|
|
#2671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Cytat:
|
|
|
#2672 |
|
Przyczajenie
|
becik_4 mnie kolezanka po cc na prostej odradzala twierdzi ze nie zajmowano się jej dzieckiem.Nie mam pojęcia co zrobić
rzeczywiście jak w ktoryms ze szpitali będzie za dużo rodzących wtedy opieka spada chcąc nie chcąc...moja bratowa w lipcu rodzi na Prostej już drugi raz.Zobacze może mój dr.polozy mnie kiedyś na pare dni to zobaczę jak to tam wygląda.
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
niqqq87 kiedy masz termin? Nie martw się,każdy ma inne odczucie i trafisz super
Może masz ochotę pójść na warsztaty mamo to ja? Są jeszcze wolne miejsca,kilka mamusiek stąd będzie
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale watpie bo w sumie lezalam tam 10 dni wiec pewnie wszystkie zmiany mnie oblecialy
|
|
|
|
|
|
#2675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My też na warsztatach będziemy
|
||
|
|
|
|
#2676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bywaly mamy z takimi maluszkami?
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam na poprzedniej i były mamy z mniejszymi nawet kilkutygodniowymi już nie pamiętam ile miał mój kuba ale tez coś koło 3 moze 3,5 i tez był na cycu karmiłam normalnie jak większość wiec spokojnie mozesz isc jak mu sie chcialo spac to zasnął w wózku jest na tyle miejsca zeby z wózkami spokojnie wjechać |
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
Hej
mnie niestety nie będzie na warsztatach :-( nie mam jak się wyrwać z pracy :-(
|
|
|
#2680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na kiedy masz termin porodu?
|
|
|
#2681 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w kwestii szpitala, to jak masz lekarza, który pracuje w szpitalu, to idź rodzić właśnie tam, gdzie on Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2682 |
|
|
Kobitki,od którego miesiąca zaczęłyście podawać dzieciaczkom chrupki kukurydziane
?
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
mój miał 8 miesiecy jak mu zaczelam dawac
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja termin mam na 18 pazdziernika dopiero a ty???ale juz mysle co jak i gdzie bo niby sporo czasu a minie w sekundzie.Ile placisz za szkole???i w ktorym miesiacu trzeba sie tam zapisac?? |
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam na czerwiec termin. Szkołe rodzenia zaczyna się nie wcześniej niż po 28 tygodniu ciąży. Mniej więcej jest 6 spotkań raz w tygodniu. Na czarnowie szkoła jest płatna 300zł łącznie już z porodem rodzinnym. Lekarza też mam z Czarnowa i myśle, że lepiej będzie jeśli będe tam rodziła dlatego na szkołe też zapisałam się tam. Jeśli byś się zdecydowała na Czarnów to mam numer do babki która zapisuje do szkoły rodzenia i ona chyba prowadzi te zajęcia.
|
|
|
#2686 |
|
Przyczajenie
|
napisz mi namiar oczywiscie.Mam maly dylemat bo moja bratowa bedzie rodzila na prostej i tam ma chodzic do szkoly i chciala zebym poszla z nia...nie bedzie to jakis problem ze poszlabym na prosta a rodzilabym na czarnowie???kogo pytac o to???nie wiem sama co robic w zwiazku z tym,fajnie byloby chodzic razem...tylko czy jak pojde na prosta to wtedy musze zaplacic za porod rodzinny tak???ile to wtedy kosztuje???
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, to już Twoja decyzja, ale nie wygląda to tak prosto do końca. Dzwoniłam też na prostą i tam niby jest za darmo szkoła, ale nie wydają żadnego zaświadczenia więc idąc tam do szkoły najpewniej byś musiała zdecyzować się też tam na poród, poza tym już nie dopytywałam, ale wydaje mi się, że jeśli szkoła za darmo to poród rodzinny ( jeśli bierzesz taki pod uwage) może być płatny.Dodatkowo na tych zajęciach poznajesz szpital, a po co oglądać szpital w którym i tak rodzić nie będziesz.
Jedna z dziewczyn pisała, że robiła szkołe na Prostej a poszła rodzić na Czarnów i powiedziała, że zapomniała papierka o ukończonej szkole, ale ja jakoś nie widze tego bo bym sie stresowała tylko nie potrzebnie czy sie uda czy nie. Poza tym jak dzwoniłam na Czarnów to Pani powiedziała, że na najbliższy termin już nie zapisuje bo ma 50 os.! Jak dla mnie zdecydowanie za dużo żeby czegokolwiek się nauczyć czy zapytać o coś. Ostatecznie wybrałam Czarnów i Tobie radze to samo jeśli masz lekarza tam bo zawsze to jakaś dodatkowa kontrola w tym ważnym momencie. Też ide sama, ale w końcu idziesz tam żeby się czegoś dowiedzieć, nauczyć a nie plotkować. Numer do tej z Czarnowa: 668-528-335.
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisane.... paluchem po szybce
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2014-03-17 o 18:26 |
