Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 09:08   #4561
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Czesc!

Przede wszystkim wzystkiego co najlepsze dla gwiazdeczki Zosi
Rośnij zdrowo i szczęśliwie!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
u nas niby trochę lepiej, Lolkowi jeszcze nie do końca zeszło z dziąseł i mam nadzieję że ten katar i kaszel to nic poważnego bilans po tym masakrycznym tygodniu: 12 zębów . wszystkie trójki wylazły

tydzień temu w poniedziałek poszliśmy do lekarza, K. bolało więc był niehumorzasty i się popłakał a my nawet nieświadomie żeby go uspokoić mówiliśmy misiu/misiek/misiaku jeszcze chwilka itp a lekarz do nas że ma pewną prośbę a raczej przemyślenie

dobrze, że zaczekaliśmy i nic małemu nie kupiliśmy, zabawek ma na pewno dość na jakiś czas. jeszcze wszystkich nie zabraliśmy od babci. kupimy mu na urodziny dobre buty, tylko musi wyzdrowieć
za 12 zebów - liczba robi wrażenie
Super, że lepiej ze zdrówkiem. Co do lekarza heh mógł sobie darować komentarze, choć ja też jestem zwolennikiem, żeby mówić do dziecka po imieniu. Ale i tak często go nazywam inaczej

Jeśli chodzi o zabawki to Nieźle się mały obłowił! Dobrze, ze nic nie kupowaliście, a kasę mozecie na coś potrzebnego przeznaczyć
Powiedz mi czy ten traktor ze zwierzakami jest ok? Czy jest regulacja głośności? Bo widziałam na yt filmik i dosyć głośny się wydawał

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Hehe, co znowu kupiłam, wkleję linki, mam nadzieję, że wejdą, przed chwilą kliknęłam jeszcze te klocki eichhorn wiadro 100 sztuk

http://pl.nextdirect.com/pl/g39522s1
http://pl.nextdirect.com/pl/g39518s9

te w kwiaty sama bym sobie kupiła

Zosior śpi, idę sprzątać, do później
piekne zakupki!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no właśnie . zawsze byłam przekonana az do wczoraj ze Jeleń jest idealny -mydło/zel hipoalergiczny ,z prostym składem, polecany nawet do higieny intymnej, do skóry podrażnionej... wszędzie peany na jego czesc .
i tak po Twoim pytaniu na szybko weszłam sobie na analizę składow ....i OMG!!!!!!! Jest tam PEG, Slsi uwaga! sodium tallowate czyli ..łój zwierzęcy ( nie jest to czysty loj tylko jego pochodna - Sodium Tallowate, czyli mydlo sodowe, ktore powstaje w wyniku reakcji chemicznej miedzy wodorotlenkiem sodu (ług, soda kaustyczna, ang. sodium hydroxide) a tluszczem zwierzecym - lojem (ang. tallow))-czyli mydło na bazie tłuszczu zwierzęcego ....
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e ! jeszcze w zelu to na 9 miejscu w skł,ale w kostce jest na 1 miejscu
Zawsze byłam przekonana, jaki to biały jeleń super

Moderna
, Kubuś tez na u góry między jedynkami diasdemę (tak sie chyba pisze)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:10   #4562
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Powiem wam ze sie ciesze. Naprawde kocham Milusia ponad zycie / nie wyobrazam sobie zycia bez niego. ale czasami mam juz dosyc - ja wiem ze narzekam, ale czasmi grzeba. Milus ogolnie jest grzeczny - ale mi brakuje veny intencji do zabaw - jak kiedys mogla godzinami z trulac sie po dywanie, to teraz po 20min musze czyms innym go zajac. I ciagle sama, z nim - brakuje mi kogos z kim moglabym pogadac - co to raz na jakis czas sie z kims spotkac ehhh. Dobrze ze mama juz w niedziele przylatuje - czekam na to z utesknieniem. :-(. A tak moze jak sie stesknie za nim to bede bardziej "kochajaca" niz jestem.

