma: 6-10 mikrogramów/l (z wyjątkiem kobiet w ciąży - u nich do 500 mikrogramów/l) Opis: jest to białko płodowe występujące w surowicy noworodków do około 4 tygodni po porodzie, następnie praktycznie znika. U osób dorosłych stężenie AFP wynosi poniżej 10 mikrogramów/litr. |
|
|
|
#4715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() po zatym ubzdurałam chyba sobie, ze dzis masz wizyte i czekałam na wieści co tam masz w brzuszku ![]() ja nic jeszcze nie kupiłam, czekam na poznanie płci - może w piątek sie ujawni ( mam połowkowe także prosze o kciuki )jak bedzie dziewczynka, to moge poszaleć, ale jak chłopak to prawie wszystko mam ![]() co do sterylizatorów, ja nie używalam, do 4 miesiaca zalewałam butle wrzątkiem, a póżniej tylko myłam
|
|
#4716 | |
|
Rozeznanie
|
ubrałam dzisiaj moje jeansy biodrówki sprzed ciąży. Ostatnie, w które się mieściłam. Nie miałam ich na sobie chyba z tydzień. Nic dziwnego by nie było gdyby zrobiły się za małe na brzuchu, ale okazały się ciasne na udach i pupie. Rośnie mi nie tylko brzuch, ale też wszystko inne, nawet buzia zaczyna mi się robić okrągła
Nie rosną mi tyko piersi Spodnie miałam ubrane chyba po raz ostatni - chociaż na brzuszku jeszcze były w miarę ok. Lubię swój powiększający się brzuszek, ale nogi i pupa mogły zostać jeszcze szczupłe no. to się dzisiaj poużalałam nad sobą. Wybaczcie ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
[COLOR="Silver"]
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tanie badanie, jak doczytałam, jeden z elementów tego testu potrójnego. Wstawiam moje wyniki...chyba ok, nie? |
|
|
|
|
#4718 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może założymy OSOBNY wątek... CO ZE MNIE BĘDZIE ZA MATKA..... Jeżeli chodzi o sterylizator to nie wiem.... czekam na opinie DOŚWIADCZONYCH Może te doświadczone mamuśki zrobiłyby taki spis rzeczy potrzebnych i faktycznie przez nie użytych i ttakich absolutnych MUST HAVE i takich które zakupiły i zupełnie nie używały i okazały się zupełnie nie przydatne. Podzielone na ciuszki, sprzęty i co tam jeszcze będzie potrzebne... Bo Ja nie doświadczona mama czuję się zupełnie bezradna i zdezorientowana i zaczynam panikować, że o czymś zapomnę i nie będę wiedziała, że takie coś co będę potrzebować NAGLE w ogóle istnieje.... A może faktycznie powinnam zapisać się do szkoły rodzenia? Zaczynam serioo panikować. Cytat:
Mocne uściski dla Ciebie przesyłam !! Cytat:
Ale jak to powtarza mój znajomy, który zafiksowany był na to, że urodzi się mu pierwszy oczywiście chłopak... cytuję " Jak urodzi się facet będę chodził dumny jak paw a jak dziewczynka to wychowam jak swoje" Co raz bliżej do piątku i mam nadzieje poznam płeć!! Cytat:
Nie wiesz, że to dzidziuś przybiera na masie .... spoko loko bejbe! Wsparcie męża najważniejsze Cytat:
Cytat:
``````````` Byłam dziś u gina na kontroli grzybka. Jest poprawa. Dalej mam kontynuować leki i za tydzień znowu pojawić się w przychodni. Dostałam też skierowanie na test obciążenia glukozą....właśnie czytam na czym dokładnie polega i szczerze mi sie to nie podoba. Brzuch zrobił mi się mega twardy Głowa pęka ! Nie czuję się dobrze ;/Jeżeli chodzi o kg. Od 4 tygodni nic nie przybrałam na wadze. Na początku ciąży spadłam o 5 kg. Później przybyło 2 i poźniej 1 kg i tak waga stoi.... położna dziś zapytała mnie przy ważeniu dlaczego nic nie tyje i czy jestem pewna, że czuje ruchy dziecka i kiedy miałam USG robione i tylko mnie nastraszyła baba...lekarz powiedział, że mam się nie przejmować bo przecież monitorujemy dzidzię i rośnie zdrowo a moja pijaweczka ściąga ze mnie najwyraźniej nadwyżkę tego co miałam przed ciążą i na zamartwianie się kg przyjedzie jeszcze pora.
