|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
|
|
|
|
#1712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie wiem dokąd te giny pędzą, albo czemu się ociągają..
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
te ubranka to wogóle mają dzikie rozmiarówki. Mam np takie spodenki ze stópkami z tesco na 56 to Piotrusiowi wiszą nóżki do połowy, musimy resztę skarpetkami zaciągać żeby mu nie wisiało nic na pól metra w dół. Inne zaś dla odmiany z H&M na 62 spokojnie nam się zakłada bo mają normalniejszą długość nogawki. Tak samo z bodziakami: jedne z H&M są obcisłe, z innych sklepów wielkie że jeszcze miesiąc ponosimy spokojnie. Na pewno nie wyobrażam sobie ile większe musi być dziecko na starcie żeby nie zakładało ciuszków na 56 tak jak niektórzy piszą, że kupili nie założyl nawet :/
|
|
|
|
#1714 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam,
same dobre nowiny i to hurtowo ![]() Cytat:
GRATULACJE Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za pomyślne rozwiązanieCytat:
Z resztą ja się psychicznie nastawiam na poród SN i do tego szybki i bezbolesny (taaa)![]() Cytat:
moi lekarze zawsze się mnie pytają, który to tydzień. Sami jakoś nie wyliczają.. U mnie jest tylko problem bo z każdego USG mam termin mniej więcej o 7 dni wcześniej niż z OMCytat:
![]() Dziś mam wizytę na NFZ- znowu pewnie będzie opóźnienie, mega szybkie USG tak szybkie, że i tak nic nie zobaczę i żadnych konkretów. Ostatnio w morfologi miałam leukocyty 16 a norma chyba jest do 12. Zawsze w ciąży są podwyższone a do tego jestem chora więcv się nie martwię tylko najlepsze jest podejście moich lekarzy. Ten z przychodni zawsze mówi, że jest ok a moja prywatna ginka opatruje wyniki komentarzem- "pacjentka wymaga pilnej konsultacji ginekologicznej"
|
|
|
#1715 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() super ten leżaczek! jak Młody wyrośnie z kołyski też o czymś takim pomyślimy ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- a dasz? ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
oby wszystko dobrze się skończyło!oki, odczytałam, dla szwagierki, biedna dzidzia tyle w szpitalu będzie musiała leżeć ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- aaaaaa, martwiłaś się o mnie? ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- ag9 kaski: dla Gabrysia---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() (t)asia oby jak najdłużej w dwupaku
|
|||
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
wyłączyłam tel TŻta, przekierowania zrobić nie umiem
|
|
|
|
#1717 | ||||
|
Rozeznanie
|
no to za Majkę i Olę, nasze niemowlaczki!
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
bo ostatnio przybyło nam sporo na 56 ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!pełnia działa z opóźnieniem jednak
|
||||
|
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko ty masz jeszcze ponad miesiac do tp a ja pare dni
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
a teraz ja
dziękuję za wszystkie kciukasy oczywiście podziałały ale dopiero dzisiaj wczoraj pojechaliśmy z tż na to ktg, ale było tyle kobiet w ciąży w kolejce do badania, że odpuściliśmy, bo chyba czekalibyśmy tam z 3 h a mieliśmy parę spraw do załatwienia, później oczywiście teściu wyciągnął nas do pola i tak zleciał dzień, że nie miałam czasu na wizaż, wybaczcie dopiero dzisiaj byłam na tym ktg, serducho biło jak dzwon, parę skurczy się zapisało, podczas ktg położna do mnie, że jak mam termin niedługo to dzisiaj mnie przyjmą na oddział na całe szczęście lekarz stwierdził, że to bez sensu i że jak do poniedziałku się nic nie ruszy to wtedy mam się zgłosić, no i dobrze, im później tym lepiej. I tak nie wiem jak zniosę ten pobyt w szpitalu nigdy nie leżałam, a poza tym wizja samotnych nocy mnie przeraża tak czy siak, myślę, że do poniedziałku samo się ruszy, bo te cholerne przepowiadacze kiedyś muszą się skończyć dzisiaj w nocy już miałam się zbierać na ip, bo tak napierdzielało, no ale po godzinie się uspokoiło i tak co chwilę, oszaleć można |
|
|
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wygląda taka wizyta? To jest tylko oglądanie dziecka czy jest zdrowe? Cytat:
Cytat:
Wolę mu ubrać za duże niż za małe ![]() Franek pomarudził dzisiaj tylko godzinkę. Robię już drugie pranie i trochę posprzątałam |
|||
|
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, z tymże ja już tyle razy łapałam infekcję, że znając życie do porodu znowu się coś przyplącze
![]() Tak bardzo nie chcesz rodzić SN?
|
|
#1722 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aby zaczęło sie samo, do poniedziałku jeszcze daleko
|
||||||
|
|
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz na porod sn nie mam teraz siły Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-03-19 o 12:48 |
|
|
|
|
#1724 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Was i myślę, że wtedy nie będzie sie spieszyć![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Agatki a dla Ciebie zaniku pamięci z tragicznego okresu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to oby sam wpadł Ci w ręce
|
||||||
|
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, gratulacje dla Was nadzwyczajna, magduś, agayka!!!
Ja muszę zrobić dziś usg z oceną iliści wód płodowych. Mam podejrzenie,że mi się sączą. Nie wiem czy sobie nie wkręcam ale wolę sprawdzić. wysłane z smartfona