Kocham Cie Emilianku <3.
czy można bardziej?
Powiem Wam, że moja Kinia potrafi sama się bawić ślicznie. Ogląda książki, opowiada coś...jak ja siedzę na necie to przyjdzie do mnie i za rękę mnie ciągnie do zabawy
Wiadomo musi być ktoś obok.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:14   #4563
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Dziś TŻ wychodził do pracy, K leżał w łóżeczku i męczył zabawki, wchodzi TŻ a K szeptem: "tata, tata", TŻ zadowolony

Dzis pada, wiec dzien z serii kisimy sie w domku Wczoraj na chwilke wystawiłam malego, bo nie padało tylko wiało troche, ale go pozakrywałam.
Jutro ma być ładnie, a w piatek 19 stopni zapowiadają! Jak wyjde z małym na miasto ze wsi to nieprędko pewnie wróce
Stary 2014-03-19, 09:15   #4564
scarlett26
Zakorzenienie

Zosior się obudził, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Czy u Was jeżdżenie po mieszkaniu suszarką z praniem to też taka topowa zabawa? Muszę powiesić pranie i gonić Z z suszarką........

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:22   #4565
Luna0
Zakorzenienie

Hej
Bardzo dziękujemy za życzenia (i za komplementy )
u nas leje, a ja chcę pare spraw przed urodzinami załatwić i czekam na pogodę... a że K. ma katar to nie chcę go na taką brać.
Jak było ciepło to na spacerach zero katarów, więc uważam że to pomaga. a tu dupa z pogodą jeszcze ten katar ciągle mnie schizuje, raz płynny, raz siedzi, raz woda, raz zółte gile ale co zrobie.. kataru się chyba nie da wyleczyć więc pozostało czekać

Kwaituszek zdrówka 12 zębów?!

Cytat:
jakoś mi nie przyszło do głowy, ale i tak goście karmiący/zmotoryzowani/niepijący/biorący leki
zazdroszczę. jaka oszczędność (u mnie pół balkonu zawalone piwskami na roczek )

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Bzinka ja mam fajna prace i w wiekszosci super ludzi, kierownictwo tez. Wiec wrocic chce, poza tym nigdy nie siedzialam w domu no oprocz czasu po urodzeniu Oliwii i szczerze mowiac mimo tego ze kocham moje dzieci to dostaje w donu ☠☠☠☠☠☠☠ca..( moga sie posypac gromy ale taka prawda)
lubie Twoją szczerość

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja tez mam fajną pracę, lubię ją, gdybyś mnie wcześniej zapytała, to powiedziałabym,że chcę wrócić jak najprędzej Zresztą bardzo zwlekałam tez z pojściem na L4 przed porodem. Od kilku miesięcy odnalazłam spokój i radość z tych naszych dni z Hanią, brakuje mi kontaktu z ludźmi i wysilania łepetyny, ale takie życie nieoczekiwanie dla mnie dostarcza mi tez wiele radości, jestem jakas wyciszona,mogę dużo spacerować, czytam mnóstwo książek, NIC mnie nie goni, nie mam na nic ciśnienia, jak mi się nie chce to nic nie robię, tylko się przeszwendam cały dzień, mam czas duuużo rozmyślać tulę sobie Hanię, całuję sobie kiedy chcę, jestem dumna z jej rozwoju... no w ogóle jest tak pięknie
No ale cóż, wszystko co dobre .... Żartuję. Odnajdę się tez w nowej sytuacji. Zwłaszcza,że w moim dziale nikt nie ma dzieci, więc raczej nie będę mogła cały dzień nawijać o Hani hihi

Cytat:
a co do t. malowali i ustawiali pokój po szwagrze- chłop pomagał, w niedziele jak bylismy chwile,rzuciła hasło- pokój zrobiony to Oliwka mozesz sie wprowadzać, nie to że namawiam, ale wiesz Emilka płacze a ty do nauki potrzebujesz spokoju. C*** wredna
ekstra. dzięki babci jeszcze Oliwka pomyśli że nowe dziecko to ona idzie w odstawkę

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Za to ja " siedze " w domu już .....nie powiem od ilu lat (łatwo obliczyć )
i już pisać nie będę swoich "ochów i achów" ale nadaje się .to raczej jakies powołanie czy cos .... bo ☠☠☠☠icy nigdy nie miałam .
o to to, ja też tak mam różni ludzie do różnych celów się nadają...