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Umi u mnie niestety też rośnie wszystko... I ten cellulit
Kliknęłam w końcu do tej kumpeli ten kocyk i poduszkę: http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-mal...002933760.html http://allegro.pl/poduszka-minky-30x...047677427.html Nie mogłam się zdecydować ale stwierdziłam, że lepszy taki prezent niż kolejne ubranko, zwłaszcza, że ma ich masę
|
|
|
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz jak z jakością ja prezent przybędzie :-D bo też go chcę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4721 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie że już nas coraz więcej czuje dzidzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) ![]() o tutaj to znalazłam : http://parenting.pl/portal/21-tydzien-ciazy |
||||
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
88natka tylko u mnie uda też zrobiły się ogromne..
|
#4723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wyparzałam od czasu do czasu butelki, smoczki i laktator
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
u nas pan dalej robi kuchnie i kurde myślałam że sobie drzwi wybiorę jakie chcę i on zrobi futryny pod wymiar a okazało się że muszę wybrać identyczny rozmiar a takiego rozmiaru już nie robią nawet z cm różnicą bo to by się jeszcze dało zrobić i dupaaaaaa straszna. I chyba tylko same futryny wymienimy na bardziej nowoczesne i klamki.. przez te hormony to aż mi się płakać z tego powodu chciało
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4726 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam ze nie bede was cytować ale cieżko z telefonu
![]() Przede wszystkim chciałam podziękować wam wszystkim za wsparcie to naprawdę miłe ze o mnie myślicie i trzymacie kciuki za moja dzidzie 88natka właśnie miałam sie ciebie pytać jak tam z korzystaniem z nocnika u twojej małej bo martwiłam sie czy moja Zuzia za długo w pieluchach nie chodzi :p od kilku miesięcy ma 3 nocniki w domu i wola czasami sisi i kupkę ale ja jej na sile nie ucze czekam aż sama dojrzeje a jak nie to wezmę sie za naukę jak bedzie cieplej Ja karmiłam piersią ale do 6 miesiąca tylko,takze pózniej miałam sterylizator taki do mikrofali i 4 butelki tommee tippee i bardzo polecam bo cały dzien używałam butelek a na wieczór dopiero wszystke naraz je mylam i wkladalam do sterylizatora na 8min do mikrofali a pózniej one sobie zostawały czyste w tym sterylizatorze i wyciągałam je jak potrzebowałam wiem ze nie musiałam sterylizować ale mi było tak poprostu wygodnie :p Co do wózka to ja mam z pompowanymi kolkami i jestem zadowolona ponadto jeśli chcecie trzymać wózek w domu to polecam odczepiane kółka bo jesienią jak bedzie błoto to tylko odczepiacie kółka i do reklamówki i w domu pod zalewem mozna szybko umyć Ja trzymam wózek na stałe w bagażniku samochodu i jestem zadowolona z modelu quinny buzz 3 (mozna dokupić dwa kolka z przodu i wtedy bedzie quinny buzz 4 ) jest to wózek dosyć masywny ale sprawdza sie wszędzie w terenie i w mieście i do auta łatwo włożyć bo szybko sie składa i sam sie rozkłada a ponadto każda najmniejsza cześć mozna dokupić ja jestem bardzo zadowolona niezniszczalny jest ten wózek a jeszcze bardzo sie przydaje w podróży bo pasuje do niego maxi cosi fotelik samochodowy i mozna tylko sam stelarz wózka wziąć i wpinać dzidzie w foteliku ja tak robiłam jak jechałam na większe zakupy ![]() http://www.ebay.co.uk/itm/2213936133...355%26_rdc%3D1 Ale tak samo z wózkiem jak i z innymi rzeczami dla dzidziusia każda mama ma inne preferencje i z innych rzeczy bedzie zadowolona dlatego na rynku jest tak duży wybór..... Jak byłam w szpitalu w poniedziałek to widziałam mnóstwo mam z takimi maluszkami do 2 tygodni po urodzeniu masakra jakie slodziaki takie małe laleczki delikatne chciałabym juz miec dzidziusia przy sobie zeby moc go przytulać i całować Zazdroszczę wam tego szykowania wyprawek ja tez juz najchętniej wyjelabym wszystko ze strychu i naszykowalabym i dokupiła co trzeba ale wiem ze to za wcześnie jeszcze, zabiorę sie za to po ślubie czyli gdzies pewnie w czerwcu :p Jutro mam wizytę u lekarki w szpitalu taka rutynowa bez usg tylko wyniki tarczycy sprawdzi i posłucha serduszka a w czwartek spotkanie z księdzem na podpisanie protokołu przedmałżeńskiego a brakuje mi jeszcze dokumentów od prawnika z oświadczeniem o stanie wolnym itp nie wiem czy zdaze załatwić Przyszły mi tez juz obraczki, są piękne ImageUploadedByWizaz Forum1395183566.534577.jpg Spałam dzisiaj cały dzien do 16 musiałam odespac ten nerwowy weekend nareszcie emocje trochę opadły i mogłam odpocząć i popołudniu zrobiłam zakupy i miałam w końcu cos ugotować ale weszłam do was na forum i juz dzis nic nie zrobiłam , idę spać jutro ugotuje rosół i nóżki kurczaka z worka z młodymi ziemniaczkami i surówka z sałaty pomidora ogórka papryki i czosnku ze śmietana mniam mniam Czuje jak brzuch mi rośnie-pobolewa mnie, rwie i ciągnie tu i tam a mała wierci sie juz ja czuje troszkę nad pępkiem, rozpycha sie jak tylko moze ![]() Gratuluje wszystkim mamusia ktore juz czuja ruchy dzieciątka bo to najpiękniejszy moment ciazy ![]() Jeśli chodzi i cellulit to nawet nie chce mi sie o tym myślec nie moge na siebie patrzec ale to nie jest teraz ważne....najgorsza jest zgaga meczy mnie non stop nawet w nocy, biorę rennie ale pomaga tylko na chwile a gaviskon advance jest do picia taki gesty ze aż mnie cofa i na wymioty bierze bleee Idę spać bo sie znowu rozpisałam :p DOBRANOC Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-19 o 00:16 |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki o 9.00 za wizytę. zaczynam się trochę stresowac.
