|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Czesc!
Przede wszystkim wzystkiego co najlepsze dla gwiazdeczki Zosi Rośnij zdrowo i szczęśliwie! Cytat:
za 12 zebów - liczba robi wrażenie Super, że lepiej ze zdrówkiem. Co do lekarza heh mógł sobie darować komentarze, choć ja też jestem zwolennikiem, żeby mówić do dziecka po imieniu. Ale i tak często go nazywam inaczej ![]() Jeśli chodzi o zabawki to Nieźle się mały obłowił! Dobrze, ze nic nie kupowaliście, a kasę mozecie na coś potrzebnego przeznaczyć Powiedz mi czy ten traktor ze zwierzakami jest ok? Czy jest regulacja głośności? Bo widziałam na yt filmik i dosyć głośny się wydawał ![]() Cytat:
piekne zakupki!Cytat:
Zawsze byłam przekonana, jaki to biały jeleń super Moderna, Kubuś tez na u góry między jedynkami diasdemę (tak sie chyba pisze) |
|||
|
|
|
#4562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy można bardziej?Powiem Wam, że moja Kinia potrafi sama się bawić ślicznie. Ogląda książki, opowiada coś...jak ja siedzę na necie to przyjdzie do mnie i za rękę mnie ciągnie do zabawy ![]() Wiadomo musi być ktoś obok.
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś TŻ wychodził do pracy, K leżał w łóżeczku i męczył zabawki, wchodzi TŻ a K szeptem: "tata, tata", TŻ zadowolony
![]() Dzis pada, wiec dzien z serii kisimy sie w domku Wczoraj na chwilke wystawiłam malego, bo nie padało tylko wiało troche, ale go pozakrywałam.Jutro ma być ładnie, a w piatek 19 stopni zapowiadają! Jak wyjde z małym na miasto ze wsi to nieprędko pewnie wróce
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Zosior się obudził, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Czy u Was jeżdżenie po mieszkaniu suszarką z praniem to też taka topowa zabawa? Muszę powiesić pranie i gonić Z z suszarką........
|
#4565 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Bardzo dziękujemy za życzenia )u nas leje, a ja chcę pare spraw przed urodzinami załatwić i czekam na pogodę... a że K. ma katar to nie chcę go na taką brać. Jak było ciepło to na spacerach zero katarów, więc uważam że to pomaga. a tu dupa z pogodą ale co zrobie.. kataru się chyba nie da wyleczyć więc pozostało czekaćKwaituszek zdrówka 12 zębów?! ![]() Cytat:
(u mnie pół balkonu zawalone piwskami na roczek )Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
różni ludzie do różnych celów się nadają...Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Roszpunki i zdrówka dla chorowitków bo dużo ich mamy
|
||||||
|
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ile prezentów ![]() Florek taki traktor dostał http://www.smyk.com/smiki-grajacy-tr...y-dla-dzieci-p i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! dużo zdrowia, szczęścia, miłości i spełnienia marzeń Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ZOSI!!! ZDRÓWKA, DUŻO PREZENTÓW, SZCZĘŚCIA I DUŻO UŚMIECHU! STO LAT! No udało mi się jakieś fotki dodać z roczku. nie czaje czemu niektóre wchodzą a nie które nie
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kwiatuszku Wszystkiego co najlepsze!! my też mamy ten traktor ze zwierzętami wsiowymi i jest super, Kamil bardzo lubi ![]() a Kamila drugie imię to Dziub, Dziki Dziub ale Kamil też wołam wiadomoDemeter jak dla mnie on głośny nie jest... |
||
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaa, wieszam pranie, Z dopadła kosza z makulaturą i wyciągnęła wszystko poza przyklejonym do dna post-item i raptem słyszę ryk. Tak się uparła na ten świstek, że łeb i ręce wylądowały w środku, a nogi dyndają w powietrzu i syrena. Przez sadystyczne 3 sekundy zastanawiałam się czy ją wyciągać, czy zdjęcie robić. Wyciągnęłam - a Z co? z powrotem do kosza
to się nazywa mieć w d własne błędy
|
#4569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ciasne zeby (to tez niedobrze, bo sa lekko krzywe), natomiast maz ma wlasnie pomiedzy zebami luki - ciekawe czy to w takim razie odziedziczyl po mezu, czy to normalne i sie zejda ![]() Cytat:
Cytat:
czyli on ma juz dwojki, a jedynek jeszcze nie?dzieki za odpowiedzi, cyzliz jednej strony normalne, z drugiej moga byc pozniej luki ![]() Za dwa tygodnie mamy przeglad u dentysty, mlody idzie ze mna - ciekawe co powie na ta przerwe ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
o kurcze, czyli wychodzi, ze kazde dzeicko ma jakas przerwe.. tylko czy wy piszecie o takiej malutkiej, czy duzej - bo u nas duuuuza przerwa
|
|
#4570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, żeby zrobić urodzinki w sobote (27 wypada w niedziele) bo ludzie mogą posiedzieć, nie spinać się, itp... Ale z drugiej strony to nie chce chyba długiej nasiadówy. A jeszcze jak piwko będzie to będą potem siedziec i siedziec... ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Ma diasdemę jak Madonna |
||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię w niedzielę rano, bo tak wszystkim pasuje, nie dałoby się 10 osób w jednym terminie zebrać.