Cytat:
Bardzo serio...(dodała, nie zmuszam oczywiscie to tylko propozycja, ale Oliwka przemyśl....)
taa bo ona ma 18 lat żeby takie decyzje podejmować

Wszystkiego najlepszego dla Roszpunki rośnij nam zdrowo i mądrze kochana

i zdrówka dla chorowitków bo dużo ich mamy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:33   #4566
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
tydzień temu w poniedziałek poszliśmy do lekarza, K. bolało więc był niehumorzasty i się popłakał a my nawet nieświadomie żeby go uspokoić mówiliśmy misiu/misiek/misiaku jeszcze chwilka itp a lekarz do nas że ma pewną prośbę a raczej przemyślenie: że jak nie daliśmy mu na chrzcie misiu to tak do niego nie mówić, bo potem biedne dziecko nie będzie mogło zrozumieć jak pójdzie do przedszkola dlaczego już nie jest misiu tylko Karol i dlaczego inni nie mówią do niego misiu no żesz... i ciągnie dalej, że jego żona jest Karolina Barbara (przykładowe imiona) i jak do niej dzwonił pytał czy jest Karolina to wołali "Baśka do Ciebie"

no aż się we mnie zagotowało, cały dzień nie mogłam sobie darować. jak on po 5 minutowej stresującej wizycie może stwierdzić, że my mówimy do małego tylko "misiu". no bez przesady, mówimy i Karolek i Lolek, Lolcio, Lolinek, małpeczko, skarbie, tż często "byku" i milion innych ksywek, chyba nie ma rodzica, który nie mówiłby zdrobniale do swojego dziecka... no ale ok, następnym razem jak pójdziemy będę mówić tylko "Karolu", zobaczymy co on na to

---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

napiszę jeszcze co K. dostał na urodziny, może komuś wpadnie jakiś pomysł:
-książek: 0
-ciuchów: 0
- stoliczek http://www.ceneo.pl/9052029
- wóz strażacki http://www.ceneo.pl/19991037 bardzo głośny
- traktor z wkładanymi zwierzątkami, wydają odgłosy jak włoży się je na miejsce http://www.ceneo.pl/27130639
-taki sam traktor jak wyżej tylko z innej firmy i ze zwierzątkami wiejskimi, po naciśnięciu przycisku na masce same jadą
- piramidka połączona z sorterem
- cymbałki z fp http://allegro.pl/fisher-price-cudo-...046447620.html
- żabka do kąpieli Lamaze http://www.ceneo.pl/9651614
- jeździk niebieski od babć http://www.ceneo.pl/25917528 Karol go uwielbia, tylko błąd zrobiłam bo wybrałam nowszą wersję z melodyjkami w kierownicy zamiast piszczka okropnie głośne i długie melodyjki, baterie od razu wyjęte
- 2 maskotki
-niegrający traktor z przyczepą
i to chyba wszystko. ogólnie zaskoczona byłam ilością zabawek i tym że goście się tak wykosztowali
co do lekarza
wow ile prezentów
Florek taki traktor dostał http://www.smyk.com/smiki-grajacy-tr...y-dla-dzieci-p

i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! dużo zdrowia, szczęścia, miłości i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki tez maja taka duza przerwe pomiedzy gornymi jedynkami? (przerwa wielkosci prawie jednego zeba )
tylko ja myślałam że to genetyczne i tż ma i ja kiedyś miałam

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ZOSI!!! ZDRÓWKA, DUŻO PREZENTÓW, SZCZĘŚCIA I DUŻO UŚMIECHU! STO LAT!