Mam nadzieje ze poznamy płeć maleństwa Wczoraj wieczorem mnie groszek kopał |
|
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dzięki za kciuki dziewczyny Po wczorajszym badaniu wszystko w porządku No i znowu nie poznałam płci ,zaczynam powoli wątpić w umiejętności mojej lekarki w tym zakresie ![]() 31 marca mam połówkowe u innego lekarza więc zobaczymy czy wtedy się ujawni ![]() Lece na zakupy a później postaram się nadrobić co tam naskrobałyście
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz wizytę w moje urodziny, ja też wtedy idę tylko na zwykłą wizytę, połówkowe mam już za sobą.Ja też czuję ruchy dziecka tak porządnie już od jakiegoś czasu najwięcej leżę na lewym boku bo się tyle naczytałam, że ta pozycja najlepsza no i nic nie czułam. Poczytałam Was że wszystkie czujecie leżąc na plecach, no to na plecy siup i mała się wierci jak nie wiem, przesuwa się za ręką aż cały brzuch mi chodzi nie dziwne, że nie czułam tego leżąc na boku skoro cały brzuch wtedy wisi bokiem.. ![]() Byłam wczoraj w sklepie ciążowym, żadnym firmowym tylko taki mały osiedlowy, myślałam, że ceny będą w miarę, a tu.. sukienko/tunika 170 zł, grzecznie podziękowałam ![]() Dziewczyny, a co konkretnie robi ten adapter do pasów? Ja sporo jeżdżę i to jako kierowca, staram się ten dolny pas trzymać pod brzuchem ale to wychodzi gdzieś na wysokości tuż nad spojeniem łonowym i i tak kawałkiem zahacza o brzuch, poza tym się zawsze boję, że się podciągnie. Czy ten adapter trzyma pas, żeby się nie podciągał, czy może ściąga go bardziej na biodra, tak żeby brzucha wcale nie dotykał?
|
|
#4731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :kc iuki:niki19 wstydzioszka malego masz najwazniejsze, ze wszystkk ok
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane..mniej regularnie się udzielam, ale od trzech dni męczą mnie wymioty
Już było tak pięknie tylko co 3,4 dzień zaczarowanadlaniego za wizytę.
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-19 o 08:14 |
|
|
|
#4733 |
|
Raczkowanie
|
kurcze pisałam wczoraj ale nie chciało mi dodac postu wiec pisze znowu(minus korxystania z tel)
dzieki za rady co do zatok, ja własnie koncze opakowanie tego sinupretu i dzis juz troche lepiej, do tego mam krople do nosa i do ucha bo i ucho mnie bolało. co do cellulitu to ja na codzie n mam malo widoczny ale w poprzednich ciazach mocno sie uwidaczniał ale po wroceniu do wagi sam znikał wiec teraz tym akurat sie nie martwie no i bylismy na zakupach i ciezko było cos wybrac dla 5latki. W koncu zadzwoniłam do jej mamy i absolutnie odpadły barbie kucyki pony i tegi typu rzeczy. Skonczyło sie na zestawie roznych materiałow plastycznych i grze edukacyjnej no i do tego mam upiec tort, tylko znowu bede miec problem jaki (w zeszłym roku była myszka minnie) skoro wiekszosc popularnych motywow jej nie interesuje... No i rzecz jasna musiałam sie skusic na mc flurry taka zachcianka ![]() ale po obejcsiu całej galerii( tak pobieznie bo nie cierpie wiec tylko konkretne sklepy zaliczylismy) w domu ledwo weszłam po schodach tak mnie nogi bolały a dzis znowu deszcz
|
|
|
|
#4734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już chyba się pogodziłam, ze tak prędko sie nie dowiem.. Ostatnio koleżanki dwie mnie pocieszyły...jedna, że jej znajoma ma termin na początek maja i nadal nie zna płci... Ale najlepsza była ta druga, ponoć dowiedziała sie jak już urodziła ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Miłego dnia mamusie i przyszłe mamusie Ja postaram się normalnie funkcjonować i może w końcu zjem coś i nie zwrócę |
||
|
|
|
#4735 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też bym chciała poczuć... Cytat:
Koleżanka kupiła kosz mojżesza, ja kupię drewnianą kołyskę na kółkach ale z blokadami, żeby mi Mały nie odjechał w nocy :p Cytat:
Cytat:
Cytat:
za ruchy i zazdraszczam Uda też mi się jakoś tak rozlały, miękkie to takie... Cytat:
Ost bardzo mnie TŻ denerwuje, wkurza mnie, rzuca się o wszystko, mam czasem ochote po prostu pojechać do Mamy i go kopnac w doope . Zero wsparcia, nie wstawia się za mną tylko się czepia. Wszystko robię źle, dosłownie wszystko.