Chcę kupić stół - ma któraś z Was z taką poprzeczką na dole? czy to jest w jakiś sposób upierdliwe? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30257876/
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ohh jak ja siedze na podlodze, to M. tez sie slicznei bawi, jak tylko wstane to beignie za mna, wspina sie na noge no bez mamy to nie zabawa ![]() Cytat:
aaaaaa! Choc w wiekszosc przypadkow taka przerwa jest jednak urocza
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
Traktor tak? Chodzi mi o ten z firmy Kiddieland - jest 'zwykły' i safari http://www.ceneo.pl/1986701
Myślę nad nim na roczek |
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Kwestia gustu, dla mnie to jeden z największych defektów urody - jakaś modelka kosmetyki reklamuje i ma taką że dreamliner by tam przeleciał, coś obrzydliwego
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo sobie chwalimy Mozna ten sam kupic tez wiekszy. Z poprzeczka bym pewnie nie kupila, ja musze miec miejsce na nogi, bez zawadzaczy
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie kazdy rodzi sie piekny i idealny - a takie mankamenty urody sa szczegolnym znakiem rozpoznawczym - czesto uroczym. Jak mojemu synowi zostanie luka to bedzie obrzydliwy
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-19 o 10:55 |
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
się podpinam nie tak dużą, ale mają ( z tym , ze u nich to po rodzinie chlopa, od iluś pokoleń wszyscy u nich mają )
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama wiem po sobie, że nie, zbędny wykład - każdy przeważnie dąży do usunięcia takich znaków niestety nie zawsze to możliwe
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
sama to napisałaś, nie pisałam o człowieku, tylko o konkretnej rzeczy
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
buciki do garniaka Florka kupiliśmy w H&m
![]() a propos h&m u nas nie ma promocji
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się w nocy przed chrztem Zośki nieco zmieniła koncepcja i dziergałam bolerko dla niej do 4 rano
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój Pieniacz stoi w drzwiach w drugim pokoju i "mammamamamammama". trzeba iść i prowadzić krzesło na kółkach - naszego pchacza ![]() tak jak moje. lekką krzywiznę skorygowałam, ale ciesność dla mnie nie jest fajna. trudno doczyścić, zawsze jakieś niespodzianki... Moderna, u nas teraz przerwa się już zmniejszyła. Jedynki rosną, kolejne ząbki się pojawiają. na początku, na serio, była przerwa hipopotamia Cytat:
![]() przestań. mam nadzieję, że tak nie myślisz... (a tekst tylko a propos mocnej uwagi Scarlett)... Twój mąż jest obrzydliwy???
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwaliśmy ją Wampirią (to bym wspominany lekarz dopiero zawału dostał). Też ma przerwę, tez uważam ją za obrzydliwą (przerwę, nie dziecko)
|
|
#4586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dostaliśmy od sąsiada, bo sprzątał strych![]() Cytat:
Cytat:
Na razie mamy jedną jedynkę ![]() Cytat:
lekarz Kwiatuszkowy chyba nie był by zadowolony :cojes t:Cytat:
czyli ile szt?My robimy w sobotę, , Tż tak chciał, ponieważ w poniedziałek wstaje o 5 i nie chciał w niedzielę, bo znając życie trochę posiedzimy. A tak to na spokojnie w sobotę. |
||||||
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
prawie umarłam przez zakrztuszenie
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co ty! To bylo tylko polzartem (na ta obrzydliwosc scarletowa )Zapomnialam dodac na koniec znaczek ![]() Nigdy tak bym nie pomyslala o obcym czlowieku, a co dopiero o swoim synku ![]() Oczywiscie, ze sa piekni ludzie, ladni i ci mniej ladni - ale zawsze w kazdym mozna znalezc cos pieknego. Serio, nigdy nie ocenilam kogos/zebow/nog czy czyichs rak jako brzydkie/obrzydliwe/nieladne (ale ja tez nigdy nie obgaduje innych ludzi)Choc zauwazylam tendencje, ze osoby z tv, modelki itd. ocenia sie bez ogrodek ![]() ale to niewazne - to tylko slowa ![]() mowisz hipopotamia? hahahha.. idealne okreslenie!
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-19 o 11:27 |
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie pisałam, że klocki w zmywarze w siatce na pranie umyły mi się znakomicie - wywaliłam je na ręczniki papierowe, czyściutkie sobie doschły. Z lego w swoim czasie pewnie też tak zrobię. Moje dziecię znowu rozładowuje makulaturę....... jak jeszcze raz zanurkuje do kosza to rym razem sfocę zanim będę ratować....
|
|
#4590 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Roszpunko nasza kochana, rosnij duża i zdrowa!!! U nas noc do d.py. J budził sie tryliard razy, a ja razem z nim. Mam wrazenie ze w ogóle nie spałam Teraz czekam az przysnie bo chce sie zdrzemnąć razem z nim, ale jakos sie nie zapowiada A, od rana zrobił 3 kupy, wiec moze to zęby ![]() Nic to, ponadrabiam poki mam chwilę Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ojej..zdrówka ![]() 3. 4. aaaaa, szok ![]() 5. ![]() 6. o rajusiu, ale prezentów! bardzo fajne ![]() Cytat:
pod tym wzgledem koty są bardzo podobne
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

bilans po tym masakrycznym tygodniu: 12 zębów . wszystkie trójki wylazły
za 12 zebów - liczba robi wrażenie 

czy można bardziej?
Wczoraj na chwilke wystawiłam malego, bo nie padało tylko wiało troche, ale go pozakrywałam.
ale co zrobie.. kataru się chyba nie da wyleczyć więc pozostało czekać
12 zębów?!
)
no żesz... i ciągnie dalej, że jego żona jest Karolina Barbara (przykładowe imiona) i jak do niej dzwonił pytał czy jest Karolina to wołali "Baśka do Ciebie"
(przerwa wielkosci prawie jednego zeba
)