No udało mi się jakieś fotki dodać z roczku. nie czaje czemu niektóre wchodzą a nie które nie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:37   #4567
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

Czy Wasze dzieciaczki tez maja taka duza przerwe pomiedzy gornymi jedynkami? (przerwa wielkosci prawie jednego zeba )
o tak!!

Cytat:
Zosior się obudził, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Czy u Was jeżdżenie po mieszkaniu suszarką z praniem to też taka topowa zabawa? Muszę powiesić pranie i gonić Z z suszarką........
ja gonię i za suszarką i za praniem

Kwiatuszku Wszystkiego co najlepsze!!
my też mamy ten traktor ze zwierzętami wsiowymi i jest super, Kamil bardzo lubi
a Kamila drugie imię to Dziub, Dziki Dziub ale Kamil też wołam wiadomo
Demeter jak dla mnie on głośny nie jest...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:38   #4568
scarlett26
Zakorzenienie

Jaaaa, wieszam pranie, Z dopadła kosza z makulaturą i wyciągnęła wszystko poza przyklejonym do dna post-item i raptem słyszę ryk. Tak się uparła na ten świstek, że łeb i ręce wylądowały w środku, a nogi dyndają w powietrzu i syrena. Przez sadystyczne 3 sekundy zastanawiałam się czy ją wyciągać, czy zdjęcie robić. Wyciągnęłam - a Z co? z powrotem do kosza to się nazywa mieć w d własne błędy

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-19, 09:41   #4569
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Moderna[/B], Kubuś tez na u góry między jedynkami diasdemę (tak sie chyba pisze)
ojejj a stwierdzona przez lekarza?

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
tylko ja myślałam że to genetyczne i tż ma i ja kiedyś miałam
ja mam ciasne zeby (to tez niedobrze, bo sa lekko krzywe), natomiast maz ma wlasnie pomiedzy zebami luki - ciekawe czy to w takim razie odziedziczyl po mezu, czy to normalne i sie zejda
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

, a! jak dobrze, że o to zapytałaś
mówię do niego per Hipciu (lekarz Kwiatuszkowy zawału by dostał ). albo jak trzyma klocek drewniany w buzi, to się śmieję, że po to ta przerwa jest - przerwa na cygaro

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
MODERNA - bo zapomne / Milus na DUZA przerwe ale miedzy dwojkami - czekam dalej z utesknieniem na gorne jedynki .
hihihi czyli on ma juz dwojki, a jedynek jeszcze nie?

dzieki za odpowiedzi, cyzliz jednej strony normalne, z drugiej moga byc pozniej luki
Za dwa tygodnie mamy przeglad u dentysty, mlody idzie ze mna - ciekawe co powie na ta przerwe

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Jaaaa, wieszam pranie, Z dopadła kosza z makulaturą i wyciągnęła wszystko poza przyklejonym do dna post-item i raptem słyszę ryk. Tak się uparła na ten świstek, że łeb i ręce wylądowały w środku, a nogi dyndają w powietrzu i syrena. Przez sadystyczne 3 sekundy zastanawiałam się czy ją wyciągać, czy zdjęcie robić. Wyciągnęłam - a Z co? z powrotem do kosza to się nazywa mieć w d własne błędy

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
o tak!!
.
o kurcze, czyli wychodzi, ze kazde dzeicko ma jakas przerwe.. tylko czy wy piszecie o takiej malutkiej, czy duzej - bo u nas duuuuza przerwa
Stary 2014-03-19, 09:43   #4570
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Hehe my z TŻ też piwosze. Na urodzinki pewnie też się piwko pojawi.

Myślałam, żeby zrobić urodzinki w sobote (27 wypada w niedziele) bo ludzie mogą posiedzieć, nie spinać się, itp... Ale z drugiej strony to nie chce chyba długiej nasiadówy. A jeszcze jak piwko będzie to będą potem siedziec i siedziec...