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
olakola Twoj gin z wyznaczaniem tyg to już przegina... Może on się nieświadomie myli?
![]() elunka88 brawa dla Mikiego! ![]() niezapomnijkaa09 każda wizyta na nfz wszędzie wygląda tak samo wewillrockyou no oczywiście że się martwiłam w końcu moja imienniczka a i termin masz obok mnie a nagle ucichłaś i już nie wiedziałam co pisać. Nawet gratulować Ci chciałam ale doczytałam że czasu nie miałaś gratuluję ktg no i mam nadzieje że skurczybyki się w końcu rozkręcą! A czemu chcą Cię w pn kłaść? Jak w końcu ten termin masz wyliczony? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
dla zdrowego MikiegoWewill zycze Ci aby te przepowiadacze w koncu nie byly tylko przepowoadaczami ![]() Mala nie spi od rana wiec wiecej nie nadrabiam. Przyszedl lezaczek, jest juz zlozony, ale mala byla mega glodna wiec sie w nim darla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- No i zycze powrotu do zdrowia wszystkim zakatarzonym, chorym, obolm etc. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Koziemleko lekarz na takiej wizycie patrzy jak sie dziecko rozwija, mierzą i ważą bobsa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1728 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
wow, ale wysyp dzieciaczkow
![]() gratuluje mamusiom!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
Agayka, Magdus, Nadzwyczajna-
Buziaki za miesiąc dla Majeczki i Oleńki i dla Kasi i Eli za cierpliwosc. dla Mikołajka za zdrówko i wagę. Elunka- kawał chłopa już
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
Agayka, Magdus, Nadzwyczajna- GRATULACJE
|
#1732 |
|
Moderator
|
Powtarzam sie pewnie ale jak spia wasze dzieciaczki? Na samym materacu i przykryte kocykiem? Czy cos miekkiego pod plecki by sie przydalo, np. rozlozony becik?
Bo ja go caly czas w tym beciku owinietego klade, ale nie wiem jak dlugo tak mozna? Lepiej jak ma ograniczone ruchy czy swobodne? |
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak dlugo w beciku to nie wiem, moja w ogole nie chciala tak spac. Przykrywam kocykiem, albo nasza kołdra, bo mala spi i unas w lozku czesciej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
Tygrysek swietny pomysl z tym kacikiem widzy tajemnej
bedzie wiadomo gdzie szukac na szybkiego(T)asia to trzymam kciuki aby dzidzius poczekal na tatusia, ja tez czekam na tz a potem moze sie dziac, tylko moj przyjezdza w przyszlym tygodniu. Wiec siedze grzecznie na dupce narazie, ta biegunka mnie troszeczke wystraszyla ale narazie ciszaaaaa BUZIACZKI i brawa dla naszych niemowlaczkow Majki i Oli, ale zlecialo Agayka111 brawa dla ciebie i calusy dla Huberta Nadzwyczajna nareszcie, wielkie braawa dla Maksia Magdus2 gratuluje, ucaluj Agatke od cioci Ale sie nacalowalam dzisiaj ![]()
|
#1735 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lepiej w poniedziałek niż w piątek, jak początkowo chciał. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
za leżaczek, musisz wystawić superpozytywny komentarz teraz za superszybką akcję pochwal się czy Oli się spodobał ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- przyjmuję wszystkie brokuły, kciuki i magiczne moce obym nie musiała leżeć bez sensu w szpitalu
|
||||
|
|
|
#1736 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A cieplo macie w pokoju? Bo u nas raczej chlodno ok.21-22 stopni i nie wiem czy moze nie nagrzac? Cytat:
![]() ![]() ![]() Bedzie dobrze ![]() Zobaczysz - szybko zleci
|
||
|
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, ja dziś jestem w szoku -mój syn dziś je i spi
![]() dołączam się do gratulacji!! witamy dzieciaczki po tej stronie brzucha wewillrockyou oby szybko się wszystko rozkręciło! ![]() mara ![]() teQiba mój śpi w rożku ![]() buziaki dla naszych niemowlaczków Ela super ten leżaczek! ![]() ja też wczoraj o 16-tej zamówiłam torbę do wózka i przyszła dziś o 9 rano normalnie szczena mi opadła![]() elunka super ze Miki taki okaz zdrowia, oby tak dalej ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- BeautifulLie trzymam kciuki za was. oby wszsytko było dobrze!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-03-19 o 14:22 |
|
|
|
#1738 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i są nowoczesne środki znieczulające itd.Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak wrażenia ? solidny i milutki taki? a w ogóle to jestem zła na was wszystkie MAMUŚKI, żadnych zdjęć nie umieszczacie
|
|||
|
|
|
#1739 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A Kacper tylko lapki musi miec wyciagniete i jest tez zadowolony w rozku Jakies podobne te nasze chlopaki ![]() Ela - jeszcze jedno mi sie przypomnialo. Pisalas ze idziesz posprzatac - przychodzi taki moment ze ma sie na to sile? Bo mi sie w ogole nie chce i zastanawiam sie czy to sie zmieni czy mi tak zostanie
|
|
|
|
|
#1740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

moj sie ostatnio pomylil niby o 4 dni ale troche mnie juz wkurza, ze sam nie mysli termin na 07.04 ktory sam wyliczyl a tu co raz to inaczej
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

.Jak zasneła o 21 to wstała w nocy tylko 2 razy. Dzień zaczeła jak zwykle razem z tatą o 7, ale najadła się i poszła znowu spać 

a termin ma na 2 maja, a druga, ze kolezanka, ktora miala termin na 15 kwietnia urodzila wczoraj 

kaski: dla Gabrysia