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
nie zdrabniają
![]() Cytat:
Dziewczyny, zdarza wam się, że częstują was alkoholem? Byłam niedawno na imprezie rodzinnej zakrapianej i zaproponowano mi wino, po czym zdziwili się, że odmówiłam. Czy naprawdę większość ciężarnych w tej sytuacji powiedziałoby "a co tam, kieliszek nie zaszkodzi"? Może jestem dziwna, ale bardzo mi odpowiada abstynencja i zamierzam ją kontynuowac jeszcze długo po porodzie i karmieniu ![]() mamuska11 - też trzymam kciuki!! Kurczę, zazdroszczę wam wybierania wyprawki. Ja wszystko dostanę łącznie z ciuchami. Dziś tylko się nie powstrzymałam i kupiłam body z the RAMONES
|
|
#4737 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gondola Xlandera mi się bardzo źle kojarzy, jej wygląd znaczy. Ale fakt faktem dużo ich jeździ po mieście i chyba łatwo go schować do auta. Ale nie nadaje się na wertepy bo ma słabe amortyzatory i te skrętne kółka... Na miasto jak najbardziej ![]() Cytat:
to juz za chwilkę!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 20 tydzień i za czucie ruchów. To cudowne uczucie, prawda?![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że rozsadzanie gości to była niezła łamigłówka ![]() Cytat:
Cytat:
Przymierzasz ciągle obrączki? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie... znowu deszcz. Od jutra ma już być słonecznie i ciepło. W piątek wg DDTVN ma być 19stopni w cieniu. Kosza mojżesza nie miałam. Za to w prezencie ślubnym dostaliśmy kołyskę. Używaliśmy jej jednak krótko, bo synek szybko zaczął się przekręcać i obijał się o szczebelki więc przenieśliśmy go do łóżeczka. Teraz chyba w ogóle nie będziemy jej używać ze względów bezpieczeństwa. https://www.google.pl/search?q=drewn...31%3B542%3B373
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-03-19 o 09:01 |
|||||||||
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szczerze nie mam w swoim otoczeniu żadnej kobiety, która w ciąży napiła się alkoholu. Jednak bardzo mnie dziwi podejście innych osób - 'jeden kieliszek nie zaszkodzi przecież'. ![]() Twin, kołyskę na ślub? dziwne ![]() U mnie leje jak z cebra, jakaś koszmarna pogoda! a ja muszę dojechać busem na Bezpiecznego M....
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-19 o 09:11 |
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co pamiętam to straszą, żeby obrączek nie przymierzać przed ślubem, oprócz przymiarek obowiązkowych
![]() i panna nie powinna nigdy przymierzać cudzych obrączek, a przyszła panna młoda (nie pamiętam, czy po ślubie też to dotyczy) nie powinna w żadnym wypadku pozwalać komuś swojej przymierzać ![]() trochę jest tych przesądów ślubnych ![]() Ale za to podobno jak się obrączkę zawiesi na sznurku i kręci nią nad brzuchem to można płeć dziecka określić w zależności od tego, jakie kółka zatacza
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

bo na allegro bardzo mały wybór jest...

( mam połowkowe także prosze o kciuki 
Spodnie miałam ubrane chyba po raz ostatni - chociaż na brzuszku jeszcze były w miarę ok. Lubię swój powiększający się brzuszek, ale nogi i pupa mogły zostać jeszcze szczupłe 

Głowa pęka ! Nie czuję się dobrze ;/

. Zero wsparcia, nie wstawia się za mną tylko się czepia. Wszystko robię źle, dosłownie wszystko.