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
ojejj a stwierdzona przez lekarza?

o kurcze, czyli wychodzi, ze kazde dzeicko ma jakas przerwe.. tylko czy wy piszecie o takiej malutkiej, czy duzej - bo u nas duuuuza przerwa
Nie, przez nas
Ma diasdemę jak Madonna
Stary 2014-03-19, 09:44   #4571
scarlett26
Zakorzenienie

Ja robię w niedzielę rano, bo tak wszystkim pasuje, nie dałoby się 10 osób w jednym terminie zebrać.

Chcę kupić stół - ma któraś z Was z taką poprzeczką na dole? czy to jest w jakiś sposób upierdliwe? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30257876/

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-19, 09:47   #4572
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
czy można bardziej?
Powiem Wam, że moja Kinia potrafi sama się bawić ślicznie. Ogląda książki, opowiada coś...jak ja siedzę na necie to przyjdzie do mnie i za rękę mnie ciągnie do zabawy
Wiadomo musi być ktoś obok.

ohh jak ja siedze na podlodze, to M. tez sie slicznei bawi, jak tylko wstane to beignie za mna, wspina sie na noge no bez mamy to nie zabawa

Cytat:
Dziś TŻ wychodził do pracy, K leżał w łóżeczku i męczył zabawki, wchodzi TŻ a K szeptem: "tata, tata", TŻ zadowolony

Cytat:

Nie, przez nas
Ma diasdemę jak Madonna

aaaaaa! Choc w wiekszosc przypadkow taka przerwa jest jednak urocza
Stary 2014-03-19, 09:49   #4573
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter jak dla mnie on głośny nie jest...
Traktor tak? Chodzi mi o ten z firmy Kiddieland - jest 'zwykły' i safari http://www.ceneo.pl/1986701

Myślę nad nim na roczek
Stary 2014-03-19, 09:49   #4574
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

ohh jak ja siedze na podlodze, to M. tez sie slicznei bawi, jak tylko wstane to beignie za mna, wspina sie na noge no bez mamy to nie zabawa

aaaaaa! Choc w wiekszosc przypadkow taka przerwa jest jednak urocza
Kwestia gustu, dla mnie to jeden z największych defektów urody - jakaś modelka kosmetyki reklamuje i ma taką że dreamliner by tam przeleciał, coś obrzydliwego

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-19, 09:50   #4575
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię w niedzielę rano, bo tak wszystkim pasuje, nie dałoby się 10 osób w jednym terminie zebrać.

Chcę kupić stół - ma któraś z Was z taką poprzeczką na dole? czy to jest w jakiś sposób upierdliwe? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30257876/
ja mam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40176846/

i bardzo sobie chwalimy
Mozna ten sam kupic tez wiekszy.

Z poprzeczka bym pewnie nie kupila, ja musze miec miejsce na nogi, bez zawadzaczy
Stary 2014-03-19, 09:53   #4576
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Traktor tak? Chodzi mi o ten z firmy Kiddieland - jest 'zwykły' i safari http://www.ceneo.pl/1986701

Myślę nad nim na roczek
z tej formy chyba w ogóle zabawki są dość głośne, na pewno głośniejsze niż ten cichy poziom w FP, TŻ jakiś opornik w Arce Noego montował, bo jak już Z minęła faza strachu przed wszystkim grającym to Arki nadal się bała.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
ja mam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40176846/

i bardzo sobie chwalimy
Mozna ten sam kupic tez wiekszy.

Z poprzeczka bym pewnie nie kupila, ja musze miec miejsce na nogi, bez zawadzaczy
muszę mieć bukowy, tylko taki mi pasuje, a w ogóle rzadko bywają, co do poprzeczki w sumie jak gdzieś taka jest, to ja na tych poprzeczkach lubię nogi stawiać właśnie - tylko się zastanawiałam czy to może przeszkadzać w czymś

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-19, 09:53   #4577
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Kwestia gustu, dla mnie to jeden z największych defektów urody - jakaś modelka kosmetyki reklamuje i ma taką że dreamliner by tam przeleciał, coś obrzydliwego
nie no bez przesady, obrzydliwe to zbyt mocne okreslenie

nie kazdy rodzi sie piekny i idealny - a takie mankamenty urody sa szczegolnym znakiem rozpoznawczym - czesto uroczym.