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki jak tam po warsztatach? u nas czas mija na mysleniu nad chrzcinami i nad wczasami w wakacje.a Wy wubieracie sie gdzies z dzieciaczkami? co do chrzcin to u nas w kosciele w miedziele chrzcxa i ponoc jest juz 10 dzieci co wydaje mi sie ze kupa ludzi bedzie i chyba nie zdecydujemy sie. bo bedzie taki tlok ze hej, a moze z drugiej syrony i lepiej bo czlowiek nie bedzie taki osamotniony. ale jak cora bedzue koncertowac to.dopiero bedzie miala sluchaczy
|
|
#2690 |
|
|
żyrafka_19 cześć
na warsztatach było całkiem ok,ale mnie więcej nie było niż byłam. Nie miałam tylko okazji poznać trooskavy i Matyldy ae może kiedyś się nadrobi. My planujemy chrzest na czerwiec,chcę mieć piękną pogodę
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
A ja jednak nie bylam bo nie mialam jak.dojechac-maz w pracy. pozatym co do pogody to wlasnie nigdy nie wiadono- tydzien temu bylo tak pieknie a w ta niedziele taka beee pogoda i kolezanka chrzcila swoje blizniaczki. i powiem szczeze ze buciki im letnie kupila a ja na swieta chce chrzcic i myslalam o takich cieplejszych za kostke ale moze ja mam schize na temat dosc cieplego ubierania dzievka.
|
|
#2692 |
|
|
Trzeba było pisać bo ja autkiem byłam,mogłam Was zabrać
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i bylam w szoku ze tak pozytywnie zareagowal poszlam za tym ciosem i wzielam go dzisiaj do pracy gdzie tez kazdy go chcial zobaczyc tyle bab a on sam i rowniez sie nie bal nawet sie usmiechal w koncu moge z nim chodzic do ludzi ![]() co do chrzcin to faktycznie sporo 10 dzieci a czemu masz sie czuc osamot iona jak zmienisz termin ? podejdz do tego w ten sposób ze twoje dzieco bedzie wtedy najwazniejsze w kościele Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2695 |
|
Przyczajenie
|
hejka dziewczyny, podczytuje Was na bieżąco
![]() Urodziłam miesiac temu ![]() Co do wyboru szpitala to ja prawie całą ciazę myslałam rodzic na Kosciuszki, bo mój lekarz był stamtąd ale przeniósł sie na Czarnów, wiec poszłam za nim i nie załuje. Położne w wiekszosci sa pomocne, jedyny minus to to ze ciasno jest, jak ja byłam to odsyłali rodzace do innych szpitali bo msc nie było. W tym szpitalu rodzilam tez 5 lat temu i jest duza zmiana na plus pod wzgledem opieki jak i warunków np odnowione łazienki. Moim zdaniem trzeba isc rodzic tam gdzie ma sie swojego lekarza, to jest naprawde wazne w razie gdyby cos bylo nie tak ma kto pomoc. |
|
|
|
|
#2696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooooo i przy x landerze na pewno becik nie bylo akurat.Cytat:
tez takie nudnawe byly. wydaje mi sie ze na jesieni lepsze byly.... no ale ja torbę wygrałam .... choc czailam sie na chustę Matylda szalała na macie z dzieciaczkami, podkradała chrupki i smiała sie do obiektywu chociaz dziecko sie wyszalało
|
||
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
trooskava my z dziewczynami bylysmy na tej wiekszej sali co poprzednim razem i były tam dwa x landery pomarańczowe
po prawej stronie a my bylysmy bardziej po lewej no szkoda ze sie nie wyczaiłyśmy
|
|
|
|
|
#2698 |
|
|
trooskava wiem,wiem bo pytałam Beatki. Szkoda,że na siebie nie wpadłyśmy
jak minął roczek Matyldki? Ukochaj ją i złóż życzenia od nas |
|
|
|
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, wiem kochana że na Ciebie mozna liczyc z podwózka ale moja to jeszcze taka dzika jest i nie chcialam robic cyrkow jakby sie okzalalo ze musimy wracac zaraz po wejsciu
wczoraj bylam na usg bioderek i po wejsciu do budynku byl placz a nie wspomne co u doktora . dzisiaj moze byc koncert bo przez [przypadek zjadlam meza pierogi z mięsem i kapusta zamiast swoich miesnych a mojemu dziecku duzo nie potrzeba bo na codzien ma wydety brzuch
|
|
#2700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało Co do wyboru szpitala myśle, że kościuszki to niestety stary zaniedbany troche szpital ,a mimo to są osoby które tam rodziły i są zadowolone, co do pozostałych to Czarnów jak i Prosta są na podobnym poziomie. To jak będzie wyglądał poród zależy też od danej sytuacji i jeśli będzie trudny poród to szpital nie wiele tu zmieni i tyle. Zdania co do szpitali są podzielone bardzo, zależy jak kto trafił tak ocenia. Będzie dobrze napewno, nie zamartwiaj się na zapas
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

dawno mnie nie bylo, zlapalam angine i zapalenie ucha takze bylam ledwo zywa, ale od jutra mam zamiar zaczac spacery 

rzeczywiście jak w ktoryms ze szpitali będzie za dużo rodzących wtedy opieka spada chcąc nie chcąc...moja bratowa w lipcu rodzi na Prostej już drugi raz.Zobacze może mój dr.polozy mnie kiedyś na pare dni to zobaczę jak to tam wygląda.

i smiała sie do obiektywu