Jak mojemu synowi zostanie luka to bedzie obrzydliwy

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-19 o 09:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:54   #4578
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
DLA ZOSIEŃKI
STO LATEK I DUUUŻO ZDRÓWKA!!!

się podpinam

Cytat:

nie tak dużą, ale mają ( z tym , ze u nich to po rodzinie chlopa, od iluś pokoleń wszyscy u nich mają )
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:56   #4579
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

nie kazdy rodzi sie piekny i idealny - a takie mankamenty urody sa szczegolnym znakiem rozpoznawczym - czesto uroczym.
o gustach się nie dyskutuje, dla mnie obrzydliwe

sama wiem po sobie, że nie, zbędny wykład - każdy przeważnie dąży do usunięcia takich znaków niestety nie zawsze to możliwe

- 45/2019 (9833 strony)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 09:57   #4580
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
muszę mieć bukowy, tylko taki mi pasuje, a w ogóle rzadko bywają, co do poprzeczki w sumie jak gdzieś taka jest, to ja na tych poprzeczkach lubię nogi stawiać właśnie - tylko się zastanawiałam czy to może przeszkadzać w czymś
a ok, to tez wazne
Stary 2014-03-19, 09:57   #4581
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

sama to napisałaś, nie pisałam o człowieku, tylko o konkretnej rzeczy

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-19, 10:10   #4582
Dragusia88
Zakorzenienie

buciki do garniaka Florka kupiliśmy w H&m
a propos h&m u nas nie ma promocji

Stary 2014-03-19, 10:14   #4583
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
buciki do garniaka Florka kupiliśmy w H&m
a propos h&m u nas nie ma promocji
Dziwne czasami z tymi sklepami, niby jedna sieć, a nawet ceny różne bywają. Jak szukaliśmy paneli do mieszkania byliśmy w 2 Leroy Merlin, te same panele w obu, różnica w cenie ponad 20 zł, jak spytaliśmy jak to możliwe, sprzedawca jakoś zaczął się plątać....

Mi się w nocy przed chrztem Zośki nieco zmieniła koncepcja i dziergałam bolerko dla niej do 4 rano

- 45/2019 (9833 strony)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 10:15   #4584
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
...jak ja siedzę na necie to przyjdzie do mnie i za rękę mnie ciągnie do zabawy

Mój Pieniacz stoi w drzwiach w drugim pokoju i "mammamamamammama". trzeba iść i prowadzić krzesło na kółkach - naszego pchacza

Cytat:

ja mam ciasne zeby (to tez niedobrze, bo sa lekko krzywe)
tak jak moje. lekką krzywiznę skorygowałam, ale ciesność dla mnie nie jest fajna. trudno doczyścić, zawsze jakieś niespodzianki...

Moderna, u nas teraz przerwa się już zmniejszyła. Jedynki rosną, kolejne ząbki się pojawiają. na początku, na serio, była przerwa hipopotamia

Cytat:
masz rację - kwestia gustu. dla mnie nie

Cytat:

przestań. mam nadzieję, że tak nie myślisz... (a tekst tylko a propos mocnej uwagi Scarlett)... Twój mąż jest obrzydliwy???

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:21   #4585
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Moderna, u nas teraz przerwa się już zmniejszyła. Jedynki rosną, kolejne ząbki się pojawiają. na początku, na serio, była przerwa hipopotamia
Zośka miała wampirzą z dwójkami, bez jedynek Zwaliśmy ją Wampirią (to bym wspominany lekarz dopiero zawału dostał). Też ma przerwę, tez uważam ją za obrzydliwą (przerwę, nie dziecko)

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-19, 10:22   #4586
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
kartony po tym wszystkim i część zabawek. jak widać K. ma to wszystko gdzieś i bawi się gałką od szafki
Łał... niezła ilość prezentów. Dużo mieliście gości?

Cytat:

Też zostawiłam część, łóżeczko leżało 16 lat jest super. Jeździki podarowałam rok przed urodzeniem Kingi, ale ma już nowy
Teraz tż chce rozdać klocki Lego po Maćku
Nie wydawaj. Na F. czeka pudełko 500szt klocków Lego dostaliśmy od sąsiada, bo sprzątał strych

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
co do objawów to zauważyłam wczoraj rano malutką krosteczkę przy ustach z białym czubkiem, później dostrzegłam większą na wewnetrznej stronie górnej wargi i języku. Nie chciała w ogóle pić butelki i co chwila płakała jak włozyła coś twardego do buźki.
dostałyśmy Nestetyne i Aphtil do stosowania na przemian. za około 5 dni do kontroli. Ale dziś już zauważyłam dużą rane z białą powierzchnią na górnym prawym dziąśle
A o nocy to nawet nie chce pisać zaczęło się od 20.30...
Biedna oby szybko przeszło.

Cytat:
j
Na razie mamy jedną jedynkę
Cytat:
, a! jak dobrze, że o to zapytałaś
mówię do niego per Hipciu (lekarz Kwiatuszkowy zawału by dostał ). albo jak trzyma klocek drewniany w buzi, to się śmieję, że po to ta przerwa jest - przerwa na cygaro
Ja czasem mówię Fifuś lekarz Kwiatuszkowy chyba nie był by zadowolony:cojes t:

Cytat:
Próbuję sobie to wyobrazić czyli ile szt?

Cytat:
Myślałam, żeby zrobić urodzinki w sobote (27 wypada w niedziele) bo ludzie mogą posiedzieć, nie spinać się, itp... Ale z drugiej strony to nie chce chyba długiej nasiadówy. A jeszcze jak piwko będzie to będą potem siedziec i siedziec...
My robimy w sobotę, , Tż tak chciał, ponieważ w poniedziałek wstaje o 5 i nie chciał w niedzielę, bo znając życie trochę posiedzimy. A tak to na spokojnie w sobotę.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:23   #4587
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
przestań. mam nadzieję, że tak nie myślisz... (a tekst tylko a propos mocnej uwagi Scarlett)... Twój mąż jest obrzydliwy???
prawie umarłam przez zakrztuszenie

Stary 2014-03-19, 10:26   #4588
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

tak jak moje. lekką krzywiznę skorygowałam, ale ciesność dla mnie nie jest fajna. trudno doczyścić, zawsze jakieś niespodzianki...

ciasnosc jest bardzo niefajna, zwlaszcza przy bolach glowy bardzo bola, no i czyszczenie.. ehh..

no co ty! To bylo tylko polzartem (na ta obrzydliwosc scarletowa )
Zapomnialam dodac na koniec znaczek

Nigdy tak bym nie pomyslala o obcym czlowieku, a co dopiero o swoim synku
Oczywiscie, ze sa piekni ludzie, ladni i ci mniej ladni - ale zawsze w kazdym mozna znalezc cos pieknego. Serio, nigdy nie ocenilam kogos/zebow/nog czy czyichs rak jako brzydkie/obrzydliwe/nieladne (ale ja tez nigdy nie obgaduje innych ludzi)
Choc zauwazylam tendencje, ze osoby z tv, modelki itd. ocenia sie bez ogrodek

ale to niewazne - to tylko slowa

mowisz hipopotamia? hahahha.. idealne okreslenie!

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-19 o 10:27
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:27   #4589
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Nie wydawaj. Na F. czeka pudełko 500szt klocków Lego dostaliśmy od sąsiada, bo sprzątał strych
Na Z też czeka sporo stareńkiego lego po mnie i bracie.

Chyba nie pisałam, że klocki w zmywarze w siatce na pranie umyły mi się znakomicie - wywaliłam je na ręczniki papierowe, czyściutkie sobie doschły. Z lego w swoim czasie pewnie też tak zrobię.

Moje dziecię znowu rozładowuje makulaturę....... jak jeszcze raz zanurkuje do kosza to rym razem sfocę zanim będę ratować....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-19, 10:28   #4590
alliw
Zadomowienie

Hej

Roszpunko nasza kochana, rosnij duża i zdrowa!!!

U nas noc do d.py. J budził sie tryliard razy, a ja razem z nim. Mam wrazenie ze w ogóle nie spałam Chyba to nie przeziebienie, bo w nocy katar go nie meczył, za to chyba bolał go brzuch. Miał podwyzszoną temeperature i nie chciał jesc ani pic. Dopiero o 4 udało mi sie go nacycować.
Teraz czekam az przysnie bo chce sie zdrzemnąć razem z nim, ale jakos sie nie zapowiada
A, od rana zrobił 3 kupy, wiec moze to zęby

Nic to, ponadrabiam poki mam chwilę

Cytat:
to sobie zapisałam co następne. mam teraz Cidre de Normandie Brut
No to jak Torres padnie - Twoje zdrowie (zwłaszcza Jasia oby nic nie było)
łeee, to ty masz exklusiv ten cydr. Ja mam taki dla plebsu
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dziewczynki powiedzcie mi jak karmie Karola ok 19.40 a potem dopiero o 6 rano to jak wypiłabym lampkę wina wieczorem to mogę? nic nie będzie? nie muszę odciągac?
ja bym piła spokojnie. Ja pije butelke 0,4l cydru 4,5% a J budzi się na cyca o pólnocy, takze przerwe mamy krociutką, ale ja jak Pani, patologia

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
u nas kicha, młody ma 38 i katar takze ide spac bo nie wiadomo jak dzis bedzie ze spaniem
tż przyjechał też chory,tzn dalej chory
o rany, macie się z tymi choróbskami

Cytat:
1..Byou aleś trafiła z porodem już wiem czemu Zosia taka mądra, wszystkie dziewczyny urodzone 19.03 takie są (ja też). jak jesteś wierząca to super data, bo to jedyny dzień w poście z dyspensą można balować hihi

2. Karolowi zaczyna lecieć z nosa i pokasłuje a mówiłam tż żeby go nie całował

3. No właśnie! bo tak w ogóle ja też w tamtym tygodniu ściełam małemu włoski poszłam w ślad alliw i zrobiłam to jak spał nożyczkami od paznokci

4. u nas niby trochę lepiej, Lolkowi jeszcze nie do końca zeszło z dziąseł i mam nadzieję że ten katar i kaszel to nic poważnego bilans po tym masakrycznym tygodniu: 12 zębów . wszystkie trójki wylazły

5. no aż się we mnie zagotowało, cały dzień nie mogłam sobie darować. jak on po 5 minutowej stresującej wizycie może stwierdzić, że my mówimy do małego tylko "misiu". no bez przesady, mówimy i Karolek i Lolek, Lolcio, Lolinek, małpeczko, skarbie, tż często "byku" i milion innych ksywek, chyba nie ma rodzica, który nie mówiłby zdrobniale do swojego dziecka... no ale ok, następnym razem jak pójdziemy będę mówić tylko "Karolu", zobaczymy co on na to

6. napiszę jeszcze co K. dostał na urodziny, może komuś wpadnie jakiś pomysł:
1. Masz dziś urodziny? Samych wspaniałości! Bądź zdrowa i szczęśliwa!
2. ojej..zdrówka
3.
4. aaaaa, szok
5. swoją drogą facet ma troche racji, ale weź to powiedz rodzicom
6. o rajusiu, ale prezentów! bardzo fajne

Cytat:
kartony po tym wszystkim i część zabawek. jak widać K. ma to wszystko gdzieś i bawi się gałką od szafki
hahahha, to są właśnie dzieci pod tym wzgledem koty są bardzo podobne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości